Oppo begint met aannemen bestellingen voor F1-smartphone

Oppo is via zijn webwinkel begonnen met de voorverkoop van de F1, een midrange-smartphone die beschikt over een metalen behuizing. Europese klanten moeten 229 euro betalen voor het toestel, dat tijdens de Consumer Electronics Show werd aangekondigd.

Het is mogelijk om een voorbestelling te plaatsen in de Europese webwinkel van Oppo, voor een bedrag van 5 euro. Bij de preorder krijgen klanten een selfiestick en een coupon om de F1 aan te schaffen, waarbij het totaalbedrag uiteindelijk op 229 euro uitkomt. Oppo stelt de eerste reeks smartphones begin februari te zullen uitleveren.

Oppo kondigde de F1 tijdens de Consumer Electronics Show aan, en liet weten dat het nieuwe toestel de eerste is in een serie midrange-smartphones waarbij de nadruk op de prestaties van de camera ligt. Daarvoor heeft de fabrikant een f/2.2 13-megapixelcamera aan de achterkant en een f/2.0 8-megapixelcamera aan de voorkant. Daarnaast prijst Oppo de metalen behuizing van de smartphone aan.

In de behuizing is een Snapdragon 616-soc ingebouwd en deze beschikt over acht cores van het Cortex A53-type. Verder is er 3GB ram en beschikt de accu over een capaciteit van 2500mAh. Het opslaggeheugen bedraagt 16GB, maar dat kan uitgebreid worden met micro-sdkaartjes. Oppo voorziet de F1 van Android 5.1 met de zelfontwikkelde ColorOS-schil, dat wordt weergegeven op een 5"-scherm met resolutie van 1280x720 pixels.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door RoD

Admin Mobile

17-01-2016 • 09:41

94 Linkedin

Reacties (94)

94
89
51
0
0
6
Wijzig sortering
Anoniem: 382732
17 januari 2016 09:47
Oppo kennende zal het wel een goed product zijn. Bizar wat die lui klaar spelen. Onlangs nog met hun koptelefoons. Voor hun een totaal nieuw product en dan meteen met zo'n beetje de beste (en 1 van de duurste) op de markt komen.
Qua hardware zijn het toptoestellen. Alleen qua software updates moeten ze nog een grote stap vooruit maken.
Liever qua hardware een top toestel tegen een zeer scherpe prijs, dan een crap toestel met goede software(updates). Meeste mensen die ik ken gooien er een rommetje op;-)
Ik heb een uitgebreide sociale kring en ik ken letterlijk niemand met een custom-besturingssysteem.
Als het op de standaard-consument aankomt gaat software toch echt wel voor op hardware; kijk maar naar de iPhone.

Wat natuurlijk niet betekent dat dit een zeer goed toestel is voor developers/tweakers/ICT'ers etc.
Als het op de standaard-consument aankomt gaat software toch echt wel voor op hardware; kijk maar naar de iPhone.
Dit is toch wel erg kort door de bocht. In het bijzonder CPU, GPU en RAM lopen minstens gelijk of voor op de competitie. Herinner je de introductie van een 64-bit ARM architectuur in de A7 chip in 2013. De hele mobiele chipindustrie had zich daarop verkeken. Of nu met de Apple A9 die PCI-E gebruikt voor het flashgeheugen, geen andere fabrikant die dat nu doet...
Ik bedoel niet dat iPhone-hardware slecht is, dat zeker niet. Ik bedoel dat IOS in alle opzichten veel meer geoptimaliseerd is en dus voor betere prestaties zorgt dan een Android met dezelfde hardware.

Overigens loopt de iPhone, als je puur kijkt naar de 'getalletjes' wel achter op bijvoorbeeld de Galaxy S6 maar daar blijft het ook bij.

Edit: -1 omdat ik vind dat IOS beter geoptimaliseerd is dan android?...

[Reactie gewijzigd door po1son op 17 januari 2016 12:02]

Anoniem: 300525
@po1son17 januari 2016 12:48
Nou, dat is met de komst van iOS 8 ook niet echt meer hoog te houden. M'n Note4 op CM13, draait beter/lekkerder/vloeiender dan m'n iPad Air 2 op iOS 8.x en 9.x. Wat Android (Google) gedaan heeft sinds Lollipop, is echt heel nice. De software draait lekkerder, i.p.v. minder goed, zoals bij iOS.
Anoniem: 344663
@po1son17 januari 2016 20:22
te eerst zijn getallen maar getallen :) omdat samsung wel meer verkoopt maar apple maakt meer winst. En het gezeik dat android niet lekker zou lopen is natuurlijk niet helemaal waar want bij de high end loopt het Os erg soepel, alleen bij de budget phones niet maar die heeft apple ook niet dus valt niet te vergelijken. Maar iOS is zeker niet slecht maar voor al die "optimalisatie" lever je ook veel vrijheid in maar beiden hebben goeden en slechte punten en alleen windows phone zou zich moeten schamen.
Nog nooit Touchwiz gebruikt zeker?

Volgens mij is de Note 4 aardig high-end maar die is niet vooruit te branden.
Hahaha tuurlijk wel!!! Waarom denk je dat ik samsung af ben? Lijkt wel of ze die telefoon gewoon langzamer maken met updates zodat je sneller een upgrade gaat nemen.... maar voor mij nooit meer een samsung, hou het wel bij sony oh hauwei.
Ik denk omdat het komt omdat je 2 besturingssystemen vergelijkt die totaal anders in elkaar zitten. Als je android. Op een iphone toestel zal zetten zal die niet veel beter presteren als een mid-range android toestel ( naar mijn mening ) maar zou ios op een s6 gezet worden zouden de getallen wel verdubbelen denk ik. Je kan een transport vliegtuig ook niet vergelijken met een passagiersvliegtuig, ondanks dat ze de zelfde taken vervullen / kunnen vervullen. ( praat vanuit mijn perspectief/mening )
Sorry hoor, maar als we het hebben over performance hebben we het niet over een 'mening'. Of iets performed of niet en hoe zijn gewoon keiharde cijfers en is te meten.
Dus je komt met cijfers en onderzoeks resultaten.

Of de iPhone of een Android goede telefoons zijn daar heb je het wel over meningen, maar weer niet zodra het over meetbare dingen gaat.

Ik kan ook wel roepen dat naar mijn mening een 40" inch tv een grotere beeldbuis heeft dan een 50" tv, het is echter /geen/ mening, en in dit geval ook nog is pertinent onjuist.
Sorry hoor, maar als we het hebben over performance hebben we het niet over een 'mening'. Of iets performed of niet en hoe zijn gewoon keiharde cijfers en is te meten.
Hoewel ik er voor "meten is weten" ben, ga je nu wel erg kort door de bocht. Benchmark programma's zijn prima geschikt om de performance van bijvoorbeeld een bepaalde 3D engine op het zelfde besturingssysteem te vergelijken, maar zeggen bar weinig over de algemene performance van een apparaat, zeker niet als daar ook nog eens een eigen grafische schil aanhangt. Een benchmark is ook beperkt als het gaat over de performance van verschillende besturingssystemen, omdat je niet alleen de combinatie apparaat/besturingssysteem meet, maar vooral ook hoe goed de gemeten engine/pakket is geoptimaliseerd voor dat besturingssysteem.
Yep, maar het 'eigen' systeem kan je ook meten; bijvoorbeeld met hoeveel FPS het systeem gemiddeld draait tijdens gebruik van ingebouwde en/of externe apps, hoe hard de CPU en GPU daarvoor moeten werken en dat soort zaken. Prima meetbaar, en zeker geen droge cijfers die niets zeggen over de uiteindelijke ervaring; sterker nog, ze komen sowieso overeen.
Akkoord, geheel ook omdat synthetische benchmarks niet geheel in de buurt komen van real world gebruik en daarmee real world performance.
Doch zijn er wel degelijk objectieve metingen te bedenken.

Eerlijk gezegd was mijn reactie wat meer een uiting van enige frustratie, op een tech forum ben ik niet in de comments op zoek naar reacties waarin performance meningen tegen over elkaar gezet worden, met bijbehorende discussies (gebeurd wat vaker in fan boy gevoelige onderwerpen).

Prima als er discussies ontstaan over (potentiële) performance, maar kom dan minstens met benchmarks om je verhaal te onderbouwen.

We zitten tenslotte op Tweakers en niet in de tweede kamer waar de mening van de dag regeert
De Iphones zijn op hardware gebied niet spectaculair. Zeker de cpu is niet echt de snelste op de markt. Voor de uiteindelijke prestaties zegt dat niet alles. Apple heeft wel een beter geoptimaliseerd OS dan de Android toestellen de snelheid van een Iphone liggen daarom wat hoger dan die van een Android met een vergelijkbare CPU.
Ik weet niet hoeveel de shell van OPPO van de CPU vraagt, maar normaal zou de OPPO f1 sneller moeten zijn dan de laatste Iphone. Helaas is de f1 nog nergens getest.

Jammer dat er een oude Android versie op zit en het scherm zo'n beperkte resolutie heeft. Het lijkt meer een midrange toestel met een high end processor.
De iPhone komt tekort op het gebied van RAM, omdat iOS zo weinig RAM gebruikt stopt Apple er maar 2 GB in.

Maar op CPU gebied blaast de Dual Core SOC van Apple de concurrentie van de kaart.

JUIST de CPU van de iPhone is de snelste op de markt, dus ik begrijp niet waar jij het over hebt?
Dat is dus niet objectief te testen. De iphone gebruikt gewoon arm architectuur cores net zoals de rest maar het OS heeft vrijwel geen overhead letterlijk perfect op de soc afgestemd. Android daarintegen is net als een pc. Het ondersteund alles en die ondersteuning zorgt voor een hoop overhead en snelheids verlies.
Dat is dus niet objectief te testen.
Natuurlijk is dat objectief te testen.
http://www.digitaltrends....st-performing-smartphone/
Nope, want de besturings systemen zijn anders. Dit is net zoiets als dat pc games met ondersteuning voor windows, Linux en osx altijd beter presteren op hetzelfde systeem onder windows puur vanwege optimalisaties. Zolang de socs niet onder identieke omstandigheden getest worden en dus ook met hetzelfde OS weet niemand de onderlinge daadwerkelijke prestaties.
Jammer dat er een oude Android versie op zit en het scherm zo'n beperkte resolutie heeft. Het lijkt meer een midrange toestel met een high end processor.
Wees maar blij met 1280x720, zat voor dit kleine formaat scherm, Scheelt weer batterij. Het is bezopen dat veel moderne smartphones een resolutie hebben die vaak groter is dan een PC scherm of zelfs een TV.
Maar dat er geen Android 6 Marshmallow op staat vind ik wel raar. Toestellen met Marshmallow zijn zowiezo dun gezaaid terwijl het al meer dan een half jaar geleden uitgebracht is.
Lol dan heb je zeker onder een rost geslapen? Niet gezien wat samsung deed ? Zodra de telefoon een benchmark app herkende begon hij wat beter te presteren als normaal daar was vorig jaar ( of 2 jaar geleden ) heel veel ophef over dus nee zolang ik geen android op een iphone toestel of ios op een android toestel getest word ( of 2 telefoons met dezelfde specs maar dan 1 met google android en de andere met apple ios ) dan hoef ik niks te weten van "benchmarks"
Ik denk omdat het komt omdat je 2 besturingssystemen vergelijkt die totaal anders in elkaar zitten. Als je android. Op een iphone toestel zal zetten zal die niet veel beter presteren als een mid-range android toestel ( naar mijn mening ) maar zou ios op een s6 gezet worden zouden de getallen wel verdubbelen denk ik. Je kan een transport vliegtuig ook niet vergelijken met een passagiersvliegtuig, ondanks dat ze de zelfde taken vervullen / kunnen vervullen. ( praat vanuit mijn perspectief/mening )
Nog iemand die niet beseft dat de hardware (cpu-gpu) van een iPhone gewoon beter is dan de Octacore meuk bij Android toestellen. En dat met maar 2 cores.
ja kijk naar de features van android en kijk wat apple brengt. android draait gewoon veel zwaarder omdat je er meer me kan. totdat de iphone gejailbracked is is het niets anders dan elke andere iphone.
als ik maar een os specifiek op 1 stuk hardware optimaliseer, tuurlijk dat ie dan sneller is. je hoeft immers geen rekening te houden met andere drivers van fabrikanten etc.
De mobiele chipindustrie is niet de 'standaard-consument' waar hij het over heeft ;). De gemiddelde iPhone koper koopt echt niet de iPhone omdat het een 64-bit SoC of PCI-E flashgeheugen gebruikt. Dat het die dingen heeft is leuk en vooruitstrevend en goed voor de markt (concurrentie). Maar de 'standaard-consument' berust zijn keus niet op zulke zaken ;)
Wellicht off-topic maar als reactie op het feit dat jij niemand kent met een custom rom:
Ik draai een custom rom, maar vraag me af hoeveel mensen dat van mij weten. Wanneer vertel je zoiets als de meeste mensen niet eens weten wat dat is?
Camera is altijd de verliezer als je een custom rom gebruikt. Mijn vrouw vond CM absoluut niets op de Oppo, en ik ben weer terug naar stock op mijn G3.
Ben ik het niet (meer) mee eens: de hardware is tegenwoordig zo krachtig, dat de software de aller belangrijkste factor is om je een geode gebruikservaring te geven. Kijk maar naar de Moto G: die gebruikt een zeer zwakke (en zuinig) SoC, de Snapdragon 410 (dacht ik?), maar het toestel voelt enorm vlot, omdat Motorola de software niet, excuse my french, verkracht heeft. Ook na software udpates presteert het ding gewoon goed. Als je dat dan vergelijkt met bvb de Galaxy S4, een toendertijd toptoestel, dat met zijn Snapdragon 600 een PAK krachtiger is, dan zie je wat software uitmaakt: de S4 is echt een rommeltoestel nu, met alle bloatware, en slecht toegepaste updates die samsung op dat toestel heeft gepropt.

Net daarom zou ik het eigenlijk niet aandurven om een SnapDragon 616 toestel te kopen van oppo: hun software is... twijfelachtig, om het mooi te zeggen. Echter, ik zou persoonlijk wel vertrouwen hebben in de moto X Play, terwijl die een oudere SnapDragon 615 en 1GB minder geheugen heeft dan de F1.
Software zijn ze te vaak afhankelijk van derden.

Je kunt een prachtige telefoon maken,
maar als je er Android op zet dan zit een groot deel van de verantwoordelijkheid weer bij een ander.
Xiaomi heeft hetzelfde probleem. Mooi apparatuur, mooie schil en geeft regelmatig updates, maar ze moeten het ook doen met wat ze wordt aangereikt, en dan pas kunnen ze de volgende stap maken.
Ik heb geen ervaring met deze merken... maar waarom is dit voor hun dan anders dan voor pakembeet Samsung of HTC? Zij zetten er toch ook Android op? Klinkt een beetje makkelijk moet ik zeggen. Zij zijn gewoon verantwoordelijk voor het product dat zij aanbieden. Als er iets niet goed is dan is dat hun schuld en niet die van iemand anders. Als het probleem bijvoorbeeld zit in een bepaald onderdeel van een toeleverancier, dan zijn zij nog altijd verantwoordelijk voor de keuze van dat onderdeel.
Jep. Softwarematig kan het wat beter. Ook al is colorOS stabiel
Vooral kleine fouten betreft de spelling/zinsopbouw letterlijk soms ENG - NL 1 op 1 vertaalt
Niet enorm veel tikfoutjes maar wel zoveel dat het duidelijk is dat ze niet uit EU komen :+

Maar ze zijn onverwoestbaar. Mijn R7 doet me denken aan de oude nokia 6500
Met zn full alu body. Ook het glaswerk is top notch. Ik heb nog steeds geen enkele kras op het scherm. Erg te spreken over de kwaliteit materialen!

[Reactie gewijzigd door osmosis op 17 januari 2016 14:06]

De hoofdtelefoons zijn van OPPO Digital, een onafhankelijke afdeling van OPPO Electronics. Desalwelteplus ziet dit er ook goed uit!
Nu is het natuurlijk ook zo dat ze zich wel de ruimte gunnen gezien de prijzen. Verder is het goed mogelijk om met de juiste ervaring gewoon een goed product neer te zetten. Het is niet alsof ze nieuw waren in de markt voor high end audio.

Overigens wordt het audio/video-deel wèl duidelijk apart gehouden van de mobiele telefoon tak. Oppo Digital functioneert geheel onafhankelijk van derest. Waar Digital nog Amerikaanse en Europese distributie centra heeft (en als centrale punt van operatie de VS heeft), is mobile gewoon China only en hoef je met vragen erover niet bij Digital aan te komen.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 17 januari 2016 11:55]

Doen ze echt alles? Of besteden ze gewoon alles of de belangrijkste dingen uit, en zijn dan gewoon slim in het kiezen van de juiste partner?

Want dat gebeurt vaak wanneer een tech bedrijf een nieuwe tak opzet. Ze geven een ander bedrijf de opdracht en geven dan ook een fabricage prijs mee per unit en dat externe bedrijf regelt dan het design en de hardware.

[Reactie gewijzigd door Deadsy op 17 januari 2016 16:35]

maar ze kunnen zich toch echt niet meten met de echte top hoor... kan ook niet voor 229... zit m ergens in....
De service van Oppo is ook erg goed naar mijn ervaring.

Ik had recent een Oppo Find 7 welke defect was en deze moest ik kaal (zonder accessoires, accu en backcover) opsturen en ik heb hiervoor een splinternieuwe compleet in doos met alles erbij weer retour gekregen van hen. De RMA procedure werkt ook bijzonder goed en makkelijk en ze zijn zeer snel met reageren op vragen. Echt een uitzonderlijk goede RMA afhandeling waar menig fabrikant nog van kan leren.
Het toestel was overigens anderhalf jaar oud, dus geen gezeur met 1 jaar fabrieksgarantie waar sommigen weleens een handje van hebben. _/-\o_

Ik had zelf gewoon een custom ROM draaien mede omdat ze helaas met hun eigen software wat achterlopen, maar dit wordt eigenlijk bijna gestimuleerd door Oppo en ze hebben ook een redelijk gezonde community. Het komt daarmee aardig in de buurt van Nexus toestellen.
Hier dezelfde ervaring met Oppo, top support!

Ik had m'n telefoon laten vallen en het touchscreen was defect. Rma ingevuld en binnen 3 dagen een gloednieuwe telefoon ontvangen zonder enige vorm van kosten _/-\o_

Wel vind ik het jammer dat Oppo nog niet zo populair is in Europa. Ik denk dat het een goede concurrent zou zijn.
Hmm en wat zijn u de belangrijkste verschillen met de Xiaomi Redmi 3 die ongeveer dezelfde specs heeft maar de helft in prijs is? Ik zie er zo snel geen. Beide ongeveer dezelfde processor, scherm, dual sim, camera, en full metal body.
De Oppo F1 legt, zoals in het artikel vermeld, meer nadruk op de camera waar Xiaomi met de Redmi 3 inzet op een grotere batterij.
Wekelijkse updates van de ROM krijg je bij Xiaomi. Redmi heeft een veel grotere accu 4000mAh vs 2500mAh. Je ziet het verschil tussen beiden goed qua accu en daardoor is de Redmi iets dikker.

Het grootste verschil lijkt mij te zitten in de 4G banden, de OPPO ondersteund 800MHz en dat doet de Redmi 3 niet. Waarschijnlijk zal de Redmi 3 ook populairder worden gezien de userbase van Xiaomi, waardoor customs roms zoals CynogenMod beschikbaar zijn.

De OPPO zal meer dan 100 euro duurder zijn dan de Xiaomi Redmi 3, zelfs met invoerrechten is de Redmi 3 een stuk goedkoper. Ik heb zelf de Redmi 1S anderhalf jaar en die was 120 euro, de Redmi 3 zal ook ongeveer zoveel kosten. Hij zal sowieso goedkoper worden dan de Redmi note 3.

[Reactie gewijzigd door Zenix op 17 januari 2016 13:15]

redmi note 3 heeft een fingerprint reader die zeer goed werkt maar wat ik persoonlijk nog veel beter aan de xiaomi vind is de 4000mah batterij waarmee je telefoon heel lang op kan draaien. 2500mah is toch echt wel aan de kleine kant.

camera is hetzelfde dus dan is de keuze snel gemaakt denk ik :)
Is dit een betere phone dan een Moto X Play? Of een One+2?
Goede camera?
Hoe is Oppo met z'n updates?
Kun je hier meteen 'Stock Android' opzetten? Of moet zo'n custom rom eerst weer ontwikkeld worden?
Geldt dit verhaal ook voor deze Oppo?

[Reactie gewijzigd door maxgaav op 17 januari 2016 11:15]

Oppo is niet zo denderend met de updates. Mijn vrouw heeft hun toptoestel, de Find7 en die kreeg pas KK nadat LP al uit was. Er is nu een LP variant beschikbaar, maar dat heeft even geduurd en volgens mij niet erg stabiel.

Het stock android avontuur is vooralsnog voorbehouden aan de Find 7/a.

Camera's zijn doorgaans uitstekend en ook de bijgeleverde software is erg goed.

Je moet wel van hun look & feel houden, want als je overstapt op een Custom rom zul je altijd een minder goede camera hebben.
Mee eens.
Ik heb een Oppo R819 gekocht omdat dit toen een van de betere dualsim toestellen was in z'n prijsklasse. Die telefoon was toen nét op de markt. Oppo heeft daarna nooit meer een update voor de R819 uitgebracht... Of het moet in het afgelopen half jaar gebeurd zijn, ik ben gestopt met zoeken.
De telefoon zèlf is prima; superdun, goede bouwkwaliteit, goed scherm. Maar updates horen er ook bij, vind ik.
Al is het maar om de security updates.

Nu vind niet iedereen dat zo belangrijk hoor, mijn vrouw vind het toestel prima werken met KK en heeft totaal geen interesse in LP. En dat terwijl ze best een hardcore gebruiker is.

Het valt me trouwens wel op dat de performance nog steeds top notch is, terwijl ik toch vaak merk dat toestellen op den duur trager worden.
Het stock android avontuur is vooralsnog voorbehouden aan de Find 7/a.
Sinds kort is dit beschikbaar onder de naam project Spectrum.
Er zitten kleine aspecten in van colorOS daarom ook deze naam. Of het dan stock is kun je lang over discussiëren, maar het zijn zeer kleine aanpassingen. Het gaat om tap-to-wake, de 50-mp camera modus en maxxaudio.
Op deze 3 punten na is het dus volledig stock.
het belangrijkste in dit geval is dat er wel 100% goed gebruik van de camera word gemaakt (Zeggen ze :) )
Volgens mij is de camera beter dan die van de One+2 en van de Moto X Play.
'Stock Android' moet waarschijnlijk ontwikkeld worden.

[Reactie gewijzigd door Erikcool op 17 januari 2016 11:28]

Voor €229 krijg je veel voor terug; 3GB ram, een goede camera en een SD 616. Alleen de opslagruimte is karig maar dat is logisch voor deze prijsverhouding en gelukkig kan je het nog uitbreiden.
Vergeet de resolutie niet, de OPO heeft nog altijd een betere.
Ik wil ermee aangeven dat ik het jammer vind dat er nog altijd weinig met de resolutie van schermen wordt gedaan.
Check voor de grap eens de laptop schermen (mid-range) die ook nog altijd op 1366x768 zitten. :/

Over de opslag van een toestel maak ik mij niet meer druk.
Stream alles van de NAS, Google Drive, Netflix, games (deels server gerenderd) .. Tegenwoordig doen we al zoveel buiten onze eigen opslag om, dat een groter geheugen alleen maar geld kost.

Oppo heeft fantastische toestellen voor een mooie prijs. :)
Wat zijn de garantie ervaringen? Ik lees daar mixed verhaal over?
Oppo heeft inderdaad mooie toestellen, maar de resolutie's mag in deze tijd wel minimaal Full HD (1920 x 1080) gaan worden.
En de LTE banden worden niet volledig ondersteund.

Die mid-range laptops lopen inderdaad achter op de meeste nieuwe telefoons (High-end) van 2 jaar geleden qua resolutie. De telefoons gaan al richting de 4K terwijl mid-range laptops op HD+ draaien.

Over de garantie ervaringen lees ik ook mixed verhalen erover.
Dit toestel is 720p. In andere series hebben ze wel een 1080p-scherm zitten.
De 720p is inderdaad wat mager. Maar volgens mij (en de specs) ondersteund de Oppo F1 wel degelijk de LTE banden die worden gebruikt in Nederland en België: band 3 (1800 MHz), 7 (2600 MHz) en 20 (800 MHz).

4G/LTE info: http://www.gsmhelpdesk.nl/helpdesk/132/4g-frequentiebanden-lte-frequentiebanden
Specs: https://europe.oppostyle.com/f1-preorder
Groter geheugen kost een schijntje. 64GB kost minder dan €20:
http://www.cdrinfo.com/im...ung_S6_ISH_Teardown_2.gif
En heel vaak heb je geen of slechte dekking. Of je bundel is op. En veel data gebruiken zorgt ervoor dat je batterij snel leef gaat, als je de hele dag op pad bent.
Low end zit op 1366x768, deze resolutie was 5 jaar terug mid range. Mid range is nu Fullhd 1920x1080, high end is nu 4K. High end laptop begint ook ongeveer bij 1200 mid range is 700+ong. Maar ook scherm grote speelt een rol. 12-13 inch full hd is anders dan 15 inch full hd.
Dat klopt helaas niet (helemaal), de meeste laptops rond de 600 euro hebben nog steeds een 1366x768 resolutie:

1366x768 (WXGA Wide) 114
1600x900 (WXGA++) 25
1920x1080 34

Dat is dus het gene wat ik bedoel. Ja, er zijn dus Full HD modellen, maar kijk even naar de aantallen van lager resoluties.
Dit zelfde geld dus ook voor mobiele telefoons, tabs, etc.
Daarom dat ik graag zou zien dat resoluties (eindelijk) omhoog zouden gaan.
Same dat notebooks eindelijk 802.11n/ac 5Ghz hebben, maar ook hier zul je duidelijk het verschil zien. :/
Lezen, er staat 700+ niet onder de of rond 600 http://tweakers.net/categ...w0FEqKMpMTvXNzFOyMrM0qAUA . De meeste laptops zijn ook een rip off dell had in 2005 al full hd schermen in laptops xps lijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 637061 op 17 januari 2016 18:39]

€229 voor deze specs lijkt mij erg goedkoop. Hier een leuk rom op zetten (stock android???) en je hebt een top toestel.
Agreed. Nadat ik de prijs las ff snel kijken of er geen mtk of iets dergelijks qua processor in zit. Development op non-snapdragon chips gaat tergend langzaam. Met uitzondering van exynos chips natuurlijk.
Inderdaad, de enige reden dat mij van Huawei weg houdt. Jammer, want hun design is heel mooi.
De Kirin bedoel je? De benchmarks zijn anders nogal veelbelovend, dat ding rent rondjes om de exynos. Is natuurlijk ook een nieuwere architectuur maar die ontwikkeling staat zeker niet stil.
Rondjes is overdreven. Pakweg 30% en rekening houdend met de kloksnelheid is het netto verschil 20%.

Verder ging het over AOSP support wat lastig is bij MediaTek en Exynos
Hm ja, ik las zijn reactie anders (development van de soc zelf, niet de custom roms) maar gezien zijn reacties op mij is dat laatste waarschijnlijk inderdaad waar hij op doelde.
Ja die bedoel ik, ik snap dat de development in kirin chips op gang is gekomen maar ik heb graag een groot aanbod aan roms/kernels/mods. O-)
Ben dan ook Nexus telefoons en aosp gewend dus ben ik ook licht bevooroordeeld. Misschien dat ik over een jaar eens kijken naar Huawei.
Wat meer informatie en achtergrond op deze site [digitaltrends]. Ze noemen het onder meer de ultieme selfie camera: hij kan het scherm gebruiken als extra "flits" en kan een foto maken met het spraak commando 'cheese'. :)
- selfie stick
- alleen in het goud
- frontal camera voor selfies wordt gepromoot

Ik denk dat deze voor een specifieke doelgroep is gemaakt ;)
Jammer van de resolutie en ColorOS voor veel mensen. Voor de rest lijkt het me een goede telefoon gezien de specificaties, het bouwmateriaal en de prijs.
Wil je FHD dan kun je de R7 kopen, scheelt 5 tientjes geloof ik, verder bijna dezelfde specs
Offtopic, maar voor de auteur:

Je schrijft per abuis over twee camera's aan de achterkant. Ook zou e opslag kunnen worden uitgebreid met sd-kaartjes. Ik vermoed dat er hiervan slechts eentje in gaat?
De kans dat de auteur jouw reactie hier leest is uiterst klein. Blijf on-topic door je reactie te plaatsen via de 'feedback' link direct onder de titel van dit artikel.
Bedankt voor de tip, wist dat er zo'n functie was maar zocht deze onderaan het bericht.
Anoniem: 256386
17 januari 2016 10:14
Een budget toestel die naar schijnt mooi bouwkwaliteit heeft.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee