Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 7 februari 2018

De Xiaomi Mi A1 heeft een prima, solide en ergonomische behuizing met een moderne usb-c-poort. Ook heeft hij extra's ten opzichte van de concurrentie, zoals een infraroodblaster en een dubbele camera waarmee je 'optisch' kunt inzoomen. Helaas is de fotokwaliteit matig. Als je veel opslaggeheugen wilt voor je geld, zit je bij dit toestel goed. Hij heeft echter geen nfc-chip, wat veel concurrenten wel hebben. De accuduur is allesbehalve slecht en verder is het fijn dat hij op het Android One-programma draait, wat betekent dat de software schoon is en je updates tijdig mag verwachten. Lees verder »

Pluspunten

  • Relatief veel opslaggeheugen
  • Dubbele camera met optische zoom
  • Schone software met tijdige updates
  • Fijne behuizing
  • Vlotte werking

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8

Lees de uitgebreide review en reacties

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
14
Score: 4
15
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Kiswum 23 januari 2018
De reviewer heeft het product niet gekocht, maar gekregen in ruil voor het schrijven van een review.

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Xiaomi kan met deze Android One smartphone grote stappen zetten om meer naamsbekendheid te krijgen in de wereld. Het design is niet uniek en er zijn wat mankementen met de accu. Dankzij de dubbele camera is het mogelijk om mooie portret foto's maken en de hardware is lekker snel.

Pluspunten

  • Android One, waardoor Android redelijk kaal is gebleven.
  • Gegarandeerd 2 jaar lang regelmatig updates en patches.
  • Genoeg werkgeheugen en een goede processor voor de toekomst.
  • Prima prijs voor deze smartphone.
  • Dubbele camera opstelling voor mooie portretfoto's.
  • Dual-sim.
  • SD kaart ingang (Dual-sim is dan niet mogelijk).

Minpunten

  • Geen bijzonder (eigen) design.
  • Kwaliteit van foto's en filmpjes moet eigenlijk beter in deze prijsklasse.
  • De bug in het Bluetooth profiel lijkt te zijn opgelost, echter is de accuduur nog niet op een gemiddeld niveau.
  • Slechts een witte notificatie LED en geen RGB LED.
  • Officieel niet in NL verkrijgbaar, hij is wel via enkele NL webshops geļmporteerd.
  • Geen NFC.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 2
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 5

+2
Flappiewappie 15 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Mooie "stock Android" telefoon met een goeie bouwkwaliteit. Camera, scherm, bel kwaliteit en performance helaas iets minder in vergelijking met high-end telefoons. De prijs/kwaliteit verhouding is echter zeer sterk en aan te raden voor elke niet veeleisende smartphone gebruiker. De plus en minpunten zijn relatief tov. een high end smartphone.

Pluspunten

  • Android One
  • Bouwkwaliteit
  • Accuduur
  • Prijs

Minpunten

  • Scherm
  • Camera
  • Bel kwaliteit
  • Performance

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Design Score: 4
Scherm Score: 3
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 5

+2
DukeN 4 mei 2018
De reviewer heeft het product niet gekocht, maar gekregen in ruil voor het schrijven van een review.

Xiaomi Mi A1 32GB Zwart

De XIAOMI Mi A1 is een toestel voor een scherpe prijs geleverd met Android One. Het Android One operation system heeft een kale versie van Android en ontvangt snel de laatste software en beveiligings-updates.

Pluspunten

  • Stock 8.0 Android One
  • Goede performance
  • Duidelijk scherm
  • Snelle Vingerafdruk scanner
  • Dubbele camera voor portret foto's en slow-motion
  • Mogelijkheid tot extra simkaart of SD-kaart.
  • 3.5 mm audio jack
  • IR blaster

Minpunten

  • Geen NFC
  • Toestel is glad
  • Alleen een witte notificatie LED
  • Camera steekt uit
  • Geen headset meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+2
Lucb1e 30 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Redelijk toestel, maar geld net niet waard voor mij. Veel kleine dingetjes die onhandig zijn.

Pluspunten

  • Snappy Snapdragon 625
  • Nieuwste Android versie
  • Goede specs zoals 802.11ac, 64GB opslag en 4GB RAM
  • GPS nauwkeurig

Minpunten

  • Oreo update breekt de camera half
  • Matig scherm
  • Fingerprint reader moeilijk te bereiken
  • Optische zoom niet scherper dan digitale zoom

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Accuduur Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Scherm Score: 2
Featureset Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Prijs Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3

+1
B3rtj3666 25 september 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima Android One telefoon. Waar voor zijn geld.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Prijs
  • Android One
  • Design
  • Camera

Minpunten

  • glad
  • geen 4G thuis (na update WEL 4G)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
Wouterie 17 mei 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Zeer scherp geprijsde smartphone met prima prestaties, maar met een paar onhandigheden.

Pluspunten

  • Prijs
  • 64GB
  • Metaal

Minpunten

  • Android Half
  • Glad

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

+1
Techrvw 22 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Een prima smartphone voor de prijs! De Xiaomi Mi A1 is het beste budget toestel wat ik tot nu toe gezien heb. Android One is een geweldige toevoeging. De snelheid en camera (foto's) zijn geweldig voor de prijs. De Xiaomi Mi A1 is zeker een aanrader!

Pluspunten

  • Camera (Foto's)
  • Batterij
  • Android One
  • Fingerprint scanner
  • Indicator Light

Minpunten

  • Camera (Video's)
  • Glad

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
jipharbers 27 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Batterij doet het erg lang. Ik ben wel erg teleurgesteld dat er geen NFC op zit. Wel fijn dat de komende 2 jaar ik alle updates krijg Het laatste minpunt isdat de helderheid van het scherm niet heel hoog kan. Het scherm is altijd donker (ook op de hoogste stand)

Pluspunten

  • Snelle smartphone
  • Strak design
  • Verwacht je niet voor zo'n lage prijs!
  • Snelle fingerprint
  • AndroidOne (2 jaar alle updates)
  • Mooie foto's

Minpunten

  • Gladde telefoon
  • Geen NFC 😭
  • Donker scherm
  • Losse volume knopjes

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Design Score: 5
Scherm Score: 3
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

+1
gruiten 15 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima telefoon voor een nette prijs. Snel en compleet. De camera lijkt goed te werken, het scherm is wat flets, de batterij valt iets tegen, geen nfc is een gemis.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Stock android
  • vingerafdruk scanner
  • USB-c
  • 64GB!
  • Toch wel de camera

Minpunten

  • geen nfc
  • scherm lijkt wat flets
  • batterijduur valt wat tegen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 3
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
dronion 12 april 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima telefoon voor minder dan ¤200. Hij werkt vlot en gaat lang mee op een acculading. Het geluid is van mindere kwaliteit: hoorbare ruis op 3.5mm en speaker.

Pluspunten

  • snelheid
  • accuduur
  • weinig bloatware

Minpunten

  • matig geluid speaker en 3.5mm
  • hardwarematige navigatiebalk met verlichting
  • geen nfc

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

+1
mokumsgabbertje 20 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

absolute "budget"topper voor een zeer schappelijke prijs, 4G ondersteuning voor alle nederlandse providers

Pluspunten

  • android one/stock android, dus snelle updates, geen onnodige bloatware
  • 4GB ram/64GB rom
  • snelle accurate vinger afdruk scanner
  • prima bouw kwaliteit,zeer premium uistraling en gevoel
  • dual sim/ of 1 sim en sd card
  • dual camera
  • 5,5 inch zeer helder scherm
  • zeer hoog bang for buck gehalte,

Minpunten

  • erg glad,hoesje is een must,tenzij je zuignappen aan je vingers hebt zitten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

0
ikbnRik 8 januari 2018
De reviewer heeft het product niet gekocht, maar gekregen in ruil voor het schrijven van een review.

Xiaomi Mi A1 64GB Roze

Een fantastische telefoon voor de prijs. Batterij is fenomenaal en het full hd scherm is meer dan goed. Het enige jammere aan deze telefoon is de camera, die is echt wel een stuk slechter, maar voor dit geld mag je absoluut niet klagen. (zie volledige review)

Pluspunten

  • Accuduur
  • Design
  • Scherm
  • AndroidOne

Minpunten

  • Camera

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

0
DutchWalnut 17 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Dit is een prima product voor zijn prijs. Ik durf het alleen geen budget telefoon te noemen omdat deze smartphone het eigenlijk niet verdiend.

Pluspunten

  • Prijs/Kwaliteit Ratio
  • AndroidOne OS (Geen bloatware)
  • 2 Jaar updates rechtstreeks van Google
  • Dual SIM
  • 64Gb Intern geheugen, Uitbreidbaar met SD kaart
  • IR Blaster
  • USB-C (FastCharge)

Minpunten

  • Lengte van het toestel
  • Toestel is glad
  • Geen SD kaart opslag mogelijk bij gebruik van beide SIM sloten
  • 12 Megapixel camera
  • Accu gaat net een dag mee
  • Geen NFC
  • Af en toe een zachte ruis bij dragen koptelefoon (zonder muziek)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

jvnknvlgl 29 april 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Ik heb een maand lang dit toestel gehad, waarna ik hem heb doorverkocht aan mijn broer omdat de camera mij tegenviel. Hij voelt heel snel, sneller dan mijn oude Nexus 6P. Dit zorgt voor een prettige ervaring. Ook voelt hij goed aan door de metalen behuizing.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit-verhouding
  • Vlotte software
  • Prima bouwkwaliteit
  • Snelle updates
  • Goede batterijduur

Minpunten

  • Camera is matig
  • Scherm is een beetje uitgewassen

Eindoordeel

Score: 4
RugerioStereo 4 april 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Een prima low-budget, allround Android toestel! Geen zware skins maar Android One en mede daardoor behoorlijk snel. Veel opslag, uitstekend gebouwd qua hardware, het toestel voelt absoluut duurder aan.

Pluspunten

  • Uitstekende bouwkwaliteit
  • Android One
  • USB-C
  • Snelle fingerprint sensor
  • Snelle software-updates
  • 4GB Ram geheugen
  • Snelle processor

Minpunten

  • Camera matig in low-light
  • Scherm is niet heel erg fel
  • Zeer glad, hoesje is een must

Eindoordeel

Score: 4
Barryke 24 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Degelijk gebouwde en snelle telefoon, met AndroidOne. Past in dezelfde cases als duurdere X5 model als ik me goed herinner, ook wel handig. Voor een LCD is het scherm niet slecht, maar geen OLED helderheid en contrast. Prima audio met speaker/ bluetooth maar oortjes hebben zachte storende ruis.

Pluspunten

  • Dual front cameras Wide/Tele
  • Prijs-Kwaliteit
  • Performance en scherm

Minpunten

  • Wake zonder oppakken is lastig
  • Geen OLED scherm
  • Headphone ruis / hissing sound

Eindoordeel

Score: 5
Jarown2 13 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Snel en degelijk toestel met een flinke accu. Prijs/kwaliteit-verhouding is uitstekend. Aanrader! Minpuntjes: FM wordt hardwarematig ondersteund, maar de app ontbreekt. Ambient display licht bij een notificatie maar eenmalig kort op. Oreo 8.1 is al 3 maanden uit en had ik al verwacht.

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs/kwaliteit
  • Vingerafdrukscanner werkt feilloos
  • Degelijk
  • Accu
  • AndroidOne
  • 64Gb Intern geheugen
  • Snelladen (0-100% in 1,5u)

Minpunten

  • Geen FM radio app (wel hardware)
  • Had Android updates sneller verwacht
  • Ambient display (geen tilt-to-activate)

Eindoordeel

Score: 5
dirkjanl 9 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima smartphone met Android one. Zeer redelijke prijs. Voor die prijs is het een uitstekend product. Voor mij een uitstekende vervanger van de "grotere broer" die ook op een kale Android draait, maar ¤ 559 kost.

Pluspunten

  • Android One, kale software, heerlijk!
  • Met 4 GB voldoende RAM
  • 64GB geheugen is voldoende voor normaal gebruik
  • Extra geheugenkaart mogelijkheid
  • Vlotte updates van Android
  • NL talig (via Nederlandse webshop gekocht)
  • 4g service

Minpunten

  • Camera net geen Topkwaliteit, mis de RAW mogelijkheid
  • Batterijduur had beter gemogen
  • Toestel is glad
  • Mis enkele besturings handigheidjes zoals dubbeltikken op scherm > uit schermbeveiliging halen.

Eindoordeel

Score: 5
WesJellema 2 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Goeie prijs voor wat je krijgt. Ziet er strak uit en voldoet aan de verwachtingen. Nog goedkoper als je via EglobalCentral besteld.

Pluspunten

  • Android One
  • Goedkoop
  • Fingerprint scanner
  • Snel voor de prijsklasse
  • Dual camera
  • Veel updates
  • USB type c

Minpunten

  • Achterkant redelijk glad
  • Geen NFC
  • Slechte foto's bij weinig licht
  • Front facing camera is minder

Eindoordeel

Score: 5
florizzvh 28 januari 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 32GB Zwart

Voelt en werkt als een telefoon van minstens twee keer zo duur. Daarnaast zijn snelle updates van Android gegarandeerd, omdat de Mi A1 tot het Android One project behoort, wat bovendien betekent dat de telefoon niet volgepropt zit bloatware.

Pluspunten

  • ieelke maand nieuwe beveilegingspatch
  • stock android
  • prijs kwaliteit

Minpunten

  • glad
  • 2X zoom camera slecht bij schemering
  • geen NFC

Eindoordeel

Score: 4
Steven Spelt 4 januari 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Zeer complete telefoon voor een uitstekende prijs. De bouwkwaliteit is van hoog niveau, Android One draait super soepel en de accu gaat bij mij zeker een dag mee. Het belangrijkste minpunt vind ik de camera. Die werkt uitstekend onder ideale omstandigheden, maar matig tot slecht daar buiten. Absolute aanrader!

Pluspunten

  • Uitstekende bouwkwaliteit
  • Android One / Oreo
  • Snelheid bij gebruik
  • IR Blaster (verraste me)
  • Accuduur
  • Camera in optimale omstandigheden
  • Uitzonderlijke prijs/ kwaliteitverhouding
  • Dual SIM of extra SD kaart mogelijk

Minpunten

  • Camera bij weinig licht
  • Geen NFC
  • Geen instellingen voor kleurtemperatuur

Eindoordeel

Score: 5
PloLeider 21 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Goedkoop, snel en zeer degelijke telefoon voor een minimale prijs. Presteert als een high-end en is ideaal voor mensen die niet veel geven om extra's. Is behoorlijk groot qua formaat, ligt goed in de hand, is qua gewicht lekker zwaar. Grootste minpunt vind ik de goedkoop aanvoelende volumeknop.

Pluspunten

  • Helder en scherp beeldscherm
  • Degelijke materialen (metaal en glas)
  • Lekker snel in alle applicaties
  • Zeer scherpe prijs
  • Snelle USB interface
  • Grote opslag capaciteit
  • Android One, geen overbodige stuff
  • Fingerprint scanner

Minpunten

  • Geen NFC, is eigenlijk de standaard tegenwoordig
  • Bij weinig licht matige camera prestaties
  • Goedkope/losse volumeknop
  • Audio-jack aan onderzijde

Eindoordeel

Score: 5
Wout.S 6 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Vingerafdrukscanner is ideaal, al had ik deze liever aan de voorkant gezien. IR afstandbediening is leuk. Op het scherm is bezuinigd want mist wat helderheid. Hoesje is essentieel want de achterkant is belachelijk glad. Android One zorgt maandelijkse beveiligingspatches maar nog geen grote updates. Concluderend veel waar voor je geld.

Pluspunten

  • Accuduur
  • Vingerafdrukscanner
  • Infrarood afstandbediening
  • Android one
  • Prijs

Minpunten

  • Scherm
  • Locatie vingafdrukscanner
  • Glad
  • Geen NFC

Eindoordeel

Score: 4
HallonRubus 5 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Goede allround telefoon voor een scherpe prijs, een van de beste midrange telefoons van eind 2017.

Pluspunten

  • Stock android: snel, overzichtelijk en modbaar
  • Goed geluid zowel luidspreker als audiojack
  • Camera is prima, maar de witbalans is niet zo realistisch
  • Telephotocamera werkt goed en is uniek in dit prijssegment
  • Bovengemiddelde accuduur
  • Bouwkwaliteit erg solide
  • IR afstandbediening is een leuke extra

Minpunten

  • 5" scherm was fijner geweest
  • Nog steeds fysieke knoppen 5 jaar na Android 4.0
  • Slechte frontcamera
  • Ongeinspireerd design
  • Geen RGB notificatie LED
  • Geen NFC
  • Niet de lichtste telefoon
  • Nog geen Android O en kernel sourcecode beschikbaar

Eindoordeel

Score: 5
Doos123 16 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Gekocht via Aliexpress. Transport duurde ongeveer twee week De CPU, ram en de opslag zijn zeer goed voor deze prijs. Camera gebruik ik niet. Batterij is goed alleen heb ik de telefoon nog niet lang. Scherm helderheid en kwaliteit is prima vanuit alle kijkhoeken. Touchid is snel genoeg.

Pluspunten

  • Design
  • Stock android
  • Opslag
  • Waarde
  • IR blaster
  • Touchid

Minpunten

  • Speaker geluid
  • Geluid uit headphone jack
  • Gladde achterkant
  • Support

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Xiaomi Mi A1?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Samsung Galaxy S9 Dual Sim OnePlus 6 Battlefield V Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*