Netflix gaat tv's aanraden die geoptimaliseerd zijn voor streaming

Netflix gaat consumenten advies geven over welke tv's ze het beste kunnen aanschaffen als ze van de streamingdienst gebruik willen maken. Een logo toont in de winkel welke tv's aangeraden worden door Netflix.

Smart-tv's die volgens Netflix het beste geschikt zijn voor de videodienst worden herkenbaar aan het logo 'Netflix Recommended TV'. De dienst baseert zich bij de keuze op 'criteria die onze leden als belangrijkste hebben aangestipt'. Netflix noemt onder andere de mogelijkheid om de tv direct aan te zetten, apps snel te laden en video snel te hervatten, zonder verder details over de eigenschappen te geven.

In eerste instantie gaat het om een initiatief voor de Verenigde Staten, maar volgens Netflix gaan fabrikanten de aangeraden eigenschappen wereldwijd implementeren, wat de mogelijkheid opent het logo in andere landen door te voeren. Onder andere tv's van Sony, LG en Sharp gaan van het logo voorzien worden, maar marktleider Samsung ontbreekt in het rijtje dat Netflix publiceert.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

06-01-2015 • 07:45

96 Linkedin

Reacties (96)

96
95
81
1
0
3
Wijzig sortering
De software op de tv's van Samsung is vreselijk. Daarom staan ze niet in het rijtje
Ik heb thuis zowel een Samsung (F7000) als en LG Smart TV staan thuis, maar ik vind het Samsung Smart toch een stuk sneller en intuïtiever werken dan LG. Netflix op mijn Samsung doet het dan ook prima..vreemd dat ze niet in het rijtje staan.
Ligt er natuurlijk helemaal aan wat voor TV je van LG hebt. Ouwe televisies van LG met hun eigen OS werken inderdaad niet zo denderend, maar webOS werkt toch een stuk beter dan wat Samsung in de aanbieding heeft.
Ik zal je dan uit de droom helpen. WebOS van LG is helemaal niet beter dan Samsungs 2014 smart-tv-functionaliteit. WebOS is gehyped en opgehemeld. Meer niet.
Smart-tv van Samsung is meteen na aanzetten beschikbaar. Bij LG duurt dit minimaal 30 seconden. De navigatie verloopt uiterst soepel zonder haperingen (bij LG heb ik meerdere keren haperingen vastgesteld).
Samsungs "ouderwetse" smart-tv is heel overzichtelijk en logisch ingedeeld een app-pagina,films- en seriepagina, Op-tv-pagina, multimediapagina.
WebOS is veel minder overzichtelijk.

Toevoeging: ik wil niet beweren dat Samsung fantastisch is in het ontwikkelen van firm- en software.
De mediaplayer in de H7000 vertoonde nog al wat bugs met exterbe ondertiteling.
Lip-synchproblemen treden (te) vaak op. Ook bij het gebruik van de PVR-functie.
Ook

[Reactie gewijzigd door ariekanari op 6 januari 2015 10:33]

Smart tv is sowieso overdreven en onnodig gehypet.

Ik wacht echt op het moment dat tv fabrikanten gewoon monitoren uitbrengen: een tv die alleen perfect beeld geeft, zonder al die andere onzin, waar ik onnodig voor moet betalen.

Mijn tv gaat aan, staat op ingang HDMI1 en mijn receiver doet de rest.

Als ik iets smart tv achtigs gebruiken wil doe ik dat wel via mediaplayer, set top box, Chrome cast, Apple tv of game console.

En dan graag ook de luidsprekers eruit laten, beste fabrikant. De kwaliteit is om te huilen en het maakt de tv's onnodig dikker.

Geef me aub gewoon de keus om een monitor op tv formaat te kopen met de beste beeldkwaliteit zonder al die onzin die ik toch niet gebruik.
Er is wel een Large display serie, Ook van Philips, maar dan mis ik een aantal andere key features die de tv's wel hebben, zoals de snelle verversing, ultra HD, ambilight etc, kortom de high end features van de panelen.
Mijn samsung smart tv moet anders toch 20-40 seconden opstarten voordat ik hem kan gebruiken. Ben er verder erg tevreden over maar snel opstarten doet hij niet :P
Kennelijk verschilt dat dan per serie.
Ik heb een LG van 2013 nog volgens mij, maar kan gewoon meteen bij on demand en andere smart features als ik de tv net aanzet? (zowel via een soort shortcut balk als de 'volledige smart tv view')
maar webOS werkt toch een stuk beter dan wat Samsung in de aanbieding heeft.
T.net was het daar niet mee eens.
reviews: LG 670V 42"-televisie: de webOS-generatie is hier
Hier ook een F7000 gebruiker .. beide Netflix en Plex gaan prima.
Sony, vreselijk traag en niet te gebruiken. Ik denk dat voor deze marketing gewoon afgetikt moet worden bij Netflix. Iets waar Samsung wellicht weinig boodschap aan heeft.
Mijn Sony 46W905 is helemaal niet traag met netflix. Laden van filmpjes en kwaliteit vergelijkbaar met chromecast, maar wel mèt menu die via afstandsbediening te besturen is. Casten via app gaat ook en dan schakelt hij vrij vlot ook naar Netflix over.

Waarschijnlijk kunnen we deze zaken dus niet per merk beoordelen, maar alleen per model.
Hier een F8000 gebruiker. Netflix werkt er vlotjes en zonder problemen. Wel jammer dat ik om 3D films te bekijken Netflix op de F8000 moet gebruiken maar als ik 5.1 geluid wil ik de Apple TV moet gebruiken. Volgens mij is dit de enige reden om Samsung's niet aan te raden.

Als iemand 5.1 geluid met de Netflix app op de F8000 aan de praat heeft door ik dat graag (andere apps en gewone TV zenders doen dat namelijk prima.)
Nou, ik heb een Samsung F6500, en daarop werkt Netflix ~30-40% van de tijd niet (het laden van streams blijft hangen op ~30% van de progress bar). Gelukkig nog een Chromecast erbij, die werkt wel altijd. Maar ik zou inderdaad ook geen Samsung tv meer kopen om de software.
Ga eens kijken naar een firmware update voor je tv. Wat jij beschrijft had ik met de oudere firmware voor mijn F6740 ook maar na de update helemaal niet meer (kreeg er ook een nieuwere Netflix app bij).

Wellicht interessant om even na te kijken :) de OTA updates van Samsung tv's gaan nogal traag, in mijn geval stond op de website van Samsung een veel nieuwere firmware dan dat de automatische update aangaf.

De huidige Netflix app is 10x mooier en werkt véél beter. Geen enkele fout meer gehad sindsdien en hoewel het starten van de app wat langer duurt, duurt het starten van een serie/film nog maar een fractie van de oorspronkelijke tijd.

[Reactie gewijzigd door Cloud op 6 januari 2015 10:32]

Ik heb na de laatste update geen enkel probleem meer met het hangen na 30-40 %. Netflix gebruikers interface is wel compleet anders nu. F67??
Voor de 2012 modellen geldt dit wel ja.

Netflix hangt 3/4 van de keren dat ik een film / serie wil opstarten. Ik moet dan er uit gaan (wat een minuut kan duren) opnieuw opstarten en dan doet die het wel.

Ook hebben die modellen gele (slecht leesbare) ondertitels.

De nieuwere modellen zijn volgens mij wel een stuk beter.

Overigens hoor ik van collega's dat de software van Philips TVs niet veel beter is, hoewel netflix wel goed zou werken.
Toevallig heb ik ook een samsung 2012 model (E series)... ik had na een maand al besloten nooit meer een samsung TV te kopen :X
Kreeg ik laatst een update en nu werkt serviio niet meer |:( echt drama, dus kan me wel in de opmerking vinden.
Echter werkt netflix dan wel weer goed op dit model (op die gele subs na) :P

edit/aanvulling;
Het is een ES6800.

[Reactie gewijzigd door ArcticWolf op 6 januari 2015 09:23]

Ik had die gele subs ook. Is een instelling op je netflix account. Staat standaard op geel.
Gewoon via de netflix site aanpassen naar wit en dan zou het in orde moeten zijn.
Bij mij staan ze op wit ingesteld echter LG TV geeft ze toch in het geel.
Idem hier, op LG tv blijven ze geel, niet zo leuk :(
Niks ingesteld op mijn LG tv en ze zijn gewoon standaard al wit.
Bedoel je met een update een firmware update ?
Ik heb eventueel namelijk een tweetal firmwares voor je waardoor je wel kunt terug flashen... laat maar ff weten.
Pas op: binnen een serie kunnen er meerdere firmwares in omloop zijn afhankelijk van panel en/of gebruikte hardware. Je kunt dus op basis van deze post niet zomaar een fw aanbieden.
Ik heb een firmware voor de ES7000 en ES8000 serie waardoor je kunt terug flashen. Daar zit je niet met verschillende panelen waardoor de firmware niet zou werken of voor problemen zou zorgen.
Wat een ungefundeerde opmerking weer, ik heb een Samsung tv met quadcore soc die retesnel laad en streamt vanaf mijn server, beetje ongefunddeerdeopmerking weer.. Wellicht zijn er oudere toestellen die niet lekker met Neflix en plex werken. Ik ben er uitermate tevreden over...

[Reactie gewijzigd door emailjunkie op 6 januari 2015 08:15]

Ok de mening is ongefundeerd, maar hij zei ook niet dat Netflix niet zou werken. Dus je reactie snijdt ook niet veel hout ...iets in de trant van pot en ketel... :+ Hij geeft aan dat de software van de Samsung TV's vreselijk zijn. Dus dat ze er daarom niet tussen staan. En dat is idd een kwestie van smaak, en die mening wordt niet gefundeerd met feiten. Maar als eigenaar van een samsung TV begrijp ik er wel iets van :Y)
Dat de software van samsung vreselijk is, is een persoonlijke mening. Als ik stel dat die goed is en ik er mee tevreden bent kan ik dat vinden.

In het artikel staat verder nergens dat de reden dat samsung er niet tussenstaat de volgend de poster brakke software is. Het is dus pure onzin dat te stellen zonder dat feitelijk te onderbouwen.

Wie weet moet je als fabrikant gewoon betalen om het netflix logo te mogen gebruiken. Samsung als marktleider wil dat misschien niet en daarom staan ze niet in de lijst.
Heel veel slechter als op mijn Sony W8 kan het niet zijn toch(?). Tv aanzetten, volle minuut wachten tot de TV überhaupt ergens op reageert("even geduld"of gewoon helemaal niks doen als ik de zender, het geluid etc, probeer aan te passen). Dan met volle traagheid naar en het apps menu door netflix te openen. Als netflix open is, dan is dat dan wel weer vlot, dat wel :)
Als je Sony TV netflix uberhaupt al wil openen. Ik moet iedere paar keer een refresh internet content doen om de app te laten openen (w6 serie)
Daar heb ik (gelukkig) geen last van, 't werkt gewoon altijd, goed, alleen zijn de menu's van de tv zelf verdomde traag.
Ik heb sinds twee weken een Samsung TV (H6200) en ben eigenlijk erg tevreden. Plex en Netflix zijn snel bereikbaar, reageren vlot, en ook de content van mijn NAS speelt hij soepel af.

Voor niet-tweakers consumenten kan ik me wel voorstellen dat een sticker handig is. Netflix is eigenlijk het enige wat ze gaan gebruiken bij een smart tv, en op deze manier kan men wellicht snel het kaf van het koren scheiden.
Ik heb sinds een week de U8000 serie in huis gehaald!
Netflix werkt super snel en zonder problemen. ik moest zelf de app niet installeren, die stond er namelijk al op :*)

zou hij trager worden kan ik nog upgraden met een samsung evolution kit , ik kan er tegen de komende jaren met Samsung en Netflix

[Reactie gewijzigd door ShiftHappenz op 6 januari 2015 08:37]

Ik heb een D7000 staan en ben het volledig met je eens.
De nieuwere modellen lijken echter een stuk minder problemen te hebben.

Dat zou overigens ook voor LG moeten gelden die op nieuwe toestellen webOS levert.
Ik heb met LG met WebOS nergens last van met Netflix werkt allemaal goed, ik heb hem met WebOS tv uit 2014 misschien dat tv's hier voor anders reageren op netflix.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 6 januari 2015 09:44]

Anoniem: 126717
@mikesmit6 januari 2015 09:04
Panasonic ontbreekt ook, ietwat tot mijn verbazing omdat die in de States vrij populair zijn.
En, als eigenaar van een Viera 42", kan ik zeggen dat Netflix (en de rest) vloeiend draaien op die tv. Dus niet in het rijtje mogen ontbreken.
Mee eens. Heb hier een 1,5 jaar oude Panasonic 50" Viera staan en dat ding werkt echt fijn met Netflix.
De software op de tv's van Samsung is vreselijk. Daarom staan ze niet in het rijtje
T.net is nochtans niet akkoord
reviews: Vijf tv's rond de 50" voor 800 euro
Van alle geteste modellen werkt de interface van Samsung het vlotst.
Tweakers is nooit negatief over samesung
Onzin, waar het op neer komt is dat TV fabrikanten moeten betalen om het Netflix stickertje te mogen plaatsen. Met Samsung is nog geen deal gemaakt.

Ik vind dit geen goede ontwikkeling maar vind sowieso dat Netflix de strijd aan het verliezen is. Ze waren een (broodnodige) verstorende factor in de markt, maar metde komende regio gebonden releases doen ze een flinke stap terug in de tijd. Vind je het gek dat downloaden onverminderd populair is.
Ikzelf vind dat de apple tv nog het beste is om netflix te kijken ...
Kostprijs rond de 90€, prijs kwaliteit persoonlijk de beste koop hiervoor.
Exact! Ik hoef helemaal geen smart TV. Doorgaans zo traag als wat.. Slechte updates en ondersteuning. Koop voor 35 euro een chromecast (of Apple tv dus) en je maakt van een domme TV een behoorlijk snelle smart televisie...

[Reactie gewijzigd door Zewatanejo op 6 januari 2015 08:29]

Chromecast is ook een leuk alternatief. :)
Plus ik kan zelf nog kiezen via welk land ik Netflix wil kijken.... _/-\o_
Ik heb keer meer Samsung contact gehad over me verouderde netflix app, maar ik moest gewoon wachten op een update zeiden ze. Netflix vertelde me dat die update er allang is maar dat Samsung bepaald of ze doorkomen, volgens mij willen ze op die manier dat mensen nieuwere tv kopen..
Nee, Samsung test alle apps (en alle nieuwe versies dus ook) eerst op alle TV's die ze hebben verkocht. Pas als ze 0 bugs vinden voor alle TV's uit een serie (jaar) dan komt de app uit.

Dat testen kan een paar weken duren. En als ze 1 bug vinden moet je die oplossen en dan weer door die testcyclus.
Dan kunnen ze een hoop tv's wel weer terugnemen. De eigen software op de tv's heeft ook een aantal vervelende bugs die er al jaren in zitten.

Probleem is dat Samsung zo'n beetje elke 2 jaar wisselt van software platform (toegeven, de laatste versie heeft het al weer 2 jaar uitgehouden) en dat de platformen niet backwards compatible zijn. Ze schakelen bv. nu weer over naar Tizen, waardoor je weet dat alles de tv's van 2014 over een jaar of 2 geen updates meer krijgen van de apps.
Inderdaad de software op mijn samsung tv is ook echt verre van bug vrij. Ik kan mijn tv wel uitbreiden met een Evolution Kit, maar de tv zelf heeft al genoeg geld gekost. Dus daar ga ik me niet aan wagen, gooi er wel een extra kastje aan. Verder heeft me Samsung Tv wel geweldig beeld.
Reactie van Samsung was dat er geen nieuwere app is en ook gaven ze niet aan dat een nieuwe werd getest. Terwijl Netflix aangaf juist wel een app te hebben, met de nieuwste functionaliteiten. Ik zelf had geen zin en de tijd ervoor om er verder achter aan te gaan.
Laat me raden, dat zij de dame van de klantenservice?
Nee mijn televisie is meerdere keren overgenomen steeds door een ander persoon. Ze vonden het wel jammer aangezien mijn tv niet goedkoop was en dat ik nu al geen updates meer ontving van Netflix, maar dat ze dat niet zelf in de hand hebben. Terwijl ik weer van Netflix het tegenovergestelde hoorde. Dus daar baalde ik wel van, maar geen zin om mij tijd daar in te stoppen, omdat ik Netflix daar te weinig voor gebruik.
Alleen de mensen die een DNS gebruiken om zo het Amerikaanse Netflix aanbod te kunnen kijken hebben er niet veel aan...
 • 1: gebruik jouw DNS unblocker in jouw router
 • 2: Block Google DNS IP adressen in router configuratie (8.8.8.8 en 8.8.4.4)
 • 3: Verander Netflix regio in jouw DNS unblocker
 • 4: Alles werkt als vanouds
Gewoon geen DNS services meer gebuiken van Google zelf en je hebt nergens last van.

(bron: het werkt zo op mijn smart tv, telefoon, pc, laptop en chromecast)
Op mijn Samsung werkt Netflix USA nog altijd prima zonder dat ik Google DNS heb hoeven blokkeren. Kennelijk is die hardcoded DNS nog niet doorgevoerd op Samsung TV's. (Althans niet de F8000 - volledig up to date.)

EDIT: zie nu dat dit Apple TV specifiek is. Ook op Apple TV nog geen GoogleDNS-block noodzakelijk.

[Reactie gewijzigd door xnpu op 6 januari 2015 11:19]

Dat is goed mogelijk. Het hangt namelijk compleet af of de Netflix App geupdate is of niet. Oudere versies hebben de DNS nog niet gehardcode in de app zitten. Nieuwe versies wel.

Android gebruikers zouden zelfs een oudere .apk kunnen downloaden om de block te omzeilen.
Ik wacht wel op de Apple TV, dan weet je zeker dat het goed werkt.
Ja doe jij dat maar lekker en ondertussen kijken wij wel gewoon Netflix op de tientallen modellen die ook gewoon goed werken.
Of gebruiken we PLEX dat ook heerlijk werkt. :)
Wat heeft Plex nou met Netflix te maken?

Overigens wekt de Apple tv in alle gevallen echt superieur om welke content dan ook te bekijken.

Je kunt zelfs de ondertiteling van o.a. Netflix naar eigen smaak aanpassen qua grootte en kleur.

Airplay heeft zo veel voordelen voor het streamen van content (volgens mij werkt het streamen ook sneller dan via mijn Chromecast) dat dat wel een onmisbaar device is geworden in mijn huiskamer.
Een Netflix keurmerk dus? In de praktijk is het nietszeggend, maar marketing technisch is dit wel een schot in de roos. Ze krijgen nu heel goedkoop nog meer naamsbekendheid :)
Op zich vind ik het wel nuttig. Er zijn tig TV's met een Netflix app, maar hoeveel daarvan ondersteunen het 3D aanbod?, en hoeveel Dolby Digital 5.1 geluid? Etc. Dat was nergens echt duidelijk en kon je eigenlijk alleen proefondervindelijk achterhalen.
Maar houd die sticker dan ook automatisch 3D en 5.1 in? In het artikel staat aangegeven dat de richtlijnen onbekend zijn.
Mogelijk heeft dit te maken met Tizen dat samsung op hun tv's draait. App van netflix is misschien niet geoptimaliseerd hiervoor?
De Netflix app is ook maar gewoon een web app op tv's dus zoveel valt er niet te optimaliseren.
Jup samsung waardeloos in oktober haalde netflix de dd ondersteuning er al af nu bijna 4 maand verder nog geen oplossing
Ik heb een Samsung F8000 en had steeds problemen met het Dolby Digital geluid (regelmatig korte onderbrekingen). Kennelijk een specifiek probleem met bepaalde series Samsung mrt TVs.
Vanuit dat perspectief vind ik het goed dat ze de DD ondersteuning er uit hebben gehaald: liever iets minder geluid, maar constant, dan constant die haperingen.
Ik had gelukkig nog een Apple TV liggen, die ik nu met veel plezier gebruik voor Netflix.
Ze zouden dit beter uitbreiden naar devices die je dumb TV (of niet geschikte smart TV) ook naar een goede Netflix-ervaring kunnen brengen.
Mijn TV voldoet prima aan de behoeften maar is dom, ik ga hem echter niet vervangen door een nieuwe exemplaar. Dan koop ik liever een stickje of een device.
Nee uiteraard je gaat er niet speciaal een nieuwe tv voor kopen als je ouwe goed is, dan kan je net zo goed een stickje kopen.
Ja, inderdaad, Netflix laat zich gewoon betalen om promotie te maken voor betalende fabrikanten. Heb er op zich niet ZO'N probleem mee, consument is uiteraard zelf verantwoordlijk voor het maken van een goede keuze bij de aanschaf van een TV. Waarschijnlijk zijn er wel wat randvoorwaarden / afspraken tussen Netflix en TV producent, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om het geld. In het geval van Netflix zeur ik hier niet over - meer geld voor Netflix == beter aanbod ;)
of meer geld voor Netflix is meer bonus voor de baas. als ze haddeb ze wel eens tegen de content makers ingegaan. Maar Netflix is er net als elk bedrijf om zo veel mogelijk geld te verdienen met zo weinig mogelijk inspanning. Dit is overigens geen probleem het is immers een bedrijf. Maar meer geld staat niet altijd gelijk aan meer content helaas.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee