Google kondigt YouTube Music en YouTube Premium aan - update

Google heeft zijn nieuwe muziekstreamingdienst YouTube Music aangekondigd. Er komt een gratis versie met advertenties en een Premium-variant die tien dollar per maand kost. Ook komt Google met YouTube Premium, de vervanger van YouTube Red.

YouTube Music Premium heeft geen advertenties, biedt de mogelijkheid om muziek te downloaden en om met de app in de achtergrond te luisteren. De gratis versie heeft die functies niet. Volgens Google is het met de dienst makkelijk om muziek te luisteren en te ontdekken en geeft de app een meer gepersonaliseerde selectie. De dienst bevat losse nummers, albums, afspeellijsten, artiestenradio, remixen, liveregistraties en muziekvideo's.

Er komt een nieuwe mobiele app uit voor YouTube Music en ook op desktops wordt de interface aangepast. Voorlopig blijft Google Play Music bestaan. Google zegt dat er niets verandert voor gebruikers van die streamingdienst. Mensen die nu betalen voor het Play Music-abonnement, krijgen ook toegang tot YouTube Music Premium.

YouTube Music is vanaf 22 mei in de Verenigde Staten beschikbaar en zal in de weken daarna in meer landen beschikbaar komen. Google noemt wel een aantal andere Europese landen waar de dienst binnenkort beschikbaar zal zijn, maar Nederland en België staan daar niet bij. Wanneer de dienst naar de Benelux komt is nog niet duidelijk.

Google komt ook met YouTube Premium, dat wordt de vervanger van YouTube Red. Het YouTube Premium-abonnement gaat twaalf dollar per maand kosten en bevat alle functionaliteit van de muziekdienst, maar geeft daarnaast toegang tot alle YouTube Originals. Dat zijn series en films die door YouTube zijn geproduceerd. Verder krijgen YouTube Premium-gebruikers geen reclames te zien en kunnen ze inhoud van YouTube downloaden om offline te kijken.

Bestaande gebruikers van YouTube Red blijven voorlopig de huidige prijs betalen. Of en wanneer YouTube Premium in de Benelux beschikbaar komt is nog niet duidelijk. Eerst komt de dienst uit in de VS en later volgen Europese landen, maar net zoals bij de muziekdienst staan Nederland en België daar nog niet bij.

Update 12:49: Woordvoerder Rachid Finge van Google Nederland laat desgevraagd aan Tweakers weten te verwachten dat YouTube Music 'snel onze kant op komt'.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

17-05-2018 • 07:57

148 Linkedin

Submitter: Kid_Stevie

Reacties (148)

148
146
130
12
0
0
Wijzig sortering
YouTube icm Npo.nl en een adblocker is al tijden mijn voornaamste manier van audio en video consumptie. De creators van videocontent die ik het meest waardeer merken dat via Patreon.

Ik heb er graag een tientje voor over om de rest ook een piece of the pie te gunnen, stuk goedkoper dan de kabel 8)7
YouTube Premium rolls out soon in existing markets: the United States, Australia, New Zealand, Mexico, and South Korea*. It’s also coming soon to new markets: Austria, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Ireland, Italy, Norway, Russia, Spain, Sweden, Switzerland, and the United Kingdom. We look forward to more expansion throughout 2018 and beyond.
Zo te zien staan we nog niet op de roadmap. Hier kan je aangeven interesse te hebben voor YouTube Music vanuit Nederland.
Ik gebruik Newpipe. Een app die alles doet wat YT Red doet.

https://f-droid.org/en/packages/org.schabi.newpipe/
YouTube Vanced (een aangepaste YouTube app) van op Xda is ook goed geen advertenties en background play.
Gebruik ook ook altijd. De OLED themes zijn ook fijn.
En hoe zit het met iets van een family abbonement? Dit is niet per sé goedkoper dan Spotify.

Ben ook benieuwd of ze lossless gaan ondersteunen en dan natuurlijk óók support voor USB DACS 😎
Ik hoop dat het Google Play Music family abonnement omgezet wordt naar een YouTube Music Premium family abonnement ;)
Ik zit er zelf niet zo op te wachten, maar het feit dat m'n GPM abonnement betekent dat ik ook 'gratis' een YouTube Music Premium abonnement krijg... zal ik misschien eens kijken wat het is.
En hoe zit het met iets van een family abbonement? Dit is niet per sé goedkoper dan Spotify.
Ik gok dat dat ook komt want Google Music heeft dat toevallig een aantal maanden geleden ook gekregen (zelfde prijs als spotify).
Nice; we wachten het af :). Dank!
Met die betaaldiensten ga je steeds meer zien dat YouTubers die gewoon voor de lol uploaden naar de achtergrond worden geduwd, doordat hun uploads niet meer opduiken in zoekresultaten. Ook is het zo dat Google dan bepaalde content gaat claimen waardoor die content upgeload door users geblokkeerd wordt.

Ik heb er geen problemen mee dat met advertenties enzo geld wordt verdient maar YouTube zou toch primair voor amateur gebruiker moeten zijn. Als dit geldgraaien zo door gaat dan is het daar straks mee gedaan en is YouTube YouTube niet meer.
12! Dollar per maand om.YouTube te bekijken. Op zich niet per se duur, maar als je al Spotify, Netflix, de krant, tv thuis hebt dan wordt alles bij elkaar toch wel heel veel geld. Nee dank je, ik sla over.
Voor $12 krijg je niet alleen toegang tot YouTube zonder advertenties maar ook de muziek dienst erbij.

Ik zou rustig Spotify opzeggen hiervoor.
Onbeperkt muziek en YouTube zonder advertenties, klinkt mij prima.
Ik weet niet in welke kwaliteit YouTube de muziek gaan streamen? Het zou wel mooi zijn als ze hierbij gelijkliggen met Spotify.
YouTube comprimeert audio tot 128kbs, voor mij persoonlijk geen optie.
Gatver. Het is 2018 mensen! Waarom gebruiken we nog steeds dezelfde brakke bitrate als in de jaren 90? Tegenwoordig is er toch geen reden meer om niet gewoon 320 te doen?
320 is niet 320, offline muziek op mijn telefoon is rond de 80kb/s aac-he en klinkt net zo mooi als 320kbs mp3 misschien zelfs iets mooier. Youtube gebruikt AAC en OPUS voor hun videos dus het is logisch dat ze niet in 320 streamen dat zou zonde zijn van de bandbrete. Beide codecs zijn een stuk efficienter dan MP3. Aanleveren in een lagere bitrate in een beter formaat zoals 128 aac is dus geen probleem. Dus de reden dat we niet 320 krijgen van deze sites komt omdat we ook niet meer de codec van de jaren 90 hoeven te gebruiken. Mp3 is immens populair maar dit is noet terecht, de opvolger aac en het alternatief opus zijn vele malen beter.
Opus? Nog nooit van gehoord. En dat is ook precies wat er mis is met al die “alternatieven”: de gebrekkige ondersteuning. MP3 is misschien niet de beste codec, maar het speelt overal op, en dat kun je van AAC en zeker Opus niet zeggen.
Plus, MP3 is tegenwoordig volledig vrij te gebruiken want de patenten zijn verlopen. Zoveel vrije codecs zijn er niet, en zeker niet met de algemene adoptie van MP3. Vorbis is leuk, maar werkt nergens op.

[Reactie gewijzigd door kozue op 17 mei 2018 17:54]

Opus wordt o.a. gebruikt in Youtube Video's, Discord, Skype en Teamspeak afhankelijk van de instellingen.
Android speelt het standaard af vanaf Android 5.0, op Windows kun je het eenvoudig openen via je browser of een speler als VLC. Ondersteuning is erg verspreid in allerlei apparaten en ook in de telecom sector is er een opmars omdat opus erg goed kan schalen naar ook lage bitrate. Ook al kende je het nog niet heb je het vast en zeker al meerdere keren gebruikt zonder dat je het door had.

AAC heb je trouwens absoluut geen gelijk in, zeker AAC-LC zit overal in ingebakken omdat het bijna altijd in x264 video's wordt gebruikt. Zowel android als iOS devices ondersteunen het al jaren en ik heb vast nog ergens een chinese MP3 speler liggen die het ook ondersteund. AAC-HE was vooral een hit in het Winamp tijdperk omdat je hier een stuk betere geluidskwaliteit mee kreeg toen internet nog low bitrate was.

Naamsbekendheid hebben deze codecs dus niet als het op muziek aan komt, iedereen gebruikt mp3 als gewenning maar de alternatieven bestaan dus al jaren en zijn weid verspreid.

[Reactie gewijzigd door henk717 op 17 mei 2018 18:03]

Hoe kom je daar bij? Youtube vraagt zelfs de audio in 320kbs aan te leveren.

https://support.google.com/youtube/answer/6039860?hl=en
Youtube vraagt het ja, maar merendeel van de muziek is nog steeds 128kbit, kies maar een paar videos en zoek de info op, heel veel is gewoon 128kbit, en sommige 320. Het verschil zou er niet moeten zijn, bij spotify/deezer heb je ook niet dat sommige nummers een hoge bitrate hebben en sommige een lage bitrate.
Dat is bij de reguliere Youtube. Ik zou even afwachten tot de dienst live is en er dan conclusies aan koppelen.
If you are a subscriber to Google Play Music, good news, you get a YouTube Music Premium membership as part of your subscription each month.

Theoretisch heb je Spotify niet meer nodig, GPM neemt dat dan over. GPM is dik in orde, de muziekcollectie is grofweg hetzelfde en wat je mist kun je zelf uploaden in de vorm van mp3's / flac. Daar komt bij dat GPM in mijn optiek een prettigere user interface heeft.
Helaas is het algoritme van GPM nog niet zo perfect als bij Spotify. Ik prefereer ook GPM aangezien ik daar mijn eigen muziek kan uploaden maar ik mis wel de slimme afspeellijsten van Spotify.

Bij GPM is de afspeellijst gewoon een vaste lijst met dezelfde nummers en niet gepersonaliseerd.
Bij zowel Spotify als Deezer kan je ook je eigen muziek uploaden
Ik vond dat best vreemd dat Google op het vlak van slimme speellijsten slechter scoort dan Spotify. Google Play serveert je quasi letterlijk dezelfde suggesties als YouTube dit doet. Bovendien kan je geen afspeellijsten exporteren/importeren tussen de twee diensten dus na ene tijd ben je toch gebonden aan een dienst. En dan heb je de hardware nog, sommigen gebruiken netwerkspeakers die geen Chromecast functie hebben maar wel Spotify Connect ondersteunen (of andersom) - daar heeft Spotify wel het nadeel dat ze nog geen MultiRoom ondersteunen met hun Connect.
De slimme afspeellijsten van GPM zijn juist geniaal, ik weet niet precies wat slimme afspeellijsten in Spotify doen, maar een radio* starten op Music is denk ik vergelijkbaar, maar moet je wel op de juiste manier gebruiken. Discover weekly (spotify) bij mijn collega schotelt bijv. ronnie flex/frans bouwer voor omdat hij naar een andere muziek luistert van Nederlandse bodem (Golden Earring bijv.) die dan gewoon Engelstalige muziek maken (dus er is 0 relatie tussen die 2 behalve het geboorteland). Ik zou het knap vinden als iemand een dommer/slechter algoritme dan dat kan bedenken :)

Ik weet ook dat Spotify een mogelijkheid (heeft gehad) om muziek te uploaden, maar gebruik het zelf al jaren niet meer dus kan best veranderd zijn...

*radio's zijn niet voorgedefinieerd, je start dat aan de hand van 1 of meerdere nummers en Google zoekt dan allemaal vergelijkbare muziek en blijft oneindig door spelen

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 mei 2018 10:19]

Ikzelf vind het ook altijd erg prettig als ik weer in het Google Play interface zit.
Dat ik er makkelijk bij kom wanneer ik in de google suite ergens ben ingelogd en dat je alles kunt delen. Mijn mp3's met hoge gevoelswaarde van de brugklas zitten erin en daarnaast een hoop nieuwe muziek ontdekt. Het baseer playlist op dit nummer/artiest functie is uitmuntend en zorgt voor veel nieuwe ontdekkingen wekelijks. We zitten aan de max qua familieleden in het abbonnement dus het kost zeer weinig.
Ik heb geen ervaring met YouTube Music, maar is dit net als gewoon YouTube allemaal video? Of is het meer zoals Spotify alleen muziek? En hoe zit het met de library van YouTube Music? Ik luister een zeer gevarieerde lijst in Spotify, is het te verwachten dat dit ook in YouTube music te vinden is?
Het aanbod is in basis vergelijkbaar (Google music bied vrijwel hetzelfde aan als spotify) + alle muziek(video's) die ook naar Youtube zijn geupload. Het idee is dat je die straks kan luisteren zonder dat je het beeld ook op hoeft te halen, maar met beeld kan natuurlijk ook als dat er is ;)
Mij ook, alleen zou ik ook heel graag dan integratie met m'n Sonos systeem willen zien. Dat lijkt mij helemaal ideaal!
Draait het dan ook op de achtergrond? Dus zonder beeld?
Dat lijkt me fantastisch.. In de auto staat mijn playlist aan maar ik moet altijd het scherm aanlaten (zit wel hoesje omheen dus is zie het niet) - heel irritant als je een belletje krijg want dan dan schakelt die youtube uit (logisch) maar als je dan klaar bent met bellen dan is het gedaan met youtube
Behalve dat ik Spotify bij mijn internet er 'gratis' bij heb (Xs4All)... Dat maakt het voor mij persoonlijk meteen minder interessant... Dus die 12 euro (want dollar zal wel vertaald worden naar euro, zoals gebruikelijk) is mij écht te veel geld voor het reclame vrij Youtube kijken.
Anoniem: 708439
@Game_overrr17 mei 2018 08:08
Spotify loopt af met 3 maanden keek naar alternatieven heb deze zojuist gevonden.
Je 10/12 euro gaat dan naar Youtube ipv Spotify.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 708439 op 17 mei 2018 08:09]

Alleen dus nog niet in Nederland. Wacht al jaren op Red...
via vpn afsluiten... kijk al maanden zonder reclame, en gratis google play music to boot.
Ik was onder de indruk dat als je met een VPN registreert, dat je ook de VPN moet gebruiken om te kijken. Klopt dat niet? Kan je gewoon registreren met VPN en vervolgens zonder VPN gebruiken?
yep, je krijgt dan wel een melding bij de eerste keer youtube openen dat niet alle functionaliteit zal werken omdat je in een ander land zit (nogmaals: je hebt dus reclamevrij kijken, originals beschikbaar, google play music-toegang, maar hebt wel nog een advertentie als eerste video zichtbaar in je home-feed op mobiel, kunt geen videos op de achtergrond laten doorspelen of picture in picture gebruiken).
Die laatste paar dingen maken mij niet zo heel veel uit, het gaat mij vooral om de reclamevrij; en daarnaast zijn originals en music een lekkere bonus. Videos op de achtergrond zou vooral leuk zijn als ik niet ook dan al music zou hebben.
prima, ik had het er niet bij kunnen zetten en dan had je niet alle informatie om een welgeinformeerde beslissing te maken. Ik moet zeggen dat de reclamevrije videos wel heerlijk zijn met kinderen. nooit meer gezeur midden in een aflevering van bumba of iets dergelijks.
Dns veranderen naar een advrije variant te lastig?
hoe bedoel je?
Er zijn dns-servers die ads blokkeren, VPN die dat ook kunnen, etc.
Vind ik toch echt te veel werk en dan nog moet je betalen voor een goede VPN... Maar to each their own
Dns-server veranderen in je pc, of indien mogelijk in je router?
Sorry, ik las DNS verkeerd. Ja, zou kunnen. Over nagedacht, maar ik vind het geen probleem om 10 euro te betalen voor alle muziek en reclame vrij kijken. Als ik in Nederland een muziek dienst af moet sluiten ben ik ook 10 euro kwijt, dus vind het wel prima zo.
Hoe gaat dat met meerdere devices tegelijk ?
Want ik zit op de tak om Spotify Family af te sluiten, omdat we met opgroeide kinderen meer en meer verbruik hebben aldaar ;)
De free versie voldoet ( natuurlijk ) nét niet ;)

Als ik gewoon onderweg muziek kan afspelen, als er 'thuis' iemand naar filmpjes wil kijken, is dat al prima.
Spotify geeft dan vrolijk aan "welk apparaat wil je bedienen" :(
Mijn muziek stopt als mijn vrouw het thuis aanzet op de Google home... 1 apparaat dus maar. Ik heb wel gelezen dat je via family link kunt delen, maar zou niet weten hoe dat verder werkt en of je dan meerdere apparaten tegelijkertijd kunt gebruiken...

Edit: vaak vindt mijn vrouw het dan prima om niet te luisteren, via Spotify met reclame te luisteren of ga ik podcasts luisteren (wat ik op momenten dat ik buitenshuis ben eigenlijk normaal gesproken doe, behalve als ik me op Nederlandse stukken moet concentreren).

[Reactie gewijzigd door HellFury op 18 mei 2018 12:37]

Heb na overleg met de 'chef' ( oudste telg ) een proefabbo genomen op YT-Red, we hebben nu allemaal onze eigen accounts als red staan.
( grappig dat de 2 oudste accounts van mijn vrouw en mij 'maar' 50.000 nummers mogen uploaden, en die van de kids alletwee 100.000 )

Vooralsnog na wat ik gisteren een beetje gespeeld heb met Google Music, is dat het vergelijkbaar met Spotify is.
Reclamevrij YT, en de toegang tot RED series wordt door de kinderen gewaardeerd
Hier ook. Ik betaal al jaren voor Google Play Music en keek er dus al naar uit om zonder reclame naar Youtube te kunnen kijken.

Er schort dus echt wat aan het Google beleid wat het betreft het aanbieden van diensten en producten in de verschillende landen.
Denk dat het probleem niet bij Google zit maar de verschillende rechthebbenden. Voor Amerika onderhandelen ze 1x en is alles rond. In Europa moet je alles per land regelen.
Niet echt. Ik heb indertijd een Pixel C gekocht via de Belgische Google Store. Ik heb een Pixel 2 gekocht via de Duitse Google Store. Alles wordt gewoon geleverd uit Ierland. Als toetsenbord kon ik enkel een Azerty kopen. De Qwerty versie uit Nederland was niet beschikbaar bijvoorbeeld. Een Google max speaker kan ik hier niet kopen bijvoorbeeld. Een Pixel book kan je in Europa enkel in de UK krijgen. Het is gewoon een dikke soep.

Als het om digitale content gaat is het misschien een beetje meer ingewikkeld, maar toch heb ik een Google play music abonnement.
snel via vpn naar amerika, daar youtube red-abo nemen: reclamevrij kijken, originals beschikbaar en inclusief gratis google play music-toegang (je hebt wel nog een advertentie als eerste video zichtbaar in je home-feed op mobiel, kunt geen videos op de achtergrond laten doorspelen of picture in picture gebruiken)
Anoniem: 708439
@Travelan17 mei 2018 08:21
Kijken of we het via VPN kunnen scoren dan maar.
Dat kan, maar vervolgens zet Google de meeste features uit als hij ziet dat je in NL bent. Alleen reclame wordt niet meer getoond, maar bijv. op de achtergrond doorluisteren werkt niet.
Wat wordt eigenlijk bedoeld met doorluisteren op achtergrond? Ik zet met regelmaat muziek aan op Youtube en hou me vervolgens bezig met andere dingen op de computer. De muziek draait in de tussentijd door.
Dan betaal je met je tijd, wachten op reclames.
De reclame op youtube is imho heel erg beperkt. Maar als ik 1-2 keer per maand een keer iets op youtube kijk, zal het al veel zijn. Dus ik zal niet de target zijn voor het premium aanbod vermoed ik ;).
na een aantal maanden reclamevrij kijken valt me pas op hoe veel reclame je om je oren krijgt: reclamevideo's tussen de videos door, reclamevideos midden in je video, de reclame die van onder in beeld schuift en de advertenties tussen de videooverzichten rechts van de video.
Ik heb werkelijk nooit reclame op youtube. Ook bij redelijk populaire shows als "Last week tonight" zit nooit reclame.
Ligt dat aan uBlock / Privacy badger? Lijkt me niet...
Ja, ublock blokkeert alle varianten netjes, maar ik kijk op verschillende platformen: desktop, chromecast, TV, mobiel, en ublock gebruik ik alleen op desktop. Daarnaast kijk ik (Samen met anderen in mijn huishouden) genoeg youtube en luister genoeg muziek (ook onder andere op andere platformen zoals google homes) om de prijs voor mezelf te verantwoorden.
Het viel me inderdaad op hoeveel er tussendoor komt.
Ik zet thuis nogal eens een playlist op, en speel muziekvideos op het 2e scherm, werkt perfect.
Tijdje geleden was de radio ontvangst belabbert op het werk, dus ik zette dezelfde playlist via mijn telefoon naar de Chromecast ... om de 4 video's een reclameblok, zelfs RTL heeft er minder :|
Zet Ublock/Privacybadger eens uit voor YT en je weet het
Exact, niet voor iedereen is de premium aanbod gunstig, voor sommige weer wel om wat voor reden dan ook.
Dat was ook een beetje mijn gedachte :/ Ik gun YouTube best geld in ruil voor geen advertenties maar 12 dollar in de maand is te veel. En ja, dan krijg ik extra dingen als YouTube Music maar daar zit ik helemaal niet op te wachten! Ik kijk YouTube voor individuele creators, niet voor muziek multinationals!
Ik vind 12 dolar voor muziek + extra video content + geen YouTube reclame best meevallen.

Voor enkel muziek kan je beter iets anders nemen. Zelf kijk ik veel YouTube (esports en wetenschap). De makers moeten het echt van de reclame hebben nu YouTube minder per view betaald. Voor 2 euro extra wel de content en zonder de reclame is een prima deal voor mij. Daar tegenover staat dat we geen tv hebben. Raar eigenlijk dat mensen voor TV betalen EN reclame voorgeschoteld krijgen. 8)7

We snappen allemaal wel wat Google hier doet. Ze proberen het ook voor de casual YouTube kijker aantrekkelijk te maken om toch die 2 euro extra uit te geven.
Ik heb dan ook geen TV (kabel abbo) :Y)

De 2 euro extra voor geen reclame is ook geen slechte deal. Maar wel die andere 10 voor muziek :X Ik wil best betalen voor mijn content (doe ik ook via Patroon) maar wil ik wel vooral betalen voor de content die ik kijk. Ik zou best €5,- a €7,- per maand willen betalen voor YouTube als ik daarmee geen reclame zou hebben en ik weet dat de content creators daarmee een fair bedrag per view krijgen. Maar met de nadruk op de muziek multinationals, nee dank je.
Ik zie dit nou niet snel uitgerold worden in Nederland. YouTube Red wordt ook al sinds 2015 in combinatie met Google Play Music aangeboden in de VS, in Nederland is dit nooit zover gekomen. Op zich wel jammer, want bepaalde remixen en live opnames zijn niet te vinden op Google Play, daarvoor moet je uitwijken naar YouTube. Als je dit op mobiel afspeelt ben je dan verplicht je scherm aan te laten en heb je om de haverklap een reclame in beeld. De enige oplossing tot nu toe was FireTube, echter is het dataverbruik erg hoog voor een audiostream.
Als je YouTube opent in Chrome en vervolgens desktop weergave aanvinkt kun je YouTube luisteren met scherm uit.
Helaas werkt dat niet (meer), iig bij mij niet :(

Gebruik nu NewPipe
Gelijk even geprobeerd maar werkt bij mij nog steeds. Zo gauw scherm uit gaat stopt YouTube maar scherm 1 x aandrukken naar beneden vegen en daar staat bij mij de play knop en vervolgens kan ik scherm weer uitzetten.
Je hebt gelijk... ik keek niet verder nadat me geluid gestopt was, maar je kan hem inderdaad daarna starten en gewoon je scherm uitzetten.

Voordeel van die NewPipe is wel dat die alleen audio download.
Dus Youtube Red en Google Play Music worden nu omgedoopt tot Youtube Premium en Youtube Music? En dan ook nog Youtube Music Premium? :X
Google maakt het er niet duidelijker op. Daarbij is het jammer dat Google geen wereldwijde release kent. Youtube Red is hier nooit gekomen, bijvoorbeeld. En het wordt al weer omgedoopt voordat het buiten de VS komt.
YouTube Red doet mij toch denken aan ietwat andere content. Ik snapte die "red" niet zo. Red is hot of zoiets? Premium klinkt wat afgezaagd maar toch duidelijker.
Ik gok ivm het logo maar wikipedia begrijpt de verwaring:
"YouTube Red Not to be confused with RedTube."
(https://en.wikipedia.org/wiki/YouTube_Red)

[Reactie gewijzigd door Stijn Weijters op 17 mei 2018 09:27]

Ik heb er iig lang op gewacht en ben erg blij dat het er nu eindelijk is....heheh
:) _/-\o_
Eigenlijk is de afwezigheid van een wereldwijde release (opnieuw, zie: YouTube Red) een gigantische blunder. Aan de andere kant wie wil zich verbinden aan een abonnement en veel tijd/geld investeren in het aanmaken van speellijsten maar tegelijkertijd afhankelijk zijn van een wispelturig bedrijf dat om de haverklap heel de boel omgooit. Ik zou anders geen problemen hebben met het duurste Premium abonnement (toch indien de Vsauce video's inbegrepen zouden zijn in de prijs) maar het is weer een sterk voorbeeld van de onoverzichtelijke chaos die Google typeert. Wat gebeurd er trouwens met de Play familie-abonnementen? Gelden die nog steeds of gaat dat pas binnen een jaar aangekondigd worden?

Edit: spelfoutjes

[Reactie gewijzigd door Mamoulian op 17 mei 2018 10:56]

Vraag mij af of ze hier niet te laat mee zijn gezien o.a. Spotify erg groot is tegenwoordig.

Ik hoop wel dat de reclame relevant is aan de muziek die je luistert, echt verwacht ik het niet.
Hoezo laat. Apple Music heeft ook al 50 miljoen subscibers en is gestart terwijl spotify al een gevestigde naam was. YouTube is een meer dan gevestigde naam en biedt dan ook eens muziek video’s aan wat Spotify niet heeft, kortom t.o.v Spotify heeft men een extra selling point.
Het is nooit te laat... en het houd de andere scherp. Spotify zal naar mijn idee ook meer moeten gaan aanbieden in hun muziek service. Apple Music biedt al muziek video’s, YouTube nu ook in combinatie met een muziek service. Ik kan me zo voorstellen dat Spotify hier iets tegenover moet gaan zetten.
Dat is met 2 maten meten. Apple producten ondersteunden in het begin alleen iTunes/Apple Music.
Hoe kom je daar bij? Spotify was al lang voor Apple Music beschikbaar op Apple producten. (Mac, iPhones, iPad) Op dat moment had Apple alleen iTiunes wat geen streaming dienst is. Het is volgens mij een goede vergelijking.
Anoniem: 708439
@Slavy17 mei 2018 08:10
Youtube gelukkig niet, ze hebben ook al Google Play Music dus het is bekend terrein voor Google.
Google Play Music is gestopt toch?
Anoniem: 708439
@Dreamvoid17 mei 2018 08:22
Nog niet, zal als deze nieuwe dienst is uitgerold wel langzaam verdwijnen ja.
Vanochtend nog gebruikt, dus volgens mij niet. Wat hier eigenlijk gebeurt is dat Google Play Music word omgevormd naar YouTube Music. Zelfde dienst voor dezelfde prijs, voor 2 euro extra heb je YouTube premium en dan krijg je dus YouTube zonder advertenties en met de extra content.
Als ze het goed doen is het nooit te laat. Daarnaast is de jonge generatie nogal Youtube-fan.
Iedereen heeft zo zijn redenen om te kiezen voor het een of ander.
Ik denk dat meer mensen ongeacht jong of oud meer youtube kennen dan Spotify.

Dat laatste is pas enkele jaartjes actief. Waarbij veel mensen niet eens willen betalen.
En youtube een prima alternatief voor ze is.
Enkele jaartjes? Volgens mij bestaat Spotify al 12 jaar. Dat noem ik niet echt ‘enkele jaartjes’. Op internet is dat best lang :)
12 euro per maand poeh. Ik wil graag seizoen 1 en 2 van vsauce: mindfield zien. Ik zit veel op youtube, maar dat is echt de enige premium content die ik ben tegengekomen waarvan ik denk dat wil ik echt zien. Vrij karig aanbod naar mijn mening dus, voor 12 euro per maand.
Misschien maar 1 maandje afsluiten, alles kijken, en weer opzeggen.
mindfield is een leuke show. ik heb via vpn youtube red afgesloten en dat werkt heir gewoon: geen reclame in videos en originals. Er staan wel nog steeds reclame in de hoofdfeed en Picture in picture werkt niet, maar ik ben tevreden zonder reclame.

Edit: en dan nog gratis google play music er bij.

[Reactie gewijzigd door HellFury op 17 mei 2018 08:53]

op Android kan je er dan YouTube vanced bij nemen.
een aangepaste versie van de YouTube app die veel van de RED functies(en een aantal eigen toevoegingen) beschikbaar maakt voor iedereen.
ik denk als je vanced met RED samen gebruikt dat je alleen de download functies mist.(maar daar heb je weer newpipe voor)
Ik heb mind field ook gezien op uh.... Een manier. En ik kan je zeggen, het is echt die 12 dollar waard! Geniet ervan!
Als je YT Music als Spotify-vervanger gebruikt is het eigenlijk maar 2 euro per maand ;)
Hoe dat zo? Als je YT Premium neemt lijkt het me niet dat je dan je Spotify-account aanhoudt.
En waarom dat vrouwenlogica zou zijn? Lijkt me gewoon een gezonde Hollandse instelling, waarom dubbel betalen? Of is geld weggooien een typisch mannending? :P
Je betaalt niet "maar" 2 euro per maand. Je betaalt gewoon de volle mep (dus 2,-- extra). Of je nu een ander soort abonnement neemt of een dienst van een andere leverancier kiest. Die 2 die jij schetst is dus gewoon 12, Niet 2, niet 10 maar 12 euro. Je betaalt 2 euro extra.

Dit heeft niets te maken met het aanhouden van 2 abonnementen of mannenlogica (of vrouwenlogica - maar die hebben wel de neiging om op die manier de aanschaf van dure kleding -ofzo- recht te praten) maar een foutieve denkwijze.
Die 2 die jij schetst is dus gewoon 12, Niet 2, niet 10 maar 12 euro. Je betaalt 2 euro extra.
Dat zeg ik toch ook 8)7
Als je YT Music als Spotify-vervanger gebruikt [...]
Daarin zit expliciet dat de kosten van Spotify ervan in mindering komen ;)
Ik snap de groei van YouTube, en dat ze deze kant op zijn gegaan. Maar ze kunnen beter de naam veranderen naar OurTube, met alle gepubliceerde videos tegenwoordig.

Begrijpelijk, maar jammer. Want Youtube vond ik een leuk platform 10 jaar terug, waar je wat meer authentische/creatieve videos had. Nu is alles zo 'schoon' en standaard, en is het een verzameling van te veel kanalen geworden waar mensen hun 'gemaakte' leven delen, alleen maar voor de kijkcijfers en de reclame(inkomsten).
Het is maar net waar je kijkt. Als je naar de succesverhalen van youtube kijkt is het inderdaad een soort formule van schreeuwerigheid en vervelend doen geworden, maar aan de andere kant: dat is blijkbaar waar veel mensen graag naar kijken. Een simpele oplossing: nooit kijken naar wat trending is en gewoon je eigen kanalen zoeken. Er zijn meer dan genoeg leuke kanalen die echt leerzaam zijn.
Mee eens, alles voor de massa zodat inkomsten worden gegenereerd. Kanalen vinden die echt bijdragen aan je creativiteit en wijsheid zijn schaars. Dit is niet anders dan het internet in het algemeen. De sites die echt informatie en nieuwigheden bevatten zoals die er 10 jaar geleden in overvloed waren (Tweakers bijv.) zijn nu geworden tot advertentie en reclame portalen van fabrikanten en leveranciers.

Terugkomend op Youtube, vraag ik me af of die 12 euro per persoon is of net als netflix meerdere gebruikers kunt bedienen. Maar ach, boeien, ga er geen gebruik van maken. Weer eenzelfde dienst.
Heb al tijden Google Music en dat bevalt me prima, zou graag red naar nederland zien komen...

Nu zit ik te kijken om het te activeren via VPN, maar dan kan ik me alleen 'opnieuw' inschrijven lijkt het? Mensen met ervaring hiermee?

Als in, die een (NL) google music abbo hebben en zich in hebben geschreven voor Red? Ik kan het NL abbo evt annuleren, maar liever niet. Of wordt na inschrijven voor Red (try 1 month free) dit automatisch gekoppeld aan mn google music abbo.
Ik neem aan dat de diensten los van elkaar staan en niet met elkaar communiceren?
Zou heel goed kunnen, maar omdat het allemaal van google is, je bij youtube red ook music krijgt en men vaak het upgraden makkelijker maakt dan het downgraden had ik de hoop dat dit eenvoudiger zou gaan ;)

Misschien gewoon maar een poging wagen, music opzeggen en red afsluiten...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee