![]() |
Review - Philips Hue Play hdmi Sync Box - 'Ambilight' voor iedere tv Signify, het bedrijf achter Phillips Hue, heeft een kastje uitgebracht waarmee de welbekende Hue-rgb-ledlampen kunnen worden aangestuurd. Hiermee kan je dus elke televisie van een soort Ambilight voorzien zonder zelf te hoeven knutselen. |
Gemiddelde gebruikersscore
Mooie lamp en integreert in Smart-Homes.
Ik heb de lamp zonder Hue Bridge/Hub in Home Assistant gekoppeld via Zigbee2MQTT.
Prima&snelle lichten, die - als je wil - ook syncen met de beelden op je tv of monitor.
Daar betaal je wel voor. Werken stabiel en betrouwbaar. Relatief makkelijk te installeren. Goed uitbreidbaar in HUE eco systeem. Zie de link hieronder naar mijn video met de complete Nederlandstalige review.
Goed product met veel opties. Aan de prijs
Ik heb deze lampen vooral voor ambilight gekocht. De ambilight werkt vrij goed maar heeft wel wat beperkingen:
1) Max helderheid van de lampen is lager wanneer je ambilight aanzet via Hue Desktop. Hierdoor is de ambilight niet bepaald zichtbaar wanneer je kamer veel daglicht heeft. In het donker ziet het dan wel fantastisch uit.
2) Ambilight werkt niet met streaming services zoals Netflix. Met de XBOX werkt ie ook niet omdat je daarvoor een sync box voor nodig hebt wat erg jammer is gezien de prijs.
3) De ambilight negeert de blue light filter waardoor wit licht witter is dan wat je op je scherm ziet.
In het begin crashte de Hue Desktop app bij mij erg vaak waardoor de ambilight niet meer werkte, maar na contact met de klantenservice hebben ze mij een beta versie v.d. app gegeven (lost probleem op van MacOS) en deze werkt prima.
Geweldig licht, geeft een heel gezellig gevoel als je het achter een scherm zet. Het kan ook rustgevend zijn dat licht natuurlijk aan de kleur die je instelt.
Mooie lichtbalk waar voldoende licht afkomt. Verwacht niet dat je met deze lichtbalk een hele muur kan verlichten. Dat is niet mogelijk. Het enige wat ik jammer vind is dat het voetje bij de lichtbalk niet wit is maar zwart.
Na veel twijfel gekocht. Geen spijt van!
Zelf heb ik ze achter mijn beeldschermverhoger omhoog gericht liggen. Ze zijn ook achter op een beeldscherm te monteren.
De lampen zijn "los" te gebruiken of via sync voor films/gamen.
De bridge is wel nodig! En de set is tot 3 lampen uitbreidbaar.
mooie toevoeging met gamen
Getest met Black Ops 4, Battlefield 1 en een natuurfilm. De lichtbalken reageren snel en de kleuren zijn goed. Vind het een toevoeging voor het gamen en het kijken van films, maar zou ze niet kopen om een ruimte verlichten. Daar zijn ze te duur voor.