Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

Xiaomi Mi A1 64GB Rosé Goud

Specificaties 5,5" • 1920x1080 (Full HD) • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 7 februari 2018

Vriendelijk geprijsde Androids - De felle strijd in de goedkope middenklasse

De Xiaomi Mi A1 heeft een prima, solide en ergonomische behuizing met een moderne usb-c-poort. Ook heeft hij extra's ten opzichte van de concurrentie, zoals een infraroodblaster en een dubbele camera waarmee je 'optisch' kunt inzoomen. Helaas is de fotokwaliteit matig. Als je veel opslaggeheugen wilt voor je geld, zit je bij dit toestel goed. Hij heeft echter geen nfc-chip, wat veel concurrenten wel hebben. De accuduur is allesbehalve slecht en verder is het fijn dat hij op het Android One-programma draait, wat betekent dat de software schoon is en je updates tijdig mag verwachten. Lees verder »

Pluspunten

  • Relatief veel opslaggeheugen
  • Dubbele camera met optische zoom
  • Schone software met tijdige updates
  • Fijne behuizing
  • Vlotte werking

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
20
Score: 4
17
Score: 3
3
Score: 2
0
Score: 1
1
Toon reviews van:
RugerioStereoNewbie 4 april 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Een prima low-budget, allround Android toestel! Geen zware skins maar Android One en mede daardoor behoorlijk snel. Veel opslag, uitstekend gebouwd qua hardware, het toestel voelt absoluut duurder aan.

Pluspunten

  • Uitstekende bouwkwaliteit
  • Android One
  • USB-C
  • Snelle fingerprint sensor
  • Snelle software-updates
  • 4GB Ram geheugen
  • Snelle processor

Minpunten

  • Camera matig in low-light
  • Scherm is niet heel erg fel
  • Zeer glad, hoesje is een must

Eindoordeel

Score: 4
Barryke 24 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Degelijk gebouwde en snelle telefoon, met AndroidOne. Past in dezelfde cases als duurdere X5 model als ik me goed herinner, ook wel handig. Voor een LCD is het scherm niet slecht, maar geen OLED helderheid en contrast. Prima audio met speaker/ bluetooth maar oortjes hebben zachte storende ruis.

Pluspunten

  • Dual front cameras Wide/Tele
  • Prijs-Kwaliteit
  • Performance en scherm

Minpunten

  • Wake zonder oppakken is lastig
  • Geen OLED scherm
  • Headphone ruis / hissing sound

Eindoordeel

Score: 5
Jarown2 13 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Snel en degelijk toestel met een flinke accu. Prijs/kwaliteit-verhouding is uitstekend. Aanrader! Minpuntjes: FM wordt hardwarematig ondersteund, maar de app ontbreekt. Ambient display licht bij een notificatie maar eenmalig kort op. Oreo 8.1 is al 3 maanden uit en had ik al verwacht.

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs/kwaliteit
  • Vingerafdrukscanner werkt feilloos
  • Degelijk
  • Accu
  • AndroidOne
  • 64Gb Intern geheugen
  • Snelladen (0-100% in 1,5u)

Minpunten

  • Geen FM radio app (wel hardware)
  • Had Android updates sneller verwacht
  • Ambient display (geen tilt-to-activate)

Eindoordeel

Score: 5
dirkjanl 9 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima smartphone met Android one. Zeer redelijke prijs. Voor die prijs is het een uitstekend product. Voor mij een uitstekende vervanger van de "grotere broer" die ook op een kale Android draait, maar € 559 kost.

Pluspunten

  • Android One, kale software, heerlijk!
  • Met 4 GB voldoende RAM
  • 64GB geheugen is voldoende voor normaal gebruik
  • Extra geheugenkaart mogelijkheid
  • Vlotte updates van Android
  • NL talig (via Nederlandse webshop gekocht)
  • 4g service

Minpunten

  • Camera net geen Topkwaliteit, mis de RAW mogelijkheid
  • Batterijduur had beter gemogen
  • Toestel is glad
  • Mis enkele besturings handigheidjes zoals dubbeltikken op scherm > uit schermbeveiliging halen.

Eindoordeel

Score: 5
WesJellemaNewbie 2 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Goeie prijs voor wat je krijgt. Ziet er strak uit en voldoet aan de verwachtingen. Nog goedkoper als je via EglobalCentral besteld.

Pluspunten

  • Android One
  • Goedkoop
  • Fingerprint scanner
  • Snel voor de prijsklasse
  • Dual camera
  • Veel updates
  • USB type c

Minpunten

  • Achterkant redelijk glad
  • Geen NFC
  • Slechte foto's bij weinig licht
  • Front facing camera is minder

Eindoordeel

Score: 5
florizzvhNewbie 28 januari 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 32GB Zwart

Voelt en werkt als een telefoon van minstens twee keer zo duur. Daarnaast zijn snelle updates van Android gegarandeerd, omdat de Mi A1 tot het Android One project behoort, wat bovendien betekent dat de telefoon niet volgepropt zit bloatware.

Pluspunten

  • ieelke maand nieuwe beveilegingspatch
  • stock android
  • prijs kwaliteit

Minpunten

  • glad
  • 2X zoom camera slecht bij schemering
  • geen NFC

Eindoordeel

Score: 4
Steven SpeltNewbie 4 januari 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Zeer complete telefoon voor een uitstekende prijs. De bouwkwaliteit is van hoog niveau, Android One draait super soepel en de accu gaat bij mij zeker een dag mee. Het belangrijkste minpunt vind ik de camera. Die werkt uitstekend onder ideale omstandigheden, maar matig tot slecht daar buiten. Absolute aanrader!

Pluspunten

  • Uitstekende bouwkwaliteit
  • Android One / Oreo
  • Snelheid bij gebruik
  • IR Blaster (verraste me)
  • Accuduur
  • Camera in optimale omstandigheden
  • Uitzonderlijke prijs/ kwaliteitverhouding
  • Dual SIM of extra SD kaart mogelijk

Minpunten

  • Camera bij weinig licht
  • Geen NFC
  • Geen instellingen voor kleurtemperatuur

Eindoordeel

Score: 5
PloLeider 21 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Goedkoop, snel en zeer degelijke telefoon voor een minimale prijs. Presteert als een high-end en is ideaal voor mensen die niet veel geven om extra's. Is behoorlijk groot qua formaat, ligt goed in de hand, is qua gewicht lekker zwaar. Grootste minpunt vind ik de goedkoop aanvoelende volumeknop.

Pluspunten

  • Helder en scherp beeldscherm
  • Degelijke materialen (metaal en glas)
  • Lekker snel in alle applicaties
  • Zeer scherpe prijs
  • Snelle USB interface
  • Grote opslag capaciteit
  • Android One, geen overbodige stuff
  • Fingerprint scanner

Minpunten

  • Geen NFC, is eigenlijk de standaard tegenwoordig
  • Bij weinig licht matige camera prestaties
  • Goedkope/losse volumeknop
  • Audio-jack aan onderzijde

Eindoordeel

Score: 5
Wout.S 6 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Vingerafdrukscanner is ideaal, al had ik deze liever aan de voorkant gezien. IR afstandbediening is leuk. Op het scherm is bezuinigd want mist wat helderheid. Hoesje is essentieel want de achterkant is belachelijk glad. Android One zorgt maandelijkse beveiligingspatches maar nog geen grote updates. Concluderend veel waar voor je geld.

Pluspunten

  • Accuduur
  • Vingerafdrukscanner
  • Infrarood afstandbediening
  • Android one
  • Prijs

Minpunten

  • Scherm
  • Locatie vingafdrukscanner
  • Glad
  • Geen NFC

Eindoordeel

Score: 4
HallonRubus 5 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Goede allround telefoon voor een scherpe prijs, een van de beste midrange telefoons van eind 2017.

Pluspunten

  • Stock android: snel, overzichtelijk en modbaar
  • Goed geluid zowel luidspreker als audiojack
  • Camera is prima, maar de witbalans is niet zo realistisch
  • Telephotocamera werkt goed en is uniek in dit prijssegment
  • Bovengemiddelde accuduur
  • Bouwkwaliteit erg solide
  • IR afstandbediening is een leuke extra

Minpunten

  • 5" scherm was fijner geweest
  • Nog steeds fysieke knoppen 5 jaar na Android 4.0
  • Slechte frontcamera
  • Ongeinspireerd design
  • Geen RGB notificatie LED
  • Geen NFC
  • Niet de lichtste telefoon
  • Nog geen Android O en kernel sourcecode beschikbaar

Eindoordeel

Score: 5
Doos123Newbie 16 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Gekocht via Aliexpress. Transport duurde ongeveer twee week De CPU, ram en de opslag zijn zeer goed voor deze prijs. Camera gebruik ik niet. Batterij is goed alleen heb ik de telefoon nog niet lang. Scherm helderheid en kwaliteit is prima vanuit alle kijkhoeken. Touchid is snel genoeg.

Pluspunten

  • Design
  • Stock android
  • Opslag
  • Waarde
  • IR blaster
  • Touchid

Minpunten

  • Speaker geluid
  • Geluid uit headphone jack
  • Gladde achterkant
  • Support

Eindoordeel

Score: 4
VulpudenNewbie 15 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

prima telefoon, voor hen die er om geven, er zit geen fm-radio op

Pluspunten

  • goedkoop
  • rap
  • mooi ding

Minpunten

  • usb-c voeding
  • plastic behuizing

Eindoordeel

Score: 4
EquiNox 6 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Beste prijs/kwaliteits verhouding voor Stock Android op dit moment (nov 2017)

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Accu
  • Snelheid
  • Snelle updates (Android One)
  • Prijs
  • Design
  • 64GB opslag standaard

Minpunten

  • Kleurweergave scherm (flets)
  • Geen NFC
  • Glad (hoesje verplicht!)
  • Camera (matig)
  • Mono speaker

Eindoordeel

Score: 4
Hemur Enge 31 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Mooie telefoon, werkt prima en snel, grootste nadeel vindt ik dat de accuduur wat minder is. Bij wat intensiever gebruik haal je het einde van de dag niet. Had ik bij de Redmi note 4 geen last van. Bij normaal gebruik haal je wel het einde van de dag.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • 64GB/4GB
  • Prijs
  • Android one
  • Camera
  • USB-C
  • Snelheid
  • IR-blaster

Minpunten

  • Accuduur
  • Ruis bij geluid met oordopjes
  • Geen carrier aggregation
  • Geen Radio
  • Geen NFC

Eindoordeel

Score: 4
vodkajus 29 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Xiaomi A1 in gebruik, na xiaomi redmi note 4x en redmi note 1. Veel Specs/Kwalititeit voor je geld. Smartphone verrast positief. update: tweede camera app gcam (google camera) is wel vereiste. standaard camera app maakt niet altijd scherpe fotos.

Pluspunten

  • Prijs(4gb/64gb smartphone).
  • Supersnelle vingerscan achterzijde.
  • Accu (3-4 dagen).
  • Helder en scherp 5.5 inch display.
  • Geluid is prima via speakers als via 3.5mm jack.
  • Dual camera's.
  • Xiaomi build kwaliteit.
  • Metale behuizing toch erg licht.

Minpunten

  • usb-c (geen micro usb). wel snel opladen.
  • geen radio.

Eindoordeel

Score: 5
oak3 12 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Een super telefoon voor een zeer lage prijs. Hij voelt heel snel en vloeiend aan, bouw kwaliteit is premium en hij ligt lekker in de hand.Helemaal in combinatie met Android One vind ik dit toestel een echte aanrader.

Pluspunten

  • Bouw kwaliteit
  • Snelheid
  • Android One
  • Scherm
  • Vingerafdruk scanner
  • Prijs

Minpunten

  • Glad
  • Camera

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2

Heb jij ook een Xiaomi Mi A1 64GB Rosé Goud?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True