Mobiel bankieren bij ING kampt met storing - update

Klanten kunnen niet inloggen op de mobiele app van ING; sinds maandagmiddag heeft de app een storing. Internetbankieren via de website van ING is nog wel bereikbaar. Het is niet duidelijk waardoor de mobiele storing precies wordt veroorzaakt.

Wie probeert in te loggen op de ING-app krijgt te zien dat de app 'niet beschikbaar' is, maar de bank geeft daarvoor geen oorzaak. Volgens AlleStoringen begon de storing om tien over half één. Klanten klagen naast inloggen ook over problemen met overschrijven, maar op de redactie van Tweakers waren die problemen niet te verifiëren.

ING is koploper met het aantal storingen; gemiddeld heeft de bank er twee per maand, zo bleek in september. Vorig jaar beloofde ING nog beterschap na een grote storing, maar nog steeds kampt de bank regelmatig met kleinere storingen. ING was niet bereikbaar voor commentaar.

Update, 13:51: De storing lijkt inmiddels opgelost te zijn.

ING mobiel bankieren

Door Joost Schellevis

Redacteur

12-01-2015 • 13:21

118

Reacties (118)

118
109
71
3
0
13
Wijzig sortering
Kennelijk is de storing van zeer korte duur geweest. Zo te lezen kan ongeveer iedereen hier gewoon (weer) inloggen, en ook allestoringen.nl laat een piek van +/- 30 min zien (waarvan een groot deel gegenereerd wordt door retweets van nieuwsberichten).

Rond 13:08 laat het ING Twitter account weten dat de storing bekend is, en om 13:29 wordt gemeldt dat alles weer werkt. Het heeft dus alles bij elkaar zo'n 20-25 minuten geduurd. Nou, big whoop.
Precies.. Ben zelf nog nooit tegen een ING storing aangelopen en gebruik de app en website toch echt heel regelmatig!
offtopic:
Vind bericht dit ook niet echt FP-waardig trouwens..
Ik ben ook ING gebruiker, en merk af en toe toch de storingen op. Die vandaag heb ik niet gemerkt.
Ik vind het trouwens wel nieuwswaardig. Toch fijn dat ik het ergens kan lezen dat er een storing is. Vooraf kan je nooit weten hoe lang een storing gaat duren dus daarom is het goed dat er een nieuwsbericht over geplaatst wordt.
Wel kan de titel aangepast worden achteraf in kleine storing.
Als je wilt weten wanneer er waar een storing is kun je terecht op allestoringen.nl. Dan zie je meer dan slechts éen willekeurig voorbeeldje. Want dat is wel het nadeel van dergelijke nieuwtjes, de redacties pikt altijd de ING er uit omdat ze dat de vorige keer ook deden en de keer daarvoor.
de redacties pikt altijd de ING er uit omdat ze dat de vorige keer ook deden en de keer daarvoor.
Onzin. De Rabobank is ook al voorbij gekomen. Het is elke keer ING omdat zij ook elke keer storingen hebben. Ex-medewerkers van de ING hebben ook al aangegeven dat de IT daar een zootje is.
Het gaat niet zozeer om wanneer de storing is, dat kun je inderdaad prima lezen op allestoringen.nl. Wat Tweakers aan de kaak probeert te stellen is dat een enorme bank met gigantische budgetten blijkbaar niet in staat is om een goed functionerend produkt te maken.

Natuurlijk kun je erover twisten wat dan een goed produkt is, hoeveel uptime je kunt verwachten etc, maar feit is dat zo'n grote bank het veel beter zou moeten doen en dat ze hun klanten minachten door hier niet serieuzer mee bezig te zijn. Ik bedoel, hoe kort de storing ook is, het is wel MIJN geld waar ik op dat moment niet bij kan. Als iedereen vanaf nu zou besluiten om z'n geld in een oude sok te bewaren, dan hadden ze een groot probleem...
Het is zeker wel nieuws dat een grote bank van wereldformaat zo vaak last heeft van storingen. Niet de duur maar de frequentie is het nieuws. En ja ik had er wel last van.
bank van wereldformaat of niet hangt ook af of de IT afdeling capabele is.
voorbeeld atm probeer ik op werk.nl in te loggen maar zoals gewoonlijk hebben ze storing...
waardoor ik niks kan doen.
maar ook al ben je groot kan je weinig doen tegen doss aanvallen kijk maar naar sony en microsoft.
Ik vind het wel byzonder dat van alle banken wereldwijd ING het vaakst een pak slaag krijgt. Dat ligt echt niet enkel aan DDOS aanvallen maar heeft meer te maken met een bagger systeem. Ik ken meerdere mensen werkzaam bij ING en allemaal geven ze aan dat het op het gebied van ICT een groot drama is.
Deze discussie komt vaker voorbij.
Laatst gaf iemand aan dat bijvoorbeeld Frankrijk nog lang niet zo ver is als wij m.b.t. online bankieren.
Mogelijk heeft het daar mee te maken.
Probleem is meer dat er teveel pers is tegenwoordig. Er moeten artikelen de deur uit, dus de "zoveelste" bank storing is dan een makkelijke keuze. De pest is dat in dit timeframe er relatief weinig mensen last van hebben, maar het is wel weer voor de eeuwigheid vastgelegd. Wat dat betreft is tweakers de laatste tijd wel meer van het laaghangend fruit... in relatie tot de buren vorige week ook veel minder hardware nieuws vanaf de CES...

En ja, doe maar downvoten hoor.
Gezien de recente storingen bij ING en andere banken zoals de RABO vraag ik me af of de test procedures en uitvoering hiervan wel goed zijn. Het lijkt we een trend van het afgelopen jaar waarbij de kwaliteit te wensen over laat. Misschien een common factor?
Zeker wel big whoop, want ze hebben er niet bij verteld dat klanten die inlogden via de mobiele app rekeningen van wildvreemden te zien kregen en deze ook konden beheren (en er dus geld vanaf halen.....). Niet zo onschuldig als het lijkt dus.
Heb je daar ook een bron van?
Anoniem: 649209 @True12 januari 2015 17:04
Ja, mijn eigen ervaring. Kreeg bij het openen van de app de rekeningen van een wildvreemde te zien. Inclusief saldo, bij en afschrijvingen. Heb vervolgens direct de ING gebeld. Na wat vijven en zessen bleek dat ik dus niet de enige was, maar dat er bij andere rekeningen dus wel geld was overgeschreven.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 649209 op 22 juli 2024 15:39]

Het is wel opvallend dat Nederlandse banken koploper zijn wereldwijd met aantal storingen.
Toch maar eens naar de buurlanden kijken dan hoe zij het wel goed kunnen doen.
Het geeft ook weinig vertrouwen in de bank zelf, iets wat wel essentieel is.
Sterker nog, ING staat op nummer 1 ter wereld met meeste storingen.

Bron: http://www.nu.nl/internet...ste-storingen-wereld.html

[Reactie gewijzigd door Anonymoussaurus op 22 juli 2024 15:39]

Die info is gebaseerd op Allestoringen.nl en soortgelijke websites. Daar kan je geen serieuze vergelijking tussen maken omdat het geen feiten zijn, maar speculaties.

Als ik bij verschillende "storingen" kijk van de ING, dan heeft ING elke dag met een storing te maken, echter kan je uit de grafiek niet opmaken of er ook een storing is geweest, omdat er altijd wel zo'n 20 meldingen zijn. De informatie is dus zeker niet betrouwbaar.
Allestoringen.nl is echt een vreselijk platform voor betrouwbare meldingen. Ze zetten per storing namelijk keurig de "bronnen" onder de grafiek (dus de tweets die gezien worden als melding van een storing). Kijk je naar deze storing, dan zijn bijna alle "meldingen" retweets van nieuwsberichten. Zou je hier op Tweakers, of op Nu.nl zonder reden een bericht maken dat er een storing is, dan zou dat in no time door Allestoringen gezien worden als een legitieme storing, simpelweg door alle retweets.
Echter vermelden ze wel op de website dat er een significant verschil moet zijn met het aantal meldeningen dat ze binnenkrijgen als er geen storing is om het als een echte storing te zien.

Het is niet de meest accurate manier van meten maar ik kan me wel voorstellen dat ze een redelijk goede voorspelling kunnen doen of er daadwerkelijk een storing is op een bepaald moment.
Een significant verschil zoals vorig jaar tijdens alle dagen het abnamro tennistoernooi? Of tijdens andere activiteiten waar een bank hoofdsponsor van is en men over twittert?
Je hebt een punt. Je bedoelt dus dat ze al zeggen dat er 'storing' is, als er nog niet eens 20 meldingen zijn met bewijs van spreken?
Deze pagina bedoel ik: https://allestoringen.nl/storing/ing/overzicht

Bijna elke dag een storing, maar als je gaat kijken naar de storingen (bv: https://allestoringen.nl/...uws/43658-storing-bij-ing) dan zie je een max 37 berichten op 1 moment, en dit is een trend over de hele dag. Dit zie ik niet als een storing.

Maar als je naar een echte storing gaat kijken zoals vandaag: https://allestoringen.nl/...uws/44199-storing-bij-ing
Dan zie je opeens wel dat het werkt.

Sommige "storingen" die allestoringen publiceert zijn gewoon ruis en normaal social media verkeer... logisch dat de meeste berichten tussen 07:00 en 20:00 zijn.
Ik snap wat je bedoelt. Sommige mensen die zeggen dat er bijvoorbeeld storing is, en dan blijkt hun internet er uit te liggen, of ligt het aan iets anders. De meeste A-technische mensen die denken: "Zal wel een storing zijn ofzo".
In geval van 'sommige' mensen zal die vlieger opgaan. Maar bij grote aantallen meldingen kun je er minder makkelijk onderuit dat het wel aan problemen bij mensen thuis zal liggen.
Het schijnt ook dat ING koploper is in de mogelijkheden met internetbankieren.
Ik heb mij laten vertellen dat bijvoorbeeld in Duitsland ze nog lang zo ver niet zijn met deze diensten.
Wat natuurlijk nog niet rechtvaardigt dat er meer storingen zijn, maar het kan wel de oorzaak zijn.
De NRC heeft dat 'onderzoek' van allestoringen.nl gecontroleerd en die vonden de conclusie van allestoringen.nl 'ongefundeerd': https://blendle.com/i/nrc...-20141219-1448089/r/sh-em
Je kan het ook anders zien, misschien lopen wij qua techniek wel meer vooruit, waardoor (helaas) dit soort problemen zich voordoen.

Als het alleen de app is en je echt iets moet overmaken dan kan je altijd nog via je webbrowser werken. Eigenlijk zijn we hier over gebruiksgemak aan het zeuren (overigens terecht). Als je echt dringend iets over moet maken dan is er een dus nog een goede standaard manier.
Misschien omdat het een goede en veilige 2 traps verficatie heeft? Of omdat het rente percentage hoger is dan bij andere banken? Of omdat je goede verhalen hebt gehoord. Dat is per gebruiker verschillend.
Anoniem: 601896 12 januari 2015 13:25
Wie bankiert bij meer dan 1 bank is nooit van de storing van 1 systeem afhankelijk.
Wel jammer dat je bij elke bank weer minstens 20 euro per jaar kwijt bent voor die extra rekening... Een storing internetbankieren duurt nooit langer dan een dag, als je een betaling hebt die geen dag meer kan wachten ben je sowieso al laat ;)
Anoniem: 601896 @vharten12 januari 2015 14:15
Ik heb meer kopzorgen van weten van dat wat ik wil/moet doen, nog gedaan moet worden, dan dat ik heb over die kleine 2 euro per maand voor m'n 2e bank.

Betaalgemak van altijd alles direct kunnen betalen, is meer comfort dan noodzaak inderdaad. Nog een voordeel vind ik ook dat als ik zelf m'n pas kwijtraak, (dat overkomt mij vaker dan ik problemen heb met internet) ik gewoon m'n dagelijkse betalingen kan doorzetten met bank2.

Als je dan die bankkosten vergelijkt met de aansluitingskosten voor andere nutsvoorzieningen als elektriciteit, gas, wegenbelasting, tv-aansluiting of internettoegang is de bijdrage voor 'betalingsverkeer' echt spotgoedkoop, en voor mij ook die extra centen voor de 2e bank waard.
Wie bankiert bij meer dan 1 bank kan genieten van de storingen van meerdere banken.

[Reactie gewijzigd door Herko_ter_Horst op 22 juli 2024 15:39]

ASN bank. E 1,25 per maand en heb nog NOOIT ook maar 1 storing gezien.
Wat deNachtwacht zegt is natuurlijk waar. Hoe groter de bank hoe meer kans dat iemand ze wat wil doen, al moet je er wel bewust van zijn dat de meeste storingen gewoon interne problemen zijn en geen aanvallen van buitenaf.
Maar daarnaast zijn er zeker wel storingen geweest bij de ASN.
Kijkt u hier maar: https://allestoringen.nl/storing/asn-bank/overzicht

Het is natuurlijk zo dat indien er veel minder mensen bankieren dat een storing ook veel minder snel duidelijk word. Er zijn op allestoringen in totaal z'n 1200 meldingen binnen gekomen voor deze storing. De ING heeft 8.1 miljoen particuliere klanten. Dat betekend dat 0,015% er melding heeft gedaan. Als je dit percentage zou nemen van de 587 duizend klaten van de ASN heb je 89 klachten. Nou daar kijkt niemand van op. Dus z'n storing word ook veel minder snel uitgemeten in de media.

[Reactie gewijzigd door GroundBreaking op 22 juli 2024 15:39]

Ik post het... en je hebt de cijfers erbij gezet. Petje af :P maar toch laat ik mijn reactie zo staan :P

Ik heb bij SNS (mijn bank) ook even gekeken. Er staat een indrukwekkende hoeveelheid storingen... maar als je bij 5 a 6 meldingen al van een "storing" spreekt.... dan heb je het gewoon over stemmingmakerij.... Bij ing zie je pieken tussen de 200-300 storingen. Dat klinkt meer als een storing inderdaad.

Zoals bij alle info op het web.... even de statistieken erbij bekijken voordat je het klakkeloos overneemt. Bij ASN zijn er 3 storingen geweest. Bij 1 staan geen gegevens. De tweede heeft een lange duur van tussen de 5 a 20 meldingen continu. Dus dat lijkt wel een lange storing gezien het aantal klanten.... de derde is een hele korte piek, wat op een storing kan duiden.

Dat is vergeleken met ING toch wel andere koek. Maar echt vergelijken kan je pas als je de hoeveelheid klanten weet volgens mij. ING is wel een makkelijk target, gezien ze in korte tijd vaak in het nieuws zijn geweest. Net als dat vodafone ook een tijdje makkelijk slachtoffer was.

[Reactie gewijzigd door Waah op 22 juli 2024 15:39]

Je maakt er een lang verhaal van ;-) Als ik echter kijk naar het aantal storingen dan zie ik er bij ASN 3 staan, en bij ING wil ik ze niet eens tellen. Ik denk dat als je een betrouwbare bank wilt je in het algemeen bij ASN beter af bent dan bij ING. Dat het een kleine bank is, da's voor mij niet echt van belang als ik geld wil overmaken.
Nee, het komt dus niet goed over. Indien er veel minder klanten zijn is een storing dus veel moeilijker van buitenaf te detecteren. Daarom staan er maar drie op allestoringen terwijl je geen idee hebt of dat ze wel allemaal zijn.

PS. Betrouwbaar is in de bankenwereld sowieso moeilijk maar om nou een bank betrouwbaarder te noemen als die minder mobiel bankieren storingen zou hebben. Aan de andere kant kunnen ze namelijk genoeg problemen hebben waar jij niks van merkt tot dat het echt mis is. Kredietcrisis enzo.
Laten we eerlijk zijn de ASN is ook geen grote bank. Hoe groter je bank hoe vaker deze natuurlijk last heeft van hackers en aanverwante problemen. Het trekt meer gespuis aan (want meer geld te halen) en is natuurlijk een stuk minder overzichtelijk om te managen doordat ze veel meer klanten hebben.
Juist. Een prima reden dus om voor een kleine bank te kiezen...
ASN bank. E 1,25 per maand en heb nog NOOIT ook maar 1 storing gezien.
Wat niet wil zeggen dat die er dan ook niet geweest is.
Mee eens.
Vergeet de rente op je betaalrekening niet en het feit dat je geen wapenindustrie oid steunt.
Volledig offtopic I know, maar deze bank heeft een veelvoud aan storingen tov de ING waar ik een veelvoud voor betaal.
ING heeft natuurlijk last een heleboel oude systemen, terwijl ASN nog vrij jong is.
Ik heb mede door de storingen inderdaad besloten om mijn "oude" rekening bij een andere bank niet op te zeggen. Hier staat genoeg geld op om een flinke storing te overbruggen. Het gaat mij niet gebeuren dat zo'n storing precies is op het moment dat je bijvoorbeeld je auto bij de garage gaat ophalen

Ja, ik maak op zo'n dag geld over van de spaarrekening naar de lopende rekening, is een keuze :>
je zal maar zoveel hebben he om dat te kunnen
Mijn gedachten gaan bij dit soort berichten gelijk uit naar de vele webshops die ons land rijk is en hierdoor de zo benodigde omzet mislopen..
Het gaat alleen om de mobiele app, de website werkt naar behoren dus zullen de webshops er weinig last van hebben.
Ik betaal op mijn phone en tablet alles vanuit de mobiele app, omdat ik dan geen TAN authenticatie nodig heb. En met mij zullen er vele anderen zijn die dit ook zo doen.
Dus als je zonder TAN code even niks kunt kopen dan koop je maar helemaal niks? Het lijkt me dan een kleine moeite om even niet via de app te betalen toch.
Dit is overigens de eerste keer dat ik last heb van een storing, of nouja last, de eerste keer dat ik door heb dat er een storing is.
Moet je die app wel geïnstalleerd hebben natuurlijk. Anders kom je nog niet ver. En die app bij een storing installeren werkt ook niet want er moet op diverse manier geauthenticeerd worden.
Ik heb het juist over NIET installeren via de app. Dan heb je geen app nodig, gaat gewoon via de mobiele website dan.
Ik krijg mijn TAN code via sms. Ik zou niet weten hoe dat via de mobiele app zou moeten gaan |:(
Bij de webshop kiezen voor iDeal als betaalmiddel, ING opgeven en dan krijg je vanzelf de optie 'Betalen met Mobiel Bankieren App'. Vervolgens wordt je naar de app geleid waar de betaling wordt afgerond en klaar ben je. Je authenticeert de betaling middels de PIN code van de mobiel bankieren app.
Aha op die manier.
Om mij heen zie ik eigenlijk iedereen gewoon nog aankopen doen via de pc en hield er dom genoeg geen rekening mee dat het ook zo kan 8)7
Mijn gedachten gaan bij dit soort berichten gelijk uit naar de vele webshops die ons land rijk is en hierdoor de zo benodigde omzet mislopen..
Dat zal denk ik wel loslopen, mensen bestellen dan gewoon een uurtje later. Het is niet dat je echt bij een andere webwinkel wel kunt betalen als je bank een storing heeft...
Waarom zouden ze iets mis lopen? Als je bij de ene niet kunt betalen, lukt het bij de andere ook niet.

Je probeert het gewoon een uurtje later nog een keer, en dan lukt het in de meeste gevallen wel.
Ik heb de meerwaarde van de app nooit heel erg gesnapt. Ik doe op Android altijd even de browser op desktop-modus en dan zit ik er ook in. een Bank-app voelt nog een beetje potentieel onveilig voor mij, maar dat zit wellicht tussen de oren :-).
Meerwaarde is dat je op die manier zeker bent dat je met je bank zaken aan het doen bent. Een webpagina kan makkelijker gekaapt/omgeleid worden naar iets wat er uit ziet als je bank, maar dat niet is...
onderliggend waarschijnlijk dezelfde connectie, als een omleiding/kaping succesvol is gaat de app evenhard toch evenhard de mist in?
Soms. Hangt er natuurlijk van af hoe de app in elkaar steekt en hoe de kaping/omleiding gebeurt.

Je hebt als klant ook een sterkere rechtspositie als je slachtoffer wordt van criminelen wanneer je de app gebruikt, vermoed ik.
nee, de app is veiliger ;)
- een app kan pinning gebruiken voor de ssl certificaten, een webpagina niet
- een app kan je imeinummer gebruiken voor identificatie, een webpagina niet
Een IMEInummer identificeert alleen de telefoon, niet degene die op dat moment de telefoon gebruikt om in te loggen op de app. Hoe draagt dat nummer volgens jou bij aan de veilligheid?
Het is een extra stukje identificatie. Er is bijvoorbeeld nagenoeg geen handig manier om een pc te identificeren, want bv een mac adres is alleen uniek op een LAN. Een imei nummer moet kloppen op het telefoonnetwerk, anders kan de telefoon zich niet aanmelden. Dus het is een stukje lastiger om dat te spoofen, en als zodanig dus een extra stukje hardening.
Het lukt dus niet op een andere telefoon.
(Ook aan borft en Source90): Klopt, maar wat ik al zei, het identificeert de gebruiker niet, alleen het apparaat. Aan het begin van deze thread werd de meerwaarde van de app tegenover internetbankieren via de browser van diezelfde telefoon in twijfel getrokken. Of je nou een app gebruikt of via de browser inlogt, je IMEI is hetzelfde en voegt dus geen veiligheid meer toe in die situatie.

Het is natuurlijk wel zo dat die app alleen op die telefoon te gebruiken is en daardoor inderdaad niet te faken is, maar als je de telefoon al in bezit hebt, doet dat niks meer.
Gegevens kunnen niet op een andere telefoon met ander imei gedupliceerd worden..?
Anoniem: 126717 @MsG12 januari 2015 13:37
Ik heb de meerwaarde van de app nooit heel erg gesnapt.
Ik gebruik hem (zelden) puur voor saldo informatie en dan is de app toch een stuk handiger op mijn telefoon. Mijn Nokia 625 heeft priegel toetsjes en dan is het gebruik van de browser een stuk onhandiger.

Overigens kon ik probleemloos mijn saldo opvragen terwijl ik dit tikte.
Psies, saldo checken is 2 tikken, 1 om de app te openen, en de 2de om saldo zichtbaar te maken.
Werkt bij ASN trouwens ongeveer hetzelfde.
Anoniem: 126717 @SiC12312 januari 2015 21:48
Je vergeet de vijf cijfers (of letters) van de pincode. Maar inderdaad lekker rap.
Anoniem: 601896 @MsG12 januari 2015 13:42
Juist internet bankieren via je browser maakt je extra kwetsbaar voor phishing. Op je mobiele browser zijn de echtheidskenmerken van een ondertekende https website minder merkbaar. Op een pc browser heb je minimaal 3 zichtbaar. Op veel mobiele browsers twee, één of geen
Als tweaker overkomt het je misschien niet zo gauw, maar veel henk en ingrids openen hun email ook nog eens via de tablet of laptop.
Ik geef je wel gelijk. Met de Rabo gebruik ik gewoon de site ook op mijn Android. Maar het is ook een Note 2 met een redelijk groot scherm. Op die kleine priegelschermpjes zoals de iPhone 5 en ouder zal een app wel handiger zijn.
Die 'mobie;e' modus van de browser is inderdaad voor die kleine priegelschermpjes dat dateert nog uit het WAP tijdperk.
De app van ING vind ik juist heel erg handig. Je hoeft bij een transactie geen tan code of iets dergelijks in te voeren alleen je code van 5 cijfers. Gaat bij mij tien keer sneller als via de browser.
Helemaal mee eens. Sinds ik de app heb, doe ik geen betalingen op de website (pc) meer.
Anoniem: 463321 @MsG12 januari 2015 16:42
Dat zit tussen te oren.
Een app is trouwens vele malen makkelijker en sneller te bedienen dan gepriegel op een website die niet geschikt is voor mobiele apparaten.
Voordeel bij bijvoorbeeld ING en Rabobank is dat je snel je saldo kunt controleren of kunt betalen zonder bankpas, random reader en tan codes nodig te hebben.
Het is pas onveilig wanneer je de website van de ING gebruikt op je mobiele telefoon waar je ook je TAN-codes op ontvangt. Wanneer je dan je telefoon verliest of deze gestolen wordt, ben je en ingelogd op de website van de ING, en kan diegene met jouw telefoon geld overmaken omdat hij/zij ook de TAN codes ontvangt.

Daarom is het voor de ING zeker aan te raden om alleen de app te gebruiken op je telefoon, en niet de website te openen op je mobiele telefoon.

Hier trouwens geen last van de storing, merk eigenlijk ook nooit iets van deze storingen. Tegen de tijd dat ik de service weer nodig heb, is de storing toch al verholpen :)
Je moet altijd nog inloggen met een wachtwoord, voordat je op de internetbankieren-site van ING kan komen. (En de telefoon unlocken.) Een dief of oneerlijke vinder kan dus nog steeds niets.
zeker waar, maar het versturen van de codes naar het apparaat waarmee je inlogt gaat natuurlijk tegen het principe van 2-factor authentication in ;)
Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot nu toe bijna nooit hoefde/wilde bankieren tijdens in een storing, dus ik heb er in feite (nog) niet zoveel last van gehad. Ik snap dat het veel verkeer is, extreem fraudegevoelig e.d. dus het moet goed beveiligd zijn etc. etc., maar als je kijkt naar wat het (wellicht voor de buitenkant) lijkt te zijn, dan hebben we het toch eigenlijk maar over een veelgebruikte app/website waar wat versleuteld verkeer overheen gaat. Hetzelfde met werk.nl....het is in feite "maar" een website als elke andere website met een grote DB erachter, maar het werkt voor de meter niet. Zoveel mensen zijn er afhankelijk van....en laat dat nou net de mensen zijn die al met een schuin oog aangekeken worden door de maatschappij (omdat ze werkloos zijn)...het klinkt voor de gemiddelde burger toch als iets behoorlijk knulligs dat een werk.nl website of een ING website/app met zoveel issues kampt, en dan niet indicenteel, maar gewoon stelselmatig.
Ach, duo.nl leid je gehele sessie om naar een amerikaanse server als je op "inloggen met digid" klikt.
Vervelend, maar ik kan bevestigen dat het bij mij wel werkt.

Komt toch vaak voor dat het maar een gedeelte van de gebruikers betreft..
Dan vraag ik me toch echt af wat voor excuus ze dit keer hebben... Twee keer per maand is toch van de zotten...

Bij meer banken is het slecht trouwens, ik vind dat de Rabo de laatste tijd ook veel storingen heeft, alhoewel die altijd snel opgelost worden.
Ze geven nu in ieder geval wel direct aan dat er iets mis is. Dat is beter dan "doen alsof alles werkt" zodat je later allerlei dubbele overboekingen krijgt. Iets wat helemaal niet werkt levert vaak ook minder frustratie op dan iets wat slecht werkt.
De layout hebben ze aangepast, echter is elke verandering geen verbetering.
Bij mij werkt het wel nu.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.