Magic Leap is begonnen met het te koop aanbieden van zijn eerste mixedrealitybril. Het gaat om een versie voor ontwikkelaars die 2295 dollar kost. De bril draait op een Nvidia Parker-soc, en heeft 8GB ram, 128GB opslagruimte en een accuduur van drie uur.
De bril werkt met 'lightfield photonics' en genereert licht op verschillende dieptes, wat de weergave van virtuele objecten in de echte wereld mogelijk moet maken. De Magic Leap One bestaat uit een bril, een module waar de hardware in zit en een controller. In de Lightwear-bril zit niet alleen het scherm, maar ook een microfoon en luidsprekers. De hardware zit in een klein kastje, dat de makers Lightpack noemen.
The Verge heeft de bril geprobeerd en concludeert in een preview dat het een tegenvallende ervaring is. Vooral het blikveld is nog een struikelpunt; net als bij de HoloLens is het blikveld beperkt. Hoewel het beeld met vijftig graden groter is dan dat van de HoloLens van Microsoft, is het veel kleiner dan de honderd graden die de meeste vr-brillen laten zien. Ook zijn er volgens The Verge nog geen apps die weten te overtuigen. Wel is de bril erg comfortabel, aldus de website.
Magic Leap gebruikt een Nvidia Parker-soc met twee Denver-cores en daarnaast vier ARM Cortex-A57-cores. Applicaties kunnen een van de Denver-cores en twee van de ARM-cores gebruiken. Verder zit er een Nvidia Pascal-gpu met 256 cudacores in de Lightpack. Er is 8GB werkgeheugen aanwezig en 128GB flashgeheugen, waarvan 95GB beschikbaar is. De ingebouwde accu is volgens de makers goed voor drie uur gebruik. Opladen is mogelijk met 45 watt via de usb-c-aansluiting.
De Magic Leap One draait op LuminOS, een eigen besturingssysteem. De bril heeft spraakherkenning, zodat dragers met hun stem kunnen navigeren. Verder levert het bedrijf een 6dof-controller mee die is voorzien van een trackpad met haptische feedback. Ook heeft de controller een trigger en twee digitale knoppen. Magic Leap verkoopt de eerste versie van zijn bril voorlopig alleen in de VS.