De Xiaomi Mi A1 heeft een prima, solide en ergonomische behuizing met een moderne usb-c-poort. Ook heeft hij extra's ten opzichte van de concurrentie, zoals een infraroodblaster en een dubbele camera waarmee je 'optisch' kunt inzoomen. Helaas is de fotokwaliteit matig. Als je veel opslaggeheugen wilt voor je geld, zit je bij dit toestel goed. Hij heeft echter geen nfc-chip, wat veel concurrenten wel hebben. De accuduur is allesbehalve slecht en verder is het fijn dat hij op het Android One-programma draait, wat betekent dat de software schoon is en je updates tijdig mag verwachten. Lees verder »
Xiaomi kan met deze Android One smartphone grote stappen zetten om meer naamsbekendheid te krijgen in de wereld. Het design is niet uniek en er zijn wat mankementen met de accu. Dankzij de dubbele camera is het mogelijk om mooie portret foto's maken en de hardware is lekker snel.
Pluspunten
Android One, waardoor Android redelijk kaal is gebleven.
Gegarandeerd 2 jaar lang regelmatig updates en patches.
Genoeg werkgeheugen en een goede processor voor de toekomst.
Prima prijs voor deze smartphone.
Dubbele camera opstelling voor mooie portretfoto's.
Dual-sim.
SD kaart ingang (Dual-sim is dan niet mogelijk).
Minpunten
Geen bijzonder (eigen) design.
Kwaliteit van foto's en filmpjes moet eigenlijk beter in deze prijsklasse.
De bug in het Bluetooth profiel lijkt te zijn opgelost, echter is de accuduur nog niet op een gemiddeld niveau.
Slechts een witte notificatie LED en geen RGB LED.
Officieel niet in NL verkrijgbaar, hij is wel via enkele NL webshops geïmporteerd.
De XIAOMI Mi A1 is een toestel voor een scherpe prijs geleverd met Android One. Het Android One operation system heeft een kale versie van Android en ontvangt snel de laatste software en beveiligings-updates.
Mooie "stock Android" telefoon met een goeie bouwkwaliteit. Camera, scherm, bel kwaliteit en performance helaas iets minder in vergelijking met high-end telefoons. De prijs/kwaliteit verhouding is echter zeer sterk en aan te raden voor elke niet veeleisende smartphone gebruiker. De plus en minpunten zijn relatief tov. een high end smartphone.
Kwaliteit van de camera is slecht maar kan (schijnbaar) erg verbeterd worden door het installeren van Google Camera.
Speaker zit aan de onderkant van de telefoon, wat het makkelijk maakt om te blokkeren als je de telefoon rechtop vast houdt. Er zijn hoesjes die dit probleem kunnen verhelpen.
Pluspunten
Zeer snel
Android One zorgt voor redelijk bloatwareloos systeem
Prima telefoon voor minder dan €200. Hij werkt vlot en gaat lang mee op een acculading. Het geluid is van mindere kwaliteit: hoorbare ruis op 3.5mm en speaker.
Batterij doet het erg lang. Ik ben wel erg teleurgesteld dat er geen NFC op zit. Wel fijn dat de komende 2 jaar ik alle updates krijg
Het laatste minpunt isdat de helderheid van het scherm niet heel hoog kan. Het scherm is altijd donker (ook op de hoogste stand)
Prima telefoon voor een nette prijs. Snel en compleet. De camera lijkt goed te werken, het scherm is wat flets, de batterij valt iets tegen, geen nfc is een gemis.
Een prima smartphone voor de prijs! De Xiaomi Mi A1 is het beste budget toestel wat ik tot nu toe gezien heb. Android One is een geweldige toevoeging. De snelheid en camera (foto's) zijn geweldig voor de prijs. De Xiaomi Mi A1 is zeker een aanrader!
Een fantastische telefoon voor de prijs. Batterij is fenomenaal en het full hd scherm is meer dan goed. Het enige jammere aan deze telefoon is de camera, die is echt wel een stuk slechter, maar voor dit geld mag je absoluut niet klagen. (zie volledige review)
Ik heb de mi A1 nu anderhalf jaar en moet zeggen dat deze nog altijd perfect werkt. Batterij gaat nog steeds 1 a 2 dagen mee met intensief gebruik. Elke maand krijg ik ook nog steeds netjes de security/bug fixes update.
Echt perfect voor de prijs. Stock android en lange software ondersteuning (hoewel niet zo snel als beloofd), prima camera en een batterijduur waar ik alleen maar blij van word. Enige minpunten zijn cameraperformance bij weinig licht en de speakers.
Prima telefoon, stevig gebouwd, snel en zuinige SoC. Flinke batterij (3000mAh) die lang meegaat. 4G is lekker snel. Stock android, met regelmatig updates, waarbij de updates soms wel voor problemen zorgen. 2 camera's waarvan de tweede 2x optische zoom heeft.
Fijne telefoon die voor mijn algemene gebruik prima werkt. Helder scherm, goed donker te zetten.
NB!! Het scherm is (te) kwetsbaar. Eerst hersteld van een val op asfalt (logisch dat er dan breuk is) en nu 10 cm laten vallen op een bureau en weer pech.
Prima mobiel met update garantie
+ Goede hardware 4/5
+/- Android One zonder Mii, maar wel met Google bloatware (zols de assistant)
- Zeer matige camera nameljik: Kan niet omgaan met contrast en licht. Overgang tussen objecten en de achtergrond is onscherp. Nutteloze gimmicks als afdankertje. Specs zijn misleidend 1/5
Zeer veel voor weinig geld. Voor mij meer dan voldoende camera. Stock Android. Veel opslagruimte en uitbreidbaar, voelt ondanks lage prijs premium aan. Werkt snel en is gemakkelijk in gebruik. Helaas geen draadloos laden. Voor mij geen dure Samsungs etc meer.
Ik heb een maand lang dit toestel gehad, waarna ik hem heb doorverkocht aan mijn broer omdat de camera mij tegenviel. Hij voelt heel snel, sneller dan mijn oude Nexus 6P. Dit zorgt voor een prettige ervaring. Ook voelt hij goed aan door de metalen behuizing.
Een prima low-budget, allround Android toestel! Geen zware skins maar Android One en mede daardoor behoorlijk snel. Veel opslag, uitstekend gebouwd qua hardware, het toestel voelt absoluut duurder aan.
Degelijk gebouwde en snelle telefoon, met AndroidOne. Past in dezelfde cases als duurdere X5 model als ik me goed herinner, ook wel handig. Voor een LCD is het scherm niet slecht, maar geen OLED helderheid en contrast. Prima audio met speaker/ bluetooth maar oortjes hebben zachte storende ruis.
Snel en degelijk toestel met een flinke accu. Prijs/kwaliteit-verhouding is uitstekend. Aanrader!
Minpuntjes: FM wordt hardwarematig ondersteund, maar de app ontbreekt. Ambient display licht bij een notificatie maar eenmalig kort op. Oreo 8.1 is al 3 maanden uit en had ik al verwacht.
Prima smartphone met Android one. Zeer redelijke prijs. Voor die prijs is het een uitstekend product. Voor mij een uitstekende vervanger van de "grotere broer" die ook op een kale Android draait, maar € 559 kost.
Pluspunten
Android One, kale software, heerlijk!
Met 4 GB voldoende RAM
64GB geheugen is voldoende voor normaal gebruik
Extra geheugenkaart mogelijkheid
Vlotte updates van Android
NL talig (via Nederlandse webshop gekocht)
4g service
Minpunten
Camera net geen Topkwaliteit, mis de RAW mogelijkheid
Batterijduur had beter gemogen
Toestel is glad
Mis enkele besturings handigheidjes zoals dubbeltikken op scherm > uit schermbeveiliging halen.
Voelt en werkt als een telefoon van minstens twee keer zo duur. Daarnaast zijn snelle updates van Android gegarandeerd, omdat de Mi A1 tot het Android One project behoort, wat bovendien betekent dat de telefoon niet volgepropt zit bloatware.
Pluspunten
ieelke maand nieuwe beveilegingspatch
stock android
prijs kwaliteit
Minpunten
glad
2X zoom camera slecht bij schemering
geen NFC
Anoniem: 1023187
4 januari 2018 Product gekocht
Xiaomi Mi A1 64GB Zwart
Zeer complete telefoon voor een uitstekende prijs. De bouwkwaliteit is van hoog niveau, Android One draait super soepel en de accu gaat bij mij zeker een dag mee. Het belangrijkste minpunt vind ik de camera. Die werkt uitstekend onder ideale omstandigheden, maar matig tot slecht daar buiten. Absolute aanrader!
Goedkoop, snel en zeer degelijke telefoon voor een minimale prijs. Presteert als een high-end en is ideaal voor mensen die niet veel geven om extra's. Is behoorlijk groot qua formaat, ligt goed in de hand, is qua gewicht lekker zwaar. Grootste minpunt vind ik de goedkoop aanvoelende volumeknop.
Pluspunten
Helder en scherp beeldscherm
Degelijke materialen (metaal en glas)
Lekker snel in alle applicaties
Zeer scherpe prijs
Snelle USB interface
Grote opslag capaciteit
Android One, geen overbodige stuff
Fingerprint scanner
Minpunten
Geen NFC, is eigenlijk de standaard tegenwoordig
Bij weinig licht matige camera prestaties
Goedkope/losse volumeknop
Audio-jack aan onderzijde
Anoniem: 398855
6 december 2017 Product gekocht
Xiaomi Mi A1 64GB Zwart
Vingerafdrukscanner is ideaal, al had ik deze liever aan de voorkant gezien. IR afstandbediening is leuk. Op het scherm is bezuinigd want mist wat helderheid. Hoesje is essentieel want de achterkant is belachelijk glad. Android One zorgt maandelijkse beveiligingspatches maar nog geen grote updates. Concluderend veel waar voor je geld.
Gekocht via Aliexpress. Transport duurde ongeveer twee week
De CPU, ram en de opslag zijn zeer goed voor deze prijs. Camera gebruik ik niet. Batterij is goed alleen heb ik de telefoon nog niet lang. Scherm helderheid en kwaliteit is prima vanuit alle kijkhoeken. Touchid is snel genoeg.