Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
sluiten

Laatste kans om te stemmen voor de Tweakers Awards 2019/2020!

Dit jaar organiseert Tweakers alweer voor de dertiende keer de Tweakers Awards, de publieksprijs voor de beste technologie- en elektronicaproducten. Laat je stem gelden en maak kans op een Google Stadia Premiere Edition, Nintendo Switch inclusief Mario Kart of een setje Sony WF-1000XM3 in-ear oordoppen.

Stemmen

Tweakers

Tweakers zegt: 8

Xiaomi Mi A1 32GB Zwart

Specificaties 5,5" • 1920x1080 (Full HD) • 32GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Bekijk alle reviews

Xiaomi Mi A1 32GB Zwart Review

+2
DukeN 4 mei 2018, laatste update op 7 mei 2018, 3.364 views
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.DukeN schreef afgelopen jaar 3 reviews, waarvan 100% gesponsord.

Xiaomi Mi A1 32GB Zwart

De XIAOMI Mi A1 is een toestel voor een scherpe prijs geleverd met Android One. Het Android One operation system heeft een kale versie van Android en ontvangt snel de laatste software en beveiligings-updates.

Pluspunten

  • Stock 8.0 Android One
  • Goede performance
  • Duidelijk scherm
  • Snelle Vingerafdruk scanner
  • Dubbele camera voor portret foto's en slow-motion
  • Mogelijkheid tot extra simkaart of SD-kaart.
  • 3.5 mm audio jack
  • IR blaster

Minpunten

  • Geen NFC
  • Toestel is glad
  • Alleen een witte notificatie LED
  • Camera steekt uit
  • Geen headset meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

Inleiding

De XIAOMI Mi A1 is een toestel voor een scherpe prijs geleverd met Android One. Het Android One operation system heeft een kale versie van Android en ontvangt snel de laatste software en beveiligings-updates. Dit komt door het feit dat Google zelf voor de uitrol van de Android-updates zorgt. Los van de software heeft XIAOMI Mi A1 goede hardware specificaties en een mooie bouw kwaliteit. Maar waar is er dan bezuinigd? Tenslotte blijft het een telefoon toestel voor "maar" 155 euro (32 GB versie) bij Gearbest.

Laten we in de review duiken van de XIAOMI Mi A1. Een zeer populair toestel met verrassende functies.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/5adedcebcb8d5_mia1.thumb.jpg.d51000067700e0013d48b96a713796d1.jpg

Specificaties

Alle specificaties van de Xiaomi Mi A1 op een rij. Daarvan zijn de uitschieters de Android One software met Android 8 (Nougat), dual sim kaart slot, 4 GB ram, Qualcomm Snapdragon 625 CPU en een vingerafdrukscanner.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/5adee7519fbab_XiaomiMiA1Duken20180418_195046.thumb.jpg.fa8c69fbad20dbf20b14b3aeb1c35db8.jpg

Basis Informatie

Merk: Xiaomi
Taal: Nederlands
OS: Android One met Android 8 (Nougat)
Service Provider: Unlocked
SIM kaart slot: Twee SIM kaarten mogelijk
SIM kaart Type: Nano SIM kaart

Hardware

CPU: Qualcomm Snapdragon 625 (MSM8953)
Cores: 2.0GHz,Octa Core
Extern geheugen: SD kaart tot 128GB extra
GPU: Adreno 506
RAM: 4GB RAM
ROM: 32GB

Netwerk

2G: GSM 1800MHz,GSM 1900MHz,GSM 850MHz,GSM 900MHz
3G: WCDMA B1 2100MHz,WCDMA B2 1900MHz,WCDMA B5 850MHz,WCDMA B8 900MHz
Netwerk type: FDD-LTE,GSM,TDD-LTE,WCDMA
WiFi: 802.11b/g/n wireless internet
Draadloze mogelijkheden: 2.4GHz / 5GHz WiFi, 3G, 4G, A-GPS, Bluetooth,G PS, GSM
4G LTE: FDD B1 2100MHz,FDD B20 800MHz,FDD B3 1800MHz,FDD B4 1700MHz,FDD B5 850MHz,FDD B7 2600MHz,FDD B8 900MHz,TDD B38 2600MHz,TDD B40 2300MHz

Scherm

Scherm resolutie: 1920 x 1080 (Full HD)
Scherm grote: 5.5 inch
Scherm type: LTPS
Scherm glas: Gorilla Glass

Camera

Auto Focus: Ja
Camera achter: 12.0MP + 12.0MP with f/2.6 aperture and PDAF
Flits: Ja
Camera voor: 5.0MP
Touch Focus: Ja
Video opname: Ja

Andere opties

Vingerafdrukscanner: Ja
Bluetooth versie: Bluetooth V4.2
Google Play Store: Ja
I/O Interface: 2 x Nano SIM Slot,
3.5mm Audio Out:Ja
Micro SD Card Slot: Type-C
NFC: Nee
Sensoren: Accelerometer, Ambient Light Sensor, E-Compass, Gravity Sensor, Hall Sensor, Infrared Radiation, Proximity Sensor

Batterij

Batterij vermogen (mAh): 3080mAh
Batterij type: Kan niet worden verwijderd

Wat zit er in de doos?

Telefoon: 1
Handleiding : 1
Power Adapter: 1
SIM Naald: 1
USB Kabel: 1

Grote en gewicht

Telefoon grote: 15.54 x 7.58 x 0.73 cm
Verpakking grote: 25.00 x 22.00 x 5.50 cm
Telefoon gewicht: 0.1650 kg
Verpakking gewicht: 0.3870 kg

Uitpakken en Design

Bij het uitpakken van de telefoon hebben we een zogenoemde uitpak video en foto's gemaakt. In de video worden alle producten getoond welke in de doos zitten, is het eerste gebruik zichtbaar en komt de camera aan bod.



De Mi A1 zit in een simpele witte doos met een foto van het toestel. Op de doos zien we de basis specificaties staan van de Xiaomi Mi A1 en het logo van Android One.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/1872167432_XiaomiMiA1Duken20180418_195016.thumb.jpg.4d0165acc5700a89a2371d334502d013.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/893281042_XiaomiMiA1Duken20180418_195035.thumb.jpg.47e9bc55d50b391984c99e1635f91b5d.jpg
https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/682747691_XiaomiMiA1Duken20180418_195046.thumb.jpg.7af7c2e38df8e91687169317066bacbf.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/1529204398_XiaomiMiA1Duken20180418_195102.thumb.jpg.03503f56031f5e4251a2806c3e3da102.jpg

Om het doosje zit een kartonnen hoesje welke je kan los schuiven. Daarin vinden we een doosje met het logo van Xiaomi Mi. In dit doosje vinden we het toestel met een plastic bescherm vel welke informatie geeft over de knoppen aan de zijkant.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/881386063_XiaomiMiA1Duken20180418_195108.thumb.jpg.f37896d6c5a7456156bd380c356d5f25.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/1041929094_XiaomiMiA1Duken20180418_195118.thumb.jpg.1e71e2b1741d34550c63d687e94757e7.jpg
https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/631191172_XiaomiMiA1Duken20180418_195141.thumb.jpg.92040cb560ea073202c7e799f4c8a04c.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/70233598_XiaomiMiA1Duken20180418_195151.thumb.jpg.fb520ad6a4ceb93fbe5a1258e68e5c09.jpg

De rechterkant van het toestel bevat de aan en uit knop en de volume knoppen. Deze voelen kwalitatief goed aan en klikken fijn.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/1850218561_XiaomiMiA1Duken20180418_195213.thumb.jpg.934dbccb46548205a61feb865c29c8a4.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/685383305_XiaomiMiA1Duken20180418_195249.thumb.jpg.437ef28d54f638a7f5b5fc2e4122b5fa.jpg

Aan de linkerkant vinden we de locatie voor de simkaart en een eventuele tweede sim kaart of SD kaart. Aan de achterkant vinden we weer het logo van Android One.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/732979361_XiaomiMiA1Duken20180418_195303.thumb.jpg.7eb5aefb29549f93bda80b53c12e61a8.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/1196982501_XiaomiMiA1Duken20180418_195312.thumb.jpg.8deb55cb36015c850a827cd148a3b72f.jpg

De vingerafdruk scanner zit op een prettige plek aan de achterzijde en kan je snel vinden doordat deze verdiept ligt in het toestel. De twee lenzen van de camera vallen buiten het toestel. Het ziet er mooi uit maar vind ik persoonlijk niet prettig. Als je het toestel op zijn rug neerlegt rust deze op de lenzen waardoor er sneller krassen kunnen ontstaan. (Tijd voor een hoesje..)

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/1584869596_XiaomiMiA1Duken20180418_195323.thumb.jpg.1a971bcbbfc4edf5950841eb9725440e.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/619539703_XiaomiMiA1Duken20180418_195331.thumb.jpg.a5fcb2f8e00dadc44e226c69aab6cc35.jpg

Aan de bovenzijde zien we een infrarood sensor. Een erg leuke toevoeging om bijvoorbeeld je televisie mee te bedienen. Best uniek voor een toestel van deze prijs.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/1420467330_XiaomiMiA1Duken20180418_195347.thumb.jpg.0077e1315751a46593e5303ecb4132cd.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/207976699_XiaomiMiA1Duken20180418_195554.thumb.jpg.df81f7196800b948596db5996b9971dc.jpg

Bij het verwijderen van het simkaart slot zien we de mogelijkheid tot de simkaart en eventueel een SD kaart of een tweede simkaart.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/795968554_XiaomiMiA1Duken20180418_195612.thumb.jpg.a55b8724e15a7f0c55ac618358e6aeb2.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/1626193640_XiaomiMiA1Duken20180418_195626.thumb.jpg.468a5b55a9d3fa08b2f2428f7db5a134.jpg

In de doos vinden we de sim naald en een USB-C kabel en lader.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/333998607_XiaomiMiA1Duken20180418_195411.thumb.jpg.03be657699056e7b976302dbe2aeb24c.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/627751545_XiaomiMiA1Duken20180418_195431.thumb.jpg.e9eb72579251d017932d0d80f242cf52.jpg

Er is geen headset aanwezig in de doos. De telefoon heeft aan de onderkant wel een aansluiting voor de 3.5 mm jack. Ook is er een screen-protector meegeleverd.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/199934289_XiaomiMiA1Duken20180418_195440.thumb.jpg.98ecf98db953b85a5b5a94cba5664073.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/1310346733_XiaomiMiA1Duken20180418_195503.thumb.jpg.cb6124fc45300bfb6a03b833cfef3e8a.jpg

Software en gebruik

De specificaties van de Xiaomi Mi A1 geven aan dat de telefoon is voorzien van Android One software met Android 8 (Nougat), 4 GB ram en de Qualcomm Snapdragon 625 CPU. Met Android One zet Google hierbij een schone Android-versie op het toestel en brengt deze drie jaar lang maandelijks een beveiligingsupdate uit en stelt minimaal twee nieuwe Android-versies beschikbaar. De Mi A1 draait vanuit de doos op versie 7 Nougat maar na het updaten krijg je de Android 8 Oreo-update. Een update naar ‘P’ belooft Xiaomi ook nog te doen.

Na het inschakelen wachten de eerste updates voor de installatie.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180418-202046.thumb.png.b3ac43156126fb5ef3a65165d9d598ab.png https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180418-202309.thumb.png.d2cd40f689e99357eb8dae7de788fb79.png https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180418-204658.thumb.png.a5dbbdd2cbf7fa5776f15416c9b7a9d8.png

Na de eerste updates volgt ook de laatste beveiligingsupdates van April 2018. De update belofte klopt zover!

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180418-205210.thumb.png.f32f0e728467761f74351b1ac9f956a7.png https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180418-205235.thumb.png.bd08a01573474936d62e4a5e123680a6.png https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180418-210810.thumb.png.ea19bc8ebe7fdda8a12bd87376a1c913.png

De telefoon heeft een snelle vingerafdruk scanner die foutloos werkt en het toestel is vlot in gebruik, applicaties installeren snel en we komen geen lag tegen bij het gebruik. Android 8.0 features zoals het splitsen van je scherm in "tweeën" werken vlekkeloos. Het is mogelijk met scherm op scherm te werken. Zo kan je bijvoorbeeld Google Maps navigatie laten werken bovenop andere applicaties maar het is wel erg priegelen.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180430-140648.thumb.png.c0c9d3e543798c3e706318d0a8323192.png https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180430-140725.thumb.png.48f04252c879019504bee0de2e92079b.png https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180430-210353.thumb.png.179481744a09ac8b87627edc6b8b2b57.png

Meten is weten. We hebben de telefoon ook door PC Mark gehaald voor een officiële score. PC Mark geeft de telefoon een score van 5025. Wat erg hoog is voor een toestel van deze prijs!

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180418-213944.thumb.png.675d6c32a8f0508d8769440bc0f3882e.png https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180418-213951.thumb.png.b76f87fc0f0d4fb80339fb10fcb99923.png https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180418-214003.thumb.png.8a4ad3b040cd30acfbc22e993926763d.pnghttps://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180418-214047.thumb.png.67cd37f7e15bb8817dbcd6e25e0d087a.png https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180418-214101.thumb.png.dd778411679ebbe0bab5e659a664909a.png https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180418-214108.thumb.png.85aabc849ab8b875c5f64ff4fda608a1.png

Er is een Android One versie geleverd met de Google applicatie's en als "extra" software Feedback en Mi Remote. Geen bloatware dus. Met Mi Remote kan je via de infrarood sensor bijvoorbeeld je televisie bedienen en met Feedback kan je een bericht sturen naar de leverancier.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180430-205206.thumb.png.cec4df6e8ac8d8e5b743dc593a718a83.pnghttps://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180430-205208.thumb.png.1146d8e50d617f1ba7932a76944d8ee3.png https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/Screenshot_20180430-205219.thumb.png.ac17f223e47f0d8d065f5a0f23a35426.png

Camera

De camera van de Xiaomi Mi A1 doet het goed volgens de specificaties. Met wel twee achtercamera's van 12 megapixels en voor een 5 megapixels camera zou deze goede en scherpe foto's moeten kunnen maken. De camera maakt inderdaad mooie foto's. De kwaliteit is scherp en de foto's zijn duidelijk van kleur. De telefoon zorgt voor deze mooie plaatjes. Met slecht licht vallen de foto's helaas tegen. Bij het filmen is er ook een mogelijkheid tot een "slow-motion" . Hiermee kunnen gewenste stukjes film van je opname worden vertraagd. Gelukkig vond onze hond het niet erg om even voor de foto's te poseren.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180419_070841_HDR.thumb.jpg.c0556ee7f9e81c911b0e22154203f4d0.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180419_202239_HDR.thumb.jpg.112ffabbb45d9685e5fe7744702d9536.jpg
https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180419_202244_HDR.thumb.jpg.0815d8fce37db3361bb3a10126ad8efa.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180419_202250.thumb.jpg.0a94eb11ad0cfe8b359a2a0c62f4a934.jpg

De twee 12 megapixel camera’s aan de achterkant bieden een portretfoto functie als de iPhone X. Hiermee worden portretten nog mooier. Links een foto met de modus aan en rechts zonder.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180419_201918.thumb.jpg.c2463fc6247ad8316743e5787826872a.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180419_201928_HDR.thumb.jpg.b4e49743d6ec184deaf82e991e41b4f8.jpg

De camera van de Mi A1 kan ook twee keer inzoomen zonder kwaliteitsverlies..

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180419_202152_HDR.thumb.jpg.2f486c39a3d481457b537bcc97bb4b34.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180419_202214_HDR.thumb.jpg.ba027b725f161584dff4eb9f6aa580e8.jpg

Helaas vallen de kiekjes met weinig licht tegen. Maar dat is ook te verwachten van een telefoon toestel voor deze prijs.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180420_222202.thumb.jpg.c31158e4923ccf5944f33f3dcbfa81d6.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180420_222227.thumb.jpg.960f72ac604a5110c357ff6f7376a53d.jpg

Maar met goed licht maakt de camera echt goede foto's en hij reageert lekker snel.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180419_070824.thumb.jpg.040fb140255b191d4fd05b64440ef718.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180419_201900.thumb.jpg.eda2deb7c68208e2d702852717a9c64c.jpg
https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180419_070709.thumb.jpg.510cd0323d8550b592e1cfcddfd0cc92.jpghttps://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_04/IMG_20180419_202233_HDR.thumb.jpg.dd28dc3fca89788240fb37667a51ef67.jpg


De video opname van de Mi A1 zijn goed maar hij mist helaas een beeldstabilisator waardoor beelden veel schudden. De slowmotion mogelijkheid is erg leuk, een pluspunt voor dit toestel.

Display en Accu

Wat opvalt bij het gebruik van de Xiaomi Mi A1 is het scherm. Het 5,5 inch LTPS LCD scherm is duidelijk en mooi. Aan de zijkanten valt het scherm bijna tegen de randen aan. Aan de boven en onderkant zijn de bezels wel zichtbaar. Het scherm heeft een resolutie van 1920x1080 en is scherp. Ook het contrast is prima en de kijkhoeken zijn erg goed van het scherm. Het is knap dat Xiaomi voor deze prijs zo een mooi scherm kan leveren. In de volle zon is het scherm goed afleesbaar en het scherm kan zich automatisch feller maken en dimmen. Het scherm biedt ook een optie voor nachtverlichting.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_05/108705663_XiaomiMiA1Duken20180502_130322.thumb.jpg.1bf00e5a110c8c933459e17c550c720f.jpghttps://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_05/1490203475_XiaomiMiA1Duken20180502_130609.thumb.jpg.f7f8830ed520bb8b1f94bcb7b153ec58.jpg

Nu kan ik mijzelf wel de uitzondering op de regel noemen als het gaat om telefoon gebruik. Bij mijn staan altijd alle features op volle pond aan. WiFi, Bluetooth, GPS, 4G zijn altijd actief. Ik synchroniseer een drietal mailboxen, maak veel gebruik van Google Music en Spotify. Daarnaast ben ik veel actief in de Chrome browser en stream YouTube video's. Google Fit is altijd actief en met een smartband ontvang ik alle notificaties. Al met al hangen mijn telefoons normaal rond 19.00 aan de lader.

In de Xiaomi Mi A1 zit een niet verwisselbare Li-Ion 3080 mAh accu. Dit is voor mijn gebruik normaal gesproken onvoldoende om de gehele dag te redden. Toch lukt het de A1 wel om deze de gehele dag te gebruiken zonder hem aan de lader te hangen. Dit lijkt te liggen aan de Android 8 software welke erg slim met gebruik van de accu omgaat als het toestel niet wordt gebuikt.

https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_05/876164622_XiaomiMiA1Duken20180502_130646.thumb.jpg.c2b0fbe58ed201e86026372c33842c1e.jpg https://www.duken.nl/forums/uploads/monthly_2018_05/1827964723_XiaomiMiA1Duken20180502_130709.thumb.jpg.cff520a51bdaca1e8ef7f565f6219aad.jpg

Conclusie

De Xiaomi Mi A1 is een erg goed toestel. Het toestel heeft erg goede hardware specs, bevat Android One, heeft een snelle vingerafdruk scanner en een prima scherm. Daarnaast heeft het toestel meer dan voldoende intern geheugen (4 GB) om de aankomende tijd mee te gaan en krijg je de aankomende twee jaar beveiligingsupdates. De A1 is een toestel welke door het de combinatie van de hardware, software en design meer dan een plek verdient in de budget markt van telefoons.

Zou je de Xiaomi Mi A1? Als je opzoek bent naar een telefoon met goede hardware specificaties, de laatste Android software en tegen een lage prijs zit je hier goed. Maar als je veel foto's maakt met weinig licht en dit erg belangrijk vindt dan moet je kijken naar een ander toestel met betere camera specificaties..

Met dank aan GearBest voor het beschikbaar stellen van het toestel welke op moment van schrijven te koop is voor 155 euro.
Pluspunten:
Stock 8.0 Android One
Goede performance
Duidelijk scherm
Snelle Vingerafdruk scanner
Dubbele camera voor portret foto's en slow-motion
Mogelijkheid tot extra simkaart of SD-kaart.
3.5 mm audio jack
IR blaster
Minpunten:
Geen NFC
Toestel is glad
Alleen een witte notificatie LED
Camera steekt uit
Geen headset meegeleverd
Eindoordeel:
8 / 10

Prijs bij publicatie: € 155,- (32 GB versie)

Heb je op of aanmerkingen over de review hoor ik het graag. Ik zal proberen alle vragen te beantwoorden. Een beoordeling en tips / tops vindt ik ook fijn. Bedankt voor het lezen. :)

HD Images

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Xiaomi Mi A1 32GB Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & aanbod

Reacties (15)

Wijzig sortering
Met alle respect, maar ik vraag me af wat deze review nog toevoegt. De Mi A1 is uitgebreid beschreven en getest op o.a. Tweakers. De review trapt wat open deuren in en meldt nog even dat er geen headset meegeleverd wordt.

Ik wil niet negatief klinken, maar je kunt enthousiaster zijn over de Mi A1 als 'ie je echt bevalt of als 'ie niet bevalt kraak hem dan af. Maar dit draagt niet veel bij, vooral omdat alles al genoemd is door anderen. Was deze review net na het uitkomen van de Mi A1 geschreven, dan was het een waardevolle review. Nu vind ik het mosterd na de maaltijd en dat is jammer, want het is mij ook duidelijk dat reviewer er echt wel tijd en moeite heeft ingestoken. Ik hoop dan ook dat reviewer een review wil maken over de aanstaande Mi A2 en dan graag zo snel mogelijk na het uitbrengen.

[Reactie gewijzigd door Sunthon op 6 mei 2018 08:36]

Ik vind het juist goed dat een review meerdere keren wordt belicht. Op slechts 1 review kun je nauwelijks een keuze maken, reviews die direct na de launch zijn gereviewed draaien vaak op een publieke beta versie mede hierdoor is het goed om ook na een half jaar een review door te nemen. Als een product niet meer in de winkel verkrijgbaar is, dan is het ook prettig om op dat moment een review te lezen van iemand die het product nog test. Naast de winkelverkoop bestaat er ook een immense tweedehands markt. Juist dan wil je weten of je product (vaak zonder garantie) nog steeds de moeite waard is om te kopen.

Zo zit ik er nog steeds over te denken om een Xiaomi Mi6 review online te zetten en het zelfde geldt voor een Mibox TV (international) en zelfs een Asus tablet van 2 jaar oud.

p.s. in dit specifieke geval, veel reviews waren geschreven op Android 7. Toen de upgrade naar Android 8 uitkwam, waren er van december tot februari een hoop klachten. Inmiddels zijn de meeste daarvan verholpen en dat zie je ook aan de accuduur in deze review.

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 6 mei 2018 13:04]

Ja er zit veel tijd en moeite in het schrijven van de review en ik hoop daarmee anderen te helpen met de keuze van zijn of haar toestel. Dank je.

Maar om nu te zeggen dat we geen producten meer zouden reviewen omdat ze al besproken zijn of op andere locaties zijn getest of beschreven lijkt mij wat kort door de bocht. Populaire producten zoals een toestel uit de Galaxy serie of de Mi A1 hebben veel reviews over een langere periode. Tenslotte worden ze nog steeds verkocht en gekocht.

Als een product uit de markt is kan ik het deels met je eens zijn, maar in het geval van de A1 is dat niet het geval. :)

[Reactie gewijzigd door DukeN op 6 mei 2018 09:08]

Ik begrijp de reactie van @Sunthon wel een beetje.
In je review noem je vooral veel feitjes/specs op; een groot gedeelte van deze 'review' zou je dus kunnen schrijven zonder dat je het toestel ook maar één keer zou hebben gezien.
Ik wl nogmaals benadrukken dat het mij volledig duidelijk is, dat je veel tijd en moeite er in hebt gestoken. Het is mij ook duidelijk, dat je dit toestel hebt gekregen van Gearbest en als tegenprestatie een review moet schrijven (en dat neem ik je niet kwalijk of daar wil ik niet moeilijk over doen).

Echter, ik vind het toch mosterd na de maaltijd. Natuurlijk staat het iemand volledig vrij om de 29e of desnoods 1253e review van iets te schrijven (er zit in populariteit overigens wel een verschil tussen een Samsung Galaxy en de Mi A1), het staat mij ook vrij daar iets van te vinden.Zoals @GZFan ook aangeeft meld jij niks nieuws. Dat is jammer, want daarmee onderscheid je review zich niet van anderen, terwijl dat wel mogelijk was geweest.
Ik vind review nuttig, en overweeg om m zelf aan te schaffen als vervanger van Mn huidige Xiaomi.

1 inhoudelijke opmerking over het deel van de camera: je schrijft steeds “ligt” maar moet “licht” zijn.
(Zon”licht” vs ik “lig” op bed)
Bedankt! Daar heb ik overheen gelezen. Ik zal het gelijk even aanpassen. :)
Ow nog 1 ding, je noemt de 4g banden maar zijn dit nu alle gangbare banden in NL of mist er nog wat?

Specs
Network:
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA B1/B2/B5/B8
4G: FDD-LTE B1/B3/B4/B5/B7/B8/B20 TDD-LTE B38/B40

2G -
GSM 900/1800
3G
KPN 3G 900/2100
T-Mobile 3G 900/2100
Vodafone 3G 2100
4G
KPN 4G LTE 800 (band 20)/1800 (Band 3)/2600Mhz (Band 7)
Vodafone 4G LTE 800 (band 20)/1800 (Band 3)/2600Mhz (Band 7)
Tele2 4G LTE 800 (band 20)/2600Mhz (Band 7)
T-Mobile 4G LTE 900 (band 8)/1800 (Band 3)/2600Mhz (Band 7)

Begrijp ik dan goed dat alle 4g nl banden ondersteund zijn?

[Reactie gewijzigd door ybos op 7 mei 2018 07:39]

Even een kopie uit het Tweakers forum :)

De Mi A1 ondersteunt de volgende frequenties:
Netwerktechniek Banden
GSM/EDGE B2, B3, B5, B8
UMTS B1, B2, B5, B8
FDD-LTE B1, B3, B5, B7, B8, B20
TDD-LTE B38, B40
En werkt daarmee perfect op alle Nederlandse netwerken.
[Xiaomi Mi A1] Ervaringen & Discussie
Misschien leuk op te merken dat er ook face unlock op zit. Prima review, mijn dochter heeft de gouden, de vriendinnen waren onder de indruk.
Ik heb gezocht op mijn Mi A1 maar kon zelf de Face unlock niet vinden. Ik was dus in de veronderstelling dat hij niet in de standaard rom zat.

Daarna ben ik wezen Googlen en ik keek er blijkbaar overheen. Er is inderdaad een Face unlock mogelijkheid via smart lock. Een handleiding is te vinden op: https://androidfilebox.co...ock-mi-a1-with-your-face/

Mooie extra feature, maar natuurlijk niet zo sterk als de vingerafdruk scanner. ;)
Bedankt voor de tip.

[Reactie gewijzigd door DukeN op 7 mei 2018 08:07]

Goede review Duken!
Je hond kan daarnaast wel goed stilzitten zeg! Ik zie dat er tussen die portretfoto's een verschil zit in hoe zeer de achtergrond geblurd wordt bij verschillende standen. Ik vroeg me af of dat ontstaat door daadwerkelijke verschillen in de beide camera's of dat deze telefoon, zoals ook wel andere, gebruikt maakt van softwarematige trucs waarbij de software achteraf de achtergrond probeert wazig te maken?

Zoals dat zeg maar ook wel omschreven wordt in deze review: reviews: De portretstand: spelen met onscherpte op een smartphone
Hoi Thwit! Dank je wel.
In het geval van de Mi A1 zitten er twee camera's op welke de diepte meten en dus hiermee de portret modus mogelijk maken. Het zijn dus geen trucs. :)
Goede review! En ik kijk nietsvermoedend de kwaliteit van de foto's en denk: "heeey, mijn woonwijk" :P
Bedankt, mooie woonwijk hebben wij ook. De tweakers van tegenwoordig zijn ook overal te vinden. :P


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True