Door Menno Propitius

Videoproducer

Gathering of the Tweakers - 3dfx-videokaarten

29-07-2012 • 08:00

266 Linkedin

In Gathering of the Tweakers gaan we op bezoek bij forumleden met een bijzondere collectie of een bijzondere vaardigheid. Deze week bezoeken we NitroX infinity oftewel Mark Huizing. Hij verzamelt alles wat met 3dfx te maken heeft: niet alleen de kaarten, ook de dozen, boekjes, t-shirts en alle andere merchandise. Natuurlijk heeft Mark unieke items zoals een Voodoo Volts Dynamic Load Test Board en een Kam-Tronic KT-2200M uit China, in de originele doos, die niemand anders heeft.

Lees meer

Gathering of the Tweakers zoekt jou! .Plan van 23 december 2015

Reacties (265)

Wijzig sortering
Ik moet eerlijk bekennen dat ik vreselijk nerveus werd op het moment dat we begonnen met het interview zelf. Dus als het inhoudelijk tegenvalt kan het daar ook aan hebben gelegen.

(Heb zelf het filmpje nog niet gezien)
Nee hoor, ik vind het prima gegaan :-)

Ik moet wel zeggen dat de montagecrew inderdaad wel iets meer overzicht-shots had mogen maken, ik heb nu namelijk geen idee bij je verzameling.

Hulde!
Op mijn blog staan foto's van al mijn verzamelingen, misschien dat dat een beter idee geeft?;
Floating Points: Foto's van mijn verzamelingen.

Dit zijn dan wel weer foto's van eind 2011, er is al het één en ander bij gekomen.
Kijk, dat mis ik in de video! Thanks, ziet er fantastisch uit!
Dat had inderdaad een stuk beter naar voren mogen komen in de video!
Awesome verzameling :D

Ben zelf ook begonnen met de Diamond Monster 3D ooit.. wat een geweldige ontwikkelingen waren dat toen zeg :)
Nee hoor is niks mis mee. Blijkbaar ben je toch niet zo onverschillig voor kritiek, al zegt die persoonlijkheidsstoornis van wel. ;) Is maar een kadertje, wat ik veel beter snap is dat er gewoon even geen geld is voor eigen woning, dat is niet zo gek met die overspannen prijzen.
Vergis je niet, het was een zeer gaaf filmpje!! Leuk gedaan, en bedankt voor de insight in jouw verzamelwereld!
Prima interview. Nostalgie ten top. De spellen van toen, zoals Need for Speed en FIFA, waren inderdaad zoveel mooier met de Diamond Monster 3DII. Ook mijn volgende grafische kaart was een Voodoo kaart, namelijk de 3 3000 AGP met, jawel, een TV out. Dat was ideaal in het studenten-tehuis om films op de TV in de woonkamer te projecteren.

Even twee opmerkingen aan alle zeurkousen op tweakers:
1. Hoeveel videokaarten zijn bij jullie stukgegaan nadat jullie ze verkeerd hebben vastgehouden of niet in het plastik hoesje hebben bewaard? Waarschijnlijk 0.
2. Het is zó makkelijk om andere mensen te veroordelen. Ik vindt het maar laf dat sommige mensen direct zijn/haar mening ventileren over het feit dat hij nog thuis woont of dat hij geen vriendin heeft. Het internet wordt te vaak gebruikt om mensen af te zeiken. Laten we op tweakers nou het goede voorbeeld geven en louter opbouwende kritiek geven!
Indrukwekkende verzameling en leuk om te zien hoe gek mensen kunnen zijn met zoiets relatief kleins als een oude videokaart.
Echt veel indruk kon ik niet krijgen van die honderden kaarten. De shots zijn teveel closeup en je krijgt nooit een overzicht van de gehele verzameling. Waar waren al deze shots ? Floating Points: Foto's van mijn verzamelingen.

Ik vond het ook vervelend dat ik meer te zien kreeg van zijn kamer dan zijn effectieve verzameling, ook steeds dezelfde dozen. De man heeft dan honderden videokaarten en we hebben er misschien 7 gezien in een stuk van 5:30.

Wil ik hem zien een kaart uit een anti-statisch zakje nemen ? Nee
Wil ik hem zien een kaart laten vallen ? Nee

Wil ik weten wat hij met de kaarten doet behalve bekijken ? Ja
Wil ik weten of de meeste nog werken ? Ja

Komaan Tweakers, dit kan zoveel meer inhoud hebben allemaal !
Ik moet zeggen dat ik het deze keer ook een slecht filmpje vond. Niet zozeer door de verzameling of de persoon maar hoe het allemaal ge-edit werd. Ik vond deze keer niet de verzameling centraal staan en niet de passie en de kennis van de verzamelaar. Ik vond deze keer de verzameling slecht in beeld gebracht en de beelden zo geknipt om de persoon een beetje te kijk te zetten. Ik zou voortaan 2 keer achter mijn oren krabben om me op te geven voor zoiets als verzamelaar. Echt jammer.
Ik heb hier ook gemengde gevoelens over, van mij hoef er echt geen perfect beeld van iemand gegeven te worden en hij is wie hij is (hij heeft verderop geschreven dat hij een schizoide persoonlijkheidsstoornis heeft) maar van mij hadden ze wel beter kunnen monteren of gewoon dat in het filmpje te verwerken, nu vind ik dat het filmpje niet een heel erg positief beeld neerzet. Beetje jammer.

Verder wel leuk dat hij dit gedaan heeft!

[Reactie gewijzigd door Benjamin- op 29 juli 2012 16:05]

Gelukkig dat de meeste tweakers verder kijken dan hun neus lang is, inderdaad bij zijn bio staat het verhaal over de schizoid personality disorder. Ik zou het interresant vinden als mensen niet alleen over hun hobby vertellen maar ook wie ze zijn en hoe ze zo geworden zijn, sommige hobby's hebben misschien een hele complexe achtergrond. Deze informatie (schizoid personality disorder) had ook wel mogen langskomen in het filmpje zodat je een beter beeld van iemand krijgt. (Niet iedereen wil dit melden uiterr. maar een korte blik op zijn bio zegt of iemand er over wil praten of niet)

Ik vind overigens niet dat er een negatief beeld geplaatst is over Mark Huizing, het lijkt me een sympathieke jongen. Tevens hoeft van mij niet de gehele collectie in beeld alleen snelle blik is voldoende, hoogtepunten zijn veel leuker en je kan er nog wat specifieks over vertellen. Liever veel informatie van weinig dan weinig van veel.

@NitroX infinity, Puike collectie, en zoals Barrie Stevens altijd zei: Vooral zo doorgaan! :D
Waarom was die Chinese voodoo kaart eigenlijk zo speciaal? lage oplagen, speciale versie, andere features? vragen vragen :D
Ik wil ze op een gegeven moment gaan benchmarken. Of de meeste nog werken, dat weet ik niet maar hoop ik binnen een jaar of twee wel te weten.
Ik vraag me af, hoe je die Voodoo3, die er op alle punten uitziet als een Geforce2 MX en ook geflashed is naar een MX, kan herkennen als een Voodoo3.
Daar kom je makkelijk genoeg achter, programaatjes zoals Everest Home Edition en SiSoft Sandra halen namelijk hun info niet uit de bios als ik me niet vergis. Daarnaast is de performance van de Voodoo3 minder dan een GeForce2MX en kan de V3 geen 32bit in 3D doen.
Hoe zit dat eigenlijk met de drivers? Ik neem aan dat je geen nVidia drivers kan gebruiken voor een Voodoo3 chip, maar zijn de drivers dan ook 'rebranded'?

[Reactie gewijzigd door Metten op 30 juli 2012 12:27]

Daar passen de normale drivers waarschijnlijk wel bij. De device numbers zullen identiek zijn aan die van een normale Voodoo3.
tja, eerlijk gezegd zoou ik everest niet blind geloven, die heb ik wel vaker rare readings zien geven :)
Super, altijd leuk om te weten ! Met old-school games zoals Quake 2 hoop ik ?
BTW: ik heb ook ooit eens heatsinks met 2-componenten heatsinklijm vastgemaakt op een Voodoo 5 5500 AGB, echter op de processors. Het waren 40mm hoge Northbridge heatsinks met elk een 40mm fan erop. Die liep wel iets beter dan normaal :) Maar dat was in een tijd dat we nog over 133 en 166MHz praatte op de GPU core.
Uiteraard met old-school games, allemaal uit de 1995 - 2001 periode.
Hoi Mark!

Hele mooie indrukwekkende verzameling! Ik was vroeger ook een 3Dfx fan, vooral omdat games als Unreal zo goed met Glide werkten in den beginne voordat DirectX en OpenGL meer functionalteit begonnen te krijgen.
Mijn allereerste was de Voodoo Rush. Een bulky kaart die het binnen no time niet meer deed. Had daarna een Geforce 2 met een enkele Voodoo 2 12MB, welke ik een jaartje of 2 heb gebruikt en daarna had ik een Voodoo Banshee 16MB omdat ik in mijn kast toch liever een all-in one kaart had vanwege alle andere insteekkaarten. Die heeft me nog wat jaren "plezier" geleverd en ben daarna overgestapt op nVidia kaarten die qua performance behoorlijk begonnen uit te lopen op 3Dfx. De Banshee die ik had van Creative was ook een enorm gezeur met drivers en ik moest eigenlijk bij elke driver revisie van 3Dfx of Creative mijn eigen drivers in elkaar knutselen met een nieuwe .inf file omdat de support zo slecht was. Als je tegenwoordig http://www.3dfx.com intikt kom je ook bij nVidia uit, die ze heeft opgekocht, maar er weinig verder mee gedaan heeft.
Het is jammer dat 3Dfx Interactive zo snel aan hun einde is gekomen want het was een bedrijf dat toch wel een behoorlijke revolutie in hardware accelerated graphics heeft teweeg gebracht.

Ik heb hier nog een compleet werkend systeem voor je staan van rond de tijd dat 3Dfx een hot item was. Je maghem van me hebben voor benchmarken want ik ben zelf ook wel benieuwd hoe alle kaarten nou tegen over elkaar presteren op eenzelfde systeem.
Het is een systeem gebaseerd op een Abit KX7-333R moederbord met een Athlon XP 2600+ met 3GB DDR PC2700. Hij heeft wel een AGP 4x sleuf, helaas niet 8x. De PC is jarenlang gebruikt als netwerkhub/server maar is nu al jaren overbodig sinds ik met modernere router modems werk.
Laat me maar weten wat je ervan vindt!

Edit: OK!

[Reactie gewijzigd door Thief op 29 juli 2012 15:53]

Bedankt voor het aanbod maar is niet nodig. :)
Kudos to you, zo een indrukwekkende verzameling kom je bijna nooit tegen. Altijd leuk om iemand te zien met zo een bijzondere hobby.
Bereid je maar voor op een hele bak werk met Benchmarken, ik heb daar zelf ook uren dagen maanden jaren aan gespendeerd ;). Het scheelt dat je veel kaarten hebt die in de basis hetzelfde zijn waardoor je minder gedoe hebt met drivers (tenzij je ook alle drivers nog eens los wilt benchmarken).

[Reactie gewijzigd door Thandor op 30 juli 2012 15:00]

Indrukwekkende verzameling :)
Jammer dat 3dfx er niet meer is, zou een leuke toevoeging op de markt zijn geweest.
Als 3dfx een leuke toevoeging om de markt was gebleven, waren ze er nu nog :) Maar ze waren te langzaam qua product ontwikkeling en nvidia (en ati) waren er al voorbij gestreefd in verkoop aantallen en performance. Maar gelukkig is veel van hun knowhow overgenomen door nvidia (sli b.v.)
Eigenlijk waren ze niet te langzaam, ze zaten op een jaarlijkse cyclus. Het probleem was dat ze teveel geld uitgaven (aan bijvoorbeeld de lunch (elke dag)) en dat de V3 enkele features niet had waar de consument wel op wachtte (AGP 4x, 32MiB geheugen, 32bit kleuren in 3D).

De opvolger van de V3 (de chip op de V4 en V5) was wat de V3 zou moeten zijn geweest. Dus niet echt een vooruitgang. Waar nVidia al 4 pixel pipelines had met in totaal 8 texture mapping units, zat 3dfx nog maar op een 2 pixel pipelines met in totaal 2 texture mapping units.

Slechte beslissingen van management waren de voornaamste reden van hun falen.

nVidia's SLI is overigens qua technologie anders dan 3dfx' SLI.
Van dat geld uitgeven klopt wel ja. Nog geen halfjaar voordat ze 'overgenomen' werden, hebben ze me nog over laten vliegen voor een sollicitatie. Niets was te gek: duur ticket, duur hotel, en inderdaad flinke lunches. Wat een verwennerij destijds.

Ik neem aan dat dit alles onder het motto 'dan krijgt de curator minder' was... Uiteindelijk goed dat ik niet voor ze gekozen heb; het leven in een kartonnen doos in Austin leek me geen goed vooruitzicht.

't Was een leuke trip, maar ze hebben er heel wat Voodoo kaartjes voor moeten verkopen om 't te verantwoorden.
Hun jaarlijkse cyclus is leuk en aardig, maar als je concurentie halfjaarlijke aanhoudt gaat het niet lukken natuurlijk. Verder hadden ze regelmatig vertragingen waardoor een beter produkt van nvidia langer te koop was voordat er een alternatief was. Kwam er een alternatief had nvidia al weer een opvolger klaarstaan. Zo is 3dfx onderuit gegaan omdat ze de highend verloren en geen mid of low end produceerde. Hierdoor begon nvidia de high en mid end te domineren. De ondergang van 3dfx is alleen te weiten aan 3dfx, nvidia heeft daar niet aan bij gedragen. (Concurrenten zijn gezond voor elke bedrijfs tak).
Kijk hoe het nu loopt met nvidia en ati. Ik heb liever een nvidia kaart, sommige hebben liever en ati kaart. Hoe sterk een atikaart ook is drivers bepalen nog altijd de realworld snelheid en nvidia produceert (in mijn optiek) betere&stabielere drivers. Maar de keuze is er :)
Een flinke verzameling inderdaad. Het leukste van deze reportage is dat je kunt zien dat hij er echt plezier van heeft. Een ander kan denken, een dure stapel oude rommel, maar dat soort mensen kan vaak ook niet genieten van een verzameling oude munten of schilderijen.

Heeft hij een computer? En wat zit daar dan in voor videokaart? Hoe regelmatig koopt hij nog iets? Dat zijn vragen die ik nog miste. En wat meer shots van de verzameling en bijvoorbeeld een rondgangetje van de oudste tot de nieuwste was ook leuk geweest.

Het mooiste aspect van het verzamelen vind ik zelf altijd het verkopen van het hele spul.
Om dan achteraf met een dikke portemonnee kunnen zeggen:
ik heb het verzameld, ik had (bijna) alles waar ik mijn zinnen op had gezet, en nu heb ik een stapel geld en ga iets nieuws doen met mijn tijd en geld! En als ik dan achteraf anderen zie die nog hetzelfde verzamelen als ik deed, denk ik tevreden: die had ik ook!

PS:
Hij geeft aan dat zijn verzameling normaal in zijn eigen kamer staat. De oude beeldbuis staat volgens mij dan ook in de woonkamer.

Het laten vallen van de videokaart in de doos is toch geen probleem, hij viel niet hard en hoeft geen pleister. Ook hoe hij de kaart vasthoudt maakt toch niet uit. Hij geeft zelf al aan dat het niet gaat om werkende kaarten maar om 'de heb' van alle kaarten.

Hij verteld dat er nog ongeveer 100 kaarten zijn die hij 'mist'. Misschien een idee voor hem om een lijstje op te stellen en hier te publiceren (bijvoorbeeld in de Tweakers V&A sectie). Wij kunnen dan collectief onze oude 3D kaarten aan hem schenken en zijn verzameling uitbreiden. Al ben ik bang dat hij het overgrote deel al in bezit heeft ;) je weet tenslotte nooit hoe een koe een haas vangt!
Nee, ik heb geen computer :+ Tuurlijk wel :P Sinds mijn Voodoo5 5500 AGP met pensioen is gegaan heb ik alleen maar ATI kaarten gehad, mijn huidige is een HD 4670 512MiB.

De laatste keer dat ik wat voor mijn 3dfx verzameling heb gekocht was volgens mij begin dit jaar. Omdat ik al zoveel kaarten heb wordt het gewoon steeds moeilijker en duurder om kaarten te bemachtigen. Daarbovenop heb ik momenteel andere financiële verplichtingen die voorrang hebben.

En de kaarten die ik mis? Daar heb ik al wat blogposts over gemaakt :)
Hoezo trouwens alleen ATI/AMD kaarten nu ? Soort wrok dat Nvidia de restanten van 3dfx heeft overgenomen? ;) Wel dood zonde trouwens dat ze failliet zijn gegaan, m'n eerste videokaart was een voodoo 3 3000 PCI, was er meteen verliefd op :)

[Reactie gewijzigd door -krekel- op 30 juli 2012 00:11]

Ik had in de beginjaren wel een wrok tegen nVidia maar nu is het meer een zeer sterke voorkeur. Ik heb zoiets van "nVidia? Nee bedankt"

3dfx is trouwens niet falliet gegaan, ze zijn overgekocht door nVidia voordat dat ooit heeft kunnen gebeuren. :)
3dfx is nooit failliet gegaan omdat het bedrijf snel heeft gekozen voor overname van nvidia, de grote aandeelhouders wilden faillisement aanvragen, om dat te voorkomen heeft 3dfx de vooreur gegeven aan een overname. Met andere woorden, als nvidia geen belang had in 3dfx was die failliet verklaard. Het is dus ook niet nvidia's schuld, dankzij nvidia leeft 3dfx's ideeën voort :)

[Reactie gewijzigd door D0gtag op 31 juli 2012 11:26]

Gave verzameling.. Mede omdat ik zelf ook een korte tijd 3Dfx kaarten heb gespaard.. Mijn verzameling kwam alleen niet verder dan wat Voodoo2, Banschee en een Voodoo5 55000 AGP kaart, waar ik overigens erg trots op was (Dual GPU FTW :P ). Ik kan me nog wel herinneren dat er een forum was met alleen maar verzamelaars van 3Dfx kaarten.. Zaten behoorlijke wat gasten met minstens een verzameling als deze..
3dfxzone.. Dat was hem! Zal weer eens wat gaan rondsnuffelen daar.. :)

Ik kan me een NLer genaamd ObiwanKenobi herinneren die een mega collectie had..
Haha, toevallig.. ObiwanKenobi heb ik in real life gekend, ik heb met hem samengewerkt in Middelharnis, was echt bezeten op 3D kaarten en had een gigantische verzameling inderdaad!

Edit: Hier wat meer info over hem: http://the-new-jedi-order.../viewtopic.php?f=13&t=668

[Reactie gewijzigd door Cyw00d op 30 juli 2012 02:24]

Hahaha.. Ja, hij jah! Die gast had echt veel! Zelfs een glazen salontafel vol met 3Dfx kaarten.. ;)
Valt mij op dat de eerst kaart een 3Dfx Voodoo 5 5500 AGP was en dat daarna pas de verzameling begonnen is.
Ik had verwacht dat het begonnen was bij de Voodoo 2 ofzo.
Mijn eerste kaartje was een Voodoo 1, jemig, wat was dat ineens kwijlen zeg, toen der tijd!! :P

Helaas pindakaas, maar ik heb toevallig laatst een paar kaarten (een aantal origineel in doos) naar grofvuil gebracht.
Het gaat dan in elk geval om een Voodoo 1, Voodoo 2 en Voodoo 3 met zo'n aansluit kabel.
Heel misschien zitten ze in een andere doos en staat die er nog (om binnenkort weggegooid te worden).
Mocht je interesse hebben, PM maar. ;)

Ik ben het trouwens met mensen eens dat het filmpje iets meer inhoud mocht hebben.
Wellicht een stukje geschiedenis over 3DFX, of wat uitleg over de techniek erachter etc etc
Ik heb voor het 3dfx topic op het forum een stuk geschiedenis geschreven;

[Discussie] Het 3dfx Topic - Deel 11
Ja, dat stuk ken ik, maar was leuk geweest om zulke feitjes in het filmpje te vertellen.
Wordt het filmpje gewoon net even wat interessanter door :)
Ik heb helaas nooit een 3dfx kaart gehad mijn eerste kaart was een Geforce 2 Ti.
Maat van mij had wel een 3dfx Voodoo 5 5500 AGP.

Vraagje heb je zelf ook een Voodoo 5 6000? volgens mij is deze nooit in de verkoop gegaan maar wat een insane kaartje is dat: www.hardwarecanucks.com/wp-content/uploads/968159803.jpg
Zoals ik al in een andere reactie heb gezegd; die kaart is mij op dit moment gewoon nog te duur. Voor hetzelfde geld kan ik 10 kaarten in doos kopen die ik ook nog niet heb. En dan ga ik liever voor kwantiteit dan voor kwaliteit.

edit; typo

[Reactie gewijzigd door NitroX infinity op 29 juli 2012 12:46]

En deze?
http://media.photobucket....ecent/random1301/3dfx.jpg
:+

En nu zonder gekheid, deze lijkt iets echter:
http://3dfx.weppel.nl/3df...m3D%208-Way%20SLI%202.jpg
dafuq is dat?

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 30 juli 2012 01:44]

Die laatste is een kaart van Quantum3D uit de AAlchemy 8000 serie. 8 VSA-100 (Voodoo4/5) chips met 256MiB of 512MiB geheugen, afhankelijk van het model. Deze kaarten werden gebruikt in high-end medische apparatuur en militaire simulators.

Er konden 2 van die kaarten samenwerken en dat was voornamelijk voor Anti Aliasing doeleinden.
Cewl, mijn eerste echte 3d kaart was exact dezelfde! 375 gulden volgens mij er voor neergelegd op de HCC beurs! Ja mooie oude tijd!
Haha, de HCC beurs ja, leuk! Ik heb daar ook m'n eerste 3D kaart opgepikt, de Helios 3D Voodoo Rush! Mark heeft 'm uiteraard ook :P
De eerste echte kaart die ik me kan herinneren in mijn eigen pc (daarvoor waren het pc's van mijn ouders) was een Diamond Viper.. ik weet alleen niet meer welk type ;(
Bij mij ook een Diamond Viper.. De Diamond Viper II ;) met de S3's Savage 2000 chipset.

"with on-board transform and lighting (T&L) support just like the GeForce." ;)

http://www.dansdata.com/viper2.htm

Leuk filmpje... Nostalgie overal! ;)
zo heet mijn hond, helios
Anoniem: 283778
@orange.x29 juli 2012 19:11
Ik herinner me nog vooral het formaat van die 3dfx kaarten, propvol met tig chips.

Ooit eens een nieuwe 3dfx kaart iets moeten ombuigen zodat die net langs de cpu koeler ging, anders zou het niet passen.
Was ik blij dat ik een Riva128 gekocht heb , hehe
1 2 3 ... 14

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee