Door Femme Taken

Architect

Categoriebrowser op frontpage - Development-iteratie #101

28-02-2017 • 11:45

53 Linkedin

Onze developers hebben de ontwikkeling van iteratie #101 afgerond. In deze sprint lag de nadruk op de afronding van het automatische-incassoproject. Daarnaast hebben we de categoriebrowser beschikbaar gemaakt op de frontpage.

Afronding automatische incasso

Een week geleden hebben we met succes onze nieuwe abonnementen aangekondigd. Naast nieuwe namen en tarieven introduceerden we de mogelijkheid om abonnementen maandelijks of jaarlijks per automatische incasso te betalen. Vanaf één euro per maand ben je al abonnee en help je Tweakers bij het verder ontwikkelen van het platform en de redactionele content. Honderden tweakers hebben inmiddels een abonnement afgesloten via de nieuwe aboshop.

In iteratie #101 hebben we een paar bugjes opgelost die aan het licht kwamen na de release en hebben we werk verzet op het gebied van het refactoren van de front-end van de aboshop, zodat deze optimaal aansluit bij het nieuwe betaal- en abonnementensysteem.

Categoriebrowser op de frontpage

Om sneller naar categorieën te kunnen navigeren is de categoriebrowser, die je al kent van de Pricewatch, Vraag & Aanbod en de reviewportal, nu direct vanaf de frontpage toegankelijk via een knop naast het zoekveld. We zijn benieuwd naar je feedback op deze aanpassing.

Verbeteren van de mentiontag

In de extra grote community-pick van iteratie #100 kozen jullie massaal voor het bouwen van een mentiontag om een andere tweaker te kunnen aanhaken in een forumtopic. Later bouwden we hiervoor een mooie suggestiefunctie, die tevoorschijn komt na het intypen van een @.

In iteratie #101 hebben we de suggestiefunctie op diverse punten verbeterd. Als het ingevoerde woord geen matches meer oplevert, moest je voorheen het hele woord weghalen en opnieuw beginnen om de suggestiefunctie terug te krijgen. Dat kan nu door met backspace alleen de tekens weg te halen die een match verhinderen. Verder hebben we ervoor gezorgd dat de suggestiefunctie alleen wordt getoond als de @ zich aan het begin van een woord of zin bevindt. Ten slotte hebben we het mogelijk gemaakt om een suggestie te bevestigen met een druk op de tabknop en werkt de functie nu ook in Android. Stap voor stap en geheel volgens het Agile-gedachtegoed komen we zo steeds dichter bij de optimale implementatie.

Knuffel/troost-smiley

Door middel van de toevoeging van een knuffel- of troostsmiley aan ons arsenaal smileys helpen we je om liefde en medeleven te verspreiden in onze mooie community. Je maakt een Knuffel/troost-smiley met de volgende code:

:(:)

Community-pick iteratie #102

In de komende sprint gaan we weer een community-pick bouwen. Omdat we in iteratie #100 en #101 veel tijd hebben besteed aan het bouwen van de mentiontag, bestaat de keuze deze keer uit functies met een beperkte complexiteit. In de onderstaande poll kun je je stem uitbrengen. De twee minst gekozen functies worden uit onze backlog verbannen.

Community-pick iteratie #102

Welke functie wil jij het liefst laten bouwen binnen het budget van vijf punten?<br> Stemmen kan tot woensdag 12:00 uur.

Onderscheid maken tussen koper en verkoper in beoordelingen V&A
33,0%
Mentiontag mogelijk maken binnen reacties onder artikelen
21,5%
Notificatie bij aanpassing van jouw forumpost door modje of medeauteur
18,8%
Tooltip verbeteren voor alle devices (o.a. voor afkortingen)
18,4%
Meer rml-tags aanzetten voor productreviews
8,3%

Aantal stemmen: 1.569. Deelname gesloten op 01-03-2017 12:00. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (53)

Wijzig sortering
Voor veel mensen zal het niet interessant of graag gewenst zijn, maar voor iemand als ik, Foritain, Kanem0chi, pclinde en dergelijke is het natuurlijk érg tof als er wat extra dingen voor de product reviews beschikbaar komen.

We zijn nogal in de minderheid helaas, dus bovenaan komt die wens nooit. Toch zou het tof zijn als jullie dit in overweging nemen, ondanks de weinige stemmen. :)
Voor de volgende iteratie is mijn stem dan voor de RML tags. Ik lees namelijk graag jullie reviews, dus als dat jullie helpt doe ik dat graag.
De twee minst gekozen functies worden uit onze backlog verbannen.
Dus waarschijnlijk kan je hier nooit meer op stemmen :o
Wel als er massaal om gevraagd word, Ik had ook al gestemd voordat ik dit wist namelijk, vindt dat ook een zeer mooie feature.
Inderdaad. De laatste twee vallen af en komen niet meer terug.
Waarvoor dank. Dat waardeer ik enorm! :)
Wat zijn überhaupt deze RML tags?
Dat zijn opmaak-tags voor tekst, zodat je bijvoorbeeld een product-review netjes kunt opmaken.
Om verder op @jape in te gaan, met de RML-tags kun je headers, opsommingen, inhoudsopgaven en nog veel meer maken. Het geeft vaak, mits goed toegepast, een professionele indruk en laat de lezer zien dat de reviewer weet waar hij/zij het over heeft. Daarnaast biedt het ook een beetje overzicht, wat wel prettig leest.
Product knop: Ik vind het leuk dat het kan, ik vind het er ook mooi uit zien, maar ik mis de toegevoegde waarde.
Al het verkeer en de kliks worden gemeten. Blijkt het zo dat niemand die waarde ziet, of een grote minderheid die waarde ziet zal hij of aangepast of weer verwijderd worden :) Hoe dan ook zien we nog steeds dat er mensen zijn die Tweakers kennen als nieuwsplatform en niet weten dat er ook een pricewatch is of meer informatie over producten. Dit is een manier om te kijken of we dat gedeeltelijk op kunnen lossen. We werken Agile dus als je suggesties hebt om er wel waarde aan te voegen horen we die graag!
Het is een vrij algemeen fenomeen dat veel web gebruikers menus en opties niet lezen en doorscrollen naar content. De kans is levensgroot dat dingen die ingeklapt zijn, nooit worden gezien. Om die reden presteren hamburger menus bijvoorbeeld extreem slecht.

Ik kan het linkje even niet vinden, maar er was onlangs een interessante studie omtrent de website StackOverflow. Uit de studie bleek dat vele gebruikers niet eens wisten dat de site uberhaupt een header met menu opties had. En we hebben het hier over gebruikers die er al jarenlang komen.

Ik durf met dus wel aan een voorspelling te wagen: als mensen nu al niet de grote opties in de rode header weten te vinden, zal dat ook niet veel meer zijn in de produkt knop eronder. Een grotere kans van slagen is hem standaard uitklappen, maar dan natuurlijk zo extreem groot.

Maar goed, de tijd zal het leren.
Roepen dat iets wel of niet werkt ga ik niet aan beginnen. Er zijn zo ontzetten veel onderzoeken geweest die aantoonde dat mensen een hamburger menu niet snapte, boeken zijn er over vol geschreven. Ondertussen zijn er net zoveel usability tests als boeken en onderzoeken over hoe ze zijn ingeburgerd (see what I did there) en wel werken. Waar al die boeken mee eindigen is echter "We can't say wetter or not this particular feature will work for you, you only know it when you test it".

Dus laten we naar de cijfers kijken of een dergelijke feature wel of geen impact heeft. Heeft hij dat niet, passen we het aan en evalueren we opnieuw. Werkt het wel kijken we of het eventueel nog beter kan. Dit is een eerste van (misschien) vele stappen.

Hoe dan ook, wij als development hebben hier überhaupt niet veel over te zeggen dus mocht je feedback hebben voor ons product team zien we dat heel graag terug in mooie features. Echter met enkel een voorspelling dat iets niet gaat werken, reken ik niet direct op veel feedback ;)
Ik snap je punt en meten is weten, eens. Toch zijn er ook algemene usability findings en patronen waardoor je sommige tests niet eens hoeft uit te voeren, omdat de uitslag al logisch te beredeneren is. Zoals gezegd, als de enorme rode balk nu al gemist wordt, is het niet erg logisch dat een klein nog minder opvallend knopje daaronder wel opgepikt wordt.

Anyway, de tijd zal het leren.
Toch zijn er ook algemene usability findings en patronen waardoor je sommige tests niet eens hoeft uit te voeren.
Nee, usability patterns zijn er om sneller bij een juiste oplossing te komen. Het is nooit een schot in de roos. Of een pattern werkt voor jouw doelgroep dat moet je altijd testen en meten. Je kunt soms een gok wagen door iets te bouwen waarvan je aanneemt dat het wel zal gaan werken. Soms verandert een nieuwe pattern in een best practice als de gemiddelde internetgebruiker dit als gewoonte gaat ervaren. Maar dan is het nog de vraag waar, hoe, en wanneer je het toepast.
In het geval van Stack Overflow, dit kwam voornamelijk omdat mensen navigeerden met een Google. Ze typen een vraag in bij Google en kijken of de betreffende pagina het antwoord/oplossing bevat die je nodig had. Zo niet, dan ga je terug naar google en pas je je zoekopdracht aan. Kortom, heel andere focus dan navigeren via het menu.

Wij hebben nog steeds een brede doelgroep die ook direct naar de site gaat en de navigatiebalk gebruikt (dit is gemeten), vandaar dat wij aannemen dat zo'n knop voor de categoriebrowser zou kunnen werken. Óf het werkt, is wat Inspector al aangeeft, dat gaan wet dus meten om onze aanname te toetsen.
Is de rode menu balk nu ook wat dieper rood geworden of ligt dat aan mij? :)
Ligt niet aan jou, is iets meer naar rood gegaan en minder naar paars.
Dat is niet de bedoeling en gaan we fixen is bij deze gefixed :)

[Reactie gewijzigd door crisp op 28 februari 2017 12:29]

Hilarisch de nieuwe knuffel emoticon! Cool!
uhm, uhm, ik zie geen nieuw icoon...
Ouch, volgens mij is de spatiëring bij het forum overzicht ineens een stuk milieuonvriendelijker geworden... ;)
Daarmee bedoelende dat er nu ineens weer allemaal (te) veel wit tussen de GOT regels zit. En ja, ik heb al geprobeerd de instellingen Compact/Cozy/Normaal te kiezen, maar dat verhelpt niet het probleem.

Kan iemand me in de goede richting wijzen hoe ik weer, zonder al dat wit, GOT kan gebruiken?
Of is het een nog niet platgeslagen insect (aka bug) en/of works-as-designed? }>

Hmmm, ben blijkbaar niet de enige... Dichtheid: Compact, Cozy of Normaal

[Reactie gewijzigd door ehtweak op 28 februari 2017 12:06]

Kun je een link geven naar het overzicht waarin opeens meer witruimte wordt gebruikt?
Nou.... gewoon alhier: https://gathering.tweakers.net/ (dat is toch 'GOT'?)
Dat is nu veel wijder uit elkaar gespatieerd. Moet veel meer scrollen... :'(

[Reactie gewijzigd door ehtweak op 28 februari 2017 12:08]

Reeds gefixt? Ik heb er in ieder geval geen last van.
Ehhhh, nou, ja en nee. :?

In het hoofdoverzicht van GOT is de spatiëring weer 'gewoon'. Maar kies je een specifiek subforum, dan staat het net zo hard weer wijder uit elkaar...
Dus is wellicht de fix nog niet completed?
In het forumoverzicht wel. Maar voor de rest nog nergens. Zie ook: Forumdichtheid #2.
Lijkt eerder alsof het lettertype kleiner is en spacing boven/onder de topictitel groter is? Ik had eerst ~28 topics op 1 pagina, nu iets van 20-21 nog maar.

Edit, als ik dichtheid sleep lijkt de boven/onder spacing niet te veranderen, die blijft net zo hoog.

Edit, plaatje:
https://tweakers.net/ext/f/DCXtLD6f5282JNdfwkTe04zx/full.png

Forumlijst is aanzienlijk stuk compacter dan topic-lijst.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 28 februari 2017 12:19]

In elk willekeurig topicoverzicht: Mededelingenforum

In het forumoverzicht (https://gathering.tweakers.net/) zorgt switchen naar compact ervoor dat je veel meer op een pagina krijgt, maar in een topicoverzicht lijkt dat niet meer te werken, het verschil tussen normaal, cosy en compact is minimaal.
Klopt het dat je niet kan klikken in de suggestielijst voor de mentiontag? Als ik op een naam klik wordt de tag namelijk niet aangemaakt en volgens mij kon dat eerst wel?
Het hoort wel te werken. Welke browser en welk besturingssysteem gebruik je?
Windows 10 met zowel Chrome als Edge op een Surface Pro 4. Via het touchscreen op een naam klikken gaat het wel altijd goed, echter met het touchpad werkt het maar soms lijkt het...

EDIT: Hmm, kan het iets te maken hebben met hoe lang het aanklikken duurt? Als ik alleen snel op het touchpad "tik" doet ie het niet, als ik echter fysiek de knop indruk doet ie het wel...

Nouja, in ieder geval geen enorm probleem, maar het blijft raar...

[Reactie gewijzigd door Pi0tr op 28 februari 2017 18:20]

@Community-pick iteratie
Zelf vindt ik het jammer dat je de shopreviews niet rechtstreeks kunt bekijken maar alleen via een product dat die shop verkoopt. Vroeger kon dat wel.
Het is nogal weggemoffeld maar je kunt in de Pricewatch Portal via het linkje 'Shopreviews' rechts van de kop 'Populairste shops' naar een listing van shops navigeren. Je kunt daar ook zoeken op de naam van een shop.
Het is nogal weggemoffeld ...
Dat bedoelde ik dus, ik had er dus tot nu toe overheen gekeken.
Wat mij irriteert in de PW is dat er een prijs getoond wordt van een webshop zonder verzendkosten waardoor soms de prijs elders uiteindelijk lager is omdat er bijvoorbeeld geen verzendkosten bij komen. Ook in het vergelijken werkt dat soms zeer vervelend omdat iets wat goedkoper zichtbaar is uiteindelijk weer toch durrder blijkt te zijn.
Zal ongetwijfeld al veel vaker gemeld zijn en/of een goede reden hebben maar voor mij persoonlijk is het wel een irritant dingetje.
In de PW wordt altijd twee prijzen getoond; de basisprijs en de totaalprijs, De basisprijs is de prijs van alleen het product en de totaalprijs is de prijs inclusief verzendkosten en eventuele transactiekosten e.d. Dan kan het alleen voorkomen dat een betreffende webshop de prijs heeft aangepast en dit nog niet aan ons heeft doorgegeven.
We zijn ooit begonnen met slechts één prijs te tonen (die van het product) maar daar kregen we juist reacties op die je nu aangeeft, toen is de totaalprijs in het leven geroepen.
Dank voor de feedback.
Dat klopt ook, maar dat zie je dus pas op het moment dat je alle prijzen van het product opent.

Wat ik bedoel is dat de laagste prijs (dus niet de totaalprijs) getoond wordt als je iets zoekt.
Pricewatch op Videokaarten geeft bijv MSI Radeon RX 480 Gaming X 8G weer voor €243,95
Klik je dan op de videokaart kost hij helemaal geen €243,95 maar €247,90 bij de totaalprijs.
Als hij direct als €247,90 zichtbaar was zou dat, voor mij in ieder geval, een stuk duidelijker zijn. Ik zoek/vergelijk nogal eens via de pricewatch maar dus altijd eerst elk product openklikken om de juiste totaalprijs te zien.
Ik zie het nut niet helemaal van een categorie browser op de homepage. Direct eronder staan ook al linkjes naar de categorieën, lijkt mij wat dubbelop.
De naam vindt ik trouwens ietwat misleidend, als ik een concreet product wil vinden is het sneller om de zoek functie te gebruiken dan die knop.

[Reactie gewijzigd door gpgekko op 28 februari 2017 12:01]

Het lijkt mij dat die twee ter zijner tijd in elkaar op gaan en de categorybrowser altijd vanaf iedere plek bereikbaar is (zie een Bol.com).

De huidige rij qua productcategorieën op de homepage kan bijvoorbeeld een semi-expanded state zijn van de totale. Ik vind het een mooie ontwikkeling :)
Anoniem: 372172
28 februari 2017 11:49
Ziet er weer goed uit allemaal :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee