OCZ introduceert Vector 180-ssd met Barefoot 3-controller

OCZ heeft een nieuwe reeks Vector 180-ssd's aangekondigd die zijn voorzien van een Barefoot 3-controller. De solid state drives zijn leverbaar met opslagcapaciteiten tot aan 960GB, terwijl de leessnelheid piekt op maximaal 550MB/s.

De Vector 180-sdd's zijn gericht op de mainstreammarkt een bevatten een Barefoot 3 M00-controller. een sata600-aansluiting en op 19nm geproduceerde mlc-flashchips van moederbedrijf Toshiba. Naast een 960GB-versie brengt OCZ ook edities uit met 120GB, 240GB en 480GB aan opslag.

De 960GB-versie is het snelst: deze behaalt sequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 550 en 530MB/s. Bij willekeurige 4k-leesacties zouden tot 100.000 iops te behalen zijn, tegenover 95.000 iops bij schrijfacties. De overige modellen scoren met name bij het aantal iops iets lager.

OCZ stelt dat de power failure management plus+-technologie dataverlies moet voorkomen mocht de stroom op een pc of laptop plotseling wegvallen. Verder levert de fabrikant Acronis True Image-software en een 3,5"-adapter mee, terwijl ook de beheertool SSD Guru zou zijn verbeterd. De fabrikant belooft vijf jaar garantie te leveren.

De winkelprijzen voor de 120GB-versie beginnen in Nederland bij circa 100 euro, terwijl de 960GB-uitvoering ongeveer 550 euro moet opbrengen. De ssd´s zijn per direct beschikbaar.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

25-03-2015 • 13:56

68 Linkedin

Reacties (68)

68
66
55
2
0
0
Wijzig sortering
De buren van HW.info hebben hem net gestest. Hij kwam niet heel positief uit de test.

Edit: thanks Paulvdwal, vergeten bij te voegen.

[Reactie gewijzigd door Hvanveldhoven op 25 maart 2015 14:25]

quote: HWI
De wedstrijd "wie heeft de snelste Serial ATA 600 SSD" heeft Samsung dus glansrijk gewonnen.
Dat mag dan wel de conclusie van HWI zijn.

Maar ik maak me al 2 jaar niet meer erg druk om SSD prestaties, 5% beter presteren is iets dat nouwelijks te meten is in real world gebruik, en je gevoelsmatig ook echt niet merkt.

Net als het testen van geheugen, is het testen van vlagschip SSDs van de bekende merken nagenoeg irrelevant geworden, iig op SATA 600, met PCIe en NVMe zullen we vast weer een redelijke prestatie stap zien van SSDs, maar vast en zeker niet zo groots als die van HDDs naar SSDs.

Snap daarom niet waarom er zoveel nadruk op de prestaties wordt gelegd.

Persoonlijk kijk ik nog maar naar twee dingen, prijs en betrouwbaarheid.
Dus voor mij bv voorlopig geen TLC NAND SSDs meer, totdat ze zich echt weer hebben bewezen.

Als de prijs lager van een Vector 180 is dan die van een 850 Pro, dan neem ik gerust de Vector, daar OCZ vooral veel werk in betrouwbaarheid heeft gestoken en ook nog eens 5j garantie geeft, zijn dat zeker en plus puntjes voor de Vector voor mij.

Maar een Crucial, Intel of een ander betrouwbare SSD word door mij iig niet bij voorbaat uitgesloten

Edit: link toegevoegd.
Edit2: @DeComponeur


Dat is als een Sovjet Skoda (Vertex 2) vergelijken met een huidige VW Skoda (Vector).

De huidige Barefoot 3 controller, is een van de meest degelijke controller op het moment op de markt, en als het niet de huidige Rolls Royce van controllers is, is het zeker iig een Bentley class controller.

[Reactie gewijzigd door player-x op 25 maart 2015 17:38]

Mee eens, maar op het gebied van betrouwbaarheid is er voor OCZ nog heel wat werk aan de winkel. Ik heb zelf ooit 2 verschillende Vertex 2 gehad en al waren de prestaties prima, ze bleken zeer instabiel bij velen helaas... en bij mij ook binnen een jaar overleden.

Edith Vertex: Waarmee ik niet zeg dat alle OCZ Vertex zijn overleden...
Edith:@player-x Leuke Skoda vergelijking, maar het gaat juist niet om de buitenkant ;)

Hier nog een interessante conclusie van Anandtech (de site waar jij ook naar verwijst)
To be frank, there's no arguing about the fact that the 850 Pro is a clear leader when it comes to SATA 6Gbps performance. On the other hand, given that client PCIe SSDs are only a quarter or two away, I think anyone who is considering a high-end SSD should hold off their purchase for now. There is no point in upgrading from a SATA SSD to another SATA SSD at this point because the performance benefit will be marginal compared to what PCIe will bring to the table, so you will simply get far more value for your money if you wait a bit.

[Reactie gewijzigd door DeComponeur op 25 maart 2015 23:58]

Vertex 2 is wel heel oud, en heeft OCZ een hoop shit mee gekregen. mag toch hopen dat nieuwere schijven betrouwbaarder zijn..
De Vertex 2 wel, maar de Agility 3 die ik had heeft nog geen maand gewerkt, de Vertex 4 die ik erna kreeg heeft het nooit gedaan en de vervanger van die, ook een Vertex 4 gebruik ik nu als onderzetter voor mijn glas, meer doet het ding niet...
Dus het hield niet op bij de Vertex 2, welke een zeer slechte reputatie heeft, daarna kregen ze het ook niet voor elkaar :)
dan heb ik geluk gehad denk ik :) had een vector 1.5, die toen hij na een stroomuitval niet meer wilde booten werd vervangen door een vector 2, die het nu nog steeds naar behoren doet. (voor mijn gevoel) al een jaar of 3 ofzoiets.

Jammer dat OCZ er zoveel moeite mee heeft, met de vector 1.5/2 hadden ze toch wel een mooi product in de markt.
Vreemd, de Vertex 4 is wel degelijk een goede SSD naar mijn mening. Stabiel en behoorlijk snel. Ook in reviews werd hij over het algemeen goed ontvangen. Bijvoorbeeld: http://tweakers.net/product/310549/ocz-vertex-4/reviews/ of http://www.pcworld.com/ar...g-the-ssd-sweet-spot.html Ik heb hem sinds het begin. (Bijna twee jaar) en hij heeft het dagelijks druk met lezen en schrijven. Al wordt het dit jaar wel tijd om een vervanger te zoeken. Jammer hij bij jou niet naar toebehoren werkte.
Naja 'wel heel oud' is natuurlijk erg relatief...
De laatsten gingen tot en met de zomer van 2013 nog over de digitale toonbank.
Dat kwam waarschijnlijk ook omdat niemand ze meer wilde hebben :Y) }>
Ik heb nog steeds van OCZ de Z-Drive M84 PCI-EXPRESS SSD en daar alleen maar lof over, zeker de betrouwbaarheid, maar de Vector moet zich eerst bewijzen en dat kan nog wel een tijdje duren... of zoals sommigen zeggen:
'Ze hebben zich pas bewezen als ze heel oud zijn' :)
Eens: de tweede generatie Intel Postville SSD's (waar IMHO de SSD-hype mee begon) voldoet op zich ook nog prima, en die is inmiddels alweer 6 jaar oud.

HDD vs. SSD: a big step for mankind.
SSD < 2014 vs. SSD 2015: tweak ahead!
Yep heb zelf ook nog steeds een razend snel systeem met 2x Postville X25-M 160 GB in RAID 0 dat al 5 en een half jaar werkt zonder ook maar 1 hapering. De volgende 'step for menkind' is inderdaad niet deze Vector van OCZ, maar gaan we 'straks' (of zoals sommigen zeggen:'als deze Vector heel oud is' ;) ) denk ik allemaal aan de PCI Expres
Binnen de geschiedenis van de SSD is dat nou wel heel lang geleden. Eigenlijk niet meer nodig om de ontbetrouwbarheid van de oude OCZ's aan te blijven halen.
ik heb hier nog meerdere vertex3's in productie (db servers) draaien.. die dingen lopen nog steeds rondjes om bv de samsung 840pro, of de crucial m500's ;) (in termen van iops in reallife toepassingen).

Alhoewel ik moet zeggen dat ik niet recentelijk spullen van ocz gekocht heb, werkt het eigenlijk vrij aardig!
Stabiliteit is idd het enige waar je op het moment nog naar moet kijken. Voor de echte snelheidsmonsters moet men al snel een segment hoger kijken: De PCIe-kaarten met eigen controller.
Mijn Vertex 2 (en 4) draaien nog steeds probleemloos.
Ondanks alles heeft de mijne nog nooit 1 hik gehad.
Ik heb wel trouw alle firmware updates geïnstalleerd.
Dan zat je bij de lucky 60% van 90% van de gebruikers.

De fail-rates die ik heb geobserveerd waren iets over de 10%. Dat is VEEL. Andere bronnen op internet noemde HP-Compaq achtige waarden van ~15%!
Van de mensen die de eerste 1-2 jaar zonder RMA doorkwamen, bleek dat een zeer groot deel van deze SSD's exponentieel sleet. Vooral de maatjes onder de 256GB gingen volgens de firmware hard bergafwaarts na de 60% durability. Ik heb er hier b.v. 2 liggen op 3 en 4% health; ze zijn kleiner geworden en SDHC "snel" (langzaam dus).
Je doet het voorkomen of het een zeldzaamheid is, maar 90% is toch echt de zeer overgrote meerderheid. Ik zou de andere 10% pechgevallen willen noemen eerder dan dat de 90% van de mensen allemaal toevallig maar net geluk hadden.

Verder gelden deze getallen wellicht voor de vertex2 maar de vertex 4 is naar mijn idee toch echt een heel ander verhaal. Daar zou ik ook weleens fail rates van willen zien.

Alleen als dingen wel goed werken hoor je niemand, het is goed ook daar wat over te horen soms. Zo ben ik ook een tevreden gebruiker van de vertex 4.
Klopt, gaat puur over de Vertex 2. Persoonlijk heb ik 4 Vertex 1-tjes gehad, ook zonder problemen. (inmiddels wel allemaal bijna versleten, maar toch)

Vertex 3 was iets beter, maar nog steeds vrij veel failures. Agility 3 was wat beter. De Vertex 4 was weer als de Vertex 1 in orde inderdaad.

60% van de gebruikers had echter maar langdurig plezier van z'n Vertex 2 al die het wel deed... Van diegene die niet gewoon een falende hadden.

60% van 90% = ~>50% zij het een meerderheid, ik vind dit vrij weinig voor een commercieel product. Zo weinig dat ik zo'n fabrikant niemand meer durf aan te raden...
Als je puur kijkt naar de vertex 2 en de inderdaad beroerde cijfers voor een commercieel product, echter is dat voor OCZ juist ook een goed leermoment geweest. Niet alleen heeft het veel reputatieschade opgeleverd en daar waren ze zich ook echt wel van bewust. Alleen al het groot aantal teruggestuurde producten zal ook een enorme kostenpost geweest zijn. Alleen al de logistiek ervan. Wat mij opvalt is dat bedrijven die zulke fouten maken juist extra hard gaan werken om de schade ongedaan te krijgen en meer aandacht gaan besteden aan in dit geval betrouwbaarheid.

Als je nu bijvoorbeeld kijkt naar bedrijven als samsung welke de laatste tijd veel lof kregen met name voor hun goede prestaties voor een mooie prijs. Dan lijdt dat bij een fabrikant meestal niet tot extra aandacht voor betrouwbaarheid of om zichzelf uberhaupt veel te vernieuwen. De wet van de remmende voorsprong. Dat OCZ in eerste instantie uberhaupt serieus werd genomen bij de meeste consumenten, voor het vertex 2 drama, was dezelfde lof over hun prijs prestaties. Ze hadden echt een prijsdoorbraak in de markt geforceerd.

Het ironische is dat Samsung nu dus ook ineens word aangevallen op stabiliteit met hun TLC SSD's Net nu ze meer en meer lof kregen voor hun prijs prestatie verhoudingen van de SSD's. De enige les die ik eruit trek is dat de fabrikant niet zozeer uit maakt, maar de wens van de consument dat we vooral kijken naar de meeste prestaties voor het minste geld eigenlijk het grootste probleem is en fabrikanten aanzet om te grote risico's te nemen. Een ander probleem is dat reviewers niet testen en ook eigenlijk niet of nauwelijks kunnen testen op betrouwbaarheid en stabiliteit.

Mijn advies zou zijn als je als consument betrouwbaarheid echt belangrijk vind en niet alleen prestaties dat je dan een product neemt bedoelt voor de zakelijke markt, aangezien in de zakelijke markt er veel meer aandacht voor dat aspect is en er vanuit het ontwerp al veel word gekeken naar betrouwbaarheid en niet alleen prestaties. Ja je betaald wat meer over het algemeen en ook dan heb je nog geen keiharde garanties, maar de kans is mijnsinziens wel groter dat je betrouwbare producten treft. Persoonlijk ben ik de ellende met onbetrouwbare producten al jaren zat en hoef ik niet meer voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten.

De gevolgen die het voor fabrikanten heeft om slechte producten of slechte service te leveren aan grote zakelijke klanten, kan soms ook veel grotere financiele gevolgen hebben dan individuele particulieren. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat Google of een dergelijk bedrijf besluiten alle producten van samsung of intel zou gaan boycotten en erger nog andere grote bedrijven waar ze goede verstandhoudingen mee hebben aanzetten om hetzelfde te doen. Daarnaast zouden ze miljardenclaims kunnen krijgen door verloren productie als een klant overtuigd is dat er moedwillig ongeoorloofde risico's zijn genomen met de producten.

Een mooi voorbeeld waarin consumenten betrouwbaarheid eigenlijk een beetje hebben afgedwongen vind ik Windows 2000 Professional welke door veel consumenten werd verkozen boven windows millenium, na alle windows 95/98 ellende. Windows 2000 was namelijk oorspronkelijk nooit bedoelt voor particulieren, maar uiteindelijk is windows XP voortgezet vanuit de windows 2000 basis, al waren daar ongetwijfeld meerdere redenen voor. Als echter windows millenium echt populair was geworden en windows 2000 geflopt had het er heel anders uit kunnen zien nu.
Dan had ik geluk. Ik heb een versie van minder dan 100GB
Ik heb zelf de Vertex 3 op mijn laptop sinds januari 2012. Werkt als een trein, (nog) nooit problemen mee gehad.
[...]

Dat mag dan wel de conclusie van HWI zijn.
Nee, dat is één zin uit een conclusie van drie alinea's.
Maar ik maak me al 2 jaar niet meer erg druk om SSD prestaties, 5% beter presteren is iets dat nouwelijks te meten is in real world gebruik, en je gevoelsmatig ook echt niet merkt.
Dat geeft HWI zelf ook regelmatig aan. Ook bij deze test wordt dat weer gezegd: "Dat komt dan ook overeen met de praktijk: bij normale consumententoepassingen is het vrijwel onmogelijk om moderne SSD's van elkaar te onderscheiden."
Ik wil er niet mijn hand voor in het vuur stekken, maar die regel stond er volgens mij niet in eerste instantie, en het is niet de eerste keer dat HWI dingen aanpast zonder er een aanpassingsvermelding bij te zetten, netjes dat ze het aanpassen, minder netjes dat ze het niet vermelden.
Lol, het is een standaardtekst die ze altijd in het hoofdstuk van PCMark8 benchmarks zetten. Dat doen ze al sinds hun eerste test met PCMark8 in juli 2013. Ik durf mijn hand er wel voor in het vuur te steken dat die regel er dus vanaf het begin instond, ook bij deze review. En dat jouw kritiek dus volkomen onterecht is.
Ok, dat stukje had ik niet gelezen, maar dat was iig niet wat de toon van de conclusie was, die was alsof de Vector behoorlijk minder was dan de 850 Pro.

En ik was vast niet de enige die dat stukje tekst gewoon had overgeslagen, en na de tabellen gelezen te hebben, meteen naar de conclusie is gegaan.
quote: HWI
Als je voor een high-end SSD wil gaan, dan zouden wij aanraden om dan ook maar meteen een paar tientjes extra te investeren en de 850 Pro te kiezen. En wil je wat minder uitgeven, dan zijn er bovengemiddeld presterende SSD's met een betere prijs/prestatie-verhouding, zoals de Samsung 850 Evo of OCZ's eigen Vertex 460.
Want in de praktijk is er geen merkbaar verschil tussen de twee, en de EVO zou ik persoonlijk voorlopig vandaan blijven.

Niet dat ik iets tegen de 850 Pro heb, heb er zelf een als C schijf, maar de verschillen zijn miniem, en nu afhankelijk van prijs had ik net zo goed een Vector kunnen nemen.
Voor de gewone consument is er in de praktijk geen verschil. Voor toepassingen die de SSD intensief gebruiken is de 850 wel degelijk merkbaar sneller.
Net als het testen van geheugen, is het testen van vlagschip SSDs van de bekende merken nagenoeg irrelevant geworden, iig op SATA 600, met PCIe en NVMe zullen we vast weer een redelijke prestatie stap zien van SSDs, maar vast en zeker niet zo groots als die van HDDs naar SSDs.
NVMe is een grote stap voorwaarts omdat het de eerste poging is om een SSD te benaderen als iets meers dan enkel een Harde schijf alternatief. Ik kijk dan ook uit naar de evolutie van deze technologieen. En hoop stilletjes dat de controller firmware geopend zal worden :D.
Een vanafprijs van €100 voor 120GB... Dan kijk ik toch liever bij de concurrenten... Voor 4 tientjes minder heb je een 128GB SSD van bijvoorbeeld Transcend...
kijk dan ineens naar de huidige koning van de consumer-SSD's: de EVO 850 die je amper 70€ betaald en dezelfde specs heeft
Maar hebben die samsungs tegenwoordig dan bescherming tegen plotseling verlies van spanning?

Geen overbodige luxe wat mij betreft.
Daarnaast vraag ik mij af of OCZ ooit over mijn gevoel kunnen komen van "onbetrouwbaar". In het verleden heb ik te veel ellende gehad met ocz en ben zelfs voor de gek gehouden (hadden niet gerekend op een klant die daadwerkelijk de chips test waarschijnlijk) bij een RMA van DDR3 geheugen waarbij ze mij sneaky slechtere/goedkopere reepjes stuurden met wel de juiste labels erop.....
Maar hebben die samsungs tegenwoordig dan bescherming tegen plotseling verlies van spanning?
De Samsung SSDs hebben al een sudden power off bescherming sinds de 830 SSD in de controller.
Hebben niet alleen die Datacenter versies van Samsung dat? (PLP)
Kan er nergens iets over vinden bij de "normale" consumenten SSD's :(
Ik draai al sinds jaren een OCZ Agility 3 als OS, pagefile en download buffer, echt geen problemen mee, we zijn nu ook al jaren verder. Zou daar niet van wakker liggen. Probeer het en zet belangrijke bestanden direct over naar een HDD.
dat noemen ze een UPS, interne hardware heeft dit nooit
Veel modellen hebben een condensator waar genoeg spanning in blijft hangen om de laatste schrijfcyclus mee weg te schrijven in geval van stroomstoring. Een soort mini UPS dus, dat is wat hier bedoeld wordt.
Mijn servers heb ik idd aan een UPS hangen, maar mijn laptops, workstation en HTPC niet.

Voor de laptops heb ik Crucials gekocht juist vanwege die extra Capacitors.
Vaak genoeg toch wel, een aantal Crucial's en Intels hebben een condensator welke genoeg stroom levert om de laatste schrijfactie uit te voeren mocht de stroom uitvallen.
Mijn Smart Array E200 heeft een battery backed cache, oftewel een accu op het geheugen, niet gelijk consumenten spul, maar het gebeurt, zeker met data regelmatig.
Waar met SSD's het probleem is, is dat als de stroom uitvalt je kans hebt op data verlies en met flinke pech een gebrickte SSD...
OCZ storage solutions is eind 2013 wel overgenomen door Toshiba, misschien dat ze de kwaliteit hebben weten op te schroeven.
Dat is idd ook een hele goede optie. De Samsungs hebben zich ook al bewezen in het verleden. Heb zelf de 840 EVO in mijn laptop geschroefd.
De performance degradation bug heeft toch wel hun reputatie bekrast in mijn ogen.
Niets draait om prijs, alles draait om TCO:
Om met het positieve te beginnen: het is goed dat OCZ technische maatregelen heeft getroffen om de kans dat een SSD corrupt raakt tot een minimum te beperken. En ook de ShieldPlus garantie waarbij je direct een nieuwe SSD krijgt toegestuurd en zelf niet hoeft op te draaien voor verzendkosten zijn erg positief te noemen. Dat de nieuwe Vector 180's duidelijk goedkoper zijn dan de Vector 150's en zeker aanzienlijk goedkoper dan de Samsung 850 Pro SSD's waar OCZ mee wil concurreren, is ook positief.
Bron: http://nl.hardware.info/r...ar-niet-sneller-conclusie

Ik ben benieuwd of we eindelijk OCZ kunnen wegstrepen als slechtste SSD fabrikant. Sinds Toshiba, denk ik dat het met OCZ opzich wel goed gaat komen.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 25 maart 2015 14:25]

Go ik heb €97,- betaald voor mijn 256GB Crucial MX100 die zal niet veel onder doen.

Ik ben er zeer tevreden over hij haalt de 530 mbs voor mij snel genoeg. Je gaat toch €100,- neer leggen voor een 120 GB SSD.
Tsja, wat kan je zeggen over deze SSD's.. prestaties zijn ok, maar de prijs is te hoog. Zelf zie ik zo 1,2,3 weinig voordeel vergeleken met andere schijven in hetzelfde prijssegment.
Andere schijven? Als in de traditionele? Een SSD geeft je (oude) pc echt een enorme boost.
Nee andere SSD's met dezelfde, of zelfs betere specs.
Hoeveel tweakers zijn er eigenlijk die door hun slechte ervaringen met name de Vertex 2 nu helemaal geen OCZ producten meer kopen?

Ik ben er één van.
Misschien ietwat kortzichtig maar zoiets blijft gewoon een tijdje hangen.
Je hebt zeker een punt. Hetzelfde gevoel heb ik nog steeds over Samsung, omdat ik zo'n 15 jaar geleden pech heb gehad met een CD lezer en HDD in eenzelfde machine. 15 jaar is uiteraard een eeuwigheid, maar sinds dat voorval stond het bij mij gecatalogeerd als brol en automatisch ging ik altijd voor alternatieven/concurrenten zonder er veel bij stil te staan. Met OCZ SSD heb ik dan zelf weer geen problemen, tot nu toe althans. Eentje (een Vertex 3 denk ik) draait hier al 3 jaar in een desktop, een andere (een Vector 150 als ik het goed heb) bijna 2 jaar in een laptop. Uiteindelijk heeft het dus heel veel te maken met je persoonlijke ervaringen.
En een factor geluk speelt ook mee. Sommigen hier hebben nog steeds een Vertex 2 in gebruik. Gezien de uitvalpercentage hebben die mensen echt geluk gehad. Echter zelfs na al ellende rondom de Vertex 2 zou ik m'n systeen niet meer toevertrouwen aan een goedwerkende Vertex 2. Ik heb 3 jaar lang een Crucial M4 SSD gehad en die heeft me nooit laten zitten. Die is nu naar een andere tweaker en ik weet zeker dat die er ook nog jaren plezier van zal hebben. Daarom zal ik ook snel geneigd zijn bij dit merk te blijven. Samsung als merk in totaal ben ik zeer positief over. Ik heb veel Samsung apparatuur in huis staan en Samsung heeft me nog nooit laten zitten. :)
Ziet er wel leuk uit, maar is wel wat aan de prijs. Daar krijg je dan wel weer 5 jaar garantie voor terug, wat ook flink is. Al met al ziet deze er leuk uit. Mooi dat OCZ toch doorgaat met leuke SSD's maken onder Seagate.

Wel begin ik het idee te krijgen dat SSD's elkaar tegenwoordig niet veel meer ontlopen. Ze concurreren nu vooral nog op het gebied van prijs, maar veel sneller/bijzonderder worden ze ook niet meer. Tuurlijk zijn er verschillen tussen 30k en 90k iops, maar de meeste gebruikers merken hier weinig van.
5 jaar garantie klinkt leuk.
Maar ssd's zijn nog steeds hard in ontwikkeling.
Over 5 jaar zijn er waarschijnlijk veel snellere en betere en grotere ssd's in de handel.
Dat je waarschijnlijk denkt van "laat maar, ik haal wel een nieuwe"
Anoniem: 639006
25 maart 2015 14:56
De 9670GB-versie is een erg goede deal, vind ik. Ondanks dat hij bijna 9 keer zoveel kan opslaan is hij maar ongeveer 5 x zo duur!
Ik vind € 550 voor 960 GB helemaal geen goede deal. Voor € 374 krijg je een 1TB versie van de Samsung 840 EVO, die slechts enkele duizenden IOPS minder neer zet (tussen de 90.000 en 98.000).

pricewatch: Samsung 840 EVO 1TB
Tja als je nu de goedkope budget SSD koopt een Crucial MX100 of een peperduur duur merk.

De meeste SSD's schommelen zo rond 520 en 580 Mbs

Ik vind het verschil tussen alle in de handel verkrijgbare SSD's is niet zo bijzonder groot meer. het enige waar behoorlijk verschil in zit zijn de prijzen.

Het gaat pas echt interessant worden wanneer er eindelijk eens een opvolger komt voor de huidige sata (III) 600 standaard, de Sata4 (V) 1200?

De sata III standaard loop duidelijk tegen zijn limiet aan, tijd voor een opvolger.

Net als de huidige Sata III standaard moet de nieuwe sata4 (V) standaard komen in de vorm een nieuwe kabels en stekker verbinding voor losse harddisks.

Een trend is momenteel PCI expres SSD's voor op het moederbord. Leuke ontwikkeling voor mensen met een desktop PC.

Notebook gebruikers hebben hier niets aan.

Lex

[Reactie gewijzigd door LEX63 op 25 maart 2015 21:05]

Voor notebooks heb je m2 ssd's. Kunnen ook over pci-e lopen.
Het enige wat een verbetering is is volgens mij de garantie. Waar anderen nog 2 a 3 jaar garantie bieden heb je nu 5 jaar.
OCZ heeft het bij mij finaal verprutst met de Vertex 3 die ik tijden geleden had gekocht. Waardeloos product, waardeloze ondersteuning, niet-bestaande support. Gewoon een SSD van 240 Euro die ik weg kon gooien.

En de reviews van dit ding zijn nu al niet fantastisch, en de prijs suggereert dat het een top-model moet zijn. Tomshardware heeft een erg fijne review van beste SSD's in maart 2015. Crucial, SanDisk, en Samsung zou ik dan altijd prefereren boven OCZ.
OCZ heeft bij mij het ook gedaan. Na die kl*te SSDs waarvan de 50 allemaal 50 stuks stuk waren. OCZ SSD was zo succesvol dat ze binnen 1 uur stuk ging of na 1 week. ja en dan kunnen mensen roepen, dat is maar een serie. Kom op kwaliteit? De OCZ Nova, ook zo'n succesnummer welke redelijk leest maar schrijft is om te janken. En dan daar € 100 voor zo'n merk te gaan betalen. Laat maar.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee