Nintendo gaat nieuwe 3DS-handhelds op 13 februari uitbrengen

Nintendo heeft middels een video bekendgemaakt dat de nieuwe versies van zijn 3DS en 3DS XL vanaf 13 februari in Europa te verkrijgen zijn. De handhelds zijn qua ontwerp vrijwel identiek aan de bestaande modellen, maar er is onder meer een nieuwe processor geïntegreerd.

De nieuwe processor moet snelheidsverbeteringen opleveren, zo heeft Nintendo eerder al bekendgemaakt, maar de feature wordt in de aankondiging opnieuw benadrukt. Er is ook een tweede directionele knop toegevoegd en aan de achterkant heeft Nintendo nieuwe triggerknoppen geplaatst. De New 3DS en de New 3DS XL gaan via nfc ook amiibo-figuren ondersteunen. Naast micro-sd-kaarten kan verder via wifi verbinding met een pc worden gemaakt en zo kunnen back-ups van savegames worden gemaakt.

De nieuwe schermen moeten verder betere kijkhoeken opleveren en het 3d-effect moet vanuit meerdere hoeken waarneembaar zijn. De 3d-modus kan overigens handmatig worden in- en uitgeschakeld. Een geïntegreerde lichtsensor moet de helderheid van het scherm verder automatisch kunnen aanpassen. De accutijd zou volgens Nintendo zijn verbeterd en daarnaast is de accu in de nieuwe modellen verwijderbaar. Nintendo heeft vooralsnog geen adviesprijzen bekendgemaakt.

Naast de nieuwe handhelds heeft Nintendo de release van enkele spellen voor de Wii U aangekondigd. Splatoon, een multiplayergame waarin spelers elkaar met paintballguns beconcurreren, verschijnt in mei. Het doel van de game is om een zo groot mogelijk deel van de map te bedekken met een eigen kleur. Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars komt verder op 20 maart uit en daarnaast is aangekondigd dat Bandai Namco een gratis coöp-game aan het ontwikkelen is. Enkele bestaande Wii-spellen worden via de eShop opnieuw voor de Wii U uitgegeven.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Kay Korevaar

Stagiair

14-01-2015 • 16:50

83 Linkedin

Lees meer

Super Smash Bros. komt week eerder uit Nieuws van 31 oktober 2014

Reacties (83)

83
81
47
5
1
22
Wijzig sortering
Zelf heb ik de New 3DS al uit Australie geimporteerd en hij is wel echt stukken beter dan de originele. Vooral het 3D effect is heel erg verbeterd! Het is nu gewoon fijn om naar te kijken! Ook merk je wel echt dat alles iets sneller is. Games laden een stuk sneller en apps zoals de store starten ook aanzienlijk sneller. Ook is de internetsnelheid erg omhoog gegaan! Je kan een spel in 5 minuten downloaden in plaats van een half uur!

Maar het beste is nog wel de nieuwe browser. Je kan nu gewoon HTML video's bekijken (zoals YouTube) en als het een 3D video is kan je die zelfs bekijken met het 3D effect op de 3DS. Je kan dus nu gewoon 3D films op je 3DS kijken!
Zijn de handconsoles van de New 3DS niet region-locked? Kan je Europese spellen erop spelen?
Ze zijn inderdaad (helaas) region-locked, maar om de een of andere reden gelden Australië en Europa als dezelfde regio, dus kun je met een geïmporteerde New 3DS gewoon games uit de plaatselijke MediaMarkt spelen.
Dat je dan de 3D video's op de DS kan kijken vind ik wel gaaf toegevoegd.
XL gaat 200 dollar kosten (zonder stroomvoorziening) in de VS. Dus reken op 200 euro met btw.

https://twitter.com/Ninte...status/555371684472320000
Die prijs lijkt reëel als we ook nog kijken naar de bevestigde prijs van de New Nintendo 3DS, namelijk 169.99 EUR.
Waarom wordt een 3DS zonder oplader geleverd? Zit er een oneindige energiebron in.ofzo?
Omdat sommige mensen deze al hebben van de vorige versie, en zo kan men het goedkoper maken voor deze consumenten, heb je nog geen lader dan koop je die er gewoon apart bij wellicht zelfs van een 3rd party :)
Met een 3th party lader heb je geen garantie bij eventuele gebreken daardoor.
Ja, want aan de buitenkant is ook echt te zien dat je een 3rd party lader hebt gebruikt... |:(
Tja, dat is wat Nintendo zei. Snap het ook niet echt.
Er wordt geen oplader meer meegeleverd sinds de N3DS XL. De trend zet zich voort met de NN3DS en de NN3DS XL. Voor huidige bezitters van een 3DS is dit geen probleem. Die kunnen namelijk gewoon de oude lader gebruiken.
De 3DS XLs die hier in Canada in de winkel liggen hebben gewoon laders en altijd gehad.
De US/CA was een uitzondering op dat gebied.
zelfde lader gebruiken ze al jaren en ze gaan er vanuit dat een groot deel van de klanten er al 1 thuis heeft liggen, zo niet koop je er 1 :) ze hangen naast de consoles.
Ineens denk ik aan de DSi, op de winkel met mini games na, DSi was krachtiger maar er werd helemaal geen gebruik van gemaakt qua nieuwe games.

De vraag is of deze nieuwe 3DS ook zo zal eindigen, overigens verwarrende naam.

Hopelijk is deze ook backwards compatible met DS games.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 14 januari 2015 21:52]

Ineens denk ik aan de DSi, op de winkel met mini games na, DSi was krachtiger maar er werd helemaal geen gebruik van gemaakt qua nieuwe games.

De vraag is of deze nieuwe 3DS ook zo zal eindigen, overigens verwarrende naam.
Xenoblade Chronicles komt 2 april EXCLUSIEF voor de new Nintendo 3DS uit. Verder zijn meerdere games "geoptimaliseerd" voor de new Nintendo 3DS. Zoals SSB, MM3D, Project STEAM, etc.

Dat laatste is al reden genoeg om het systeem te kopen, maar gooi daar ook bij dat de Circle Pad Pro nu standaard geïntegreerd is en de "Super Stable 3D" en je hebt een pakket wat je eigenlijk niet mag missen!
Hopelijk is deze ook backwards compatible met DS games.
Het is verder een gewone 3DS, dus jup. Zowel DS, DSi, DSiWare en oude 3DS games werken er gewoon perfect op. Heb zelf de Australische versie en ben er heel blij mee :)

[Reactie gewijzigd door 90710 op 14 januari 2015 22:57]

Voor mij alsnog geen reden om er een te kopen.. want het is voor mij gewoon een 3DS. Ik wacht wel tot nintendo met een ware opvolger van de 3ds komt, zo als de 3ds dat van de ds is.

Denk dat de nieuwe 3ds ook alleen voor de collectors, nieuwelingen of mensen die voor die bepaalde games kopen.
Die circle pad pro mini dingetjes schijt een ramp te zijn omdat het zo klein is en de locatie ook niet handig is.

De games die jij noemt is niet genoeg, te weinig redenen om de nieuwe 3ds te kopen.

En bedankt voor de info, handig dat hij dus de normale ds games ook kan draaien.
Die circle pad pro mini dingetjes schijt een ramp te zijn omdat het zo klein is en de locatie ook niet handig is.
Mening. Ik vind 'm erg fijn en goed werken. Het is even wennen in het begin, maar dan is hij echt minstens net zo goed als de gewone circle pad.

En zoals ik al aangaf, ik heb 'm uit Australië geïmporteerd, dus ik weet waar ik het over heb ;)
De games die jij noemt is niet genoeg, te weinig redenen om de nieuwe 3ds te kopen.
Mening. Ik vind de launch line-up juist erg goed.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 15 januari 2015 07:14]

Ik heb een gevoel dat Nintendo op een herhaling gaat. Ze brengen elke keer weer dezelfde soort producten uit met alleen een groter scherm en wat andere functies (die volgens mij ook met een update kunnen worden bijgevoegd) maar ze moeten weer eens revolutionair nieuwe dingen bedenken!
Anoniem: 181786
@Joostlek14 januari 2015 17:04
Dit kan je gewoon zien als een nieuw fris product binnen een zelfde lijn.
Ik ben verder reuze benieuwd hoe jij 2 extra schouderknoppen, een extra pookje en andere hardwarematige zaken via een update zou willen toevoegen. :)
Ik doel op bijvoorbeeld de backup via wi-fi en de nfc amiibo ondersteuning.
Anoniem: 181786
@Joostlek14 januari 2015 17:11
Aangezien er in de oude 3DS en 3DS XL geen nfc chip zit kan dat niet softwarematig toegevoegd worden. Ze zouden dit jaar wel met een stukje hardware uitkomen zodat je wel Amiibo op je oude 3DS kan gebruiken.
oh, ik dacht dat er wel een nfc-chip in zat :3. Ik denk als ze een visie richten echt op handheld, dus richting de smartphone-achtige richting.

Vroeger speelde men op de DS overal, nu heeft de smartphone markt het handheld gaming in handen. Als Nintendo nu gewoon een soort goedkope iPod met android maakt waar men niet op bellen enzo (aangezien toch wel veel kinderen zulk spul wilt en de oudere al een telefoon hebben), dan heeft Nintendo wel iets moois in handen en kan het weer een deel van de handheld gaming terug in handen krijgen!
Anoniem: 181786
@Joostlek14 januari 2015 17:25
Nintendo doet waar het goed in is. Een eigen weg gaan en komen met hardware waar hun games op afgespeeld kunnen worden. Daar verdienen ze hun geld mee.

Van de DS waren er gedurende zijn hele levenscyclus 154+ miljoen verkocht. Van de 3DS inmiddels 50 miljoen. Een stuk minder, maar zeker niet slecht te noemen en het loopt nog op. Op het gebied van handheldgaming zijn ze nog steeds heer en meester en hebben ze zo'n 84% in handen (de Vita heeft de overige 16%). Angry Brids en dergelijke op de tablet en telefoon, leuk maar niet te vergelijken met een volledige 3DS titel van Nintendo.

Waarom zou je willen dat Nintendo gaat doen wat anderen ook al doen? Op een gegeven moment is er dan geen keuze meer tussen onderscheidende producten.
Al zou Nintendo dat doen, dan zou de naam wel bekender worden, maar je hebt nu hebt nu wel cijfers, maar ik zelf zie nooit echt veel mensen met een DS rondlopen, ik zie eerder mensen op hun smartphone spelen en die hebben ze sowieso mee.
Anoniem: 181786
@Joostlek14 januari 2015 17:37
Volgens mij heeft Nintendo qua merkbekendheid helemaal niets te klagen. In 2013 stond Nintendo nog op plek 67 qua merkbekendheid wereldwijd. Boven bijvoorbeeld Panasonic, Shell, Visa, Adobe, Heineken enz enz.

Merkbekendheid stijgt de afgelopen maand al enorm door de Amiibo poppetjes heb ik het idee.

Zou Nintendo komen met 13 in een dozijn meuk wat alle andere fabrikanten ook al leverden dan zou de merknaam juist te grabbel gegooid worden.
Huh? Dat is vreemd... zoals jij de "nieuwe" DS voor je ziet is er helemaal geen rede meer om een DS te kopen. Dan is hij immers nog meer identiek aan een apparaat dat je al hebt en dan kun je dus inderdaad net zo goed je smartphone of iPod gebruiken.

Ze moeten zich -juist- blijven onderscheiden daarvan naar mijn idee.
Stel je voor je hebt een kind, dan heb je je leuke nieuwe S6 ofzo, en dan wil je hem niet aan je baldadig projectiel geven. Een soort handheld Android iPod is dan een handige oplossing, hij kan dan niet al je apps op je homescreen in de war gooien (thuis is dat een probleem bij ons XD)
Anoniem: 181786
@Joostlek14 januari 2015 17:53
Koop gewoon een 3DS/2DS voor je kind en gun hem een fijne game-ervaring in zijn jonge jaren. Een met gewoon goed uitgewerkte games waar je niet doodgegooid wordt met ontbrekende opties die je voor 79 cent bij moet kopen. Games die gewoon goed te besturen zijn met daarvoor ontwikkelde controls enz enz.

( Als je kind graag een bmx fietsje voor zijn verjaardag wil (en je hebt er geld voor(over)) dan geef je hem toch ook geen step. )
Stel je voor je hebt een kind, dan heb je je leuke nieuwe S6 ofzo, en dan wil je hem niet aan je baldadig projectiel geven. Een soort handheld Android iPod is dan een handige oplossing, hij kan dan niet al je apps op je homescreen in de war gooien (thuis is dat een probleem bij ons XD)
Daar heb je nu eindelijk een goed punt, maar vergeet zelf een belangrijke conclusie te geven uit je stuk je: GELD.

Ik zie om me heen steeds meer kinderen onder de 10 met een smartphone lopen. De meeste ouders hebben niet voldoende geld om zowel een smartphone als een handheld cadeau te geven. Aangezien een 3DS geen Whatsapp heeft, zullen veel kinderen een smartphone willen aangezien je hier ook op kunt "gamen".

Een goede combinatie van beiden zal inderdaad een goede oplossing zijn voor dit probleem vanuit Nintendo's perspectief. Hier zijn ze natuurlijk al mee bezig en zijn er apps te installeren en heb je een homescreen. Echter het aanbod is niet te vergelijken met een App- of Playstore van Apple of Google.

2 belangrijke dingen missen nog: Whatsapp en bellen (via een eigen verbinding). Dit laatste biedt ook weer kansen voor online gaming en online abbo's voor Nintendo. Ik kan niet in de R&D kijken, maar het idee om een simkaart aan een Handheld toe te voegen is vast al op tafel geweest. Ook schat ik dat Nintendo al overwogen heeft omAndroidd te gaan gebruiken als basis. Maar dit brengt allemaal problemen met zich mee, waaronder G-Apps en het belangrijkste: niet dicht genoeg op de hardware kunnen programmaren.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 14 januari 2015 18:09]

Het is voor ouders dan weer een voordeel dat de nintendo handheld geen whatsapp heeft, nintendo wil er alles aan doen om zijn gaming devices zo veilig mogelijk te maken voor kinder, als je je kind 's avonds in bed alleen laat spelen op zijn/haar nintendo handheld hoef je niet bang te zijn wat hij/zij allemaal aan het uitspoken is, games spelen is ongeveer het enige wat je er mee kan doen.
Hoe zou jij nfc amiibo ondersteuning willen toevoegen aan een apparaat dat geen NFC chip bezig? ;)
Met een NFC Adapter dat werkt via de infrarood poort op de 3DS :)
http://www.amiibotoys.com...ds/2014/09/3dsadapter.jpg
Nice, dat wist ik niet, excuses!
De Gameboy, GB Pocket, GB Light, GB Color, GB Advance, GB Advance SP, GB Micro.. Die 'herhaling' is dus al behoorlijk lang aan de gang ;)
Anoniem: 646537
@Joostlek14 januari 2015 17:20
Ik heb een gevoel dat Nintendo op een herhaling gaat. Ze brengen elke keer weer dezelfde soort producten uit met alleen een groter scherm en wat andere functies (die volgens mij ook met een update kunnen worden bijgevoegd) maar ze moeten weer eens revolutionair nieuwe dingen bedenken!
Doet Nintendo al jaren trouwens,is niks nieuw dus.
Als nintendo deze stappen niet snel zou zetten zouden ze er binnen enkele jaren niet meer zijn. Ze moeten nu even kijken naar de korte termijn.. Veel amiibo's, dlc, nieuwe modellen van bestaande consoles. Het is niet anders. Ondertussen werken ze alvast door aan een echte nieuwe opvolger natuurlijk. E3 2016 zal waarschijnlijk wel iets nieuws brengen.
Doet apple ook hoor ;)
ja want de ps 4 en de xbox one is een verbeteringen
Een sterke verbetering tov de oude versie. Zelf heb ik een 3DS XL die ik eigenlijk nooit meer gebruik. Ik wordt eindelijk te oud voor Pokémon en Mario etc na 20 jaar, ik ben nu 25 :)
Je bent zo oud als je je voelt, tenminste wat hobby's (en dus ook gaming) betreft. Ken genoeg mensen (inclusief ikzelf) die boven de 30 zijn en nog flink games spelen.
Ja weet ik wel. Ik vond Pokémon spellen nog leuk sinds een half jaar geleden... Nu niet meer, dus ik heb nu zo een idee dat ik eruit ben gegroeid... Ik speel nog wel Counter Strike en 1 of ander Freemium browsergame, en soms Smash Bros. De 3DS trekt mij niet meer.
Meh, ben 37 en heb een Wii U met verschillende games met 'Mario' in de titel. Leeftijd lijkt me irrelevant voor een hobby als gamen. En ik heb geen kinderen als 'excuus' voor de console :P

[Reactie gewijzigd door Bundin op 14 januari 2015 22:39]

Ik heb zelfs het idee dat de groep voor Nintendo-games alleen maar groter wordt bij hogere leeftijd. Dit omdat je minder gevoelig bent voor 'the coolness'-factor. Ik persoonlijk vind juist spellen zoals GTA kinderachtig, omdat deze zo enorm bezig zijn om een badass imago te hebben. Meer voor tieners vaak, oppervlakkig. Bij Nintendo is het evident dat je puur voor de gameplay gaat en het kunstzinnig karakter (ik vind namelijk de grafische stijl wel indrukwekkend, zo eigen).
Te oud omdat het niet geweldadig of realitisch is? Ik ben zelf 26 en ik speel bijna dagelijks op m'n 3ds.
Ben ondertussen 35 en nog steeds fanatiek gamer...

Ik verzamel sinds 2 jaar retro Nintendo games en consoles (met name Gameboy omdat ik daarmee ben opgegroeid). Wel is de retro verzamelwoede wat aan het afnemen gezien de stijgende vraagprijzen - dan koop ik liever moderne Nintendo (3)DS releases.

Op PC koop ik nog zelden games. Daar is gevoelsmatig al ruim twee jaar niets interessants voor uitgekomen. Op mijn Android tablet amuseer ik me nog geregeld met de Enhanced Editions van Baldur's Gate 1 & 2.

WiiU is met name gekocht om wat leuke spellen samen met de kinderen te spelen. Voor mezelf heb ik een 3DS XL gekocht afgelopen Sinterklaas omdat ik gewoon meer tijd heb om op handhelds te gamen. Ik speel voornamelijk RPG's, Metroidvania en Zelda spellen. Genres waar Nintendo nog sterk in is.

[Reactie gewijzigd door Flozem op 15 januari 2015 00:13]

Kunnen we 'm in Nederland al ergens pre-orderen?
Bij Nedgame kan je ze pre-orderen. Incl. de limited editions (MH4 en MM3D)
Heb je een deeplink? Ik zie niks op die site dat iets met de 'new' 3ds te maken heeft.. en ik zou'm ook graag pre-orderen.

@The Jester
Thanks, toevallig had ik net 1 seconde geleden ook die sectie gevonden, de website is niet heel duidelijk aangezien er 'meerdere' pre-order afdelingen zijn :S

[Reactie gewijzigd door CT op 15 januari 2015 12:28]

Mooi vooruitzicht! Nu nog hopen op een majora mask uitvoering :)
Er is een special edition Majora's Mask 3DS XL aangekondigd: http://static1.gamespot.c...799911/2781195-mask3d.jpg
Verder is er ook een special edition 3DS Xl aangekodingd voor Monster Hunter 4 Ultimate: http://o.aolcdn.com/hss/s...0184/monsterhunter530.jpg

Overigens lijkt het er op dat de Majora's Mask versie zonder het spel komt, dit is bevestigd voor de VS maar ik heb nog niks gelezen over de Europeese versie. De Monster Hunter 4 Ultimate versie komt daarintegen wel met het spel inbegrepen.

Meer info: http://www.nintendolife.c...nfirmed_for_13th_february

[Reactie gewijzigd door noobynater op 14 januari 2015 17:05]

Volgens IGN US komt de US versie zonder MM, en de Europese met MM voorgeinstalleerd.
Persoonlijk vind ik (helaas) de Monster Hunter versie mooier. Het goud kleurt niet zo mooi bij de rest als het zilver.

Er vanuit gaand dat de MH4 bundle 229 dollar gaat kosten en de MM(zonder spel) 199, ga ik er vanuit dat je dan de MM in europa voor 229 euro kunt krijgen. Nog even afwachten tot we hem kunnen kopen dan maar.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 14 januari 2015 17:17]

Ja verdomme ik wil dat er een niet xl versie van komt :( ik wil juist een kleinere ds dan mijn huidige xl
In het filmpje laten ze zien dat je de covers kunt vervangen (best leuke feature trouwens, en ergens wel verassend dat ze hier niet eerder mee gekomen zijn) dus dan word het een niet-xl kopen en daar een Majora's Mask cover voor vinden.
Dat is weer anders dan de juiste special edition waar de rest van de kleuren ook aangepast zijn. Kan wel maar ja. Is niet zoals de rest.
Ah dat wist ik niet, dacht dat de special editions niet meer waren dan een 3DS met wat kekke graphics op de buitenkant
Ja dat is het ook maar alleen de faceplates zijn te veranderen van de 3ds en niet de xl ;) en het is ook alleen maar de faceplate :P
Die komt er toch ook??

Edit:nvm je hebt het over de special

[Reactie gewijzigd door keepitfrosty op 14 januari 2015 18:05]

Er komt ook een normale volgens the UK site http://www.nintendo.co.uk...-Nintendo-3DS-947717.html

Oh geen MM versie inderdaad

[Reactie gewijzigd door UK_PunK op 14 januari 2015 20:13]

Die is ook aangekondigd :P
Ik kan niet helemaal het verschil vinden tussen de New 3DS en New 3DS XL.
De plaatjes die bij het artikel links getoond worden zijn identiek aan elkaar betreffende de grote.

Wordt de New 3DS hetzelfde formaat als de huidige 3DS?
op 32 seconden staan ze allemaal naast elkaar, dan zie je het verschil wel.
Bedankt voor je reactie. Ik had nog niet de tijd genomen om het filmpje te bekijken.
De "New" 3DS is ietsje groter dan de originele 3DS: van 3.53 naar 3.88 inch scherm o.a. Daarnaast is de New 3DS volledig met een matte textuur afgewerkt, en de New 3DS XL alleen aan de binnenkant, en de XL heeft alleen gekleurde letters, en niet gekleurde knopjes.
Duidelijke reactie. Zal mijn originele 3DS dan maar vervangen voor de New 3DS XL.
Ziet er ok uit, maar hardware-matig toch echt ongelooflijk gedateerd vergeleken met huidige standaarden. In 2015 nog een apparaat uitbrengen met een resolutie van 400x240 voor €200..
Kijk even goed, je bedoelt vast de 400 pixels voor ieder oog. In 2d modus komt dat neer op 800x240 voor het bovenste scherm. Het onderste scherm moet het met 320x240 doen. Dit zijn gewoon dezelfde resoluties als zijn voorgangers hebben.
Ik zat net hetzelfde te denken .... ook al gaat het bij deze games meestal om de gameplay, los van de barre display heb ik het gevoel dat android/ios games er stukken beter uitzien tegenwoordig...
Xenoblade Chronicles voor de 3DS gaat exclusief uitkomen voor de New 3DS. Dat is wel een beetje balen, maar ze zullen de snellere processor wel nodig hebben om een Wii game te porten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee