Door Menno Propitius

Videoproducer

Gathering of the Tweakers - Toninho's gamecollectie

19-08-2012 • 08:00

152 Linkedin

In Gathering of the Tweakers gaan we op bezoek bij forumleden met een bijzondere collectie of een bijzondere vaardigheid. In de vijfde aflevering bezoeken we Toninho de Zoete, op het forum bekend als toninhodezoete. Hij is fanatiek gamer en heeft inmiddels een flinke collectie consoles, handehelds en games. Voor Gathering of the Tweakers toont hij unieke stukken, zoals de Nintendo-discobol en allereerste 3d-'handheld'.

We zoeken nog deelnemers en tips voor de nieuwe serie Gathering of the Tweakers. Iets voor jou? Laat het ons weten!

Lees meer

Reacties (152)

Wijzig sortering
In de video zei hij dat het spel 'Panzer Dragoon Saga' erg moeilijk te vinden was op internet en als je het vond dan was het ook redelijk duur. Met de beschrijving redelijk duur weet ik natuurlijk niets, dus ik besloot even op eBay te kijken en ja hoor.. 700 dollar voor de 4-disc editie... :X

http://www.ebay.com/sch/i...zer+dragoon+saga&_sacat=0

Edit: de Sega Nomad waar hij het over had is voor zo'n 75 dollar te vinden, dat valt - in vergelijking met de game - goed mee :) http://www.ebay.com/sch/i...er+dragoon+saga&_osacat=0

[Reactie gewijzigd door filenox op 19 augustus 2012 09:23]

De nomad mag je dan wel zelf in amerika gaan ophalen want alle betaalbare nomads shippen niet naar europa. Degene die wel naar europa versturen kosten gelijk tegen de 200 dollar. Echt idiote prijzen voor een apparaat wat helemaal niet zo zeldzaam is in N-amerika.

En voor wat betreft de video: indrukwekkende collectie, erg veel en in nette staat :)
Gewoon een Amerikaanse verzendservice zoeken. Dan heb je een usa adres waar de verkoper het heen stuurt. Daar wordt het overgepakt en doorgestuurd naar jou.

Voorbeeld voor Duitsland is huifkar.de.
Ik heb Panzer Dragoon Saga zelf ook in mijn collectie, maar op de Amerikaanse eBay vind je uiteraard vooral US-versies van games. De Europese versie, compleet met kartonnen omdoos en in goede staat levert meestal rond de 150 euro op, 200+ in uitmuntende staat.
"Mijn vriendin gamed... en mijn vrienden gamen ook"
Je leeft in een hemel ;)

Mooie collectie! Moest gelijk ff aan angry game nerd denken toen ik al die games zag (vooral met de virutal boy: http://www.gametrailers.c...eo-game-nerd--virtual-boy ) . De grootste nadeel aan zo'n hobby is denk ik toch altijd de ruimte die je voor zulke dingen hebt. Volgens mij komt het allemaal iets meer tot zijn recht wanneer je veel ruimte hebt om het uit te stallen ipv op elkaar te pakken.

[Reactie gewijzigd door grote_oever op 19 augustus 2012 08:42]

Nou, mijn vriendin is geen die hard gamer. Maar Soul Calibur speelt ze mee. Daarmee was ze het buttonbash-stadium (gelukkig ;) ) snel voorbij. Metroid (2D) en Flower vind ze tof. En ze vind het soms leuk om mee te kijken en aanwijzingen te geven (bijvoorbeeld met Skyward Sword). Zo hebben we ook samen een groot deel van Limbo gespeeld. Ultiem!
leuk filmpje, kan je alle spellen (op 1 na) op de viruaboy zien
Ontopic :)
Kijk hier zat ik nou op de te wachten.

Offtopic
Voor de liefhebbers heb ik het GoT Retromuseum opgericht. Dus heb jij een iets minder indrukwekkende verzameling dan deze verzamelaar, deel hem met je mede-tweakers op dat topic.
Indrukwekkende collectie :P Maar Dreamcast eet geen cd's, afgezien van 'backups'. De originele schijfjes zijn GD-roms (Gigabyte Disc Read-Only Memory).
* himlims_ gaat zelda cartridge zoeken (ook zo heerlijk, geen laadschermpjes)

@kronolith; volgens mij is hij een echte gamer, en zo is het ook, spelletjes zijn er om gespeelt te worden. en niet om in een verpakking oud te worden

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 19 augustus 2012 08:15]

Ach, ik kan wel begrijpen dat hij het cd's noemt, je hebt voor zo'n interview maar beperkte tijd en op deze manier hoeft hij niet helemaal uit te leggen hoe het systeem nu exact werkt...

Toffe collectie IMHO!

Btw, dat laatste deuntje in het filmpje klonk als een deuntje uit Chrono Trigger, maar klonk niet zoals het in het spel klinkt...was dat een remix of komt het ergens anders vandaan? Iemand?
Volgens mij was er voor de N64 en Sega Saturn ook een internet-module maar de Dreamcast was volgens mij de eerste die standaard met de internet add-on geleverd werd.
Anoniem: 271482
@tedades19 augustus 2012 12:01
Niet zozeer internet, maar eerder een modem een inbelmodem naar een specifieke dienst, de Atari2600(Gameline) en de NES(Teleplay Modem), SNES(Satellaview), Megadrive(segachannel)hadden ook al iets dergelijks. Natuurlijk was wegens de techniek en het feit dat het maar in bepaalde regio's beschikbaar was, maar het idee van en de functionaliteit van consoles uplinken naar een centrale dienst is nagenoeg even oud als consoles zelf(Met uitzondering van de Odyssea en pong dan)
met de dreamkast had je in nld de mogelijkheid om via dail-up verbinding te maken met het telfort netwerk. geloof niet dat je verbinding kon maken naar ander netwerk dan dat, maar dat kan software matig veranderd zijn.
met de dreamkast had je in nld de mogelijkheid om via dail-up verbinding te maken met het telfort netwerk. geloof niet dat je verbinding kon maken naar ander netwerk dan dat, maar dat kan software matig veranderd zijn.
Men maakte ook lan adapters voor de dreamcast (http://en.wikipedia.org/wiki/Dreamcast_Broadband_Adapter), helaas is deze erg zeldzaam. Lijkt erop dat de verteller daar geen weet van heeft, maar dat moet prima hebben gegamed!
Hah! Je hebt gelijk 8)7 Ik heb er in het verleden net zo op lopen hameren dat het GD-Roms zijn en geen CD-Roms. My humble apology, sir.
Mooi item weer :)

Vraag me af of je ook gesealde item's spaart, of kijk je daar niet naar?
Ik vind het erg jammer dat hij niet de Amiga CD32 had liggen tussen all die spelconsoles, dat is ook een mooie om te hebben.

Maar verders heeft hij veel leggen op zijn kamer.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 19 augustus 2012 17:20]

Nou, ik heb een aantal gesealde items. Tevens had ik een paar zeldzame gesealde items waarbij ik het niet kon laten de seal eraf te halen om de game te spelen ;)
Ik ben niet specifiek naar gesealde items op zoek maar als het op m'n pad komt wil ik er best over nadenken. Soms is het prettig om van 1 game een gesealde en een ontsealde versie te hebben. Jeweetwel, vanwege de waarde.
Ik vind dat die voor een verzamelaar nou niet alles heel mooi heeft opgesteld, wanneer ik naar hem kijk dan kan ik ook wel een verzamelaar zijn, want al mijn dozen liggen ook bij mij op zolder opgestapeld.
Niet zo zeuren ik vind dat deze knul het ontzettend leuk verteld. Ik heb er met plezier naar gekeken en geluisterd.
Jep anders ik wel. Ik kreeg gelijk weer nostalgische gevoelens bij het terug zien van de super nintendo. :D Leuke items dit :)
Hallo medeverzamelaar. Je hebt gelijk. Het kan mooier maar ik heb er nu eenmaal de ruimte niet voor. Het komt ook regelmatig voor dat ik per see die ene game wil spelen en dan trek ik de boel aan de kant. Maarja, vooral ruimtegebrek, dus.
Vaak zijn dat van die gasten die zich "verzamelaars" noemen maar uiteindelijk voor grof geld deze geasealde items doorverkopen.

oVerigens moet je met dat soort dingen opletten weet ik inmiddels. Kunnen ook ge-resealde games zijn en dan zijn ze ineens een stuk minder waard....
De C64 is geen gameconsole, maar een homecomputer.
De C64GS, misschien? ;)
Hij werdt als een homecomputer geintroduceerd. Maar zoals we allemaal weten is de c64 meer een spelcomputer dan een homecomputer.
Makkelijk gezegd door iemand die in hetzelfde jaar is geboren als dat apparaat... Ik ben opgegroeid met dat ding (omdat mijn vader overstapte naar een pc en ik hem kreeg) toen ik een jaar of 10 was. Neem maar van mij aan dat ding toch echt een 'home'computer was. Er was namelijk niet veel anders 'betaalbaars' in die tijd. Dat er enorm veel spelletjes voor waren zegt niets over de overige software, die was er namelijk ook in overvloed.
Geos! Daar deed ik in combinatie met de 24 naalds epson matrixprinter mijn leraren versteld mee staan (met Geowrite/paint that is).

http://www.youtube.com/watch?v=Gpgw2kf6J6w

[Reactie gewijzigd door sopsop op 20 augustus 2012 11:41]

Dankje! Jawel, Ik heb ook 2 C64's. Alleen liggen die opgeborgen in een box.
Vet om een mede verzamelaar te zien alleen beetje raar hij zegt tussen de 1400-1500 spellen waar dan ?
Want zoveel games zie ik er echt niet staan.
Wel een vette console collectie zitten leuke items tussen.
Zijn ISO's :P

Vette verzameling hoor _/-\o_
Afgezien van hetgeen zichtbaar was, heb ik ook een hoop in opbergboxen. ISO's heb ik niet. En van illegale kopieerpraktijken ben ik geen voorstander.
Ik zag volgens mij kasten/planken met meerdere rijen games, en hij zal waarschijnlijk nog wel dingen in dozen bewaren ofzo, als je 1400+ games inclusief doosjes wilt opstellen kan je nergens meer zitten ;)
Anoniem: 370752
@Cronax23 augustus 2012 17:23
Precies dat ;)
Ik heb zelf nu meer als 1600 spellen heb gewoon 6 billy boekenkasten staan van de ikea om alles in te zetten werkt perfect (ook al word het tijd voor kast nummer 7)
Super cool! Vooral die discobol. Hulde.
Zeker die nintendo bol, als je goed kijkt zit er zelfs een kogelgat in, voila een: die-hard gamer. ;)
Tof! Dankjewel!
Hele vette collectie idd! Zo herkenbaar ook al die spullen.
Zit de Atari Lynx er ook bij trouwens? Vast wel.
Kwam m laatst nog tegen bij ons op zolder, netjes in de doos met games als Viking Child en Shadow of the Beast :) pure nostalgie
De Lynx komt zelfs voorbij in het filmpje. Heel kort, maar hij zit er tussen.
Anoniem: 370752
@Lowizi23 augustus 2012 18:20
Dankjewel!
Uiteraard, de Atari Lynx ligt in de vitrinekast. Heb alleen de doos er niet bij :'(
Cool, die oranje donkey kong handheld had ik ook, en die phillips videopac


Shit, ik word oud ;)
+1

De getoonde Sattelite Attack (no. 34 meen ik?) was ook meteen met afstand de leukste game op de Videopac! Samen met de Pacman clone 'happelaar/KC Munchkin).

Zucht, ik word ook oud...

Weggestuurd worden uit de snackbar omdat je zoveel levels Pacman op een kwartje kunt spelen dat niemand nog aan de beurt komt... dat waren nog eens tijden!

Ps ik zou 'the' uit de titel 'Gathering of the Tweakers' weglaten, dat is een beetje knullig polder Engels.

[Reactie gewijzigd door einstein op 19 augustus 2012 10:09]

Mijn neef had de Videopac. Hij is 10 jaar ouder en ik was toen 7 jaar en meteen verkocht. Ik kan er mij niet zo heel veel meer van herinneren, maar daar is de liefde begonnen. Ik heb heel lang moeten zagen om een Atari 2600 te krijgen. Als ik deze verzameling zo zie ben ik wel een beetje jaloers dat ik die dingen zelf ook niet bijgehouden heb, nice! Zelf ben ik wel meer een pc gamer geworden. Het mooie aan console games is wel dat de doosjes redelijk uniform en dus herkenbaar zijn.

Off-topic: echt wel irritant dat er vanaf 1:40 in het filmpje op het deuntje van een computerspelletje gehopt wordt van het ene shot naar het andere. De verzameling is wel groot, maar de spelletjes zijn slechts een fractie van een seconde in beeld en je hebt er dus niks aan tenzij je gaat pauzeren. Voor de rest een leuke reportage.
Weggestuurd worden uit de snackbar omdat je zoveel levels Pacman op een kwartje kunt spelen dat niemand nog aan de beurt komt... dat waren nog eens tijden!
Het was een gulden. Maar inderdaad, ook ik kon daar minstens anderhalf uur voor spelen. Ik had nog alle routes uitgetekend en uit m'n hoofd geleerd ;)
Het was een gulden.
Je hebt helemaal gelijk. Zo oud ben ik nou ook weer niet ;)
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee