Spotify introduceert korting voor Nederlandse en Belgische studenten

Spotify geeft Nederlandse en Belgische studenten een korting van vijftig procent op hun abonnement voor de muziekstreamingdienst. In plaats van de gebruikelijke abonnementskosten van tien euro per maand, betalen studenten vijf euro per maand.

De studentenkorting voor Spotify Premium wordt sinds dinsdag aangeboden voor studenten uit het hoger onderwijs. Net als bij de normale Premium-abonnementen worden er geen advertenties afgespeeld bij dit kortingsabonnement. Daarnaast is het mogelijk om muziek offline te beluisteren en krijgen studenten toegang tot de verbeterde geluidskwaliteit die standaard beschikbaar is bij Spotify Premium.

De kortingsperiode geldt voor de duur van maximaal twaalf opeenvolgende maanden. Daarna krijgen studenten automatisch een regulier abonnement op Spotify Premium, tenzij ze hun abonnement bijtijds opzeggen of verlengen. Studenten kunnen maximaal drie keer een aanvullende kortingsperiode activeren door zich opnieuw aan te melden en hun persoonlijke informatie in te vullen. Dat betekent dat studenten de dienst, inclusief de korting, waarschijnlijk gedurende vier jaar kunnen afnemen.

De persoonsgegevens worden verwerkt door SheerID. Volgens Spotify is er maar een beperkt aantal Premium-abonnementen met de studentenkorting beschikbaar. Dat betekent dat niet iedere student gebruik kan maken van de korting; die is beschikbaar 'zolang de voorraad strekt'.

Een dergelijke studentenkorting was eerder al in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland beschikbaar. De studentenkorting voor Spotify Premium is vanaf nu niet alleen beschikbaar voor Nederlandse en Belgische studenten, maar komt ook uit in 31 andere landen.

Door Joris Jansen

Redacteur

19-04-2017 • 09:06

190 Linkedin

Submitter: Dutchdeveloper

Reacties (190)

Wijzig sortering
Beetje jammer dat ze gekozen hebben voor SheerId. Dat is een Amerikaans bedrijf. Ze gaan dus allerlei gegevens van studenten naar deze partij sturen. Zaken als naam, email adres en geboortedatum.

En dat terwijl er een prima alternatief is in Nederland: SURFconext (van SURFnet). Deze waarborgen de privacy en studenten kunnen via hun eigen instellingsaccount gebruik maken van SURFconext (wat ze al vaak doen zonder dat ze het waarschijnlijk door hebben).
Op zichzelf zeer goed initiatief, korting voor studenten. Maar inderdaad had aansluiten bij SURF een stuk beter, praktischer en minder een privacy issue geweest.
Op zichzelf zeer goed initiatief, korting voor studenten. Maar inderdaad had aansluiten bij SURF een stuk beter, praktischer en minder een privacy issue geweest.
Je kan beter met 5 klasgenoten een Spotify Family account afsluiten van €14,99. Betaal je €2.50 pp.

Voor de rest goede zaak, toen ik student was had ik namelijk geen geld voor Spotify en Netflix. Althans lesboeken en dergelijken hadden meer prioriteit.
Ja, maar dat mag niet ;) (Niet dat Spotify het controleert, noch heel veel kan schelen als je het wel doet... maar toch!).
[...]

Je kan beter met 5 klasgenoten een Spotify Family account afsluiten van €14,99. Betaal je €2.50 pp.

Voor de rest goede zaak, toen ik student was had ik namelijk geen geld voor Spotify en Netflix. Althans lesboeken en dergelijken hadden meer prioriteit.
5 maal 2.50 = 14.99? (nvm, inclusief jezelf 15..)

[Reactie gewijzigd door Highlandd op 19 april 2017 15:22]

Maak het abonnement goedkoper ook voor de gewone klant. Bijvoorbeeld iTunes heeft de mogelijkheid voor € 8,- per maand. Spotify is wel anders uitgerust trouwens. Soundcloud heeft al een abonnement van € 5,99.
Tja iemand moet die "korting" betalen.
omdat studenten moeten studeren, en niet vakken vullen voor 6 euro per uur, die paar duizend euro die je als student jaarlijks zelf moet bijdragen aan je studiekosten zijn niets vergeleken met de kosten die rutte er jaarlijks nog bij moet leggen.

was we studenten nog meer laten werken (en dus minder laten studeren) duurt de gemiddelde hbo of wo opleiding voortaan 10 in plaats van 4 jaar... bovendien na hun studie betalen ze de boel toch al terug, door het afgebetalen van studieleningen, hogere loonbelasting, en meer geld uit geven in winkels en btw. kortom

als je jaloers wilt zijn, iedereen in nederland heeft recht op onderwijs, en iedereen krijgt voldoende kans ook echt naar school te gaan, doe dat dan ook!
Ja, want een student besteedt al zijn tijd aan studeren en werken. Tijd die je werkt kan enkel en alleen maar afgaan van de tijd die je studeert. Niet van de tijd in de kroeg, de voetbal, de studentenclub, achter de console, op Tweakers, etc. Plus dat als je minder in de kroeg hangt je ook minder geld verbrast...

Ik ben ook student geweest, heb 1 jaar vertraging gehad terwijl ik 16-22 uur (varieerde) werkte per week.

Daarnaast is het natuurlijk verre van de filantropie van Spotify hier doet. Het is gewoon marketing: lok studenten binnen tegen gereduceerd tarief en na een jaar wil zeker de helft niet meer zonder. Dan gaan ze dus het volle pond betalen. Is handig, want onderweg naar hun bijbaantje die ze nodig hebben om Spotify te betalen kunnen ze dan mooi muziek luisteren vanaf hun op afbetaling gekochte aaifoon...
beetje zielige reactie !!!

Als de studenten allemaal toch zo veel gaan verdienen waarom maak je je dan druk hoelang ze er over doen om terug te betalen ??
PS de meeste studenten gaan voor minimum loon aan de slag na hun studie maar dat terzijde.
Het blijft raar dat je als je zogenaamd studeert dat recht hebt op kortingen en voor mensen die met een laag inkomen is er nergens van dit soort kortingen te krijgen op diensten/ abonnementen. (behalve als je echt geen cent te makken hebt maar heb het hier gewoon over een arbeider)

Ohwja en als iedereen maar gaat studeren word je vuilnis ook niet meer opgehaald !! Of heb je daar tegenwoordig ook al hbo met 10 jaar ervaring en maximaal een leeftijd van 20 jaar ??
Ze gaan dus allerlei gegevens van studenten naar deze partij sturen.
Waarom denk je dat je 'korting' krijgt? ;)
Omdat specifieke doelgroepen een andere optimale prijs hebben die omzet maximaliseert.
Zodat (meer) studenten een premium abo nemen en uiteindelijk daar de normale prijs voor gaan betalen.
Of ISIC kaart dat is een wereldwijde erkende Internationale studentenkaart
Zo te zien geldt het alleen voor studenten aan het hbo en wo.
Deze aanbieding (de "Aanbieding voor Studentenkorting") wordt ter beschikking gesteld door Spotify (zoals gedefinieerd in de Spotify Algemene voorwaarden) aan studenten van een geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs die voldoen aan de aanvullende kwalificaties zoals hieronder beschreven (“In aanmerking komende student”).
https://www.spotify.com/n...unt-terms-and-conditions/
De reden dat ze studenten in het hoger onderwijs willen aantrekken is omdat deze studenten in de toekomst een grote kans hebben op een salaris wat boven modaal ligt. Daarmee hebben ze in de toekomst meer te besteden. De hoop is dan ook dat deze doelgroep blijft hangen, nadat ze hun studie hebben afgerond.
Bij MBO scholieren is er in de toekomst minder te halen. Hoewel dit in het geval van een dienst als Spotify waarschijnlijk geen verschil zal maken. Ook zal het salarisverschil in Nederland door alle nivelleringen ook veel minder zijn dan in de US.
Veel abonnementen-uitgevers teren op slapende abonnees. Het lijkt me dan ook niet dat het veel uitmaakt wat voor opleiding er aan deze groep zit.
Wel kan ik me voorstellen dat er een misvatting is gemaakt, zoals @ApexAlpha aanhaalt, dat MBO'ers als scholieren worden meegerekend.
In het Nederlands wordt het vaak door elkaar gebruikt maar zeker in Engelstalige landen is dat de definitie van 'college student'. In het NL eigenlijk ook. volgens Van Dale: klik

Op middelbare school en MBO ben je technisch gezien scholier. Beetje flauw om die korting dan niet toe te kennen, maar goed.

[Reactie gewijzigd door ApexAlpha op 19 april 2017 09:32]

Een perfect voorbeeld van het stigma van een MBO student. Ik weet nog in mijn tijd dat je altijd voor alle mogelijke voordelen buiten de boot viel (leesmateriaal, conferenties, producten, software). Dus in hoeverre spreek je dan over 'gelijke kansen'?

"Muziek voor iedereen.", is de slogan van Spotify. Maar blijkbaar voor de één een beetje meer als de ander.

Zo, toch weer even gezegd :)

[Reactie gewijzigd door m4ikel op 19 april 2017 11:23]

Ooit van het MBO gehoord? Zijn net zo goed studenten als HBO of WO. En vanwaar zouden HBO studenten discutabel zijn, zijn wij neppe studenten?
Het gaat om de woordenboekdefinitie van 'student'.
In dagelijks gebruik worden MBO'ers ook studenten genoemd. En vaak is dat ook terecht aangezien de lijn tussen de hogere MBO opleidingen en de laagste HBO opleiding erg klein is. Maar volgens de Van Dale ben je alleen student op HBO of WO.

http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=student&lang=nn
Maar wel vreemd dat je dan als MBO "student" wel voor vrijwel alle studenten acties in aanmerking komt.
Op mijn MBO school noemde ze ons geen studenten maar deelnemers. Je had dan ook een deelnemersnummer ipv studentnummer. Bijvoorbeeld.

Nu op HBO is wel alles student. Ik vraag het me dus eigenlijk wel af of je als MBO'er student ben
Echter gebruiken ROCs liever de term "Student". Volgens de van dale is inderdaad MBO "scholier". HBO is discutabel.
Ik ben volgens mijn MBO school gewoon een student.
Volgens de van Dale zijn MBOers scholieren, geen studenten.

HBO is discutabel, inderdaad. In de strikte zin van het woord betekent studeren je bekwamen in een wetenschappelijk vak. Er valt te discussiëren of het HBO wel of niet onder de noemer valt. De van Dale is er wel vrij ondubbelzinnig over: die rekent HBOers als studenten.

Maar dat is natuurlijk allemaal semantiek, en staat los van de hele discussie over Spotify. Ik zie geen reden om te zeggen dat alleen studenten zouden mogen deelnemen aan dit soort deals (en scholieren niet), ook al is het vrij gebruikelijk dat je voor dit soort acties een academisch emailadres nodig hebt (bv. GitHub Student Developer Pack of Microsoft Dreamspark).

[Reactie gewijzigd door Compizfox op 19 april 2017 13:26]

MBO is geen middelbare school. Als goede MBO'er kan je meer dan een slechte HBO'er.
Met zo'n instelling kom je er wel jonge!
Gaat u daar zomaar vanuit? En wat maakt het uit als het zo is?
Hier ook een ervaringsdeskundige. Bbl mbo en Hbo. Heb echt meer geleerd en er harder voor moeten werken op het mbo. Horizon college en HvA. Hangt er maar vanaf welke opleiding je doet.
Oh ik zeg ook niet dat er geen gat zit tussen MBO en HBO, maar als je als MBO'er certificaten etc. gaat halen kan je uiteindelijk hoger komen dan een HBO'er die na zijn opleiding niks meer gaat doen.
dat geldt voor iedereen en alles...als je stopt kom je niet verder...
Als ik na VMBO doorga en de MBO-er niet kan ik ook 'hoger' komen...
Ken ook genoeg mensen met alleen lagere school die het ver schoppen...
Jij kijkt ook niet verder dan je neus lang is. Je geeft zwaar de indruk dat je denkt "de beste" te zijn maar dat ben je niet (nee ik zeg ook niet dat iemand dat wel is, mocht je dat denken)
Volgensmij is de gemiddelde Tweaker het ook niet eens met jouw houding, want je krijgt alleen maar -1tjes.

Proberen jezelf "goed" te laten lijken is ook een vorm van onzekerheid :+

[Reactie gewijzigd door thomas1907 op 19 april 2017 12:44]

Toch zijn de grootste bedrijven opgericht door mensen die geen opleiding hebben.
Blijkbaar vind jij jezelf super goed, totdat je een keer op je plek word gezet door iemand die geen opleiding heeft en meer kan dan jij.

Maar ja! Je moet wat met je zelfrespect! :+
Gaan ze dit verifiëren? Als ik op de link klik kom ik meteen op een betaalpagina met creditcard voor €4,99, en nergens wordt (nog) gecheckt of ik student ben.
Heb het proces even doorlopen, na die betaal pagina ga je naar SheerID. Hier moet je je onderwijsinstelling invullen, waarna je een bewijs van je inschrijving moet uploaden. Vervolgens zou je binnen enkele dagen een reactie moeten krijgen.

Invullen onderwijsinstelling: https://i.gyazo.com/5db06ae01c2bf476842297432cc323b9.png
Uploaden bewijs: https://i.gyazo.com/305712e0a810372facebd20da2b81701.png
Reactie: https://i.gyazo.com/891ddd71f9648889009511e17ac02fca.png

Nadat men gecontroleerd heeft kreeg ik deze mail:
https://i.gyazo.com/83d28e0072acd7853b9ca6f0656a8330.png

[Reactie gewijzigd door CyberJohn op 19 april 2017 14:42]

Mijn school staat er dus niet bij.
Landstede (Harderwijk). Jammer want ik wilde graag deze korting >.>
Als ik zo de voorwaarde lees, gaat het om het hogere onderwijs. En niet om het Middelbaar Beroepsonderwijs.
Bij mij willen ze het wel verifiëren, maar blijft het proces hangen op:
Verifiëren met de gegevens van je onderwijsinstelling.

Je wordt in een apart venster naar de portal van je onderwijsinstelling gebracht om te verifiëren met je inloggegevens.
Zelfde probleem hier..
Denk dat ze naar je geboortedatum kijken.
Beetje vreemd criteria als je het mij vraagt. Er zijn studenten die beginnen op hun +/-17e en er zijn studenten van 30+. En wat te doen met deeltijdstudenten die het naast hun werk doen die 40+ zijn? Geen pijl op te trekken dus.

Lijkt mij beter om te kijken naar emailadressen. Je krijgt altijd wel een studenten emailadres van je opleidingsinstituut. Zodra je bent afgestudeerd verlies je die ook weer na een redelijke termijn (om al je mail door te laten sturen bijv.)
Hoe zit het dan met edu gdrive accounts? Als je via ebay voor 10 euro een unlimited google drive account koopt krijg je een edu account (Ik heb een gdrive.info account en dat is geregistreerd op Wisconsin Prep College). Dit betekend dus dat het mogelijk is hierop een goedkoper Spotify account te nemen?
Er zullen altijd loopholes te vinden zijn. Wellicht heb je er daar eentje te pakken ja :)
Zo ver ik kan zien wordt je school inschrijving handmatig gecontroleerd, je krijgt immers later (enkele dagen) een reactie na je aanmelding. Zal dus vrij weinig met je email te maken hebben, lijkt me.

Die gegevens willen ze juist hebben, dit is gewoon een datamining actie. Enkel een naam en emailadres is dan niet boeiend genoeg, ze willen heel je opleiding gegevens er bij hebben, dat is geld waard schijnbaar.
Ja, dat is mogelijk. Daarmee zet je het frauderen lekker door. Begrijp me niet verkeerd maar het feit dat je €10,- betaalt voor een levenslang unlimited Google account op Ebay maakt het nog niet legaal of moreel wenselijk.

[Reactie gewijzigd door unglaublich op 19 april 2017 10:47]

Niet gek, maar je bent nog steeds goedkoper uit als je met je huisgenoten een deal maakt en Family afneemt. Dat is 15 euro per maand met max 5 personen.
Je hoeft hier niet eens huisgenoten voor te zijn. Ja ze vragen om een adres, en zullen dit vast vergelijken, maar als je voor al je 'family' members hetzelfde adres invult werkt dit gewoon. Het lijkt me ook sterk dat ze per account gaan controleren of de persoon wel op het opgegeven adres woont. Denk dat dit meer een manier is om NAW gegevens te verzamelen om muziek te kunnen matchen/aanbieden op basis van gebied?
Yes klopt, huisgenoten was een voorbeeld omdat ik het zelf zo geregeld heb. Is veel leuker dan een gezamenlijk fitness abonnement.
Dat probeer ik hier in Duitsland nu al 2 maanden voor elkaar te krijgen. Als apartement hebben wij een Family account, maar ik kan mijn account daar niet aan toevoegen omdat mijn registratieland NL is. Ik kan mijn land niet wijzigen omdat mijn bank Nederlands is, en mijn Paypal eveneens. Erg frustrerend. En je kan nergens bij Spotify aankloppen voor klantenservice.
Het is even zoeken op hun site, maar je kan wel degelijk klantenservice contacteren. Je schiet er alleen weinig mee op, want die komen niet verder dan standaard antwoordjes en lezen je mailtjes nooit goed, dus bespaar jezelf de moeite zou ik zeggen.
"Tot 6 accounts. Slechts €14,99 per maand. " je bedoeld dus 5 personen incl. jezelf ?
Ja dat bedoel ik ja haha
Enige betaalmethode is creditcard, een betaalmethode die door studenten nauwelijks gebruikt wordt...
Mwah. Talloze studenten doen wereldreisjes etc. en dat is erg lastig zonder creditcard.

AMEX cc krijg je al een jaar gratis (opzeggen en na 12mnd weer), VISA en Mastercard zijn €1 pm bij de banken voor studenten en je hebt nog de gratis prepaid creditcards.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 19 april 2017 09:24]

Geintje toch? Ik als student van 20 ken werkelijk waar maar 1 iemand met een creditcard. Creditcard is in Nederland verre van 'ingeburgerd' en al helemaal niet onder de studenten. Bankpas, PayPal en keiharde stuivers zijn het. :Y)
Anekdotisch bewijs. Toen ik studeerde hadden in mijn directe omgeving veel mensen een CC.

Tegenwoordig nog steeds interessant vanwege bescherming en verzekering van internet aankopen, aankopen in buitenlandse webshops en natuurlijk vakantie.
Meeste maatschappijen laten je nu ook kosteloos (en contactloos) betalen met CC als PIN. Werkt zelfs bij de Lidl.
Valt wel mee hoe anekdotisch. Je kunt niet ontkennen dat een creditcard verre van ingeburgerd is en veel voorkomt, vooral onder de studenten. :P Een creditcard kost maandelijks geld en dat heeft lang niet iedereen ervoor over. Ik heb zelf in verscheidene winkels gewerkt, in verschillende plaatsen en de keren dat er met creditcard betaald is, kan ik bijna op 1 hand tellen als je me begrijpt.

Verder wel een interessant betaalmiddel, daar niet van.
Kost een credit card geld?
Ik heb als Belg 4 gratis creditkaarten,
Bij argenta en deutche bank moet je ffe jezelf bewijzen door een dag lang 5000euro op de rekening te zetten. Bij N26 en boon. kan het zomaar via de iPhone app (N26 voor een Duitse, boon. Voor een Franse) zonder 1 extra euro te betalen. Daarnaast kan je bij bank van de post voor een laag prijsje een prepaid cc krijgen.

[Reactie gewijzigd door Keneo op 19 april 2017 15:41]

Ik kan dit beamen. Heb zelf enkel een gratis prepaid mastercard bij Hello Bank, maar je als je wil krijg tot je 28 jaar een gratis credit card (visa/mastercard).
Anekdotisch bewijs. Toen ik studeerde hadden in mijn directe omgeving veel mensen een CC.
Hier ook, om maar wat tegen geluid te laten horen.
Naar mijn omgeving kijkend is het echt maar een enkeling die een creditcard heeft. Terwijl iedereen beschikking heeft over iDeal en/of Paypal.
Is jouw omgeving HBO/WO studenten? Toen ik studeerde kende ik eigenlijk niemand zonder CC.
hier hetzelfde hoor, eigenlijk niemand die een creditcard heeft, gewoon een betaalpas, en anders zaken als ideal of PayPal. misschien juist doordat deze nu zo ingeburgerd zijn dat de creditcard wat minder gebruikt wordt?
Zal waarschijnlijk ook afhankelijk zijn van hoe internationaal georiënteerd de studie is die je volgt. Mensen die veel buiten Europa komen hebben altijd een CC. Een CC kreeg je ook altijd gratis bij een studentenbetaalpakket bij elke grote bank en dus eigenlijk geen enkele reden om er geen te hebben.
Kost nu gewoon geld, niet veel, een euro of 12 per jaar maar gratis is het niet. Ook denk ik dat er door veel mensen tegenwoordig wat anders naar een cc gekeken wordt, aangezien je het vaak toch als een soort mini lening kan zien. Hetzelfde geld voor rood staan, in mijn kenniskringen wordt dit gewoon nergens meer aangezet, terwijl dit naar mijn idee vroeger een stuk normaler was.

In het buitenland kan het nog wel makkelijk zijn, maar de pinpas werkt ook bijna overal tegenwoordig.

Maar er zijn vast en zeker nog wel bepaalde groepen waar de creditcard veel gebruikt wordt, aangezien deze in winkels ook een stuk meer geaccepteerd zijn is er eigenlijk geen echt goede reden er geen te hebben.

Even ontopic is het wel erg raar dat spotify een creditcard hier voor vereist, maar dit zou zomaar expres kunnen zijn. Betalen met paypal kost naar mijn weten het bedrijf stiekem best veel. Bij sommige online shops kost paypal per transactie ook 1 a 2 euro meer. Mogenlijk dat ze hopen op deze manier studenten over te halen met een creditcard te betalen, en dit in de toekomst ook te blijven doen, omdat dit gunstiger is voor paypal.
Nou weet niet hoe je hier bij komt, maar een studentencreditcard (die ik heb) bij de ING kost je bijvoorbeeld €12,50 per jaar.
Die jaar gratis AMEX die je aangeeft is ook een wassen neus. Zeker voor een student. Je moet namelijk een jaarinkomen hebben van minimaal €23.000. Ik ken geen voltijd student die dit heeft. En daarnaast zit je er als student ook niet op te wachten dat je een BKR registratie aan je broek hebt hangen. Ik wil namelijk graag nog een goede hypotheek kunnen afsluiten als ik klaar ben met mijn studie en een baan heb gevonden.
De enige goede gratis debit creditcard die ik ken is die van N26. https://n26.com/eu/pricing/
Daar is de debit card echt gratis als je hem nu aanvraagt. Echter is dit wel gecombineerd met een normale bankrekening. En om in aanmerking te komen voor de normale Maestro card moet je minimaal €100 op je rekening bijschrijven.
Nog meer studenten creditcards hier, zoals ik al zei. Rond de 1 euro per maand.

Daarnaast zijn er nog zat andere prepaid creditcards voor vrijwel niets.

En daarbij, zou ik even het systeem van de BKR inlezen. Een groot deel van Nederland is BKR geregistreerd, daar is niets verkeerd aan. Sterker nog, het is eerder positief, het bewijst dat je je betalingsverplichtingen nakomt, wellicht zelfs op lange termijn.

Enkel bij wantbetaling krijg je een negatieve BKR registratie, dat is een probleem.
'En daarbij, zou ik even het systeem van de BKR inlezen.'

Dit heb ik uiteraard zorgvuldig gedaan voordat ik mijn ING studenten creditcard heb aangevraagd. De studenten creditcard wordt elke maand volledig afgelost en wordt daarom niet gezien als een volwaardig lening. Creditcards waarvan het bestede bedrag binnen 30 dagen wordt terugbetaald worden niet bij BKR geregistreerd. Daarom heb ik er nu eentje, anders had ik dat nooit gedaan. Zolang je netjes binnen de 30 dagen aflost, word je niet geregistreerd.
https://www.bkr.nl/veelge...creditcard-geregistreerd/
Daarom linkte ik ook naar de AMEX. Dat is eigenlijk geen Credit Card maar een Charge Card. Je hebt dan ook geen lening, en geen (positief/negatief) BKR registratie. Sterker nog, je betaald niet eens rente.

Oke, je hebt wel een zeker inkomen nodig, en dat is lastig voor studenten. Maar als een ouder zo'n kaart heeft, kan hij kosteloos aan zijn gezinsleden ook zulke kaarten verstrekken.

Daarbij, in mijn omgeving gebruikt iedereen cc's of aanverwanten omdat het niet anders kan (bepaalde vliegtuigmaatschappijen, bepaalde hotels buitenland) en natuurlijk voor de rewards die je spaart (zo gebruik ik mijn AMEX bij de Jumbo en bouwmarkt, je spaart ongeveer 1% van al je uitgeven in om te zetten euro's) Geld wordt met automatische incasso afgeschreven, je moet nooit wat uitgeven met je CC wat je helemaal niet op je betaalrekening hebt staan uiteraard.

Maar goed, moraal van het verhaal. Studenten kunnen eenvoudig en risicoloos aan een creditcard (of aanverwant) komen voor Spotify, zonder hoge kosten.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 19 april 2017 14:42]

Ik weet niet hoe het in nederland zit, maar in Belgie kan je een "mastercard prepaid" krijgen als student. alle voordelen van een mastercard, enkel werkt het als een herlaadkaartje. Gebruikte ik altijd tot een jaar geleden :)
Waarom zoveel gezeur over creditcard? Als student kun je bij de meeste banken bijna gratis een creditcard krijgen. Valt onder je studentenpakket.
Ik heb 'm al sinds mijn eerste dag HBO. Perfect voor online betalingen, grote aankopen (180 dagen verzekerd tegen diefstal, schade etc). en handige vervanging voor als je pinpas stuk is of geblokkeerd.
ASN, Triodos, ga zo maar door, hebben die niet. Komt er eigenlijk op neer dat je bij een foute bank moet zitten om een studentencreditcard te krijgen :P.
Maar een prepaid creditcard is natuurlijk ook een optie. Zelfde voordelen, maar het nadeel van een 2e rekening buiten je bank.
Lol @ foute banken. Zo'n onzin is dat. En alsof die andere banken beter zijn, uhu.

Let op dat enkel volwaardige prepaid cards, van ICS bijvoorbeeld, de 180 dagen aankoopverzekering biedt. Pay2D, Skrill, etc. bieden dat allemaal niet. ICS cards kan je alleen niet met iDeal opladen, dat is wel zwaar belabberd.
Je kan er één krijgen van Mastercard krijgen: https://prepaid.yourmastercard.nl

En ik ben het met je eens dat alle banken banken blijven, maar hun investeringen/beleggingen zijn keuzes. Mijn keuze is dat ik niet wil dat mijn geld naar wapens en kinderarbeid gaat, maar naar groene energie, duurzaamheid en welzijn.
Die link is inderdaad van de ICS card waar ik 't over had. :)

Ik snap dat je dat wilt, maar ik geloof er niet in dat er banken zijn die dat 100% kunnen garanderen. Ze kunnen misschien enigszins hun best doen, maar ook via-via funding zal er ongetwijfeld geld uitkomen op plekken waar je 't eigenlijk niet zou willen zien, maar geen weet van hebt. (De bank waarschijnlijk wel.)
Liefst pre-payd, dat werkt inderdaad heel erg goed.
De meeste studenten hebben geen creditcard en hebben geen zin om er speciaal voor Spotify een aan te schaffen. Daarom zoveel gezeur ;)
Waarom specifiek voor studenten? Bij software of OV kan ik mij een studenten licentie/abonnement voorstellen maar hiervoor niet echt.
Gewoon voor de publiciteit, ze brengen zichzelf toch weer in het nieuws met een korting en kunnen de omzet verhogen.
Omdat studenten bekend staan als een groep mensen die op dit moment niet veel geld hebben, maar in de toekomst wel. Daarom word er opgetarget. Het is een investering in de toekomst. Om diezelfde reden krijgen IT studenten ook gratis software van microsoft (op office na) en hebben ze ook toegang tot goedkope licentie's van adobe software. Dit allemaal om ze binnen te hengelen in het ecosysteem, daar aan gewend te raken en het vervolgens in hun professionele leven te blijven gebruiken en er dik voor te betalen.
Kan iemand mij vertellen waarom veel van ditsoort acties alleen voor het hoger onderwijs zijn en niet voor bijvoorbeeld mbo? Ben ik wel benieuwd naar...
Spotify heeft blijkbaar een onderzoek gedaan naar hun verdienmodel en gebieden waar ze meer klanten kunnen trekken.

Als !!voorbeeld!! kan er uit zijn gekomen dat hogeropgeleiden na hun opleiding vaak een relatief goede (en snel) een baan vinden waardoor ze dergelijke abbonementen na de korting makkelijker behouden. Als je in die doelgroep veel nieuwe gebruikers kan aantrekken...win voor in de toekomst.
Omdat middelbaar het al zegt. Dan ben je nog eigenlijk scholier als het ware. Hoger beroeps is al student.
Omdat lager helaas niet telt in deze wereld...
ik dacht van, ik ga nu meteen overstappen. maar helaas, ik kan alleen met creditcard betalen terwijl de normale premium wel met iDeal of PayPal kan. ben ik de enige of zijn er mensen die dit ook hebben? :'(
Hetzelfde hier, beetje jammer omdat de meeste studenten geen CC hebben.
nee precies. en ik ga het niet aanschaffen alleen voor spotify. naja dan maar helaas meer betalen
Je kan een money2gocard kopen, heb ik ook en werkt wel! Is eenmalig 10 euro, en opladen kan al vanaf 5 euro (gaat 2% vanaf)
dat is wel handig :o
moet ik toch eens naar kijken, bedankt ;)
Kijk eens naar Pay2d (het voormalige 3V Card). Dat is een prepaid VISA card die je met iDeal oplaadt. Je kunt er praktisch gelijk gebruik van maken. Enige nadeel is dat je hem met een minimaal bedrag van 20 euro op moet laden en €2 commissie betaalt. Maar in the long run ben je dan veel goedkoper uit.
Ik zou toch even kijken naar de vele alternatieven die hier ondertussen voor bestaan. Ik gebruik hier zelf n26 voor, is een daadwerkelijk geregistreerde bank met een IBAN nummer waar je naar over kan maken. Hier krijg je dan een mastercard bij (was toen ik het aanmaakte gratis, weet niet wat het nu kost).
Een andere mogelijkheid, ook gratis, is Revolut. Praktisch hetzelfde als N26: een prepaid mastercard (zit wel geen eigen IBAN achter, maar geld erop zetten werkt ook gewoon met een bankoverschrijving), maar dan helemaal gratis :)
Helaas kun je alleen met creditcard betalen wanneer je studentenkorting wilt activeren, PayPal etc. is geen optie.
Een creditcard als je de korting wil? Vind het een beetje een rare combinatie.
Bijna alle studentenbetaalpaketten komen met credit card. Dus waarom niet deze internationale betaalstandaard omarmen.
Ik snap sowieso niet waarom we in NL standaard vastzitten aan dat maestro en vpay... Pinnen, bleh. In de VS bijvoorbeeld krijg ik gewoon standaard een VISA debit card bij m'n rekening. Hetzelfde als een pinpas, maar dan op basis van VISA; waardoor je er overal online en offline mee kan betalen. Heerlijk!
Hier krijg je zo'n gelimiteerd bankpasje en moet je apart nog een credit card gaan aanvragen, aan debit cards doen ze in Nederland niet; enkel zeer onhandige prepaid debit cards.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee