Pas in het luxere segment, waar nieuwe features als Wi-Fi 7 toegepast kunnen worden, biedt een B850-moederbord echt meerwaarde boven een ouder B650-bord. MSI heeft dat uitstekend begrepen met de MAG B850 Tomahawk MAX WIFI. Eigenlijk alles wat B850 nu kan bieden wat nog niet op oude B650-borden zat, heeft MSI op de Tomahawk gestopt: snelle Wi-Fi 7 (inclusief 320MHz-ondersteuning), vier M.2-slots waarvan twee PCIe 5.0, 5Gbit/s-ethernet en alle nieuwe foefjes zoals PCIe-unlock met een knopje en toolless M.2-installatie in het eerste slot. Ook over de audiovoorziening op basis van een Realtek ALC4080 en de prima vrm hebben we niets te klagen. Lees verder »
Goede VRM met in combinatie met 4 gekoelde m.2 /
Wifi 7 320mhz / 4 sata
Ik zou graag weer een CD of een USB voor drivers zien, omdat ik dat handig vind
Als ik een beoordeling mag geven, geef ik het een 9 uit 10
Goede kwaliteit en veel functies voor een prima prijs. Gebruikt om mijn eerste pc mee te bouwen en heb geen problemen of moeilijkheden ervaren, alleen kreeg ik de m.2 er niet de eerste keer in maar dat zal vast aan mij hebben gelegen.
Super mooi moederbord. Alles klikt mooi in elkaar en is van hoge kwaliteit. Ik vond de prijs (250 euro) prima. Goede koop.
Enige minpunt voor mij is dat na de computer aanzetten het zo'n 15 seconden duurt voordat het MSI logo etc in beeld komt, dat ben ik niet gewend vanaf mijn HP Omen laptop.
Lang zitten twijfelen over de variant met de X870 chipset - Na grondig onderzoek blijken er maar weinig verschillen te zijn voor de modale gebruiker - Prijs / functionaliteit is de MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI een No Brainer :-)
Jarenlang een B450 Tomahawk gehad en deze opvolger stelt ook niet teleur. Veel functionaliteit voor een mooie prijs. Enkel de heatsinks voor de M.2 slots (behalve de eerste met de hendel) zijn nogal wat omslachtig.