Door Femme Taken

Architect

Energie vergelijken in de Pricewatch - Development-iteratie #105

02-05-2017 • 12:41

130 Linkedin

Onze developers hebben iteratie #105 opgeleverd. In deze sprint lag de focus op het integreren van een energievergelijker in de Pricewatch en het implementeren van de W3C Push-api.

Energie vergelijken in de Pricewatch

Uit gebruikersonderzoek op Tweakers bleek dat er onder gebruikers interesse is in het kunnen vergelijken van diensten. In de afgelopen tijd hebben we onderzocht hoe we dit het best beschikbaar kunnen maken in de Pricewatch. Bij de ontwikkeling van deze categorie is Tweakers de samenwerking met Pricewise aangegaan. Pricewise heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als vergelijker in de categorie diensten en verzorgt de volledige afhandeling na het afsluiten van een contract.

Als eerste stap in het kunnen vergelijken van diensten is het vanaf vandaag mogelijk om in de Pricewatch energieleveranciers met elkaar te vergelijken en zo het beste aanbod te vinden, in de vertrouwde Tweakers-omgeving. Net als bij het vergelijken van producten kun je gebruikmaken van een uitgebreide reeks filters, om zo de levancier te vinden die het best past bij jouw woonplaats en verbruik.

Pushnotificaties

Onze developers zijn al een paar sprints bezig met de implementatie van de W3C Web Notifications-api. Met behulp van pushnotificaties kun je notificaties van Tweakers direct in bepaalde browsers en mobiele apparaten ontvangen, ook als Tweakers niet openstaat. De W3C-api wordt ondersteund door Chrome, Firefox en Opera. Apple heeft helaas zijn eigen systeem voor Safari op macOS en helemaal geen oplossing voor iOS, waardoor we deze platforms niet kunnen ondersteunen.

Inmiddels hebben we een werkende implementatie, waarvan we de losse eindjes in de komende sprint(s) aan elkaar gaan knopen om zo tot een eerste release te komen. In de onderstaande screen-capture zie je hoe testgebruiker UltraUser in Safari, via de mention-tag, gebruiker Femme aanhaakt in een forumtopic. Direct daarop ontvangt gebruiker Femme in Chrome een pushnotificatie.

En verder...

 • hebben we een bug verholpen die tot gevolg had dat het abonnee-icoontje van een gebruiker niet meer zichtbaar was na het verlengen van een abonnement;
 • hebben we de Shopreview-index responsive gemaakt;
 • hebben we de StreamOne-player opgewaardeerd naar een nieuwe versie die over een verbeterd tandwielmenu beschikt;
 • hebben we een gênante bug verholpen die ertoe leidde dat bij het verwijderen van een avatar juist deze als actieve avatar werd ingesteld.

Community pick

In de komende sprint hebben we weer tijd om een community pick te bouwen. Stem in de onderstaande poll op de functie die je het liefst toegevoegd zou zien. De populairste functie wordt gebouwd en de minst populaire wordt als won't fix uit onze backlog verwijderd.

Welke feature wil jij laten bouwen in iteratie 106?

Filteren op ouderdom in Vraag & Aanbod-advertentielisting
28,7%
Notificatie bij bod op veiling aan eigenaar van V&A-advertentie
25,0%
Quoteknop toevoegen aan toolbar in reactieformulier
24,3%
Forumposts met thumbs-up beter herkenbaar maken
22,1%

Aantal stemmen: 1.410. Deelname gesloten op 22-05-2017 16:55. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (130)

Wijzig sortering
Voor de mensen die niet precies weten wat de opties van de pol inhouden. Sommige opties hebben ook een topic lopen in MF:Verder mis ik het in het overzicht, maar volgens mij is Notificatie als iemand anders jouw post wijzigt inmiddels ook geïmplementeerd. Ik kreeg ik ieder geval laatst een notificatie dat mijn post was aangepast door een Moderator.

Verder wel erg mooi dat de Push Notificaties eraan zitten te komen. Alleen jammer dat Edge niet ondersteund wordt, wellicht is het ook handig dit te vermelden in de tekst?

[Reactie gewijzigd door rens-br op 2 mei 2017 14:02]

Op Edge zal het over een tijdje wel gaan werken want het is in ontwikkeling. Voor webkit (Safari) is dit nog niet in ontwikkeling. Apple lijkt de ontwikkeling van nieuwe features die websites te veel op apps doen gaan lijken stopgezet te hebben misschien omdat ze willen voorkomen dat straks de App Store gedeeltelijk overbodig wordt. Bijna alle features voor progressive web apps worden niet ondersteund door webkit en staan niet op de planning.
Je kan push notificaties aanzetten in edge op laatste build van Windows (via about:flags). Onder Service Workers staat dit. Ik neem aan dat dit dan met dat aan ook gaat werken, tenzij de standaard net iets anders geïnterpreteerd wordt.

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 2 mei 2017 22:32]

Als Edge netjes aan javascript een ServiceWorker toelaat, met Notifications en een PushManager, dan zou het vanzelf moeten werken. Zoniet, dan hebben ze het anders geimplementeerd dan de handleidingen voor Chrome en Firefox aangeven.

Het is in ieder geval niet zo dat onze code naar browsers kijkt, alleen naar de benodigde functionaliteit in Javascript. Als of zodra Edge dat ook ondersteunt, dan werkt die vanzelf ook.
Wat is de toegevoegde waarde van de energievergelijker ten opzichte van de website van Pricewise zelf? Ik zie geen enkele toegevoegde optie en geen extra informatie. Alleen de opbouw van de pagina is anders. Of krijgt tweakers nog een commissie per contract wat via de vergelijker gesloten wordt? Dat zou het interessant maken om tweakers te steunen. :)
Op dit moment is de samenwerking idd gewoon een iframe en we krijgen een mooie beloning voor iedere afsluiting die via ons gerealiseerd wordt. Daarmee bieden we nu een service die (in onze ogen) goed aansluit bij de behoeften van onze community / bezoekers.

We zijn overigens ook bezig met een triple play / internet vergelijker, ook via Pricewise, deze zullen we vermoedelijk deze zomer lanceren, mede afhankelijk van de learnings van deze energie vergelijker.

Het argument om Tweakers te steunen klinkt ons btw als muziek in de oren ;)
Goed om te horen dat jullie hier zo open in zijn! Ik gebruik de Pricewatch altijd met veel plezier, omdat het gewoon super goed werkt.

Diensten toevoegen is in mijn ogen dan ook super en fijn dat er voor jullie een beloning tegenover staat. Na de internet vergelijker, komen er dan ook Autoverzekeringen, Zorgverzekeringen en Woonverzekeringen bij?
We twijfelen heel erg over bredere verzekeringen zoals jij die noemt. Aan de ene kant is er natuurlijk niets op tegen, dus als service is het te verdedigen. We hebben energie en internet vergelijken wel bewust gekozen omdat deze dicht bij onze kern liggen.
Dat kan ik mij inderdaad voorstellen. Maar ik had het dan logische gevonden om eerst de internet vergelijker toe te voegen en daarna Gas en Energie. Beide onderwerpen vind ik net zo min met Tweakers te maken te hebben als alle verzekeringen.
We hebben lang overwogen om internet vergelijken eerst te doen, die categorie ligt i.m.o. nog iets dichterbij ons dan energie. Maar dit is op deze manier een mooie pilot, achter de schermen wordt al gewerkt aan een internet vergelijker.
Helder! Bedankt voor de antwoorden en deze welkome feature!
Ik zie dan liever iets in de vorm van tv abonnementen. Momenteel is dat iets wat men jaarlijks onder de loep neemt en het zit ook dicht in de buurt van de telefoonabonnementen. Ik hoop dat een tv-abonnement vergelijker er ook nog bij komt in de toekomst :D
Het lijkt mij dat de TV vergelijker onder de dezelfde noemer valt als triple play / internet vergelijker, dus dat deze er wel aankomt.
Vul het aan met Quad-play, zodat je ook weet wat je korting wordt icm Ziggo, KPN, Telfort, etc, dan is het een prijsvergelijker die momenteel nog niet beschikbaar is in Nederland.
Stel je moet een mobiele telefoon abonnement afsluiten en ook op zoek wil gaan naar een triple play pakket, dan moet je nu nog naar 2 aparte abonnementen zoeken. Tevens geven ze onderling niet aan wat de totaalprijs zou zijn als je alles zou combineren via 1 aanbieder. Dit kan namelijk leuke extra's opleveren, waardoor je goedkoper uit bent.
Dat lijkt mij inderdaad een leuke toevoeging, die ze hopelijk willen gaan toevoegen. Maar ik verwacht dat Pricewise dat dan eerst moet maken.

Zeker nu KPN (met compleet), Vodafone en Ziggo combinatie en T-Mobile met Thuis en Mobiel gecombineerd kunnen worden.
lijkt me niet moeilijk om toe te voegen, echter is het denk lastiger om een contract op te stellen met bijv. pricewise.
Oftewel PriceWise en Tweakers profiteren van deze marketing (het mag gewoon geen vergelijk meer heten)

Bij de Pricewatch had je nog enig idee dat het echt voor het vergelijken was en je hier objectief gewoon iets vond, maar met op deze manier energie vergelijken (en het contract afhandelen) zijn jullie gewoon een verkoop website en gooi je imho je imago te grabbel.
Beide diensten (Pricewatch en Pricewise) zijn volledig onafhankelijk, als dat niet zo was zouden we zeker niet met hen in zee gaan.

We zijn volledig transparant dat het een iframe is en dat Tweakers een beloning krijgt voor iedere afsluiting, een zogenaamde cost per sale (cps).
Maar je gooit het wel op tweakers omdat hier schijnbaar markteting technisch een doelgroep te halen is, als het toch compleet onafhankelijk is wat heeft het dan hier te zoeken...
Dat is zeker waar, maar dat is ook de reden waarom hier banners draaien, fabrikanten en retailers met ons acties willen opzetten en zelfs waarom men in de Pricewatch wil worden opgenomen.

We zijn onafhankelijk in onze redactie en in onze vergelijker, dat is cruciaal voor onze betrouwbaarheid, daar staan we voor. Dat we in volledige transparantie merken en partners een kans bieden om hun marketing te bedrijven is alleen maar mooi, daarmee verdienden wij een gezonde boterham en kunnen we hopelijk nog vele jaren voortbestaan.
Op dit moment wil ik hem niet gebruiken, omdat je niet kunt filteren op 100% groen. Jammer. Blijkbaar kan dat alleen bij energievergelijken.nl
Interessant gegeven, zal eens bespreken met Pricewise waarom ze dat niet doen en of we daar iets aan kunnen doen. Over het algemeen zijn Tweakers early adopters (sorry voor de marketing term) op het gebied van energie zuinig leven. Tnx voor je inzicht!
Een internet vergelijker klinkt mij als een goed idee.
Omdat het direct bij de doelgroep van deze site past
Ik hoop daar snel iet van te kunnen zien
"Het argument om Tweakers te steunen" klinkt me als dat Tweakers zich nog een beetje voor probeert te doen, als de oude non-commerciele Tweakers.

Een vrijwilligers website, kan steun gebruiken; een commerciele website moet gewoon verdienen. En dat doet Tweakers denk ik voldoende.
'Steunen' was het woord dat struukkel gebruikte, ik reageerde daarop.

Feitelijk heb je gelijk.
Pricewise? Dat verklaart waarom je niet kunt selecteren op 100% groen.
Anoniem: 100386
2 mei 2017 12:51
Bij de meeste prijsvergelijkers op internet bekruipt je het gevoel dat ze op een of andere manier door de energiemaatschappij(en) worden gefinancierd (de sponsor staat altijd bovenaan de lijst, of heeft een opvallende kleur/kader etc. midden in de lijst). Daardoor ontstaat het gevoel dat de vergelijker niet neutraal is.

Opvallend daarbij is ook dat je bij elke energievergelijker weer een ander advies krijgt, ookal zijn de ingevulde waardes gelijk.

Mijn tip zou zijn om de opzet / het uiterlijk / de tekst van het systeem zo te maken dat het de neutraliteit uitstraalt, en dus een tevreden gevoel oproept bij de gebruikers ervan.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 100386 op 2 mei 2017 12:55]

Dat gevoel had ik ook. En het werd versterkt toen ik op PriceWise eerst mijn huidige leverancier invulde en alle andere toen goedkoper bleken, maar na wisseling naar een andere leverancier (in de vergelijker dan), was mijn huidige ineens ook een stuk goedkoper. Wat?! Bij overstappen krijg je tijdelijk een premie, waardoor je huidige leverancier altijd minder voordelig lijkt. Overstappen wordt beloond, een trouwe klant blijven niet, dat is jammer.
Anoniem: 100386
@Nord2 mei 2017 13:07
Klopt. Wij moeten voor 1 juni weer kiezen. Ons 2 jarig contract loopt af. Bellen naar de huidige club levert in ons geval ook weer een 'blijf bij ons korting' op. Dan is die toch weer goedkoper.

De goedkoopste in de vergelijker is toch duurder op die manier ....
Ja, dat heb ik ook geprobeerd. Alleen was het nieuwe tarief met de blijf-bij-ons korting duurder dan het daarvoor was. Overstappen was een betere kWh prijs en nog een welkomstbonus.

Overigens kon dat alleen als je overstapt via de prisjvergelijker. Als je direct naar je nieuwe leverancier gaat dan krijg je een slechtere prijs.

Dat heeft mij zeer verbaast. In principe zou dat onmogelijk moeten zijn. Er zit immers een partij tussen. De enige reden waarom dit zou kunnen werken is omdat er iemand binnen de energiemaatschappij een kickback krijgt van de energievergelijker en dit in stand houd terwijl er voor de energiemaatschappij minder inkomsten overblijven.


Heel vreemd dit en eigenlijk onwenselijk. Het doet bij mij in ieder geval de fraude alarmbelletjes rinkelen.
Edit: om niet misbegrepen te worden. Het gaat er niet om dat de vergelijkingssite er niets aan mag verdienen. Dat is in principe prima. Het gaat er om dat de energiemaatschappij niet dezelfde aanbieding mag doen als via de vergelijkingsite. Dat betekend (of kan betekenen) dat er iemand binnen de energiemaatschappij een belang heeft dat niet de energiemaatschappij dient.

[Reactie gewijzigd door Indoubt op 2 mei 2017 13:48]

Via de officiele websites krijg je nauwlijks goede kortingen. Dat komt gewoon omdat mensen die direct via de leverancier bestellen duidelijk niet verder zoeken; dan kun je net zo goed meer vragen.

Altijd eerst vergelijken, liefst nog via een paar verschillende sites! En daarna ook nog even bellen met je huidige leverancier natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door i7x op 2 mei 2017 15:13]

Ik heb dat al een paar jaar bij Essent. Blijven zitten direct is niet interessant. Blijven zitten via vergelijker levert hetzelfde op als overstappen. Kost ze meer geld lijkt mij. Maar goed, ik heb mijn doel behaald.
Alleen nieuwe klanten krijgen korting, daar houd de vergelijking rekening mee, zoals hoerboven gezegd, even bellen met je huidige leverancier levert je vaak diezelfde welkomst bonus op.
Is die welkomst bonus trouwens inmiddels al een echte korting?
Of zijn het nog steeds kortingsbonnen op producten die je anders niet zou kopen? Een paar jaar geleden heb ik gebruik gemaakt van mijn recht om binnen 14 dagen te annuleren, omdat ik mijn bonus kreeg in de vorm van korting op amusementsparken en benzine tanken op de snelweg.

Sindsdien meld ik me eerst maar eens aan bij de inkoopactie van vereniging eigen huis. Eerst eens kijken wat daar uit komt. Er zijn al meer verenigingen die dit soort acties doen.
Consumentenbond heeft er ook 1. Tot nog toe is het bij ons op basis van het totaal. Overstappen is telkens goedkoper dan het 'blijf' aanbod. Overigens krijgende steevast een 'mooie aanbieding' een paar maanden voordat de aanbesteding van de consumentenbond weer start. Niet op in gaan want het was ook steevast duurder dan het aanbod via de consuentenbond. Eigenhuis begint nu weer, loopt ca 6 maanden uit de pas ten opzichte van de CB geloof ik.
En dat terwijl de 'ingebouwde' energievergelijker van Tweakers een iframe van PriceWise is...
Dat is zeker jammer, maar dan moet je het spel maar mee spelen en veranderen van leverancier zo gauw je terug valt op het standaard tarief.
Dat komt door de "welkom bonus", pricewise onderhandeld ook met leveranciers zodat je goedkoper uit zou moeten zijn dan zonder tussenkomst van pricewise.

Tuurlijk betalen de leveranciers de site om in de lijst te komen staan, ze moeten toch ergens geld aan verdienen.
Overstappen loont bijna altijd. Ik stap altijd over als het kan. Een maatschappij maakt verlies met mij als klant; ik verbruik weinig 80 euro p/m en pak snel 100 euro p/j korting. Tel daar de kosten van het aansluiten en afsluiten bijop.
Nee, ik als klant ben niet lonend. Ik neem alleen 100% duurzame Nederlandse energie af; prijs is dan iets minder belangrijk voor de klant. Maar er is genoeg concrrentie: van de bron, qurrent, greenchoice, windunie en "nuon" bijv. Maw het loont altijd.
Dat komt doordat je provider je vaak geen nieuwe aanbieding doet als je al klant bent. Als je een andere leverancier invult, dan kan je huidige provider inderdaad goedkoper zijn, maar dan bestaat de kans dat je die aanbieding niet mag gebruiken.

Ik ben benieuwd of ik straks via de Pricewatch echt goedkoper uit zou zijn in vergelijking met bijvoorbeeld gaslicht.com. Ik ga dit zeker testen, want ik stap in principe elk jaar over (of ik verleng als mijn huidige aanbieder een interessant aanbod heeft).

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 2 mei 2017 14:57]

En je denkt dat het zo bij tweakers niet zo werkt? Allemaal werken ze hetzelfde hoor. De pricewatch van tweakers is daar niet anders in dan andere vergelijkers.

zolang een energieleverancier of product aanbieder niet betaald voor zijn clicks/leads zal die ook niet in de pricewatch voorkomen.
als je hier in het overzicht kijkt en vinkje "Toon niet beschikbare producten" aanzet dan zie je Fenor er tussen staan die niet aanvraagbaar is omdat Fenor niet met vergelijkers wil samen werken
Ik snap wat je bedoelt, echter is het in de energie markt niet zo erg als in de zorg vergelijkers. Het grote verschil zit hem in de deals die de vergelijkers sluiten met de energie leveranciers. Hieruit komt voort dat voor elke sale die via de vergelijker binnen komt de vergelijkingswebsite en x bedrag krijgt.

Daarnaast is het bij EasySwitch zo dat als je verbruik veranderd er ook weer andere leveranciers boven aan komen:

Stroom H 1900 / L 1200 en gas 1100
Stroom H 2500 / L 1200 en gas 700

Daarnaast zijn er kleine leveranciers die echt de kosten aan het verlagen zijn om zo weer de goedkoopste te worden.
In Belgie zijn daar regels voor zodat allen quasi dezelfde resultaten (zouden) moeten geven.

[charter]
Leuk dat je leveranciers kunt vergelijken, maar zou het niet ook handig zijn om er een netto besparing bij te zetten, dus zonder die welkoms bonussen?

In mijn situatie word er bij de meeste gezegd dat ik evenveel bespaar als dt de welkoms bonus is. Netto besparing is dan 0. Bij sommige is het zelfs zo dat ik minder bespaar dan de welkoms bonus. Netto bespaar ik dus een negatief bedrag, of te wel ze zijn duurder.

Misschien met een kleurtje aangeven dat de netto kosten per jaar lager, even hoog of hoger zijn als de korting positief is.

Wat ik ook wel een interessante feature zou vinden is om auteurs te verwittigen van een feedback topic op hun artikel. Nu word er soms een dag niets gedaan aan een artikel wat foutieve informatie bevat. Ik heb het idee dat het feedback topic niet word gemonitord terwijl issues in het spel en tikfouten topic wel regelmatig worden gelezen en opgelost.

Case in point: Het breath of the wild artikel van 8:00 uur. Feedback topic gestart om 8:30, en om 13:30 heeft eer geen redacteur op gereageerd en is er ook geen actie ondernomen om iets op te lossen.

Gezien kwaliteit van de artikelen mij toch wel een speer punt van Tweakers lijkt zou ik denken dat het redacteuren toch ook wel zwaar weegt om dit soort fouten te corrigeren.

Nu krijg je ook dat er hele discussies in de reacties gestart worden op basis van deze incorrecte informatie en mensen tientallen keren moeten posten dat het bericht onjuist is.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 2 mei 2017 13:39]

Wat ik ook wel een interessante feature zou vinden is om auteurs te verwittigen van een feedback topic op hun artikel. Nu word er soms een dag niets gedaan aan een artikel wat foutieve informatie bevat. Ik heb het idee dat het feedback topic niet word gemonitord terwijl issues in het spel en tikfouten topic wel regelmatig worden gelezen en opgelost.
Je kunt dit nu al doen door een mention te gebruiken. Alle auteurs hebben immers een account en zijn ingelogd. Dus Doe een @usernamevanauteur in het feedbacktopic of in je reactie en de schrijver krijgt een notificatie :)
Dan moet je dus wel de username weten, doorgaan staat er de naam en dan moet je dus eerst gaan zoeken wat de username is.

Ik zou het logischer vinden als ik op de feedback knop druk dat ik dan ook feedback op dat artikel geef. Nu is het gewoon een link naar het feedback topic en moet je de rest maar zelf uit zoeken.
Ik ben het met je eens dat het makkelijker kan en ik ben ook absoluut niet tegen een betere oplossing. Toch wilde ik even aangeven dat het nu al mogelijk is. Al is het nu een soort 'poweruser' feature. Ik waardeer het in ieder geval zeker als mensen mij even in een mention noemen als er iets mis is met een artikel.
Vaak is het dus wel goedkoper met welkom bonus en is het dus ook aantrekkelijk om elk jaar opnieuw over te stappen juist omdat je dan opnieuw die welkom bonus krijgt wel bij dus weer een andere leverancier.

Daarnaast is netto bedrag toch juist het bedrag wat je moet betalen dat is dus inclusief de (cashback) bonus die op de 10/11de maand komt ?
Die welkomst bonussen zijn ook vaag opgezet, als jij denkt meer te verbruiken wordt je bonus hoger. Ook al verbruik je dan minder, dan heb je alsnog het contract met de hogere bonus. Oftewel je kunt altijd het beste hoger inschatten om een hogere bonus te krijgen.

Daarnaast lijkt het me gewoon verstandig om gebruik te maken van 2 vergelijkers om de fouten die jij noemt zelf ook uit te kunnen vissen.

Momenteel is het gewoon bewezen goedkoper om elk jaar te jumpen van energie leverancier vanwege de bonussen. Als je dit goed doet krijg je elk jaar geld terug.
Wel raar dat je huishouden niet groter dan 5 kan zijn? Wij wonden thuis met 8.

Of heeft dat een reden ?
Nee, maar het is dan ook een schattingstool, het beste wat je kan doen is je Jaarrekening van vorig jaar er bij pakken, hierop staat precies wat je verbruikt en zo kan je dus ook gerichter een vergelijking maken.
Heeft vast geen specifieke reden gok ik, maar mogelijk is het verbruik bij 8 personen niet significant hoger dan die van 5? En Wat @xleeuwx zegt; Het is een schattingstool, je hoeft het niet te gebruiken. Je jaarnota is het beste wat je kunt invullen.
Maximaal 10 zonnepanelen vind ik ook wel raar (15 hebben we). Het lijkt er nu op dat het vooral is gebaseerd op daken die op het zuiden staan, terwijl oost + west een prima oplossing is als je stroom op wilt wekken. Uiteraard is het een schatting, maar als je het doet, doe het dan goed :D
Ik ben erg benieuwd naar die notificaties, met name het permissie gedeelte. Mensen worden tegenwoordig zo overspoeld met popups en ongevraagde vragen op een website dat ze als stuiptrekking "nee" klikken zonder het te lezen. Ik ben dus benieuwd hoeveel mensen notificaties gaan toestaan.
Pushnotificaties zul je kunnen aanzetten via een switch in de notificatie-overlay. We gaan je dus niet zomaar lastig vallen met popups.
Waar ik op doel is dat om uberhaupt notificaties te sturen, de browser eenmalig toestemming vraagt aan de gebruiker. Is het antwoord NEE, dan is het dus voor niks gebouwd.
We gaan er natuurlijk wel van uit dat sommige gebruikers het wel toelaten ;)
Als inderdaad niemand het gaat gebruiken zal het zonde van de inspanning zijn geweest.

Wat Femme bedoelt is dat wij pas om toestemming gaan vragen nadat je expliciet hebt aangegeven die push notificaties te willen krijgen. Heb je dat eenmaal gedaan, dan gaan we wel in elke browser die je gebruikt (en waar je ingelogd bent) om toestemming vragen. Mocht je dan toch op 'nee' drukken, dan wordt die specifieke browser niet meer lastig gevallen.
Overigens is dat laatste domweg functionaliteit van je browser, dus daar hoefden we weinig moeite voor te doen.
Ok, op die manier. In feite is dat dus een dubbele opt-in, ben erg benieuwd naar de cijfers.
Ik, als vaste bezoeker van Tweakers, vind het echt een fijne en welkome functie!

[Reactie gewijzigd door rens-br op 2 mei 2017 15:15]

Hoe weet je dat? Het is er nog niet.
Ik krijg notificaties van Whatsapp, Facebook, E-mails maar nog niet van mijn meest gebruikte website. Het is dus super dat dat er nu wel aankomt.
Ondersteund Edge push notificaties niet?

Er is wel API documentatie over te vinden.
https://docs.microsoft.co...ice/web-notifications-api

Blijkbaar is dat toch weer een andere standaard:
http://caniuse.com/#feat=notifications

[Reactie gewijzigd door NIMIC op 2 mei 2017 13:07]

Onze developers zijn al een paar sprints bezig met de implementatie van de W3C Push-api.
is die van microsoft een W3C Push-api?
Nee, van de W3C notification-API.
https://www.w3.org/TR/notifications/

De notification API is bedoeld voor websites en push API voor web apps volgens die W3C specificatie.

Dan zou het logischer zijn om de notification API te gebruiken voor tweakers.
Maar er zullen wel functionele verschillen in zitten die ik niet ga uitzoeken :P.

[Reactie gewijzigd door NIMIC op 2 mei 2017 13:23]

Notificaties werkt alleen als je ergens in een scherm Tweakers open hebt, en dan zouden we dat als uitbreiding op dat gele bolletje rechtsboven kunnen zien.

Push api werkt ook als je browser wel draait, maar je Tweakers niet open hebt. Op mobiel (althans, Android met Chrome) zelfs als die browser niet (echt) open is.
Dat is een andere Api.
De Push Api is sinds juni 2016 "in development".
Zie ook https://wpdev.uservoice.c...gestions/6263693-push-api
Eerlijk, als onderzoek heeft aangetoond dat Tweakerts diensten willen vergelijken dan lijkt het me beter diensten uit de community vergelijkbaar te maken.
Dan denk ik aan PC reparaties, wifi installaties enzovoort, energieleveranciers vergelijkers heb je al zat.
Check, dank je wel :)
Precies wat ik dacht. Energie vind ik nou niet iets waarvoor ik naar T.net zou komen. Vind het een laag tweakers gehalte hebben :+
Grappig ook je energie kunnen vergelijken. Toevallig moet ik hier binnenkort weer induiken om te kijken of een overstap zinvol is. Wat me direct opvalt is dat ik wat zaken mis. Zo zou ik het best wel handig vinden om gewoon op kwh prijs te kunnen zoeken al dan niet kale prijs, totaal prijs etc.

Als ik nu overigens aanvink dat ik een dubbele meter heb dan wordt nu doodleuk het aantal verwachte kwh bij mijn huishouden gedeeld door twee gedaan. Dat is niet bepaald realistisch.

[Reactie gewijzigd door Perkouw op 2 mei 2017 13:02]

Onder de knop aanvragen heb je de knop "Meer Info" daarin klopt je op de tab "Tarieven"

Daarin klik je op "Bekijk kostenspecificatie" en daarin kan je dus alles open klappen en de kwh prijs vinden.

Het is niet ideaal, maar de informatie is wel te vinden :Y)
Dank voor de tip, maar had dit inderdaad al gevonden. En zoals je aangeeft, verre van ideaal ja. :+
Dat zou inderdaad wel meer insight info geven en een echte toevoeging t.o.v. andere vergelijkers. Maar ook bijv. vastrecht verschillen, hetzij alleen als sorteermogelijkheid bovenaan. Bij huidige vergelijkers moet je daar dieper voor doorklikken en kan je niet onderling makkelijk vergelijken daarmee. Verder mis ik de optie nog om bijv. zonder bonus te bekijken, soms wel handig mocht je na 1 jaar de prijs willen bepalen als je blijft bij een leverancier t.o.v. de rest. Overigens reviews staan wel genoemd, maar je kan er (nog) niet op door klikken om ze te bekijken.

Maar ik ben positief en neem aan dat het nog niet helemaal uit gekristalliseerd is. Gewoon wel gaaf dat Tweakers deze service nu ook biedt! d:)b
Helaas doet het "Of vul je verbruik en metertype in" linkje het niet...

Met een huishouden bestaande uit 1 Tweaker en een dubbele meter voldoet de standaard schatting van het verbruik namelijk niet...
Welke browser en OS gebruik je?
Fedora 25 met Firefox 53.0
Thnx, dan kunnen we gerichter testen en bugfixen :)
Inmiddels werkt het (schermpje staat permanent aan). Heb inmiddels ook een overstap via jullie site gedaan :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee