LG kondigt G6+ met meer opslag en quad-dac aan - update

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft een nieuwe variant van zijn G6-smartphone aangekondigd onder de naam G6+. Het toestel heeft meer opslag en beschikt over de quad-dac, die LG alleen in Zuid-Korea uitbracht. Daarnaast komt de fabrikant met updates voor de G6.

Tot nu toe was de Zuid-Koreaanse versie van de G6 het enige toestel dat voorzien was van een 32bit-quad-dac. Het is onduidelijk of de fabrikant nu van plan is om de G6+ in alle gevallen van deze eigenschap te voorzien. In de aankondiging zegt LG dat de telefoon in sommige landen voorzien zal zijn van ondersteuning voor draadloos laden. De nieuwe versie van de G6 is bovendien voorzien van 128GB aan opslag. Het oorspronkelijke model heeft een opslag van 32GB. De overige specificaties van de G6+ blijven gelijk aan de G6.

Verder kondigt LG een aantal software-updates voor de G6 aan. Daardoor wordt het mogelijk om het toestel door middel van gezichtsherkenning te ontgrendelen. Dat moet volgens LG gemiddeld minder dan een seconde in beslag nemen. De update zorgt er naast optimalisaties van het energieverbruik voor dat gebruikers een waarschuwing te zien krijgen als er een vinger in beeld is bij het nemen van een foto.

De G6+ komt beschikbaar in de kleuren blauw, zwart en goud. Wanneer en voor welke prijs de smartphone in Europa uitkomt, is nog niet bekend. Tegelijkertijd kondigt LG nieuwe kleuren aan voor zijn G6-toestel. Dat moet beschikbaar komen in glanzend blauw en goud, met zwarte bezels aan de voorkant. De telefoon kwam in april in Nederland uit voor een prijs van 749 euro.

Update, 14:58: Een woordvoerder van LG laat aan Tweakers weten dat 'er vooralsnog geen tekenen zijn dat de LG G6+ in Nederland uitkomt'. De release zal in eerste instantie op de Aziatische markt plaatsvinden, daarna moet bekeken worden of ook andere werelddelen in aanmerking komen.

Update, 20-6: Een woordvoerder van LG laat aan Tweakers weten dat er een fout is gemaakt, waardoor de verkeerde hoeveelheid ram is doorgegeven. In de eerste update stond vermeld dat de G6+ 6GB ram heeft, dat moet echter 4GB, net als de G6. De tekst is daarop aangepast.

LG G6+

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

19-06-2017 • 13:09

61 Linkedin

Reacties (61)

61
60
33
3
0
12
Wijzig sortering
TLDR:
"It’s the use of multiple sub-DACs that ESS is likely giving mention to with its Quad DAC title."

De output van meerdere sub-DACs wordt dus met elkaar vergeleken om zo een output te krijgen die zo dicht mogelijk bij de gewenste output ligt.

[Reactie gewijzigd door awosome op 19 juni 2017 14:32]

Thanks, dat helpt om door de marketing blah heen te prikken.

Blijft natuurlijk wel zo als je naar Spotify etc. luistert met zwaar gecomprimeerde audio, wat de meesten doen, dit zwaar overkill is.
Je kan de kwaliteit van de stream en download zelf instellen via de Spotify app.
Geen idee of dit veel zal uitmaken.
Dacht dat je drie standjes hebt:

Normal (96 kbps)
High (160 kbps)
Extreme (320 kbps).

De gebruikte codec is (dacht ik) Ogg Vorbis. Extreme is alleen voor betaalde gebruikers. Spotify is bezig met het testen van lossless.

160 kbps is "FM kwaliteit". Zou zeggen dat 320 kpbs Ogg ietsje beter zou moeten klinken dan bv. Apple Music's 256 kpbs AAC.
Nog een leuke aanvulling:

"Daarnaast brengt LG de G6+ uit. Het toestel is vrijwel gelijk aan de normale versie maar heeft geen 4 GB maar 6 GB werkgeheugen, 128 GB opslagruimte en wordt geleverd met oordopjes van B&O Play. Zowel de G6+ als de reguliere G6 komen binnenkort beschikbaar in de nieuwe kleuren blauw en goud."
Op het moment krijg je bij t-mobile de b&o oordopjes ook bij de normale g6.
Zou leuk zijn, heb nog steeds lg v10.

Ook een hele DAC 32bit poeha..

Prima telefoon. Second screen top.

Oordoppen was ook iets van AKG hifi moeilijk. Rechts speelde in hifi mode harder dan links .... Min punt. Dit kon je wel afregelen. On gecalibreerde zooi.

GPS . valt weg dus nutteloos als je geen assist hebt.

Bt in de auto dropt contineu.... Drama. En spotify op 320kb hoor je wel degelijk.

Volgende keer als ik een toestel koop en weer dit soort geintjes zijn breng ik het toestel weer terug.
Misschien lomp schoppen. Maar ik geloof de marketing niet zo meer
Voor de mensen die net als mij niet weten wat Quad-Dac betekend :P
https://www.androidics.nl...tphone-ooit-met-quad-dac/

"Quad DAC was voor het eerst te vinden in de LG V20. Quad DAC zet digitaal geluid om naar analoog geluid, wat volgens LG een kraakhelder geluid oplevert, dat qua kwaliteit het dichtste bij een live optreden van een artiest komt wanneer de muziek wordt beluisterd op een compatible bekabelde hoofdtelefoon. Volgens LG is de Quad DAC ook in staat om omgevingsgeluid tot wel 50 procent te reduceren."

[Reactie gewijzigd door zazadanger68 op 19 juni 2017 13:13]

"Volgens LG is de Quad DAC ook in staat om omgevingsgeluid tot wel 50 procent te reduceren."

Is dat niet een vertaalfout in het artikel dat je aanhaalt? Volgens mij gaat het om de signal/noise ratio: de hoeveelheid ruis. Noise is onjuist vertaald naar omgevingsgeluid.

[Reactie gewijzigd door pmeter op 19 juni 2017 15:53]

kan ook zijn dat dezelfde DAC gebruikt wordt om geluid van opnamen van analoog naar digitaal om te zetten. Dan is het bij live concerten wel praktisch als omgevingsgeluid wordt weg gefilterd.
Dat wil nog steeds niks zeggen over de gebruikte technologie. Een DAC staat voor Digital Analog converter, dus inderdaad iets dat digitaal geluid omzet naar analoog geluid. Maar waarvoor de Quad staat wordt niets vermeld, enkel wat marketingpraat.
Zoals ik het begrijp uit het artikel dat MadMarky aanhaalt en dit artikel, worden meerdere signalen gegenereerd en wordt het resultaat opgeteld. De ruis telt daarbij niet op omdat deze elkaar gemiddeld genomen uitdoven.

Dit plaatje maakt de naamgeving 'quad' duidelijk.

Zelf denk ik dat met deze techniek alleen de signal/noise-ratio verbetert en niet de andere kwaliteiten van een DAC. Dezelfde kwaliteit wordt alleen viermaal versterkt ten opzichte van de ruis.

[Reactie gewijzigd door pmeter op 19 juni 2017 15:59]

Welnee, Spotify gebruikt geen MP3. Ze gebruiken OGG/Vorbis.
Thanks! Dat wist ik niet. In de app staat bij de hoogste kwaliteitoptie 320kbps. Dat is exact het maximum van MP3. Ogg Vorbis heeft niet zoiets. Daarom ging ik er automatisch vanuit dat het MP3 was.
Dit valt weer eens erg tegen ik had toch op zijn minste een Snapdragon 835 verwacht bij G6+ of een grotere scherm.

Alsnog vind de prijs van €749 niet rechtvaardig en als je van plan ben zoveel uit te geven raad ik de Galaxy S8 beste camera en met het futuristisch scherm!
Ik heb de S7 Edge maar vind dat ronde scherm echt waardeloos, kleuren veranderen en het scherm buigt weg.. Het is dat ik hem van mijn werkgever heb maar ik snap echt de trend van gebogen randen op een smartphonescherm niet.

Daarentegen ben ik het wel eens dat de prijs van €749 voor de G6 te hoog is.
Vreemd, reviews en de eigenschappen van OLED spreken dit tegen. Er is geen kleurvervorming.
Bij de S8 valt het enigszins mee met de gebogen randen en de kleuren zijn uitsterkend in orde!

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 19 juni 2017 19:41]

749 is de prijs van de orginele G6 bij de introductie. Niet de prijs van de G6+, voor zover ik het artikel correct lees. De prijs van de G6+ is nog niet bekend.
De Galaxy S8 is momenteel 140 euro duurder dan de LG G6. Je kunt de G6 beter met de S7 vergelijken, die ligt er dichter bij met 50 euro goedkoper.
Bij deze shop via Hardware.info kost de S8 5.8 inch maar €679! Dit is niet de S8+

http://www.gsm2buy.nl/samsung-galaxy-s8-64gb-black.html

De S8 is dus beter dan een S7 Edge en LG G6 qua hardware en camera en met het futuristisch scherm!

Mijn smartphone kocht ik €899 op 19 April 2017 de S8 Plus en nu kost hij maar €799 via Hardware.info
https://www.belsimpel.nl/...-s8-plus-black/abonnement

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 19 juni 2017 20:40]

Via deze shop is de LG G6: €529,95
https://www.midimedia.nl/lg-g6-h870-32gb-black/

Ongeveer €150,- goedkoper......

Of te wel: je betaalt voor de betere hardware. Qua camera zit er niet zoveel verschil tussen de LG G6 en de Samsung Galaxy S8. De LG G6 heeft daar en tegen wel weer een dubbele camera.

Lood om oud ijzer......
De LG G6 is helemaal niet slecht maar doet het ten eerste met een SoC uit 2016 ds Snapdragon 821 dit is nog altijd een 14nm, terwijl de S8 een Exynos op 10nm heeft. Het design van de S8 is heel erg mooi of futuristisch scherm van de S8. De camera is bij de S8 nog iets beter (bron: Hardware.info) dan die van LG dat zeker niet slecht is!
Gooit LG nu niet de eigen ruiten in voor de verkoop van de G6?
Misschien valt die verkoop erg tegen...
Ligt natuurlijk aan wat de meerprijs is.
Niet als die telefoon slechts in 1 land uit komt.
Was een mooie kans geweest om er gelijk een Snapdragon 835 in te zetten, maar helaas.
Misschien heeft LG er bewust voor gekozen om voor een Snapdragon 821 te gaan? Aangezien er bijna geen verschil is. Zo kan LG de prijs ook wat lager houden dan de Samsung etc...
Nou ja, als we even met bronnen gaan praten scheelt het degelijk wel wat hoor:
http://www.anandtech.com/...835-performance-preview/2

Zo kun je zien dat de 835 op heel veel vlakken maar liefst een +50% kan halen.
Wellicht op papier, maar er zijn ook al een tal van testen gedaan waarbij de gebruikers het verschil ook echt niet merken. Ik heb een S8+ en ook de G6 in mijn handen gehad, maar ik merk ook echt geen verschil.
Je zal wel de EU S8+ in handen gehad hebben, deze draait geen Q835.
Buiten dat, zijn de mogelijkheden ook even anders. Quick Charge (V), Qi (V), Down, Up, Baseband, Scherm, Camera.
Alles wat wordt aangestuurd, kan ook beter en sneller.
Merken is nooit een maatstaf. Meten is weten. Of bekijk de specs. 14nm vs 10nm, aanzienlijke lager verbruik dus.

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 19 juni 2017 15:56]

Lijkt mij niet, want de prijs is alsnog achterlijk hoog (van de G6). Prijs hoeft niet lager te zijn. De 821 wordt nu schaars bij Qualcomm, waarbij de 835 nu in massaproductie is, dus zelfs goedkoper zou moeten worden dan de 821.
Waarop baseer je dat er bijna geen verschil is?
Samsung koopt volgens mij het grootste gedeelte van de 835 op, daarom is er schaarste.
Ik heb de LG G6 al een paar maandjes, sinds april dus, en ik moet zeggen dat ondanks de 32Gb aan opslag, het missen van de quad-dac, alsmede de Snapdragon 821 i.p.v. 835, het een prima toestel is. Android loopt lekker smooth bij het bladeren door de menu's, apps zijn lekker snel, foto's zijn goed. Het voordeel van de dubbele camera inderdaad, laden gaat snel.

Mijn ervaring: Het toestel gebruik ik intensief, zakelijk, Maps staat aan waarbij ik van klant naar klant ga, ik bel veel (bluetooth gekoppeld aan autoradio), en gebruik nog eens het toestel als Wifi hotspot voor mijn laptop. Accu is aan het eind van de dag meestal rond de 30%. Soms rond de 15%. Maar leeg? Nooit. Geen vastlopers of andere rariteiten. Het is echt een degelijk toestel. Dit kan ik nu wel na 2 maandjes roepen. :)
Ik had problemen met mijn toestel - in de eerste week had ik vier gesprekken (van de totaal iets van 12 echte gesprekken) waarbij ik voor de andere partij onverstaanbaar was terwijl het signaal prima was.
Ik heb het voor zelf niet kunnen reproduceren maar een bevriende geluidstechnicus zei dat klonk als software vervorming. Ik heb hem getourneerd. Heb jij iets dergelijks meegemaakt?

Vond het verder echt een geweldig toestel.
Heb de G5, en heb er dezelfde ervaring mee. Heel soepel, vlot en stabiel. Alleen de accu van de G5 is veel te klein. Opgelost door er een camera accessoire op te zetten. Nu haal ik de hele dag.
Wel jammer dat ze hier niet gelijk bij de launch mee kwamen. Ik ben nu in bezit van een normale G6 en had graag draadloos laden en een quad dac gehad zoals in de g6's die onder andere in Korea verkocht worden.
Ik wou hem wel hebben, die G6. LG heeft daar een leuk toestel gemaakt. Maar wat een rare actie om alle features te strippen voor EU? Draadloosladen of NFC of veel opslag. Kies er 1. Waarom?
Die prijs klinkt te mooi om waar te zijn. Echter de reviews over deze shop zijn overwegend positief en blijkbaar zijn de prijzen altijd een stuk lager daar. Waarom wordt deze shop dan niet in de pricewatch meegenomen?
Ik heb eens in de commentaren op Tweakers gelezen dat er waarschijnlijk moet betaald worden om in de pricewatch teverschijnen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee