Cities: Skylines krijgt Mass Transit-uitbreiding

Paradox Interactive heeft een nieuwe uitbreiding voor Cities: Skylines aangekondigd. Het dlc-pakket Mass Transit voegt verschillende nieuwe vormen van openbaar vervoer toe, zoals veerponten, monorails, kabeltrams en luchtschepen.

Naast vervoermiddelen bevat Mass Transit nieuwe gebouwen die nodig zijn om een netwerk van verschillende soorten openbaar vervoer op te zetten. Zo zijn er naast servicegebouwen mass transit hubs, waar verschillende lijnen samenkomen. Op deze plekken kunnen de virtuele inwoners bijvoorbeeld overstappen van de pont op de trein of bus.

De uitbreiding voegt verder nieuwe scenario's toe die gericht zijn op het oplossen van verkeersproblemen en het aanleggen van nieuwe vervoersystemen. Daartoe krijgen spelers de beschikking over nieuwe wegentypes, bruggen en kanalen.

Paradox heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de dlc uitkomt en wat het pakket gaat kosten. Eerder deze maand kondigden de makers van de game aan dat Cities: Skylines in het voorjaar naar de Xbox One komt. Tot nu toe is de game alleen op de pc verkrijgbaar.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

28-02-2017 • 16:12

94 Linkedin

Submitter: Despotes98

Reacties (94)

94
93
39
1
0
24
Wijzig sortering
Simcity en Transporttycoon samengevoegd in een enkel spel. Wat een gift van de goden. :D
Check dan ook Transport Fever! :)
Oeh, gaaf! Dank je wel voor de tip! :D
Zeker met de NS mods is het een aanrader!
Ik zie hier geen transport tycoon in. Zo ver ik het heb begrepen moet je het meer zien als SimCity 4 Rush Hour. Ook daar ging het met name om meer mogelijkheden om het verkeer aan te pakken. Het is niet zo dat er ineens een extra laag gameplay bij komt zoals die bij transport tycoon aanwezig is. (Lijnen zelf waren al vanaf release te bouwen).
Nouja, nog niet direct all out openTTD deluxe. Het moet rustig aan worden opgebouwd. :-)
Anoniem: 24417
@hooibergje1 maart 2017 02:21
ik 'misbruikte' OpenTTD destijds ook al om me vooral met de steden/passengers bezig te houden.. elk stadje helpen met wegen aanleggen enzo om de groei te bespoedigen.. cities/traffic is zeker een leuke combo, in beide spellen!
Ik mis toch uitdaging. Ik start het af en toe op, laadt ik mijn savegame, kijk ik door de stad heen, boel loopt allemaal. Uh ja, nou, mooi. Dan ga ik weer DOOM spelen ofzo :P Bij Planet Coaster zit tenminste wat doelen om te halen, dat geeft al iets meer replay waarde ofzo..
Probeer uw stad filevrij te krijgen met 80000 inwoners. uitdaging zat. :)
Zou je denken, komen ze met een DLC met zeppelins! Makkelijk genoeg ;)
Ge wilt liefst ook rendabel blijven. :D
Als het ook maar enigszins een "echte" simulator wil zijn, dan is files voorkomen in een stad met 80000 inwoners simpelweg onmogelijk, tenzij er de mogelijkheid was bepaald verkeer volledig te verbieden.
Er is de mogelijkheid om bepaald verkeer te verbieden :)
Wat een uitdaging kan zijn is om zo veel mogelijk skyscrapers te krijgen dus het verhogen van je inwoners aantallen. Om dat in goede banen te lijden is nog best wel lastig ivm verkeer en sterfte.
De uitdaging is de uitdaging die je jou zelf geeft. Zelf was voor mij de uitdaging om een werkende stad te maken met 100.000+ inwoners.
Nadat dat gelukt was heb ik de lat op 150.000 inwoners gelegd. Na veel tijd is het gelukt en ondertussen zit ik over de 200.000 (zonder grote verkeers-problemen!).
Je merkt ook dat het steeds moeilijker wordt en er steeds andere problemen komen naar mate je stad groter wordt.
Trekt je computer zo'n grote stad een beetje? Wat heb je voor processor?
Ik had er ook eentje van ongeveer die grote (220K ergens), wel met verkeersproblemen helaas ;)

Echter, specs waar ik dat mee draaide:
Core i7 2770K
16GB DDR3 (1333MHz dacht ik)
512GB Samsung 940 Pro SSD
MSI GTX 560Ti (inmiddels MSI GTX 1060 8GB)

Moederbord ook van MSI, weet even het model niet meer, maar blijft stoer plaatje tonen van "military spec" en iets over de transistoren bij boot-schermen ;)

Grafisch kon ik het niet al te hoog draaien met de 560 (+/- medium instellingen), maar met de 1060 inmiddels heb ik daar geen problemen meer mee ondervonden.

Dus ja... Met toch wel verouderde hardware lukt dat nog aardig ;-)
A, okee, goed om te weten. Dat is wel nog een best snelle processor, overigens! Gebruikt hij alle kernen ook volledig, of alleen twee? Succes met je files...
Ik draai met een
i5 6600,
16GB memory
512GB SSD
Geforce 660GTX

Wel merk ik dat het aanmaken van bijvoorbeeld een nieuwe metro of bus lijn de PC het een beetje moeilijk heeft.
OK en wie zou het dan moeilijk hebben, processor of beeldkaart?
Despawn van het verkeer al eens uitgezet?

C:S despawned namelijk voertuigen die te lang over hun route doen.
Als het je om het bouwelement gaat, kun je het spel Factorio wel eens proberen, op Steam te verkrijgen voor Windows/Linux/Mac. Daarin kun je ook complete en complexe systemen bouwen, is het enorm verslavend, en de herspeelbaarheid is er ook aanwezig. (Ben nu aan m'n 4e ofzo wereld bezig).

Het spel is in early access, maar al volledig speelbaar en extreem bug en crashvrij. (kudo's aan de developers). Ook prima Co-op te spelen. Het ziet er wat spartaans uit, (Red Alert achtig bovenaanzicht), maar speelt wel lekker. Helaas heeft het (nog niet) de aandacht gekregen die het verdient, ik denk mede omdat het lastig is te zien wat/hoe het spel is.
Een andere aanrader is Rimworld.
Die heb ik inderdaad voorbij zien komen en ik kreeg acuut flashbacks naar Dune 2 (wat op zich niet verkeerd is). Maar het is dus wel een leuk spel om te spelen? Het promo-filmpje was bijzonder weinig informatief op Steam...
In het kort samengevat, is Factorio een spel waarin je alles zoveel mogelijk moet automatiseren. Doordat werelden random gegenereerd worden, en je controle hierover hebt, kun je het vaker spelen, en zelf instellen hoe moeilijk je het wilt hebben. Coop werkt erg goed, met volle drop-in en drop-out support. En de vijandige beestjes zorgen voor de spanning.

Voor als je benieuwd bent naar wat gameplay footage, probeer deze eens: https://www.youtube.com/watch?v=0zerWmQxtj8
Als je houdt van Minecraft Tekkit, houd je van Factorio.
Klinkt goed! Heb de game al honderden uren gespeeld en persoonlijk vind ik het aspect van het vervoeren van mensen het leukste, dus laat maar komen :) . Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de Ai van de autobestuurders ondermaats of in ieder geval niet realistisch genoeg vind, dus hopen dat ze hier ook wat aan gesleuteld hebben! Ook hadden ze wat mij betreft de tijd beter aan iets anders dan blimps kunnen besteden..

[Reactie gewijzigd door wabouw op 28 februari 2017 16:25]

Er zijn al wat goede community-mods die de traffic-ai een stukje realistischer maken!
Kun je deze aub opnoemen? Ik heb het spel maar merk dat de ai in het verkeer soms hele rare dingen doet. Met name bij op en afritten loopt het soms onnodig vast.
Traffic Manager President Edition. Ik kan het spel echt niet meer spelen zonder die mod, wat een heerlijk ding. Stroken van wegen afsluiten voor specifieke soorten verkeer, snelheden aanpassen, of verkeer van weg A wel afslaan naar weg B, verkeerslichten aan/uit...
Ja gelukkig wel! Ik heb de laatste tijd eigenlijk niet meer gespeeld maar ook met de mods die ik had (Traffic president, traffic++) ergerde ik me nog best vaak aak het verkeer. Zijn er nog betere mods uitgekomen?
Zeker, heb ooit een paar mods gehad die zo diep gingen dat mijn PC de berekeningen niet meer aan kon :P

NAM is er niks bij
Kijk ook eens naar transport fever en/ of train fever.
Alsof het al niet een goed genoeg spel is.
Vooral met mod en vorige DLC's heeft het spel al zoveel meer, meerwaarde weten te krijgen.
Ja, als je dit spel & de mogelijkheden ivm city building dan vergelijkt met de €55 kostende Sim City, indertijd. Man man.. Wat een farce was me dat.
Dit kostte dan nog maar €35, dacht ik. En is al meerdere keren zwaar afgeprijsd geweest tijdens steam sales.
Ik vind dit altijd wel een beetje overdreven. Wat SimCity probeerde te doen ging in tegen de oude formule. Ik vond het idee van de verschillende regionen wel erg leuk, daarnaast vond ik SimCity, wat betreft het 'city building' aspect, veel meer diepgang hebben. Het bouwen van gespecialiseerde steden en het uitbreiden en verbeteren van de industrie zie ik niet terug bij Skylines. Bovendien vond ik het uiterlijk een stuk gepolijster en de afwerking toch beter.

Tja, het 'altijd-online' gedoe was een debacle en EA had het allemaal een stuk beter kunnen doen. Desalniettemin vond ik SimCity een fraai spel.
Mja ondanks dat het geen geweldig spel was met enorme launchproblemen, heb ik me er toch nog wel mee vermaakt. En ondanks dat een deel online werd geforceerd, vond ik het online gedeelte nog maar matig werken. Het grote probleem was echter dat er eigenlijk geen enkele stad goed kon blijven werken en je eigenlijk altijd wel ten onder ging door onvoorziene problemen of een steile moeilijkheidsgraad (hij begon erg makkelijk maar werd steeds steiler). Zeker als je wat minder goed in sims was.

Ik weet overigens niet of er ondertussen nog veel zaken veranderd zijn want ik heb hem sinds Cities Skylines eigenlijk niet meer aangeraakt :X

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 28 februari 2017 20:13]

Naderhand zijn er wel wat verbetering doorgevoerd (weliswaar ruim te laat). De online beperkingen werden grotendeels eraf gehaald, de AI van de burgers is verbeterd (voornamelijk path-finding van auto's etc.) en zijn wat extra functies, gebouwen enz. bijgekomen.

Voor mij is SimCity zo'n spel waar ik een vrij kleine stad mee maak die gespecialiseerd is in een bepaald aspect. Dat een paar keer dus en zo heb je een soort agglomeratie van stedelijke gebieden die samen een metropool vormen.

Maarja, één gigantische stad à la Tokio zit er helaas niet in.
Dit was voor mij de nieuwe simcity 4.
En kan dit dus weer jarenlang spelen :)
Dit was voor mij de nieuwe simcity 4.
En kan dit dus weer jarenlang spelen :)
Wat ik in Cities: Skylines vooral mis t.o.v. SC4 is het kunnen maken van meerdere steden en die vervolgens aan elkaar kunnen koppelen zodat er ook interactie tussen de steden was (bv. stad A met veel afvalverwerking neemt het afval van stad B over of stad C met veel waterpompen verkoopt water aan stad D).
die holy trinity mis ik ook wel. Maar het koppelen van steden/landen kan wel met skylines dacht ik. Zelfs een mod voor om alle 24 tegels te gebruiken
Een paar weken geleden voor €9,24 op Steam gekocht :)
Is de verkeersroutering al en keer opgelost?

De laatste keer dat ik het speelde moest je een klein straatje in je stad verleggen om een hele map aan 1 baans snelwegfile op te lossen. Daar was ik op een gegeven moment alleen nog maar mee bezig (frustrerend).
Dan ben je naar mijn mening verkeerd bezig. Je lost verkeersproblemen op door te onderzoeken waar auto's vandaan komen en waar ze naartoe willen. Ze zoeken daar een efficiënte route voro en een klein straatje verleggen kan daar inderdaad invloed op uitoefenen. De structurele oplossing is echter de juiste OV-verbindingen aan te leggen, of in het geval van vrachtverkeer helpt een spoorlijn met overslagpunten op de juiste plaats. Daarmee voorkom je te grote hoeveelheden verkeer op je snelwegen.
Nee, het 1-baans snelwegfile probleem is gewoon een harde bug. Die snelweg heeft 3 banen, en als her verkeer weigert om van 2 van die banen gebruik te maken dan is dat niet de schuld van de gebruiker.

Zelfde probleem ruwweg met de dammen, die doen het ook nog steeds niet betrouwbaar. Een simpele "Energie = hoogteverschil * debiet" is middelbare-school wiskunde, maar blijkbaar zijn ze bij C:S ook gezakt voor de rekentoets.
Dat ze maar één baan gebruiken is inderdaad een beperking van het spel (Traffic Manager President Edition probeert het op te lossen), maar het verleggen van straatjes in je stad om files op de snelweg op te lossen is niet de juiste manier om met verkeersproblemen om te gaan.
Het was niet alleen snelwegen, ook meer baans rotondes hadden er erg last van. Maar met slim klooien met de op en afritten was het soms wel op te lossen.

De spoorwegen hebben trouwens ook leuke bugs waarbij ze helemaal kunnen vastlopen zodat treinen zelfs maar spontaan verdwijnen om het op te lossen. Kwam volgens mij omdat ze even moesten wachten aan het einde van de map voordat ze despawnden. En omdat er te veel treinen gespawned werden (elke trein maar 10% vol, maar toch een file van 20 treinen aan het einde van de map). Compleet scheiden van goederen en personen treinen vanaf de bron hielp dan wel een beetje.

Achja het blijft puzzelen :).

[Reactie gewijzigd door roy-t op 28 februari 2017 21:59]

Dus ze hebben 2 spellen die de zelfde engine lijken te hebben ( Cities skylines en Cities in motion 2 ) samengevoegd middels een DLC :*)
Ik verwacht dat het echte micromanagement deel van CiM er niet in zal zitten, maar wie weet.
Het blijft een prachtig spel, als je de muisarm voor zeker aanneemt. :)

De DLC begint wel een beetje een uitmelker te worden, en heb dan ook de voorlaatsten (Snowfall en Disasters) niet gekocht. De belangrijkste patches en nieuwe gimmicks zitten in de gratis updates.
Ik zal ze vast nog wel kopen, maar niet bij release.
Daar staat paradox wel om bekend, aan de ene kant uitmelkerig aan de andere kant ondersteunen ze hun games onwijs lang en blijven ze het uitbreiden.
Gaaf.
Heb het spel een tijd geleden aangeschaft, en je kunt er lekker veel tijd aan besteden (al weet ik niet of dat een positief iets is in sommige gevallen ;) )
En met dit soort uitbreidingen blijft het vernieuwend en kun je je stad weer lekker aanpassen. Of een geheel nieuwe stad bouwen natuurlijk.
Ik heb nagenoeg 100 uur gespeeld maar ik moet zeggen dat de DLCs me tot nu toe een beetje tegen vallen. Ze voegen niet echt meer diepgang toe. Op een gegeven moment gaat het gewoon goed met je stad en dan heb je zoveel geld dat zelfs gigantische files niet meer opgelost hoeven te worden. Alleen je stad groeien blijft dan een uitdaging maar dat gebeurt soms zo aribtrair wel/niet dat je daar ook niet genoeg voldoening voor krijgt vindt ik.

Het blijft een leuk spel. Maar er lijkt geen echte goede end-game te zijn. Ook En helemaal vanaf niets beginnen elke keer gaat ook een keer vervelen :).
Tof, heb er weer zin in. Weer tijd om meer Cities Skylines te spelen. :D

De game krijgt ook de volgende gratis update bij release van de expansion. Ook wel relevant voor de game ervaring voor mensen zónder de DLC. Vooral het stukje traffic management lijkt me een enorme verbetering voor mensen die graag deels vanilla spelen. :)

''Per usual, the new expansion will arrive together with a free update to the base game upon release. This free update adds mod-inspired features to traffic management, such as an extended public transport budget, emergency vehicle overtaking and more road features. The patch will also include the much-requested ability to name roads''

[Reactie gewijzigd door MusicAddict op 28 februari 2017 18:38]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee