Gerucht: Apple werkt aan 12"-MacBook Air en iPad Pro komt later

De iPad Pro, de iPad-versie met een scherm met een beelddiagonaal van 12,9 inch, komt later, melden Amerikaanse media. Apple zou de productie hebben uitgesteld tot de tweede helft van dit jaar. Wel zou de productie van een 12"-MacBook Air zijn begonnen.

Apple logoVertraging bij het maken van de schermen is de reden dat de productie van de iPad Pro, waarover eerder al geruchten rondgingen, is uitgesteld tot september. Dat meldt Bloomberg. Aanvankelijk zou Apple de iPad Pro al dit jaar hebben willen produceren, aldus de financiële publicatie, maar daar is het bedrijf dus niet in geslaagd.

Bovendien heeft Apple moeite met bepalen welke features de zakelijke iPad aan boord moet hebben. Volgens The Wall Street Journal overweegt het bedrijf om usb-poorten toe te voegen aan de tablet, waarbij het mogelijk om usb 3.0-poorten gaat. Op dit moment heeft de iPad geen usb-poorten. Ook zou het bedrijf ondersteuning voor toetsenborden en muizen overwegen. Apple heeft de 12,9"-iPad nog niet officieel aangekondigd; dat gebeurt waarschijnlijk pas nadat de productie al is gestart.

Behalve aan de nieuwe iPad werkt Apple volgens The WSJ aan een MacBook Air met een scherm van 12 inch. De productie van de nieuwe MacBook Air zou eerder dit jaar zijn begonnen. De MacBook Air is op dit moment beschikbaar met beelddiagonalen van 11 en 13 inch.

Door Joost Schellevis

Redacteur

05-03-2015 • 09:07

157 Linkedin

Reacties (157)

157
152
102
4
0
6
Wijzig sortering
Niemand zit te wachten op een Nieuwe Air 8)7

Ik keek vooral uit naar die iPad voor m'n Vader, Die vind de 10" net iets te klein voor zijn achteruitgaande ogen ; )
Het marktaandeel van de Air was anders in 2013 ca 56% van het thin & light segment en sindsdien is het totale aandeel van Apple in de PC/Notebook markt blijven groeien.

Dit komt mede doordat de Air de ideale instapper voor mensen die wel een Apple product willen maar geen hoge eisen hebben aan specs en liever ook niet de prijzen van de grotere rMPB's betalen. Zie het als de vervanger van de oude witte en zwarte MacBooks, die waren ook erg populair voor thuisgebruik en studenten door hun aantrekkelijke prijs.

[Reactie gewijzigd door Sander op 5 maart 2015 09:15]

Ook als iemand die wel op de specs let ben ik blij met mijn keuze voor een Macbook Air.

Als informatica student is windows uiterst onpractisch gezien al onze practica op linux zijn gericht maar ik ben in die ander half jaar nog geen library tegengekomen die niet zonder al te veel problemen op OS X werkte.

En ja, de processor is niet zo snel, maar of een programma nou compiled in 1 of 2 seconden maakt me nou ook weer niet zo veel uit. Voor mij wegen batterijduur, design en overall snelheid (pcie ssd) veel zwaarder mee. Het enige waar ik me wel eens aan erger is het scherm, het is op zich ene mooi scherm als je er recht in kijkt, maar een hogere resolutie, betere kijkhoeken (ips) en een betere ferwerking in de behuizing (het scherm licht nu "in de behuizing" waardoor er aan de randen een rand zit waar vuil zich ophoopt).

Kortom; het is mar net waar je de nadruk op legt. Ze zijn misschien een beetje overpriced maar wel degelijke machines en op het scherm na best voorruit strefend (een van de eerste laptops met iris graphics en echt rappe pcie ssd). Apple ziet in dat de meeste gebruikers geen baat hebben bij een hele snelle processor en daarnaast gaat os x goed om met de iris graphics waardoor cpu prestaties ook minder nodig zijn.

[Reactie gewijzigd door mathijs727 op 5 maart 2015 09:32]

Ook een informatica student hier (SNE), en ik bezit wel een MacBook Pro. Maar ik begrijp volkomen waar vandaan komt. Ik ben tegen 0 problemen aangelopen en die batterij leven is geweldig. Ik haal gewoon altijd 8~10 uurtjes uit mijn 13" en ik gebruik het dagelijks. De libraries die OS X toegang tot bied samen met Xcode is gewoon meer dan ruim voor een informatica student. Ook mis je gelukkig veel meuk die niet nodig is en het OS draait als een beest. En veel werken met terminal is voor mij gewoon een voordeel omdat er ook veel op UNIX/Linux wordt geleund bij ons.

Specs waren bij mij toch wel wat meer belangrijk dus koos ik voor de MBPro
Same here. Bio-informaticus met 15,4" MBP '12, SSD en 16GB ram erin geploft en werkt als een trein. Zit twee collegedagen zonder stroom nu en werkt nog steeds met 40%. Ik werk veel met Python en Java en het fijne van OSX is oa dat dit standaard zit ingebakken in het OS en het fantastisch werkt vanuit de doos. C development is ook een eitje met xCode. Errors worden op een goede manier tijdens het programmeren al voor je gemarkeerd zodat je er gelijk wat aan kunt doen. Voor het serieuzere programmeerwerk is OSX imo echt veel beter dan windows.

Edit: @geertdo kheb het al aangepast. Drie lettertjes zegt al genoeg.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 6 maart 2015 00:01]

Voor het serieuzere programmeerwerk is OSX echt veel beter dan windows
Laat me niet lachen. Definieer 'serieuzere programmeerwerk' en 'veel beter' eerst maar eens. Bio-informaticus zonder onderbouwing? De wereld is zo beperkt als je eigen wereld hé ;)
Het is niet voor niks dat vrijwel alle Google developers op Apple werken :-)
Bullshit ik heb zelf bij Google mee gelopen maar bijna al het programmeer werk wordt op wondows machines gedaan. De creatieve processen en meetings worden echter wel vaak met mac's ondersteund .
Hihi... https://www.youtube.com/watch?v=lmv1dTnhLH4
Bij de meeste developer filmpjes zie je toch weer die Apple. Maar goed.. laten we eerlijk zijn, als je in de domeinen van Unix programmeert (Java/Android/MySQL/Bash/etc) dan werkt het het lekkerste op Linux/BSD of een Mac. Windows is dan echt behelpen.

Ik moet zelf Mac en Windows en HTML5 programmeren en veel ssh'n. Dat werkt toch echt het beste op een Mac, aangevuld met VMWare/Windows. IMHO.

Maar leuk, bij Google meegelopen. Waar dan?
moet je eerlijk zeggen dat ik de datum van het artikel voor de producten waar het om gaat erg oud vind. Sinds die datum zijn er vele toetreders waaronder dell lenovo en hp met vergelijkbare apparaten gekomen en zie je steeds meer. Vraag me af of de markt niet anders is. Je zag dat ook bij de ipads, in het begin revolutionair en dikke marktaandelen, dat is ook minder geworden.
Zoals ik ook aangeef (en je ook zelf kunt nazoeken) is sindsdien het marktaandeel van Apple in de totale notebook/pc markt alleen maar toegenomen. Helaas zijn er geen statistieken meer naar buiten gekomen naar hoe dat zich verhoudt tot de verschillende producten in de line-up van Apple, maar bij een groeiend marktaandeel lijkt het me stug dat dergelijke statistieken compleet omgedraaid zijn.
Ja, ik moet u hierin inderdaad wel gelijk geven, ik denk veel te vaak met m'n oogkleppen op als IT'er zijnde.. Everything is about specs! 8-)
Anoniem: 455646
@MetalG5 maart 2015 09:43
Ik heb IT opleiding gedaan en ik kijk juist naar accuzuur, afmeting etc. Heb daarom voor Apple gekozen.
Veel klasgenoten moesten na 2 uur al opladen en ik kon tot einde van de dag makkelijk op 1 lading teren.
Op mijn macbook pro staan de volgende tekens niet:
{ } \

Een toetsenbord waar die dingen niet op staan is niet geschikt om te programmeren...

Ok ik type blind op een gewono toetsenbord, maar die mac heeft geen gewoon toetsenbord, de knoppen staan anders, er is die FN toets, ...

Edit: foto van de layout http://i62.tinypic.com/k2cnmc.jpg :)
Belgisch Azerty toetsenbord. ;(

[Reactie gewijzigd door ? ? op 5 maart 2015 10:21]

Wat voor toetsenbord indeling heb je dan? want mijn Macbook Pro heeft deze wel, kan het zijn dat je het verkeerde toetsenbord indeling gekozen hebt bij aankoop?
Op mijn Nederlandse macbook pro staan die tekens wel gewoon. Boven de rechter shift de \ en {} met shift []
Daarom dat je als IT'er/developer eerst wat research moet doen en u gewoon een qwerty mbp moet kopen. Heb ik gedaan en werkt perfect om te programmeren ;-)
Als zijnde programmeur kan ik hier alleen maar mee instemmen. Echter typ ik blind en heb ik gewoon een nederlandse qwerty layout ingesteld (en heb ik voor wanneer ik van thuis uit werk een extern qwerty toetsenbord) en dat werkt veel prettiger.

Mijn volgende mac die ik koop gaat dan ook standaard een qwerty toetsebord hebben.

BTW misschien handig om te weten maar er is wel degelijk een verschil bij een mac toetsenbord wanneer je een amerikaanse qwerty (qwerty US) of een nederlandse qwerty (qwerty international) hebt wanneer je gaat kijken naar de grootte van de shift en enter toetsen ed.

Dit is de international qwerty:
http://tweakers.net/ext/f/N4xGfK7i8mcNmZooqk4eblWX/full.jpg

En dit is de US qwerty:
http://www.notebookcheck....1425_sz_1_i_208036_00.jpg

Zoals je kan zien gaat het ene al handiger zijn dan de andere. Sommigen hebben graag twee shift toetsen die even groot zijn en liever een bredere dan een smallere enter toets. Moet je gewoon rekening mee houden dan wanneer je bestelt ^^
Op mijn macbook Air staan deze toetsen gewoon. Heb wel gekozen voor het US toetsenbord overigens, maar op nou te zeggen dat de mac door het ontbreken van deze twee tekens niet geschrikt is om te programmeren lijkt me niet correct...
Al eens Python, Java, C, C++ en consorten geprobeerd zonder \, [] en {}? gaat em niet worden hoor. Een dergelijk toetsenbord is uitermate vervelend als je dagelijks/wekelijks programmeert. ik zou hem dan ook niet willen hebben hoor.
offtopic:
Welk toetsenbord is dat dan? Ik zou er graag eens een foto van zien.
Ik werk namelijk al zon'n 10 jaar met apple hardware en dat ben ik nog nooit tegen gekomen.
Zie edit voor de foto.
Al de haakjestoetsen geprobeerd met ALT+SHIFT ingedrukt? Er staat een hele resem aan tekens beschikbaar met ALT en ALT+SHIFT op zowel Apple QWERTY als Apple AZERTY.
De individuele tekens kunnen wel hevig verschillen per toets op een bepaalde toetsenbordlayout.
Alt toets gebruiken en dan volgend teken: ()/
dan krijg je {}\
Ik zie het probleem niet.
(geschreven op een Macbook Pro)
Tjah, neem als programmeur AUB een international qwerty toetsenbord. Daar kan je []'s typen zonder modifier keys, {}'s typen met shift, cijfers typen zonder shift en vind je de ~ toets tenminste terug :)
Je kan ook toetsen vervangen he.. gewoon een qwerty van maken.
http://www.replacementlaptopkeys.com/apple/
Gewoon de ⌥ toets gebruiken i.c.m. de (), ik verkies het zelfs boven de {} die op een andere locatie staan op Windows. Dito met / en \
{} \

getikt op een Belgische AZERTY

alt + ( = {
alt + ) = }
Shift + alt + : = \

Trouwens

shift + alt + ( = [
shift + alt + ) = ]

bijna net zo makkelijk als op QWERTY.


EDIT: zie dat een paar anderen me al voor waren. excuus.

[Reactie gewijzigd door MtC op 5 maart 2015 19:52]

Koop er een los bluetooth qwerty toetsenbord bij en leg die over je toetsenbord heen of schaf een vel stickertjes aan om van je toetsenbord een qwerty-verhaal te maken. Wel ff omschakelen in je systeemvoorkeuren naar qwerty.

Dn kun je gewoon programmeren. :)
Edit: Of volg de adviezen van degenen die al eerder reageerden.

[Reactie gewijzigd door sjun op 6 maart 2015 13:18]

Ben echt benieuwd welke IT-opleiding jij gedaan hebt, gezien ik op mijn opleiding maar een enkele Apple gebruikers tegenkom. Voornamelijk zie je Windows gebruikers met tablets en ultrabook en ook genoeg Linux gebruikers. Zeker nu Windows 8.1 twee-in-1 zeer goedkoop is geworden laten de meeste studenten hun logge en zware laptop thuis.
Veel IT opleidingen leunen op Unix / Linux, en dan ben je met OS X in het voordeel. Zo kon ik vrijwel alle Korn Shell scripts van AIX (met daarin Oracle SQL Plus aanroepen) onveranderd op m'n iMac (met daarop Oracle Express) draaien.
Op mijn opleiding heb ik genoeg met Linux gewerkt (ook enkele keren met een Unix systeem zoals Openbsd) en voor een goede IT-er maakt het geen drol uit welk OS je daarvoor gebruikt.

Een project doe je op een gesloten omgeving en daarvoor gebruik je of de hardware die je vanuit school geleverd krijgt of in een virtuele omgeving op je laptop. Al ligt het natuurlijk aan wat voor project je hebt natuurlijk, domweg code tikken is natuurlijk een ander verhaal :)

[Reactie gewijzigd door vali op 5 maart 2015 11:01]

Ik snap ook het argument niet dat je geen Windows laptop kan gebruiken om te programmeren voor een Linux omgeving. Stop er gewoon genoeg RAM in en draai een Debian server als virtual machine. Extra voordeel is dat je dan ook gewoon alle standaard Linux libraries kan gebruiken, terwijl je daarvoor in OSX soms nog wel eens wat extra moeite moet doen. Ik heb zelf ook een Mac, maar ik draai toch nog VMs om o.a. die reden.
Inderdaad, snap het probleem ook niet helemaal
Een project doe je op een gesloten omgeving en daarvoor gebruik je of de hardware die je vanuit school geleverd krijgt of in een virtuele omgeving op je laptop. Al ligt het natuurlijk aan wat voor project je hebt natuurlijk, domweg code tikken is natuurlijk een ander verhaal :)
als performance een issue is dan valt virtueel gelijk af. Zeker op windows, waar je dan de helft van je mogelijke resources al kwijt bent. Krijg je geen hardware van school (of alleen een setje RPi's zoals ik laatst had) Dan moet je de rest natuurlijk zelf uitvogelen en dan vind ik devven op OSX toch een stuk makkelijker.
als performance een issue is dan valt virtueel gelijk af. Zeker op windows, waar je dan de helft van je mogelijke resources al kwijt bent.
Daarom is het ook verstandiger om goed na te denken wat voor laptop je koopt. Zelf gebruikte ik een BTO laptop als ik zware taken moest verrichten en hier kon ik met gemak 3 servers virtueel draaien. Dit kon in een project met paar andere laptops worden uitgebreid. Voor hoorcolleges ect. maakte ik vroeger gebruik van mijn SurfaceRT en tegenwoordig van mijn SP3. Waarbij de accu langer meegaat dan de 3.5 uur die mijn BTO levert
Dan moet je de rest natuurlijk zelf uitvogelen en dan vind ik devven op OSX toch een stuk makkelijker.
Het is maar net waar je voorkeur ligt :) Ik vind zelf dat Apple mij te weinig vrijheid bied (op hardware en op OS gebied). Met Linux en Windows heb ik hier geen last van.

[Reactie gewijzigd door vali op 5 maart 2015 13:48]

Je bent in de war met de iPhone.

De serieuze programmeur gebruikt OSX.

Je handicapt jezelf als je dat niet doet.
Je bent in de war met de iPhone.

De serieuze programmeur gebruikt OSX.

Je handicapt jezelf als je dat niet doet.
Geen idee wat je bedoelt of wat je wilt bereiken, maar ik geef je helemaal gelijk.

Je brengt namelijk een zeer goede aanvulling op de discussie.

[Reactie gewijzigd door vali op 5 maart 2015 15:40]

Ik kan op mijn MBP ook makkelijk 3 servers virtueel draaien (i7 quadcore met 16GB ram en SSD. Kleine systemen kan ik rechtstreeks in mijn geheugen draaien als ik dat wil).
Waarbij de accu langer meegaat dan de 3.5 uur die mijn BTO levert
Dat is dan ook niet zo heel moeilijk. 3,5 uur is voor een laptop tegenwoordig bijna niks meer. Gemiddelde is toch echt wel 5 uur bij normaal gebruik.
Al gaan we hier erg offtopic, het verschil is dat mijn bto laptop 3,5 jaar geleden 1000 euro was en jou MBP aanzienlijk duurder was.
Dat is dan ook niet zo heel moeilijk. 3,5 uur is voor een laptop tegenwoordig bijna niks meer. Gemiddelde is toch echt wel 5 uur bij normaal gebruik.
Tegenwoordig wel ja, maar 3,5 jaar geleden betaalde je flink wat meer als je een 9 cell accu wilde. in plaats van een 4 of 6 cell. Al gaat een MBP 15 inch ook niet om bekent om lang mee te gaan als je een film aan het kijken bent, maar dat is weer een andere discussie :)

[Reactie gewijzigd door vali op 6 maart 2015 18:37]

Apple heeft inderdaad hele goede energy management. Maar laten we redelijk wezen. Als je hetzelfde bedrag uitgeeft aan een Windows laptop krijg je tegenwoordig ook wel 7-8 uurtjes.
Anoniem: 455646
@Deckkie5 maart 2015 12:08
Nooit kunnen halen... ben daarnaast echt een Windows hater geworden omdat het log is en je wordt gedwongen tegeltjes land te gebruiken.
Ik wil geen mobiel OS op een laptop/desktop... gewoon een normaal bureaublad met standaard programma's die het altijd doen.
Daarnaast als ik iets verwijder, dan ook helemaal... nu blijft er telkens alles achter in het register.
Als eindpleidooi moet je de kosten van office er nog bij berekenen, virusscanner etc.
Ik weet niet zo goed wat ik van he opmerking moet vinden. Ik ben blij dat je een OS hebt gevonden die goed voor jou werkt, maar ik begrijp niet zo goed wat je bedoeld met de extra kosten voor office en een virusscanner. Ik wist niet dat office gratis was op OSX, en volgens mij heeft Windows een prime ingebouwde virusscanner.

En wat bedoel je precies met log? Dat de OS veel ruimte kost, dat hij niet snel werkt, of dat er te veel functies zijn die het gebruik onprettig maken?
Ja sinds de release van iWork's 2014 is het gratis bij aankoop van een nieuwe mac en voor mensen die het al hadden gekocht is het gratis te upgraden. Overigens is de mobiele versie ook gratis bij aankoop van een iOS 8 apparaat. Dus ja dit is wel degelijk gratis. Ook was de Office versie van MS zelf jarenlang goedkoper op een mac dan op windows (€80 voor het complete pakket inclusief outlook, communicator, acces en nog een paar die niet standaard in het windows pakket zitten).

En nee windows heeft geen prima ingebouwde virus scanner. Microsoft heeft wel een prima beveiliging suite, maar deze moet je wel eerst zelf activeren als je een Samsung laptop oid hebt aangezien die standaard een trial van Norton meeleveren en dus Ms security essentials gedeactiveerd hebben. Komt er op neer dat je er lig moeite voor moet doen om zelfs iets gratis te verkrijgen op windows aangezien de fabrikanten allerlei zut meeleveren die je niet wil.

Op OSX heb je überhaupt geen last van virussen en is een virusscanner per definitie ook vrij nutteloos.
Anoniem: 455646
@Deckkie5 maart 2015 12:23
Wat ik bedoel met log is de standaard software die je VERPLICHT krijgt, traagheid etc.
Wat ook irritant is die rot activatie die je moet gebruiken... installeer je windows iets te vaak opnieuw, mag je telkens gaan bellen.
Doe je iets teveel hardware vervangen, opnieuw activeren graag...
ben je de licentie code kwijt... NIEUWE kopen...
Met OS X ben je voor 20 euro als je echt wil tekstverwerken klaar, OS X kan wel middels voorbeeld functie (bestandsnaam klikken 1 keer klikken en dan spatiebalk drukken) zelfs .docx standaard open knallen.
Die virusscanner van Windows scoort anders is diverse testen gigantisch laag.
In zoverre: Apple's "office" (Pages, Numbers, Keynote) is gratis voor elke machine die na 1 oktober 2013 gekocht is.
Met die logica kan je ook genoeg gratis office pakketten op Windows gebruiken.
Tjah als je al vanaf Windows 95 heb moeten klooien met Windows dan is het heel normaal dat je Windows haat.

Windows is ondanks dat het met Windows 7 en 8 efficienter en "stabieler" is geworden nog steeds een gedrocht.

Ik heb zelfs met mijn Quad core en SSD enorme slow downs.

Of gewoonweg problemen die uit het niets ontstaan, laatst had een vriend zelfs een brander die het niet deed, ik stond op het punt om een nieuwe brander voor hem in te bouwen totdat ik erachter kwam dat er iets in de registry veranderd moest worden en voila toen deed ie het weer.

En zo kan je wel uren doorgaan met de Windows problemen opnoemen, dan is het toch normaal dat iemand dat systeem haat?

Heb je die filmpjes niet gezien van mensen die uit frustratie hun PC slopen?
gedwongen wordt tegeltjes land te gebruiken? naar mijn mening wordt je toch echt niet gedwongen? je kan windows 8 gebruiken zoals je windows 7 altijd hebt gebruikt, ik heb nu een half jaar een laptop met windows 8 en ik gebruik zelden de ''tegeltjes''
Anoniem: 455646
@N1ck0005 maart 2015 21:08
Als je op start drukt vlieg je direct naar die tegeltjes en het uitschakelen gaat veel lastiger dan voorheen.
Anoniem: 455646
@N1ck0005 maart 2015 22:15
Wat ik nu precies meemaak is dat je maar NIET makkelijk aan een schone Windows 7 installatie ISO kan komen.
Met OEM codes kom je niet ver en dan raar vinden dat mensen de men virus bevattende illegale iso's binnen halen?
Waarom moet dan zo moeilijk? Snap daar dus GEEN HOL van.
Accuzuur zal wel accuduur zijn. Leuke typo 8)7

Accuduur van Macbook Air is echt geweldig. Ook de accuduur van de Macbook Pro is weinig op aan te merken overigens.

En belangrijk: muisstil

Vrijwel iedere andere laptop die ik in mijn handen heb gehad staat te blazen als een gek.
"Vrijwel iedere andere laptop die ik in mijn handen heb gehad staat te blazen als een gek."

Zo ook de surface3: mijn buur op het werk heeft er één en die gaat regelmatig blazen, terwijl het toestel gewoon niets staat te doen.
Mijn Surface Pro blaast vrijwel nooit. Alleen als je zware games gaat spelen. Volgens mij zijn de in de link genoemde gevallen opgelost met een firmware update.
Accuzuur en een aluminium Macbook, dat is een oplossing, toch? :+
Dan heb je de verkeerde laptops in je handen gehad. Een degelijke Lenovo of Dell die hetzelfde kost als een Macbook Air blaast echt niet als een gek hoor :)
Het gaat ook om specs, alleen niet enkel om hardware specs. Gewicht, afmetingen, en accuduur zijn voor veel mensen 10x zo belangrjik als de hoeveelheid RAM of welke i5 CPU er nou weer in zit.
De superrappe SSD's die in de MBA's zitten zorgen er voor dat het verschil tussen een i5 of i7 dualcore erg klein wordt. Dat ga je echt alleen merken als je er ook daadwerkelijk gebruik van weet te maken. Voor alledaags gebruik zijn het zeer capabele machines die qua snelheid ongeëvenaard zijn door de PCIe SSD.

Dit is natuurlijk ook een reden waarom ht systeem een stuk zuiniger is en langer mee kan op een accu lading. CPU en overige componenten hoeven driekwart minder lang te wachten op data van de hardeschijf met opstarten en de toegangstijden zijn 30 keer lager. Ook is het verbruik van de SSD in idle vrijwel nul.
Zou mij anders niet verbazen wanneer die MBA's omlaag gaan in verkopen vanwege de MBPr van 13 inch. De schermresolutie van de MBA's is echt niet meer van deze tijd.
Een bericht uit 2013? Lijkt me wat oud. In twee jaar tijd kan er veel veranderen.

/edit sorry, dat zei je er al bij, nog niet helemaal wakker :)

[Reactie gewijzigd door gabba25 op 5 maart 2015 10:39]

Anoniem: 638205
@Sander5 maart 2015 20:57
Dat is in de VS. In EU is het een stuk minder.
Heb je een bron voor die verdere groei in 2014?
12,9 inch is wel echt weer een stuk groter dan 10 inch hoewel dat ook al geen kleintje is. Zelf vraag ik me af hoeveel vraag zou er zijn naar een tablet van 12,9 zullen we helemaal nog niet beginnen over de prijs van het product want die zal wel in de 1000 euro liggen waar je dus ook een surface pro 3 voor haalt waarvan het scherm dus ook al 12 inch is en waarschijnlijk beter specs. Vraag me dus ook af hoe de ipad Pro het gaat doen in de markt denk niet bijzonder goed maar we weten natuurlijk nog maar weinig ervanaf en misschien komt apple wel weer eens met iets revolutionairs.
De iPad Air 2 kost 499 euro, hoe kom je in godsnaam bij 1000 euro?
Nou het is wel een Pro daarbij veel groter scherm dan de air plus dat waarschijnlijk de minimum specs een stuk hoger zullen zijn dus ik denk dat 1000 euro best wel een goede schatting kan zijn.
Andere redenatie:

iPhone 6 = 699
iPhone 6 plus = 799

iPad mini 3 = 399
iPad mini 3 = 299

iPad air 2 = 499
iPad air 1 = 399

Mijn gok:
iPad Pro = 599

Verder:
Geheugen upgrade = 100 euro, Cellular/GPS module = 130 euro.

[Reactie gewijzigd door mohf op 5 maart 2015 12:23]

6 of 700 lijkt mij ook een stuk logischer inderdaad.
Apple is altijd aan de dure kant, maar een iPad duurder dan een macbook air?
Het zou me niet verbazen als het 699 of zelfs 799 is. Een pro versie rust je niet uit met 16Gb. Ik denk dat 64Gb eerst komt. Daarnaast: als er USB poorten of andere hardware toevoegingen op zitten, zal Apple dat absoluut doorrekenen.
300 euro meer voor 3 inch en usb poorten lijkt me wel wat veel van het goede.

Tenzij ze met OSX op een tablet komen natuurlijk.
die surface pro blijkt een echte hit in amerika, dus de ipad pro zal dat ook worden. Op aaname dat 45% van de amerikanen een iphoen bezit ook in het business segment.
Bron? In de kwartaalcijfers van Microsoft bleek daar nog helemaal niks van. De relatieve stijging was best ok, maar als je van laag komt zegt dat niet zo veel.
Uit de kwartaalcijfers:
http://www.microsoft.com/...cast/FY15/Q2/default.aspx
Surface revenue of $1.1 billion, up 24%, driven by Surface Pro 3 and accessories
Alle Surface producten kwamen op een omzet van 1.1 miljard. Micorsoft geeft geen verkoopcijfers maar als je uitgaat van 1000$ per product neemt heb je het over 1.1 miljoen in een kwartaal. Ik zou het graag verkopen, maar voor Microsoft is het zeker (nog?) geen hit.
Vergelijk dit met de ipad, die volgens jou geen 'dikke' marktaandelen meer heeft: 21.42 miljoen tablets in hetzelfde kwartaal. (http://arstechnica.com/ap...es-18-drop-in-ipad-sales/).
Als de iPhone 6 sales enige indicatie is is er heel veel vraag naar grotere schermen voor mobile devices.
De 12 inch Macbook air is volgens geruchten een complete redesign. QHD scherm en zonder fan.

Ik zit er al maanden op te wachten, net zoals miljoenen op een goede ultraportable.

edit: om verwarring te voorkomen, het gaat om een Macbook =P

[Reactie gewijzigd door Silversin op 5 maart 2015 10:31]

In de huidige iPad is ook geen fan te vinden hoor.
Hehe probeer daar maar eens een volledige versie van Photoshop op te draaien ;)
Anoniem: 455646
@Silversin5 maart 2015 09:44
iPad is ook niet gemaakt om te gaan photoshoppen.
Geen enkele tablet is daarvoor bedoeld.
Uhmm ik heb het over de Macbook Air he, niet de iPad Air =P
Anoniem: 455646
@Silversin5 maart 2015 09:56
OW lol 😜 de air is ook meer bedoeld voor mensen die vaak onderweg zijn en een tablet niet zo handig vinden.
Of ik moet nog wakker worden, of je hebt je reactie aangepast :P
Sorry maar ik ben IT`er die al 8 jaar bij grote grafishe huizen werkt waar er zowel op OSX als Windows dagelijks word gebruikt over ruim 800 computers ( 60% Mac 40% Windows, al kiezen de laatste 4 maanden steeds meer mensen voor een Surface Pro 3 dan een Macbook pro; puur omdat het gelijk ook een Cintiq is en Adobe suite nou eenmaal het zelfde over beide platforms is)

Windows 8.1 Pro : installatie size OP DISK 8,2 GB
OSX Yosemite, clean install via USB, installatie size op disk, 18GB Minimum aan te raden partitie size : 30 GB.

En dat is nogeens zonder je recovery partitie die OSX aanmaakt. Dus dat Windows teveel ruimte inpikt ?
Ik denk dat je de feiten verkeerd hebt.
Was altijd blij met het snelle opstarten van mijn macbook pro. In de tussentijd ook een air gehad en een retina. De oude altijd gehouden en gebruik deze nu weer, puur omdat ik hem haast nooit mee neem en er een NUC-je naast wil als desktop pc met 27 inch scherm.

De macbook pro is inmiddels ruim 4 jaar oud, maar door de SSD nog meer dan goed voor mijn gebruik. Enkel sommige flash sites vind de core 2 duo niet zo prettig meer;)

Was ik al verbaasd over de destijds snellere opstart tijd van OSX met een SSD, dan ken je windows 8.1 met een SSD nog niet.

Gebruik voor werk nu een Dell E7240, met windows 8.1 (gebruik wel classic shell). Haha, dat ding slaat je om de oren, zo snel start hij op. Indrukken en binnen 10 seconden staat het bureaublad voor je neus.

Zelfs een instap Dell inspiron 3531 met Celeron en een ouderwetse HD start snel op. Eenmaal opgestart is hij traag als dikke stront en schreeuwt het ding om een SSD, maar opstarten is zo gepiept.

Het is juist mijn MBP die met het indrukken van de knop eerst 5 a 10 sec wachten voordat hij de 'gong' geeft en opstart...
Een Macbook start je normaal gezien niet op: je opent gewoon de laptop en je begint te werken. Opstarten/herstarten doe ik eigenlijk alleen bij een OSX update.
Laten we dat allemaal maar even zelf bepalen. Ik bezit een macbook welke niet eeuwig zonder stroom kan. Met constant een snoer eraan is het concept van een laptop weg en had ik net zo goed een desktop kunnen nemen..

Kortom, ja, mijn macbook gaat uit..
Ha! Als je Windows pc er een minuut over doet om op te starten dan ben je dus een computer met een gewone harde schijf aan het vergelijk een computer met een SSD. Typisch fanboy gelul: mijn Windows computer van €650 is trager dan mijn Apple van €1000. Nou moe, hoe zou dat toch komen?
Nou volgens de "tegenpartij betaal je altijd teveel voor een Apple. De vergelijking €650 vs €1000 is daarom nog zo heel gek nog niet. Puur op specs is mijn MBP nu ook een eurootje of 800 waard. Maarja... Het is een blijft een MBP dus kan ik er rustig €1200 voor vragen. Helemaal niet zo'n gekke prijs voor de hardware die er in zit.
Anoniem: 455646
@Horla5 maart 2015 10:38
Zou nooit zo lang mogen duren... bespaar ook geld op kosten van tekstverwerkers en virusscanners, geen drivers meer nodig... kan via internet herinstalleren...
maar wel een tablet waar je een volwaardige photoshop op kan draaien op een fatsoenlijke manier...
Anoniem: 455646
@nokie5 maart 2015 10:27
Photoshop zou ik meer op een PC of daarvoor speciaal gemaakt scherm gebruiken.
Niet op een tablet.
iPad is ook niet gemaakt om te gaan photoshoppen.
Geen enkele tablet is daarvoor bedoeld.
En toch heeft Adobe PhotoShop Touch voor uitgebracht!

iPads worden steeds krachtiger, en foto's hebben door betere camera's (en in-camera processing) steeds minder nabewerking nodig. Alleen voor de opslag van hele fotobibliotheken vind ik iPads (met cloudopslag) niet geschikt.
Al die tablets hebben wat mij betreft een gemankeerd besturingssysteem. Gelukkig doet Microsoft daar al iets aan met zijn Surface Pro en laten we maar hopen dat Apple met zijn nieuwe MacBook Air eveneens een stevige duit in dit zakje doet.
:)
In de huidige iPad is ook geen fan te vinden hoor.
In de huidige MacBook Air's wel!
Hij bedoelt de Macbook Air, niet de iPad Air.
Dat weet ik nu, maar dat stond er eerst niet.
dell xps 13 is voor mij de meeste geschikte, zie dit jaar geen 13" qhd van apple komen in het Air segment.
snap eigenlijk ook niet waarom een 12'
Of het moet de 11,6 gaan vervangen.
Ik wel. De 11,6" is de enige in de familie die een 16:9 verhouding heeft. Met 12" zou dit weer 16:10 worden. Overigens is 16:9 voor een ultra ultra portable helemaal niet zo'n gekke verhouding, maar 16:10 zal op dergelijke scherm groottes toch net wat leuker werken denk ik.
Ik wacht op een nieuwe air, bij voorkeur wel met retina scherm

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 5 maart 2015 10:55]

Ik zit juist wél te wachten op een nieuwe MacBook Air. Mijn MacBook Unibody is nu 6 jaar oud en eigenlijk wil ik 'm vervangen. Niet dat 'ie niet meer functioneert maar mijn geld moet ook blijven rollen.

Naast dit is een 12" modelletje met betere specs dan de 13" variant natuurlijk een mooie binnenkomer en kan die netjes mee op reis of naar m'n werk. De mijne zal geregeld op mijn bureau voor de klas staan, net als wat nu gebeurt. De MacBook Air 12" is van harte welkom voor mij.
Aangenaam, kennelijk heet ik voortaan 'niemand' ;) Ik heb liever een Macbook Air dan een Pro. de Pro heeft geen meerwaarde voor me, en is een stuk duurder.
Was voor mij ook 2 jaar zo. Had 2 pro's versleten voor dat ik 2 jaar geleden een air kocht. En heeft me nooit in de steek gelaten voor programmeren/virtualiseren/lesgeven.

Echter ga ik wel terug naar de pro gewoon voor het feit van dat ik een iets zwaardere processor nodig heb met het cursusmateriaal dat ik schrijf. Ik doe dat namelijk in google drive (ja pages en word zijn beter maar dit is nu eenmaal het makkelijkst voor te delen met mijn collega's) en eens ik de 100blz voorbij ben balkt mn air hier toch wel op.(in chrome en safari)

En het is nu eenmaal niet prettig wanneer je vlot door aan het typen bent en je moet wachten op de buffer om te zien wat je getypt hebt :P
Spreek even voor jezelf aub ;)
Ben ik de enige die de stap naar 12" voor de MBA een gekke vindt? De markt voor ultraportables groeit en er is op 13" veel vraag en inmiddels concurrentie. 12" vind ik voor een "echte laptop voor onderweg" best een achteruitgang.

Ik heb nu een MBA uit 2010, met Core2Duo nog. Ik heb niet veel processorkracht nodig voor het typen van een Word-document of het sturen van een mail. Daarnaast voelt het ding ontzettend veel sneller dan (destijds) zijn "leeftijdsgenootjes" door de SSD. In alle opzichten een top apparaat dus voor mijn gebruik.

Goed, we zijn inmiddels 5 jaar verder. De techniek ontwikkelt zich met rasse schrede: tijd voor een nieuwe. Dan verwacht ik: wat snellere processor, hogere resolutie scherm, misschien dingen als USB3, etc. Maar voor de rest is hij qua form-factor ideaal. En ipv dat ze het apparaat met behoud van schermformaat kleiner maken (er kan nog wel behoorlijk wat van de bezel af), maken ze het scherm kleiner. :?

Daarmee schiet hij echt enorm zijn doel voorbij: een fijne "echte" laptop voor onderweg, die substantieel lichter en kleiner is dan (in elk geval toen) zijn concurrentie.

Dus dan hebben we straks de iPad Pro voor de trein-werkers, MBP voor de "serieuze" laptoppers. En de MBA wordt dan toch een beetje een net-niet-apparaat: kleiner scherm dan beide, krachtiger hardware dan iPad Pro, die je niet kunt benutten door onhandig klein scherm

De 13" MBP vind ik niet echt een vervanger, in termen van form-factor. Zie: http://cdn.slashgear.com/...6/3T8A8052-SlashGear1.jpg

Komt er in het kort op neer dat ik, 5 jaar later, "gedoemd" ben tot een grotere, zwaardere laptop als ik hetzelfde schermformaat wil behouden bij dezelfde fabrikant. Well that's a first... 8)7

[Reactie gewijzigd door Plague op 5 maart 2015 10:30]

Het plaatje wat je toont is een 13" MBA met een 15" MBP. De 13" MBP is nagenoeg exact even groot als de 13" MBA. Die laatste is slechts een paar honderd gram lichter (minder dan het gewicht van een iPad Mini) en alleen aan de voorkant iets dunner.

De use case voor een MBA is met de nieuwe MBPs zo enorm flinterdun geworden dat het verkleinen van de MBA de enige logische stap is voor Apple. Alleen als ze hem serieus lichter en kleiner dan de MBP kunnen maken heeft hij nog bestaansrecht.
I stand corrected wat betreft de afbeelding. Echter de MacBook Air is 0,3 - 1,7cm dik, de MBPr is 1,8cm dik overal. Dat is op het dikste punt een fractie, maar gemiddeld bijna 2 x zo dik. En het belangrijkste: we zijn inmiddels 5 jaar verder.

De case voor een MBA zie ik zeker wel. Die is ooit gepositioneerd als "ultraportable": een full-blown laptop waarvan de internals zijn geminificeerd. 12" is geen formaat waarop je lekker een dag kunt werken, 13,3" is daarvoor beter geschikt. De MBA 12" is eerder een soort netbook+, en laat dat nu net de hardst geflopte form factor van laptops zijn.

Ik begrijp dat er natuurlijk niemand die mij dwingt weer een Mac te kopen, maar een verbetering voor mijn soort gebruik zie ik gewoon niet. Hij is of minder portable en zwaarder of lichter, meer portable maar minder bruikbaar. En er dan wel een 12,8" tablet tegenover zetten... :?

Kortom: voor mij is het hoe dan ook een stap terug. En dat had ik 5 jaar later niet verwacht.

Laten we hopen dat ze naast de 12" ook nog een 13" blijven leveren. :-)
I stand corrected wat betreft de afbeelding. Echter de MacBook Air is 0,3 - 1,7cm dik, de MBPr is 1,8cm dik overal. Dat is op het dikste punt een fractie, maar gemiddeld bijna 2 x zo dik. En het belangrijkste: we zijn inmiddels 5 jaar verder.
Het gemiddelde is echter helemaal niet interessant. Het is het dikste stuk wat bepaald hoe lastig het is met het ding te werken of het ding te vervoeren. En op het dikste stuk is er, practisch gezien, geen verschil. Qua form-factor is er dus geen verschil tussen de Air en de Pro.
De case voor een MBA zie ik zeker wel. Die is ooit gepositioneerd als "ultraportable": een full-blown laptop waarvan de internals zijn geminificeerd.
In de praktijk is het echter een full-size laptop waarvan de internals zijn gebudgetificeerd. Hij is niet kleiner maar wel veel trager dan zijn "grote" broer zonder dat hij veel goedkoper is. Use case dus, simpelweg, niet aanwezig.
Ik begrijp dat er natuurlijk niemand die mij dwingt weer een Mac te kopen, maar een verbetering voor mijn soort gebruik zie ik gewoon niet. Hij is of minder portable en zwaarder of lichter, meer portable maar minder bruikbaar. En er dan wel een 12,8" tablet tegenover zetten... :?
Simpele oplossing: MBP. Nauwelijks zwaarder, niet minder portable, wel bruikbaarder.

Ik snap je punt hoor. Een 12" laptop is, ook in mijn ogen, absoluut belachelijk. Ik kan op een 13" al nauwelijks mijn werk doen. Daarnaast kan ik me niet voorstellen dat ze in die 12" nog hardware weten te proppen die beduidend beter presteert dan een simpele tablet. Naar mijn mening hoort de MBA gewoon een stille dood te sterven. Het concept is achterhaald door de werkelijkheid dat dezelfde use case nu met full-spec hardware te realiseren is.
Daarin heb je m.i. wel een punt. De MBA 13 inch met retina scherm is te weinig onderscheidend van de MBPr 13 inch.
Zou het kunnen dat de 11" MacBook Air in de nieuwe 12" is doorontwikkeld?
Dat is precies wat ik ook zoek. Hoop dat ze hier rekening mee houden.... 13 inch is voor mij het minimum om fijn te werken op een laptop
Ik zie op diverse sites geruchten over een 12 inch macbook air en 12 inch ipad pro ...wat ik me afvraag en ben vast niet de enige, is of hier niet een verband tussen zit. Zou het niet mogelijk zijn dat het op de een of andere manier hetzelfde product is maar in 2 form factors wordt getest. Het verbaast me dat hier nog niet echt geruchten over zijn terwijl mij het logisch lijkt dat dit een optie zou zijn.
Zou wel interessant zijn. Een iPad met x86, of een MacBook Air met ARM...
zou me niet verbazen als de hele mac lijn uiteindelijk op ARM gaat lopen. Dan hebben ze echt alles in handen, van processor tot OS. Zou wel jammer zijn want nu kun je echt heel lekker virtualiseren. Er draaien nu 3 OSen op mijn MBP. OSX uiteraard en daarnaast Ubuntu voor het ontwikkel werk en een kleine win 8.1 client voor die dingen die echt windows nodig hebben. Best relaxed om te kunnne swipen tussen OSsen.
Gaat Apple de convertible in 2015 uitvinden? :-)
Zou prachtig zijn als je je 12" iPad kon dual booten naar OSX

De air blijft een prachtig toestel, alleen die bezels/resolutie zijn niet meer van deze tijd :(

@Mauritus, ik bedoel hier de Macbook Air, sorry was inderdaad niet duidelijk gezien de iPad nu ook Air heet :-) Maar volgens de geruchten zouden die bezels flink verbeteren bij de komende update... Let's see

[Reactie gewijzigd door musback op 5 maart 2015 10:14]

In tegenstelling tot een telefoon zul je met een apparaat van tablet formaat toch altijd bezels nodig hebben om hem uberhaupt vast te kunnen houden.
Je kan een wireless Apple keyboard ook gebruiken met een iPad dus lijkt me niet.
Anoniem: 614
5 maart 2015 09:56
Grappig. Microsoft komt met de Surface Pro 3 in 12" en Apple volgt. Tijden veranderen.
Er gaan al twee jaar geruchten dat Apple met een 12" Pro versie komt, ik denk dat dit een beetje hetzelfde is als met de Apple Watch, ze zijn er al lang mee bezig maar ze nemen hun tijd om het te zorgen dat het naar hun idee perfect is.
Net als Microsoft doet. Dus de productcyclus zal niet veel anders zijn.
Zo is Microsoft ook eerder met hun smart wearable. Daar was Microsoft 5 jaar geleden al mee begonnen. Zoals ik zei: tijden veranderen.
Microsoft had vlak na het eerste Surface event al aangekondigd bezig te zijn met de 4 volgende generaties. Dus op de geruchten zullen ze zich wel niet gebaseerd hebben voor de Surface 3.

Daarbij, we zien inderdaad al jaren geruchten van een iPad Pro. En al jaren zou die aan het eind van datzelfde jaar worden aangekondigd, en al jaren is dat keer op keer niet waar omdat die al jaren "is uitgesteld"...
Ik zit nog te twijfelen.
Heb nu een MacBook Air van 2010, werkt nog altijd perfect, werk er 10 uur per dag op, maar wil nu na bijna 5 jaar wel eens upgraden, en zit te twijfelen om de komende tijd nog een MacBook Pro 13” retina te kopen, of te wachten op de refesh komende zomer.
MacBook Pro 13 retina heeft nu alles al wat die nieuwe MacBook Air nog moet krijgen. Daarnaast denk ik dat de prijzen op de tweedehandsmarkt voor je MacBook Air omlaag zullen gaan met dat die nieuwe MacBook Air op de markt komt omdat het aanbod van tweedehands MacBook Air's op dat moment toe zal nemen.
Weet zelf niet zeker of ik nog wel een Air wil sinds de Pro een stuk zijn afgeslankt.
En de Pro zal qua specs altijd voorlopen op de Air, en gezien de geruchten deze van 13 naar 12 inch zou gaan, zit ik te overwegen om gewoon de huidige Pro te kopen, of zoals brick5492 al zegt, wachten op de refresh van de Pro's maar dat is pas mid-zomer meestal.
Aangezien je een poweruser bent die serieus lang doet met eenzelfde product lijkt het me toch sterk beter dat je voor een MBPr gaat. Kan je gerust terug 4-5 jaar weg. Retinascherm is toch echt stukken beter dan wat er nu zit in de air's. Beide gehad, dus heb kunnen vergelijken.
Nieuwe specs van de nieuwe MBA zouden zijn gelekt:

http://www.onemorething.n...euwde-macbook-air-gelekt/

Geen Retina, dus dat wordt gewoon een MBPr.
... Mogelijk wordt dan ook een vernieuwde MacBook Pro met Intel Broadwell-chip, en een 12-inch MacBook Air onthuld.
Kan dus nog steeds. Een 12" Air Retina.
Ja maar keek meer naar mijn wensen en eisen, ik ga niet downgraden naar 12".
Heb afgelopen november een MBPr 13 inch gekocht en niet een MBA 13 inch (die een broer van mij heeft) vanwege m.n. het scherm. Die broer van me erkende ook dat het toch wel een heel fraai scherm was op die MBPr 13 inch.

Misschien heeft brick5492 inderdaad nog wel een punt. Als je iets nieuws aanschaft wil je natuurlijk wel zoveel mogelijk bang for your buck. Helemaal wanneer je niet echt zit te springen om op dit moment aan vervanging te halen.
Naja aan de ene kant moet ik me weerhouden niet gelijk naar de winkel te rijden en spontaan te gaan kopen, maar aan de andere kant, ik weet niet wat er dan aangekondigd wordt.
Sowieso de nieuwe processor lijn, maar buiten dat, geen idee.
Dus het is een beetje een twijfel geval.
Ik heb nu dus een MBA 13" die al bijna 5 jaar oud is en nog prima mee gaat. Ik ben deze dan ook zo gewend dat het hele retina me eigelijk nog niks doet, dus kan ik beter ontwetend blijven tot de zomer.
Ik zal er over nadenken, denk niet dat et zo veel gaat veranderen bij de nieuwe MacBook. Enige waar ik wel van zou balen, als ze bijvoorbeeld ineens dan Touch ID in de MacBook stoppen, want daar zit ik op te wachten :-P.

Andere dingen die ik mis op de MBA van 2010:
 • Geen bluetooth LE (dus geen apps doorvoeren naar iPhone, en andere zaken die BT LE nodig hebben)
 • 2 GB geheugen, begint met mijn huidige werk tegen een limiet aan te lopen, en de huidige MBP heeft standaard 8 GB
 • Qua schijfruimte maakt het niet uit, nu 128GB SSD, maar is voldoende, ik doe veel met cloud en eigen cloud servertje.
 • Retina scherm ben ik wel heel benieuwd naar
 • De stap van een 2010 MBA naar 2014 MBP is toch wel al een behoorlijke stap, waardoor ik er wat meer mee kan gaan doen waar deze MBA gelimiteerd voor is nu

[Reactie gewijzigd door xoniq op 5 maart 2015 12:42]

Wachten op de refresh ;)
Misschien zit daar wat interessants bij en zo niet kun je de nu huidige modellen dan goedkoper kopen.
Bovendien heeft Apple moeite met bepalen welke features de zakelijke iPad aan boord moet hebben. Volgens The Wall Street Journal overweegt het bedrijf om usb-poorten toe te voegen aan de tablet, waarbij het mogelijk om usb 3.0-poorten gaat. Op dit moment heeft de iPad geen usb-poorten. Ook zou het bedrijf ondersteuning voor toetsenborden en muizen overwegen. Apple heeft de 12,9"-iPad nog niet officieel aangekondigd; dat gebeurt waarschijnlijk pas nadat de productie al is gestart.
Het is ook niet raar dat ze hier moeite mee hebben, IOS is totaal niet gericht om goed met een toetsenbord en vooral met een muis te werken. Heel het OS mag op de schop als ze muis functionaliteiten gaan toevoegen. Zou het tevens erg raar vinden als ze alleen de pro functie deze opties gaan bieden, gezien ze dan fragmentatie binnen hun IOS OS gaan creëren. Eén store is op dit moment toch wel de kracht van Apple.

Het werd wel ondertussen tijd dat ze met iets nieuws gaan komen. Ze hebben te lang op hetzelfde geteerd en zijn een beetje vergeten dat de consument meer met hun tablet willen doen dan Candy Crush spelen.. Wat moet je met een iPad als je er totaal niet proactief op kan werken?

[Reactie gewijzigd door vali op 5 maart 2015 09:33]

Muis ben ik met je eens maar toetsenbord? Mijn moeder heeft een toetsenbord aan haar iPad en schrijft daar hele lappen tekst mee. Dat lijkt prima te gaan.
Ik doelde meer de interactie met het toetsenbord en het programma wat je gebruikt. Je kan inderdaad nu lappen tekst op je Ipad tikken, maar de vraag is, is dit echt economisch? Kan je echt fijn een scriptie hier als student op tikken? Je moet namelijk het scherm als muis gebruiken als je bepaalde wijzigingen wilt maken, gezien er geen muis is.

Zag in het verleden genoeg medestudenten tijdens hoorcolleges klooien om iets moois van hun aantekeningen te maken.

[Reactie gewijzigd door vali op 5 maart 2015 09:45]

Sorry dit moet ik gewoon zeggen.
Dit word een Surface Pro Rip-off :9

Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat de Ipad Pro geen bestaansrecht heeft.
Ik verwelkom het zeer zeker. Ik vind juist dat er eens gezegd mag worden dat Apple de Surface kopieert in plaats van iemand anders de Iphone ;)
Misschien moet je wachten tot de iPad Pro gepresenteerd wordt voor je te enthousiast wordt... :)
Dus tegenwoordig is het al een rip off als iemand een groter formaat van iets maakt?

Dat is net zoiets als zeggen dat Dell HP kopieert omdat die als 1e 16GB in een laptop hebben gestopt, dus ieder ander die later 16GB in een laptop stopt is HP aan het kopieren. 8)7
Het woord 'Pro' en 'zakelijke iPad' wijzen erop dat het om meer gaat dan een groter scherm.
Het zijn natuurlijk maar speculaties maarja, jij kiest ervoor om mijn tekst zo 'bekrompen'? op te vatten ;)
Zo'n grote tablet kan ook ideaal zijn voor bejaarden die slecht kunnen zien.
Die zou ik dan weer een MacBook Air of Surface Pro aanraden vanwege de leesbare lettertjes op het toetsenbord.
;)
Kan je spreken van uitstellen als er nooit iets is aangekondigd?
Let wel, we hebben het hier over een gerucht van WSJ over een eerder gerucht van WSJ over een product dat nog niet aangekondigd is door Apple. De in het eerdere gerucht genoemde verschijningsdatum wordt in dit gecorrigeerd door een nieuw gerucht waarin Apple tegen problemen aan loopt. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat het eerdere gerucht simpelweg niet klopte danwel te voorbarig was.

Welkom in de wondere wereld van Apple-rumors. Kort samengevat WSJ houdt nog steeds vast aan het gerucht dat de iPad Pro nog ontwikkeld wordt en misschien wel met USB poort! Maar ja, dat klinkt minder sexy...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee