€ 1.948,95 bij Office Centre

Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 8 mei 2025

LG UltraGear 45GX950A - 5k-superbreedbeeldmonitor voor veeleisende gamers

De LG UltraGear 45GX950A is de gaafste gamingmonitor van dit voorjaar, maar zeker niet in alle opzichten het perfecte scherm. De monitor combineert een superbreed en groot 45"-oledpaneel met een hogere 5120x2160-pixelresolutie dan bij eerdere schermen van dit type. LG heeft het scherm voorzien van praktische aansluitingen waaronder USB-C met 90W powerdelivery, en de leuke dualmodefunctie, waarmee je kunt switchen tussen een hogere resolutie en een hogere refreshrate. Gebruikelijke voordelen voor een oledscherm zijn een oneindig hoog contrast, goede kijkhoeken en uitstekende responstijden. In de kleurafstelling laat de 45GX950A steken vallen; die is voldoende, maar minder goed dan bij andere high-end gamingmonitors. Jammer genoeg is het scherm voorzien van een aantal niet uitschakelbare anti-inbrandfuncties, waaronder een functie die de hoeken van het beeld soms sterk dimt, en een functie die de helderheid van gekleurde logootjes zichtbaar vermindert. Waar LG ook geen punten mee scoort, is de relatief korte inbrandgarantie van twee jaar. Dat terwijl de 45GX950A zelfs in vergelijking met andere bijzondere monitors erg duur is. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
29 april 2025 Rapporteer

Had er meer van verwacht. Veel issues die niet permanent opgelost kunnen worden.

Pluspunten

• Kleurweergave
  • Zwart = zwart

Minpunten

• 800R curve te extreem
  • Banding zichtbaar door curve (bekend probleem met curved WOLED)
  • Tekst slechter leesbaar dan op een TN/IPS
  • Coil whine wanneer de monitor uit/in standby staat
  • ABL dimming te agressief en met geen manier permanent uit te zetten
  • Gammele bevestiging

1 van 5 sterren (Waardeloos)
PTR
8 mei 2025 Rapporteer

Prachtig gamingscherm, mits je een dikke gpu hebt.

Pluspunten

• OLED zwart contrast
  • 45 inch 800R is een onderdompeling van heb ik jou daar
  • 5120x2160
  • usb-c met pd voor de laptop
  • Matte schermcoating

Minpunten

• Kinderziektes (CPC, DP2.1 issue ism nvidia)
  • Speakers mwoah
  • Wel wat duur
  • VRR in windows irritant

9 september 2025 Rapporteer

Enorm mooie resolutie en prachtig om mee te gamen maar ook ideaal is om mee te werken. Helaas zorgt de anti inbrand opties daarintegen juist voor visuele vlekken en irritaties waardoor je misschien nog beter even kan wachten op een volgende generatie.

Pluspunten

• Prachtige game ervaring
  • Mooie curve
  • Oled

Minpunten

• Minder helder dan lcd
  • Anti-inbrand methode voelt als vlekken op je scherm
  • Youtube in het klein openen laat rest van beeld in felheid verandere

Product gekocht

LG UltraGear OLED 45GX950A-B Zwart

Dit is mijn eerste OLED moninotor, hiervoor had ik een LG 38GN950 IPS. Ook geen misselijke.

De LG 45GX950 is echt een fantastische upgrade! Het moet gezegd dat hij wel wat calibratie nodig heeft als je hem uitpakt. Tekst zag er bijvoorbeeld belabberd uit in het begin, maar na windows ClearType Text Tuner gedraaid te hebben is het wat mij betreft vergelijkbaar met wat ik eerst op IPS had.

Verder is het beeld uniform, geen vlekken, geen helderheidverschillen, geen verkleurbanden. Echt perfect!

Tijdens werken gebruik ik de 'Reader' mode die langdurig gebruik prettiger voor de ogen maakt.

Voor games gebruik ik 1 van de HDR Game modes, ietsje getweakt zodat de kleuren wat warmer zijn. Spellen als The Last Of Us 2, Doom Eternal en KCD 2 zijn op deze resolutie en grootte echt een feest voor het oog, heerlijk!

Kost wat maar dan heb je ook wat.

Pluspunten

• OLED!
  • Lekker groot
  • Resolutie
  • Zware, stabiele stand
  • Makkelijk in elkaar te zetten
  • Strak design, geen puberale RGB elementen

Minpunten

• Duur
  • Zwaar systeem nodig om echt goed te kunnen gebruiken
  • Ingebouwde speakers zijn wmb waardeloos

6 juni 2025 Rapporteer
Product gekocht

LG UltraGear OLED 45GX950A-B Zwart

Geen enkel scherm is perfect.
Ook deze niet.
Maar voor mij goed genoeg om de maximale score te geven.
Ik gebruik het scherm praktisch en alleen voor gaming.
De VRR flickering in de donkere grijstinten heb ik nog niet gezien. Dit wordt vaak getriggerd door snel wisselende framerates, maar die heb ik niet echt

Pluspunten

• zeer degelijke constructie
  • zeer mooi beeld
  • gaming wordt echt immersive

Minpunten

• kleine wiebel
  • niet perfect

Heb jij ook een LG UltraGear OLED 45GX950A-B Zwart?