Netflix heeft 700.000 klanten in Nederland

Netflix had in september 700.000 abonnees in Nederland. Dat schat Digital TV Research op basis van cijfers van Netflix. In België, waar de dienst onlangs van start ging, heeft Netflix nog maar 30.000 abonnees; het gaat daarbij enkel nog om proefabonnementen.

NetflixIn Nederland is het aantal Netflix-abonnees in iets minder dan een jaar tijd flink gestegen: vorig jaar december, drie maanden na de Nederlandse introductie van Netflix, had de videostreamingdienst er nog maar 100.000. In september was dat aantal gestegen tot 700.000, meldt Digital TV Research, dat een schatting heeft gemaakt op basis van cijfers van Netflix. Het is niet bekend hoeveel abonnees betalen, en hoeveel er nog in hun gratis proefmaand zitten.

Netflix maakt zelf enkel beschikbaar hoeveel abonnees het in totaal buiten de Verenigde Staten heeft: dat waren er in september 15,8 miljoen. Daarvan zaten er nog 1,5 miljoen in hun gratis proefmaand. In zijn thuisland heeft Netflix nog altijd de meeste abonnees: 37,2 miljoen, waarvan een miljoen abonnees nog in hun gratis proefmaand zitten.

Het aantal abonnees in België lag in september op 30.000. Waarschijnlijk gaat het daarbij enkel om proefabonnementen; Netflix geeft nieuwe gebruikers hun eerste maand gratis en de dienst ging in België in september van start; alle gebruikers zaten daardoor nog in hun proefmaand. In september ging Netflix ook van start in onder meer Duitsland, Frankrijk en Luxemburg; in die landen had Netflix in die maand respectievelijk 125.000, 100.000 en 10.000 abonnees.

Door Joost Schellevis

Redacteur

02-12-2014 • 18:33

223

Submitter: Splinter Cell

Reacties (223)

223
204
175
5
1
11
Wijzig sortering
Wel een wonderbaarlijk groot verschil ten opzichte van relatief grote landen als Duitsland en Frankrijk.

Ik gebruik het nu zelf ruim een half jaar maar het werkt echt perfect, sommige series duren wat lang voordat de seizoenen aangevuld worden maar verder niks dan lof.

[Reactie gewijzigd door yorroy op 23 juli 2024 03:46]

Ik weet dat in Duitsland al veel mensen andere (streaming)diensten gebruiken. Uit mijn hoofd zijn er:
  • Whatchever
  • Lovefilm
  • Sky Go
  • Maxdome
Netflix is er in Duitsland gewoon laat bij en zal dus ook meer af moeten snoepen van de rest. Gezien we hier in NL nogal verstoken waren van dergelijke goede alternatieven stort iedereen zich nu op Netflix (imho).

edit: Linkje naar een Duitse review van de 4 bovengenoemde diensten. Dat was in januari 2013, ver voor de introductie van Netflix in Duitsland.

[Reactie gewijzigd door LightPhoenix op 23 juli 2024 03:46]

In die landen is Netflix er pas een paar maanden, in Nederland is het er al langer.
Eén maand zelfs in September. Duitsland heeft in 1 maand meer leden dan Nederland in 3 maanden (125.000 tegen 100.000). Dus deze vergelijking gaat helemaal niet op.
Anoniem: 382732 @miredom2 december 2014 18:51
Ook maar net een jaar. En dan is het best wel veel.
Ja oke, maargoed dat verklaard wel het verschil op dit moment.
In NL wordt het langer aangeboden.

Een goede vergelijking kan pas gemaakt worden als op het zelfde moment gemeten wordt (bijvoorbeeld in alle landen na een jaar)

[Reactie gewijzigd door Downstar2 op 23 juli 2024 03:46]

Met de gratis maanden en een land wat 4x groter is had ik toch wel wat meer verwacht.
Nog beetje groter ;)
http://www.europa-nu.nl/i...gesorteerd_op_oppervlakte

Duitsland zo'n 9x groter en Frankrijk zo'n 15x..

Misschien heeft de breedband penetratie er ook nog mee te maken

Edit @ ACM:
Wat ik bedoel: in Frankrijk en Duitsland is de breedband penetratie met bijvoorbeeld glas of kabel met een daarbij behorende hoge snelheid een stuk dunner gezaaid, rond München(wat een behoorlijke stad is) beginnen ze net met aansluitingen op glas, voorheen gewoon DSL met de bijbehorende beperkingen, mooi dat Netflix, maar het heeft een bepaalde bandbreedte nodig om fatsoenlijk te kunnen kijken.

Edit @ Diablow:
Hij heeft het over een land grootte, ik versta daaronder echt oppervlakte, anders had het anders geformuleerd moeten zijn
/mierenneukermodus :)

[Reactie gewijzigd door Somoghi op 23 juli 2024 03:46]

Misschien heeft de breedband penetratie er ook nog mee te maken
Dat was wel het eerste wat ik dacht ja. In Nederland heeft bijna iedereen de beschikking over een breedbandverbinding. In landen als Frankrijk wonen de mensen veel wijder verspreid. Veel dorpen moeten het daar nog doen met een straalverbinding. Ik heb dat in Griekenland ook mogen ervaren, met als bijkomend nadeel dat je in de bergen niet echt van alle kanten goed signaal kunt ontvangen, hoewel er op iedere bergtop wel zo'n zendmast stond :)

Maar goed, als je met moeite 1Mbit/s haalt met mooi weer, is Netflix niet echt lekker werkbaar. En sowieso is in het Nederlandse stedelijk gebied de snelheid van internetverbindingen alsnog veel hoger dan andere Europese landen.
Precies en dat is nu het hele nadeel van dit concept. Je MOET een snelle internet verbinding hebben.
Als ze het nu zo maken dat je films kunt downloaden en achteraf bekijken zou dat een hoop schelen, desnoods tegen extra betaling (bijvoorbeeld een paar euro per download) om illegale verspreiding tegen te gaan.
Als ze het nu zo maken dat je films kunt downloaden en achteraf bekijken zou dat een hoop schelen,
Ja, of op z'n minst een buffer laten aanmaken die zo groot is als de film zelf (ja, komt *bijna* op het zelfde neer, maar is toch net even anders).
ACM Software Architect @Somoghi2 december 2014 19:20
Voor het aantal aansluitingen is de grootte in oppervlak natuurlijk niet erg relevant. IJsland is tenslotte ook 3x zo groot als Nederland, maar ik gok niet dat er veel kans is dat ze daar met hun 300k inwoners boven onze 700k aansluitingen gaan uitkomen ;)

De grootte in aantallen inwoners zijn relevanter en dan is Duitsland "slechts" zo'n 5x zo groot en Frankrijk zo'n 4x :)

[Reactie gewijzigd door ACM op 23 juli 2024 03:46]

Hij bedoelt natuurlijk het aantal inwoners, wat bij duitsland wel eerder 5 dan 4 is...
Je hebt helemaal gelijk. Ik kom regelmatig in Zuid Frankrijk en die luxe van snelle verbindingen hebben ze niet. Er werd verbaasd gekeken dat ik zelf 90mbit had. In de grote stad waren ze blij met 14mbit en in de dorpen gaat het gewoon via de telefoonlijn.
en in de dorpen gaat het gewoon via de telefoonlijn.
Zo "gewoon" is dat nu ook weer niet hoor ;)
Ja oke, maargoed dat verklaard wel het verschil op dit moment.
In NL wordt het langer aangeboden
Is er wel een volledig aanbod van nagesynchroniseerde titels voor de duitse markt?
En is voor Duitsers het aanbod van Netflix wel net zo toepasselijk als voor Nederlands die toch op televisie meer gewend zijn aan een groot aanbod van engelstalige series en films?
Die lokale dingen moet je kopen als Netflix zijnde. Opmerkelijk genoeg heeft Netflix hun paradepaardje (House of Cards) in Duitsland aan Sky verkocht en kunnen het dus zelf niet aanbieden. Amazon prime is daar een serieuze concurrent van Netflix. Terwijl we in Nederland niet eens een serieuze concurrent hebben.
En natuurlijk heb je een punt dat we in Nederland zonder moeite Amerikaanse pulp accepteert waarin agenten de helft van de tijd met getrokken pistolen rondlopen waar men daar in de rest van Europa niet zo op zit te wachten.

[Reactie gewijzigd door mashell op 23 juli 2024 03:46]

De enige serieuze concurrent zou imo HBO-Go zijn, los van de 3 betaalzenders, tegen 8 á 9 é in de maand, lijkt me prima
Ik hoef geen volledig uitzendpakket erbij ( 1-3) , waar ik de tijd niet voor wil nemen om te kijken.
On demand is voor mij de betere oplossing.
Ik vraag me af of Vodafone hier ook in zit aangezien ze 6 maanden gratis weg geven aan nieuwe klanten of klanten die willen verlengen
Jouw schatting is zo te zien inderdaad op veel betere gegevens gebaseerd..
Ik vraag me af of deze cijfers wel representatief zijn eerlijk gezegd, er word overal netflix weggegeven tegenwoordig.
Het is niet bekend hoeveel abonnees betalen, en hoeveel er nog in hun gratis proefmaand zitten.
Ik denk dat bovenstaande quote de spijker op zn kop slaat, zeker de helft zo niet meer van die 700.000 gebruikers zitten gewoon op een gratis accountje wat ze bij een tv of telefoon ofzo hebben gekregen. en mensen die nog gewoon in die eerste gratis maand zitten (die je zonder al te veel moeite steeds opnieuw kan krijgen...!)
De klant betaald indirect alsnog. Het zit dan in je telefoon abonnement, dus je betaald er via je telefoon abonnement voor. Netflix heeft best een goede marktpenetratie in nederland, heel veel mensen kennen het of hebben het of hebben er van gehoord. Het is ook met best veel reclame geïntroduceerd. Zelfs collega's die extreem a-techneut zijn hebben netflix thuis. Denk dat er linksom of rechtsom toch aardig wat betaald wordt aan netflix in NL.
Daar hebben jullie (GJvdZ en shenr) wel weer gelijk in natuurlijk, Netflix krijgt er wel gewoon geld voor inderdaad.
zeker de helft zo niet meer van die 700.000 gebruikers zitten gewoon op een gratis accountje wat ze bij een tv of telefoon ofzo hebben gekregen. en mensen die nog gewoon in die eerste gratis maand zitten (die je zonder al te veel moeite steeds opnieuw kan krijgen...!)
Heb je cijfers of is dit puur een aanname?
Dit is puur een aanname, gebaseerd op dat je tegenwoordig bij vanalles een gratis netflix accountje krijgt, en dat ik in m'n directe omgeving zo 20 mensen kan aanwijzen die gratis netflix gebruiken, en misschien maar 5 die het betaald gebruiken
(de meeste gaan over naar popcorn time zodra de netflix trial afloopt)
Anoniem: 382732 @4343652 december 2014 18:52
Dat maakt niet uit. Zolang er "iemand" betaalt is het een klant. Of dat nu de gebruiker zelf is, of dat bijvoorbeeld Vodafone de rekening betaalt.
Ja, maar als je het artikel even doorleest zie je dat ze daar die maand ook pas begonnen. Desalniettemin vind ik 700.000 ook veel. Heb zelf een account met de rest van m'n familie, dan kost het ook niet veel en heb je toch een redelijk groot aanbod aan series en films. Enige echt grote nadeel is het achterlopen van de series, Suits season 3 is volgens mij vandaag gerealesed, terwijl seizoen 4 afgelopen zomer al ten einde was gekomen in de USA.
Inderdaad, 700 000 abonnees, dat wil dus zeggen dat zowat de helft van Nederland Netflix gebruikt? Iedereen die ik ken deelt het namelijk met anderen. 5-10 man per abonnee zou ik niet gek vinden :P .
Ongeveer de helft en dan delen door 10 :)
Dus Nederland heeft +-1.4miljoen inwoners volgens jou?
700 000 abonnees, die het delen met 10 man max => 7 miljoen en dat is met een beetje smokkelen de helft van 17 :9
Ze lopen idd achter, daarvoor heb je ook geen reclame zoals bij hulu die wel actuele series heeft. Hulu werkt trouwens ook alleen in de usa.

Maar reken eens uit 700.00 x 6,60 (exbtw 7,99 incl btw) = 4,62 mijloen per maand x 12 = 55,4 miljoen omzet.

Dat zijn leuke cijfers
Omzet is geen winst dus die berekening die jij maakt zegt helemaal niks. Ik kan als het moet 10 miljard omzet draaien en alsnog verlies maken.
Hulu werkt trouwens ook alleen in de usa.
Officieel wel ja...
Lezen is ook een vak.

In Nederland is Netflix al ruim een jaar actief.
In de overige genoemde landen pas sinds afgelopen september.
De cijfers gaan over september dus de aantallen in de andere landen zou inmiddels wel eens veel hoger kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door fulgore op 23 juli 2024 03:46]

In nederland word netflix best wel veel bij andere abbonomenten gegeven. Zo heb je bij sommige provider gratis netflix en krijg je bij een abbonement van vodafone ook 6 maanden netflix.

Ook hebben veel mensen in nederland de luxe om een abbonement af te sluiten of een tv welke er geschikt voor is.

Daarnaast zal onze relatief hoge internetsnelheid ook wel een handje helpen.

Als laatste is netflix ook bekent onder de jeugd door de leuke series. Zo hebben minder mensen in nederland moeite met engels in tegenstelling tot frankrijk of duitsland.
Ik gok dat Duitsers Duits gesproken films houden en als netflix met ondertiteling aankomt dan is het niet zo interessant.
Anoniem: 118226 @yorroy2 december 2014 21:30
Ik moet er bij zeggen dat ik het aanbod van netflix niet (goed) ken, maar ik kan me wel een argument voorstellen waarom het in Duitsland minder populair zou kunnen zijn. De Duitsers kennen films/series eigenlijk alleen nagesynchroniseerd. Daar zijn de 'acteurs' die die stemmen inspreken minstens net zo beroemd als de acteurs die daadwerkelijk in de serie/film spelen. En als je dan klinkt een film/serie met de originele stemmen wel erg raar.

Frankrijk is gewoon een chauvinistisch land. Die kijken liefst alleen naar eigen producties.

(gewoon wat gespeculeer van mijn kant)
Wel een wonderbaarlijk groot verschil ten opzichte van relatief grote landen als Duitsland en Frankrijk.
Ik vermoed dat het aanbod nagesynchroniseerde content vrij laag ligt in Duitsland en Frankrijk. Dus dat zou een verklaring kunnen zijn waarom die landen zo weinig abonnees hebben.
Het Nederlandse televisie aanbod is dan ook wel echt bedroevend slecht. De gemiddelde film die wordt uitgezonden is een herhaling van een Steven Seagal film (on deadly ground) of een oude serie veel Nederlanders al kunnen dromen. Ook documentaires worden steeds slechter en commerciëler. On-demand services van Ziggo, KPN etc. zijn ook niet veel soeps en vallen in het niet vergeleken bij het aanbod van Netflix.

Allemaal dingen die Netflix juist wel goed aanpakt, nieuwe series, goede films (en ook onbekende), interessante documentaires etc. De smart TV app werkt goed en snel (op onze panasonic en samsung) in tegenstelling tot de tergend trage humax/cisco/samsung PVR's die je kunt krijgen bij on demand services van providers. Naast een aantal sportprogramma's en actualiteiten/nieuws programma's zie ik ook niet waarom iemand uberhaupt nog een tv abonnement zou willen hebben. Ik denk dat dat ook een van de redenen is waarom alles in 1 pakketten vaak goedkoper zijn dan een losse internetverbinding en telefonie (TV krijg je er bijna gratis bij).

Het zou mij niets verbazen als over 2 jaar het aantal abonnees in de miljoenen loopt hier in Nederland.
Netflix is er net 1/2 maand(en) in België, Duitsland en Frankrijk. In Nederland is het er al een jaar ;) Geef het 3 of 4 maanden en Duitsland overstijgt Nederland. Van Frankrijk zou ik het niet weten. Dat ligt vooral aan het aanbod van franse films en TV series. Dit soort diensten beginnen klein en groeien daarna explosief zodra Netflix algemeen bekend word en vaak besproken wordt in de populatie.

Inmiddels is mijn hele familie lid van Netflix sinds ik er ooit over begon sinds dag 1 in NL. En niet te vergeten de velen mogelijkheden met proxies om ook onder andere de amerikaanse aanbod te bekijken.

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 23 juli 2024 03:46]

Wat ontbreekt er dan? Alles wat er staat kan je bekijken.
Het gaat natuurlijk over de content die er niet staat. Ik heb mensen horen klagen over series waarvan niet alle seizoenen op Netflix staan, dan heb je bv seizoen 1, 2, 5 en 6 wel, maar niet 3 en 4. Een ander probleem is dat content soms ook weer schijnt te verdwijnen. Dat is natuurlijk erg vervelend als je midden in een serie zit.
Vreemd, de enige serie waarbij ik dat heb zien gebeuren is de klassieke Dr Who. Maarja, daar heeft zelfs de BBC niet alle opnames meer van dus is het best logisch.

Ik heb wel de Amerikaanse versie van Netflix, dat is wel een stuk relaxter.
Ik heb begrepen dat het komt doordat de licentiemarkt nogal ingewikkeld is. Zenders kopen soms exclusiviteit op een of meerdere seizoenen van een serie. De contractvoorwaardes kunnen per seizoen verschillen. Ook kan het dat series pas gekocht worden als ze al op Netflix staan waarna Netflix het contract niet meer kan verlengen.
Zo kan het dat bepaalde seizoenen ontbreken of zelfs verdwijnen.

Overigens, ik heb het allemaal van horen zeggen, ik heb er zelf geen ervaring mee.
Dat is onzin.. sterker nog, ik heb via mijn TV zelfs 3D kunnen kijken als ik zijn DNS op VS instel.
Jij hebt Netflix dus nooit gebruikt of je eigen netwerk is zo ruk als een mandje.
Wat heeft dit met mijn netwerk te maken dan? Ik snap je reactie even niet. Ik heb het over de bitrate van de streams.
bitrate zegt niets over de kwaliteit.
Ik krijg prima HD kwaliteit binnen en wat ik al zei, zelfs 3D kwaliteit.
Dan kan je het niet slecht noemen en dan te beseffen dat er miljoenen mensen er gebruik van maken en dan alsnog geen lag veroorzaken... dat is echt knap van Netflix.
Bitrate zegt wel wat over de kwaliteit... |:(
Bitrate zegt wel wat over de kwaliteit... |:(
En die is gewoon goed. Ik bekijk Netflix op een degelijke 47" TV op 2,5m afstand en dat is heel aangenaam. Nog nooit gestoord aan zogezegd mindere kwaliteit. Uitgezonderd de eerste seconden, de kwaliteit bouwt over pakweg 15 seconden gradueel op.
Netflix belooft een bitrate van 6Mbps maar in de PRAKTIJK wordt vaak slechts 3Mbps gehaald. Dit heeft te maken met de open connect techniek die Netflix gebruikt om zijn streams aan te leveren. Als je internet provider niet meedoet aan open connect krijg je vaak een lagere bitrate (3-4mbit) geserveerd.

De video bitrate van SuperHD is maximaal ongeveer 5800 kbps. Ook na die eerste paar seconden. Dat is helaas veel te weinig voor 1080p en beetje vreemd dat een dienst hier geld voor vraagt met zo'n lage kwaliteit. Het is zeer afhankelijk van de bron, maar over het algemeen heeft een beetje 1080p encode toch wel een bitrate van 10-20Mbps nodig. Netflix zal dus bitrate starved zijn in meer dan 99% van de gevallen. Ook het 4k materiaal gaat bar slecht zijn met slechts 25Mbps. Dat is echt VEEL te weinig voor 4k.

Dit is een bestand wat nu op mijn computer staat. Het is een encode (dat betekent gecompresseerd) van de BluRay. Dit bestand wordt zo veel mogelijk geoptimaliseerd om de kwaliteit van de BluRay te behouden maar tegelijkertijd het bestand zo klein mogelijk te maken. Zoals je kan zien heeft die een video bitrate van 18Mbps. Dat is dus minimaal drie keer zoveel als Netflix en in de praktijk vaak zelfs zes keer zo veel. Dit komt neer op een compressie van zo'n 50%. De originele BluRay is namelijk ongeveer 36Mbps.

Dus nee, die bitrate is beslist niet goed en zolang dat zo blijft zal ik zeker geen abonnement afsluiten bij Netflix.

Verder, het lijkt me logisch dat jij goed kan zien op een 47 inch TV van 2.5 meter afstand. Het is echter totaal nutteloze informatie. Je moet toch echt een BluRay schijfje hebben voordat je de kwaliteit kan vergelijken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 632402 op 23 juli 2024 03:46]

De bitrates liggen iets anders en nee je kunt geen bluray verwachten. Maar zo "slecht" als jij het doet voorkomen is het niet. Tenzij je eigen bandbreedte ergens geknepen word. SuperHD's zien er prima uit. Het is een soortgelijke kwaliteit aan "normale" HD TV die gemiddeld ook niet ver boven de 7Mbps uitkomen.
Nee z1rconium, dat is de internetverbinding die netflix aanraadt, dus niet de bitrate. De bitrate is wel degelijk 6Mbps. (en 12Mbps voor 3D)

Bron1 Bron2

En ik vind het er dus zeer belabberd uitzien.
Verder, het lijkt me logisch dat jij goed kan zien op een 47 inch TV van 2.5 meter afstand. Het is echter totaal nutteloze informatie. Je moet toch echt een BluRay schijfje hebben voordat je de kwaliteit kan vergelijken.
Dit slaat nergens op. Ik hoef niet te vergelijken. Je mag er getalletjes tegenaan slaan al wat je wil, maar dat verandert niets aan het feit dat ik Netflix kijk en dat niet bepaald op een klein TV'tje doe, en de kwaliteit daarbij meer dan bevredigend is.

Dit geldt overigens ook voor de 1080p tablet die ik van veel dichterbij bekijk.

Nee, ik ga niet met een vergrootglas op een paar centimeter van mijn TV zitten. Dat klopt dan weer wel.
Het gaat ook niet om getalletjes, maar om het verschil in beeldkwaliteit tussen Netflix en een BluRay. Dat kun je niet beoordelen zonder een vergelijking.
Het feit dat je het volgens jou niet kunt beoordelen als je het niet naast elkaar ziet zegt genoeg.
Er is ongetwijfeld zichtbaar kwaliteitsverschil, maar het feit dat je het niet ziet als je het niet meteen na elkaar of naast elkaar ziet geeft aan dat het zeker niet storend en in mijn ogen voldoende is!
zever, je kan mooier beeld hebben met een bitrate van 1,5Mbps dan met een bitrate van 3-4 of zelfs 6Mbps. Hangt allemaal af van de codec en de instellingen van die codec.

Het is niet omdat een Bluray zoveel Mbps gebruikt dat die dan optimaal is gebruikt. Zit veel overhead bij. En andere info die in een videostream er niet toe doet.

Kijk eerst naar de kwaliteit van het beeld en dan pas naar de bitrate maar vooral codec...

Ik zeg dit omdat ik voor mijn vorige job een optimalisatie heb moeten doen via FFMPEG van een bepaalde container met bepaalde codec bedoeld voor de verspreiding van content gecreeërd door mediabedrijven zoals reuters, vrt, enz...
Waarbij de kwaliteit echt optimaal moest zijn maar de grootte van het bestand en dus ook de bitrate zo laag mogelijk vanwege de verschillende kanalen waarin het ging verspreid worden (smartphone, tablet, computer,ea.) en de verschillende kwaliteiten van netwerk die nog steeds bij de mensen bestaat.

[Reactie gewijzigd door Bennie98 op 23 juli 2024 03:46]

Dan nog, mooi beeld != bluray HD.
Tuurlijk is het gezever van ikdv, maar neemt niet weg dat hij gelijk heeft: Netflix is niet perfect. Het sluit goed aan bij wat men wil, maar Netflix is in meerdere opzichten verre van perfect.
Oftewel, een optimist is een slecht geïnformeerde realist.
Tuurlijk is het niet perfect, maar de meeste mensen gaan het verschil nauwelijks opmerken. Die paar puristen zullen moeten accepteren dat zij niet in de doelgroep vallen en zullen het bij bluray moeten houden (of illegaal). Het is hetzelfde als dat er enkele audiofielen zullen zijn die spotify maar belabberd vinden klinken, dat wil nog niet zeggen dat spotify belabberd is.
netflix gebruikt wel hevc voor 4k deze compressie is 50% beter dan h264
Tsja je hebt altijd mensen die zeuren de hoogste bitrate willen, ik neem aan dat je ook geen tv abonnement hebt?

En jij vind de informatie dat MatthiasDS het goede kwaliteit vind op zijn 47inch TV nutteloos en komt hier met een reactie waar je je helemaal blind staart op de bitrate van een film, was je er al achter dat formaat en het bronmateriaal ook invloed hebben op de kwaliteit?
overdrijven is ook een vak..... dan moet je alle blueray's gaan kopen. een rekensom leert je toch dat dat niet gaat zonder compressie streamen van de hoogste kwaliteit.. waarschijnlijk kan je eigen netwerkje dat amper aan...
Netflix is streaming en dat is niet te vergelijken met een offline medium als blu-ray. Dan kun je het beter vergelijken met de HD tv-streams van je kabelprovider. Bij Ziggo is dat zo'n 9Mbit. Daar zit NetFlix dan nog onder, maar in de praktijk is het wel te doen.

Het is net als met Spotify. De audiofiel zal de OGG compressie niks vinden, maar de gemiddelde consument vind de audiocompressie geen probleem.
Heb wel vaker gehoord dat mensen het één keer geprobeerd hebben en dan na 10 seconden besloten dat de kwaliteit ruk is... Ja dank je de koekoek...
Voor de duidelijkheid, Netflix kiest er dus voor om meteen te gaan spelen op lage kwaliteit en afhankelijk van je eigen bandbreedte duurt het dan even voor er genoeg gebufferd is om naar HD te schakelen. Vanaf dat moment ziet het er wat mij betreft ook uitstekend uit.
bitrate zegt wel wat over de kwaliteit. Maar enkel zeer weinig. De compressie, encodering en decodering daarentegen zeggen heel veel over de kwaliteit... afhankelijk van de bitrate doet het netwerk er wel toe, tenzij er een vorm is van adaptive streamen en dan kan het netwerk er nog steeds toe doen indien die de laagste bitratestream ook niet kan streamen.

Je kan perfect HD beeld hebben met een abr van 1.5Mbps maar de meeste providers zenden minder dan HD uit met een hogere abr.
En dan hangt het volledig af van je netwerk natuurlijk...
Dusja netwerk/codecs primeren wel boven bitrate maar een bitrate zegt ook wel iets van de kwaliteit van de stream.

Dit gezegd zijnde. Een bitrate van 150kbps zal geen HD kwaliteit tonen. En daarmee heb je dan wel gelijk. Maar dit was niet hetgeen je bedoelde afgeleid van de context.
Ik veronderstel dat je eerder de encodering bedoelde waarin Netflix het niet zo goed doet...
Indien je netwerk het toch goed doet kan het ook zijn dat het toestel waar je de streams op bekijkt niet voldoende is om de peakmomenten van een abr aan te kunnen. Dan kan je daar inderdaad last van hebben. De meeste toestellen kunnen maar peaks aan van 25Mbps. Als je dan een fragment hebt van 50Mbps kan dat wel problemen opleveren.
Ik begrijp je punt wel, de codec zegt in principe meer dan de bitrate... maar je kan natuurlijk niet zeggen dat je met 1.5 Mbps perfect HD hebt.
HD op Bluray vraagt 20mbps, iets ver daaronder is niet perfect. Tenzij je bijvoorbeeld heel veel dezelfde kleuren hebt per beeld. Maar neemt niet weg dat een meermaals hogere bitrate, ceteris paribus, goed zichtbaar is in de meeste films. Punt. En nee, dan bedoel ik niet goed zichtbaar op een kleine TV.

[Reactie gewijzigd door Miks op 23 juli 2024 03:46]

Hangt er beetje vanaf. Hoe dicht zit je op je scherm en waarvoor is de stream bedoeld, heb je een retina display of een scherm met sterke zwartwaarden of iets minder.

Je kan een beter beeld hebben met een kleinere resolutie dan een grotere resolutie gewoon door de afstand waarop je je bevind ten opzichte van het scherm. Want je ogen en hersenen zijn verre van perfect.

Al voorbeelden gezien bij 4k-schermen bijvoorbeeld waar een full hd beeld beter was dan een 4k beeld dat de oorsprong vormde van het full hd beeld. Alleen maar omdat er minder informatie zichtbaar was en op lange afstand dus zorgde voor ruis en trillingen. (was een speciale opstelling waarbij ze wisselden tussen de twee beelden als je op een bepaalde afstand stond van de televisie)

Dus laat ons zeggen dat het afhangt van doel tot doel.. Ik denk niet dat een 20mbps stream iets toevoegd op een smartphone/tablet. Terwijl het op een reguliere full HD tv waarschijnlijk wel iets meer toevoegd.

Dus te zien waar je netflix op bekijkt en hoe goed/slecht jouw apparatuur is en hoe veeleisend je bent en hoe goed/slecht je ogen zijn.

Maar ik zou alleszins niet teveel vasthangen aan die "Bluray is perfectie"-gedachtegang want veel blurays zijn gewoon geupscaled of bevatten meer overhead dan noodzakelijk.

[Reactie gewijzigd door Bennie98 op 23 juli 2024 03:46]

Niet altijd, hoe kan Netflix anders zelfs 3D streamen?
Uuh een hogere of lagere bitrate bepaald niet of je wel of niet 3d kunt kijken hoor.

Je hebt zelfs wel kans dat de bitrate van een 3D film net zo hoog is als van een HD niet 3D film en daardoor de normale film mooier. Dit omdat ze met OU of SBS 3D werken.
bitrate zegt niets over de kwaliteit.
Dat ga je niet menen :O

Nou, als bitrate niets zegt dan comprimeer je toch lekker je HD zut zodat de macro blokken die je krijgt groter zijn als de pixels van een DVD? :P

Dan is het technisch HD, maar effectief minder als een crappy oude DVD :P

Natuurlijk wel bij gelijke codec, dat dan weer wel. Dus kom niet aan met ja, maar met h265 heb je beter beeld dan met mpeg1... duh!

[Reactie gewijzigd door flowerp op 23 juli 2024 03:46]

Controleer anders je verbinding eens? :')
Anoniem: 632402 @djmelvee2 december 2014 21:44
Mijn verbinding is prima.

Ik vind je reactie nergens op slaan en je emoticon al helemaal niet. Ik heb het toch duidelijk over de bitrate en niet over mijn internetverbinding.

Zie: Anoniem: 632402 in 'nieuws: Netflix heeft 700.000 klanten in Nederland' voor meer uitleg.
Tweakers, deze man is misschien een zeur. Maar deze reactie hoort niet weggemod te worden omdat ie zeurt.
Fijn voor Netflix dat iedereen er content mee is maar ikdv heeft wel een punt. Als dat niet in je straatje past moet je het niet -1 modden. Daar is het modsysteem niet voor.
Sure geen bluray bitrate maar het is echt prima kwaliteit als je niet gaat mierenneuken. Stukken beter dan de niet om aan te zien resoluties en bitrates van RTL Gemist,Uitzending gemist en zelfs het betaalde NL Ziet is bedroevend.
Als je op 2.4Ghz WiFi zit met twintig andere routers in de buurt krijg je misschien slechte kwaliteit ja. Ik krijg gewoon netjes 1080p tot soms zelfs 4K streams door, en dat levert haarscherpe kwaliteit op waar niets op aan te merken valt.
Je vergeet er natuurlijk bij te zeggen dat popcorntime zo illegaal is als de pest. Immers je weet dondersgoed dat de content die je kijkt via popcorntime uit veelal illegale bron is verkregen. Netflix daarentegen heeft te maken met licentie deals etc en is daardoor, hetzij betaald, een goed alternatief.

Het is zo makkelijk om de discussie rondom netflix mond dood te maken. Je hoeft alleen maar popcorntime te roepen en hopla. Maar men vergeet gewoon erbij te zeggen dat popcorn time , zoals ik al aangaf, illegaal is en dus totaal geen vergelijkingsmateriaal.
En dat het geen vergelijkingsmateriaal is maakt juist dat illegale content altijd zal winnen. Het kan de meesten niets schelen of iets illegaal is, maar het kan de meesten ook niets schelen als er een betaalbaar alternatief zou zijn. Zolang netflix niet te vergelijken is met popcorntime qua aanbod en gebruikersgemak zal deze discussie altijd bestaan.
Voor de meeste Nederlanders is Netflix een prima alternatief omdat ze voor relatief weinig geld een goed en legaal aanbod hebben. Via usenet etc is er meer te krijgen maar het kost ook meer moeite om je content binnen te krijgen.
Ik denk dat de groei er nog lang niet uit is.
Ik heb 10 maanden Netflix gehad en het gisteren opgezegd. Voor de oudere series is het echt perfect, het werkt op zo'n beetje alle apparaten. Maar komop, deze week pas seizoen 3 van Suits.. Seizoen 4 is al lang klaar. Dan heb ik Netflix en moet ik zelf nog 2 (of nu dan 1) seizoen downloaden als ik het af wil zien. Dan download (popcorntime) ik alles wel hoor.


*Ik zie nu dat popcorntime zelfs met m'n Chromecast werkt :)

[Reactie gewijzigd door Thomas18GT op 23 juli 2024 03:46]

Maar mijn vraag is dan waarom moet je perse altijd meteen de nieuwste serie's/afleveringen zien? En zeg nou niet omdat je het wilt afkijken want dan zou je dus van te voren moet weten dat een serie afloopt want bij je voorbeeld 'suits' is het al bekent dat er een nieuw seizoen komt dus kan je hem niet afkijken want hij stopt niet bij seizoen 4.
Maar mijn vraag is dan waarom moet je perse altijd meteen de nieuwste serie's/afleveringen zien?
Omdat we tegenwoordig in een mondiale samenleving wonen. Zodra iets ergens is uitgezonden wordt het op internet besproken. Mensen willen niet met oogkleppen op achter hun computer zitten om spoilers te vermijden. Ook willen ze meepraten. Praten over wat je gezien hebt hoort bij de culturele ervaring. Net zo als mensen bij het koffieapparaat praten over het voetbal van gisteravond zo wil men op internet over de aflevering van gisteravond praten, niet over die van vorig jaar.
Ik begrijp dat gepraat ook nooit. Kijk je om er later over te praten, of kijk je omdat je iets leuks/gaafs/spannends/interessants/engs/etc. wil kijken?

Als je kijkt om er later met anderen over te kunnen praten, wat heeft het praten dan voor nut.

Okay, ik hou al op...
Ik begrijp dat gepraat ook nooit. Kijk je om er later over te praten, of kijk je omdat je iets leuks/gaafs/spannends/interessants/engs/etc. wil kijken?
Over het waarom kunnen we het lang en breed hebben maar dat "er over praten" een belangrijk deel is lijkt mij duidelijk. Er zijn vast wetenschappers die dikke boeken vol hebben geschreven over dit onderwerp, maar laat ik een voorbeeld uit m'n eigen leven geven:

Zo'n 10 jaar geleden begon ik overal referenties te zien aan een groep mensen die met een vliegtuig op een eiland was neer gestort. Lost dus. De populaire cultuur was opeens vergeven met verwijzingen naar Lost. Maar ik snapte de opmerkingen, grappen en vergelijkingen niet. Ik heb toen besloten om maar eens wat afleveringen te downloaden en te kijken. Daarmee verbeterde mijn begrip en kon ik meer genieten van cultuur die naar Lost verwijst.

De definitie van cultuur van Wikipedia geeft ook wel een aardige aanwijzing: "Cultuur in het algemeen verwijst naar het patroon van menselijke activiteit en de symbolische structuren, die deze activiteit een zekere betekenis geven."
Cultuur geeft betekenis aan je leven maar om cultuur te ervaren moet je wel bekend zijn met de patronenen en symbolische structuren die gebruikt worden.

Een iets simpelere kijk is dat mensen kuddedieren zijn. We vinden het heel belangrijk wat de groep denkt en doet en willen hetzelfde.
Het is toch ook niet echt anno 2014 dat wij in Nederland altijd achterlopen met series. Netflix spant met sommige wel de kroon (zoals suits). Dit is ook de reden dat ik Netflix heb opgezegd.
Ik betaal netjes voor legale content, maar die is niet up to date met de nederlandse televisie of amerikaanse tv. Dus ik ben overgestapt naar de minder legale manier. In principe nog een soort semi-legaal, want ik betaal netjes iedere maand voor de tv. Ik kan het nu alleen on-demand kijken. Als Netflix gewoon de nieuwste content zou hebben....
Dat de groei er nog niet uit is ben ik met je eens, en dat is ook een goede zaak. Maar dat het makkelijker is content binnen te halen is natuurlijk onzin. Daarnaast ben je heel erg afhankelijk van het aanbod, wat in mijn ogen vaak eenheidsworst is. Ik denk dan bijvoorbeeld ook aan spotify. ik heb zelf een premiumaccount, maar doe er weinig mee. Er staat amper muziek op die ik leuk vind, en waar niet een radiozender of iets dergelijks voor te vinden is.

Dat deze diensten direct of indirect beïnvloed worden door de gevestigde entertainment druipt overal in door. En dat geeft niets. Ik moedig dit soort diensten ook alleen maar aan. Maar ze zijn er nog lang niet imo.
Omdat popcorntime alles gratis aangeleverd krijgt en je strafbaar bent als je het gebruikt, en netflix geld vrij moet maken voor films/serie's hierdoor kan netflix nooit op gelijke voet komen met popcorntime.

Want op deze manier is het ook beter om een groothandel te beroven dan naar de winkel gaan, bij de groothandel hebben ze tenminste alles en als je ze berooft is het gratis.
indd. waarom zal voor iets betalen als er een beter alternatief is?

( "je kunt wel zegen is geen betaalde dienst of is niet legaal")

Maar het gaat erom welke dienst het beste aanlevert/kwaliteit etc.

Als je overal voor wil betalen kun je nog wel ff. ( we betalen al genoeg aan de overheid LOL;
Popcorn time is better; ik heb alle leuke dingen op netflix al gezien.

en ze updaten nauwelijks
Het is niet moeilijk de beste te zijn, als je je niet aan de regeltjes houdt
NAC kan dit seizoen ook kampioen worden, als ze met 22 spelers het veld op gaan, tegen 11 van de tegenpartij.
Wat is dat nou weer voor stomme vergelijking?

het gaat er om dat ik nieuwe films kan kijken; niet die ouwe shit die ik al 3 x gezien heb.

( films die net uit bios kwamen waren bijna gelijk op popcorn time maar op neflix heb ik ze zelf na 1 1/2 niet gezien.)

Ik ga geen 4 of 6 maanden w8te om de film via netflix te kijken.
Want Netflix is niet bedoelt om het nieuwste van het nieuwste te leveren, daarom zijn ze zo goedkoop

Popcorn schraapt bij allerlei vage bronnen hun content bij elkaar, en serveert dat aan de gebruiker, er worden geen licenties en geen rechten betaald.

Een kostenpost die Netflix, HBO, en de andere diensten wél afdragen.

Dus de vergelijking die je maakt is in den beginne al krom, en je kijkt uit illegale, dus strafbare bronnen.
voor ouwe film ga ik zowiezo niet betalen daarom is popcorn time er.....
Er staat wel veel meer op, maar beter?
Zo'n beetje alle nieuwe apparaten ondersteunen Netflix, en dat vind ik ideaal. Het aanbod is bij popcorntime wel beter inderdaad.
Ik heb niks tegen netflix heb het zelf ook 2 maanden gehad maar het werd totaal niet geupdate ( tenminste dat gevoel had ik )
2 maanden en dan al alles gezien?
Ik zou het aanbod nog maar eens bekijken. Ik heb inmiddels de luxe dat ik meer op mijn lijst heb dan dat ik tijd heb om te kijken. Maarja, ik kijk dan ook maar een uurtje of 2 in de week.
Prima dienst en vooral geen irritante reclame die inmiddels 30% van de tijd van TVfilm/docu opslokken. Is z'n geld dik en dwars waard.
Na 2 maanden was ik net klaar met elke dag Dr-Who kijken. Ik begrijp die mensen echt niet die na een paar maanden beginnen te mopperen dat er niets leuks meer op staat.
Anoniem: 457607 2 december 2014 21:56
Ikzelf ben ook echt enthusiast over Netflix, gebruik het sinds dag 1 en heb al tien anderen er aan geholpen, het breid zich als een olievlek uit. De aantrekkingskracht is het gemak, gewoon zonder gezeik of kennis per direct iets kijken, ondertiteld en zonder reclame.

Het aanbod is niet perfect, maar mijn instelling is dat ik Netflix zie als een entertainment systeem zoals in een vliegtuig. Niet alles staat er op, maar er is altijd wel wat te kijken. Daarnaast hebben we geen obsessie met per se nieuwe films of series, een oudere serie die we niet kenden is net zo goed. We zijn dan ook casual kijkers, hooguit 5-10 uur per week, en in die uren kijken we totaal geen reguliere TV meer.

Ik zie inmiddels ook de opkomst van concurrenten zoals videoland, maar die zijn toch echt te laat. Netflix heeft de NL streaming markt gepioneerd.
Ik vergelijk het met een digitale videotheek. Je moet geen Netflix nemen omdat je bepaalde films per definitie wilt kijken. Nee, je kijkt een film door er doorheen te browsen en op basis daarvan kies je een film. Net als bij de videotheek, toen wist je vooraf ook nooit waar je mee thuis kwam.

Voor mij werkt het ideaal.
Anoniem: 457607 @gabba252 december 2014 23:44
Een betere vergelijking dan een inflight entertainment systeem, eens.
Anoniem: 221563 @gabba253 december 2014 11:23
En dat is Netflix in een notendop, echter snappen veel mensen dit niet. Netflix is dan ook begonnen in Amerika met het versturen van DVD's via de post. Het was een online videotheek waar je onbeperkt films kon huren. Alleen gaat het nu ipv via de post gewoon over het internet.
700.000 abonnees dat verbaasd mij wel. Het zal echt niet veel beter als illegale torrent filmkwaliteit zijn daarbij is het torrent filmaanbod vele male groter en vele malen recenter.

Het zijn gewoon schattingen verder niks. Net zoals de schatting in juli 600.000 was. Netflix zelf zwijgt over aantallen dus je weet zo goed als niks zeker. Ik vind de kop van Tweakers ook gewoon misleidend omdat Tweakers een schatting als feitelijke aantallen presenteert. Je kunt er altijd en paar honderdduizend naast zitten..

[Reactie gewijzigd door 8mile13 op 23 juli 2024 03:46]

Of misschien zijn er toch meer mensen met een werkend geweten dan je dacht? Ik heb ook flink wat gedownload, maar nu er met Netflix een goed (nee, niet perfect, maar wel goed) alternatief is waarmee je gewoon betaalt voor je content gebruik ik die.
Bovendien is het erg makkelijk, geen gehannes met zoeken van een goede versie en diensten die ineens geblokkeerd worden waardoor je weer een andere oplossing moet zoeken, het werkt gewoon altijd.
Of misschien zijn er toch meer mensen met een werkend geweten dan je dacht? Ik heb ook flink wat gedownload, maar nu er met Netflix een goed (nee, niet perfect, maar wel goed) alternatief is waarmee je gewoon betaalt voor je content gebruik ik die.
Bovendien is het erg makkelijk, geen gehannes met zoeken van een goede versie en diensten die ineens geblokkeerd worden waardoor je weer een andere oplossing moet zoeken, het werkt gewoon altijd.
Nou ja, op een gegeven moment werd de overheid door de EU gedwongen om illegale torrent downloads te verbieden. Dat werd even snel afgehandeld, ze wilden geen stemmen verliezen, zullen veel mensen echt niet hebben meegekregen.. Dus ´´geweten´´..ze zullen wel ´´te dom´´ zijn om een torrent te downloaden..

Ik ken mensen die snappen heel weinig van internet toch downloaden ze gewoon geregeld torrents. Het is gewoon echt makelijk je hoeft geeneens in te loggen of niks. Zoek een keer de top tien torrent sites en je kunt jaren vooruit.
http://torrentfreak.com/t...ent-sites-of-2013-130106/

Zelf koop ik veel blurays. Ik ga echt geen 720p meer kijken..veel succes ermee. Als je denkt dat het aanbod goed is dan zul je wel weinig films kijken want bij die internetaanbieders ben je zo door het aanbod heen. Dat geld voor al dat soort clubjes, ook Ziggo.
Torrents zijn nooit legaal geweest. Het werd gedoogd om te downloaden, maar aangezien je tenzij je rare trucen toepast (wat de meeste mensen niet doen anders zou het hele torrent systeem niet werken) automatisch upload viel dat daar dus niet onder.
Om die reden heb ik zelf voornamelijk usenet gebruikt, maar dat was toch vaak wel een gezoek om het juiste te vinden of op een gegeven moment werd alles steeds getakedownd.

Ik ken overigens juist genoeg mensen met netflix die toch echt genoeg technische kennis hebben, maar ze verdienen ook redelijk en dan is 8 euro voor wat gemak ook geen slechte deal.

Overigens kijk ik inderdaad meer series dan films, maar ook qua films wordt het aanbod steeds beter naar mijn idee. Je kunt uiteraard niet alles vinden, maar ik heb zo al zo'n 100 films nog in mijn lijst staan om eens te kijken. Als je gewoon in het weekend eens een film wil kijken kun je dus echt wel vooruit.

Overigens wel goed dat je blurays koopt dan, je klonk een beetje als het "waarom zou ik betalen als het gratis kan" volk, maar dat valt dan blijkbaar mee. Zelf heb ik wel een bluray speler maar ik zie eerlijk gezegd het verschil nauwelijks tussen bluray kwaliteit en netflix (of daarvoor een 720p rip). Ja, als ik er echt op ga letten dan wel, maar als ik gewoon de film ga kijken dan valt het me echt niet meer op. Maar dat zal een persoonlijk iets zijn. Ik weet wel dat ik bij bv suits af en toe echt mijn ogen uit kijk als de camera weer eens mooi over New York heen glijdt, prachtige beelden die voor mij er superscherp uit zien.
Sterker nog, ik heb de bitrates gemeten van een aantal Netflix series en de daarbij beloofde Full HD kwaliteit bleek in werkelijkheid 3000 kbps te zijn @ 720p; zowel in Firefox als Chrome als op m'n iPhone (Lan / Wlan).

Ik vind het overigens wel erg knap dat ze al zoveel abonnees hebben weten te verkrijgen, ik ben eerlijk waar verbaasd! Ik ken in mijn omgeving een paar mensen die Netflix gebruiken en dit zijn voornamelijk 'a technische' mensen die torrents downloaden te veel moeite vinden of relatief traag internet hebben. Ze vinden vooral het gemak erg prettig, het steunen van de filmindustrie is vaak een mooie 'bijzaak'!
De gebruikersgemak is hoog. Netflix werkt goed op telefoons, tablets en mediaspelers, dus je hebt geen gedoe met downloaden en overzetten. Gewoon aanzetten en kijken wanneer je zin hebt. Voor iets waar je dagelijks een paar uur van geniet kunnen meeste mensen wel 8 euro missen.
Ben toch wel benieuwd waarom Nederlanders in verhouding zo veel Netflix gebruiken. Veel meer als zelfs in Duitsland, waar mensen toch ook wel veel gebruik maken van (nieuwe) technologieën (of zou dat komen doordat Netflix weinig nagesynchroniseerde series/films heeft?). Ik ben in iedergeval blij met mijn account :)
Even lezen:
In september ging Netflix ook van start in onder meer Duitsland, Frankrijk en Luxemburg; in die landen had Netflix in die maand respectievelijk 125.000, 100.000 en 10.000 abonnees.
In de eerste alinea:
...vorig jaar december, drie [maanden] na de Nederlandse introductie van Netflix, had de videostreamingdienst er nog maar 100.000.
Dat valt dus wel mee. Drie maanden na introductie hadden wij er 100,000. Dat is 125,000 in Duitsland.

Komt dus allemaal aardig overeen zoals ik het zie.
Dan ga je wel even voorbij aan het feit dat Duitsland heel wat meer inwoners heeft dan Nederland. Aan de andere kant, deze cijfers zijn van 1 maand na de introductie en de Nederlandse 3 maanden. Alles bij elkaar maakt dat het moeilijk vergelijkbaar.
Meer inwoners ja, maar breedband penetratie in Duitsland ligt ook een stuk lager.
"In september ging Netflix ook van start in onder meer Duitsland, Frankrijk en Luxemburg; in die landen had Netflix in die maand respectievelijk 125.000, 100.000 en 10.000 abonnees."

In Duitsland zijn er nog niet zoveel abonnees, omdat hier de dienst nog maar pas geleden van start ging.
700.000 abbo's of smart tv waar het opstaat ??
Als het om het aantal apparaten gaat waar het opstaat dan is het een veelvoud ervan natuurlijk... Het gaat om abbonnees. Elke betalende abbonnee kan overigens ook weer meerdere apparaten tegelijk inloggen.
Jep, bij het standaard account kun je met z'n tweeën tegelijk kijken. Zo deel ik m'n account met een maat van me :)
Ja op die manier is het nog betaalbaarder dan het al is...
Abonnementen. Netflix kan op veel apparaten worden afgespeeld, niet alleen smart tv's.
Als ik de cijfers zo zie dan is er in Nederland behoefte aan een Netflix concurrent. 1tje met hetzelfde gemak maar met meer lokale en Europese content.
Anoniem: 500749 @mashell3 december 2014 02:13
die zijn er ook wel maar met een kleiner aanbod
bijvoorbeeld:

http://www.pathe-thuis.nl
http://www.wappzapp.tv

netflix is enorm gegroeid en heeft hierdoor ervaring, imago en financiële middelen in hun voordeel wat hun aanbod ten goede komt

denk dat die voorsprong ook afschrikt

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 500749 op 23 juli 2024 03:46]

In Oostenrijk en Duitsland is er zeer veel lokale content, omdat de lokale markt een stuk groter is dan de Nederlandse. Ik denk dat dit op zich niet heel snel zal veranderen.
Ik vind het zeer spijtig dat je geen andere talen kan kiezen voor ondertiteling buiten nederlands.
Ik moet wel zeggen dat de kwaliteit wel beter is in de ingebouwde netflix app van men sony tv in vergelijking met de pc.
Hoe is die kwaliteit beter dan? Ik was in de veronderstelling dat de browser versie op de PC eigenlijk wel de beste versie was namelijk. Ik ben wel benieuwd waarom jij het op je Sony TV dan als beter ervaart (ik heb geen Sony TV dus weet het ook niet, ben gewoon echt benieuwd).
Ik heb geen idee hoe dit komt.
Mijn pc is nochtans aangesloten op diezelfde TV hoor, maar toch heb ik de indruk dat het beeld er vloeiender uitziet op de TV app zelf.
Het kan mss iets te maken hebben met de X reality Pro van Sony.
Anoniem: 80466 @Ororo2 december 2014 22:57
Televisies zijn waarschijnlijk gewoon beter in bewegend beeld dan PC monitors omdat de software en hardware daarvoor zwaar geoptimaliseerd is.
Met een identieke 720p of 1080i stream zal je televisie waarschijnlijk altijd beter beeld geven.
Ahh op die manier... klinkt alsof de TV dan misschien ook de verversingsfrequentie aanpast aan het aantal frames van de video, dat kan vanaf de PC nog wel eens out of sync zijn (waardoor af en toe een frame ineens iets langer of korter dan de andere frames in beeld is waardoor het er een beetje hakkelend uit kan zien, maar ben er zelf niet zo gevoelig voor).
Netflix heeft een nóg hoger kijkstandje dan 1080p HD en dat is Super HD maar die is alleen beschikbaar op een bepaald aantal apparaten zoals de PS3 en Smart TV's, maar dit is niet toegankelijk op PC en de Xbox 360.
Ik zit nog steeds te wachten op DD of DTS 5.1 ondersteuning, dat werkt alleen bij bepaalde apparaten maar nog niet bij een PC ed.
Met de browser niet, met de Windows Store Netflix app op win8.1 & win10 heb je DD wél.

http://apps.microsoft.com...cd-44f2-8c26-c1d1ae5b13fa

Lijkt me ook dat ze liever verder hun app uitbouwen omdat ze er meer controle op hebben.

Zo kan je misschien nog lang wachten :O
Dan moet je wel beschikken over WIN8, daar doe ik (nog) niet aan mee, dus voorlopig nog even op de ouderwetse manier,
Ik ook niet, maar windows 10 kan je wel dualboot met windows 7 draaien bv.
Ik ook niet, maar windows 10 kan je wel dualboot met windows 7 draaien bv.
Windows 8.x ook, je kan al dualbooten sinds de eerste versie van windows.
Maar om iemand een full install aan te raden, alleen maar om een app-je, gaat iets te ver imo
Met het verschil dat die win10 nog gratis te testen is en betrekkelijk vlot erop vliegt.

Dacht dat een tweaker zijn hand hiervoor niet omdraaide :)
Windows 8.1 app is geweldig, maar na elke aflevering moet ik even opnieuw het juiste audiospoor en ondertiteling aanvinken, anders blijft de ondertiteling weg. Niet dat het zo'n probleem is maar ik vraag me wel af of andere dat ook hebben?
Hoeveel zouden van Vodafone klanten afkomen? Vodafone heeft momenteel een actie gratis Netflix voor 6 maanden bij een RED abonnement, plus daar komt nog bij dat na de zes maanden het abonnement stilzwijgend doorloopt.
Anoniem: 455646 @Pasteis2 december 2014 19:07
Dat maakt niets uit, dan is de rekening voor Vodafone.
Ook al is de rekening voor Vodafone gebruikers moeten dan nog steeds een account aanmaken, waardoor de gebruikersaantal stijgt.
@Imade het is wel enigszins van belang, want er zou zomaar na die actie flink wat netflix gebruikers kunnen verdwijnen! Denk dat nog niet eens de kwart van die gebruik maakt van de actie waarschijnlijk ook daarna nog lid van Netflix zullen blijven, en ik ga er van uit dat het een tijdelijke actie is bij Vodafone!
Niet perse, kan net zo goed zijn dat Vodafone niets betaald aan Netflix en dat dit gewoon een 'gratis' reclame campagne is waar zowel Vodafone als Netflix profijt aan hebben en niks betalen aan elkaar, Win-Win.
Tja, het zou kunnen, maar 6 maanden? Ik denk niet dat Netflix zo desperate is eigenlijk... Nee ze zullen vast korting krijgen maar ik vermoed dat Vodafone er toch echt wel wat voor betaalt.
700.000 is al een flink aantal. Als je dit procentueel doortrekt naar Frankrijk en Duitsland heb je het al over miljoenen Europese gebruikers.

Wat ik me nu afvraag, zouden de Fransen en de Duitsers hun series en films ook nagesynchroniseerd op Netflix krijgen? ;)
Anoniem: 282840 @Timoth2 december 2014 18:47
Woon sinds een maand in Duitsland en zover ik tot dus ver heb gezien heb je bij bijna alles de volgende opties

Duits audiospoor
Engels audiospoor

Engelse ondertiteling
Duitse ondertiteling (maar dat is bij ongeveer 50 procent)

Aanbod loopt wel achter op aanbod in Nederland (vooral met serries) maar dat komt waarschijnlijk omdat het nog nagesynchroniseerd moet worden.

Inmiddels ben ik zelf al jaar lang tevreden Netflix gebruiker
Goed kans dat die nasynchronisatie er in veel gevallen gewoon al is (dat wordt immers ook al voor de TV gedaan). Maar Netflix is in Duitsland gewoon pas een maand bezig, toen ze in Nederland net een maand bezig waren was het aanbod ook veel kleiner dan het nu is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.