Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

Xiaomi Mi A1 64GB Rosé Goud

Specificaties 5,5" • 1920x1080 (Full HD) • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 7 februari 2018

Vriendelijk geprijsde Androids - De felle strijd in de goedkope middenklasse

De Xiaomi Mi A1 heeft een prima, solide en ergonomische behuizing met een moderne usb-c-poort. Ook heeft hij extra's ten opzichte van de concurrentie, zoals een infraroodblaster en een dubbele camera waarmee je 'optisch' kunt inzoomen. Helaas is de fotokwaliteit matig. Als je veel opslaggeheugen wilt voor je geld, zit je bij dit toestel goed. Hij heeft echter geen nfc-chip, wat veel concurrenten wel hebben. De accuduur is allesbehalve slecht en verder is het fijn dat hij op het Android One-programma draait, wat betekent dat de software schoon is en je updates tijdig mag verwachten. Lees verder »

Pluspunten

  • Relatief veel opslaggeheugen
  • Dubbele camera met optische zoom
  • Schone software met tijdige updates
  • Fijne behuizing
  • Vlotte werking

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
19
Score: 4
17
Score: 3
3
Score: 2
0
Score: 1
1
Toon reviews van:
+3
Kiswum 23 januari 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Xiaomi kan met deze Android One smartphone grote stappen zetten om meer naamsbekendheid te krijgen in de wereld. Het design is niet uniek en er zijn wat mankementen met de accu. Dankzij de dubbele camera is het mogelijk om mooie portret foto's maken en de hardware is lekker snel.

Pluspunten

  • Android One, waardoor Android redelijk kaal is gebleven.
  • Gegarandeerd 2 jaar lang regelmatig updates en patches.
  • Genoeg werkgeheugen en een goede processor voor de toekomst.
  • Prima prijs voor deze smartphone.
  • Dubbele camera opstelling voor mooie portretfoto's.
  • Dual-sim.
  • SD kaart ingang (Dual-sim is dan niet mogelijk).

Minpunten

  • Geen bijzonder (eigen) design.
  • Kwaliteit van foto's en filmpjes moet eigenlijk beter in deze prijsklasse.
  • De bug in het Bluetooth profiel lijkt te zijn opgelost, echter is de accuduur nog niet op een gemiddeld niveau.
  • Slechts een witte notificatie LED en geen RGB LED.
  • Officieel niet in NL verkrijgbaar, hij is wel via enkele NL webshops geïmporteerd.
  • Geen NFC.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+2
DukeN 4 mei 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.DukeN schreef afgelopen jaar 4 reviews, waarvan 100% gesponsord.

Xiaomi Mi A1 32GB Zwart

De XIAOMI Mi A1 is een toestel voor een scherpe prijs geleverd met Android One. Het Android One operation system heeft een kale versie van Android en ontvangt snel de laatste software en beveiligings-updates.

Pluspunten

  • Stock 8.0 Android One
  • Goede performance
  • Duidelijk scherm
  • Snelle Vingerafdruk scanner
  • Dubbele camera voor portret foto's en slow-motion
  • Mogelijkheid tot extra simkaart of SD-kaart.
  • 3.5 mm audio jack
  • IR blaster

Minpunten

  • Geen NFC
  • Toestel is glad
  • Alleen een witte notificatie LED
  • Camera steekt uit
  • Geen headset meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+2
Lucb1e 30 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Redelijk toestel, maar geld net niet waard voor mij. Veel kleine dingetjes die onhandig zijn.

Pluspunten

  • Snappy Snapdragon 625
  • Nieuwste Android versie
  • Goede specs zoals 802.11ac, 64GB opslag en 4GB RAM
  • GPS nauwkeurig

Minpunten

  • Oreo update breekt de camera half
  • Matig scherm
  • Fingerprint reader moeilijk te bereiken
  • Optische zoom niet scherper dan digitale zoom

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 2

+2
Flappiewappie 15 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Mooie "stock Android" telefoon met een goeie bouwkwaliteit. Camera, scherm, bel kwaliteit en performance helaas iets minder in vergelijking met high-end telefoons. De prijs/kwaliteit verhouding is echter zeer sterk en aan te raden voor elke niet veeleisende smartphone gebruiker. De plus en minpunten zijn relatief tov. een high end smartphone.

Pluspunten

  • Android One
  • Bouwkwaliteit
  • Accuduur
  • Prijs

Minpunten

  • Scherm
  • Camera
  • Bel kwaliteit
  • Performance

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 3

+1
TheNooz 9 juli 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Kwaliteit van de camera is slecht maar kan (schijnbaar) erg verbeterd worden door het installeren van Google Camera. Speaker zit aan de onderkant van de telefoon, wat het makkelijk maakt om te blokkeren als je de telefoon rechtop vast houdt. Er zijn hoesjes die dit probleem kunnen verhelpen.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Android One zorgt voor redelijk bloatwareloos systeem
  • stevige bouwe

Minpunten

  • Geen NFC
  • Foto kwaliteit
  • Speaker kwaliteit slecht op hard volume

Eindoordeel

Score: 5

+1
Wouterie 17 mei 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Zeer scherp geprijsde smartphone met prima prestaties, maar met een paar onhandigheden.

Pluspunten

  • Prijs
  • 64GB
  • Metaal

Minpunten

  • Android Half
  • Glad

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Scherm Score: 4

+1
dronion 12 april 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima telefoon voor minder dan €200. Hij werkt vlot en gaat lang mee op een acculading. Het geluid is van mindere kwaliteit: hoorbare ruis op 3.5mm en speaker.

Pluspunten

  • snelheid
  • accuduur
  • weinig bloatware

Minpunten

  • matig geluid speaker en 3.5mm
  • hardwarematige navigatiebalk met verlichting
  • geen nfc

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

+1
jipharbers 27 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Batterij doet het erg lang. Ik ben wel erg teleurgesteld dat er geen NFC op zit. Wel fijn dat de komende 2 jaar ik alle updates krijg Het laatste minpunt isdat de helderheid van het scherm niet heel hoog kan. Het scherm is altijd donker (ook op de hoogste stand)

Pluspunten

  • Snelle smartphone
  • Strak design
  • Verwacht je niet voor zo'n lage prijs!
  • Snelle fingerprint
  • AndroidOne (2 jaar alle updates)
  • Mooie foto's

Minpunten

  • Gladde telefoon
  • Geen NFC 😭
  • Donker scherm
  • Losse volume knopjes

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 3

+1
mokumsgabbertje 20 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

absolute "budget"topper voor een zeer schappelijke prijs, 4G ondersteuning voor alle nederlandse providers

Pluspunten

  • android one/stock android, dus snelle updates, geen onnodige bloatware
  • 4GB ram/64GB rom
  • snelle accurate vinger afdruk scanner
  • prima bouw kwaliteit,zeer premium uistraling en gevoel
  • dual sim/ of 1 sim en sd card
  • dual camera
  • 5,5 inch zeer helder scherm
  • zeer hoog bang for buck gehalte,

Minpunten

  • erg glad,hoesje is een must,tenzij je zuignappen aan je vingers hebt zitten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+1
gruiten 15 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima telefoon voor een nette prijs. Snel en compleet. De camera lijkt goed te werken, het scherm is wat flets, de batterij valt iets tegen, geen nfc is een gemis.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Stock android
  • vingerafdruk scanner
  • USB-c
  • 64GB!
  • Toch wel de camera

Minpunten

  • geen nfc
  • scherm lijkt wat flets
  • batterijduur valt wat tegen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 3

+1
Techrvw 22 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Een prima smartphone voor de prijs! De Xiaomi Mi A1 is het beste budget toestel wat ik tot nu toe gezien heb. Android One is een geweldige toevoeging. De snelheid en camera (foto's) zijn geweldig voor de prijs. De Xiaomi Mi A1 is zeker een aanrader!

Pluspunten

  • Camera (Foto's)
  • Batterij
  • Android One
  • Fingerprint scanner
  • Indicator Light

Minpunten

  • Camera (Video's)
  • Glad

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
B3rtj3666 25 september 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima Android One telefoon. Waar voor zijn geld.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Prijs
  • Android One
  • Design
  • Camera

Minpunten

  • glad
  • geen 4G thuis (na update WEL 4G)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

0
ditonthouikwel 4 augustus 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

goede telefoon en zeer performant,Stock android heeft veel google bloatware en reclame tracking, en zeer weinig configureerbaarheid.

Pluspunten

  • goed scherm
  • zeer performant

Minpunten

  • stock android one
  • zeer glad

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 2
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

0
ikbnRik 8 januari 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Xiaomi Mi A1 64GB Rosé Goud

Een fantastische telefoon voor de prijs. Batterij is fenomenaal en het full hd scherm is meer dan goed. Het enige jammere aan deze telefoon is de camera, die is echt wel een stuk slechter, maar voor dit geld mag je absoluut niet klagen. (zie volledige review)

Pluspunten

  • Accuduur
  • Design
  • Scherm
  • AndroidOne

Minpunten

  • Camera

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

0
DutchWalnut 17 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Dit is een prima product voor zijn prijs. Ik durf het alleen geen budget telefoon te noemen omdat deze smartphone het eigenlijk niet verdiend.

Pluspunten

  • Prijs/Kwaliteit Ratio
  • AndroidOne OS (Geen bloatware)
  • 2 Jaar updates rechtstreeks van Google
  • Dual SIM
  • 64Gb Intern geheugen, Uitbreidbaar met SD kaart
  • IR Blaster
  • USB-C (FastCharge)

Minpunten

  • Lengte van het toestel
  • Toestel is glad
  • Geen SD kaart opslag mogelijk bij gebruik van beide SIM sloten
  • 12 Megapixel camera
  • Accu gaat net een dag mee
  • Geen NFC
  • Af en toe een zachte ruis bij dragen koptelefoon (zonder muziek)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

MXMasterNL 21 maart 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Fijn toestel. Snel, betrouwbaar, lekker kale Android One erop, geheel Nederlandstalig, werkt goed met NL 4G.

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Snelheid
  • Accuduur
  • Screenprotector inbegrepen
  • Vingerafdrukscanner achterzijde ergonomisch en snel

Minpunten

  • Xiaomi Android Updates nogal eens probleemvol

Eindoordeel

Score: 5
Only5left 27 februari 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 32GB Zwart

Echt perfect voor de prijs. Stock android en lange software ondersteuning (hoewel niet zo snel als beloofd), prima camera en een batterijduur waar ik alleen maar blij van word. Enige minpunten zijn cameraperformance bij weinig licht en de speakers.

Pluspunten

  • Stock android
  • Lange updates
  • Prima camera bij normaal licht

Minpunten

  • Camera matig bij weinig licht
  • Luidspreker erg slecht

Eindoordeel

Score: 5
Jape 5 februari 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Rosé Goud

Prima telefoon, stevig gebouwd, snel en zuinige SoC. Flinke batterij (3000mAh) die lang meegaat. 4G is lekker snel. Stock android, met regelmatig updates, waarbij de updates soms wel voor problemen zorgen. 2 camera's waarvan de tweede 2x optische zoom heeft.

Pluspunten

  • 2e camera met 2x zoom
  • Grote accu
  • Zuinige en snelle SoC
  • Veel opslag
  • Solide bouwkwaliteit

Minpunten

  • Updates geven problemen (bootloop)

Eindoordeel

Score: 4
adgpb 17 september 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Fijne telefoon die voor mijn algemene gebruik prima werkt. Helder scherm, goed donker te zetten. NB!! Het scherm is (te) kwetsbaar. Eerst hersteld van een val op asfalt (logisch dat er dan breuk is) en nu 10 cm laten vallen op een bureau en weer pech.

Pluspunten

  • Prima camera
  • Goed algemeen toestel
  • Snel

Minpunten

  • Veel te kwetsbaar voor val
  • Te glad

Eindoordeel

Score: 3
khwarezm 20 augustus 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima mobiel met update garantie + Goede hardware 4/5 +/- Android One zonder Mii, maar wel met Google bloatware (zols de assistant) - Zeer matige camera nameljik: Kan niet omgaan met contrast en licht. Overgang tussen objecten en de achtergrond is onscherp. Nutteloze gimmicks als afdankertje. Specs zijn misleidend 1/5

Pluspunten

  • Android One
  • Prijs
  • Dual sim
  • Prima batterij
  • Goede prestaties
  • Min of meer val bestendig
  • Meerdere gebruikers mogelijk

Minpunten

  • Camera
  • Scherm, lens en behuizing gevoelig voor krassen
  • Android One bloatware

Eindoordeel

Score: 3
Nagigongebruike 22 juli 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Zeer veel voor weinig geld. Voor mij meer dan voldoende camera. Stock Android. Veel opslagruimte en uitbreidbaar, voelt ondanks lage prijs premium aan. Werkt snel en is gemakkelijk in gebruik. Helaas geen draadloos laden. Voor mij geen dure Samsungs etc meer.

Pluspunten

  • Stock Android
  • Werkt snel
  • Voldoende camera
  • Camera voldoende
  • Veel opslag en uitbreidbaar

Minpunten

  • Geen draadloos laden

Eindoordeel

Score: 5
joris_vk 19 juli 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Perfecte specs maar let op: Absurd hoge SAR-waarden! Als je gezondheid je lief is kies je een ander toestel.

Pluspunten

  • Specs

Minpunten

  • SAR

Eindoordeel

Score: 1
nonnominandus 9 juli 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima snelle mobiele telefoon met als grootste verkooppunt de gegarandeerde updates (android one).

Pluspunten

  • Android one
  • Prijs
  • Snel
  • IR sensor?!
  • Meegeleverde screen protector

Minpunten

  • Best wel zichtbare bezels

Eindoordeel

Score: 5
jvnknvlgl 29 april 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Ik heb een maand lang dit toestel gehad, waarna ik hem heb doorverkocht aan mijn broer omdat de camera mij tegenviel. Hij voelt heel snel, sneller dan mijn oude Nexus 6P. Dit zorgt voor een prettige ervaring. Ook voelt hij goed aan door de metalen behuizing.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit-verhouding
  • Vlotte software
  • Prima bouwkwaliteit
  • Snelle updates
  • Goede batterijduur

Minpunten

  • Camera is matig
  • Scherm is een beetje uitgewassen

Eindoordeel

Score: 4
RugerioStereo 4 april 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Een prima low-budget, allround Android toestel! Geen zware skins maar Android One en mede daardoor behoorlijk snel. Veel opslag, uitstekend gebouwd qua hardware, het toestel voelt absoluut duurder aan.

Pluspunten

  • Uitstekende bouwkwaliteit
  • Android One
  • USB-C
  • Snelle fingerprint sensor
  • Snelle software-updates
  • 4GB Ram geheugen
  • Snelle processor

Minpunten

  • Camera matig in low-light
  • Scherm is niet heel erg fel
  • Zeer glad, hoesje is een must

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Xiaomi Mi A1 64GB Rosé Goud?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True