Door Paul Hulsebosch

Redacteur

X10: Preview Fable III

Revolutie

Hoge verwachtingen wekken, dat kun je aan Peter Molyneux wel overlaten. Toch begint hij opvallend terughoudend aan de presentatie van Fable III. Géén grote beloftes dit keer over de emotionele beleving die het spel gaat bieden. Nee, Molyneux legt uit dat Fable III geïnspireerd is op het Victoriaanse Engeland en dat het zich een halve eeuw later afspeelt dan Fable II. Dat is duidelijk te zien als het spel wordt opgestart. Je begint in dezelfde stad als Fable II, met hetzelfde kasteel op de achtergrond, maar het uitzicht is toch drastisch veranderd.

We zitten nu middenin de industriële revolutie en dat is duidelijk te zien. De stad is grauw van de rook en overal zie je de gloed van vuur. De huizen zien er niet meer zo lieflijk uit als voorheen en lijken enkel gebouwd voor productie. Woonhuizen zijn pakhuizen geworden en werkplaatsen fabrieken. De industriële revolutie heeft ook onrechtvaardigheid en uitbuiting gebracht. De arbeiders zijn slaven, en erger nog, overal zie je kinderen fabriekswerk verrichten.

* Logan

Albion wordt geregeerd door Logan, de koning die het land als een tiran bestuurt, en het is aan jou om Logan van de troon te stoten en de macht over te nemen. Je mag dan wel de zoon zijn van de held uit Fable II, veel status geeft je dat niet. Alleen je hond is je trouw en verder heb je eigenlijk niemand. Terwijl dat toch juist het nieuwe doel is van Fable III: mensen om je heen verzamelen. Je gaat dus werken aan het krijgen van volgelingen, want alleen met een schare mensen die in je geloven en aan jouw kant staan, kun je de koning uit zijn kasteel verjagen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Fable III Video van 27 april 2011
Fable III Video van 28 februari 2011
Fable III verschijnt toch voor pc Nieuws van 18 november 2010
Fable III Video van 27 oktober 2010
Gamescom: Screenshots Fable III Nieuws van 17 augustus 2010
Video: Fable III Nieuws van 5 augustus 2010
X10: Lionhead toont beelden Fable III Nieuws van 12 februari 2010
X10: Screenshots: Fable III Nieuws van 12 februari 2010
Peter Molyneux kondigt Fable III aan Nieuws van 19 augustus 2009

Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee