EA stelt Battlefield 5 met een maand uit tot 20 november

EA brengt Battlefield 5 niet op 19 oktober uit, zoals aanvankelijk gepland, maar op 20 november. Als reden voor het uitstel noemt de uitgever dat meer tijd nodig is voor de laatste verbeteringen aan de gameplay en Tides of War.

EA geeft aan veel feedback gehad te hebben bij de alphatesten en de speelsessies bij de E3 en GamesCom. Daaruit zou blijken dat verbetering nodig is bij de coregameplay. Onder andere het tempo en de zichtbaarheid van soldaten moest verbeteren, zo gaven spelers aan.

Daarnaast wil EA de tijd gebruiken om Tides of War te optimaliseren. Dit is een doorlopend verhaal in de Tweede Wereldoorlog dat spelers met hun samengestelde compagnie doorlopen en dat elke paar maanden een nieuw hoofdstuk krijgt. Volgens EA zijn de eerste aanpassingen in de open beta van Battlefield 5 te zijn. Deze start 6 september.

De oorspronkelijke releasedatum van 19 oktober lag tussen die van Call of Duty: Black Ops 4, 12 oktober, en Red Dead Redemption 2, die 26 oktober verschijnt. Analistenbureau Cowen haalde dit aan bij zijn claim dat het aantal pre-orders van Battlefield 5 relatief laag zijn en minder dan die voor CoD en Red Dead Redemption 2. Een WSJ-journalist noemt Cowens claim in een bericht over het vertrek van Patrick Söderlund, executive vice-president van EA Worldwide Studios en voormalig topman van DICE, de maker van de Battlefield-games.

Tweakers publiceerde deze week de preview Battlefield 5 - Strijd in de straten van Rotterdam.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

30-08-2018 • 16:29

163 Linkedin

Submitter: mhoogendam

Reacties (172)

172
154
76
2
0
45
Wijzig sortering
Beginnen ze het eindelijk te leren, ipv pushen pushen pushen, nu gewoon wachten tot de game daadwerkelijk fatsoenlijk werkt? :o
Of het is marketing om dichterbij de feestdagen te zitten ...
Ik denk eigenlijk dat omdat de preorders zo ontzettend tegenvallen dat ze uit het vaarwater van Red Dead Redemption 2 willen zijn en net voor Black Friday in de winkel willen liggen zodat rond die tijd alle aandacht op Battlefield is gevestigd. (en mensen hun nieuwe loonstrookje binnen hebben)
Hoe dan ook gaat de game bugs bevatten, er is nog nooit een op dag 1 probleemloze battlefield uitgebracht, dus ik verwacht hier niets anders. Ze hebben de franchise sowieso verpest de afgelopen jaren dus ik betwijfel of het veel uit gaat maken. Ik hoef hem in iedergeval niet.
Ik vind het eigenlijk niet zo heel vreemd dat Battlefield elke release problemen heeft, van 1942 tot en met 1. Je kunt niet oneindig door blijven ontwikkelen, er moet op een gegeven moment een punt achter gezet worden en veel problemen kom je gewoon niet tegen tijdens het testen en kun je pas iets aan doen nadat je genoeg feedback ontvangt (na launch dus)

Battlefield is wel al sinds 1942, 1 van de meest uitgebreide en complexe FPS games die we gezien hebben. DICE is wat dat betreft een enorm getalenteerde studio, hun Engine is ook 1 van de weinige engines die echt tegen Unreal kan opboxen. Unreal loopt mijlenver voor op Unity, IDTech, Cry etc. Terwijl Frostbite af en toe de troon weet over te nemen.

Laten we ook even niet vergeten dat het onze schuld is dat EA DICE heeft kunnen opkopen, stel je voor dat we 20 jaar geleden het normaal vonden om voor onze games, muziek, films en software te betalen. DICE heeft een stuk minder vrijheid en heeft voor een groot gedeelte gewoon naar EA te luisteren, want wie betaald, bepaald.

Buiten dit alles, blijven de meeste Battlefields supergoede games. 1942, 2142, vietnam, BC, 3, 4. Zelf vind ik BF1 wel 1 van de mindere battlefields (Hardline tel ik niet mee, is een overpriced BF4 DLC)
BF1 is niet slecht maar hit detectie e.d. zijn minder goed dan in bijv. SWBF2, die loopt ook iets soepeler.
Hitdetectie is het probleem niet. Het spel is geen bal aan. De tanks zijn te belangrijk, maar zijn er te weinig van, de vliegtuigen..idem. Leuk man als je halve team zit te wachten op die ene tank. Het anti spawnrape systeem vind ik wel een aanwinst. Hoe de voertuigen werken vind ik ook erg gaaf gedaan. Maar het belangrijkste ontbreekt... Het Battlefield gevoel, de adrenaline ontbreekt als ik het speel. BF4 was hier enorm goed mee. Elk gevecht was spannend, elke game verslavend, er was altijd wat te doen. Tactieken genoeg om te gebruiken. En het belangrijkste hiervan, de heerlijke onoverzichtelijke chaos, het is nu geen chaos, maar een semi-voorspelbare puinhoop.

BF1, 13 uur speeltijd? Net als voorgangers met premium/season pass. Geen van mijn friends uit BF3/4 speelt het ook actief. BF5 heeft veel goed te maken :)
En toch is het met de laatste DLC's een flink stuk beter geworden. ;)
Ik ben het wel met je eens dat 3 en 4 beter waren.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 30 augustus 2018 19:11]

Toch zaten we vanavond op hoogtepunt met 17 man in GoT clan met Bf1 op Discord :) Niet slecht toch? Heb er nog steeds heel veel plezier mee.
Gisteravond hadden we toevaloig nog een volledige BF4 squad gevuld met vriendjes. Uitzonderlijk maar wel weer eens leuk.
Ze hebben de franchise absoluut niet verpest. BF1 draaide prima vanaf launch en behoort samen met BF4 bij het beste van de reeks (BF4 uiteraard pas na de nodige patches).
Ik vond juist bf3 altijd de beste. In bf3 had ik het gevoel helemaal op te gaan in de game. Dit was bij Bf4 een stuk minder en alweer beter in bf1. Ik hoop dat in die lijn bf5 ook zal zijn met dan nog veel meer videospektakel. Ik zie trouwens wel een groot verschil met bf5 bet YouTubes en de bf5 filmpjes die ubachs vertoont hier op tweakers. Heb het gevoel dat ea tweakers sponsort met deze revieuws. Vooral als dat Nvidia raytrace geneuzel weer langs komt.

En zou het uitstellen van de launch niet samen hangen met een mogelijke productie vertraging van de nVidia 20xx serie? nVidia pushte hardware fabrikanten al om in lijn van hun wil te komen. Misschien nu ook wel met de gaming industrie.
Ook ik vindt BF3 de leukste. Nog nooit eerder ben ik zo verslaafd geweest aan een spel, ik ben bijna blij dat ik dat met de huidige BF games niet meer ervaar. 1200+ uur gespeeld en toen verveelde het nog niet. Dat is meer dan het dubbele aantal uren dan dat ik Hardline, BF4 en BF1 bij mekaar heb gespeeld.

Alles in BF1 voelt een beetje "platgeslagen". Het maakt bijna niet meer uit wat voor wapen je pakt, in BF3 kon je d.m.v. wapen uitbreidingen en ook de all-kit wapens die beschikbaar waren echt unieke speelstijlen ontwikkelen en toepassen. Dat maakte het spel verfrissend en je kon makkelijker een nieuwe uitdaging voor jezelf maken. En ik mis helikopters! Wat heb ik een pret met de little bird gehad!
haha roze bril much? bf1 draaide voor geen meter. Het heeft 3 maanden geduurd voor de game uberhaupt werkte als je een sli opstelling had. De balans was ver te zoeken en er waren tal van stabiliteitsproblemen. Maargoed mooi voor jou dat het voor jou wel werkte. Wat betreft bf1 als game, dat is een mening en kennelijk een mening die veel battlefield veteranen met mij delen. De game is saai en de gameplay gaat veel te snel tov voorgaande battlefield games. Ik was na 20 uur compleet uitgekeken op bf1, en dan ben ik een bf fan van het eerste uur met een paarduizend uur per bf game op mijn naam.
Zijn genoeg bf fans van het eerste uur die ook niet je mening delen. Beetje het echo chamber verhaal. Ik heb er dan weer dik 400 uur inzitten en speel het nogsteeds. Kijk zelf dan ook uit naar BF5.
Op de console draaide het gewoon goed. Alleen jammer dat BF1 een sniperfest moest worden.
Niet bepaald een roze bril, waarschijnlijk meer een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Ook ik ben Bf1 speler vanaf dag 1 en heb er enorm van genoten. Ik durf zelfs te zeggen dat dit mijn meest favoriete Bf game ooit was, gevolgd door deel 2. Heel de sfeer die deze game uitademde... fantastisch! Balans heb ik eigenlijk nooit problemen mee ervaren. Zo had ik al vroeg in het begin geleerd dat wanneer een potje compleet uit balans was je juist die even lekker uit moet zitten, de games die daarna volgende waren prima en zo bleef ik avonden lang op 1 server hangen.
sorry maar de game draaide anders in beta prima bij mij en na de release ook (bf1)
Dat is absoluut niet waar. Het was zelfs zo erg dat de volledige netcode gereviseerd is in de Spring update.
heb het toch echt anders ervarem,al speelde ik wel kleine mappen want vliegtuigen vind ik niks.
Uiteraard is dit maar jouw mening en iedereen heeft recht op zijn mening, maar heb jij Battlefield 1942 en Bad Company 2 gespeeld? Naar mijn mening heeft EA namelijk wel de hele franchise verpest als ik BF1 en BFV vergelijk met BF1942 en BFBC2.
EA gaat niet 2 maanden voor de tijd hun release uitstellen voor Red Read Redemption 2, ze weten al een tijd dat die game ook gaat uitkomen, het liefst willen ze voor CoD uitkomen omdat die nog steeds een concurrent is.
Ik denk dat er meer speelt, het gedoe met battlefront 2 mbt lootboxen heeft EA 1 miljard dollar omzet gekost, Patrick Söderlund wordt daarom geslachtofferd, aandeelhouders verwachten maatregelen en EA kan zich zulke fouten niet weer veroorloven door bv BF 5 te releasen terwijl deze nog niet af is.
ea kan zich ook niet veroorloven dat de release van bf5 ondersneeuwd door de release van rdr2 omdat de preorders veel lager uitvielen dan verwacht. eerder uitbrengen kan niet, dus dan wachten tot vlak voor black friday om hype te creëren buiten de rdr2 hype. cod is nergens in dit plaatje, de cod preorders zijn nog veel lager. Op bijvoorbeeld de 15e uitbrengen heeft ook geen nut want dan is het salaris nog niet binnen.
Waar kijkt men naar bij pre orders? EA geeft geen informatie en de cijfers van 2017/2018 lieten zien dat de meeste games digitaal werden gekocht, de groep die de game nog fysiek koopt wordt steeds kleiner.
Naar pc cijfers hoef je niet te kijken, die is nog maar goed voor 15% van de omzet van EA.

Het zou kunnen dat EA op die datum is terecht gekomen met die reden die jij aangeeft maar ik geloof niet
dat het de hoofdreden is, geen enkele publisher kiest er bewust voor om vlak voor black friday te releasen.
De digitale versie kan je ook preorderen, en dat doen mensen ook zeker aangezien je er extra unlocks etc mee kan krijgen, preorders zijn tegenwoordig dus zeker wel een indicatie op hoe goed een game zal gaan verkopen. Media komen aan preorder info door te informeren bij retailers. Je hebt dan geen aantallen, maar als game X veel vaker wordt gepreordered dan game Y bij iedere retailer waar je navraag doet dan kan dat een prima beeld schetsen.
Vlak voor black friday een game uitbrengen heeft zeker niet de voorkeur, maar de release naar voren schuiven heeft geen zin want dan loopt de planning in de soep, de release een week of 2 weken uitstellen heeft ook geen zin aangezien iedereen zijn salaris dan al heeft uitgegeven aan RDR2. Je wilt dus dat je tegen het einde van de maand het meest populaire en gehypte spel bent. Ik gok dat EA had verwacht dat ze RDR2 wel konden hebben, maar dat bleek toch tegen te vallen. Het beste dat ze kunnen doen is de grootste hype na RDR2 maar nog voor kerst (en black friday) zijn.
salarissen worden overal anders uitbetaald. ik krijg bijv. betaald de eerste werkdag na de 10e. anderen worden dan weer elke 2 weken betaald...
dat is allemaal prachtig, maar over het algemeen krijgen mensen aan het eind van de maand salaris, ook in het buitenland.
In Amerika is het gebruikelijk om je salaris elke 2 weken op je rekening te krijgen.
Welke andere 64 multiplayer is ooit zonder bugs een release geweest dan?
ooit gehoord van gradaties? En dan nog, er bestaat ook nog zoiets als quality control. Je gaat mij niet vertellen dat bugs die 50% van de gebruikers treffen niet eenvoudig kunnen worden gevonden in alpha en beta tests, maarja dat krijg je er van als een bedrijf wordt gerunt door investeerders in plaats van een eigenaar.
ik vertel helemaal niets. ik stel een vraag en die beantwoord je niet. Ooit PUBG gespeeld?
BF1 draaide anders bij mij prima en het was ook mijn game niet om eerlijk te zijn.
BF3, BC2 draaide bij ook zonder problemen en veel plezier aan gehad. BF4 duurde lang voordat alle kinder ziektes eruit waren maar daarna was het voor mij het spel waar ik samen met BF2 de meeste lol aan beleefd heb.

Dont get me wrong, ik ben ook geen fan van EA. Maar ik hou wel een open mind en ik hoop dat elke keer weer dat het iets wordt. Want ik ben wel een BF fan. Ik ben er nog over uit of ik BF5 pre order.
Ook Battlefront 2 zo jammer wat ze gedaan hebben. Het lijkt/leek mij een geweldig spel.
Misschien nu ze alles gefixed hebben en als hij in de budget bak ligt. tenminste als er nog een playerbase is. Kortom de basis potentie is er elke keer voor een geweldig spel en dan gaan ze voor het grote geld.
ik beantwoord je vraag niet omdat het een nutteloze vraag is, er bestaat geen enkele game die zonder bugs is uitgebracht, sommige bugs zijn geen ramp, maar sommige bugs simpel te voorkomen en van een kaliber dat ze de game praktisch onspeelbaar maken. Dit soort bugs zitten vrijwel altijd in battlefield games bij launch terwijl andere publishers een veel betere kwaliteitscontrole of minder radicale ontwikkelingsschemas hanteren. EA hamert op bijna onhaalbare releasedata tbv. de investeerders en ten koste van de kwaliteit van de game. Dit omdat de investeerders enkel oog hebben voor de actuele beurskoers en de daar aan gerelateerde kwartaalcijfers. Een game aan half jaar uitstellen om de kwaliteit te verbeteren zal ea nooit doen aangezien de kwartaalcijfers er dan niet goed uit zien. Veel bedrijven raken het zicht op het totaalplaatje kwijt omdat ze de investeerders blij moeten houden die vaak niets geven om het bedrijf op de lange baan maar zo snel mogelijk hun aandelen willen zien stijgen. Als het niet goed gaat stappen ze er uit en investeren ze in ieta anders.
als ik het woord nutteloos lees dan lees ik geeneens verder.
je herhaalt jezelf in elke comment en je begint met veel comments: onzin. Behoorlijk irritant..
daarnaast lees je geeneens wat ik zeg,

Grote commerciële bedrijven die geld willen verdienen, het moet niet nog gekker worden!?!
Ja ze gaan op hun bek en ja hopelijk leren ze ervan. Bij deze uitstel geef ik ze het voordeel van de twijfel en proberen ze hopelijk misschien de game te verbeteren. En blijkblaar weet jij heel erg goed wat ze wel en niet doen.

[Reactie gewijzigd door Nexusonline_NL op 1 september 2018 18:17]

Je stelt een retorische en gesloten vraag en verwacht dat ik er serieus op in ga? En ja ik weet prima wat ze doen aangezien het standaard economie 101 is. Ik zeg nergens dat ik het niet vind kunnen dat EA geld wil verdienen, ik kaart enkel een feit aan dat een algemeen bekend probleem in de wereld van beursgenoteerde bedrijven is. Het gaat niet om een bedrijf dat geld wil verdienen, het gaat om investeerders die zo snel mogelijk hun aandeel willen zien stijgen ook al gaat dat ten koste van het bedrijf waar ze in hebben geïnvesteerd. Developers die niet beursgenoteerd zijn of een raad van bestuur hebben met een hart voor het bedrijf en in zien dat uitstel van de game onderaan de streep meer op kan leveren hebben meer vrijheid en kunnen een game een half jaar uitstellen. EA kan dat niet en dwingt developers binnen zeer krappe periodes games uit te poepen die barsten van de bugs en iedere vorm van diepgang missen. Om hier voor te compenseren gooien ze er een berg marketinggeld tegenaan om influencers te kopen (youtubers, rappers, sportsterren etc) en gewoon het hardst van de daken te schreeuwen en verkoopt de game uiteindelijk goed. Maar is de game echt goed? BF3 en 4 waren uiteindelijk na veel patches goede games, maar die waren dan ook best vooruitstrevend voor die tijd. De battlefield games die erna kwamen waren dat niet, en BF5 is dat voor zover ik het heb kunnen beoordelen ook niet. De lage preorder aantallen lijken dat ook te bevestigen.
Ik heb al een paar dagen de open bèta gespeeld en ik moet zeggen dat ik blij verrast ben. Voelt al beter dan bf1 ooit gedaan heeft. Zijn nog wat zaken die aangepast dienen te worden. Lage pre-order zegt niets over de game. Meer over hoe slecht EA de zaken heeft aangepakt. Ik wacht wel op de release IPV hoe jij denkt nu al de game te kunnen beoordelen.

Hoe slecht EA wel niet is, is een hele andere discussie en waar ik niet aan deelneem. Ik ben geïnteresseerd in de games. Jij probeert alles over één kam te scheren. Ze hebben juist ook zeer goede games geproduceerd. Daarnaast bespaar me je economie les. Irritant mannetje dat je bent.
Mooi voor jou dat jij zo eenvoudig vermaakt kan worden. Zal wel iets met je niveau te maken hebben. "irritant mannetje dat je bent" :')
Heb jij überhaupt de game gespeeld?
Ach laat ook maar, ,negatieve energie, geen zin in.

lees voor de aardigheid je berichten eens door.
reageren met onzin, onzin, nutteloos blijkt niet echt van respect voor je medetweakers.
je bent gewoon aan het trollen.
Boo friggin hoo, omdat jij uit je nek loopt te kleppen en het zo nodig op de man moet spelen ben ik een trol die geen respect heeft voor medetweakers? Dude ga toch fietsen. En jazeker ik heb de beta gespeeld voor zover je het spelen kon noemen. Een groot bugfeest met rubberbanding, waardeloze hitreg, wapenupgrades die nergens op slaan en niet eens in game kunnen worden uitgevoerd en de helft van de potjes die ik niet uit kan spelen omdat ik in plaats van een respawn optie een lege overview van de map te zien krijg waarbij ik niets meer aan kan klikken. Dit gebeurt 50% van de games waar ik in zit. Als dat nog niet irritant genoeg is heb je nog het eindeloze wachten tot je weer terug kan naar een respawn scherm omdat je eerst dood moet bloeden omdat er toch geen medic je komt helpen. Teamplay enzo. En als je dan eindelijk dood bent kom je in een squad spectator venster waarbij je geen idee hebt waar hij zich bevind in plaats van het hoofdscherm en kan je meestal toch niet op je teammate spawnen omdat er op hem/haar wordt geschoten. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de uiterlijke styling en de bullshit keuzes die ze hebben gemaakt rondom de opzet van de game in het algemeen. Een slag in Rotterdam die nooit heeft plaatsgevonden (Rotterdam werd tenslotte bevrijd door de Canadezen en op dat moment was er vrij weinig van de stad over), onzin wapenupgrades met reflex sights en kermisskins, poppetjes met domme ijshockey maskers, nog niet te spreken over het feit dat ze de game in een bepaald jaartal neerzetten maar je dan wel met wapens uit het einde van de oorlog laten spelen. En dan de sloot vrouwelijke characters die er dankzij de genderneutraliteit en corporate onzin in moet zitten en de muziek die totaal geen WW2 sfeer weet neer te zetten. Het is ronduit een flutgame die de battlefield naam niet waardig is en gaat ook niet voor de release worden verbeterd. Inglorius Basterds had wat dat betreft nog meer raakvlakken met de werkelijkheid. En dan roepen ze dat ze de onvertelde verhalen willen weergeven.... kansloos. Maargoed zoals ik al zei. Ik ben blij voor je dat je jezelf zo eenvoudig kan vermaken.
Azijnpisser
Ooit van open bèta gehoord?

[Reactie gewijzigd door Nexusonline_NL op 13 september 2018 18:22]

Yep, een beta gebruik je om je software te testen zodat je een uiteindelijk een goede versie kan uitbrengen wanneer deze klaar is, maargoed de game gaat niet klaar zijn met de launch en er is een waslijst aan features die post launch gaan worden toegevoegd die eigenlijk in de game hadden moeten zitten. (bevestigd door ea) Met andere woorden, voor €70 euro mag je het komende jaar fijn betatesten zoals met de meeste BF games van de afgelopen jaren. Maargoed dat gaat ze niet helpen met de onzin als veldslagen die nooit hebben plaatsgevonden, wapens die nergens op slaan en het feit dat zowel de geallieerden als de duitsers lasergestuurde v1 raketten kunnen oproepen. De muziek gaan ze waarschijnlijk ook niet opnieuw doen. Conclusie, de game is gewoon een grote grap en ze hadden hem eigenlijk met een half jaar uit moeten stellen om hem daadwerkelijk af te kunnen maken en beter naar de community moeten luisteren omtrend de invulling van de game.
€60 bedoel je zekers en €80 voor deluxe
maar als je even zoekt:
https://www.cdkeys.com/pc...ield-v-5-pc-origin-cd-key

Dat het historisch niet accuraat is stoor ik mij niet aan. Maar idd ze hadden beter naar de community kunnen luisteren. Ik had heel graag een moderne BF gehad willen hebben met moderne wapens, nieuwe maps.etc.

Ik heb lang zitten twijfelen maar ga de game toch kopen. Tja en wat moet ik anders spelen? Black ops?
RD2 gaat ook nog lang duren voordat deze op de pc komt.
Ik ga wel gewoon RD2 op de console spelen ;)
Niks marketing, deze datum betekend dat ze de game niet met black friday in de sale kunnen gooien, aangezien de game dan nog maar net uit is. Terwijl de concurrentie dit wel straks kan.
Onzin, dan doen ze hem juist in de sale om de verkopen van de eerste week op te krikken, dat staat goed tegenover de aandeelhouders namelijk.
Die zien het liefst veel winst, niet hoge verkoopaantallen.
Nee, de game zal niet voor een bodemprijs worden verkocht, hooguit een of 2 tientjes onder retail, als dat de verkoop met 30% weet te verhogen dan kom je onderaan de streep beter uit. Hoge verkoopaantallen in de eerste week zijn belangrijker dan de hoogste winst behalen aangezien ze er dan een persbericht uit kunnen sturen met hoe veel beter dan de concurrentie de game wel niet verkoopt en zo weer mediaaandacht kunnen krijgen wat vervolgens weer voor meer verkopen zorgt.
Als er straks artikelen op gaming websites staan met het bericht dat BF5 40% meer is verkocht in zijn eerste week dan COD BO4 dan is dat meer waard dan dat tientje korting.
Een game zal _hier_ nooit in de eerste week of weken onder de geadviseerde verkoopprijs verkocht worden, dan kan je net zo goed de adviesprijs naar beneden gooien. ;)

Feitelijk geef je dan aan, ook aan de concurrentie, hoeveel marge je hebt zitten op (in dit geval) BF5.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 31 augustus 2018 13:59]

Onzin, dat kunnen ze prima doen aangezien het om een actieperiode gaat. Het is geen fysiek product dus de marge staat niet vast. Als ze onderaan de streep meer omzet genereren door meer te verkopen voor een lagere prijs dan is dat beter dan de game op de adviesprijs te houden. Bij een telefoon kan je dat doorgaans niet doen omdat je productiekosten hebt, bij een game zijn de productiekosten voor het fysieke product een paar cent en zit het geld in de ontwikkelingskosten.

Winkels kunnen prima een lagere prijs hanteren voor een actieperiode met bijvoorbeeld back end rebates waarbij de winkel achteraf wordt gecompenseerd voor het aantal verkochte exemplaren voor de lagere prijs. Na die periode gaat de prijs weer omhoog. Dit kunnen ze en zullen ze zeker doen (in amerika) aangezien iedere game publisher zijn games in de aanbieding doet op black friday (ook de nieuwste). In nederland doen winkels ook steeds vaker aan black friday, maar de kortingen en speciale acties zijn niets vergeleken met black friday in amerika, ik zeg dus ook niet dat de game in Nederland in de aanbieding gaat.
Dus mensen kopen in de winkels _hier_ geen fysieke producten volgens jou? Er zijn gamers genoeg die games in een doosje willen. Hoe fysiek wil je het hebben?

Winkels _hier_ hanteren de adviesprijzen vaak altijd, die gaat EA niet bij launch (want dat is de eerste week!) verlagen als zijnde een actie, dan koopt daarna niemand de game meer, dat snap je zelf toch ook wel, hoop ik?

Ook is omzet geen winst, daaruit worden aandeelhouders betaald, niet aan de hand van omzet.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 31 augustus 2018 13:59]

Lees je mijn reactie uberhaupt wel?

bij een game zijn de productiekosten voor het fysieke product een paar cent en zit het geld in de ontwikkelingskosten.

Het heeft weinig zin om met je te gaan discussieren, ik raad je aan een lesje economie en handel te volgen, volg ook gelijk een cursus begrijpend lezen.

Black Friday is een speciale actieperiode van oorspronkelijk 1 dag en nu in veel gevallen 3 dagen waarbij ook nieuwe producten voor een zeer lage prijs worden verkocht. Voordat je weer zegt dat ik onzin verkoop raad ik je aan even wat best buy, target en wallmart aanbiedingen van vorrig jaar te bekijken. Je zal zien dat bijvoorbeeld COD WWII 3 weken na de release voor 40 dollar werd verkocht op black friday, destiny 2 zelfs 30 dollar. Assasins creed origins en Forza 7 waren een maand na release datum ook slechts 35 dollar.
Ik heb het toch nérgens over de kosten? Wie leest er wie nu niet? :?

In Amerika is Black Friday booming, maar daar wonen we niet, veel voordeel gaan wij daar ook niet van zien, hier verhogen winkels regelmatig eerst de prijzen en gooien daarna pas de korting erover heen, ook met Black Friday. Niet alle winkels doen dat, maar van de groteren heb ik meerderen dat zien doen. En scheelt het uiteindelijk een paar cent ten op zichte van wanneer het product niet in de aanbieding is, zowel in het voor- als nadeel van de klant.

Jij bent degene die meent steeds iets anders bij iedere reactie erbij te moeten halen om een punt te maken, niet ik. Dat je vervolgens meent dat ik niet lees, omdat ik op iets anders uit jouw reactie reageer, zegt dan denk ik eerder iets over jou hoor.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 31 augustus 2018 15:28]

zeg ik dat jij iets over de kosten hebt gezegd dan? Ik geef alleen maar aan waarom je op een game wel korting kan geven en nogsteeds winst kan maken en waarom dat op een product met hogere productie en onderdelenkosten zoals een telefoon niet kan. Ik heb het over de kosten omdat dat de reden is waarom een publisher korting kan geven op zijn product. Ik geloof dat je volledig de draad kwijt bent en ook van mijn vorrige reactie enkel de kop hebt gelezen en half hebt begrepen wat er staat. Je gaat er tenslotte wederom niet inhoudelijk op in.
Als iemand een reactie begint met 'lees je mijn reactie überhaupt wel' ga ik die reactie niet meer verder lezen nee. De toon is dan al gezet en hoeft het voor mij niet meer.

Ik heb het nergens in mijn reacties alhier erover of iemand wel of geen korting kan geven. Ik zeg alleen dat in de launch periode het _HIER_ niet gebeurd omdat alle winkels zich _HIER_ aan de adviesprijzen houden. Ik zal dit wel even verder verduidelijken in mijn eerdere reacties voor je.

Vervolgens kom jij aanzetten met productiekosten en Black Friday in de USA, niet ik.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 31 augustus 2018 14:45]

haha ja dat is makkelijk, je reacties achteraf aanpassen om je gelijk te kunnen halen :z

ga toch fietsen.
Ik denk dat je dan toch echt bij jezelf te rade moet. Ik hoef niet bij elke reactie andere dingen aan te halen omdat ik per se mijn gelijk moet en zal halen. En daar is de wijzig knop toch voor, om berichten aan te passen en duidelijker te maken? ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 31 augustus 2018 14:59]

Het lijkt er anders wel op, je kraamt een en al onzin uit, gaat niet in op feiten en past achteraf al je reacties aan om je gelijk te kunnen halen, dat is gewoon diep triest. Je hebt er complete alinea's bij geplakt. Ik weet niet hoe jij jezelf nog serieus kan nemen. :?
Jij hebt alle kennis in pacht of bent het orakel, wou je zeggen? Je bent echt het heilige boontje hier niet, als je dat soms denkt (en als ik jouw reacties zo zie, lijk je dat soms wel te denken). Ik kan het niet helpen dat jij niet leest wat ik schrijf en meent mij steeds te moeten corrigeren met andere redenen. Nogmaals, dit zegt echt meer over jou dan over mij.

En aangezien we dan toch op de man spelen; kijk even zoals de clown op jouw avatar kijkt, dat zou je sieren. Snap alleen niet waarom iemand van Tweakers dat figuurtje als avatar moet hebben, maar zal vast bij je horen dan, denk ik dan maar. ;)

Overigens vallen die complete alinea's ook mee. Je ziet de nieuwste versie van de reactie immers wanneer je op de notificatie klikt en even terugleest. Maar wellicht is dat te simpel voor je dan.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 31 augustus 2018 15:01]

hahahaha ja kennis heb ik zeker, en ik zal mijzelf nooit verlagen tot het achteraf wijzigen van mijn reacties omdat ik mijn gelijk niet krijg. Je weet niet waar je over praat, that's your loss, maar als je daar niet mee kan leven moet je ook niet gaan zitten piepen als iemand je corrigeert.

In je eerste 2 reacties laat je al zien dat je geen klap verstand hebt van hoe de retailmarkt in Nederland of waar dan ook in elkaar zit, en vervolgens wil je mij de les gaan lezen over hoe het dan wel werkt. Succes! :')

Wat betreft de avatar, dat is mijn pasfoto, ik ben nu diep gekwetst en overweeg aangifte te doen van discriminatie.
Maargoed jouw tekenfilm figuurtje siert je ook goed hoor ;)
hahahaha ja kennis heb ik zeker, en ik zal mijzelf nooit verlagen tot het achteraf wijzigen van mijn reacties omdat ik mijn gelijk niet krijg. Je weet niet waar je over praat, that's your loss, maar als je daar niet mee kan leven moet je ook niet gaan zitten piepen als iemand je corrigeert.
Tja, ik ben niet degene die steeds dingen erbij moet halen omdat ik iemand moet en zal corrigeren, terwijl je zelf niet goed leest. ;) Dat is echt niet mijn probleem hoor. De verduidelijking met "hier" bij welgeteld twee reacties zet inderdaad veel zoden aan de dijk, terwijl onderaan het bericht staat dat het gewijzigd is. ;)
In je eerste 2 reacties laat je al zien dat je geen klap verstand hebt van hoe de retailmarkt in Nederland of waar dan ook in elkaar zit, en vervolgens wil je mij de les gaan lezen over hoe het dan wel werkt. Succes! :')
Ik heb vaak zat zaken voorbij zien komen hierover, o.a. van EA zelf. :') Niet alleen hier, overigens. Oh, wacht, ik werk in de retail- en detailhandel...
Wat betreft de avatar, dat is mijn pasfoto, ik ben nu diep gekwetst en overweeg aangifte te doen van discriminatie.
Tja, ik zou mij ook om elk wissewasje gediscrimineerd voelen met zo'n pasfoto.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 31 augustus 2018 15:20]

[...]
Tja, ik ben niet degene die steeds dingen erbij moet halen omdat ik iemand moet en zal corrigeren, terwijl je zelf niet goed leest. ;) Dat is echt niet mijn probleem hoor.
Lijkt er anders wel op, je lijkt het maar niet los te kunnen laten. Ik heb alles prima gelezen tot jij al je reacties wijzigt en roept dat ik niet goed lees, ja dat is wel lekker makkelijk.
[...]
Ik heb vaak zat zaken voorbij zien komen hierover, o.a. van EA zelf. :') Niet alleen hier, overigens. Oh, wacht, ik werk in de retail- en detailhandel...
Ah dus als ik een rijbewijs heb ben ik ineens professioneel autocoureur?

Of als ik weet hoe de magnetron werkt dan kan ik eigenlijk net zo goed koken als Gordon Ramsay?

Stel je toch eens voor dat ik mijn eigen huisartspraktijk kon openenen omdat ik weet hoe ik een splinter uit mijn voet moet halen. Lijkt mij ook wel iets voor jou, je zuigt ze gewoon uit je duim.
Tja, ik zou mij ook om elk wissewasje gediscrimineerd voelen met zo'n avatar.
Sarcasme en zelfspot zijn 2 zeer ingewikkelde concepten die jaren studie en en onderzoek vergen om begrepen te worden. Dit is zeker niet weggelegd voor de praktisch opgeleiden van onze samenleving.
Lijkt er anders wel op, je lijkt het maar niet los te kunnen laten. Ik heb alles prima gelezen tot jij al je reacties wijzigt en roept dat ik niet goed lees, ja dat is wel lekker makkelijk
Ik heb alleen "_hier_" toegevoegd aan wel twee reacties, ter extra verduidelijking. Boehoe, wat een aanpassing op die reacties. De wereld vergaat nu echt. Ik had de hoop dat je slim genoeg was om het zonder de toevoeging te snappen, maar toen haalde je opeens Black Friday in de USA aan, waarmee je helaas liet zien dat niet te begrijpen. Dus heb ik het aangepast, zodat hetbduidelijker is voor iedereen, inderdaad, zeer laag van mij. De opmerking dat jij niet leest, staat daar dus los van, maar blijf lekker in jouw eigen wereldje zitten.
Ah dus als ik een rijbewijs heb ben ik ineens professioneel autocoureur?
Lijkt me dat zo iemand het beter begrijpt dan een internet hero dat achter een clownsavatar schuilt. For the record, ik heb diverse malen adviespriizen o.a. vanuit EA voorbij zien komen, ook van Black Friday in de USA, dus ja, ik weet hoe EA te werk gaat (lokaal en internationaal).

Ik weet dus ook dat veel omzet met Black Friday komt en dat is dan ook de kortingsactie bij uitstek om het anders te doen (en is daarmee een uitzondering dus!). Behalve hier, hier liften bedrijven vooral mee op de Black Friday hype en hoef je dus niet per se korting op een product daadwerkelijk te hebben. Mediamarkt doet hetzelfde met de btw, weg ermee acties.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 31 augustus 2018 15:56]

Achja zolang je je eigen verhaal maar geloofd ;)
Welke concurrentie ? Maar weinig aaa shooter geweld q3
Want mensen die interesse hebben in de battlefield serie spelen alleen shooters? Deze herfst periode zal in de geschiedenis in gaan als een van de grootste betreft game releases.
Red Dead Redemption 2
Spiderman
Fallout 76
Call of Duty Black Ops 4
Battlefield V
Just Cause 4

En dan vergeet ik er nog een hoop, zeer grote releases op een relatief korte tijd.
rdr2 alleen console helaas dus die tel ik al niet mee (pc gamer)

en ja een game zonder multiplayer valt bij mij ook wel af

blijven er niet veel over van je lijstje die ik zal gaan spelen xd

[Reactie gewijzigd door erwinwernars op 30 augustus 2018 23:26]

Ik tel er anders 4 met multiplayer. Ook dat jij rdr2 niet meeteld omdat hij niet op de pc uitkomt koopt EA weinig voor.
klopt maar dan gaat het niet in mijn lijstje met games die uitkomen want ik kan hem moeilijk spelen zo der console xd

maaruhm welke hebben mp dan dacht alleen cod en bf :o

jc3 had geen multiplayer dus ging ervan uit dat jc4 afviel

fallout en superman nooit gespeeld :$ dus daar kan ik niet over oordelen
Deze Fallout is "volledig" multiplayer, je kan hem ook solo spelen maar wat toe nu toe gedeeld is lijkt de interactie juist de meerwaarde te zijn. Just Cause en Spiderman bevattend geen multiplayer maar de spelers die deze kopen, zullen minder snel nog een game kopen (RDR2, COD, of BFV) want je hebt al iets te spelen ;)

Vandaar dat de singleplayer games er wel degelijk toedoen als je wilt speculeren over de komende periode.
Maar omdat fallout mp heeft concurreert met bf? Niet echt, totaal andere game en totaal andere doelgroep.
Volgens mij is de enige echte concurrent cod, zoals het al jaren is.
Voor mijzelf bijvoorbeeld wel, doordat ik over de jaren minder tijd neem om te gamen moet ik wel een afweging maken tussen Bfv, Cod of Fallout. Dit geld nauturlijk niet voor alle gamers maar dat het in een ander genre valt betekend niet dat het geen concurrentie is.

Daarbuiten is BFV met al zn customisation bijne een RPG te noemen en Fallout met z'n pvp een FPS :+
Deze hype wordt elk jaar gecreeerd. Letterlijk elk jaar hoor je rond de Gamescon iedereen roepen, met name journalisten, dat het de verste q4 in jaren word.
Moet jij eens opletten, alsof ze dan nog in productie zijn. Ruim 3 dagen de tijd en retailers hebben dan al lang voorraad.

Vrachtwagens gaan toch niet pas op release dag naar winkels rijden? :P
Genoeg bundels die ze gaan uitbrengen, dus dat maakt weinig uit denk ik
Niet alleen black friday maar ook met sinterklaas en kerstdagen.
En paar weken na Red Dead Redemption 2 i.p.v. 1 week ervoor :')
Dit was exact mijn gedachte.
Met 85% minder pre-orders dan Call of Duty zou het zelfmoord zijn om alsnog de game in dezelfde window te releasen als Call of Duty en Red Dead Redemption 2. Verbeteringen kunnen we in dit geval dus inderdaad lezen als marketing en dichterbij de feestdagen.

@dusty-2011 ik zit mezelf even in te lezen, maar dat het volledig fake news is ook niet waar. In Amerika worden geen fysieke exemplaren aangeboden, in UK en de rest van Europa bijvoorbeeld wel.


Reactie was gebaseerd op achterhaalde informatie, waarvoor excuus.

[Reactie gewijzigd door D3F op 30 augustus 2018 17:01]

Waarom wordt dit fake news hier verspreidt? Edit: waarschijnlijk is er geëxtrapoleerd op basis van verkoopinfo van GameStop ipv Amazon. Dat is in dit geval beter, maar betekent wel dat we met een hele grove en erg onzekere schatting te maken hebben. Extrapoleren op basis van één winkel is zeker niet de beste methode. Dank aan Fly-guy voor info.

De bron voor die zwaar tegenvallende pre-orders baseert zich vooral op Amazon's sales chart. En op Amazon bestaan er geen fysieke pre-orders voor Battlefield V. Voor Call of Duty zijn die fysieke pre-orders wel op Amazon verkrijgbaar. Dat verklaart het enorme verschil.

Ik heb zelf allebei de alpha's gespeeld. Er was gewoon nog veel werk aan de winkel. De meeste mensen in de alpha hadden bijvoorbeeld tegenvallende performance, nog stukken slechter dan in de BF1 alpha. Ook beviel niet iedereen de Time to Kill en de wapenbalans, dat was in de tweede alpha sterk veranderd, maar ook toen was weer niet iedereen tevreden. Ook werd aan iedereen geadviseerd om vooralsnog geen DX12 aan te zetten, omdat dat nog niet goed werkte. Dus speelde iedereen met DX11.

EA moet nog grote stappen maken voor release, op het gebied van DX12, op het gebied van performance, en op het gebied van polish. Vergeet ook niet dat er nog geen test op de consoles geweest is, die relatief zwakke CPU's hebben.

[Reactie gewijzigd door dusty-2011 op 30 augustus 2018 18:38]

Ook jij hebt het (waarschijnlijk) niet juist.

De genoemde 85% is niet gebaseerd op Amazon, maar Gamestop en heeft niets te maken met wel of geen fysieke kopieën.

https://mobile.twitter.co...tatus/1031945656854691840

En lees even zijn correctie onder de eerste tweet.
OK. It looks like Cowen switched its model to GameStop's best-seller data earlier this year
Hij geeft echter ook aan dat de "nieuwe" data waarschijnlijk ook niet een absoluut betrouwbaar systeem is.
Tjah, maar sommige mensen nemen bijv gewoon origin access premier in plaats van een pre-order? Ook is er voor access basic en EA access members bijna geen reden voor een pre-order. Zij krijgen automatisch vervroegde toegang tot de beta en kunnen de final game 10 uur lang vervroegd spelen.
Sowieso is de meetmethode extreem foutgevoelig, doordat er geëxtrapoleerd wordt op basis van verkoopinfo van maar één winkel. Zou er niet té veel waarde aan hechten.

[Reactie gewijzigd door dusty-2011 op 30 augustus 2018 18:30]

Klopt, velen kopen het gewoon rechtstreeks bij EA zelf via Origin.
Denk eerder dat het te maken heeft met andere titels die uitkomen waar ze markt aan verliezen.
Dat gaan ze nu sowieso doen. Tomb Raider komt in september uit en die ga ik zeker kopen. Ik heb alle BF games nog dus kan ik die nog genoeg spelen. BF5 is nog een groot vraagteken voor mij.
Ik denk dat het meer te maken heeft met het feit dat ze met hun oude release-datum, vlak bij de 2 andere grote jongens van dit najaar zaten qua release. Red Dead Redemption 2 en Call Of Duty.
Nope, ze voelen de slechte verkopen aankomen met all het goed's wat er rond die tijd gaat komen.
Er zijn twee redenen waarom ze uitstellen:
1. Black Ops
2. Red Dead Redemption.

BF5 zou er precies tussen invallen.
Ze proberen broketober te mijden :P.
Ik hoop het, zou mooi zijn en is het wachten zeker waard.
Heb vanaf BF3 iedere release mij kapot geërgerd aan de karrenvracht aan bugs bij de release. Pas na een aantal maanden of zelfs langer kon je dan echt van het spel genieten zoals het bedoeld was maar een deel van de playerbase was dan al gefrustreerd afgehaakt.
Dit heeft gewoon te maken met de release window en de enorm tegenvallende pre-order aantallen.
Het artikel zegt letterlijk dit: With the Open Beta just around the corner, we are excited about the millions of you who will join us and experience the game. And we fully expect to see even more feedback coming our way. And that’s why we’re moving our launch date.

Maar persoonlijk geloof ik dat niet. Ik denk dat het een combinatie is tussen de "verkeerde" release datum (BO4 en RDR2), de tegenvallende pre-orders (heeft met elkaar te maken lijkt me) EN dat ze hun huidige marketing fiasco proberen te redden of op z'n minst een beetje recht te breien.

De waarheid zal in het midden liggen. We zullen het zien.
Je eigen spel terugtrekken t.o.v. de concurrentie duidt al op weinig zelfvertrouwen van de ontwikkelaars in hun eigen game..
Of op verstandig zakelijk inzicht. Waarom een strijd aangaan als je met ontwijken een beter resultaat haalt.

Daarnaast, het aanpassen van het tempo in de game is een goed iets. Vond de gameplay tot nu toe wel heeeeeel erg korte ttk hebben tov eerdere delen. Ik wil BF spelen, niet CoD
Beginnen ze het eindelijk te leren, ipv pushen pushen pushen, nu gewoon wachten tot de game daadwerkelijk fatsoenlijk werkt? :o
Hahahah ja ja..
Die kennen we inmiddels wel na bf4 ,bf1
Ijdele hoop :z :z
Ik denk dat de datum is verschoven vanwege het opstappen van Patrick Söderlund (belangrijk persoon)

[Reactie gewijzigd door rubenkemp op 30 augustus 2018 20:58]

Het laat zien hoe we als gamers invloed hebben op de kwaliteit van een spel. Als iedereen pre-ordered, heeft de uitgever geen prikkel om een goed spel te leveren. Als iedereen even afwacht tot de release, moeten ze wel om ervoor te zorgen goede reviews te krijgen.

Algeheel advies dus: doe NIET mee aan de pre-order hype en je krijgt een betere game.
Was BattleField ook niet al (deels) geoptimaliseerd voor de nieuwe NVidia RTX kaarten?
Ze durven het gewoon niet op te nemen rond die tijd tegen call of duty en Red Dead Redemption 2. Mijn geld gaat i.i.g eerst naar Red Dead Redemption 2 en haal Battlefield wel uit de (budget bak) in februari / maart.
Waarom niet? De vaste BF fans gaan voor BF in plaats van COD. Kan zijn dat er veel minder ge pre-ordered is...Meestal pre-order ik ook maar dit blijft een vraagteken.
Dat is het hem nou juist. Ook hier op het forum is te merken dat BF3 het hoogtepunt was, toen een enorme verbetering tov BF2. Maar daarna is het snel berg afwaarts gegaan en is men veel pessimistischer rond elke nieuw titel. Dat zorgt er voor dat die schare BF fans welke blind preorderen steeds kleiner wordt.
battlefield hardline was....... echt slecht! gelukkig had ik die niet gekocht. trots op mezelf :) game addicted
if you dont like it dont buy it _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
Geen idee waarom je een -1 krijgt. Je quote letterlijk wat Patrick Soderlund van EA destijds riep :S En wat ook grotendeels de reden zal zijn van dit uitstel (maar natuurlijk ontkennen want dat kun je niet maken tegenover je aandeelhouders).
toch iemand die het snapt :)
Sterker nog, hij is inmiddels ook vertrokken bij ea.
Nou eens kijken of stemmen met de portemonnee gewerkt heeft en of ze de volgende keer nog de nadruk leggen op irritante diversiteit. Had niet verwacht dat het zo een impact zou hebben en dat we er maar aan moesten wennen.

Saillant detail: Patrick Söderlund die eruit gegooid is kreeg vorig jaar TWINTIG MILJOEN dollar voor zijn "long-term" retention. Nu is hij weg. Daar kan je gewoon 5 grote Indie games van maken.

[Reactie gewijzigd door Grotbewoner op 31 augustus 2018 12:04]

ea geeft 1 miljoen dollar aan de nabestaande van de madden game waar er een zot de andere begon dood te schieten. geld genoeg daar! Ik vrees dat Battlefront 2 en bf v niet voldoende was voor verandering. mar hey Patrick soderlund is weg!!!!! en dat was een vieze klootzak. dus + puntje
Een maand uitstel gaat echt geen core gameplay veranderingen opleveren. Er is duidelijk een strategische reden om dit te doen, en gooit het op “we gaan dingen verbeteren nav feedback”. Uiteraard zullen ze feedback verwerken. Maar een maand, inclusief testen. Daar gaat niet veel veranderen hoor :)
Je kunt de game wel polishen en dat is ook hetgeen ze gaan doen.
We’re going to take the time to continue to make some final adjustments to core gameplay, and to ensure we really deliver on the potential of Tides of War.
"Adjustments" betekend niet dat er grote veranderingen gedaan zullen worden. Het kan ook betekenen dat ze het balans net wat anders willen doen of iets dergelijks. In een maand kun je nog best veel doen. Je kan inderdaad geen compleet nieuwe features meer toevoegen, maar dat zeggen ze dan ook niet.
In mijn opinie is deze game gedoemd om te falen, alleen al doordat iedereen heel afwachtend over de game doet. Het is inmiddels bij iedereen bekend dat het ontbreken van hakenkruizen, de onrealistische spelelementen zoals vechtende vrouwen met protheses aan de frontlinie en dergelijke niet in de smaak zijn gevallen. Daardoor denk ik dat dit het einde is van het tijdperk van de Battlefield franchise met Battlefield 3 als hoogtepunt.
Ik denk, en hoop dat voor veel mensen gewoon de gameplay de doorslag geeft.
" de onrealistische spelelementen zoals vechtende vrouwen"

Hmm en wat dan over het uit vliegtuigen springen, mid-air bazookas schieten, wapens die niet gebruikt zijn door facties of uberhaupt niet ingezet zijn in de strijd of niet in de maps waar je ze tegen komt. Dan zijn er nog de respawns, health regen (nu iets generfed maar is nog steeds aanwezig), revives no matter what, time to kill, fortification systeem, V1 raketten inzetten op het slagveld, etcetc.

Heel battlefield is een grote onaccurate game. Battlefield 2 was zeker voor mij het hoogtepunt maar BF V heeft met de veranderingen best een kans om 2e te worden. Weg met die random bullet deviation, supression die je aim verpest en eindeloze explosie spam en weg met premium.
[uit vliegtuigen springen, mid-air bazookas schieten] dit is spannend. We hoeven die SJW crap niet door onze strot geduwd te krijgen door dice/ea. I said it.
Praat voor jezelf. Heb deze game vanaf dag 1 in preorder staan en kijk er gewoon naar uit. Niet iedereen is zo bekrompen om te gaan zeiken over vrouwen in een game.
Op het onderwerp vrouwen etc ga ik niet in, het is gewoon onzin en zielig om daar heel de dag over door te blijven zeuren, de customization is namelijk optioneel.

Any how wat ik mij afvraag is waarom hebben mensen het steeds over hakenkruizen, waarom moeten die er perse in?, Ik heb niks tegen hakenkruizen in game, maar het is toch niet verplicht?

Het lijkt wel of iedereen is vergeten dat Battlefield 1942 ook geen hakenkruizen had, maar precies dezelfde vlag die er nu ook weer in zit. Toen der tijd hoorde je er niemand over....
Ow ik had van de week toch iets anders gelezen. slechte recencies door de trailer, om daar feministische interpretatie te tonen door slechte marketing. Daardoor de laagste pre-Sales ooit. https://www.geenstijl.nl/...ve-seen-the-end-of-ophef/

[Reactie gewijzigd door miknic op 30 augustus 2018 18:26]

Die presale 85% down was een grote onzin. Het ging om "preorder excitement" en hoe die berekend werd weet alleen dat bedrijf en was alleen op basis van gamestop als ik het me goed herinner.

Dan is er nog dat commentaar over die opa die gevochten heeft. Dat is natuurlijk gewoon per direct te zien dat dat nep is, valt iemand daar echt voor?
Tegen begin december pas te koop mensen. Kopers moeten eerst een beetje uitgekeken zijn op de oktober releases. Hebben ze ondertussen ook een beetje kunnen sparen weer. Nu of volgende maand uitbrengen betekent meegenomen worden in de vergelijkingen met de concurentie en dan wordt het nu omzet delen.
Misschien zijn mensen ook wel BF moe. Ik heb al lang BF1 en SWBF2 gespeeld en kijk uit naar Tomb Raider. Gewoon even weer wat anders. Ik denk dat er meer zijn die zo denken.
Ik in elk geval wel, ben nu bezig met race en gta. Shooters hebben weinig vernieuwing.
Dit dus. Af en toe probeer ik nog wel eens weer een shooter, maar ik zie daar toch weinig vooruitgang in. Behalve de graphics is er niet al te veel veranderd de afgelopen jaren. Af en toe zie nog eens een nieuwe gametype opduiken, maar ook dat is vaak meer een variatie op iets dat we al jaren lang hebben.
Tja, ondanks de negatieve publiciteit....is de kans vrij groot dat hij er gaat komen. Eerst de beta weer kapot spelen zoals bij BF1. Heerlijk spel :)
Onder andere het tempo en de zichtbaarheid van soldaten moest verbeteren, zo gaven spelers aan.
Ik heb aardig wat gameplay gezien maar door de personalisatie is nou niet bepaald duidelijk wie bij wie hoort. Genoeg spelers gezien die uit een soort alternatieve steampunk WW2 setting leken te komen en iedereen ziet er weer anders uit. Een 'authenticiteit' knopje (aan of uit) willen ze niet implementeren. Deze sla ik over :) WW2 is als setting echt heel vet, maar dan moet er wel een beetje respectvol mee om worden gegaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee