Driver-update verraadt onaangekondigde grafische kaarten Nvidia

Er zijn details online verschenen van drie onaangekondigde videokaarten van Nvidia. De namen van de kaarten verschenen in een driver-update. Het gaat om drie kaarten in de GeForce 900M-serie van Nvidia, waarvan er een niet in de GTX- of GT-series valt.

Een lid van het LaptopVideo2Go-forum vond de verwijzingen in de update voor de drivers, waarna VideoCardz de vermoedelijke specificaties heeft ingevuld van de videokaarten voor laptops. De GTX 960M, GTX 950M en GeForce 940M vormen een aanvulling op de al aangekondigde GTX 980M en GTX 970M.

De 960M en 950M zouden de beschikking krijgen over een Maxwell GM107-gpu, terwijl de GeForce 940M een GM108 aan boord zou hebben. Het is onbekend wanneer Nvidia de nieuwe videokaarten wil aankondigen, maar omdat de drivers dus al ondersteuning hebben voor deze kaarten zal dat vermoedelijk snel gebeuren. De laatste videokaart voor laptops die Nvidia presenteerde was de GTX 965M twee weken geleden.

Nvidia GpuCuda coresTexture UnitsROPs
940M GM108 384 16 8
GTX 950M GM107 512 32 16
GTX 960M GM107 640 40 16
GTX 965M GM204 1024 64 32
GTX 970M GM204 1280 80 48
GTX 980M GM204 1536 96 63

Door Arnoud Wokke

Redacteur

20-01-2015 • 10:33

52 Linkedin

Reacties (52)

52
50
36
0
0
0
Wijzig sortering
Cudo cores, rops, texture units.. Mij zeggen zulk soort dingen echt nooit wat. Een naamgeving als Gtx 980-random-nummers ook niet. Ben ik de enige, of is de GPU markt de vaagheid zelve? :P
Ik leid dan maar aan de prijs af hoe snel een GPU is of niet :P.

[Reactie gewijzigd door kamerplant op 20 januari 2015 10:41]

Ik heb alleen geen idee wat ROPs en Texture Units zijn ;). Cuda cores zijn volgens mij het aantal rekenkernen. Ga er maar gewoon van uit dat meer beter is 8)7

Wel goed gevonden dit, wat ik alleen niet begrijp is waarom de 940 geen GT of GTX in de naam heeft inderdaad. Is dit standaard zo?
De GT serie kaarten (x40 en lager) worden doorgaans gemarket als multimedia kaarten, of voor casual gaming (en dan is een 710/720 ook nog vrij kansloos), de GTX serie wordt gemarket als game-kaarten, waarbij de x50 echt low-end is, en hoe hoger, hoe beter (x60, x70, x80 etc..)
Snel even van wikipedia gehaald:
ROP staat voor "raster operations pipeline, is one of the final steps in the rendering process"

En ja texture units spreekt voor zichzelf, die doen iets met de textures :P.
Als Tweaker hoort men dit soort dingen:
- of te weten
- of uit te zoeken
- of in de stille schaamte van zijn/haar onwetendheid te dragen :P

Uitspraken als "Haha, ik heb geen idee, LOL" doen elke echte Tweaker ragen ;-)
Ik zie mij ook nergens zeggen "Haha, ik heb geen idee, LOL". Ik vraag het in een zin van misschien weet een andere Tweaker het. Zoiets heet toch uitzoeken? Ik zal zo'n vraag nooit voor mij houden, ik leer namelijk graag over dit soort onderwerpen.
Ik ben nog jong en heb nog zat te leren, klopt. Ik vind jouw reactie echter nogal vreemd. Het feit dat ik op deze website ben aangemeld is juist omdat ik wil leren. Als jij persé moet gaan ragen wanneer jou wat wordt gevraagd vind ik dat niet erg hoor, maar je helpt mensen er niet mee verder.

edit @ vectormatic, bedankt voor de uitleg. Opzich best logisch, alleen snapte ik nooit precies wanneer deze namen werden gebruikt. ;)

[Reactie gewijzigd door Dahley op 20 januari 2015 11:49]

Ik was voor 75% een geintje aan het maken (don't take it personal), maar als we dit serieus gaan doen, dan dit:
Ik zie mij ook nergens zeggen "Haha, ik heb geen idee, LOL"
"Ik heb alleen geen idee wat ROPs en Texture Units zijn ;) " komt op hetzelfde neer. Je deelt je onwetendheid en impliceert dat dat leuk is.
Ik vraag het in een zin van misschien weet een andere Tweaker het. Zoiets heet toch uitzoeken?
Nee. Strikt genomen misschien wel, maar als je als Tweaker dingen vraagt die je in twee klikken kan googlen, dan telt het niet als uitzoeken. Als Tweaker ben je juist degene die van familieleden en vrienden onzinnige vragen krijgt waarbij je denkt 'Wat? Google die shit gewoon en val mij er niet mee lastig' :P

Hier zou het al heel aardig zijn geweest om iets te zeggen als 'ik had (ook) geen idee wat ROPs en texture units zijn, maar ik heb even snel gegoogled en dit is wat het zijn: [insert copy-pasted beschrijving]'
Dan lever je een nuttige Tweaker-waardige bijdrage met bijna even weinig moeite als het kost om vragen te stellen.

Finally:
Ik vind jouw reactie echter nogal vreemd.
Again, 50% geintje, maar: Tweakers.net is met name een waardevolle community door mensen die dingen (goed!) uitzoeken en inzicht bieden, niet door mensen die dingen vragen. Die laatste groep vind je namelijk overal wel. Die eerste groep is geweldig, zeldzaam en dat mag best wel eens genoemd worden.
Ik ben het eens met je laatste punt. Tweakers is en (hopelijk) blijft een site als geen ander. De community is in 1 woord fantastisch. Meestal stel ik mijn vragen op het forum, alleen omdat dit m.b.t. het artikel wel van toepassing was dacht ik dat ik het eens hier zal plaatsen. Tweakers is dan voor mij ook de beste informatiebron, aangezien ik andere sites nauwelijks gebruik.
met het laatste stukje ben ik het niet eens, er komen niet alleen slimme bolle op tweakers die alles zelf uitzoeken . er komen ook mensen die bijvoorbeeld alleen nieuws lezen of lekker op het forum over games praten.
Ik vind het juist tof van hem dat hij ervoor durft uit te komen dat hij het niet weet.
echte lieve tweakers gaan het uitleggen aan mensen die het niet weten en ragen in stilte :P :Y)
echte lieve tweakers gaan het uitleggen aan mensen die het niet weten en ragen in stilte
Dat eerste doe ik meestal (makkelijk na te zoeken). Dat tweede ben ik geen fan van (en is strikt genomen trouwens ook absoluut geen kenmerk van een Tweaker - sterker nog, als er een groep mensen is die makkelijk online raget, dan zijn het Tweakers wel, getuige bijvoorbeeld mensen als Linus Torvalds). Als je iets de verkeerde kant op ziet gaan, dan moet je er op z'n minst op dat moment iets van zeggen en niet alleen Captain Hindsight zijn.

Wat mij betreft zijn er in elke frontpage thread 2 of meer +3-reacties. Ik heb het idee dat dat soort reacties steeds schaarser worden. Ik heb natuurlijk de data niet, maar het zou me niet verbazen als je dat laatste ook in de statistieken terug zou zien.
dat een persoon zich op de verkeerde site bevind??? dus er bestaan mensen die niet op tweakers mogen komen? dit is nieuw voor mij :P als je vind dat iemand een stomme vraag stelt (zelf niet googled) dan antwoord je toch gewoon niet en laat je het aan iemand over die het geen probleem vind.

dat lijkt mij tenminste de beste oplossing
Je interpreteert het verkeerd. Ik bedoel niet dat zulke mensen niet op Tweakers mogen komen, maar dat hun gedrag zo is dat ze niet bij de doelgroep horen.

Wat is er mis met een terechtwijzing?

Op diverse delen van het Forum/Gathering of Tweakers, o.a. Hardware Aankoopadviezen wordt ook verwacht dat de OP zelf onderzoek doet i.p.v. dat andere Tweakers dat doen, anders wordt het topic gesloten. Waarom zou dat hier op de Frontpage anders moeten zijn?
ja en ik denk dus dat de doelgroep breder is dan dat jij denkt. dat vind ik zelf juist leuk aan tweakers.
Games zijn niet aan mij besteed, dus ik heb me nooit verdiept in grafische kaarten. Er zijn andere onderwerpen op tweakers die me meer aanspreken.
Tweakers is toch meer als enkel hardware? Het gaat dikwijls ook over wetenschappelijke dingen of games.

Een échte tweaker kan gerust een paar dingen niet weten. Of ie nou smilies of niet gebruikt is ook gewoon persoonlijk. Ik gebruik graag smilies omdat ik dat graag gebruik, niet omdat ik zo of zo ben.

Maar ja :)
Tweakers is toch meer als enkel hardware? Het gaat dikwijls ook over wetenschappelijke dingen of games.

Een échte tweaker kan gerust een paar dingen niet weten. Of ie nou smilies of niet gebruikt is ook gewoon persoonlijk. Ik gebruik graag smilies omdat ik dat graag gebruik, niet omdat ik zo of zo ben.
Natuurlijk. Als Datafeest nou gezegd had dat hij met de resultaten z'n gebruikte zoekmachine het nog steeds niet snapt (bijvoorbeeld enkel zoekresultaten krijgen die de termen niet in klare taal uitleggen), dan was mijn mening ook anders geweest.
Je bent niet de enige :) De cijfers zeggen me soms nog wel wat, maar omdat ze ook vaak videokaarten rebranden is zelfs een cijfer soms niet goed om te zien of een kaart beter/sneller is. Bijvoorbeeld de 650m of 750m… toen ik daar op zocht kreeg ik vaak te lezen dat de 750m niets meer dan een rebranded 650m is. Tja, dan wordt het lastig kiezen :)

En alle texture units e.d. maken 't ook lastig… soms zie ik videokaarten die minder van het één heeft dan een andere kaart, maar tóch sneller/beter is. :?
Als het zo blijft als hierboven staat zou het weer eens overzichtelijk zijn sinds jaren.
Meestal komen er nog variaties tussen met oude chips of afwijkende VRAM bus, DDR3/DDR5 en dan nog de OEM modellen.

Zoals hier de GT730m tot aan de GT755m, oftewel 6 modellen met 384 cuda cores:

http://www.notebookcheck....rce-GT-755M.102020.0.html

Ben wel erg benieuwd hoe zuinig ze die GTX950m kunnen maken.
Daarmee heb je toch serieuze performance waarmee je op de accu nog een heel eind kunt komen.

[Reactie gewijzigd door Double-X-L op 20 januari 2015 10:58]

Het belangrijkste waar je op moet letten is het aantal rekenkernen (shaders) in combinatie met de geheugenbus en het type geheugen. Als je full HD wil gamen, dan ga je voor niet minder dan 640 rekenkernen in combinatie met een 128 bit geheugenbus en 1 GB GDDR5 geheugen. Alles eronder is niet (goed) speelbaar. Wil je op hoge settings spelen, dan verdubbel je best alle bovengenoemde specificaties en als je hoger wil spelen dan full HD is 2 GB geheugen niet meer voldoende.
Dit hangt natuurlijk ook van de gebruikte architectuur, want een HD6770 met 800 rekenkernen is trager dan een HD7770 met 640 rekenkernen, omdat deze laatste een nieuwere architectuur heeft (Graphics Core Next). Evenals zal de GTX 960 met een 128 bit geheugenbus wellicht sneller zijn dan een GTX 760 met een 256 bit geheugenbus, aangezien de Maxwell generatie efficiënter het geheugen gebruikt en daardoor de geheugenbus minder belast.
HEWt aantal reken kernen hier geld zeker niet voor iedere chip versie. Mij GTX480 doet het echt nog prima op FullHD en die heeft toch maar 448 CUDA cores. (Wel 320-bit geheugen bus, maar dat maakt de rekenkracht niet groter)
Alles hoger is beter.. ;)

Bij het kopen van een andere kaart, bekijk ik altijd even de benchmarks. Heb je veel meer aan dan al die waardes..
Inderdaad, de benchmarks zeggen vaak meer. "Alles hoger is beter" gaat niet echt op. Het eerste cijfer is de serie waar het in uitkomt (oftewel van welk 'jaar' die is), het cijfer daarna heeft wel de 'hoe hoger hoe beter' factor in huis. Een GTX480 zal dus bijv. sneller zijn dan een GT740. :) De laatste is nieuwer (7 tov 4).
Ik heb het ook niet over het typenummer.
Maar de waardes van het aantal cores, het aantal MHz etc etc..
Dan kan m'n 8800 nog even mee? ;-)

De logica is alleen te zoeken binnen dezelfde familie van chipsets, o.a. GTX,
Meer is beter, maar zoals met alle hardware is het afwachten wat de benchmarks zeggen. Bij Nvidia geldt wel: GTX is sneller dan GT en bijvoorbeeld de 980 is sneller dan de 970. Maar absolute prestaties moet je uit benchmarks en gebruikerservaringen halen.

[Reactie gewijzigd door JoepD op 20 januari 2015 10:46]

Even zoeken levert je natuurlijk de antwoorden:
A texture mapping unit (TMU) is a component in modern graphics processing units (GPUs), historically it was a separate physical processor. A TMU is able to rotate and resize a bitmap to be placed onto an arbitrary plane of a given 3D object as a texture
The render output unit, often abbreviated as "ROP", and sometimes called (perhaps more properly) raster operations pipeline, is one of the final steps in the rendering process of modern 3D accelerator boards. The pixel pipelines take pixel and texel information and process it, via specific matrix and vector operations, into a final pixel or depth value.
Een cuda core is gewoon NVidia's benaming voor een reken eenheid, de naam CUDA komt van Compute Unified Device Architecture, en is in principe NVidia's General Purpose GPU waarmee je dus specifieke rekentaken parallel kunt uitvoeren (zoals bitcoin mining bijvoorbeeld). Hoe meer cores, hoe meer parallelle bandbreedte je hebt.
Ik denk dat het meer zegt over je mate van interesse voor dit soort hardware. Als het je niet interesseert zul je ook niet snel iets te weten komen over hoe het werkt. Maar zo is het met alles toch?
Als je overigens wilt weten hoe snel ze daadwerkelijk zijn, zou ik niet alleen op de prijs afgaan. Ik zou eerder vergelijkingen opzoeken dan alleen maar kijken welke duurder is. Sommige dingen zijn voor gamen overpriced, zoals bijvoorbeeld de Nvidia Titan reeks. Terwijl ze niet sneller of soms zelfs langzamer zijn dan andere high-end kaarten.
En overigens, kaarten die niet meer worden gefabriceerd, worden in de winkel ook soms duurder.

Maar de GPU markt is als je alleen op specificaties af gaat wel vaag, als je er niet veel van af weet. Maar dat is met de CPU markt bijvoorbeeld ook. Voornamelijk als het gaat om mobiele processors. Ook een warboel als je het mij vraagt.
Ik zou je adviseren om reviews te lezen als je wil weten hoe snel een kaart is in plaats van gewoon maar naar de prijs te kijken (als dat geen grapje was).

Er zijn ook vergelijkingssites als je snel een indruk wilt krijgen, zoals bv anandtech.com/bench
Anandtech is ook een goede site om te lezen als je wel wilt weten wat die technische zaken allemaal betekenen (vooral de review van een nieuwe generatie). Dat heb je echter over het algemeen niet nodig om te bepalen welke kaart je wil als je gewoon goede prestaties in je games wil, daarvoor hoef je alleen benchmarks te bekijken en ze af te zetten tegen de prijs waarvoor je de verschillende kaarten kunt krijgen.
Ik ben hier ook geen expert in maar na een beetje googlen kwam ik uit op het volgende:

Cudo cores:
Aantal processoren om pixels te verwerken. Doorgaans is meer = beter, maar er hangen heel veel andere dingen van de performance van een kaart af, zoals de klokfrequentie en pipelines. Daarom zijn benchmarks de beste manier op kaarten te vergelijken qua performance.

Raster Opterators (Rops):
Dit is de laatste stap voordat pixels op het beeldscherm verschijnen. De verschillende filters die je in games kan aanzetten maken hier gebruik van (zoals anti aliasing) Meer rops betekent niet dat de kaart per se beter is.

texture mapping units (TMU):
Nodig om 3D te renderen, hierbij word de "texture" over een 3D object "gemapt". Het roteren of pannen van dit resulterende 3D model wordt ook door de TMU's gedaan. Dit is geimplementeerd als een pipeline stage in de GPU. The texture fill rate staat voor de snelheid waarmee dit wordt gedaan.

ik hoop dat dit helpt ? en nogmaals ik ben hier geen expert in, ik heb het alleen snel opgezocht.
Het mooiste zou zijn als ze een standaard pcb voor dit soort VGA maken zodat je ook gewoon je game laptop kunt upgraden met een nieuwe GPU!

Ik zit hier namelijk met mijn HD7970M dit is zonder meer een prima kaartje alleen zie je gewoon dat met de games die tegenwoordig uitkomen (Far cry 4, Unity, etc) Dat de prestaties heel erg snel teruglopen.

Een GTX 980M/970M zal deze games waarschijnlijk wel op max kunnen draaien!

Dus dat wordt dan toch weer sparen voor een nieuwe laptop uiteindelijk ^^
Dit bestaat al alleen is totaal niet in trek namelijk de MXM-Modules

Edit: ze worden wel degelijk gebruikt deze modules maar vind maar eens een upgrade die nog compatibel is met jouw huidige laptop en koelingssysteem. Pricewatch: MXM geeft slechts 10 resultaten met maar één grafische kaart en dat is dan ook nog een Quadro niet de gebruikelijk upgrade die veel mensen willen.

[Reactie gewijzigd door GewoonWatSpulle op 20 januari 2015 11:05]

All-in-one's maken hier nogal gebruik van, zoals de iMac's. Maar het potentieel van upgraden mist hier ook vaak doel, want all-in-one's zijn niet de meest tweakable systemen :p

Bij sommige gaming laptops zoals MSI's G-series worden wel eens MXM-modules gebruikt, daar zou je kunnen upgraden. MXM-kaarten zijn echter zeer duur, dus die goede oude PC blijft nog steeds de beste keuze als je upgradability belangrijk vindt.
Toevoeging gedaan, ze worden wel degelijk gebruikt maar je kan geen upgrades kopen via de normale wegen.
Jouw HD7970M is een MXM kaart welke misschien wel te vervangen is voor een GTX 970M of GTX 980M. Al is dit wel afhankelijk van het merk laptop (msi en alienware zijn meestal goed te upgraden, bij clevo notebooks heb je vaak minder geluk).

Zoals GewoonWatSpulle hierboven al aangeeft moet je zoeken naar MXM modules en soms komen ze wel voorbij in vraag en aanbod maar staan ook vaak wel op ebay.
Het is inderdaad een alienware m17x r4.
Nu heb ik bijvoorbeeld bij de laptop van mijn zusje (m17x r3) de vga al vervangen voor een hd7970m, dit is goed te doen! Het enigste wat er bij komt kijken is dat je dan weer drivers (gemaakt door community alienware freaks :p) of bios hacks nodig hebt om tot alle functies van zo'n vga te komen/benutten.

Dan kan het nog zo zijn dat het past maar dan zit je weer met de softwarematige kant van het verhaal.

Het blijft helaas slecht compatible/modulair.
Oh, daar heb ik met mijn clevo's nou juist geen problemen mee gehad ;) gewoon plug en play :9.
De exacte reden waarom ik mensen adviseer om gaming desktops te kopen en laptops voor werk / video's en ander minder zwaar werk te houden.

Een gaming laptop krijgt relatief veel klachten: oververhitting op den duur omdat de hardware dichter op elkaar zit, weinig vervangingsmogelijkheden, en (lichamelijk) last van ogen doordat je erg dicht op je scherm zit voor uren achter elkaar (meer dan bij desktops). Enige oplossing zou zijn ieder jaar te vervangen en nog een redelijke prijs voor je 'oude' laptop vangen, maar dat is op zich best een dure grap.
Ik snap zeer zeker wat je bedoelt Galeton, maar alsnog loop ik er vaak tegenaan ondanks dat ik een redelijke desktop heb toch graag met vrienden/collega's of gewoon onderweg bent en nog even dat ene level of dat ene item nog wil farmen, je daarvoor niet je desktop gaat meeslepen.

Het valt aan de ene kant nog best mee met hitte ontwikkeling (fan lawaai daar buiten gelaten) de koelprestaties van een m17x zijn zeker niet slecht te noemen. (Absoluut geen alienware fanboy)

Ik zit er zelf eigenlijk zelfs aan te denken na het custom wc project van mijn desktop iets uit te denken voor de m17x! Hoeveel problemen zou je hiermee niet de wereld uit helpen?
Als je wilt kunnen upgraden, dan moet je een desktop kopen.
Laptops worden ontworpen op draagbaarheid en dat conflicteert met flexibiliteit.

Desalniettemin zijn er wel degelijk laptops met vervangbare grafische kaarten, maar standaardisatie is minder goed dan bij desktops. Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_PCI_Express_Module
Mocht je je drivers nog niet hebben geüpdate naar de nieuwste versie zou ik dat zeker even doen, kan al een aardig verschil maken (zeker voor de games die jij noemt!). Alleen inderdaad niet zo'n groot verschil als een hardware-update ;)

[Reactie gewijzigd door Trygve op 20 januari 2015 11:00]

Goed verhaal vooral die GTX 965M waarom zouden ze daar half uitgeschakelde GM204 chips voor gebruiken in plaats van een volledige GM206 chip zoals in de GTX 960?

Edit: ok dat is dus al bevestigd, maar wel een vreemde keuze zouden er dan werkelijk chips gemaakt worden die maar half werken?

Edit 2: Ik snap dat ze ze zo kunnen hergebruiken maar een 50% afgekeurde chip of in ieder geval uitgeschakelde klinkt toch niet erg kosten effectief dan wel efficiënt qua productie.

[Reactie gewijzigd door GewoonWatSpulle op 20 januari 2015 12:46]

Gedeeltelijk uitgeschakelde chips worden wel vaker gebruikt. Gtx 760 bijvoorbeeld is dezelfde chip als een 770 en 680 alleen deels uitgeschakeld. Zelfde met de gtx 780 geen volledig ingeschakelde gk210 chip is.
Het werkt andersom, niet alle chips werken. (dat is een gegeven, de processen die gebruikt worden geven nogal eens wat fabricage fouten) Nu kun je ze weggooien of als een goedkopere chip verkopen.
Wat ik jammer vind is dat ze geen mini itx maken met een 960m of hoger erop.
Super zuinig met een i3 4130T of 4330T en prima mee te gamen.
Als hij zich net als een 860m makkelijk laat overclocken naar een desktop 750ti dan teken ik er voor!
Kin je in een mini itx bordje niet gewoon een dikke GPU zetten dan? Er zit gewoon een pci-e slot op.
Jawel, maar gaat mij om het zuinige aspect.
Al moet ik zeggen dat een 750 ti sc van EVGA ook zuinig is.
Ik ben al een tijdje aan het kijken naar een htpc/casual gaming pc.

Ik begin elke keer met een 750ti en i3 4130t maar eindig steeds met i5 en 970..
Besluitloos..

Maar stel er zou een 960m of 970m of wat dat betreft een 860m of 870m op een desktop mobo zitten dan wil ik dat.
Ik run hier een htpc met alleen een pentium en dan een losse gaming pc. Je kan ze vrij makkelijk streamen mbv Steam In home streaming.
De mini-itx GTX 960m heet de GTX 960.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee