Door Menno Propitius

Videoproducer

Gathering of the Tweakers - Radio-casemod

09-09-2012 • 14:00

109 Linkedin

In Gathering of the Tweakers gaan we op bezoek bij forumleden met een bijzondere collectie of een bijzondere vaardigheid. In de zevende aflevering bezoeken we Pim van Dorp, op het forum bekend als Chad Chubatcha. Pim vond in het nieuwe huis van zijn ouders een oude buizenradio en heeft die omgebouwd tot kast voor zijn pc. En dan hebben we het niet over zomaar een kast: achter deze antieke gevel gaat moderne, watergekoelde hardware schuil.

We zoeken nog deelnemers en tips voor de nieuwe serie Gathering of the Tweakers. Iets voor jou? Laat het ons weten!

Lees meer

Gathering of the Tweakers zoekt jou! .Plan van 23 december 2015

Reacties (109)

Wijzig sortering
"Naar mijn idee zeer goed resultaat" wat een understatement ;)
Zeer veel resprect, geweldig om gelijk 2 systemen in 1 supermooie kast te maken. Plaatsing van de radiator is en schijven is ook erg goed, zo hebben die schijven airflow en kun je ze makkelijk bijplaatsen of vervangen.
Petje af en veel kudo's Chad Chubatcha!

Ik mis een link naar het forum? -> [CiP] Radio! en eindresultaat: http://gathering.tweakers...message/38676526#38676526

[Reactie gewijzigd door hellbringer op 9 september 2012 14:46]

Anoniem: 282855
12 september 2012 18:07
Geen SSD?
Zoals in het filmpje wordt genoemd zit er vooralsnog een ssd en een hdd in de radio.
Ben je ook nog van plan iets met het oude radio "display" te doen? Misschien een LCD schermpje erachter ofzo?
of het reservoir erachter plaatsen?

Mooie case mod! ook leuk om dit soort dingen nu ook weer eens op de FP tegen te komen.
Zoals in de buildlog is te lezen zat het reservoir op de plaats van het display, dit reservoir is alleen helaas lek gegaan. Toen heb ik gekozen voor een glazen plaat in de voorkant.
Anoniem: 412727
9 september 2012 14:15
haha eerste echt gaaf wat je gemaakt hebt, en knap dat je de meeste kabels zelf hebt kunnen maken, en een home server past er makkelijk in :P

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 412727 op 9 september 2012 14:16]

Inderdaad ook lekker clean, iets waar ik altijd van hou.
Op zich wel grappig maar niet zo m'n ding. Ik houd er zelf van als een PC compact en functioneel is zonder onnodige toeters en bellen. Maar goed, ieder het zijne natuurlijk.

Ik had dit een stuk knapper gevonden als de oorspronkelijke radio er ook nog in had gezeten en functioneel was. Deze tweaker heeft tijd gestoken in het monteren van de moederbordjes en bekabeling maar doet dan geen moeite om tenminste een lampje achter de schaalverdeling te monteren. Ik bedoel; een simpel gloeilampje was toch niet de moeite geweest als je toch al bezig bent. Zat plekken in zo'n kast waar je een 12v lampje op aan kunt sluiten, niet dan ? Dat geeft de radio ook een authentieke uitstraling.

Het restauratiewerk is wel knap gedaan. Echter is een moederbordje in een dergelijke grote behuizing schroeven niets bijzonders. Dat kan eigenlijk iedereen wel zolang je geen twee linkerhanden hebt. Zolang de behuizing maar groter is als het moederbord kom je al een heel eind met een paar houten balkjes van de Gamma, wat schroeven en wat houtlijm. Hoef je echt geen opleiding werktuigbouwkunde voor gehad te hebben met geavanceerde wiskunde.

Conclusie : Mooi restauratiewerk maar het PC gedeelte vind ik eigenlijk niet noemenswaardig. Een server wil ik sowieso niet in de woon / werk of slaapkamer hebben. Wordt horendol van al die harde schijven. Zoiets zet je netjes weg in de kelder (is ook direct lekker koel), de zolder of de meterkast. Niet in een oversized klassieke radio in je computerkamer.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 10 september 2012 11:17]

geef die jongen eens wat krediet zeg,

1) Het is zijn eerste casemod.
2) Het is een origineel idee.
3) Hij is nog vrij jong, jij projecteert je huidige kennis en ervaring op een jong iemand, dat vind ik gratuit.
4) De afwerking is al bij al toch van een goed niveau.
5) Ik denk dat jij het werk onderschat dat er is in gekropen. Mijn casemod is een Apple G4 quicksilver met intel hardware, mij 100x voorgedaan en tientallen how-to's op het internet. tot je er aan begint. Onderschat een casemod niet.
6) Die jongen heeft tenminste smaak, het hoeft noet altijd een met tribals en blauw neon overgoten misbaksel te zijn.
Ik heb hem kudos gegeven voor het restauratiewerk. Dat doe ik hem zeker niet zo makkelijk na.
Het kan dan niet je ding zijn, maar allerminst een stukje respect naar de bouwer vind ik toch wel op z'n plaats hoor. Je brand 'm zowat af omdat ie niet gedaan heeft wat jij gedaan zou hebben. Ieder z'n smaak en wat mij betreft heeft hij, en dat op die leeftijd, een puik stukje werk geleverd wat origineel en netjes is.
@LCP : Ik houd van klassieke radio's. Ik heb hem lof gegeven voor het restauratiewerk. Het komt echter ook op de afwerking aan. Hij steekt zo veel geld in al z'n hardware maar is niet capabel om een gloeilampje achter de schaalverlichting te monteren ?

Als je het doet, moet je het ook goed doen. Deze mod is zeker leuk bedacht maar om daar nou maar direct een heel topic op GoT van te maken ... Sorry, in mijn ogen moet je dan toch wel met wat beters komen.

De originele radio had er in moeten zitten en de verlichting had moeten werken. Ik had het ook nog bijzonder gevonden als de radio er niet meer in had gezeten maar als deze Tweaker dan een alternatieve functie had bedacht voor de knoppen die voorop zitten.

Zo had je de draaiknop voor de schaalverdeling kunnen gebruiken om het toerental van de ventilatoren te regelen. Je had een functie kunnen bedenken voor alle drukknoppen. Dán had je indruk gemaakt.

Een oude radio uithollen en er een moederbord in schroeven en wat harde schijven vind ik niet bijzonder, sorry. Ik kan ook een moederbord in een keukenlade schroeven of voor mijn part in het koelgedeelte van een oude koelkast. Past makkelijk. Ik bedoel maar ..

Ik vind dat ik gewoon eerlijk mijn mening mag geven. Anders moet je geen artikel over je hobby online zetten.
Titan_Fox, ik vind het geen enkel probleem dat je je mening geeft, zoals je zelf al zegt staat het project daarom online. Maar ik vind wel dat je dan in ieder geval het hele item moet bekijken en zo nodig de buildlog lezen voordat je onjuiste uitspraken doet,
kleine greep:

-Zoals Bogy al noemt hebben de draaiknoppen wel een functie, als pompcontroller en de andere als fancontroller.
-De tuimelschakelaars vooraan zijn voor de de verlichting in de radio.
-De linker schakelaar is de aanknop van het bovenste systeem en de rechter van het onderste systeem.

Verder is het denk aan de redacteuren van Tweakers om te bepalen wat zij op Tweakers zetten. Zoals je zelf noemt zie je het nut niet in van casemodding én je geeft de voorkeur aan compacte systemen. Ik denk dan dat deze aflevering misschien gewoon niet voor jou is bedoeld, maar voor tweakers die zich wel hierin interesseren.
Titan_Fox je mag best wel iets subtieler aangeven dat het niet helemaal jouw ding is!!

Het is ook totaal niet mijn ding ( de oudere 'klassieke' radio look dan ), maar respect voor deze jongen dat hij hem zo mooi heeft opgeknapt en zijn eigen idee/plan uiteindelijk heeft kunnen uitvoeren met dit als uiteindelijke resultaat. Geweldig ook toch dat hij bijv. de radio knoppen opnieuw heeft gebruikt als fan/pomp controller?

Ok, hij heeft niet dat ene lampje achter het display waar jij zo op gebrand bent maar so what? Jij was misschien een ander tof detail vergeten waar hij dan wel weer aan gedacht heeft. En ben je nou helemaal van je a' propos omdat hij hem wel mooi in zijn kamer zet ( ipv vaag in de kelder ) en heel begrijpelijk trots is op zijn creatie?

Je gedraagt je in ieder geval als een zware zolder autist die ernstig van zijn stuk is gebracht omdat er iets niet gaat hoe hij het persoonlijk in gedachten had.

Ontopic : Complimenten voor je mod Chad! Leuk artikel om naar te kijken.
quote: Titan_Fox
Zo had je de draaiknop voor de schaalverdeling kunnen gebruiken om het toerental van de ventilatoren te regelen.
heeft hij dat dan niet gedaan???
eentje voor de fans en de andere voor de watercooling als ik het goed begrepen had?

ipv een ander proberen te kakken te zetten, zet je hier wel jezelf, jah ... te kakken
En wat heb jij qua casemodding gedaan?
@Abom : Helemaal niks. Ik zie er zelf het nut niet van in. Echter knutsel ik al 15 jaar aan computers (waarvan 3 jaar bij Dell) en heb ik diverse woningen verbouwd.

Een moederbordje in een grote kast schroeven is dus geen enkele uitdaging. Daarom zei ik ook dat ik het PC gedeelte van deze Radio-mod niet noemenswaardig vind. Iedereen kan dit met een paar schroevendraaiers, schroeven, houtlijm, zaag en wat houten balkjes makkelijk zelf doen.

Het restaureren vind ik wél bijzonder. Dit is gewoon heel erg goed gedaan. Het enige dat ontbreekt is een lampje voor de schaalverdeling om het die authentieke uitstraling te geven 's avonds. Als de originele radio er nog in had gezeten was het nóg mooier geweest. Nu ziet het er gewoon uit als een klassieke radio die het niet meer doet. De draaiknoppen en flip-switches hebben geen enkele functie meer. En dat is eigenlijk wel jammer.

Dat ik zelf geen casemodding heb gedaan is omdat een computer voor mij gewoon functioneel en compact moet zijn. Ik heb een mini-PC (Zotac Zbox AD02) en een laptop. Heerlijk compacte apparaten die je makkelijk op kunt ruimen.

Ik heb zeker respect voor de creativiteit die hier met regelmaat op Tweakers.net getoond wordt maar daar mag ik toch zeker wel mijn eerlijke mening over geven ?

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 10 september 2012 11:18]

de draaiknoppen hebben een nieuwe functie gekregen... of heb je niet goed opgelet tijdens het filmpje??

hij kan er het volume mee regelen... (zowel in lawaai als in volume water/lucht dat circuleert)
dus nutteloos zijn die knoppen niet geworden.
tevens zijn de radios uit die tijd nog met lampen, en dus niet effe een klein transistorradiootje zoals in de jaren '80 die ze dan in een grote kast stoppen voor de show...

heel die bovenkast stak wss vol met radio.. en de onderkast vol met speaker; en dat laatste wil je niet naast je pc hebben staan (magneet)

hij had mss voor de show er een klein transistorradiootje in de plaats kunnen inbouwen, dat wel, maar de originele radio behouden én een pc erin steken zou nooit gelukt zijn, daar is de plaats er niet voor...

edit: hij sprak trouwens over platenhoezen, dus ik neem aan dat er bovenin nog eens een platendraaier/grammofoonset zat ook... dat kan je toch niet laten zitten, neemt ook enorm veel ruimte weg...

[Reactie gewijzigd door bogy op 10 september 2012 11:34]

@bogy : Maar DAT zijn uitdagingen die je als Tweaker moet proberen te omzeilen. In lampen/buizen radio's zaten ook gewoon gloeilampjes voor de verlichting. Dat gaf het die klassieke uitstraling.

Hij had gewoon een oude radio moeten kopen die technisch nog functioneel was. De oorspronkelijke speaker had hij eruit kunnen halen en er een gewone afgeschermde PC-speaker in kunnen plaatsen. De kabels die eerst naar de speaker gingen had hij met een ontstoringsfilter en weerstand op de line-in van het moederbord kunnen aansluiten.

Transistorradio's plaatsen heeft geen enkele zin. Dan kun je net zo goed een 50's livestream op Shoutcast aanzetten ...

Ik bedoel enkel te zeggen dat hij zoveel meer had kunnen doen met dit project. Het is wel leuk maar eigenlijk niet bijzonder genoeg voor een vermelding op GoT. Ik heb toch heel wat indrukwekkendere mod's voorbij zien komen waar toch heel wat meer tijd en moeite in heeft gezeten :

De borg-cube : Custom case (Borg Cube)
De AT-AT : [CCIP] IMPERIAL AT-AT
De Voyager : video: Gathering of the Tweakers - Asphiax' Sci-Fi-casemods

Dat zijn projecten waar alles precies op maat moest zijn en waar (vooral bij de AT-AT) nog aardig wat bij kwam kijken om de kabels goed weggewerkt te krijgen. Als je dat vergelijkt met deze radiokast waar met gemak 5 moederborden inpassen ... tsja...
(Titan_Fox Boven) Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas, wat hij gedaan heeft is erg mooi, en erg leuk gedaan, het is misschien niet jouw smaak, en misschien niet moeilijk (ingewikkeld) genoeg voor jou, maar hij heeft toch (vind ik) weer iets unieks gemaakt, en waar hij trots op is, en daar gaat het toch om, of niet soms?

We zijn niet allemaal raketgeleerde :)

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 11 september 2012 02:56]

Dat zijn projecten waar alles precies op maat moest zijn en waar (vooral bij de AT-AT) nog aardig wat bij kwam kijken om de kabels goed weggewerkt te krijgen. Als je dat vergelijkt met deze radiokast waar met gemak 5 moederborden inpassen ... tsja...
Als eerste casemod en zonder ervaring in houtbewerking of solderen vind ik dit wel knap gedaan. Je moet ergens beginnen en een grote kast maakt het eenvoudiger om de kosten te drukken. Het is misschien een opstapje naar meer.
...hij mag toch kritiek geven? Of moet het hier een circlejerk worden?
Ik ben het wel met Titan_Fox eens. Hoewel het resultaat er zeker mag zijn hou ik ook van compact en praktisch. Daarvoor hoef je geen casemodder te zijn. Het inbouwen van een pc is niet het moeilijkste. Maar het vormgeven van de case is moeilijk. Dat is bij deze radio niet erg het geval. Wanneer je de tijd en spullen daarvoor heb is het erg goed te doen.

Chub: De radio is erg mooi geworden en heb er maar veel plezier aan!
Oude radio's opzich zijn ook leuke verzamelobjecten (zijn er geen tweakers met een leuke verzameling?). Bouwjaar zal midden jaren '50 zijn ruwweg, misschien iets later. Ik herken het model niet direct, maar dit soort (ooit vrij dure) modellen zijn vaak wel bijzonder genoeg om in tact te laten en te herstellen. Mensen gooiden grote toestellen vaak weg, dus kom je ze weinig meer tegen. Zeker ook omdat ze in Nederland niet veel verkocht zijn.

Het wit detoneert verder nogal en zou nooit zo gebruikt zijn door een ontwerper (bruin was beter passend), dus "mensen die denken dat er een oude radio staat" hebben nog nooit een oude radio gezien, en het ouderwets lijken is dan ook meteen mislukt helaas.

Maar tot zover de minpuntjes: Als mod vind ik hem wel erg netjes gedaan! Alle mogelijke details zoals het slimme schijfrekje, enz.

P.S. Het oude jute doek staat wonderbaarlijk goed. Mocht je toch eens een ander motiefje willen: replicadoekjes zijn wel volop verkrijgbaar.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 9 september 2012 16:03]

Ik vind het er eigenlijk wel strak uitzien. Lekker "retro".

Ook mooi die USB poorten en front audio erin verwerkt!

Maarre, die kabels solderen: Daar zijn toch gewoon verlengkabels voor?
Ik vond het niet erg strak om in de radio overal stekker blokken te hebben hangen waar de voedingskabels aan de verlengkabels zijn aangesloten. Daarnaast vond ik het solderen van de draden ook wel een uitdaging ;)
prachtige PC, en vooral je harddisk tray vind ik een geniale vonst,
dat zouden meer pc fabrikanten moeten doen, een sliding front zodat je bij je HDD's kan,
ik kijk uit naar je toekomstige builds!
Je kan natuurlijk de PSU open maken, Daar de kabels demonteren en dan mooie kabels zelf maken. is veel mooier en strakker dan verlengstukjes gebruiken.. En als je het nog nooit heb gedaan. Koop je er 2 en gebruikje er 1 als ref..
Dat is inderdaad nóg strakker maar niet erg handig i.v.m. de garantie. Ik ben blij dat ik dit niet heb gedaan gezien het feit dat de voeding kapot is gegaan een paar maanden geleden. Ik kon de kabels er gewoon afhalen(modulair) en de voeding RMA sturen.
Ik geef je groot gelijk. PSU's openmaken en solderen is ook i.v.m. de veiligheid niet ideaal.

Weet je toevallig het originele merk en typenummer van de radio nog? Heb je het chassis nog liggen? Ik ken het model niet en ben toch wel benieuwd!
Met veiligheid valt het reuze mee ALS je weet waarmee je bezig bent. maar idd zoals Pim ook al zei voor de garantie kun je de voeding beter dicht laten.
Prima casemod met een verrassend goed resultaat.
Het wit detoneert verder nogal en zou nooit zo gebruikt zijn door een ontwerper (bruin was beter passend), dus "mensen die denken dat er een oude radio staat" hebben nog nooit een oude radio gezien, en het ouderwets lijken is dan ook meteen mislukt helaas.

Maar tot zover de minpuntjes: Als mod vind ik hem wel erg netjes gedaan!

P.S. Het oude jute doek staat wonderbaarlijk goed, dat dan weer wel. Overigens zijn replicadoekjes wel volop verkrijgbaar.
Vanwege je commentaar, je negatieve commentaar verwacht ik dat jij binnenkrot ook met een zelfbouw project komt :Y)

Overigens. Er bestaan twee termen, retro en vintage. De eerste is geinspireerd op het tweede dat org. is. De casemod kan dus prima doorgaan voor een retro model van zo'n vintage "buizenbak"

Ik vind hem inieder geval heel erg "cool"
Goed punt: Je zou het inderdaad retro kunnen noemen. Opzich is de stijl van het witte gebeuren ook wel een beetje vintage alleen niet in deze combinatie: Braun deed dat een paar jaar later ook, maar die trokken die stijl geheel door door te breken met de ronde hoeken en de houtmotieven.

Zie mijn commentaar overigens niet als negatief, maar als opbouwend of educatief. Een ander kan er zijn voordeel mee doen.

Hoewel ik zelf geen radio's verzamel (heb er wel een paar) zit ik nogal in de electronica en zit veel tussen mensen die die dingen dus wel verzamelen en opknappen. Zodoende weet ik dus ook dat juist deze modellen (speciaal als het geen Duits toestel is, in Duitsland waren meubels erg populair) niet veel verkocht zijn en nu vrij zeldzaam. Mijn eigen verzamelgebieden zijn informatie/documentatie en televisies en ben druk bezig een toonbare collectie op te bouwen. Dat verklaart mijn invalshoek.

Overigens heb ik inderdaad wel een project in de koker zitten. Er zijn een aantal absoluut niet zeldzame televisiemodellen uit eind jaren '50 (17TX291A bijvoorbeeld) en ik heb genoeg materiaal liggen om er eentje om te bouwen tot monitor. Zoals de prioriteiten nu liggen, zal dat alleen wel een meerjarenproject zijn, dus of ik er tegen die tijd nog aan denk om jou op de hoogte te houden? Maar ik zal hem dan wel hier ergens op het forum tonen.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 9 september 2012 15:59]

Oude radioverzamelaars zijn hier inderdaad ook present. Hoewel ik het aan de ene kant jammer vind van het radiomeubel, vind ik het een leuk project geworden. Ik moet eerlijk toegeven dat hoewel ik meer dan 50 van dit soort dingen heb staan (check www.antiekeradio.nl, en dat zijn ze nog niet allemaal :-) ) er zelden eentje aan staat; dat zal deze niet gauw meer overkomen :-)

Op zich zijn radio/grammofoonmeubels wel veel verkocht, alleen zet je zo'n ding niet makkelijk even op zolder weg, dus het "overlevingspercentage" is nog lager dan van de gewone tafelmodellen. Op zich zijn er nog zat oude radio's trouwens. De historische waarde van dit radiomeubel was niet enorm groot. Aan de andere kant is juist het weer werkend krijgen van de oude techniek een échte tweaker-uitdaging ;)

Nog even over het bovenblad; dat is er vaak het ergste aan toe qua beschadigingen, vochtkringen en dergelijke. Kan me dus wel voorstellen dat dat niet meer netjes was te krijgen door alleen te schuren en te lakken. Restaurateurs gaan standaard aan de gang met producten zoals ontweringswater en beitsen om het hout weer 'tot leven' te brengen. Je ziet t.o.v. hoe die was ook dat het hout nu wat grijzig geworden is.
Al met al niet "puur", maar wel mooi gemaakt!!
Heel mooie casemod! Mooi om een oud versleten object een nieuwe functie te geven.
En even een vraag wie is de artiest op het portret op de achtergrond? :P
Damien Jurado, genomen tijdens z'n optreden in Tivoli afgelopen augustus ;)
Bedankt! heb even wat nummers geluisterd en klinkt erg goed :)
Om eerlijk te zijn, ik vond de reportages over bijzondere verzamelingen leuker dan een tweaker met een casemod.
Verder heel leuk om te kijken, hele mooie mod!
(En heel stijlvol bureau)

[Reactie gewijzigd door weeraanmelden op 9 september 2012 17:24]

Ja met je eens het is meer het stuk masterpieces dan gathering op het moment. Zou ook wat meer verzamelingen willen zien.

Voor de rest hele mooie mod. zou zoals hieronder rayhvh ook proberen nog ergens een kleine speaker te monteren. Voor de rest super mooi afgewerkt. Zeker hoe je de knoppen weer gebruikt om dingen aan te sturen vind ik brilliant. Ook heel mooi dat je erg creatief omgaat met missende onderdelen. Zeker die stoelen brilliant.

Erg mooi geworden mag je zeker trots op zijn.
Als casemodder en fanatieke niet-verzamelaar vind ik de verzamelingen dan weer stukken minder interessant, dus voor elk onderdeel is er wel publiek zo te horen ;)
Hele leuke aflevering weer! Ik vraag me wel af hoeveel geld er intotaal heeft gezeten in het restaureren van de "kast".
zeer mooie casemod!, modern systeem in een klassiek jasje
Zooi mooi, dat mensen met zo veel passie zo iets kunnen maken. Ik vind hem zeer mooi geworden. Weer een leuke aflevering.
Kudo's voor Chad Chubatcha :)
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee