De Samsung 870 QVO 4TB en 8TB presteren zeker in deze capaciteiten heel behoorlijk. Alleen bij langdurige zware belasting komen de inherente zwaktepunten van qlc-geheugen enigszins tevoorschijn. De prijzen zijn met minder dan 10 cent per GB uiterst scherp, wat beide modellen een Great Value-award oplevert. Lees verder »
Gekocht voor de 69 euro prijs welke hij nu heeft, vind ik een acceptabel bedrag voor 1TB aan snelle opslag.
"SSD" is een groot woord in dit geval. De snelheden zijn maar twee keer zo snel zijn als van een HD, dat is vergelijkbaar met een eMMC. In feite haalt hij maar de halve SATA snelheid. Zelfs voor 69 euro te duur @ halve SATA speeds. Degradatie ?
Deze 870 QVO leek me een goede 2e ssd voor mijn laptop. Welke met een 1TB WD m.2 toch krap werd in de ruimte. Tegen beter weten in deze SSD gekocht en hij valt erg tegen. Bespaar je de miskoop en geef ietsjes meer uit aan een fatsoenlijke SSD.
Ik heb er mijn OS op gezet en een aantal virtuele machines. Het OS boot lekker snel, en ook de VMs draaien een heel stuk sneller dan vanaf HDD. Alleen als ik veel data (>1GB, dat is dan ook de grootte van het DRAM cachegeheugen) naar de SSD schrijft wordt het ineens een stuk langzamer, nog langzamer dan naar HDD zelfs. Maar bij normaal gebruik raakt het cachegeheugen niet zomaar vol, en is hij dus lekker snel. Gezien de prijs/prestatieverhouding is het wel een aanrader, als ik er nog één bij zou kopen dan zou het weer deze worden, alleen een grotere versie.
Fijne schijf. Fatsoenlijk in de Xbox gebouwd. Niks te klagen
Doet wat ie moet doen. Gaat al een aantal jaren mee.
Leest wel rap, maar schrijven zakt in bij erg grote bestanden. Zelfs in een raid5 array van 4 stuks op een perc h700 niet meer dan 200Mb/s write bij meedere gigs transfer.
eerder voor opslag dan voor werkdisk
Had beter EVO's kunnen nemen
Prima dataschijf voor weinig geld. Slimme QLC technologie waarbij iedere bit in eerste instantie in 1 cel weggeschreven wordt, waarna de SSD dan van 4 cellen dan weer 1 cel maakt. Als C: schijf kun je beter een paar tientjes meer uitgeven en een EVO-type nemen.
Helaas ontzettend trage schrijfsnelheden, er zijn veel snellere 1TB SSD's voor deze prijs te vinden.
prima ssd voor een notebook of pc. Niet d esnelste en qlc geheugen blijft wat mij betreft toch minder dan TLC. Maar verder een prima SSD
is een goede SSD voor vergelijkbaar weinig geld. Snel en simpel