Veel rek lijkt er niet te zitten in de TU116-gpu. Als we naar de prestaties van de kaarten in de gamebenchmarks kijken, liggen de scores zeer dicht bij elkaar. In een enkele game zien we meer dan een handjevol procentpunten verschil tussen de kaarten, maar in geen geval steekt een kaart er met kop en schouders bovenuit.
Als we naar het opgenomen vermogen kijken, en vooral naar de in-game resultaten, ontlopen de kaarten elkaar ook niet bijster veel. Van de GTX 1660-kaarten is MSI's Ventus-kaart de zuinigste, maar de fabrikanten houden zich aardig aan de tdp's, hoewel Gigabyte met zijn 1660-kaart een beetje negatief opvalt. Bij de 1660 Ti-kaarten heeft Gigabyte zowel de zuinigste als minst zuinige kaart aangeleverd, maar het onderlinge verschil is minder dan tien procent en met elf watt ook in absolute zin niet schokkend.
Een aspect waarop je wel een aardige aankoopbeslissing kunt maken, is het geluidsniveau. Vrijwel alle kaarten hebben tegenwoordig een semipassieve koeler, zodat de ventilators bij 2d-werk niet gaan draaien. Als ze echter aangaan tijdens gamen, zijn er tussen de diverse kaarten verschillen te horen. Zo is Asus dankzij het Quiet Mode-bios veruit de stilste, maar ook de 1660 Gaming X-kaart van MSI is erg stil en EVGA's 1660-kaart hoor je ook bijna niet. De 1660 Ti-kaart van datzelfde merk 'wint' echter ook de prijs voor lawaaierigste kaart. Dat komt doordat die uitvoering, net als de Ventus-kaart van MSI, over slechts één ventilator beschikt. Als je weinig geluid ambieert, vallen die dus af.
Aangezien we graag voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, blijft de prijs van de kaarten toch een belangrijke overweging. Dan zul je bij de GTX 1660-kaarten op de Gigabyte Gaming OC uitkomen, maar die is niet superzuinig. De kloksnelheid blijft tijdens gamen, dankzij de drie ventilators wel lekker hoog, reden dat we de kaart wat prestaties betreft regelmatig bovenaan de lijst 1660-kaarten zien staan.
Bij de GTX 1660 Ti-kaarten is Gigabyte opnieuw de goedkoopste en de enige onder de driehonderd euro, hoewel daar in de regel prestaties tegenover staan die in de middenmoot blijven. De koeling is, getuige de kloksnelheid, na een half uur gamen wel in orde, maar niet superstil. Toch zijn er niet veel duidelijke aanbevelingen te doen, want ook de prijzen ontlopen elkaar niet veel, afgezien van de iets duurdere Strix-, Zotac- en MSI Gaming X-kaarten.
Het is overigens opvallend dat de helft van de acht geteste 1660 Ti-kaarten voor ongeveer de adviesprijs van Nvidia te koop is, maar dat de GTX 1660-kaarten nog ruim boven die adviesprijs zitten. Dat kan natuurlijk liggen aan de korte tijd dat de kaarten verkrijgbaar zijn, maar het is een publiek geheim dat fabrikanten flink moeite hebben om de adviesprijs van Nvidia te realiseren zonder verlies te maken.