Oppo kondigt R11-smartphone aan

Oppo heeft de R11-smartphone aangekondigd. De telefoon, die naast de R11 Plus de belangrijkste smartphone in de line-up van de Chinese fabrikant moet worden, heeft een dubbele camera en beschikt over een 3,5mm-aansluiting voor headsets.

De Oppo R11 heeft een 5,5"-amoledscherm met een full-hd-resolutie en beschikt over een metalen behuizing. De telefoon heeft een Qualcomm Snapdragon 660-soc. De Amerikaanse processorontwerper zei bij de aankondiging vorige maand al dat de Snapdragon 660 binnen twee maanden in smartphones zou verschijnen. De 660 heeft acht Kryo 260-processorkernen op maximaal 2,2GHz met een Adreno 510-gpu. Oppo stopt daar 4GB aan werkgeheugen bij en het toestel krijgt 64GB opslaggeheugen.

De R11 heeft een horizontaal gepositioneerde dubbele camera op de achterkant. Het gaat om een 20-megapixelsensor en een 16-megapixelsensor. Beide sensoren maken het mogelijk om 2x optische zoom te bereiken. De R11 heeft een 20-megapixelsensor aan de voorkant voor selfies. Het toestel draait op Android 7.1 en heeft een accu met een capaciteit van 2900mAh.

De prijs is nog onbekend, maar GSMArena spreekt op basis van een betrouwbare bron over 485 dollar. Vanaf 10 juni zou het toestel in China beschikbaar moeten zijn. De R11 krijgt een behuizing in het rose, zwart of goud. Of het toestel naar Europa en de Benelux komt is onduidelijk.

Of de R11 Plus, waar eerder renders van zijn verschenen, ook verschijnt, is nog onduidelijk. De R11 Plus is een grotere versie van de R11; dit grotere toestel zou beschikken over een 6"-scherm, 6GB ram en een accu met een capaciteit van ongeveer 4000mAh.

De R-serie is de belangrijkste serie smartphones van de Chinese fabrikant. Oppo is een zusterbedrijf van OnePlus en is op zichzelf vierde op de wereldwijde smartphonemarkt, na Samsung, Apple en Huawei.

Door Joris Jansen

Redacteur

06-06-2017 • 16:44

75 Linkedin

Reacties (75)

Wijzig sortering
Wat ik me afvraag: welke "magie" gebruiken ze om met 2 digitale sensoren optische zoom te creëren? Voor zover ik weet heb je daar toch een variabele lensafstand voor nodig...
"The official teaser images that surfaced on Weibo this week confirm two essential parts of the main camera setup: a 2X zoom factor lens" Iets met de lensen dus.
https://www.notebookcheck...ing_dual_camera_setup.jpg
Ze waren in februari al aan het experimenteren, om zo zoom te krijgen zonder dat je een camera-bump had.
https://cdn.vox-cdn.com/t...l_camera_technology.0.jpg

[Reactie gewijzigd door Xfade op 6 juni 2017 18:06]

Is geen magie. De ene sensor heeft een groothoek objectief en de andere een meer tele objectief (zie de iPhone 7). Door wat te croppen en/of te verkleinen kun je dan best wel een zoom functie inplementeren.
Het is dan ook geen variabele zoom maar twee verschillende camera's met twee verschillende lenzen met ieder hun eigen zoom factor.
Oppo is een zusterbedrijf van OnePlus en is op zichzelf vierde op de wereldwijde smartphonemarkt, na Samsung, Apple en Huawei
Dat de Chinezen (zij kunnen immers het goedkoopste ontwikkelen en produceren) de smartphone markt zouden over gaan nemen was te verwachten maar als je nu al deze "tussenstand" ziet is dat wel confronterend. Ook Samsung mag zich alvast zorgen gaan maken. Apple heeft het geluk dat ze niet van Android afhankelijk zijn en dus hun gebruikers niet zo gemakkelijk naar een Chinees toestel over kunnen stappen.
Volgens mij is het andersom: waar een paar jaar geleden Chinese fabrikanten de Chinese markt (grootste markt ter wereld) nog domineerden, grijpen juist Apple en Samsung daar tegenwoordig steeds meer marktaandeel.

En het is geen geheim dat OnePlus een project van Oppo is om meer voet aan de grond te krijgen in westerse markten.
En het is geen geheim dat OnePlus een project van Oppo is om meer voet aan de grond te krijgen in westerse markten.
Zodra de prijs omhoog gaat nemen de mensen net zo hard weer afscheid van OnePlus. Uiteindelijk betekent een naam helemaal niets. OPPO als merk zal nooit slagen op de westerse markt, tenzij ze op lange termijn nog lager dan een Huawei in de markt gaan zitten.
Vergeet niet dat veel mensen ( waaronder ik) nu al een OnePlus hebben gehad en erg te spreken zijn over de bouwkwaliteit en software. Zelfs de 2e-handswaarde blijkt in praktijk beter dan menig ander merk wegens diezelfde bouwkwaliteit.
Neemt niet weg dat de prijs lager moet zijn (al is het maar 100 euro) of het design flinke stappen moet gaan maken om echt te blijven concurreren.
Dat is het he, ik heb de OP gehad, die was toen 350 euro geloof ik, toen de 3 voor iets meer dan 400 euro maar dat was wel de max. Ik heb nu al zakelijk een S8 maar als ik privé weer een toestel zou moeten kopen zou ik echt geen 500 over hebben voor een OP5 als hij dat gaat kosten. Dan kun je net zo goed een S7 kopen.
"Dan kun je net zo goed een S7 kopen."

Waarom?
Omdat je die bestelt en next-day hebt, Samsung support, geen vage grijze import constructies. Geen slechte RMA afhandeling etc.

Dan nog zou ik persoonlijk misschien voor een OP5 kiezen maar dat is dan vanwege de hoge modbaarheid van de OP, itt tot Samsung maar zodra het prijsvoordeel vervalt zal de gewone consument waarschijnlijk gewoon een Samsung kopen.
Ik snap je redenatie. Eigenlijk is het enige wat 1+ nu uit laat steken boven het maaiveld; de prijs tov de features. Zelf gelukkig geen RMA of iets dergelijks nodig gehad bij mijn 1+2.
Volgens mij is het nog steeds dat de betere camera's uit Japan komen, de beste schermen uit Zuid Korea en de beste SoC's ontwerpen uit de USA komt. Leuk dat je een telefoon in elkaar kan zetten, maar die Chinese bedrijven zijn niet zo machtig als Apple dat ze bepaalde zaken kunnen afdwingen bij hun leveranciers om het beste te kunnen krijgen. Dus beter zullen ze nog lang niet worden.
Dat is een beetje naïef gedacht natuurlijk. Vroeger riep met hetzelfde over Japanse auto's: dat kon toch niet zijn. En wat is nu de grootste autofabrikant? Juist: Toyota. En welk merk scoort met de Aygo, de Yaris en de Auris de beste cijfers bij de Adac pechstatistieken? Juist, wederom Toyota. Ik weet nog dat een oom en tante in de jaren '90 een Toyota (brrr) Corolla reden. Nu pas weten we wat voor topmodel dat was qua betrouwbaarheid.

We moeten met onze westerse arrogantie vooral de Chinezen niet uitvlakken, net alsof die niet snel kunnen ontwikkelen ;) Waar Japanners nog een beetje behoudend zijn en in kleine stapjes ontwikkelen, durven de Chinezen een gokje te nemen, wat ze (samen met hun "beter goed gejat dan slecht bedacht"-instelling) met rasse schreden richting de top kan brengen :)

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 7 juni 2017 07:38]

Chinezen zijn geen Japanners, ook al lijken ze voor ons wel een beetje op elkaar. De mentaliteit van de Chinezen is echt anders dan die van de Japanners.
Dat is precies wat ik hierboven al zeg: Japanners zijn behoudend, zetten kleinere stapjes qua evolutie. Chinezen durven een gokje te nemen en zetten daarmee grotere stappen, maar maken ook grotere fouten.

Ik ageer enkel tegen het negatieve gedoe over Chinezen die in hun eerste pogingen om auto's / elektronica te bouwen fouten hebben gemaakt, net als de Japaners dat eerder deden en dat het allemaal nooit iets gaat worden. Dat zeiden we over de Japanners ook, exact dezelfde geluiden. Ook daar waren we fout.

Ik vind het op T.net alleen altijd wel heel typerend (beetje zwart-wit denken? Teveel nul-één minded?) dat als je zegt dat het negatieve standpunt helemaal niet zeker is, dat je dan blijkbaar vindt dat het positieve standpunt helemaal zeker is 8)7
Volgens mij doe jij precies datzelfde door dit te zeggen: "Ik vind het naïef om te durven beweren dat, nadat de hele wereld fout zat met het beoordelen van de Japanners, de Chinezen ook nooit iets gaan worden." :+
Er lijkt me nogal een groot verschil tussen "dat wordt toch niks, want het zijn maar Chinezen" en "hoe kun je dat nou zeggen, dat zeiden we vroeger van de Japanners ook". Het eerste is voorbarig, het tweede is terughoudendheid. Hoe je dat hetzelfde kunt vinden is me een raadsel :+
Wauw, een lesje uit zijn verband rukken..
Ik vind het op T.net alleen altijd wel heel typerend (beetje zwart-wit denken? Teveel nul-één minded?) dat als je zegt dat het negatieve standpunt helemaal niet zeker is, dat je dan blijkbaar vindt dat het positieve standpunt helemaal zeker is 8)7
Ik vind Japan met China vergelijken en impliceren dat China hetzelfde pad gaat bewandelen anders ook erg naïef..
Hiermee zeg ik dus dat het positieve standpunt niet helemaal zeker is, waarna jij ervan maakt:
Ik vind het naïef om te durven beweren dat, nadat de hele wereld fout zat met het beoordelen van de Japanners, de Chinezen ook nooit iets gaan worden.
Dat de Chinezen nooit iets gaan worden, dus het negatieve standpunt wel zeker is, volgens mij.

Precies wat je anderen verwijt ;)
Wauw, een lesje uit zijn verband rukken..

Hiermee zeg ik dus dat het positieve standpunt niet helemaal zeker is, waarna jij ervan maakt:
Ten eerste: ik reageer in deze thread niet alleen op jou. Mijn eerste reactie was gericht op negativiteit op Chinezen die geen eigen chips ontwerpen en niet te vergelijken zijn of gaan zijn met Apple. De toekomst is uitermate onzeker en ik vind het uitvlakken van de Chinezen als een kopieervolkje onterecht. Dat weet je helemaal niet. En dat is precies wat ik bedoel: als je tegen de negativiteit in gaat beweer je blijkbaar het tegenovergestelde: Apple gaat in de toekomst ten onder aan het succes van de Chinezen. Ook dat weet je niet, maar aangezien dat niet werd beweerd heeft het weinig zin om daar iets tegenin te brengen 8)7

Ten tweede: ik impliceer niks. Dus je opmerking over naïviteit is onnodig.
[...]Dat de Chinezen nooit iets gaan worden, dus het negatieve standpunt wel zeker is, volgens mij.
Je verliest uit het oog dat mijn reactie, waar jij op reageert, niet op jou was, maar op Texamicz die beweerde dat de Chinezen nog lang niet zo machtig als Apple zijn om bij hun leveranciers bepaalde zaken af te dwingen. Dat is raar geredeneerd omdat de Chinezen hun eigen leverancier zijn.

En Texamicz reageert op ArtGod, die beweerde dat alles uit China rommel was en dat ze alleen kunnen kopiëren en dat zelfs de Chinezen die rommel niet meer hoeven en massaal op Samsung en Apple overgaan en dat het enige wat de Chinezen daartegen kunnen doen boetes en invoerrechten zouden zijn.

Maar laten we hier a.u.b. mee ophouden, we verdoen elkaars tijd. Het punt dat ik probeer te maken, vlak de Chinezen niet uit als kopieervolkje, komt niet over. Laat maar zitten dan :)
Ik vind Japan met China vergelijken en impliceren dat China hetzelfde pad gaat bewandelen anders ook erg naïef..

Of de automarkt met de smartphonemarkt vergelijken. Iedereen kan bij smartphones de "duurste" betalen (in 24 maanden). Dat is bij auto's wel anders.
Ik vind Japan met China vergelijken en impliceren dat China hetzelfde pad gaat bewandelen anders ook erg naïef..
Ik vind het naïef om te durven beweren dat, nadat de hele wereld fout zat met het beoordelen van de Japanners, de Chinezen ook nooit iets gaan worden.
Of de automarkt met de smartphonemarkt vergelijken. Iedereen kan bij smartphones de "duurste" betalen (in 24 maanden). Dat is bij auto's wel anders.
Dat is juist het probleem met smartphones: mensen kunnen dat helemaal niet betalen, bijna niemand koopt dat topmodel van 1000 euro nml, ze krijgen hem met gespreide betaling bij hun abonnement. En daardoor raken een hoop mensen, die sowieso al nauwelijks rondkomen, in de problemen omdat ze de maandelijkse kosten niet kunnen opbrengen. Vandaar dat providers daar tegenwoordig beter naar moeten kijken. Een dure smartphone is natuurlijk veel goedkoper dan een dure auto, maar het is net zo'n onzinnige uitgave voor iemand die het alleen op afbetaling kan financieren (en zelfs dat vaak niet).
Ik beweer helemaal niet dat China "nooit iets" gaat worden, ze zijn al een grote speler in Azië. De mentaliteit is echter heel anders dan in Japan. De Japanners kwamen met innovatie, de Chinezen komen met namaak.

En dus? Heel Nederland loopt met een "dure" smartphone, dat is met auto's wel anders. Totaal niet te vergelijken. Of ze het wel of niet zouden kunnen betalen staat er compleet los van en is weer een andere discussie.
Ik beweer helemaal niet dat China "nooit iets" gaat worden, ze zijn al een grote speler in Azië. De mentaliteit is echter heel anders dan in Japan. De Japanners kwamen met innovatie, de Chinezen komen met namaak.
Dat is een fase. Japanners hebben destijds ook volop gekopieerd. Het is niet alsof kopiëren het enige is wat Chinezen kunnen. Ze kunnen echt wel wat. Maar je kunt het een opkomende economie ook niet kwalijk nemen dat er goed gekeken wordt naar wat er al op de markt is en dat dat als uitgangspunt wordt genomen. Je moet eerst bijkomen (en dat gaat het snelst met kopiëren) en daarna kun je pas zelfs verbeteringen t.o.v. het bestaande doorvoeren. Daarnaast wordt er bij Westerse bedrijven ook volop gekopieerd van elkaar.
En dus? Heel Nederland loopt met een "dure" smartphone, dat is met auto's wel anders. Totaal niet te vergelijken. Of ze het wel of niet zouden kunnen betalen staat er compleet los van en is weer een andere discussie.
https://www.smartphone.nl/nieuws/smartphones-goedkoper-2016/

Uhuh, smartphones worden steeds duurder. Oh wacht... Heel Nederland loopt dus helemaal niet met dure smartphones rond. Als je even buiten de T.net-doelgroep kijkt, zul je zien dat menigeen 500+ euro voor een smartphone (of 800+ voor een topmodel iPhone) echt ronduit belachelijk vindt voor een smartphone.

De topmodellen worden steeds duurder, maar het is niet waar dat heel Nederland daarmee rondloopt.
Tsja ik kan niet in de toekomst kijken en als jij dat wel kunt heb ik nog wel wat meer vragen voor je :+

Of het een fase is moet blijken, dat ze nu schaamteloos kopiëren is wel duidelijk en dat vind ik belachelijk. Daar doet een auto waar er 7 van gemaakt zijn van 1.5 miljoen niets aan af..

Je tweede punt zal waar zijn, echter helemaal los van mijn reactie. De vergelijking tussen smartphones en auto's slaat gewoon nergens op. Een uitgave van tussen de 5 en 40 euro per maand vergelijken met een auto waarbij de goedkoopste private lease (dan koop je de auto dus niet eens) rond de 180 euro per maand ligt en je na 4 jaar nog niets hebt.
Ik weet niet hoor, maar dat was destijds maar een fabeltje. Japan had destijds ook al behoorlijk geavanceerde technieken. Ook zelfs voor we ooit met een ship aan wal kwamen bij Japan. Toch andere koek.
Japan had zelfs vliegdekonderzeeërs. Dat heeft geen enkel ander land gehad.

China is ten eerste een heel ander land politiek gezien, daarin heeft Japan een voordeel tegenover China.

Communisme kan ook flink tegenwerken aan vrijheid en "Nieuwe" ontwikkeling. Kopieren gaat prima, maar nieuwe dingen ontwikkelen en je ontwikkeling beschermen in China gaat amper.

China groeit gewoon mee met andere landen. Dat kan prima, maar niet er voorbij. Dat wil niet met zo'n overheid.

Waarom kan China zelf niet eens een vliegdekschip maken? En ze kunnen niet eens 1 opknappen die ze gekocht hadden.

De betere smartphones uit China zitten bomvol met NIET Chinese onderdelen. Dat jij zo blind wil zijn om dit niet te zien tsja, kan ik niks aan doen. Die blinddoek doe je zelf om.

Ik werk zelf ook veel samen met Chinezen, en we hebben een soort "partner" bedrijf daar waar we mee samenwerken. Daar een bedrijf beginnen zelf is lastig... dan maar samenwerken met WIN-WIN situatie. Anders wordt je op ten duur leeg gezogen. Heb jij toevallig ook ervaring met de Chinese mentaliteit / overheid / en markt?
Want als je dat wel had weet je dat er een groot verschil is tussen mee kunnen komen en aan de top innoveren en leiden.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 7 juni 2017 19:22]

Maar ze willen in ieder geval dat hun thuismarkt wordt gedomineerd door eigen merken. Als Chinezen teveel buitenlandse spullen kopen dan gaat de Chinese overheid daar tegen op treden.

Tekenend vond ik dat de NL'se fabrikanten van babymelk geen miljard wilde uitgeven voor een nieuwe fabriek omdat ze bang waren dat als de Chinezen teveel babymelk uit NL zouden kopen dat de overheid dat zou verbieden of gaan tegenwerken. Ze waren bang dat ze dan met een investering zaten die niet rendabel kon worden. Het is zelfs dus al zo ver dat westerse bedrijven hier rekening mee houden!

Ik herinner me nog goed dat VW een boete kreeg omdat het zogenaamd inferieure producten leverde aan Chinese consumenten. Terwijl de meeste Chinese auto's al van ellende uit elkaar vallen als je er de straat mee uit rijdt. Het kwam natuurlijk ook weer groot in het nieuws daar, zo van 'koop geen buitenlandse spullen want dat is rommel!' Ja, ja, de pot verwijt de ketel dat hij zwart is.

[Reactie gewijzigd door ArtGod op 6 juni 2017 18:06]

Ik vindt persoonlijk juist dat Chinezen meer kwaliteit spul maken. Ik heb vandaag een Xiaomi air 13 ontvangen, en dan is als je dat met een Macbook Air vergelijkt, heb je met de Xiaomi een veel betere laptop voor een veel lagere prijs. (Dit heeft even niets met smartphones te maken, maar je snapt het idee)

Je hebt echt hele degelijke merken uit China, die prima kwaliteitspul leveren.
Ik wil je over een paar jaar nog wel eens horen. Kwaliteit gaat over meer dan dat het werkt als je het koopt.
Weet ik, ik gebruik al langer producten uit China. maar uiteindelijk zijn het toch prima producten.
Nouja, als je telefoons blijft introduceren van 800-1000 euro en die prijs stijgt de komende jaren net zo hard als hij de afgelopen jaren is gestegen, komt er een moment dat men het absurd begint te vinden voor een mobieltje en begint ook daar de kaalslag.
Aangezien OPPO de moeder van One Plus is lijkt dit toestel verdacht veel op de geruchten die omtrent de One Plus 5 de wereld in zijn geslingerd.
Zoals ik al zei? ;) Ja denk zelf dat er misschien een aantal specs door elkaar zijn gevlogen. "Onplus 5 komt met 6 of 8gb ram" Nu blijkt de R11 er 6 te hebben, OP5 mss 8 dan? We zullen zien.
8GB RAM is echt absurd. Dat heeft mijn PC niet eens.
Ja ik weet het, maar het zal 6 of meer zijn. Oneplus staat voor de beste hardware voor de beste prijs. Ze zullen hun nieuwe flagshipkiller nooit minder RAM geven dan hun oud model.
Oppo maakt hardwarematig vaak leuke smartphones, maar het (non existing) updatebeleid is om te huilen. Heb voor mijn vriendin ooit een Oppo R7 gekocht. Werd gek genoeg nog gelanceerd met Android 4.4 'KitKat' (in 2015...) maar er werd een update naar Android 5.0 'Lollipop' beloofd. Die is er dus nooit gekomen, waardoor hij eigenlijk al sinds lancering verouderd is. De klantenservice geeft simpelweg geen gehoor, voor mij reden om ver bij Oppo uit de buurt te blijven.
Heb zelf een R7 ben er nog steeds tevreden mee, maar ondersteuning van OPPO zelf is inderdaad om te huilen zo slecht. Serieus in al mijn jaren heb ik nog nooit eerder een bedrijf meegemaakt die zo omging met hun klanten. Gewoon negeren! Maar dan ook echt negeren.
Sterker nog je kan de toestellen niet meer via hun distributie kanalen krijgen in de EU. Vast omdat de Europese klanten bleven vragen om ondersteuning van toestel

Mijn R7 uiteindelijk maar geflashed met CM13 kan weer tijden mee
Ik vermoed eerder dat ze niet buiten china meer willen verkopen. Hun toestellen zijn iphone kloons en verkopen daarom ook erg goed. Oneplus hebben ze om internationaal te scoren.
iphone clones? De R bouwt nog steeds door op vorige modellen van de R reeks.
Als jij het weinig op een iphone vind lijken kan ik er niks aan doen.
En nee niet alle smarthones lijken op elkaar. Een Ferrari heeft ook 4 wielen maar heeft weinig uitzien met een vw golf. Volg de officiële forum maar. Die overigens doodgebloed is omdat ze zelf niet meer reageren en de internationale consumenten links laten.
Precies de reden dat ik van die chinese rommel afblijf.
Het mag dan allemaal goedkoop zijn, updates krijg je niet en als er wat aan schort zit je daar mooi te wezen.
Ik betaal liever wat meer en blijf bij Samsung.
Ik betaal liever wat meer en blijf bij Samsung.
Om vervolgens ook schandalig kort updates te krijgen. Goed argument.
Ik krijg alle updates die ik nodig heb. Ik hoef niet steeds het laatste nieuwe te hebben.
Je koopt tenminste geen telefoon met al verouderde software in de doos. Als ik lees dat je 4.4 krijgt bij een toestel uit 2015... Om te lachen gewoon.
Ik krijg alle updates die ik nodig heb. Ik hoef niet steeds het laatste nieuwe te hebben.
Erg leuk dat je dat als verweer gebruikt, wanneer je eerder roept dat je lekker wel updates krijgt bij Samsung, en nu roep je dat je ze niet krijgt en ook niet nodig hebt. Welke is het nou? Krijg je ze nou wel, of niet?

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 6 juni 2017 17:30]

Ja ik kreeg updates, niet de nieuwste meer maar dat lijkt me ook logisch bij een toestel van bijna 4 jaar oud. Ik heb 2x een android update gekregen.

Dat bedoel ik dus met "ik krijg alle updates die ik nodig heb en ik hoef niet steeds het nieuwste"...
Als je een nieuwe telefoon koopt verwacht ik 2-3 jaar mee te kunnen en updates te krijgen. En die krijg ik bij Samsung. Al wat de telefoon ouder word hoeven ze voor mij niet meer te updaten want dan kan de hardware het mss niet meer volgen ofzo. Dus als ik de nieuwste versie wil koop ik na 3 jaar wel een nieuwe.

Als je een Oppo koopt en je zit al 3 updates achter vanuit de doos en je krijgt er dan überhaupt nog geen.... Kat in zak zeg ik dan.
Ik heb hier een Samsung S5 voor me liggen die van Samsung slechts Android 6 uit 2015 heeft gekregen en waar nu prima Lineage OS met 7.1 uit 2017 op draait, geen dank aan Samsung. De enige reden van aankoop was ook omdat ik wist dat de hardware degelijk is, de batterij er nog uit kan en dat Cyanogen en kornuiten als een dolle op de Galaxy S-series duiken.

Dat is dus 1 jaar geweest aan officiele updates. Nee, daar doe ik het niet voor.

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 6 juni 2017 17:52]

Hier ook een S5.
Draait 6.01, nivo Android beveiligingspatch: 1 maart 2017.
Je had iets te weinig geduld.
Hoe is dat iets te weinig geduld? Je loopt hopeloos achter.

Android 7.1
Patch: 5 mei 2017
"Dat is dus 1 jaar geweest aan officiele updates. Nee, daar doe ik het niet voor."

Je statement klopt gewoon niet. Apparaat is april 2014 uitgebracht en iig tot maart 2017 gepatched.
Security patch != volledig geüpdatet.
Oude meuk: Android 7.1.2 Patch - 5 juni 2017 _/-\o_
Ik heb nog wat OTA updates pending staan, moet nog even rebooten :) dan zal ik ook wel in die buurt komen.
Dit lijkt zeer fel op de "renders" (leaks) voor de oneplus 5, in ieder geval dan toch de leaks met de horizontale camera setup. Zoals deze .
Nu Oppo en Oneplus zijn zeer nauw gelinkt dus het zou wel eens kunnen dat er met alle rumours verwarring is gekomen met de R11 en de 5.
Hopelijk zal de oneplus 5 dus toch met die verticale setup komen. Ikzelf kijk alvast vol spanning uit naar de aankondiging.

[Reactie gewijzigd door JeffreyGorissen op 6 juni 2017 16:54]

Moet er nog wel aan wennen dat een 3,5mm aansluiting tegenwoordig een dusdanig aparte feature is dat hij zelfs in de inleiding van een aankondiging van een nieuwe telefoon vermeld wordt.
2900mAh met een 5,5 inch scherm?? dat kan nooit de batterijduur hebben die ik zou willen.. Al zou de 660 wel redelijk zuinig zijn, denk ik niet dat dat het voldoende goed maakt.
Oppo is een zusterbedrijf van OnePlus en is op zichzelf vierde op de wereldwijde smartphonemarkt, na Samsung, Apple en Huawei.
Vziw is OnePlus niet een zusterbedrijf, maar een dochterbedrijf van Oppo.
Bij iedere nieuwe smartphone-aankondiging moet ik toch weer een beetje huilen van binnen... 5,5" scherm is alweer een normaal minimum tegenwoordig.
Zit ondertussen met smart te wachten tot er weer eens een goede telefoon met een kleiner scherm uitkomt zónder IOS.
Nokia 3310 lijkt me dan het juiste toestel >:)

net nieuw uitgebracht !

[Reactie gewijzigd door shiptronic op 6 juni 2017 19:10]

Vooc flash charging.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee