Nintendo maakt Mii-app voor mobiele apparaten

Nintendo-directeur Satoru Iwata maakt bekend dat zijn bedrijf een app maakt voor telefoons en tablets waarin Mii's centraal staan, de avatars die spelers in diverse Nintendo-games kunnen gebruiken. Wanneer de app op de markt komt, is niet bekend.

In een interview met het Japanse Nikkei laat Iwata doorschemeren dat Nintendo een app in productie heeft die gamers in staat stelt om hun Mii-avatar te gebruiken in sociale media. De app wordt binnenkort officieel aangekondigd, volgens Iwata. Wanneer de app gebruikt kan worden en of liefhebbers ervoor moeten betalen, is onbekend.

Iwata maakte in hetzelfde interview opnieuw duidelijk dat hij geen voorstander is van het ontwikkelen van games voor mobiele platforms. "De prijzen voor producten gericht op smartphones en tablets dalen snel. Daarom ben ik nog steeds voorzichtig met de categorie." Met de Mii-app hoopt Iwata tegemoet te komen aan de behoefte van spelers 'om zich te identificeren met Nintendo-producten'. De directeur hoopt tegelijkertijd dat de app ertoe leidt dat meer mensen Nintendo-games gaan spelen.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

16-02-2015 • 14:45

33 Linkedin

Reacties (33)

33
32
29
0
0
0
Wijzig sortering
Altijd jammer dat MS nooit meer deed met die avatars van hun, je kon al lange tijd je ventje/vrouwtje in diverse poses zetten en gebruiken voor je usericon, maar in games zijn ze volgens mij nooit gebruikt.

edit, ik bedoelde hierbij dus mobiele games. De 360 had wel games met je avatar :)

En mobiele games, je kan er denk ik als grote developer/Publisher niet meer omheen, al is het maar om een graantje mee te pikken (hallo EA).

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 16 februari 2015 14:57]

Verschillende games gebruiken de Avatar. In mijn beleving zijn het vooral Kinect-games die de avatar gebruiken.

Op de mobiele platformen heb ik ze inderdaad nog nooit gezien.
Toch wel in redelijk wat games.
Bron
Op de xbox 360 waren er toch een aantal spellen waarmee je met je "avatar" kon spelen.
Doritos Crash Course (gratis spel) en Kinect Adventures zijn hier voorbeelden van.
Altijd jammer dat MS nooit meer deed met die avatars van hun, je kon al lange tijd je ventje/vrouwtje in diverse poses zetten en gebruiken voor je usericon, maar in games zijn ze volgens mij nooit gebruikt.

En mobiele games, je kan er denk ik als grote developer/Publisher niet meer omheen, al is het maar om een graantje mee te pikken (hallo EA).
Jawel o.a.:
http://www.ign.com/games/avatar-motocross/xbox-360-135165
Dan moeten ze wel neutralere avatars gaan gebruiken vind ik. De huidige zou in heel veel games de immersie breken (Skyrim, Forza, GTA). Wel leuk idee maar met de huidige avatar zou het alleen maar in heel erg cartoony games kunnen. Geld voor het mobiele platform een beetje hetzelfde (daar komen ook steeds meer "AAA" titles op uit)
Hopelijk is dit de eerste stap naar een Nintendo telefoon (of een Gameboy dat zowel een volwaardige spelcomputer als telefoon is)
Waarom zouden ze dat doen? Op Android draait emulatie al gewoon goed. Kwestie van toestaan en je hebt gelijk een enorme installbase aan mensen aan wie je je s/w kan verkopen...
Omdat Nintendo nu niks verdient aan emulatie? Een tussenoplossing zou zijn als Nintendo een eigen appstore begint waarin er Nintendo games voor mobiel kunnen worden gekocht.

Gameboy games zoals Pokemon, Zelda en Mario kunnen nog heel wat miljoenen opleveren. en zijn momenteel nog steeds veel beter dat de gemiddelde mobile game.
Het probleem is dat ze een goede ervaring willen bieden, het mobiele platform is zo divers dat het niet goed mogelijk is goede ervaring te bieden, daarnaast heeft bijna niet hardware matige controls die eigenlijk voor de meeste games nodig zijn.

Ik vind de nintendo spellen geweldig, maar ik hoef ze niet op mijn mobiel ik koop dat liever hun handheld of console. Het is net zoals met de Apple gebruikers, je moet gewoon iets meer over hebben voor een goed product.(PS ik heb geen iphone, maar ik denk dat Apple en Nintendo de zelfde gedachte hebben als het gaat om kwaliteit en beleving)
Maar geen hardware meer. Immers, als jij je games kunt spelen op een apparaat dat je al hebt, waarom zou je dan nog een handheld kopen?
Daarnaast, zoals ze al aangeven, de prijs die mensen willen uitgeven voor een mobiele game ligt veel te laag, daarom gebruiken de grote productiehuizen ook zoveel microtransacties (al vind ik het bijvoegsel micro niet meer passen bij de prijzen die ze vragen)
nu niet, nooit niet.

Ik snap niet dat men dit telkens naar boven moet halen.. Nintendo heeft nog zat geld om de aankomende 15 jaar elk jaar een console te launchen en wat wel niet.

De app zal wss net zo iets als de steam app zijn, meer niet.
Ik speel liever mijn Nintendo games op een Nintendo.
Is hier behoefte aan? Wellicht in Japan.

Ik begrijp dat Nintendo voorzichtig is met mobiel maar aan de andere kant raken ze mij als klant wel kwijt. Ik ga geen WiiU + Mario Kart 8 kopen maar zou wel Mario Kart 8 kopen als mobieltjes als controller/console kunnen dienen. Nu is een console en een game simpelweg veel te duur.
Anoniem: 181786
@iAR16 februari 2015 16:07
Ik heb wel een Wii U + Mario Kart 8 gekocht. (De Wii U had ik eerder en Mario Kart 8 op de dag van uitkomst). Geen moment spijt van. ALs liefhebber van Nintendo games kost het nou eenmaal wat geld. Hobby's zijn over het algemeen niet goedkoop en gamen is op zich nog een vrij betaalbare hobby. Wil je geen Nintendo console kopen dan ook geen Nintendo games is voor mij een filosofie waar ik prima mee kan leven.
Jij speelt dan neem ik aan ook nog wel andere games. Daar heb ik de tijd niet voor en eigenlijk ook geen zin in. Af en toe Mario Karten vind ik leuk maar niet voor 300 euro.
Overigens doe ik het nog gewoon op mijn tweedehands Wii maar die zal niet worden vervangen... terwijl ik wél 50 euro over zou hebben voor Mario Kart 8.
Anoniem: 181786
@iAR16 februari 2015 16:33
Vervelend voor je, maar met 50 euro alleen ga jij dus geen Mario Kart 8 kunnen spelen thuis. Evengoed kan ik voor 50 euro niet een titel spelen die enkel uitkomt op de PS4 of X1 simpelweg omdat ik die consoles niet heb en wil. Keuzes die je maakt.

Als we het even vergelijken met een andere hobby; fotografie.
Stel ik ben helemaal lyrisch van een Canon 70-200 f/2.8L en heb daar graag het geld voor over. Als ik geen geld over heb voor een Canon camera kan ik best het objectief kopen maar dan heb ik er nog niets aan. Zonder camera kan ik namelijk niets met het objectief. Loopt Canon mij dan mis als klant (en moeten ze dus maar objectieven voor andere camera's maken) of moet ik als ik dat dan wil gebruiken maar gewoon een Canon camera kopen? Zowel het ecosysteem van Canon als van Nintendo zijn op een bepaalde manier opgezet en daar ga je in mee of niet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 181786 op 16 februari 2015 16:36]

Je vergelijking met fotografie loopt een beetje mank. Iemand die zo weinig foto's maakt als ik Mario Kart speel, zal geen dSLR kopen maar een point and shoot met zoom (en daarbij niet tot de 200mm komen maar dat is een consessie). En als je een point and shoot van Canon koopt, dan loopt Canon je niet eens mis: die bedienen een groter deel markt met low-end consumenten cameraatjes tot (semi)pro dSLR's.
Het is voor Canon niet de lens maar de body die voor omzet zal zorgen. Volgens mij leveren de spellen meer op dan de console.

En daarbij is het niet vervelend voor mij. Je doet nu alsof ik huilend in een hoekje zit, dat is niet zo. Ik kies er voor het niet te kopen, en dus om niet te spelen.
Omdat Nintendo de mobiele markt aan het aftasten is, geef ik hier mijn overwegingen. Ze doen er wat mee of niet. Dat is dan verder voor mij om het even.

[Reactie gewijzigd door iAR op 16 februari 2015 16:57]

Anoniem: 181786
@iAR16 februari 2015 17:02
Het loopt dus prima. Je koopt geen 'serieuze' camera omdat je er toch te weinig van gebruik maakt. En zo koop je dus ook geen Nintendo console omdat je er te weinig gebruik van zal maken. En zo zal je dus ook geen Nintendo games kunnen spelen net zoals je geen mooie objectieven kan gebruiken (omdat je een P&S koopt).

Voor Nintendo leveren zowel de games als ook de consoles winst op. En het houd elkaar in stand. Mensen kopen de consoles omdat ze de games willen spelen en mensen kopen de games omdat de console er staat.

Als Nintendo de games zal uitbrengen voor andere consoles en PC dan stort de consoleverkoop in en zal ze dus uiteindelijk enkel nog software maken. We hebben bij SEGA gezien dat dat niet ten goede komt aan de hoge kwaliteit en winstgevendheid.
Speel jij toch lekker Sonic Racing Transformed die zelfs gratis te vinden is in de App Store.

Er zijn devs die heel rijk worden van mobile games alleen daar zitten niet de Traditionele grote Uitgevers nog niet echt bij. Nintendo sterke punt is altijd geweest dat de hardware en software zo goed samen werken en dat die exclusieve games alleen op hun platformen te vinden zijn.

Nintendo platformen zijn altijd nog het goedkoopste om Triple A games op te spelen. Nintendo Console zijn namelijk altijd (rond) €200 geweest. Dat is echt niet veel te duur voor een hobby en vaak de helft goedkoper dan PC/PS/Xbox.

Het zou veel slimmer zijn om een hybrid te maken tussen de console en handheld van Nintendo. Er gaan al geruchten van deze "Nintendo Fusion" http://nintendonews.com/2...s-next-gen-hardware-name/ http://www.ign.com/blogs/...se-nintendo-fusion-rumors.
Je betaalt dan een keer de Nintendo Tax van 200+ voor een tablet die je op TV kan aansluiten en zo als console kan gebruiken. Waarop je alle nieuwe en oude (VC) handheld/console games van Nintendo op kan spelen. (Eventueel zelfs productieve apps en Nintendo's nieuwe health producten.)

Zo blijf je geld verdienen aan verkoop van product, software, blijf je ecosysteem intact en ga je niet Sega achterna....
Iets wat square enix doet op de ipad met Final Fantasy en wat Armor doet met Dragon Quest zou toch een goede zet zijn volgens mij voor Nintendo.

Die games zijn trouwens allemaal 15 euro (helaas). Ik vind het meestal wat zonde om alles dubbel te kopen, maar die games doen het wel goed op de ipad qua besturing e.d. Ik speel nu Final Fantasy 6 en dat is toch wel weer genieten.

Goedkope games op de ipad kom ik in mijn smaak helaas niet al te veel tegen, mijn hele verlanglijst staat vol met games tussen de 15 en 20 euro. Een bundel van mario games voor 25 euro bijv. zou toch wel heel tof zijn op de ipad of tablet. Wat klassiekers zo uitbrengen zou erg leuk zijn (idem voor andere consoles zoals de msx, amiga, commodore 64 etc.).
"maar zou wel Mario Kart 8 kopen als mobieltjes als controller/console kunnen dienen."
Sorry maar dat zal nooit gaan lukken en dus ook nooit gebeuren.
En al helemaal niet voor de prijs die jij in gedachte hebt.
Vooral race games zijn te arcady op mobiel, juist omdat het niet anders kan, Om mario kart 64 goed te laten werken op mobiel moet je een hoop weg laten, Zonde!

Nee, als je de game echt wilt koop dan een console en de game, dit geld voor elke titel.
Mobile games moet je op mobiel spelen, meer niet.

Ik snap dat mensen weinig ide hebben wat er eigenlijk achter de schermen gebeurd in zo'n game maar het blijft me maar elke keer verbazen als ze een AAA titel op een mobieltje willen.
Hopelijk gaat Nintendo meer doen op mobiel. Op dit moment blokkeren ze alles en werken ze alles tegen wat Nintendo games op mobiel betreft.

Ik hoop dat dit een eerste stap is voor Nintendo om ook het mobiele landschap te ontdekken.

Edit:
Hier trouwens nog een leuk stukje over de mobiele gedachtes bij Nintendo: LINK

[Reactie gewijzigd door Devroet op 16 februari 2015 14:53]

Volgens mij is de auteur van dat artikel (Business Insider) iemand die niet veel van Nintendo weet..
Ik geloof ten stelligste dat Nintendo hun eigen graf graaft als ze zich op de mobiele spelletjeswereld storten. Een volwaardige game op een telefoon uitbrengen gaat alleen maar hun geprijsde kwaliteit naar omlaag halen, waar niemand op zit te wachten. Ook EA, UBISOFT en andere grote spelers hebben het moeilijk op de mobiele markt, waar een enkeling met een goed idee evenzeer die markt kan veroveren.

Neen dus, ik betaal graag wat meer voor hun spellen, die tot op heden nog weinig competitie hebben in afwerking of bouwkwaliteit (afwezigheid van bugs, etc). Ze zijn op dat vlak onovertrefbaar. De nu al verzadigde markt van mobiele games is echt iets waar ze vanaf moeten blijven en waar ze - volgens mij - ook altijd vanaf zullen blijven. Die - heerlijk Japanse - koppigheid van Nintendo zal hen de dood injagen of netjes boven water houden. We zullen zien.

Het zou eventueel wél kunnen dat ze een kleine spinoff maken van een bestaand spel voor op mobiele apparaten, maar verwacht niets spectaculairs. Deze spelletjes zouden dan hoogstens de honger naar de 'echte spellen' moeten aanwakkeren.. En daar moet je dan een Nintendo console voor kopen.

[Reactie gewijzigd door FrX op 16 februari 2015 16:20]

Ze doelen ook meer op het uitbrengen van de enorme backlog van Nintendo. Ik denk dat er genoeg mensen €1,99 over hebben om diverse oude Mario/Zelda/Pokemon games op hun mobiele device te spelen.
Tjah, voor die backlog is iets te zeggen, maar veel spellen zijn toch niet te spelen op een touchscreen. Enkel Pokémon komt onmiddellijk in me op.

Het valt te bekijken, iets dat ze misschien ook nog doen, voor die paar spellen waar het voor gaat. Zo bestaat nu al de Pokémon Trading Card game officieel (http://arcadesushi.com/po...d-game-online-review-ios/), al weet ik dat het niet direct van Nintendo komt en hoe populair het eigenlijk is.
Ik geloof nooit dat Nintendo volwaardige Pokémon games op smartphones gaat uitgeven. Daarvoor is de sales boost die die games aan hun eigen platforms geven veel te groot.

Daarnaast, er wordt nu al gekafferd dat de games veel te duur zijn, laat staan dat je straks 40+ euro mag aftikken voor een spelletje op je smartphone.
Zegt het artikel dan dat (dat wij vinden dat) Nintendo zich op de mobiele games moet storten? Nikkei stelde de vraag aan Iwata, wij niet :)
Sorry, ik moest me specifieren, ik bedoelde het artikel in de link van Devroet. Excuses!

(Ik edit de post wel even).
Ik zou het zelf overigens wel leuk vinden als Nintendo wat klassieke handheldgames naar telefoon of tablet zou vertalen. Of het (wat bediening betreft) zou werken, is de vraag, maar daar weet Nintendo wellicht iets slims op te verzinnen :)
Nintendo kennende zal de app niet gratis zijn. Toch is het wel positief dat ze iets voor mobiel en tablet gaan maken, is in ieder geval een teken dat ze van het bestaan af weten.
Warom niet gratis? Ik denk juist wel. Het moet een reden zijn om je aan te moedigen om games voor een nintendo platform te kopen, als de app betaald zou zijn zou het al gou gedaan zijn.
Hm, een eerste stap van Nintendo op deze markt. Denk dat dit door Nintendo grotendeels als een experiment gezien wordt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee