'Spotify breekt plannen om Soundcloud over te nemen af'

Het lijkt erop dat Spotify niet van plan is om Soundcloud over te nemen. Volgens geruchten zouden de twee bedrijven gesprekken over een acquisitie hebben gestaakt, ondanks dat er maandenlang over en weer gesprekken zijn gevoerd.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde TechCrunch op basis van een bron bij Spotify. Uiteindelijk zou Spotify zelf de overnamegesprekken met Soundcloud hebben beëindigd; de genoemde reden zou zijn een verwachte negatieve impact op de mogelijk beursgang van Spotify. Naar verluidt zou de muziekstreamingdienst geen zin hebben in een 'hoofdpijndossier' omtrent muzieklicenties in een jaar waarin een mogelijke beursgang staat gepland. De bron van TechCrunch verwijst daarbij naar volgend jaar; de verwachting is dat Spotify dan zijn aandelen uit gaat geven op de beurs.

De gesprekken tussen Spotify en Soundcloud zouden al sinds september gaande zijn, alhoewel beide bedrijven er publiekelijk nooit iets over hebben bekendgemaakt. Destijds waren de gesprekken volgens geruchten al in vergevorderd stadium. Overigens zou Spotify in de afgelopen twee jaar al vaker hebben geprobeerd om Soundcloud over te nemen.

Door RoD

Admin Mobile

08-12-2016 • 21:04

34 Linkedin

Submitter: dreetjuh71

Reacties (34)

34
33
21
2
0
0
Wijzig sortering
Is het wel goed dat grote bedrijven fuseren met elkaar om (media)magnaten te worden?

Gaat dit niet ten koste van de gebruiker, de kwaliteit, de privacy en het beleid van de bedrijven zoals ze ooit volgens een bepaald gedachtegoed zijn ontstaan?

Dingen die ik mij afvraag bij dergelijke (bijna)overnames van mega bedrijven.
Uiteraard begrijp ik dat het om geld in het laatje gaat.
Toch denk ik dat het beter is dat bedrijven binnen een gemeenschappelijk segment met elkaar concurreren, voor een waarborging van de gezondheid en kwaliteit van de services, i.p.v. opgeslokt te worden door de reuzen en daarmee de concurrentie onschadelijk te maken, waardoor dit mogelijk gemakzucht, hebzucht en minachting van de originele filosofie leidt.
Ken ik ;)

*Een interessante toevoeging daarop is deze, 'the illusion of choice'.
Een uiteenzetting van de mediamagnaten.

http://www.wakingtimes.co...fographic-6-Companies.jpg

[Reactie gewijzigd door Wardaddy op 9 december 2016 01:37]

De markt is toch steeds in beweging. In bv de energie markt zijn veel fusies geweest, ook bij banken gevolg: mega concerns. Vervolgens zie je start-ups komen die dezelfde dienstverlening met 5 man kunnen doen tegen een fractie van de kosten. Er komt dus altijd weer nieuwe concurrentie. Grote bedrijven zijn op een gegeven moment gewoon erg inefficiënt
Is het wel goed dat grote bedrijven fuseren met elkaar om (media)magnaten te worden?
Niet per definitie.

Maar je wilt ook niet teveel keuze. 20 keuzes chocolade, 20 keuzes brood, 20 keuzes chips. Of de zorgverzekering. Succes om de goeie eruit te kiezen.
Ja want 1 keuze chocolade, 1 keuze brood, 1 keuze chips en 1 keuze zorgverzekering is wél wenselijk? :+

Het probleem zit hem natuurlijk in gebruiksgemak.

Ikzelf zou het bijvoorbeeld super tof vinden als ik ALLE spellen via Steam kon krijgen en niet hoef aan te kwakkelen met origin, battle.net en al die andere platforms.
Ik zou het ook super tof vinden als ALLES van film en TV (en anime?...) te vinden was op Netflix, dan hoefde ik niks meer (illegaal) te downloaden of op blu-ray te kopen.

Zelfs één enkele (door de staat uitgegeven) zorgverzekering zou ik geen problemen mee hebben... als de zorg dan ook GOED is en 50% van mijn geld niet in het 3e huis van een of andere pilletjesboer terecht komt.

Ik gebruik Spotify zelf niet, maar snap dat het een cool platform is. Wat ik wél gebruik is Soundcloud, en ik zou het heel naar vinden als ik vanwege deze (afgelaste) overname ineens niet meer al die vette remixes en 'indie' muziek kon vinden.
Mij lijkt het juist chill als ik in Spotify (mijn dagelijkse muziekbron) kan luisteren naar de bootlegs, demo's en andere tracks zonder releases van mijn favoriete artiesten. Nu heb ik voor alle genres twee afspeellijsten parallel op de verschillende platformen, een beetje onhandig. En ik moet zeggen dat de website en vooral de app van Soundcloud nogal eens kuren heeft, dus daar kon dan ook mooi wat aan verbeterd worden.

Ik vind het dus wel jammer dat dit niet doorgaat.
Wat is er mis met die app en website dan? Zelf vind ik SoundCloud erg fijn, omdat iedereen simpelweg kan uploaden is de kans dat je het nummer vind wat je zoekt erg groot. Helaas het aanbod nog niet zo groot als bij YouTube, maar in principe werkt het hetzelfde, alleen dan zonder video ( en de mogelijkheid om gewoon muziek te luisteren zonder dat je perse bij de app moet blijven / je scherm aan moet houden ) je kan gewoon content uploaden. En dan is het in tegenstelling tot Spotify ook nog is gratis in gebruik :+
Ik ben blij dat het niet doorgaat. Ik heb geen behoefte aan Spotify of verplicht te worden hier in gezogen te worden alleen omdat ik SoundCloud wel eens wil gebruiken.
SoundCloud is lekker onafhankelijk laat dat aub zo blijven. Dit soort diensten wil ik zelfs vrijwillig sponsoren zolang ze zich maar niet inlaten met die big media companies.
Ja want 1 keuze chocolade, 1 keuze brood, 1 keuze chips en 1 keuze zorgverzekering is wél wenselijk? :+
Het 'tegen teveel keuze zijn' betekent echt niet dat je communist oid. bent, of tegen de vrije markt bent. Sterker nog, een vrije markt kan hier voor zorgen, en licenties, copyright, en patenten kunnen monopolies in de hand werken.

Voor zover ik me kan herinneren van een onderzoek uit de jaren '10 was het ongeveer 3-5 keuzes. Dat onderzoek kan ik nu helaas zo snel niet terugvinden.

Maar ik weet wel dat ik recent op HN nog een lijst zag van Bill Gates boeken recommendations. Hij had er 4, met een honorable mention, en men prees dat het geen waslijst was van 20 boeken. Het is hetzelfde principe. Door een waslijst zien mensen het bos niet meer. Ze kunnen geen doordachte keuze maken.

Heb ik was vanavond aan het kijken voor een nieuwe telefoon voor mijn vriendin. Denk je dat ik kon kiezen? Hetzelfde probleem :+ ik zou bijna willen zeggen dat je hetzelfde probleem hebt als je een mobiele provider wilt hebben. Wat betreft internet is de keuze duidelijker, maar in sommige gebieden heb je alleen maar kabel of ADSL. En dan is het gebrek aan keuze niet goed.

Wat betreft Steam ed. ben ik het wel met je eens, maar Steam is van Valve, Origin van EA, Ubiplay van Ubisoft, en Battle.net van Blizzard/Activision. Ik zelf heb Steam, maar speel hoofdzakelijk Blizzard games, en zo zit iedereen in z'n eigen bubble.

[Reactie gewijzigd door Jerie op 8 december 2016 23:56]

Volgens mij heeft het al dan niet hebben van een monopolie op de video- of muziekdienstenmarkt niets te maken met de versplintering van aanbod en gebruiksgemak.

Dat Netflix of Spotify een film of album aanbiedt betekent geenszins dat een andere dienst dan het album niet meer aan kan bieden. Series zijn verkrijgbaar bij verschillende diensten. Niets weerhoud Netflix er van om alle serielicenties aan te schaffen en 'alles' aan te bieden. Datzelfde geldt voor muziek. Het is dus niet het geval dat je een monopoliepositie nodig zou hebben om al het aanbod te kunnen leveren in één dienst. Dat kan ook prima in een situatie met concurrentie.

Dus, ook reagerend op Wardaddy: er bestaan gewoon maatregelen om monopolieposities te voorkomen omdat we al lang met z'n allen hebben bedacht dat dat geen wenselijke situatie is, terwijl die in een open markt wel kan ontstaan. Die maatregelen kunnen ook in de markt van video- en muziekdiensten gewoon worden gehanteerd.

Tot slot nog even over de versplintering in het aanbod: volgens mij wordt die in de videodienstenwereld nu gedeeltelijk veroorzaakt door het door die diensten zelf geproduceerde materiaal. Hun eigen materiaal willen ze niet aan elkaar verkopen. Volgens mij is er nog eerder een ingang bij het verbod op koppelverkoop: bij mijn serie moet je mijn dienst erbij nemen. Microsoft kan je vertellen dat dat niet mag.
ik zou het tof vinden dat alle spellen zowel op steam als op bijvoorbeeld origin staan dat je dus zelf kan kiezen welk platform je neemt maar wel alle games kan spelen! en uiteraard ook dat de multiplayer servers gelijk aan elkaar staan van de pc platforms.

[Reactie gewijzigd door erwinwernars op 9 december 2016 00:38]

Bij een aantal games is inderdaad het geval. Alleen had CoD de fout gemaakt de servers op pc op te splitsen met windows store versie en steam.
Toch is dat wel beter, nieuwe (maar ook bestaande) bedrijven zullen met wat origineels moeten komen om de concurrentie voor te blijven, en daar profiteren wij als consument weer van.
Erg jammer dit. Er zijn zoveel artiesten op SoundCloud die ik beluister omdat ze niet te vinden zijn op Spotify, terwijl ik zelf dagelijks Spotify en Soundcloud gebruik om muziek te luisteren.
Soundcloud is nog altijd de best website voor muzikanten om andere muzikanten te vinden.
Ik had een demo gemaakt die Funky Dunky heet. En een meisje uit Edmonton kwam het toevallig tegen, en heeft er op eigen initiatief over heen gezongen en dat terug gestuurd. Hey, vocals maken muziek zooooveel beter.

Check it out. ---> https://soundcloud.com/ma...turing-jeanette-robertson

Ben via soundcloud erg veel muziek makkers tegen gekomen die dezelfde muziek als mij maken of van dezelfde muziek houden.

De soundcloud community is echt heel erg vet. Ik hoop dat soundcloud uiteindelijk toch rendabel word. Momenteel hebben ze geen ads op de website ...en daardoor makken ze al vanaf het begin verlies. Ik betaal hun 20 CAD per maand en dat is mij echt wel het geld waard.
Bedankt voor deze mooie bijdrage, met plezier gelezen en geluisterd. Tof.
Dit is wat in mijn ogen Soundcloud is. Voor indies en minder bekende artiesten om samen te komen.

Spotify lijkt eerder op een slimme muziekspeler met radio.

Ik vond deze overname dan ook al van in het begin spijtig, en ben blij dat ze er niet mee door zijn gegaan.
Klinkt goed! Die vocals maken het inderdaad wel af :)

[Reactie gewijzigd door marhalm op 9 december 2016 11:39]

soundcloud is niet echt mainstream muziek en dat mag wat mij betreft zo blijven.
wil niet overspoeld worden met muziek suggestions die niks te maken hebben met de genre die ik luister en daar is spotify goed in.
Ik begrijp wat je bedoelt, waar ik mij meer op richt is dat ik het fijn zou gevonden hebben dat ik bijvoorbeeld de artiesten van SoundCloud ook gewoon met mijn Spotify app zou kunnen beluisteren :)
SoundCloud ook hoor, ik gebruik dan al wel ~4 jaar, maar als ik SoundCloud gewoon zelf muziek laat 'shuffelen' tussen alle beschikbare content dan krijg ik enkel muziek van het genre wat ik graag luister te horen met hier en daar iets wat net iets anders is, maar ik meestal nog wel kan waarderen.
Anoniem: 382732
@Cruxis8 december 2016 22:19
De oplossing is simpel: koop een SONOS! Daarin worden alle streamingdiensten gecombineerd en als je geen voorkeur opgeeft zoekt ie in alle geregistreerde bronnen.
Maar hoeveel mensen nemen muziekdiensten af van verschillende aanbieders?
Wij hebben inderdaad ook een SONOS op het werk en dat werkt inderdaad wel fijn. Het enige probleem is dat ik mijn muziek voornamelijk op mobiel of PC luister met inears of headphones.
Heb liever dat ze Musixmatch overnemen zodat ze weer lyrics hebben, ik vond dat een zure constatering dat, net nadat ik mij mijn abonnement had, ze deze feature weghaalden. :(
Aha, ik zat er laatst al naar te zoeken. Dacht toch echt te menen dat ik in het verleden eens muziek met lyrics had aangevinkt. Kon het al niet terugvinden. Dit verklaart het een en ander.

Hoe zit het trouwens met het aanbieden van video's? Meende dat dit er aan zat te komen..
Ik dacht dat ik gek was geworden, kon ineens niet meer vinden, ben er nog steeds aardig pissed over want was 1 van de redenen dat ik voor Spotify koos.

Komt eraan inderdaad, ze voelen de hete adem van Google Music die in USA Youtube Red erbij doet.
Als je een android device hebt kan je de musicmatch app koppelen aan spotify en werkt het nog beter dan voorheen. Ik geniet er dagelijks van.

Helaas niet meer binnen spotify, maar die app gaat gewoon over spotify deels heen of je kan een hele playlijst in musicmatch afspelen en er komen mooie fotos bij.

[Reactie gewijzigd door Hobbykok op 9 december 2016 00:06]

Ik zou dan wel benieuwd zijn mocht spotify soundcloud over hebben genomen, op welke manier je dit terug zou gaan zien binnen soundcloud.
Ik had het ergens wel tof gevonden als mijn muziek ook op Spotify had gestaan.
Maar Soundcloud is uniek en mag graag zo blijven. Ik krijg soms zelfs boekingsverzoeken via SC.
Paris Texas voor een groter publiek (https://soundcloud.com/th...is/sets/remixes-and-edits)

Bandcamp is overigens ook een prima bron om bijzondere muziek vandaan te halen van relatief onbekende/onafhankelijke artiesten.
ach ja, soundcloud is de laatste jaren ook flink achteruit gegaan met alles.
Persoonlijk vind ik Mixcloud daar tegenover 100 keer beter dan soundcloud, ondanks ik bij beide een abbo heb.
Maar dat is ook weer het gedoe m.b.t. van een amerikaanse bedrijf ( soundcloud) tegen b.v. mixcloud (engels bedrijf) over wat er wel en niet mag!
Waarbij soundcloud steeds weer en vaker ligt te zeuren over allerlei zaken, en de consument steeds weer het haasje is!
edit: Soundcloud is Duits

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee