Wii U had in december in de VS beste verkoopmaand sinds release

Nintendo of America heeft gemeld dat de Wii U zorgt voor een stijgende lijn in de verkoopaantallen. In 2014 is in de VS 29 procent meer hardware en 75 procent meer software verkocht dan in 2013. De console zelf heeft in de maand december een verkooprecord gevestigd.

Exacte verkoopaantallen noemt Nintendo of America niet, maar het bedrijf benadrukt wel dat het in 2014 meer omzet heeft behaald dan in het jaar daarvoor. De nieuwste console van Nintendo heeft daar een belangrijk aandeel in gehad, want de Wii U is naar eigen zeggen in 2014 meer verkocht dan in andere jaren. Het is echter onduidelijk hoe dat wordt berekend, omdat Nintendo een scheiding maakt tussen een kalenderjaar en het fiscale jaar.

Het bedrijf dankt de stijgende lijn aan de nieuwe games die zijn uitgekomen en aan de introductie van de amiibo-poppetjes. In 2014 zijn games als Mario Kart 8 en Super Smash Bros. voor de Wii U verschenen. De racegame is 1,7 miljoen keer verkocht, terwijl het vechtspel met 1,3 miljoen verkopen in het spoor is gebleven. De amiibo-figuren zijn bijna twee keer zoveel verkocht als Super Smash Bros., zo claimt Nintendo. Bayonetta 2 is ook een grote titel voor de Wii U geweest, maar het bedrijf doet over die game geen uitspraken.

Nintendo heeft eerder deze week het nieuwe assortiment voor 2015 getoond. Er worden nieuwe versies van de 3DS-handhelds op markt gebracht. Het bedrijf gaat voor de Wii U in mei Splatoon op de markt brengen. Dat gebeurt in mei, maar een releasedatum is nog niet bekendgemaakt. Daarnaast worden enkele Wii-games via de eShop opnieuw voor de Wii U uitgegeven.

Door Kay Korevaar

Stagiair

16-01-2015 • 11:03

147 Linkedin

Lees meer

Super Smash Bros. komt week eerder uit Nieuws van 31 oktober 2014

Reacties (147)

147
133
76
5
0
46
Wijzig sortering
Wacht maar eens tot de eerste USB loaders voor de Wii U beschikbaar komen. In relatief korte tijd zijn behoorlijk wat encryptie-keys bekend geworden, recentelijk de WiiU Common Key. Het wachten is op de Starbuck (ARM security processor) AES key. Er zijn al bruikbare webkit-expoits, er wordt druk gesleuteld aan een kernel-exploit (CafeOS on PPC) en dan is nog een IOS-U (ARM)-exploit nodig voor firmwares >3.0.1
Rand van faillisement? Waar haal je dat vandaan? Nintendo heeft nog steeds super veel geld in kas, en weinig tot geen schulden. De inkomsten nemen af, en de winst neemt af, maar Nintendo heeft echt nog geen financiele risico's.

Bron: link
Als je naar je op je eigen link klikt dan zie je dat de opmerking "winst afnemen" niet helemaal correct is. In 2014 was er geen winst maar een "verlies" . ( netto inkomen ) .

Aandeelhouders vinden ook het ROI (return on investment ) erg belangrijk. Een negatief ROI is bepaald niet positief te noemen.

Overigens heeft Nintendo inderdaad nog voldoende geld in kas, maar dat wil niet zeggen dat ze achterover kunnen gaan leunen. Met name de terugloop verkopen voor de 3DS ( concurrentie mobiele apparaten , teruglopende verkopen Japan ivm btw,etc ) zijn toch wel zorgwekkend.
Of dit een gezond business model is, is een andere vraag. Ik hoor of lees eigenlijk nooit meer wat over Nintendo. Xbox en PS hoor ik daarentegen heel veel over. En als ik nou naar de catalogus van de Wii kijk dan loop ik ook niet echt warm, bijna allemaal rehashes van oude games en een paar games die je ook gewoon op de PS of Xbox kan krijgen welke allebei een grotere gamescatalogus hebben.

Daarnaast vind ik de hardware ook bijzonder ondermaats (hij is net wat sneller als de X360 die uit 2004 komt) en vind ik de lagere prijs nou niet echt een redeeming feature te noemen.

Ik krijg een beetje de vibe dat Nintendo het allemaal wel "best" vind en dat ze de stekker er uit trekken zodra het echt niet meer gaat. Handheld gaming verliest ook steeds meer terrein aan mobile devices met android, ios of WP. En nu er ook steeds meer op android gebaseerde gaming apparaten uitkomen (Nvidia Shield bijvoorbeeld) zie ik de toekomst hier ook niet erg rooskleurig voor Nintendo. Allemaal pure speculatie natuurlijk maar dit is een beetje het idee wat ik op het moment bij Nintendo heb.

Het zou iig erg jammer zijn als ze er niet meer waren, dat zou betekenen dat Microsoft en Sony de markt alleen in handen krijgen en dat is nooit goed. Misschien gaat de Steambox nog voor wat verandering zorgen maar dat vind ik eerlijk gezegd ook allemaal maar langzaam op gang komen.
Het gaat niet om de hardware het gaat erom wat je eet mee doet. Alle spellen die nintendo maakt voor de WiiU lopen soepel, zien er goed uit, spelen heerlijk en zijn zo goed als bugvrij. Dat kun van de andere apparaten en hun games niet zeggen.

Natuurlijk is de ps4 veel krachtiger dan de WiiU maar het los kunnen spelen van de tv is ook een voordeel dat de ps4 niet out of the box kan (zonder extra uitgaven).

Als je van de spellen van Nintendo houdt dan moet je gewoon hun hardware kopen. Dat is ook hun redding nu moet je wel een WiiU naast je ps4 zetten als je de beste spelen wilt spelen die er momenteel te koop zijn.
Anoniem: 580327
@4play16 januari 2015 17:35
Alleen als je van Nintendo games houdt ja. Als je niets hebt met hun type games heb je niets te zoeken op de Wii U. Het probleem met de Wii u is het gebrek aan third party support en dat zie je ook terug aan de verkopen.Het is het slechtst verkopende platorform na de de Ps Vita. Het aanbod aan games op de Wii U is voor een stand allone console gewoon mager het is gewoon niet breed genoeg. De meeste genres ontbreken of volledig of het aanbod is heel erg mager. Noem een goede realistishe racer op de WII U, noem een voetbal game op de U. Hoeveel RPGś zijn er op de Wii U? Houd je van shooters welke game haal je dan voor de WII U?

Kijk natuurlijk zijn de games van Nintendo erg goed. Maar je mist gewoon heel veel zonder third party support. Geen grand theft auto, geen red dead, geen elders scrolls, geen call of duty. Geen forza of grand turismo. Geen pes of fifa. Dat is voor de meeste mensen gewoon niet genoeg.
nintendo heeft wel nog alrijd veel meer Exclusives, en deze hebben ook meer unieke gameplay, vergeleken met PS4 en XB1 exclusives
als je een PC hebt, en daarbij een console wilt, is de Wii-U zeker geen slechte keuze
daarbij heb je bij de Wii-U nog geen paywall, zoals de xbox en Ps wel hebben

[Reactie gewijzigd door jeroen7s op 16 januari 2015 12:58]

Anoniem: 580327
@jeroen7s16 januari 2015 17:58
De meeste mensen kopen gewoon een console of een game pc. Ik vind dit altijd zoń raar argument. Alsof de gemiddelde pc gamer een Wii U gaat kopen. Ik zou daar weleens cijfers van willen zien want in mijn ogen past de pc gamer nou niet bepaald binnen het Nintendo profiel. De gemiddelde pc gamer speelt nou juist games op de pc omdat zij op de allerhoogste kwaliteit hun games willen spelen. En dan ligt het kopen van een Wii U nou niet bepaald voor de hand. De doelgroep van Nintendo zijn voornamelijk de die hard Nintendo fans en echt geen pc gamers.
sommige mensen spelen graag serieuzere games op hun computer, en de minder serieuze games/party games voor met hun vrienden op hun TV vanuit de zetel, als je al een PC hebt als primair gameplatform, en je wilt er nog iets bij, is een Wii-U een veel betere deal dan PS4 of XB1
ik zeg niet dat alle PC gamers een Wii-U kopen, maar er is wel degenlijk een markt voor, en die staan niet te springen om achter een paywall te staan voor hun secundair gaming-platform die ze enkel gebruiken voor de exclusives

ik game ATM enkel op PC maar als ik nu de keuze kreeg om een console te winnen OID dan zou mijn keuze direct uitgaan naar een wiiU
Anoniem: 580327
@jeroen7s16 januari 2015 18:39
Als je de keus kreeg om hem te winnen ja. Maar jij koopt hem dus niet.En dat doen de meeste pc gamers niet. Die bewering durf ik wel aan. Dus het is een mooi verhaal maar daar heeft Nintendo vrij weinig aan. Punt is natuurlijk dat de meeste gamers console gamers zijn en die spelen meestal weinig games op de pc. Dus die gaan eerder voor een One of een PS4. Ik ben zelf geen pc gamer (meer) en speel alles op de console. Dan ben je toch echt beter af op de PS4 of de One. Anders mis je gewoon veel te veel.
ik ben ook aan t twijfelen of ik hem ga kopen, en er zijn genoeg PC gamers die een beter budget hebben als ik (ik studeer nog) die wel een wiiU kopen/gekocht hebben
Punt is natuurlijk dat de meeste gamers console gamers zijn
http://www.joystiq.com/20...ve-announces-at-dev-days/
is toch wat meer dan hoeveel mensen een next-gen console hebben gekocht, zelfs alle 3 samen
zelfs 1 PCgame kan daarover:
http://www.forbes.com/sit...ayers-67-million-monthly/
dus nee, het grootste deel zit totaal niet op een console

[Reactie gewijzigd door jeroen7s op 16 januari 2015 20:12]

De gemiddelde pc gamer speelt nou juist games op de pc omdat zij op de allerhoogste kwaliteit hun games willen spelen.
Of omdat je op een pc doorgaans een muis en toetsenbord hebt? En dat een investering in een goed beeldscherm en grafische kaart zich ook uitbetaalt op ander gebied, bijv. videobewerking?
En dan ligt het kopen van een Wii U nou niet bepaald voor de hand.
Ik game zowel op de PC als op de Wii U (en 3DS). Ik kocht een Wii U vanwege de kwaliteitsgames die er voor het platform waren, niet voor de hoeveelheid driehoeken het apparaat op het scherm kan tekenen.

Tot nu toe heb ik nog geen interesse gehad in de PS4 of XBO, simpelweg omdat de meeste games me niet kunnen interesseren. En de games waar ik mogelijk interesse in heb zijn multiplatformtitels die ook op de pc verschijnen.

Kortom, het draait voornamelijk om de games die het platform aanbiedt. De rest is secundair in de aanschafkeuze.
Dat jij niets hoort over Nintendo betekend niet dat ze niets verkopen.

Feiten zijn dat de 3DS net zo goed verkocht heeft afgelopen week dan de PS4, en dat de WiiU afgelopen week net zoveel is verkocht als de Xbox-One.

Kortom van de top4 best verkochte consoles zijn er 2 van Nintendo.

Als ik kijk naar de s/w per platform heeft de WiiU bijna net zoveel titles verkocht als de Xbox One....

Bron: Link

Edit:
Ik denk dat de Playstation en Xbox divisies jaloers zijn op de winst die gemaakt wordt bij Nintendo.

[Reactie gewijzigd door Devroet op 16 januari 2015 11:40]

Anoniem: 580327
@Devroet16 januari 2015 17:51
Dan pak je wel lekker de statistieken die jou goed uit komen. En week zegt helemaal niets. Over heel 2014 verkoopt de Wii U gewoon matig hoor. Het is na de Vita het slechts verkopende platform. Dat de 3DS het wel goed doet lijkt mij wel duidelijk. Nintendo is gewoon heer en meester bij de handheld platformen.
Daarnaast vind ik de hardware ook bijzonder ondermaats (hij is net wat sneller als de X360 die uit 2004 komt) en vind ik de lagere prijs nou niet echt een redeeming feature te noemen.
Qua peformance misschien, maar de gamepad is echt een geweldige toevoeging. Hoeveel uurtjes ik al niet heb zitten gamen op de gamepad terwijl iemand anders TV zat te kijken..

De Wii U heeft leuke exclusives en unieke gameplay mogelijkheden en heeft dus wat mij betreft een toegevoegde waarde.

De PS4/Xbone daarentegen vind ik erg tegenvallen, het zijn gewoon ultra-low-end PC's, niks unieks aan en absoluut geen toegevoegde waarde als je al een PC hebt staan.
ook grappig met de gamepad: wanneer je local multiplayer CoD speelt, dan kan de andere speler niet meer op mijn scherm kijken :D (ook kun je gewoon split screen doen). Ik kijk ook erg uit naar splatoon

Dat gezeik over hardware altijd... Wanneer je specifiek goede hardware wil, ga je niet een console kopen (lijkt mij)

Verder, on topic: dat die amiibo zo goed verkopen (OK, toegegeven. Ik heb er ook al drie). Nu hoop ik dat daar wat meer functionaliteit bij/mee komt; bijvoorbeeld, dat ik met een mario poppetje mario kan selecteren om mee te racen in mario kart (ik dacht tbh dat dat de bedoeling was van de amiibo).
Nintendo timmert wel degelijk hard aan de weg. In de afgelopen twee generaties is het echter duidelijk geworden dat Nintendo meer in een niche opereert dan Sony en Microsoft voor zover het de consoles betreft. Het kan heel goed zijn dat de nieuws outlets die jij volgt meer op heeft met de serieuzere games die op de XBONE/PS4 verschijnen, dan de spielerij die op de Nintendo apparaten worden gepubliceerd.

En, hoewel Nintendo met de Wii een goudader heeft aangeboord, vallen de verkoopcijfers van de Wii U inderdaad tegen. Dat betekent dat er weinigthrid party ontwikkelaars zijn die het risico aandurven iets voor de Wii te maken. Wil niet zeggen, trouwens, dat Nintendo niet met een paar uiterst creatieve games op de markt is gekomen afgelopen jaar. En ja, hoewel dat veelal rehashes zijn, zijn de reviews daarvan overwegend positief.

Zoniet de 3DS, trouwens. Ja, mobile gaming mag nu een serieus ding heten. Maar toch heeft Nintendo er inmiddels 50 mln van weten te verkopen. Voor die console geldt wel een levendige software ecosysteem met genoeg 3rd party inbreng.

Dat Nintendo de handoek niet gaat werpen is inmiddels ook wel duidelijk. Zo heeft Miyamoto aangegeven dat de volgende grote Super Mario op de next gen wordt uitgebracht. En, hoewel Nintendo nooit de snelste consoles heeft gebouwd, zijn er geruchten dat AMD deze keer meewerkt aan de CPU. En volgende maand verschijnt overigens de mid-life refresh van de 3DS.
Ahem, Xbox 360 komt uit 2005 :p Daarbij gaat het bij Nintendo niet om pure kracht zoals bij de One en PS4, maar om uitstekende games. Games die bugvrij zijn (zoals het hoort) en veel plezier leveren. Ja ik moet bekennen, opgegroeid met de NES, SNES en later N64, er is wel een plekje in mn hart voor Big N.

En eerlijk gezegd, als je de games van One, PS4 met de Wii - U vergelijkt (even vanuit gaan dat je als tweaker ook een game PC hebt), dan wint de Wii U gewoon zowel in kwantiteit als in kwaliteit. Halo MC zat eerst vol met bugs (hoor er nu niet meer veel over, misschien weg?) en was voor mij de enige titel van de One die interessant was (hoewel ik alle delen al gespeeld heb). PS4? Geen enkel game (!) uit 2015 lijkt mij interessant (GTA5 uitgelaten, die ik heb ik echter al in 2013 gespeeld op mn PS3). Wii U? pfff, de Mario platform games, Mario Kart (blijft n1 party game), Smash (bijft n2. party game), Bayonetta 2 (1 vond ik al gaaf, originele DMC vond ik ook gaaf) zelfs die Toad game zou ik spelen (niet volle pond voor betalen alleen, 30 euro ofzo is het wel waard). Windwaker, hoewel al meerdere malen uitgespeeld op mn GC, zou ik ook weer proberen en Metroid trilogy (gemist op de Wii) komt binnenkort ook uit.

Wat lijkt mij interessant op de PS4/One wat niet voor de PC uitkomt? FFXV (komt misschien ook uit op PC alleen), Bloodborne, KH3, Halo 5 and that's it. Voor nieuwe IP's is het sinds Watchdogs duidelijk eerst een maand wachten op de reviews. Ik verwacht NIETS meer van nieuwe IP's behalve als ze van Nintendo komen!
Ja want Xbox en Playstation moeten het helemaal niet hebben van rehashes xD Call of Duty, Assassins Creed, FIFA, Farcry, NBA 2K15 en de rest van de top verkopende spellen die ook gewoon op de PC beschikbaar zijn.

en qua handhelds hebben ze tot nu toe meer dan 44 miljoen 3DS's verkocht.

[Reactie gewijzigd door Dazzyreil op 16 januari 2015 11:36]

Jij pakt nu 1 zin uit mijn comment en plaatst hem volledig uit context. Ik heb nooit gezegd dat de Xbox one en PS geen rehashes hebben maar dat ze in vergelijking met de WiiU een veel grotere gamescatalogus hebben voor de hardcore gamer en dat de exclusives op de WiiU voornamelijk rehashes zijn van bestaande games.

Destiny bijvoorbeeld of Titanfall zijn geen rehashes en kun je niet op de WiiU krijgen.
Toch als je naar de verkoopcijfers kijkt van de Playstation 4 dan zijn het bijna allemaal rehashes EN multiplatform spellen dus dan heb ik liever een exclusive die 1x in de 3 jaar een rehash krijgt dan een jaarlijks rehashed multiplatform game.
Maar dat wil niet zeggen dat mensen geen andere games kopen. Het grote verschil is dat men wel de unieke games koopt maar daar mee verschillen inverkoopaantallen zijn. Dat men daarnaast nog veel rehashes koopt is geen probleem.

Het is niet voor niets dat ze door kunnen gaan met reashes
De komende twee maanden alleen al komen er twee nieuwe ipś. The order en Bloodborne. Exlusive voor de PS4. Ook het afgelopen jaar waren er genoeg nieuwe ips. Mensen vergeten alleen dat de PS4 en de One pas een jaar op de markt zijn en de Wii U een jaar langer. Het duurt gewoon even voordat games uitkomen op een nieuw platform.
Zo kan ik ook tal van games opnoemen die er niet voor de PS4/XB1 te krijgen zijn: Bayonetta, Captain Toad, The Wonderful 101, Hyrule Warriors en nog een aantal indie/kleinere download titels. En dan heb je bijvoorbeeld nog Rayman Legends, niet exclusief maar wel aanzienlijk leuker op de WiiU.

Overigens, zoveel rehashes zijn er nou ook weer niet, alleen het feit dat Mario in een spel zit maakt het niet meteen een rehash, meestal bieden nieuwe Mario's meer vernieuwing dan de zoveelste uitvoering van CoD, FIFA, Halo, Killzone, etc.

De enige echte rehash (naast de Virtual Console spellen) is eigenlijk LoZ Windwaker.
Vraag me dan toch af wat een hardcore gamer is. Is dat als je schiet en racespelletjes met 14-jarigen online speelt? Want dat is wel de grootste aanhang van dit soort games. Mario, Metroid en Zelda zijn dan niet hardcore? Deze games zijn overigens moeilijker en vereisen iets meer gedachte dan de gemiddelde Loop naar X en schiet de nazis neer-games.
Wie bepaald wat "goede games" zijn?
De een is een fan van jrpg's ( op platformen als PS3/4 en de 3DS goed vertegenwoordigd ) de ander van 1st person shooters.

Daarbij: een pc is niet per definitie "goede hardware". Dat hangt maar net af van de componenten die je in een pc stopt. dat "goede games' is ook maar relatief. De laatste tijd komen er weer wat meer goede games uit, maar een tijdje terug was het drama, met veel games die console exclusives werden omdat er aan pc-gaming te weinig verdiend werd. ( door piraterij, of zo werd gezegd)
Ga op steam eens rondkijken en dan zie je dat daar ook een grote partij pure baggergames op staan...

Hardcore gamer is trouwens ook maar een hokje. Er zijn heel wat gamers die al vanaf de jaren 80 gamen op consoles ( en pc's ) .. Atari 2600 tot aan de ps4/wiiU/Xbox. Die kunnen zichzelf heel wat beter hardcore gamer noemen dan de groep die flash spelletjes in een browser op een pc zitten te spelen....
Voor mij is het enige nadeel van PC juist dat het veel games mist die ik echt goede games vind. Projecteer je eigen gedachten niet op anderen.
Jij bekijkt het iets teveel vanuit jouw oogpunt. Nintendo heeft een geweldige set aan games, grote afwezigen zijn de fps games. Maar er zijn echt wel ontzettend veel spellen en veelal wordt de WiiU geroemd om het grote aandeel goede first party games, in tegenstelling tot het magerdere aanbod van de PS4 en Xone. Afhankelijk van je voorkeur kan het zijn dat de wiiu wel minder games in jouw genre heeft.
Als Nintendo 0 omzet zou draaien kunnen ze nog iets van 30 jaar bestaan

(Reactie is naar de verkeerde, excuus)

[Reactie gewijzigd door Wesley-groet op 16 januari 2015 12:37]

Correctie: Als Nintendo 4 biljoen yen verlies draait per jaar kunnen ze nog iets van een 40 jaar bestaan.

Source
4 biljoen yen is (voor de luie man onder ons) ongeveer 34,5 miljoen $$, dat is dan weer niet een heel hoog bedrag..

Ter vergelijking: Nintendo heeft al eens een fiscaal jaar een verlies van 366 miljoen $$ geleden.. (bron)

Dus inderdaad, als ze in hibernation zouden gaan leven ze nog 40 jaar, anders moet er toch echt wel brood op de plank komen ;-)
Nee, het is veel meer. Vorig jaar had Nintendo 8 miljard dollar in de kluis.
nou aan de rand van faillissement zal niet gebeuren. Wat mij nog meer verbaast, is dat men lyrisch is als Nintendo weer met ouwe shit op de proppen komt, ik zit niet te wachten op een NES game die virtual te draaien is op de Nintendo
Wat ik ook niet snap, is dat Nintendo met de WiiU deze cijfers kan halen, als ik bepaalde fora's mag geloven, begint men wel stevig te balen van Nintendo (de 10 tot 15 jarige daar gelaten, die zijn overal nog enthousiast over)
Wat ik ook niet snap, is dat Nintendo met de WiiU deze cijfers kan halen, als ik bepaalde fora's mag geloven, begint men wel stevig te balen van Nintendo
Dat is niet mijn ervaring, Wii U fora staan vol met positieve verhalen (check /r/wiiu eens op reddit), je leest bijna dagelijks een verhaal van iemand die na lang twijfelen toch maar een Wii U heeft gehaald en er veel meer plezier van heeft dan van een PC4 of Xbone.

Kijk je daarentegen naar de PS4 of XBone reddits, niets dan geklaag over buggy en of tegenvallende games.
Schat, alleen Sony staat aan het rand van het Failisement, en Microsoft moet uitkijken dat Value Act niet met hun doet wat ze eerder met gigant Motorola hebben gedaan (IN stukjes snijden en kapot maken).

Nintendo staat heel dik in de plus, zo dik zelfs dat ze rondjes kunnen dansen om het Sony Hoofdkantoor terwijl ze met 10 yen stukjes strooien. Dit kunnen ze dan maanden vol houden zonder dat het ook maar op hun winst drukt. Sony daarentegen zal haar CEO's naar buiten schoppen om gauw dat geld op te rapen ;).
Huh? Nintendo op de rand van faillisement?? Ze maken pas 2 jaar verlies sinds hun oprichting (in 1800-nogwat!). Met de verkopen van de Wii hebben ze voor de eerstkomende 10 jaar nog cash genoeg. Je bent in de war met Sony en Microsoft's gaming divisie waar enorme leegloop is en wat financieel totaal aan de grond zit denk ik...
Tja, ik blijf het jammer vinden, want de Wii u is echt een leuke console, maar waarom geen snellere hardware, zodat er ook 3rd party support is. Nintendo heeft een geweldig aanbod van exclusives, maar veel andere topgames ontbreken vanwege te trage hardware. Ik snap dat de prijs van de console dan hoger komt te liggen, maar dat weerhoudt de Xbox One en PlayStation 4 toch ook niet van succes?
Het is maar de vraaf of er veel meer 3rd party support zou zijn als de hardware sneller zou zijn. Op de Wii U zijn ook gewoon Call of Duty's en Assassin's Creed's uitgekomen. Die verkochten niet best. De gemiddelde Nintendo gebruiker heeft dus schijnbaar geen behoefte aan middelmatige (en niet bug-vrije) multi-platformers.

Ik koop vrijwel enkel Nintendo titels op mijn consoles. Simpelweg vanwege de kwaliteit die vrijwel gegarandeerd is. En als ik dan lees over de dramatische problemen bij sommige multiplatform titels dan vind ik dat in eerste instantie diep treurig (je zal maar 50/60 euro spenderen aan een nieuw spel, je er maanden op verheugen en vervolgens teleurstelling na teleurstelling krijgen) maar ook blij dat Nintendo de kwaliteit wel hoog houd.
Soms zit ik er aan te denken om er 1 te kopen, maar dan sta ik in de mediamarkt dan doe ik het toch niet.

De controller blijf ik maar irritant vinden die grote tablet, ja je kan een gewone controller kopen maar dan ben je ook weer z'n 50 euro kwijt.
Ook het spellen aanbod vind ik tegen vallen eigenlijk wel, ik vind Donkey kong leuk en Mario kart/ soms gewoon mario platform spel.

Misschien dat ik tegenwoordig meer leuk vind straks zelfde en nog paar, maar de spellen zou ik sowieso al nooit nieuw kopen.
Dus om daarom al WiiU met mario kart te kopen circa 300 euro + 50 euro normale controller duur grapje, dat was bijna even duur als mijn ps4 waar meer spellen voor mij uitkomen.
De 'grote tablet' is eigenlijk gewoon een grote controller. Met een schermpje in het midden. Zovaak gebruik je dat touchscreen niet, des te meer de sticks en de buttons die er omheen liggen.
Overigens heb ik mijn Pro Controller voor 2 tientjes uit Japan laten overvliegen.

Uiteindelijk draait het om de games, die moeten je overtuigen - anders moet je 'm laten liggen.
Een Wii U Basic pakket wordt al vrij compleet geleverd voor 200 euro, met 2e hands Mario Kart 8 en een geïmporteerde controller zit je 100 euro onder je begrote bedrag en heb je nog gratis Nintendo Land, Wii Party U en een Remote erbij: http://www.wehkamp.nl/spe...oller/C25_5EE_5EE_709949/
Maar 8Gb is dan wel weer een beetje weinig lijkt mij :)
Wat wil je er allemaal op gaan zetten dan? De Wii U vereist itt de PS4 en Xbone niet dat je games installeert of zoiets. Enkel savegames komen erop, en gedownloade titels, maar 32GB is daar tegenover ook niet bijzonder veel :P Desnoods gooi je er voor 2 tientjes een groot SD kaartje in, of prik je een flinke USB-stick achterin.
USB-harddisks kunnen ook gewoon aangesloten en gebruikt worden.
Dat klinkt dan al veel aantrekkelijker de 8Gb versie, het klinkt alleen zo weinig maar als installatie niet hoeft(En ik niet digitaal ga).
Als ik even snel 8GB versie bekijk met donkey kong(Of ander wille keurig spel) + normale controller is leuk dan, je komt dan al zowat op de zelfde prijs uit als premium pakket uit.

En inderdaad anders een sd kaart of iets erin.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 16 januari 2015 13:32]

Wat Richh hierboven zegt, 8GB is weinig maar 32GB is net zo snel vol :) als je digitaal wilt gaan (wat niet aan te raden is bij Nintendo) dan zal je in beide gevallen een externe HDD moeten aanschaffen.
Oke ja dan valt het wel mee idd digitaal doe ik toch niet, ik koop ook op de ps4 niks digitaal alleen soms iets wat ik gratis kan krijgen via ps plus.
Dan valt het inderdaad al een heel stuk mee, de 8Gb is al een stuk goedkoper.

Ik heb nog sd kaart van 64GB die eventueel dan in zou kunnen, mocht het echt nodig zijn of usb stick van 32/64 heb ik ook nog wel.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 16 januari 2015 13:08]

Ik speel vaak genoeg op de tablet/controller en ik moet zeggen hij ligt behoorlijk goed in de hand en daarbij weegt hij ook niks.
Anoniem: 301518
16 januari 2015 11:05
Goed voor ze! In al het console geweld gaan ze toch gewoon lekker door.
Gewoon door kwaliteitsgames te leveren en natuurlijk wat trouwe aanhang.
De prijs zal ook wel helpen.
Ik zat zelf naar de Wii U te kijken voor mijn Kids (3&5) maar op de een of andere manier kan hij mij niet bekoren.
En naar wat ik lees laat de opvolger nog minimaal een jaar op zich wachten..
Consoles worden echt niet naar 2,5 jaar vervangen hoor... ook niet naar 3,5 jaar. Een opvolger laat zeker nog jaren op zich wachten.

Voor kinderen van 3 en 5 zou ik echter geen Wii U halen, maar eerder gewoon een Wii. Op de Wii U zijn niet bijzonder veel games voor kinderen, terwijl de oude Wii een enorme collectie aan casualgames heeft staan.
Voor de Wii U hou je eigenlijk alleen Mario Kart 8 en New Super Mario Bros. U over - en dat zijn toch meer games voor alle leeftijden, dan voor kinderen van 3 en 5.
Mijn zoon is 4 en vermaakt zich anders prima met de Wii U.
Vooral met Mario Kart 8,Planes,Skylanders en Rayman.
Dus weinig games voor kinderen valt wel mee...
Als je een beetje zoekt zie je dat er ook best veel games met 3+ zijn voor de Wii U.

[Reactie gewijzigd door BlaBla1973 op 16 januari 2015 16:16]

Ik zeg ook niet dat ze er niet zijn, ik zeg alleen dat de Wii U, en Nintendo, zich toch meer richt op de core dan op de casual gamer.

Verder zegt een PEGI-sticker natuurlijk helemaal niks over de moeilijkheidsgraad van een titel, of of een titel geschikt is voor kinderen. Die 3+ labels betekenen dat er geen 'schadelijk' geweld, seks of grof taalgebruik in zit wat de tere kinderzieltjes kan aanpassen :P
Daar moet ik je wel gelijk in geven :P
De Wii U is 100% backward compatible met alle Wii spellen dus zou ik nooit iemand aanraden om een oude Wii te kopen.
Consoles worden echt niet naar 2,5 jaar vervangen hoor... ook niet naar 3,5 jaar. Een opvolger laat zeker nog jaren op zich wachten.
Klopt, hier staat nog steeds de NES onder de tv. Heerlijk, ik denk dat de (jongere) kinderen dat nog steeds geweldig vinden door de eenvoud. Twee knoppen, erg laagdrempelig en veel primaire kleuren. Persoonlijk vind ik al dat 3d gedoe maar niks voor de kinderen, ik vind het zelf vaak al desorienterend en druk, laat staan zo'n kleine. Ik heb overigens ook een Wii maar die is niet eens meer aangesloten...

[Reactie gewijzigd door Rataplan_ op 16 januari 2015 12:36]

Voor mij is het meer de controller ook die mij tegenhoud, ik heb er nu al vaak mee gespeeld maar vind hele tablet maar niks.
Ja je kan ook gewone controller kopen maar sommige spellen heb je dat ding nodig, maar ook spellen aanbod is voor mij niet zo groot.
Grappig dat de tablet controller voor mij juist de enige reden is om een WiiU in huis te hebben. Door de tablet is het mogelijk om games te spelen zonder tv, waardoor deze dus door iemand anders gebruikt kan worden. Daarnaast vind ik hem comfortabel vasthouden, misschien nog wel fijner dan de ps4 controller..

Naast de spelletjes kan je ook NetFlix, Youtube of de browser gebruiken op de tablet zonder de tv aan te hebben. Handig omdat deze tablet er wél stevig genoeg uitziet dat hij het overleeft als je hem laat vallen. Ik durf hem dus prima aan mijn 1.5 jaar oude zoontje te geven om even Woezel en Pip op te kijken.
Ik vind in het algemeen zulke grote tablets niet handig in gebruik, heb 10 inch tablets gehad vind te lomp en groot om te gebruiken.
Ik zal hem juist niet gebruiken om op te spelen daar heb ik mijn tv door, maar volgens mij is de controller bedoeld bij bepaalde spellen voor speciale handelingen(Dus WiiU controller vereiste is normale controller niet kan).

Netflix en al die dingen ook niet van toepassing maar komt meer door dat ik alleen ben, geen kids of iets dus hoeft die daar niet voor gebruikt te worden.
Er zijn wel aantal spelletjes in de tussentijd maar niet waar ik 50/60 euro neerleg, dus hopend dat je ze ook leuk prijsje 2de hands kan vinden :).
Als de Wii U niks voor je kids is dan is geen enkel console dat, misschien is de 2DS interessant om naar te kijken?
Met Nintendo komt het wel goed. De Wii U zal nooit de console 'oorlog' gaan winnen, maar dat is ook geen vereiste om een goed platform neer te zetten. Ik denk dat zij veel tevreden klanten hebben.
Ik vind wel dat gedefinieerd mag worden wat 'winnen' nu precies inhoud. Neem nou bijvoorbeeld de eerste XBOX. Die verkocht maar een paar miljoen meer dan de Gamecube. De Gamecube werd gezien als de grote verliezer. Maar MS had er miljarden in gestoken en dik verlies gemaakt terwil Nintendo een goede winst boekte. Daarnaast had de Gamecube veel meer AAA-titels. Irriteert mij altijd als men zo kort door de bocht gaat.
Men zal uiteindelijk de console die het meest verkocht is tot winnaar uitroepen.

Maar uiteindelijk draait het natuurlijk gewoon om winst wat gemaakt wordt met een console (en de dingen die eromheen hangen). En dan ben ik wel benieuwd hoe winstgevend de Xbox divisie, de Playstation divisie en Nintendo zijn geweest in 3 generaties (inclusief de huidige).

Onder de streep moet er uiteindelijk gewoon een positief getal komen. En het bedrijf wat daar het hoogste scoort is de uiteindelijke winnaar. Maar ook als je niet de winnaar bent kan het nog verdienstelijk zijn.
Voor Microsoft en Sony is het aantal verkochte consoles extra belangrijk, omdat elke verkochte console een potentiele afnemer van een maandelijks betaald abbonement voor online gaming is. Daar is het hele verkoopmodel ook wel een beetje op bedacht volgens mij.
Het is jammer dat de Nintendo site niet bijgewerkt is zodat je wat meer inzicht in exacte aantallen had.
Zie tot sept 2014:
http://www.nintendo.co.jp/ir/en/sales/hard_soft/
Die site is er eigenlijk informatie voor (eventuele) investeerders. Deze wordt dan ook alleen geüpdated als er weer officiële (kwartaal) cijfers zijn. Deze gingen de laatste keer t/m 30 september en dat is dus ook de informatie die je op de site zal aantreffen. De reden dat het op deze manier werkt is dat dingen die je op een dergelijke site zet een bepaalde "status" als officiele documenten krijgen. Daar wil je dus niet dit soort loze kreten op zetten. Die volgende update staat voor 28 januari"Third Quarter Earnings Release [Scheduled]," in de boeken. Op dat moment zijn de cijfers officieel en worden ze dus ook weer bijgewerkt op de site.
Anoniem: 181786
16 januari 2015 11:10
Fijn dat de Wii U weer een stukje uit het slop is getrokken. Het is een geweldige console met een mooie bibliotheek aan games die helaas wat ondergesneeuwd is. Ik verheug me in ieder geval al weer op de toppertjes die dit jaar gaan uitkomen op de Wii U en natuurlijk kan ik me nog prima vermaken met toptitels als Mario Kart 8 en Super Smash Bros.
Grote Ninty games als Mario Kart en Smash Bros(vooral die laatste) zorgen hier natuurlijk voor. Maar ik denk inderdaad ook Bayonetta 2. Dat is een game die veel awards heeft gekregen van grote amerikaanse websites.

Nu hopen dat ze de lijn doorzetten. Met een nieuwe mario party (we all love MP and Beer) en die nieuwe zelda moet dat zeker wel lukken. Welke bombshell zullen ze droppen op de E3 dit jaar?
Anoniem: 181786
@ye-roon16 januari 2015 11:27
De nieuwe Zelda die nog in 2015 uit zal komen zal ongetwijfeld verder uit de doeken gedaan worden en de nieuwe Star Fox (die nog voor Zelda uit schijnt te komen) ook. Vooral van die laatste hebben we eigenlijk nog niets gezien. Zelf zit ik ook erg te wachten op Xenoblade Chronicles X.
Mario Party, Zelda, Star Fox, Splatoon... komt allemaal dit jaar en nog meer :P. Face it Nintendo is on a Roll :D.
Ho stop.. er komt nog MarioParty 10 uit 20 maart :) . Desondanks dat ik mario kart en super smash heb kijk ik toch echt altijd naar die uit..!
Ik ben zelf heel erg benieuwd naar Splatoon :)
Zeker weten! maar als een echte Mario game dan xD :p

Splatoon doe ik met je mee :) wordt zeker gekocht hier.
Ik heb onlangs het nieuwe 3DS filmpje bekeken. Toch weet Nintendo een ander gevoel bij het publiek neer te leggen dan haar twee grote concurenten.

Ik heb intussen ladingen reclame zien langskomen van de PS4 en XBone. Altijd snelle beelden, dikke explosies, close up van de lighting op textures en skin models.
Allemaal erg afstandelijk en kil en alleen maar spektakel zonder inhoud.

Kijk ik naar de reclames van Nintendo, zoals de nieuwe 3DS teaser van laatst. Krijg gewoon een gevoel van warme behaagelijkheid. Gewoon dat ene shot dat de A button ingedrukt wordt op een soepel vloeiende manier maakt iets in mij los dat ik dat knopje ook eens wil indrukken.

Het straalt allemaal een gemoedelijk gevoel uit. Gamen bij Nintendo is alsof ze een warme deken over je heen leggen, lijkt de boodschap. Dat ken ik van Nintendo en is helemaal een juist beeld.
Dit trekt dan alleen een wat kleiner publiek.

Vergelijk het met films in de bioscoop, de lowbudget (arthouse) films zijn soms erg goed maar trekken niet het publiek van de zoveelste oppervlakkige Transformers: vul hier je subtitel in film. Terwijl de eerst genoemde wel vermakelijk is en je meestal ook langer bij blijven vanwege hun originele opzet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee