Nintendo stopt met Club Nintendo

Nintendo stopt met zijn loyaliteitsprogramma Club Nintendo. Nederlandse en Belgische leden hebben tot 20 april om sterren te verzamelen, terwijl ze die tot eind september kunnen inleveren voor bijvoorbeeld gratis games of merchandising.

Nintendo heeft het stoppen van Club Nintendo zelf bekendgemaakt. Club Nintendo is een loyaliteitsprogramma waarin gebruikers 'sterren' kunnen verdienen door consoles en games te registreren en enquêtes in te vullen. Vervolgens is het mogelijk 'gratis' producten uit te zoeken uit de catalogus, waaronder onder meer downloadbare games en merchandise van Nintendo-karakters.

Nintendo zegt dat het op een later tijdstip een nieuw, vervangend loyaliteitsprogramma zal presenteren. "De details daarover en de transitie daarnaar zijn we nog aan het uitwerken", zegt woordvoerster Sarah Dijkstra tegen Tweakers.

Update, 10:34: De data van het stopzetten van Club Nintendo in Nederland zijn erbij gezet.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

20-01-2015 • 10:10

70 Linkedin

Reacties (70)

70
68
43
0
0
4
Wijzig sortering
De Zelda Collector's Edition was destijds (GameCube) wel leuk om de sterren aan uit te geven, maar er staat tegenwoordig weinig interessants in de Club Nintendo, vooral in Nederland.

Ik heb de Wii overgeslagen en stond een tijd lang op 0 sterren, maar heb sinds een tijdje een Wii U gehaald, om toch de Nintendo klassiekers te kunnen spelen. Nu ik 3500 sterren heb vraag ik me wel af wat er mee gaat gebeuren?

Ik zat vorige week al te denken, omdat ik die sterren heb, of ze niet een model kunnen aannemen waarbij je een game gratis kan downloaden uit de eShop. Ik hoop dat ze dit gaan doen, dat lijkt me het sparen zeker waard! Ik vind het geen slechte stap om dit programma op de schop te nemen.
Die sterren raak je gewoon kwijt, net zoals ze nu al na een paar jaar automatisch verdwijnen
Aan de hand van het artikel dat sanderev66 net plaats (http://www.nintendo.nl/Ni...Club-Nintendo-949921.html), heb je inderdaad gelijk.

"Alle sterren in je account vervallen op 30 september 2015, dus zorg dat je ze voor die datum inwisselt. In de sterrencatalogus vind je al een heleboel unieke en exclusieve artikelen, en we zullen er in de komende maanden nog meer aan toevoegen. Je hebt dus meer dan genoeg keuze als je je sterren voor 30 september 2015 inwisselt."

Ik ben benieuwd wat er komt te staan.
Nintendo zegt dat het op een later tijdstip een nieuw, vervangend loyaliteitsprogramma zal presenteren. "De details daarover en de transitie daarnaar zijn we nog aan het uitwerken", zegt woordvoerster Sarah Dijkstra tegen Tweakers.
Bij de transitie hoort dus niet het het omzetten van je sterren na de nieuwe versie. Appart dat dat niet mogelijk is. Of wordt de nieuwe versie alleen nog digitaal?

Blijkbaar werpt Nintendo wel aandacht met deze stunt, want site van Nintendo Club is erg traag :z .
Vroeger kon je nog iedere dag inloggen voor gratis sterren en op die manier sparen. Toen zaten er ook nog toffe dingen in de shop. Zelda collectors edition op die manier weten te bemachtigen toendertijd :)
Die heb ik ook nog liggen. Met Ocarina of Time en Master Quest.
Heb ik toen echt voor gespaard, de rest is inderdaad een beetje 'meh'.
Heb destijds mijn sterren ingeruild voor Animal Crossing voor de GameCube, man wat heb ik me daar mee vermaakt. Spel was de sterren meer dan waard :D
Volledig eens, een gratis spel oid zou mooi zijn. Ik zit nu ook met een zooi sterren, maar zit niet echt te wachten op een stikkervel van Mario of wat dan ook.

Ben benieuwd met wat ze gaan komen..
Waarom upgraden ze niet gewoon naar een nieuw systeem? Dit lijkt me slechte en vermijdbare publiciteit.
Ze gaan toch upgraden naar een nieuw systeem?
Zoals je ziet zijn de spaarders hier in de reactievelden wel positief over dit nieuws. Die slechte publiciteit blijft dus uit.
De slechte publiciteit zit m denk ik vooral in het feit dat je de gespaarde punten kwijt raakt, ze hadden dit ook kunnen omzetten/meenemen naar t nieuwe systeem.
Alleen geeft Nintendo al aan dat er tot september genoeg dingen toegevoegd zullen worden om je punten aan te besteden. De dealines worden ook duidelijk (en op tijd) aangegeven. Verder zal het nieuwe systeem/beloningsprogramma dusdanig anders werken dat overzetten van gegevens niet wenselijk is.
Negatieve publiciteit is niet per definitie slecht. Het maakt mensen juist meer bewust van het feit dat een nieuw systeem aan zit te komen. Een bedrijf als toyota die alle priussen preventief terug ging halen wegens problemen, is ook negatieve publiciteit maar wel goede negatieve publiciteit.
Negatieve publiciteit is geweldig voor naamsbekendheid. Niet perse ook voor sales...
Omdat ze hun vaste gebruikers wel even willen inlichten natuurlijk. Ik heb nu zo'n 45.000 sterren gehad in totaal (staan er nu zo'n 4k op m'n account nog) en als het programma dan opeens stopgezet en vervangen wordt, zou ik geen blije klant zijn. Nu heb ik tenminste nog even om sterren te verzamelen en om ze in te ruilen.
Wow...! Ik kan me nog herinneren dat ik bij de allereerste Gameboy inderdaad zo'n Club Nintendo pasje kreeg...dat was in 1990 of zo...dat dat nog steeds bestaat :s
Waar jij het over hebt is een wat oudere vorm van Club Nintendo. Het heeft een tijdje stil gelegen en het is rond 2000 opnieuw opgestart waarbij je er vervolgens punten mee kon sparen om goodies mee te kunnen kopen.
ah ok, dat wist ik niet...krijg wel meteen weer zo'n nostalgisch gevoel toen ik m'n Game Boy kocht met Double Dragon erbij :)
Geen idee wat ik verder met die club toen kon eigenlijk...
Dat pasje eb ik ook nog ergens liggen incl. een aantal club Nintendo magazines :)
Anoniem: 32279
20 januari 2015 10:12
Oh, daar ben ik helemaal niet rouwig om. Ik probeer al jaren die mails (je hebt 0 sterren) te stoppen, maar ik kan niet meer inloggen en de mails ook niet meer stoppen (en ik ben te lui om aan de telefoon te kruipen).

Ben ik dat kwijt.

Vond het in het gamecubetijdperk erg leuk, nog verschillende cadeau's zo verkregen waaronder zeldzame Zelda zaken. Maar ik heb niet eens meer een spelcomputer thuis op een oude wii voor de kids na, dus tja, ik vind het best.
Klagen, maar ondertussen ook aangeven dat je te lui bent om echt proberen er vanaf te komen. Dan vind je het blijkbaar niet erg genoeg.
Hier is het 0900-alternatief (je wil natuurlijk geen 45 cent per minuut betalen!): 030 6097166

[Reactie gewijzigd door RVervuurt op 20 januari 2015 12:21]

Gewoon email-filtertje maken:

If sender contains "@nintendo" and message contains "je hebt 0 sterren": 'mark as read' and 'send to trash'

Nooit meer last van ;)
Maakt "mark as read" nog uit als je iets weggooid?
Ja, anders blijft hij als ongelezen staan in de prullenbak.
sommige mail apps en programma's (zoals de Android Gmail app) vissen alle mails uit je prullenbak op als je een nieuwe mail van de zelfde ontvanger krijgt, en die worden dan volledig voor de nieuwe mail getoond als ze ongelezen zijn.
dan krijg je al snel bij bv. reply-meldingen dat je eerst 20 mailtjes door moet scrollen voordat je de nieuwe mail te zien krijgt.

dan is het wel zo fijn als rommel als gelezen gemarkeerd wordt.
Ik wilde em ook plaatsen, maar kom op, we zitten met een stel Tweakers onder elkaar...
no need to mention anniemore???
Daar is hij mischien ook te lui voor 😜
filteren op de mailserver, dan loopt je /dev/null niet vol ;-)
Mooi gevoel voor detail haha die mark as read er nog bij :P
spamscannertje -> opgelost :p
Ik heb ook gehoord van verschillende kenissen in Amerika, dat het assortiment daar ook gewoon echt bagger is in vergelijking tot Europa en Azië. Terwijl we hier games, soundtracks en merchandise kunnen krijgen, zijn ze daar gelimiteerd tot wat stickers en wat in-game items die niet eens het noemen waard zijn.
Ik weet niet hoe je games hier koopt met die punten of je moet bedoelen dat je giftcards kan aanschaffen en daar weer games mee koopt? Het enige wat ik zie in de sterrencatalogus shop is merchandise waar ik niks mee kan...

Dit terwijl de Amerikaanse sterrenshop juist wel games heeft! Maar daar zijn het geloof ik coins die je kan sparen ;)
Anoniem: 181786
20 januari 2015 10:30
Ik spaar ook al jaren (moet nu nog veel kaarten openkrassen van het laatste jaar) en heb zodoende bijvoorbeeld al eens een Game & Watch replica gratis kunnen krijgen. Ik zal de puntjes zo goed mogelijk op proberen te krijgen.

Verder ben ik er ook niet rouwig om, het is een ouderwets systeem en in de VS hadden ze veelal leukere dingen om uit te kiezen. Veel liever heb ik bijvoorbeeld tegoed voor de eShop.
Ze hadden in de VS vaak leukere dingen, maar ook heel veel minder. Waar wij regelmatig beeldjes en replica's van Game&Watch-systemen konden kopen, moesten zij het doen met eens per jaar een "je hebt de status zilver/goud/platinum, dus je krijgt dit".
Anoniem: 620028
20 januari 2015 10:48
ik was vroeger lid van nintendo club, met bijbehorende blad. maarja dan praat je over 1988 volgens mij haha.

Deze bladen, in het nederlands waren ze er ook. Leuk om die covers te zien, krijg meteen warme eind jaren 80 gevoelens,

http://www.nintendolife.c...at_club_nintendo_magazine

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 620028 op 20 januari 2015 10:49]

Tot niet eens zo heel lang geleden was er zelfs nog een Nederlandstalig Nintendo magazine. NGamer. Erg jammer dat dat er niet meer is.
Ik werd elke keer opnieuw lid als ik een nieuw spel kocht :P
Anoniem: 439180
20 januari 2015 12:42
Wat een ellende met het sparen van sterren bij de Nintendo club. Je spaart je rot d.m.v. zeer dure aankopen maar er staat maar zeer weinig tegenover. Bovendien zijn die sterren ook maar een bepaalde periode geldig. Mijn kleinzoon had, door de aankoop van een nieuwe Wii U en een aantal spelletjes wat sterren verzameld en had ook nog wat sterren over van een eerdere aankoop. Die laatste was hij op een gegeven moment zomaar kwijt, de tijd was verstreken. Al met al kon er voor de door hem verzamelde sterren helemaal niets gekocht worden, m.a.w. het had helemaal geen zin om dezer sterren te verzamelen domweg omdat men voor duizenden euries aan spelletjes moest kopen voordat men de sterren voor iets behoorlijks kon verzilveren.
Al met al niets om droevig te zijn over het verdwijnen van deze "club"!!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 439180 op 20 januari 2015 12:54]

Je krijgt gratis punten bij Nintendo producten. Dat hadden ze niet hoeven doen. Met of zonder punten, die producten worden toch wel verkocht voor exact dezelfde prijs. Zo heel duur vind ik de Nintendo producten overigens niet als je ziet wat je er voor krijgt.

Die punten gaan nooit zomaar kwijt. Over eventueel te vervallen punten wordt je tijdig persoonlijk voorgelicht door middel van een mailtje.

En ja, niet alle bonusprogramma's zijn even nuttig voor alle mensen, dat klopt. Maar duizenden euro's is echt gigantisch overdreven. Een console/handheld en een paar games en je kon veelal al wat uitzoeken. Dat jij het rendement wat weinig vond, prima. Anderen hebben er wel lol van gehad.
Ik vond het toen jammer dat ze aangekondigd hadden dat de punten zouden verlopen. Daarna nooit meer iets meegedaan en alles kwijtgeraakt.
Ik dacht me te herinneren dat je in het verleden de sterren om kon zetten naar Nintendo points. Is dat niet meer mogelijk? Of bestaat Nintendo points uberhaupt nog? :p
ja. je kan Wii en DSi points kopen er van :P
Wat ik eigenlijk wel zuur vindt is dat ze niet aangeven wat er de komende maanden nog op Club Nintendo gaat komen. Op het moment heb ik 15.000 sterren op mijn account staan en moet ik een keuze gaan maken:

1. Spendeer ik al mijn sterren nu zodat ik de Soundtrack CD's en Game & Watch Replica's niet misloop.
2. Spaar ik alle sterren op in de hoop dat er nog iets unieks toegevoegd wordt maar als dat niet het geval is wel de kans loop dat de overige dingen (Soundtrack CD's en Game & Watch Replica's) niet meer te krijgen zijn.

Ze zouden openbaar moeten maken wat ze nog gaan toevoegen zodat ik hier een verstandige keuze kan maken.
Het einde is in zicht dus ik zou niet langer wachten. Als ze nu aankondigen ermee te gaan stoppen dan is het niet te verwachten dat ze er nog nieuwe dingen in gaan stoppen. En vooral die G&W replica's zijn hele leuke dingen: als ik daar de punten voor had dan zou ik er zonder meer voor gaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee