Gerucht: LG G7 krijgt Snapdragon 845 als soc

De LG G7, het nieuwe vlaggenschip dat in 2018 zal uitkomen, krijgt mogelijk een Snapdragon 845 als soc. LG zou samen met Qualcomm begin deze maand zijn begonnen met het ontwikkelen van de chip, die de huidige hoogwaardige Snapdragon 835 zal gaan opvolgen.

Dat meldt de Engelstalige Koreaanse krant The Investor op basis van een bericht van Aju Business Daily. De Snapdragon 845 zal de huidige Snapdragon 835 opvolgen als meest krachtige soc. De nieuwe chip zal waarschijnlijk worden gebakken op het 7nm-procédé en zal naar verwachting zo'n dertig procent krachtiger zijn. Waarschijnlijk zal Qualcomm gebruik maken van de diensten van Samsung of TSMC om de 7nm-chip te produceren. De Snapdragon 845 is nog niet officieel aangekondigd en er zijn nog weinig nadere details over bekend. De Samsung S9, die net als de LG G7 ook in 2018 moet uitkomen, krijgt waarschijnlijk ook de beschikking over de nieuwe hoogwaardige chip.

LG's huidige vlaggenschip, de LG G6, kreeg niet de beschikking over de Snapdragon 835 en moest het doen met de minder krachtige Snapdragon 821, omdat Qualcomm onvoldoende exemplaren van de Snapdragon 835 kon leveren. Dit had mogelijk te maken met het feit dat deze chip beschikbaar kwam in de Samsung S8, waardoor er binnen een haalbare termijn onvoldoende exemplaren konden worden geleverd voor de LG G6. Een andere verklaring voor de keuze voor de Snapdragon 821 hing samen het voornemen van LG om de release van de G6 eerder te laten laten plaatsvinden dan de Samsung S8.

Onlangs werd bekend dat de OnePlus 5 de Snapdragon 835 zal krijgen. Qualcomm introduceerde de chip in januari. De soc bevat vier door Qualcomm aangepaste A73-cores, die het bedrijf Kryo 280 noemt, aangevuld met vier zuinige semi-custom A53 rekenkernen. De soc bevat een Snapdragon X16 Gigabit LTE-modem en ondersteuning voor 802.11ad, bluetooth 5.0 en Quick Charge 4.0.

Door Joris Jansen

Redacteur

29-05-2017 • 21:18

60 Linkedin

Reacties (60)

60
57
25
0
0
14
Wijzig sortering
Ik snap niet waarom dit nieuws is. LG stopt met hun G modellen altijd de nieuwste CPU, dus waarom zou het nu ineens anders zijn?
Anoniem: 34124
@Luchtbakker29 mei 2017 22:22
Vind het ook vrij onzinnig "nieuws" aangezien de LG G7 hoogstwaarschijnlijk pas in Februari 2018 wordt aangekondigd.
En tja dan krijgen vul het zelf maar in alle flagships weer een Snapdragon 845.
In 2019 wordt het de 850 etc...

En ja LG heeft met de G6 idd niet de 835 gebruikt, de reden ervan hebben ze ook duidelijk gecommuniceerd.
Wil niet zeggen dat ze beter iets langer hadden kunnen wachten met de G6.

Samsung voor zich laten met de S8 serie en daarna de G6 op de markt te brengen met de 835.
Maarja zo kan je blijven wachten.
En tja dan krijgen vul het zelf maar in alle flagships weer een Snapdragon 845.
In 2019 wordt het de 850 etc...
En vervolgens merk je als consument maar verdomd weinig verschil in de praktijk tussen de verschillende chips. De softwarelaag over Android heen maakt meer verschil dan een klein beetje snellere/zuinigere chip.
En toch kun je je afvragen of ze wel het juiste pad gekozen hebben met de G6. Immers is de release date niet erg verschillende geweest, en iedereen die voor een high end toestel wilde gaan op het moment dat de G6 uit kwam, was wel bereid om te wachten op de S8. Op dit moment hebben ze gewoon een nadeel tov de andere merken die allemaal een 835 voeren of iets dat competitief is en moet LG dus puur op de prijs concurreren. Hoeveel blijft er dan aan marge over om degelijke winsten te rekenen?
Omdat ze met de G6 niet hebben gewacht op de 835 maar met de iets verouderde 821 zijn gegaan.
Niet dus.
De G6 had de 821 en de G4 de 808.
Niet de top-SoC's op dat moment
Omdat de 810 problemen had met warmteontwikkeling en daardoor slechter presteerde zijn ze voor de 'veilige' 808 gegaan.
Omdat in de G6 een SD821 zit en een paar weken na de release de SD835 toestellen uit kwamen. Verder 2018..
De LG G6 had een Snapdragon 821 terwijl de 835 in de startblokken stond. Voor de LG G4 heeft men gekozen voor de Snapdragon 808, terwijl het topmodel de Snapdragon 810 was (met oververhittingsproblemen).

LG kiest voor de snelste SoC inderdaad, maar hier zijn zeker uitzonderingen op geweest. Vandaar ;)
Voor mij is dit nieuws omdat LG zelf ARM-chips zou gaan maken op 10nm bij Intel;

http://www.theregister.co.uk/2016/08/16/intel_foundry_arm/

Dit roept veel vragen op:
 • Als LG een QCOM 845 in haar topmodel gaat stoppen, wat zegt dit dan over het initiatief om de nieuwste technologie bij Intel af te nemen?
 • Wat zegt dit over Intel's 10nm-foundry proces?
 • Komt er dit jaar nog een LG ARM SoC uit de fabrieken van Intel rollen?
 • Is dat dan gelijk de laatste?
Ik vindt het geen nieuws meer. Een Tweaker weet onderhand wel dat er elk jaar nieuwe SoC's gemaakt worden en deze in nieuwe vlaggenschip terecht komen bij de meest bekende merken en vaak nu ook oosterse merken.

Wat ik me afvraag is waarom er nooit Qualcomm Raspberry pi boards uitkomen? De kracht die ze leveren en alles zou toch echt op de markt een keer moeten komen. Het produceren van een smartphone kost tegenwoordig $190,- uitgaande van een Apple maar dan heb je het totaalplaatje. Dus zo'n board zou niet eens super duur hoeven te zijn met dat soort power!!
Wat ik me afvraag is waarom er nooit Qualcomm Raspberry pi boards uitkomen? De kracht die ze leveren en alles zou toch echt op de markt een keer moeten komen. Het produceren van een smartphone kost tegenwoordig $190,- uitgaande van een Apple maar dan heb je het totaalplaatje. Dus zo'n board zou niet eens super duur hoeven te zijn met dat soort power!!
Omdat qualcomm al moeite heeft om aan de vraag te voldoen van een aantal grote fabrikanten en omdat qualcomm geen enkele intentie heeft om zelf een verkoper te worden. Er bestaan wel reference boards met qualcomm soc's maar die zijn duur en kunnen niet opboksen tegen RB qua prijs en hebben vaak 'oude' soc's als de 810 en 800 of 600 en 410.
Samsung heeft toch een deel van de productie op zich opgenomen? Vindt het apart dat het dan nog moeilijk is.

RPi Community is super groot geworden, dus qua inkomsten zullen ze er niet veel op achteruitgaan
Samsung heeft toch een deel van de productie op zich opgenomen? Vindt het apart dat het dan nog moeilijk is.
De reden dat de G6 Geen SD835 had is gewoon door tekorten bij launch, samsung produceert zo gigantisch veel toestellen, maar ook alle andere fabrikanten als sony, HTC, Xiaomi ETC. gebruiken de soc wanneer ze kunnen. QC heeft geen enkele interesse in losse soc's te verkopen.
RPi Community is super groot geworden, dus qua inkomsten zullen ze er niet veel op achteruitgaan
Ik denk dat RPi niet eens een promille verkoopt van wat qualcomm doet.
12.5miljoen boards in 5 jaar (in 2017 voor RPi) VS 242 million units shipped in een kwartaal -2016.
als je moet kiezen tussen een chip in een smartphone van 700€ of 800€ te steken of op een ontwikkelbordje van nog geen 40€, omdat er niet genoeg geproduceerd kunnen worden, dan is de beslissing/rekening snel gemaakt
Is 7nm niet nieuwswaardig? Of heb ik iets gemist?
Ik reageer hier nooit maar dan nu toch,

Een Tweaker weet ook dat er elk jaar nieuwe videokaarten, cpu's en bijbehorende moederborden uitkomen. Als er niets meer van dit alles als nieuws gepost wordt blijven we niet meer op de hoogte. Ik persoonlijk vind het interessant om te lezen, de lat is zojuist weer hoger gelegd en dat betekent ook nieuwe ontwikkelingen voor de midden of budget markt waar ik in verkeer. Ik heb namelijk al sinds sinds 2013 de moto generatie en dankzij deze snelle ontwikkelingen in de high end markt heb ik voor behoorlijk weinig geld een meer dan capabel telefoon.
Er zijn previews met daarbij de horende informatie.

Tweakers besteed ook tijd aan de reviews met uitgebreide leesvoer dus om nu elke chip te gaan bespreken? En daarnaast doet Tweakers mocht je het niet door hebben en jij het toch over GPU's en CPU's hebt alleen de high-modellen! Dus alles wat er tussen valt laten ze toch ook vallen? En dan heb je geen interessante leesvoer meer.
En dan te bedenken dat bijna alle smartphones oosterse producten zijn.

Apple is Amerikaams ontwerp gemaakt in het Oosten.
Sony, LG, HTC en Samsung zijn oosterse bedrijven. Japan, Korea en Taiwan...
Dat valt onder westers. Zeg maar in de winkel heb jij weleens een Xiaomi gehad! Dan krijg je 9/10 keer wat is dat.

Doe je dat met Samsung of HTC of Sony zeggen ze totaal iets anders.

Het gaat hier niet om waar het vandaan komt(gemaakt is) maar hoe bekend het is.
Meen je dat nu echt?
Behoren Korea, Taiwan en Japan ineens tot de westerse wereld?
Daarnaast ziet China Taiwan toch echt als 1 van hun provincies.
Vreemd dus jouw conclusie. Het zijn toch echt oosterse culturen
Volgens mij snap jij het niet helemaal.

De merken Samsung / Sony / LG / HTC / Huawei nu ook meer behoren tot de ''westerse merken'' Want iedereen kent deze merken in het westen. Ga je iemand in Amerika of Nederland zelfs vragen of ze de merk Xiaomi / Ellephone of ander oosters merk vraagt, dan is het 9/10 keer nee ken dat merk niet. Het is niet eens belangrijk waar ze geproduceerd worden, want dat doet er het niet toe. Alleen de naam zegt al veel ;)
2018, poe...

Kan altijd wel blijven wachten, maar ik upgrade nu met de XZ Premium met Snapdragon 835... Moet voorlopig wel genoeg zijn met de nieuwe protocollen etc.

Dat kreng dat zich snapdragon 810 dat ik nu heb kan ik niet langer aan ;(
Apart ... Mijn Galaxy Note 4 heeft een Snapdragon 805 en kan niet zeggen dat die traag aanvoelt.
Hij is traag omdat hij binnen notime naar de 48 graden gaat (volgens monitorapp) en lekker thermal throttled bij de simpelste dingen :(
Mijn oudere telefoons zijn dan vaak nog sneller bij dezelfde apps omdat die op zijn minst volledig gebruik kunnen maken van de capaciteit van de cpu.

Heel veel van die snapdragons zijn gaar, de enige snapdragon telefoon die ik heb die niet te heet wordt is de Xperia Z2.

Mijn lumia 820 ook met snapdragon kon er ook wat van, daar brandde je je vingers aan het scherm zo heet kon die worden bij games. Maar die bleef op zijn minst zonder lagg doorgaan al was hij 100 graden.

Het is dat ik best wel Sony fan ben en hun vrijwel alleen snapdragons gebruiken, maar anders...
Niet lang meer of smartphones kunnen zich bij het rijtje Koelkasten, strijkijzers en andere commodity goods voegen. Ze kunnen allemaal hetzelfde en met elke iteratie wordt het saaier en voorspelbaarder.

Zo ook nu LG dus.
Dat is al een paar jaar zo? Alsof de huis tuin en keuken gebruiker zit te springen om dubbele camera's en langere schermen. Maar als zelfs tweakers dat beginnen te zeggen... :)
Dus er wordt al gewerkt aan machines die op 7nm kunnen bakken.
Nu de A75 en A55 door ARM aangekondigd zijn, zullen ze wel een octacore met deze architecturen gaan maken. Is mijn gok in ieder geval voor de snapdragon 845.

De A75 zullen we eerder wel aan het werk zien in de mate 10, huawei zal de nieuwste chip ook wel van deze jongens voorzien.
Heel simpel. Als je altijd wacht heb je nooit wat.
Er komt altijd weer een betere en snellere processor.
Heb nu sinds een paar maanden de Oneplus 3t,en ja over een aantal weken of maanden komt de Oneplus 5.
Zo zal het altijd blijven.
Nou das lekker dan, zit ik hier net een maand mijn LG G6 met maar een Snapdragon 821, waar ik toch zeer tevreden mee ben moet ik zeggen. :)
Het is niet zo dat die snapdragon 821 minder presteert nu er een 845 gaat komen. :/

+
Je gaat me niet vertellen dat Candy Crush nu een halve seconde meer moet laden omdat er een snapdragon 845 gaat komen.

[Reactie gewijzigd door jannickdeb op 30 mei 2017 08:17]

Ja dat doet hij wel :) Hij presteert al minder dan de 835 :+
Ik snap natuurlijk wat je bedoelt en ik weet wel zeker dat je het verschil tussen een 821 en 835 of 845 niet of nauwelijks gaat merken irl. Elk jaar is het toestel met soc weer 40% sneller en 30% zuiniger. Als ik een s6 -s7 en s8 naast elkaar leg merk ik weinig verschil in day to day.
Heb je de toestellen niet naast elkaar, weet je gewoon niet beter.
Mijn vriendin heeft de nexus 5x (sd808) ik heb de s7 edge (exynos vergelijkbaar met/of sneller dan 821). Ik zou zonder moeite met haar toestel kunnen ruilen aangezien beiden soepel en snel werken.
Zou fijn zijn als de S9 ook met een SD komt. De huidige S8 met de Exynos is niet echt top. Ja als je een bench draait piekt hij als een gek, maar bij games ed throttled hij al na 5 minuten en de GPU is ook al om te huilen. Games die op een SD835 telefoon zoals de U11 draaien gaan gelijk in de hoogste grafische stand en draaien gewoon lange tijd soepel, bij de Exynos S8 begint de game al in een lage grafische stand en naar 5 minuten hapert het spel en de telefoon wordt heel warm. Jammer dat we hier in EU de Exynos versie hebben (nog een nadeel is de ISOcell camera ipv Sony op de US S8 want die is ook al beter. Hier hebben we dan wel weer geluk met UFS geheugen).
Ik ben zelf een bezitter van de Samsung Galaxy S8 Plus en wat betreft jouw opvatting zie ik daar niet van terug in mijn games op de S8 Plus. De S8 Plus gamed gewoon geweldig.

Het design en het scherm van 6.2 inch van de S8 is iets heel bijzonders. Wat ik wel had verwacht is iets meer RAM en accucapaciteit, omdat Samsung na de grote fout ons beloofd had om grootschalige uit te pakken met de S8

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 30 mei 2017 10:33]

Wat? Er is geen enkele review die onderschrijft wat jij hier beweert. Sterker nog: de GPU uit de Exynos is een stuk sneller dan de 835.
Installeer Skyforce op een S8 met Exynos en ga het spelen dan kan je het zelf zien. En kijk anders even in de forums van XDA.
Lijkt mij dat het aan de game ligt dan. Ik heb een S8+ en letterlijk nergens last van.
Zijn er mensen die mobiele games langer dan 5 minuten spelen dan?
Nog sneller merk je als consument niet eens. Wanneer komt een producent eens met echt optisch zoom.
Ga je beweren dat er nog geen smartphones zijn met optische zoom? Eén van de beste verkopende smartphones van het moment heeft trouwens optische zoom.
Welke dan?
Ik heb het over echt optisch zoom en niet zoals bij Apple. Zoiets als Oppo heeft laten zien of de Asus Zenfone maar nog niet geweldig is.
Apple is gewoon echte optische zoom.
Zijn het niet gewoon twee verschillende lenzen? Dan heb je wel optische zoom, maar dan heb je dus maar twee niveau's waarop je kunt zoomen, met alles daartussenin gewoon digitaal ingevuld.
Dat klopt. Het is geen echt zoom. Met 1 lens kom je wel optisch dichterbij maar daar blijft het bij.
Er bestaat al optisch zoom (zoomen) kan met elke high-end. Sneller is goed maar efficiënter worden is beter
LG kan er beter voor zorgen dat de componenten goed vast op het moederbord blijven zitten en niet dat het toestel er naar 2 jaar mee ophoudt zoals met de g3, g4 en g5.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee