Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur games 11 december 2020

Cyberpunk 2077 - Gaaf spel wacht op afwerking

Op basis van de hoeveelheid bugs zouden we Cyberpunk 2077 een dikke onvoldoende kunnen geven. Op basis van de sterke elementen van de game zou een torenhoog cijfer echter ook zijn te verantwoorden. Onze beoordeling reflecteert een middenweg. Night City en de personages die je er in en om tegenkomt, maken indruk en wisten onze harten af en toe te stelen. Tussendoor werden we vermaakt door toffe missies en onderhoudende sidequests met wat extra verhaaltjes, en dan hebben we veel van die sidequests nog niet eens uitgevoerd. De gameplay is daarnaast te beïnvloeden door de keuzes die je maakt in de opbouw van je personage, wat Cyberpunk 2077 een tweede of derde keer spelen bij voorbaat al leuk maakt. Bij dit alles valt echter niet te ontkennen dat de game nog te veel bugs bevat die op verschillende manieren impact hebben op de game. Stel jezelf dus de vraag of je Cyberpunk 2077 nu al moet spelen, of dat je nog wel even kunt wachten. Zonder die problemen zou Cyberpunk 2077 zich namelijk kunnen meten met de beste games van dit jaar. Speel je de game nu al, dan zul je er nog steeds een prima tijd mee beleven, maar dan weet je dat je spelplezier af en toe zal worden getest door de problemen die Cyberpunk 2077 nu nog parten spelen. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
20
Score: 4
9
Score: 3
7
Score: 2
10
Score: 1
2
+2
Dynerus 16 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Cyberpunk 2077 is een geweldig spel als je houdt van actie, story en veel side missies. Je hebt een grote array aan verschillende skills en de gameplay en level design van het spel zijn ongeloofelijk. Aan te raden om met een goede computer te spelen of te wachten voor updates!

Pluspunten

  • Level / World Design
  • Story, Side quests, Gigs
  • Character Animation
  • Character Design
  • Uitgebreide Skill Tree
  • Cybernetics en uitbreidingen

Minpunten

  • Hier en daar nog bugs
  • Story een beetje kort
  • Goede PC voor leuke gameplay
  • Besturing van voertuigen mocht iets soepeler

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 3
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 5

+1
wjnieuw 19 maart 2021 Product gekocht

Cyberpunk 2077, PS4

Dit is tot nu op de PS5 een van de beste games die ik ooit heb gespeeld.

Pluspunten

  • Sfeer
  • Muziek
  • Verhaal

Minpunten

  • Bugs
  • Onspeelbaar op Ps4/Ps4 pro

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 4
Geluid Score: 5
Besturing Score: 3
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 5

+1
Palm_freemium 21 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Leuke game, goeie timesync. Ik speel op Geforce Now en heb een crash ervaren met zo'n 10 tot 15 uur in de game.

Pluspunten

  • Sfeer
  • Gameplay
  • Geen levelscaling

Minpunten

  • Geen levelscaling
  • Slechte launch

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 4
Besturing Score: 5
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 4

+1
h3nk13 19 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Middelmatige game die op bijna alle gebieden achterloopt en veel bugs kent.

Pluspunten

  • Hoofdverhaal is goed
  • Hoofd karakters zien er goed uit

Minpunten

  • Weinig interactie met omgeving en NPC
  • Slechte A.I
  • Veel bugs en glitches

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Gameplay Score: 2
Beeld Score: 3
Geluid Score: 4
Besturing Score: 3
Prestaties Score: 2
Replaywaarde Score: 2
Stabiliteit Score: 2
Prijs Score: 2

+1
Ulas 13 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Geweldige filmische ervaring, met een goed verhaal en hele interessante karakters. De muziek is ook perfect, en de bugs en glitches die je hier en daar ziet kan ik nog wel tolereren. Grafisch valt het wel tegen, ik had er meer van verwacht. Al met al een goede game.

Pluspunten

  • Goed verhaal
  • Meeslepende interessante karakters
  • Beste soundtrack die ik ooit in een spel gehoord heb

Minpunten

  • Glitches en bugs
  • Valt grafisch tegen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 3
Geluid Score: 5
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 2
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 3

+1
dennisschr17 11 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, PS4

Kwaliteit op PS4 is zwaar ondermaats. Game zit al vol met bugs, maar op de PS4 zijn zowel de resolutie als framerate heel laag en klopt bijvoorbeeld verlichting niet. Daarnaast crasht de game zelfs. Eronder zit wel een goede game verstopt met toffe sfeer en acteerwerk.

Pluspunten

  • Super toffe sfeer
  • Uitgebreide keuzemogelijkheden
  • Puik acteerwerk

Minpunten

  • Beeld is wazig, lage resolutie
  • Harde crashes
  • Veel bugs
  • Slechte lichtrendering
  • Lage framerate
  • Glitches en hickups

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Gameplay Score: 2
Beeld Score: 1
Geluid Score: 3
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 1
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 1
Prijs Score: 2

+1
groene henk 3 januari 2021 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Wat een pracht en praal in deze game wereld! Alles ziet er zeer kleurvol uit en de mensen in de game hebben eindelijk gelaatstrekken wat een eindelijk een keer echt lijkt. Ook de besturing is natuurlijk. Wel een flinke pc nodig

Pluspunten

  • Grafisch subliem, niet te vergelijken met iets anders
  • Super natuurlijke besturing, geen gestreste handen
  • Veel autosaves dus je hoeft nooit veel terug als iets fout gaatiets
  • Laadt ook snel
  • Levensechte personen, het lijken allemaal acteurs

Minpunten

  • Geen klokken in de game. Maar het menu geeft de Cyberpunktijd aan.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 5

+1
Kastermaster 23 december 2020 Product gekregen

Cyberpunk 2077, Windows

Cyberpunk 2077 is een game met twee gezichten. Het is namelijk geen slechte game. De voice-acting is goed, het verhaal is dat ook en de game ziet er leuk uit. Aan de andere kant is de game niet wat beloofd werd. Cyberpunk zou 'next gen only' verkocht moeten worden.

Pluspunten

  • In de kern een goede RPG
  • Goede voice-acting
  • Grote wereld waar veel te doen is

Minpunten

  • Engine is brak
  • Ongeloofwaardige wereld
  • Grafisch slechts 'oké' zonder raytracing

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Gameplay Score: 3
Beeld Score: 3
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 2
Replaywaarde Score: 4
Stabiliteit Score: 1
Prijs Score: 3

+1
GORby 16 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Er is de voorbije jaren geen spel geweest dat me zo hard heeft kunnen boeien als dit. Ik heb weinig last gehad van de bugs waar veel over geklaagd wordt, maar er zijn net na release nog wel wat kleine dingen die de immersie breken.

Pluspunten

  • mooi opgebouwde wereld
  • leuk verhaal
  • verschillende manieren om missies aante pakken

Minpunten

  • wat te veel onderbrekingen door berichten en telefoontjes van contacten in het spel
  • cosmetische foutjes
  • configuratie keyboard controls kon beter

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 3
Prestaties Score: 3
Replaywaarde Score: 4
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 4

+1
Onk_the_Monk 12 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Dit is een top RPG waar je uitgebreide mogelijkheden hebt om je karakter te specialiseren. Heb er nu meer dan 20 uur gespeeld en kom weinig tot geen bugs tegen. Kan hem vlot draaien op een i5 6600k met rtx 2060.

Pluspunten

  • Story
  • Personages
  • Keuzevrijheid
  • Wereld is prachtig ontworpen en voelt als een echte stad
  • Top soundtrack

Minpunten

  • Visuele glitches

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 3
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 4

+1
maikelonline 11 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Xbox One

Even een protest review: Waarom is er geen optie voor een Stadia review? Deze heb ik en het werkt subliem! Kopen en vlammen maar. Ik kreeg zelfs een controller er bij.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Snel spelen
  • Geen installatie gepruts

Minpunten

  • Niet de mogelijkheid om Stadia te selecteren

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 5

Harm Lokesz 13 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Nu ik er de nodige uren in heb zitten ben ik flink wat negatiever geworden. Veel van het zelfde, weinig keuze in roleplaying en gedwongen opgescheept zitten met characters die ik graag zou dumpen. Verheerlijking van drank, drugs, seks en geweld vind ik ook ongewenst. Niet aanbevolen!

Pluspunten

  • geweldige hype

Minpunten

  • puberaal
  • veel bugs
  • weinig variatie in de spelwereld
  • moet rollen spelen die niet bij mij passen

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Gameplay Score: 2
Beeld Score: 3
Geluid Score: 3
Besturing Score: 2
Prestaties Score: 2
Replaywaarde Score: 2
Stabiliteit Score: 2
Prijs Score: 2
nvana_30 4 maart 2021 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Ik ben nu een uur of 20 Cyberpunk 2077 aan het spelen en ben erg onder de indruk van wat een europese studio hier heeft weten neer te zetten :-) Ik draai de game op 1080p op een Intel Core i7, 32GB RAM en een Nvidia GTX1070 8GB RAM.

Pluspunten

  • Grafische pracht en praal
  • Speelbaar op een GTX1070

Minpunten

  • Een grafische glitch hier en daar op zich logisch van wege de complexiteit

Eindoordeel

Score: 5
rolframaker 1 januari 2021 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Een van de meest indrukwekkende games ooit, maar nog niet optimaal. De game heeft me absoluut opgeslokt de laatste tijd. Ik kijk er naar uit om de game opnieuw te spelen met een expansion en zodra een aantal systemen wat meer gepolijst zijn.

Pluspunten

  • Grafisch zeer sterk
  • Spelwereld is zeer indrukwekkend, geloofwaardig en vol met detail
  • Veel wapens, skills en mogelijkheden om missies te voltooien
  • De grote missies zijn extreem cool
  • Meerdere endings

Minpunten

  • vereist goede hardware
  • veel bugs (storend, maar niet gamebreaking)
  • Stats, skill systeem en RPG elementen zijn niet indrukwekkend
  • Combat is extreem makkelijk, maar je kan ook in 1 hit dood zijn
  • Level scaling werkt niet lekker
  • Je moet veel keuzes maken in het spel, maar de meeste hebben weinig impact

Eindoordeel

Score: 5
Visgek82 31 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Overhyped, ontzettend buggy, on-af pre-alpha spel met een goede basis

Pluspunten

  • Graphics goed
  • Geluid goed
  • Sfeer goed

Minpunten

  • Ontzettend buggy
  • Veel te vroeg uitgebracht
  • Irritante telefoon popups die je elke keer uit de immersie halen
  • Fantasieloze stad, weinig te doen, stadbewoners hebben geen AI , lopen maar wat rond
  • Weinig te doen in de wereld (naast side quests en main story)
  • Ontzettend domme, slechte AI

Eindoordeel

Score: 2
Yordi- 27 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Ik hoopte op GTA uit 2077. Ik kreeg een open wereld van niveau Bus Simulator. Gerefund nadat er niks gebeurde toen ik tegen een auto trapte van een passant. Oppervlakkige open wereld. Grafisch vind ik het ook tegenvallen(ultra). Cyberpunk heeft alleen getoond hoe goed en vernieuwend GTA 5 eigenlijk was.

Pluspunten

  • De hype?

Minpunten

  • Grafisch had ik toch echt meer verwacht
  • Sunglare in de auto, het spel wordt opeens bizar helder als je in de auto stapt.
  • Open wereld bijzonder oppervlakkig

Eindoordeel

Score: 2
MrChickenman 23 december 2020 Product gekregen

Cyberpunk 2077, Windows

Verhaal is goed, maar wel erg buggy helaas. PC is wel een stuk beter dan de console versie. Maar heeft nog optimalisatie nodig.

Pluspunten

  • Verhaal erg leuk
  • Setting

Minpunten

  • Niet stabiel
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 3
dopNL 23 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

CDPR does it again. Met Cyberpunk 2077 heeft CDPR weer een geweldige ervaring afgeleverd. De game staat qua gameplay in lijn met wat men in The Witcher 3 heeft gezien.

Pluspunten

  • Sfeer
  • Story
  • Gameplay
  • Geen microtransacties

Minpunten

  • Geen toggle zoom

Eindoordeel

Score: 5
Fraggerfrl 23 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, PS4

Gekocht voor de PS5. Ik heb zelf erg weinig last van bugs en crashes. Het spel speelt prima weg en nodigt elke keer uit om steeds verder te spelen. Ik ben er zelf erg tevreden over op de PS5. Ik verwacht dat het alleen maar beter wordt door updates!

Pluspunten

  • Verhaallijn
  • Sfeer
  • Grote wereld
  • Keuze characters

Minpunten

  • AI

Eindoordeel

Score: 4
Lordzaza 20 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

- Ik ben geen gamer met oog voor detail - Ik ga niet elke situatie diep onderzoeken en stort mij op de hoofdlijnen - Mijn gameplay stijl is run and gun (tegen de tijd dat de AI iets zou moeten doen heb ik de bot al gekilled)

Pluspunten

  • Setting
  • Gameplay mogelijkheden
  • Verhaal
  • Diversiteit missies

Minpunten

  • (Nog) niet voor detaillisten

Eindoordeel

Score: 5
masterant 20 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Xbox One

Een 5-7 uur gespeeld op Xbox Series X. Zowel op Quality als op Performance mode grafisch teleurstellend. Spel voelt log aan in quality mode. Ik ga hem in mijn library houden en nogmaals een kans geven als die "af is". Niet de moeite waard op dit moment.

Pluspunten

  • verhaal/type
  • open world

Minpunten

  • voelt log aan
  • besturing auto slecht
  • alles behalve indrukwekkend op grafisch aspect

Eindoordeel

Score: 2
musback 20 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Mooi en 'cool' spel, maar wat mij betreft eentje waar ik niet echt naar uitkijk om helemaal uit te spelen. Te langdradige gesprekken, onrealistische situaties... te veel toetsen met verschillende functies... Soms ben je haast aan het photoshoppen qua key-combo's, als casual gamer dreig ik dan af te haken.

Pluspunten

  • Mooie immersive omgeving
  • Tof dat je 3 routes kan kiezen
  • Coole soundtrack, de 'radio' is iets minder

Minpunten

  • Onrealistische personages/bevolking
  • Verhaal kan me weinig boeien, voelt geforceerd aan.
  • Puberaal en zo overdreven stoer of 'nonconform' dat het niet serieus is.
  • Te 'ingewikkeld' als casual gamer, geen zin om te hacken + heel mijn toetsenbord aparte features, telefoon, mail... pff precies m'n werk.
  • Belachelijk veel knallen op iemand zijn hoofd vooraleer die sterft
  • Zeg je iets tegen- 1) Badass: "hi how are you" 2) Agent: knalt je gewoon neer...?
  • Persoonlijk: 100° Fov maakt me snel misselijk, ik wil minstens (of meer dan) 120°

Eindoordeel

Score: 3
Marthy LooperNewbie 19 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Tof spel, goed verhaal met leuke characters waar je snel aan gehecht raakt. Je krijgt ook veel keuzes bij elke quest elk met unieke uitkomst. Af en toe wel paar bugs en niet beste performance maar na de eerste patches al bijna geen problemen meer.

Pluspunten

  • Meeslepend verhaal
  • Veel keuze
  • Mooie graphics
  • Heel veel quests

Minpunten

  • Paar bugs
  • Performance nog niet ideaal

Eindoordeel

Score: 4
Azerox 19 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

Super gehyped al jaren lang en nog geen uur kunnen spelen. 3800XT+3080FE. Flatlined elke keer na een kwartier.

Pluspunten

  • Niks

Minpunten

  • Bugs
  • Crashes
  • Alpha-state

Eindoordeel

Score: 1
Whounclat 17 december 2020 Product gekocht

Cyberpunk 2077, Windows

De verhaallijn start plots en is weinig diepgaand. Soms blijven dialogen loopen, zijn er crashen van de game, zijn er veel (visuele) bugs die afdoen aan het plezier van de game. De gameplay is uniek en net als de setting. De game is bij release niet écht Polished ;)

Pluspunten

  • Unieke sfeer
  • Uitgebreide skillset

Minpunten

  • Buggy
  • Matige storyline
  • Slechte besturing voertuigen

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True