Frontier brengt grote uitbreiding uit voor Elite Dangerous: Horizons

Ontwikkelaar Frontier heeft Expansion 2.2 voor Elite Dangerous: Horizons uitgebracht. De grote gratis uitbreiding krijgt de titel The Guardians en voegt onder andere de mogelijkheid toe om passagiers te vervoeren en om fighters te lanceren vanaf een groter ruimteschip.

In The Guardians kunnen grote ruimteschepen voorzien worden van een launch bay voor kleinere gevechtsruimtevaartuigen. Spelers kunnen op die manier een kleine fighter toevoegen aan hun grote ruimteschip. Door een crewlid-npc in te huren, kunnen spelers dan zelf instappen in het kleine ruimteschip, terwijl de npc het grote schip bedient.

Eveneens nieuw is de optie om een passagiersruimtevaartuig te besturen, of een bestaand ruimteschip uit te rusten met een passenger bay. Dat geeft spelers de mogelijkheid om een nieuw carrièrepad te bewandelen, waarbij bijvoorbeeld politici, vip's of gevangenen getransporteerd moeten worden tussen verschillende sterrenstelsels.

De uitbreiding is gratis beschikbaar voor Elite Dangerous: Horizons; dat is het tweede 'seizoen' van de game Elite Dangerous, die sinds 2014 in ontwikkeling is. Ieder seizoen, dat als dlc te koop is, voegt de ontwikkelaar nieuwe opties en missies toe aan de ruimte-mmog.

Samen met de uitbreiding The Guardians is er een grote update voor de game zelf uitgebracht, die tal van verbeteringen doorvoert en bugs oplost. Een volledige lijst met alle vernieuwingen in Expansion 2.2 en de update met versienummer 1.7 is te vinden op de forums van ontwikkelaar Frontier Developments.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

26-10-2016 • 13:04

54 Linkedin

Lees meer

Reacties (54)

54
52
31
0
0
19
Wijzig sortering
Eeh, het is gratis als je de Seasons Pass hebt gekocht!
Niet geheel, patch 1.7 is voor het basis spel en bevat nog steeds onderdelen alleen Horizon speciafieke onderdelen zijn niet beschikbaar voor je.
Patches en bugfixes zijn wel gratis, maar de uitbreiding niet!
Heb je geen Seasons Pass, krijg je wel update 1.7 maar niet uitbreiding 2.2!
De uitbreiding bestaat voor het grootste deel uit content die je bij de seasonpass krijgt, maar niet volledig. De passenger mission, nieuwe animaties voor sterren, en volgens mij ook ship transfer zitten allemaal gewoon in 1.7
Klopt, op deze manier kunnen spelers zonder de season pass toch spelen met mensen die het wel hebben.
Als je de season pass hebt gekocht, is het toch niet gratis? :)
ff lekker offtopic: ik had de tags <cynic> en </cynic> moeten gebruiken, sorry
Het is inderdaad een grapje... OP heeft geschreven dat de uitbreiding gratis is, maar dat klopt niet

[Reactie gewijzigd door qbig1970 op 26 oktober 2016 19:25]

Klinkt best goed! Ik was vroeger behoorlijk fan van Freelancer, daarom ook geinvesteerd in Star Citizen. Maar een fatsoenlijke release daarvan lijkt ver weg, if any..

Is Elite Dangerous een beetje vergelijkbaar?
Nee ED is een andere game. Zie het zo, ED = SP en SC = MP.

ED is wel een game die je op dit moment meer content bied dan SC, maar ja SC is in een alpha en ED is al released.

Maar het is zeker geen slechte game, alleen jammer dat je het gevoel hebt dat je altijd alleen bent. Maar dat is mijn persoonlijke gevoel.

Deze trailer ziet er wel tof uit dus ik ben hem weer aan het installeren :)
Dank voor je toelichting. Ik vond SP niet zo erg van Freelancer en met co-op heb ik daar erg veel plezier van gehad. ED heeft wel co-op, right?
hou er alleen wel rekening mee dat het een Space-sim is. Hotas of een joystick zijn bijna noodzakelijk om een schip goed te kunnen besturen.

Verwacht qua space-ship control daarom niet zoiets als freelancer.

Maar qua spel zelf is het imens groot met veel mogelijkheden, deze patch draagt daar nog meer aan bij.
Een hotas voegt qua immersion enorm veel toe maar met muis en toetsenbord kan ook prima hoor. Ik heb weleens gehoord dat de beste PvP'ers in E:D liever een muis gebruiken voor de precisie
Ik heb in mijn enthousiasme een hotas voor SC gekocht. Tot nu toe heb ik die alleen gebruikt om heli te leren vliegen in Arma3. Lijkt me wel leuk om hem toch eens voor een space game te kunnen gebruiken :)
Het is zonder meer supergaaf om met hotas te spelen, Elite werkt er ook perfect mee
Thanks (allemaal), ik ga me er op het forum eens in verdiepen en hoop binnenkort een potje te kunnen doen. Helaas gaat werk voor en het is erg druk. Speaking of which.. ik moest maar weer eens wat gaan doen ;)
Overigens werkt een xbox controller ook prima hoor.

Ik gebruik zelf een xbox controller, daar kun je prima genoeg commando's op mappen, zie hier mijn mapping:
http://i.imgur.com/7ZEhxBz.png
Het duurt even voor je een layout hebt gevonden die goed bij je past en je bent even bezig de commando's te onthouden maar als je het eenmaal door hebt is het prima speelbaar.
Ik raad je wel aan om zélf een layout te mappen, de 'default' gamepad profiles missen erg veel nuttige functies mijns inziens.

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 26 oktober 2016 14:37]

Ik zie hier, een dikke dag later, wat er allemaal tegen je word geroepen over elite.

Klopt allemaal maar half.
Kijk eens op reddit.com/r/elitedangerous

Zoals iedere grote release hiervoor is guardians ook nu nogal buggy, maar daar zal jij, als nieuwe speler, weinig last van hebben. Voorgaande keren was het meeste na 3 weken verholpen.

Ik wil je ook aanraden om te wachten tot de steam holiday sale. Prijzen zonder sale zijn nogal... Fors.

Voor mij is het simpel: ED>SC. om de hele simpele reden: Het is er al.
Het is het enige spel wat ik serieus speel sinds midden 2014.

Ik speel beide vanaf de allereerste beta en ED heeft eigenlijk altijd completer gevoeld.
SC is de belofte van iets fantastisch.
ED is er gewoon. en is een goede game.
Hotas is ook meeeh, top pvp spelers spelen eigenlijk allemaal met kb+m. Maar, hotas is wel leuk, ik vlieg er ook mee :-)
Ja, co-op is zelfs verbeterd. Vroeger kreeg 1 iemand de bounty, nu wordt de bounty verdeeld bijvoorbeeld. Je moet wel eerst een wing vormen.
Nee ED is een andere game. Zie het zo, ED = SP en SC = MP.
Sorry?

Ik vlieg in een squadron, ben lid van Mobius (met tienduizenden anderen) en ben vaak op stations waar alle bays vol zijn met spelers en je moet wachten om te kunnen landen. Als je meedoet aan een community goal dan moet je vaak voorzichting vliegen om niet met anderen te botsen. Het is zeer zeker geen Single Player game. Het kan het wel zijn als je een private sessie maakt, maar welke speler zou dat nou doen.
Vrij veel spelers als ze geld willen verdienen en niet lastig willen worden gevallen door piraten.

Mobius is een PVE groep en daar vind je dan ook veel spelers.

E:D is zeker geen singleplayer game, het is een spel dat je in singleplayer/closed-group/open-multiplayer(MMO) kunt spelen waar al je assets en voortgang naadloos tussen de verschillende spelmodi overdragen.
Hoewel het dus geen singleplayer game is, kan je het ook niet echt een échte multi-player game noemen omdat alle spelmodi verbonden zijn.
Ik speel solo. Het is al lastig om niet opgeblazen te worden door een NPC soms. Griefers heb ik een pesthekel aan. Want ik probeer iets te doen, te bereiken en dan komt er 11-jarige langs...

Ja, wat schiet ik daarmee op? Solo is wel eenzaam in die zin. Maar spelen moet leuk zijn en als ik MP speel denk ik dat ik het gevoel heb constant over de schouder te moeten kijken als ik aan het minen ben. En dat doe ik net zo lief alleen, zoals het hoort. Dan kan ik een baard groeien en met vette chips vingers knoppen indrukken. En de enige stemmen zijn die van mijn boot en mezelf, want Voice Attack... :)

En in de rij staan? De meeste mensen krijgen al een zenuwinzinking als er 3 mensen in de rij bij de supermarkt staan en ze horen niet dat er een kassa bij komt... In een spel is het ineens leuk blijkbaar, net als het dragen van dozen in Star Citizen... 8)7
Daarom is er de PVE group Mobius.
Als je je daar misdraagt wordt je daar zonder pardon gebanned.
Only friendly commanders in Mobius :)
Anoniem: 399807
@GeeBee27 oktober 2016 10:39
Hm. Misschien toch eens kijken.
Leuk!

Ik speel Elite sinds het origineel op een BBC micro in 1984, maar heb nog nooit in een group of wing gespeeld. De enige commander in mijn friends list zie ik zelden online. Binnenkort eens kijken hoe dat werkt met zo'n group.

Groet, CMDR VoidBrain
Als je in een beginnerstoestel zoals een Viper zit en je wilt Trading CG's doen dan doe je dat het best op Solo. Ben redelijk vaak aan gort geschoten door gankers terwijl ik alleen nog maar onderweg was om me te registreren, dus zonder cargo.

Als ik in de buurt kom van maar 1 of 2 rebuys ga ik ook over op Solo. Redelijk recent een Anaconda gekocht, dus toen zat ik daar ook :)
Niet echt SP, je kan andere mensen tegenkomen. Soms met kwade bedoelingen, meestal is de ontmoeting neutraal, maar ze kunnen je ook wel eens uit de problemen helpen. Zoals de "Fuel Rats" wel eens gedaan hebben.
+1 voor Fuel Rats.

Het idee is als volgt:
Je bent aan het exploren, en komt om wat voor reden dan ook zonder fuel te zitten en je drift vrij in de ruimte in je schip....
Neem contact op met Fuel Rats, plan een rendevous, join hun group en een van hun leden zal naar je toe vliegen om je fuel te transferren.

Zelf nog nooit gebruik van hoeven maken maar een prachtig initiatief en ik heb enorm veel lof voor de mensen die dit doen! Het is een leuke manier om mensen te helpen!
Ik dacht ze ook nooit nodig te hebben, maar een Vulture heeft wat minder jump range als een Cobra en als je er echt vanuit gaat dat de volgende ster wel scoopable zal zijn, kan je behoorlijk de mist in gaan.

Ook op een dom momentje gebeurd, maar gelukkig heeft het me geen schip gekost, dankzij die helden. :)

Je moet trouwens ook allemaal subsystemen uitzetten, zodat je laatste brandstof echt langzaam opraakt.
Je kunt erop filteren in de galaxy map. Class OBAFGKM zijn scoopable. Zelf vind ik het prettig om alle routes via deze filter te plannen. Voormij is dit het efficienste omdat ik na elke jump toch even ga fuel scoopen, ik moet namelijk toch wachten op de frameshift cooldown.
beste onthoud je dit door KGB FOAM :p
Vreemd genoeg krijg ik dat niet in mijn hoofd, ik onthoud het zo: Oh Be A Fine Girl Kiss Me.
Als je graag interactie met andere echte mensen wilt, kan dat ook prima hoor, je hoeft maar in Open Play een community goal bezoeken, spelers genoeg :)
Nee, ik heb ze beide.. elite is anders, zowel qua gameplay als visueel. Ik zit ook echt op SC te wachten. 'Maar wat je zegt, nog even wachten..
Tot die tijd is ED als je van SC houdt zeker een aanrader. Het is ff wennen, voor mij dan, aan de setting en manier van spelen maar speel op het moment ff niks anders meer...veel info is er op tweakers forum te vinden ook. [Multi] Elite:Dangerous - Deel 4
'gratis' update :D :D :D

Fighter bay voor in je ruimteschip: Alleen voor mensen die de DLC kopen.
Landingsvaartuig om op planeten te landen: Alleen voor mensen die de DLC kopen.
Landen op een planeet: Alleen voor mensen die de DLC kopen.

Slimme DLC constructie, dat wel! Koop 1 DLC, krijg er 4 gratis updates bij. Het is naar mijn mening simpelweg een verkapte 'early access' DLC. Ik snap het bedrijf volledig, als je veel tijd (en dus geld) in nieuwe functionaliteit gaat stoppen, dan wil je daar natuurlijk voor betaald krijgen, maar het zure aan dit hele verhaal is dat ik (en zo vele andere mensen samen met mij) het spel heb gekocht met de belofte dat het spel dit allemaal al zou gaan bevatten.

"Koop het nu maar alvast, dan kun je alvast spelen", werd er gezegd. En nu word deze oudere userbase opzij geschoven door 'seasons' als DLC toe te voegen. De wens om de nieuwe features toe te voegen is er nog, maar om deze aan de 'base game' toe te voegen, nee die is er niet meer.

Als het bedrijf achter zo'n game wilt dat mensen ieder jaar opnieuw 60 euro aan zo'n game uit gaan geven, maak er dan een jaar abonnement van of communiceer duidelijk je plannen vanaf dag 1. Maar mijn vertrouwen hebben ze met deze business zetten volledig verloren. Ik moet hierbij wel zeggen, ED is een zeer gave game en ik speel het nog steeds.

TL;DR: Ik ga uit principe dus gewoon die 'seasons' niet kopen, want dat was ons in het begin al beloofd voor de toenmalige release-prijs van 60 euro.
Fighters kun je in 1.7 ook gewoon gebruiken.
Landen op planeten is inderdaad alleen te krijgen met de extra DLC, dat werkt hetzelfde als DLC in andere games.
Even rechtzetten, Fighters zijn 2.2 en dus niet bruikbaar in 1.7 Het nieuwe schip, Beluga Liner, is ook 2.2 exclusive.
Passagiers en bijbehorende missions zijn wel beschikbaar in 1.7, net als bv de nieuwe interieurs van space stations, de nieuwe functionalteiten van de maps, etc.

[Reactie gewijzigd door SnoeiKoei op 26 oktober 2016 16:26]

Anoniem: 399807
@mrfu26 oktober 2016 17:07
Lifetime pass, goede deal geweest. 80,- pond. Dat heb ik er al wel uit.

Ik heb passagiers nog niet echt bekeken maar uiteindelijk is het iets wat er al vanaf het begin in had gekund. Bovendien is het een variatie op een thema.

Voor mining neem je een refinery en mining laser, voor planeet landen een vehicle bay + SRV. En voor passagiers een passenger bay en ook hier wat verschillende typen, zoals luxury cabins.

Maar wat merk je er van, als je passagiers vervoerd? Voelt het aan alsof je meer verantwoordelijkheid hebt? Neem je minder risico's? Ik denk het niet. En dus is het gewoon een vorm van cargo vervoer.

Toen ik Frontier speelde bouwde ik mijn schip meestal om voor die rol. En indertijd rollenspelde je jezelf in het spel. Ik kan dat niet meer helaas. :'(
Over die lifetime pass heb ik destijds getwijfeld, en niet gedaan. Stom, stom stom!

Aan de andere kant, ik heb er helemaal geen moeite mee om ze elke twee jaar een paar tientjes te sponsoren voor de volgende season. Zolang ze maar mooie dingen blijven maken.
Frontier heeft zelf gezegt dat ze voor dit format hebben gekozen zodat je de game altijd kunt spelen ook als je een jaar (season) heb gemist.
Oeh leuk, wakkert bij mij wel weer het Elite Dangerous vuur aan :D
Eindelijk weer iets om naartoe te werken.
na een jaar gestopt te zijn dacht ik ff een paar dagen geleden om het weer te spelen, horizons erbij gekocht.

5 minuten na lancering 1 jump verder. interdicted and gedood door npc pirats :p
Ik zou het zeker nog eens proberen, vooral als je van exploration houd is het de moeite waard. Op verschillende planeten zijn geisers toegevoegd of mini vulkanen. Ook hebben Neutron stars en White dwarves Jets waarmee je de FSD kunt superchargen hiermee heb je een groter een bereik tot wel 300% meer.
Zonnestelsels , geen sterrenstelsels :P , ik denk dat je dan aardig lang onderweg bent naar bijvoorbeeld Andromeda

Leuke game , maar ik kan het spel niet meer spelen, omdat de game mij elke keer voor een zon eruit gooit, en ik bepaalde sterren erg angstaanjagend vindt, bijvoorbeeld klasse Y-Dwergsterren die gefaalde zonnetjes zijn , of erg grote en hete jupiter's zijn ;)

Ik denk dat ik mijne ASP explorer ergens geparkeerd heb op een planeet 1200 ly van de bewoonde ruimte :D, omdat ik t wel genoeg vond

[Reactie gewijzigd door Metallize op 26 oktober 2016 13:26]

Het is een leuke patch alleen momenteel heb ik wel wat server problemen maar die lossen zich altijd wel op. (er zijn weinig games die bij zulke launches fatsoenlijk werken :) )
Wel een opmerking, ik heb enkel het basisspel zonder "Horizons" en toch trok mijn steam gisteren een update van 13gb binnen voor ED... is dit niet wat raar? Of hebben eigenaars van enkel het basisspel ook toegang tot een hoop vernieuwing?
Als je geen Horizons hebt is je game naar versie 1.7 gepatcht en dan heb je inderdaad een boel nieuwe dingen. Wil je weten wat er nieuw is voor 1.7 en wat alleen voor 2.2 is, dan kun je hier de patch notes van beide vinden:

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/300177-Elite-Dangerous-The-Guardians-2-2-update
'vroeger' was bij Elite 2 passagiers vervoeren zo'n beetje het enige wat in het begin een beetje geld opbracht. (Of heel veel geld, als je de bug gebruikte waarbij je wel schip met bezette passenger cabin kon proberen te verkopen, wat niet mocht, terwijl je wel het geld kreeg ;) )
Ik vind het dus echt een onderdeel van de Elite-serie, en ben blij dat het er nu in zit.
Deze game en ook star citizen doen me denken aan Allegiance van Microsoft, supervet en zijn tijd ver vooruit, maar ik betwijfel of er veel mensen hier zijn die het nog kennen, anyone? :)

Tegenwoordig speelbaar als FreeAllegiance.
De 2.2 update is niet gratis, het maakt onderdeel uit van Horizons dus er is al voor betaald als je Horizons hebt gekocht. Ja, enkele dingen zijn algemeen (update 1.7) maar het overgrote deel is onderdeel van de Horizons uitbreiding en daar moet men toch wel geld voor neertellen.

Het is een zeer leuk spel, zo lang je tijd hebt om er even goed voor te gaan zitten. :)

[Reactie gewijzigd door EliteGhost op 26 oktober 2016 21:25]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee