Super Smash Bros. komt week eerder uit

De Wii U-versie van Super Smash Bros. komt niet uit op 5 december, zoals Nintendo eerder had aangegeven, maar al op 28 november. Dat heeft Nintendo bekendgemaakt. Een reden voor de vervroegde releasedatum geeft het Japanse bedrijf niet.

Mogelijk hoopt Nintendo van de vervroegde releasedatum beter van de aanloop naar de feestdagen te profiteren. Nintendo zelf houdt het op Twitter simpelweg op een change of plan. De vroegere releasedatum van 28 november geldt enkel voor de Europese markt; in de Verenigde Staten komt de game al op 21 november uit, en in Japan op 6 december.

Eerder maakte Nintendo bekend dat tegelijkertijd met de introductie van Super Smash Bros ook een Wii U-bundel van het spel met een Mario-Amiibo zou komen, evenals een pakket van de game met adapter voor het aansluiten van een GameCube-controller. Het is nog niet duidelijk of ook die bundels op 5 december uitkomen. Hetzelfde geldt voor de speciale Super Smash Bros-GameCube-controller.

Door Joost Schellevis

Redacteur

31-10-2014 • 12:57

56 Linkedin

Reacties (56)

56
56
45
4
0
3
Wijzig sortering
Anoniem: 181786
31 oktober 2014 12:59
Eerder maakte Nintendo bekend dat tegelijkertijd met de introductie van Super Smash Bros ook een Wii U-bundel van het spel met een Mario-Amiibo zou komen, evenals een pakket van de game met adapter voor het aansluiten van een GameCube-controller. Het is nog niet duidelijk of ook die bundels op 5 december uitkomen. Hetzelfde geldt voor de speciale Super Smash Bros-GameCube-controller.
https://www.facebook.com/WiiUNederland
De plannen zijn veranderd. De release is op 28 november.

Op die dag wordt ook de volgende hardware uitgebracht:

- Bundel met Super Smash Bros. for Wii U + GameCube Controller-adapter voor Wii U
- Nintendo GameCube Controller - Super Smash Bros. Edition
- GameCube Controller-adapter voor Wii U

De bundel met Super Smash Bros. for Wii U + de Mario-amiibo wordt wel op 5 december uitgebracht.
De Amiibo bundel dus niet, de rest wel.
De release op 28 november is niet meer dan logisch. Voor ons hollanders zegt die datum niet zo veel, maar in Amerika is dit "Black Friday". De laatste vrijdag van november en de dag na Thanksgiving, dit is de dag dat heel amerika vrij is en de kerst inkopen worden afgetrapt met flinke aanbiedingen. Black Friday is altijd een hele grote happening in Amerika.

https://www.google.nl/sea...9PfDDgZAG&ved=0CAYQ_AUoAQ
Volgens mij kwam die al sowieso voor Black Friday uit in de VS.
Uit het artikel:
in de Verenigde Staten komt de game al op 21 november uit, en in Japan op 6 december.
Goed nieuws, ik hoop dat het ook geld voor de bundel met adapter sinds ik die had besteld bij Nedgame.
Alleen de Amiibo bundel blijft op 5 december. Volgens de officiële Twitter van Nintendo.

Losse controllers, NGC adapter, en bundel met NGC adapter zijn allemaal 28 november verkrijgbaar naast het losse spel in de eShop en op disc.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 31 oktober 2014 20:34]

Dat is natuurlijk voor de Nederlandse markt.. Sinterklaas enzo 8-)
Als het zo slecht gaat dat ze voor die paar honderd euro dit voor nederland moeten doen is het niet goed gesteld met Nintendo. En helaas gaat het ook niet zo goed :/
Ze draaien al een paar kwartalen verlies.
Hopen dat deze game ze een beetje uit het slop trekt.
Nintendo wijgert andere markten te bedienen, misschien dat ze daar eens van terugkomen en meer omzet kunnen maken zodat ze in elk geval winst draaien.
Super Smash Bros. PC voor 5dec 2015 ;)


edit:
Ik lees hieronder in de reacties dat het weer beter met Nintendo gaat, blij dat te horen.

[Reactie gewijzigd door MrMonkE op 2 november 2014 11:01]

Anoniem: 181786
@MrMonkE31 oktober 2014 13:29
Het afgelopen half jaar hebben ze al weer winst gedraaid (103 miljoen euro winst). Helaas is dat niet op de Tweakers frontpage verschenen (berichten van verlies wel volgens mij).

http://www.n1ntendo.nl/ar...koopt-beter-in-het-westen
'Helaas' is dat voornamelijk toe te wijden aan de gunstige wisselkoers. Zonder hadden ze zover ik kan zien gewoon nog in het rood gezeten.
Als je de link leest die Thorgrem hierboven heeft gepost, dan zie je alle factoren die mee hebben gespeeld om deze netto winst te behalen, en dat is zeker niet enkel en alleen te danken aan een gunstige wisselkoers, al was dat wel een aanzienlijke factor. Ze doen het qua sales nu ook gewoon een stuk beter, met name door een aantal goed lopende titels en de deels daaraan verbonden stijgende hardware sales van zowel de Wii U als de 3DS.

Hier is een nog iets uitgebreider verslag:
http://www.nintendolife.c..._sales_show_signs_of_life

[Reactie gewijzigd door ThanosReXXX op 31 oktober 2014 14:47]

Klopt, daarom ook 'voornamelijk', reken maar uit tegen de koers van een jaar geleden, dan hadden ze negatieve wist gemaakt.
Anoniem: 181786
@DukeBox31 oktober 2014 15:36
Soms heb je geluk en soms heb je pech. Als de wisselkoers de voorgaande perioden gunstiger was geweest hadden ze minder verlies of zelfs winst geboekt. Feit is dat het over het algemeen best heel redelijk gaat en Nintendo opkrabbelt na een wat mindere periode. Mario Kart 8 heeft daar een aandeel in gehad, de New 3DS (die nog uit moet komen in het westen) zal daar een groot aandeel in hebben en ook deze game die nog uit moet komen. Al met al niets om je zorgen over te maken en gezien het kapitaal wat ze hebben geen reden tot roepen dat ze het roer om moeten gooien en games moeten maken voor anderen.
Ik bedoel ook niet dat ze het niet slecht doen, (ben alleen maar blij te horen dat Nintendo weer de goede kant op gaat) maar om nou te zeggen dat het weer een helemaal gezond bedrijf is alleen omdat ze een 'mazzeltje' met de wisselkoers hebben gehad vind ik wel wat erg hoog gegrepen.
Anoniem: 181786
@DukeBox31 oktober 2014 16:11
Ook gezonde bedrijven maken zo nu en dan verlies. In de moderne tijd waarin investering in nieuwe producten kapitalen kost kom je daar niet meer onderuit. Het gaat om de lange termijn.
Ik las ergens dat ze nog zo'n 20 jaar verlies kunnen draaien (zoals ze dat de afgelopen jaren deden) en dan nog niet failliet zijn, zo ontzettend veel geld hebben zij in kas.
Ligt eraan hoeveel verlies je draait
Dat had hij dus al in zijn comment staan ;)
Dit soort redenaties wordt wel vaker getrokken, maar is redelijk onzinnig. Geen enkele organisatie zal blijvend verlies willen draaien. Dat je geld hebt wil niet zeggen dat je het maar over de balk moet smijten. De betrokken aandeelhouders hebben dan liever dat je de boel verkoopt en het geld uitkeert. En hoe langer je verlies draait, hoe eerder dat soort stemmen op zullen gaan.

Verder is het zo dat je voor nieuwe initiatieven niet je eigen geld gebruikt, maar van al je stakeholders zodat je minimaal risico loopt. Kortom, om business te doen heb je helemaal niet persé geld uit eigen kas nodig.

Anyway, het is goed te zien dat het momenteel even goed lijkt te gaan. Ondanks dat het veelal oude IP's zijn, zijn er de afgelopen maanden sterke titels uitgekomen. De vraag is alleen of dit over de langere termijn volgehouden zal worden.
Waarschijnlijk is dat geen verlies maar ook geen winst(precies op het break-even point).
Nintendo heeft een gigantische stack met geld op de bank staan ;)
Anoniem: 476703
@MrMonkE31 oktober 2014 14:27
Zelfs als Nintendo 20 miljard verliest per jaar, kunnen ze nog 40 jaar verder.
Source: http://www.gamesradar.com...-much-money-its-got-bank/
Yen, that is...

Desalniettemin, interessant artikeltje, wist niet dat ze zoveel in kas hadden :)

[Reactie gewijzigd door chopper88 op 31 oktober 2014 14:35]

Laten we niet overdrijven: 812.8 billion Yen → $10.5 billion
Offtopic:
Billion in het Engels is Miljard in het Nederlands.
De 20 miljard waar je over spreekt, doel je waarschijnlijk naar de 20 Miljard Yen.
812 JPY = 5.7652 EUR

Ontopic:
SSB blijft een geweldig spel om met je vrienden te doen. Het is voor mij het eerste titel waardoor ik ga twijfelen om een WII U te kopen.

Edit: Te laat

[Reactie gewijzigd door Timmeeh op 31 oktober 2014 16:42]

Als nintendo al zou releasen op een ander platform dan zouden ze dat doen op een console.
Ik denk dat de kans groter is dat ze een IP uithuren om als cameo of spin off te laten verschijnen op PS en Xbox.

De laatste keer dat ze dit deden was volgensmij Cdi tijdperk? Vroeger is er volgensmij ook wel eens een PC spel uitgebracht, maar gezien de console markt niet veel groter is en Nintendo's aandeel een stuk kleiner daarin verwacht ik dat ze eerder daar de aandacht zouden besteden dan de PC markt.
Dat was een iets andere constructie en had alleen maar te maken met de mislukte onderhandelingen van Nintendo en Sony om een CD based Nintendo console te maken.

Sony ging alleen verder en maakte de Playstation en Nintendo probeerde een tijd lang om een goede basis voor een nieuwe console neer te leggen bij Philips, maar dat kwam niet echt uit de verf.

Gedurende de samenwerking mocht Philips echter wel enkele Mario en Zelda spin-offs voor de CDI uitbrengen, maar dat had niets te maken met het lenen van een IP in de zin zoals het nu door veel Xbox en Playstation bezitters graag gezien zou worden.
Als nintendo al zou releasen op een ander platform dan zouden ze dat doen op een console.
Ik denk dat de kans groter is dat ze een IP uithuren om als cameo of spin off te laten verschijnen op PS en Xbox.
Ik denk eerder mobiele platforms, zoals apps op tablets en telefoons...
Zoals Pokémon TCG op iPad :)
De gehele Pokemon serie valt ook onder een dochterbedrijf, zoals je ook bij die link ziet staan, de Pokemon Company
Not gonna happen, en zo slecht gaat het op zich niet met Nintendo. Er zit schot in de zaak, zeker met de geweldige games die dit jaar zijn uitgekomen en gaan uitkomen (Denk daarbij aan Mario Kart, Super Smash bros maar ook een nieuwe zelda komend jaar)
Nintendo draait geen winst op het moment maar van een groot verlies is ook geen sprake _/-\o_

Hier kan je meer vinden
http://wegotthiscovered.c...g-financial-improvements/
Die informatie in jouw link klopt volgens mij niet. In de twee links hierboven gepost door mij en Thorgrem lees je toch een heel andere rekensom, die uitkomt op een NETTO winst, en daarbij zijn alle factoren mee gerekend.
Ja toch? Hoe klein die winst ook is, zeker vergeleken met de bedragen die de andere twee binnen brengen, het is en blijft een vooruitgang. Nu maar hopen dat ze na Hyrule Warriors, Bayonetta 2 en Smash Bros niet weer een gat laten vallen in de releases en er wat meer stabiliteit komt in het uitbrengen van titels.
Anoniem: 577277
@MrMonkE31 oktober 2014 13:38
Super Smash Bros. PC voor 5dec 2015
En dan zeker support voor muis en toetsenbord eisen 8)7

Nintendo op een PC? NOOIT!!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 577277 op 31 oktober 2014 13:39]

Dit is natuurlijk niet alleen voor Nederland. Naast Nederland zijn er maar bar weinig landen die Sinterklaas vieren, dus dit is ook in Europa gewoon bedoeld voor de aanloop naar de Kerstdagen, zodat als je een Wii U of een game wil kopen, je dat niet op het allerlaatste moment hoeft te doen, met alle risico's van dien.
Ik denk dat je de Nederlandse / Belgische markt niet moet onderschatten.
De eerste keer dat ik las dat ie op 5 december uit kwam dacht ik nog: dit is zo slim voor in de benelux.
Waarom komt ie in Japan pas zo laat uit dan?
Lijkt me juist dat ie daar het meest gaat verkopen.
In Japan hebben ze zekerheid dat ze goed zullen verkopen. In Europa en de VS moeten ze het hebben van kerst, sinterklaas enzo om de concurrentie voor te zijn.
Super Smash doet het beter op de westerse markt dan de Japanse :)
Smash Bros verkoopt over het algemeen beter in het Westen dan in Japan.
Kijk zo kan het ook.. ipv alles vertragen en uitstellen gewoon een week eerder releasen (mogelijk vanwege sinterklaas maar oke)
(mogelijk vanwege sinterklaas maar oke)
Dat denk ik niet, want ze vervroegen het spel in heel Europa. Sinterklaas vieren we alleen in Nederland (en België). Ik vermoed dat ze dit doen om de serverdrukte te verspreiden. Gezien de VS versie een week eerder (21ste) en in Japan een week later (6 december) uitkomen
Verkeerd gelezen.. heel europa dus.. thx! Serverload is heel begrijpelijk dan ja!

[Reactie gewijzigd door ignition_mp op 31 oktober 2014 13:09]

Anoniem: 139386
31 oktober 2014 13:05
Ik denk niet dat Nintendo dit heeft gedaan om rekening te houden met de markt van 17 miljoen mensen in Nederland. Waarschijnlijk om een wat langere aanloop te hebben tot kerst. Heeft weinig met Sinterklaas te maken.
Iets meer als 17 miljoen. Ik weet wel niet of ze overal ook kadootjes aan de kinderen geven. Iig zeker 10 miljoen Belgen nog.

http://nl.wikipedia.org/w...terklaas_in_andere_landen
Slimme zet van Nintendo! Zo kan het spel ook met Sinterklaas cadeau gegeven worden.
Als ze het spel op 5 december uitbrengen zou je het spel die dag nog moeten kopen en zal deze ongetwijfeld uitverkocht zijn op enkele plaatsen.

Zelf wou ik laatst Super Smash Bros for 3DS bij de MediaMarkt halen (had nog een cadeau-kaart) maar daar is het spel ook al lange tijd niet leverbaar. :|
Ik denk dat de reden de eerder aangekondigde pre-load pre-download is.
Jaaaaa ik wacht hier al zo lang op
Eerder maakte Nintendo bekend dat tegelijkertijd met de introductie van Super Smash Bros ook een Wii U-bundel van het spel met een Mario-Amiibo zou komen,
Volgens mij komt er geen Wii U-bundel uit, maar een gamebundel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee