€ 143,99 bij NBB.com

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
6 december 2021 Rapporteer

Prima machine met goede support. Ik kocht deze als Docker / Linux machine voor thuis (DBs, home automation, Matrix server, etc etc) en om mijn "oude" NUC7 i3 te vervangen. Ik draai hem met een Samsung 980 Pro en Ryzen 7 5700G.

Pluspunten

• Makkelijk te installeren
  • Goede koeling
  • Goede support

Minpunten

• geen wifi?

21 september 2022 Rapporteer

ASRock DeskMini X300

Hele fijne barebone voor mijn woonkamerdesktop, gecombineerd met een AMD Ryzen 5 5600G Boxed en een BT/Wifi module.
Perfekt kompakt systeem waar ik ook nog een game op kan spelen.
Ook makkelijk om mee te nemen.

Pluspunten

• Kompakt
  • Stil
  • Zuinig

Minpunten

• Antennes BT en wifi steken flink uit

22 januari 2024 Rapporteer

ASRock DeskMini X300

Blijft 1 van de beste kastjes voor een thuisserver (heb de A300 ook ooit gehad). Hier vervanger voor een NUC. Ingezet in combinatie met een 5600G zoals veel mensen. Het kastje is makkelijk te openen en de spulletjes gaan er makkelijk in. Het standaard meegeleverde koelblokje voor de CPU is wel ondermaats. Vervanging door de Noctua NH-L9a-AM4 is aan te raden voor wat lagere temperatuur (en hogere boost). Je hebt gewoon desktopprestaties in een mini kastje.

Pluspunten

• Plaats voor 2 NVME SSD's
  • Plaats voor 2 2,5" SSD's
  • Formaat
  • Efficiente adapter meegeleverd
  • Relatief zuinig (voor een AMD-systeem)

Minpunten

• Laatste biossen allemaal 'beta'
  • Standaard koelblokje ondermaats
  • Veel CPU-koelers passen niet
  • Geen Curve Optimizer beschikbaar voor minder verbruik (bios)

19 april 2023 Rapporteer

ASRock DeskMini X300

Mooi klein en compact kastje die veel (cpu) power in huis heeft. Gekoppeld met 5600G en 2x8GB 3200MHz ram werkt out-of-the-box met bios versie 1.70. Aan te raden is om een Noctua NH-L9a-AM4 erbij aan te schaffen die beter koelt en ook beter past in de kast. Minpunten zijn dat er weinig USB poorten aanwezig zijn, er een VGA aansluiting op zit (had liever 2 extra USB poorten gehad, er zit ook al HDMI en DP op) en verdere extra's apart moeten worden aangeschaft, zoals een Wifi kaart, extra USB aansluitingen, VESA mount of rear audio cable. Dat maakt echter wel dat je deze mini pc kan samenstellen naar je eigen wens en smaak.
De eerste boot gaf geen beeld met mijn eigen monitor (merk Iiyama, geprobeerd via HDMI en DP) maar op beeldscherm van huisgenoot (AOC) wel. Daarna geen problemen meer mee gehad, had te maken met installatie ram/cpu

Pluspunten

• Prijs
  • Mogelijkheden
  • Formaat (1.9L)
  • Met goede koeler: stil
  • 3x SSD aansluitbaar
  • Perfecte home office / media pc

Minpunten

• Keuze in aansluitingen niet optimaal
  • Kan niet in slaapstand
  • Installatieproblemen

22 februari 2023 Rapporteer

ASRock DeskMini X300

Heel fijn pc'tje. Voldoet met een Ryzen 5 5600G en Noctua NH-L9a-AM4 perfect aan mijn eisen. Stil, rap genoeg voor mijn gebruik (ik game nooit). Makkelijk te assembleren en muisstil.
Standaard heeft hij geen wifi en bluetooth. Dat eerste heb ik niet nodig en voor bluetooth heb ik een USB ontvangertje van een paar euro gebruikt. Het kan ook met een M.2 kaartje natuurlijk.
Als ik een nadeel moet noemen: standaard heeft de DeskMini geen fatsoenlijke audio-aansluitingen. Nu opgelost met een USB-speakersetje en anders pak ik mijn Behringer UCA222 er wel bij. Voor een simpel office-pc'tje kun je de ASRock audiokabel bijkopen.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Stil machientje
  • Klein

Minpunten

• Geen audio-aansluiting

8 januari 2022 Rapporteer

ASRock DeskMini X300

Bouwkwaliteit erg goed. Makkelijke montage dankzij bijgevoegde handleiding. Perfect voor een home server met bijv. Proxmox. Draait erg stil met een Noctua NH-L9a-AM4 koeler. Bijgeleverde koeler niet uitgeprobeerd.
Zelf ben ik voor de Ryzen 5 5600G gegaan met 2x Crucial CT16G4SFRA32A , 256Gb nvme en 2x Samsung 870 QVO 1TB.

Pluspunten

• Erg stil met Noctua koeler
  • Erg compact
  • Mogelijkheid tot een WiFi module

Minpunten

• Geen 2,5Gbps Ethernet

Heb jij ook een ASRock DeskMini X300?