Door Femme Taken

Architect

Abonnementshop verbeterd - Development-iteratie #103

04-04-2017 • 13:37

48 Linkedin

Onze developers hebben iteratie #103 vrijgegeven, waarin de focus lag op het verbeteren van de abonnementshop. Deze keer duurde de iteratie drie in plaats van twee weken.

Automatische incasso

Na het invoeren van automatische incasso, anderhalve maand geleden, zijn we er in de afgelopen weken mee begonnen de code van de front-end van de aboshop te herschrijven en de code voor het weggeven van abonnementen te verbeteren. Ook hebben we het mogelijk gemaakt om een btw-nummer toe te voegen aan je persoonlijke gegevens en weer te geven in facturen, zodat buitenlandse tweakers correcte facturen op bedrijfsnaam in hun administratie kunnen opnemen.

Afhandelen van nieuwsbriefbounces

We hebben verbeteringen aangebracht in de afhandeling van nieuwsbrieven die door de ontvangende partij werden geretourneerd naar onze mailserver. Als de nieuwsbrief een aantal keer wordt geweigerd, doen we een poging om het bijpassende gebruikersaccount te vinden, zodat we de desbetreffende gebruiker via een bericht op de site op de hoogte kunnen brengen van het bouncen van de nieuwsbrief. Als dit geen verbetering in de ontvangst oplevert, wordt de nieuwsbriefinschrijving van dit e-mailadres uiteindelijk verwijderd.

Beter duiden van advertorials

Om elke twijfel weg te nemen over de vraag of een artikel door onze onafhankelijke redactie is geschreven of is gesponsord, hebben we een betere duiding van advertorials gemaakt. Boven de titel van een advertorial wordt voortaan een duidelijk label met een rode lijn weergegeven. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat abonnees die advertenties hebben uitgezet, geen advertorials zien in het nieuwsoverzicht op de frontpage.

Meer informatie over ons beleid voor gesponsorde content vind je in de .plan over de introductie van .adv-artikelen.

Themaforum Witgoed

Op het forum is al jaren veel belangstelling voor alles wat met wonen en bouwen te maken heeft. Voor onderwerpen als duurzame energie en smarthomes bestond al een forum. Met enige regelmaat kwamen er vragen voorbij over allerhande witgoed, zoals stofzuigers, koelkasten en wasmachines. Om ook deze vragen een plekje te bieden hebben we halverwege maart het Themaforum Witgoed geopend.

Community pick

In de komende sprint hebben we weer tijd om een community pick te bouwen. Stem in de onderstaande poll op de functie die je het liefst toegevoegd zou zien. De populairste functie wordt gebouwd en de minst populaire wordt als won't fix uit onze backlog verwijderd.

Community pick iteratie 104

Mentiontag mogelijk maken in reacties onder artikelen
34,8%
Notificatie bij bod op veiling aan eigenaar van V&A-advertentie
20,1%
Forumposts met thumbs-up beter herkenbaar maken
17,4%
Filteren op ouderdom in Vraag & Aanbod-advertentielisting
14,0%
Filteren op conditie in Vraag & Aanbod-advertentielisting
13,7%

Aantal stemmen: 1.728. Deelname gesloten op 20-04-2017 15:07. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (48)

Wijzig sortering
Jullie zijn een tijdje terug overgegaan naar sprints van 2 weken. Nu lees ik dat jullie dit keer een sprint van 3 weken gedaan hebben.
Wij lopen hier ook wel eens tegenaan (dat we moeten fluctueren met sprint tijden)
- Is dit iets wat jullie voor aanvang van een sprint beslissen of is dit gedurende de sprint beslist?
- Is dit toegestaan binnen scrum?
- Is dit iets wat jullie voor aanvang van een sprint beslissen of is dit gedurende de sprint beslist?
In dit geval wel ja. Normaal gesproken is het niet eens aan de orde om onze sprintduur vast te stellen voor de sprint. We werken eigenlijk altijd met sprints van 2 weken. Indien dit niet langer prettig werkt komt dit vanzelf naar voren in de retrospective waarop we het zouden kunnen aanpassen. Dat is echter niet nodig. Dat we voor deze keer besloten hebben om een langere sprint te draaien komt eigenlijk door twee zaken. 1) Een deel van het product en devteam ging met zijn alle op wintersport en was dus effectief de hele sprint niet aanwezig en 2) Onze UX designer heeft om de Dinsdag vrij en dooreen drieweekse sprint in te lassen valt de retro precies op de dag dat hij wel op kantoor is. Het was dus een eenmalig iets door omstandigheden.

- Is dit toegestaan binnen scrum?
Ja, in principe is alles "toegestaan" binnen Scrum. Scrum is niet meer dan een set aan best practices. Scrum werkt alleen als je het afstelt op jouw team en wensen. Als dat inhoud dat je een keer een langere of kortere sprint draait is dat dus prima :)
Het is alleen killing voor je sprint velocity. Hoe gaan jullie daar mee om?
Zoals je ziet: gewoon een weekje doorschuiven als toch iedereen op vakantie is.
Dit is niet waar, binnen scrum is dit niet toegestaan. En hoewel scrum inderdaad een raamwerk is bestaan er wel regels over wanneer het scrum mag heten. Als je er niet aan houdt mag je wat je doet niet scrum noemen. Een sprint zomaar langer maken is niet toegestaan.
|:( alles is toegestaan? omg nee scrum is zeker niet een 'set aan best practices' hier mis je toch een stukje kennis. Wanneer je alles gaat aanpassen naar hoe jullie het 'beste' werken noem je het geen scrum meer. Scrum is een framework. Het geeft je alle benodigdheden die Scrum, Scrum maken maar de invulling is aan het team zelf maar..... wel met richtlijnen. Je wil zo veel mogelijk een constante 'heartbeat' aanhouden. Je gaat dan niet de sprints qua duur steeds veranderen. Als Certified Scrum Master wil ik zeker niet zeggen dat ik dan maar alles weet of goed doe, maar wat jij nu zegt slaat de plank volledig mis.
Een sprint duurt 2 tot 4 weken max. Dus 3 is geen probleem zolang het er maar geen 5 worden.
weer veel gedoe over vraag&aanbod terwijl advertenties beoordelingen ouderdom wel of geen factuur, ik weet het allemaal niet..

-> zolang verkopers zelf hun adds niet in de gaten willen houden,
-> zolang tweakers.net de winnaars van een veiling niet bescherm tegen mensen die zeggen, ja maar ik behoud me het recht niet te verkopen.
-> zolang mensen reacties onder advertenties uit kunnen zetten om vervolgens 150% van de nieuwprijs te vragen zonder dat je eventuele kopers hierop kunt wijzen.
-> zolang vraag en aanbod geen mogelijkheid biedt via een 3e-rekening te betalen
-> zolang het niet invullen van, of verkeert invullen van product informatie de add niet automatisch op 'pauze' doet zetten.

is het in weze gewoon martplaats v2.0 misschien moet men voor de pricewatch en V&A eens gaan denken aan een hele grote update,
zolang verkopers zelf hun adds niet in de gaten willen houden
Als je iets te koop zet (en veruit de meeste advertenties zijn aanbod-advertenties) heb je er zelf baat bij om je advertenties in de gaten te houden. Dat gezegd hebbende zullen er altijd mensen zijn die dit niet doen.
zolang tweakers.net de winnaars van een veiling niet bescherm tegen mensen die zeggen, ja maar ik behoud me het recht niet te verkopen.
Veilingen zijn inderdaad niet bindend. Het gebruik van V&A is gratis en er zit geen verdienmodel achter. We kunnen er dus ook geen mensen van betalen die geschillen tussen gebruikers oplossen. De verantwoordelijkheid voor het maken en naleven van een deal ligt daarom ook bij de gebruikers. We doen wel actief aan fraudebestrijding.
zolang mensen reacties onder advertenties uit kunnen zetten om vervolgens 150% van de nieuwprijs te vragen zonder dat je eventuele kopers hierop kunt wijzen.
Het staat je als verkoper vrij om een product voor welk bedrag dan ook te koop te zetten en het is aan de koper om er een goede deal uit te halen. In veel gevallen staat er rechts naast de advertentie een koppeling naar product met de laagste nieuwprijs indien het product nog te koop is. We maken het de koper dus erg makkelijk om zich niet te laten lichten.
zolang vraag en aanbod geen mogelijkheid biedt via een 3e-rekening te betalen
Op zich is dat een interessante dienst. Voor ons is het op dit moment niet interessant omdat V&A geen verdienmodel heeft en we geen actief ondersteuning aan gebruikers bieden, wat wel nodig is als wij of een derde partij namens ons een escrow service gaat draaien.
zolang het niet invullen van, of verkeert invullen van product informatie de add niet automatisch op 'pauze' doet zetten.
Ook dat is een dienstverlening die je mijn inziens niet kunt verwachten van een gratis platform. Wat we wel doen is productinformatie in de Pricewatch makkelijk toegankelijk maken. Dit vereist wel dat de verkoper een productkoppeling toevoegt .Vaak gebeurt dat ook omdat de verkoper baat heeft bij een betere vindbaarheid van de advertentie.
is het in weze gewoon martplaats v2.0 misschien moet men voor de pricewatch en V&A eens gaan denken aan een hele grote update,
Vraag & Aanbod heeft inderdaad veel tech debt en is aan vernieuwing toe. We hebben een klein team en dan liggen de prioriteiten logischerwijs bij onze core business (nieuws, reviews en product/prijsvergelijkingen). Los daarvan zijn veel van jouw voorstellen alleen mogelijk als V&A een heel ander verdienmodel krijgt en dus ook een ander kostenplaatje voor de gebruiker. Aangezien andere platformen gratis zijn voor de productcategorieën waarin wij opereren (mede dankzij gratis V&A ;) ) betwijfel ik of de tweaker bereid is om te betalen voor het plaatsen van advertenties in V&A.
zolang het niet invullen van, of verkeert invullen van product informatie de add niet automatisch op 'pauze' doet zetten.
Genoeg tech gerelateerde producten, die dus in V&A thuis horen, die niet in de PW staan. Hoe wil je daar dan mee omgaan? Alles wat niet in NL verkrijgbaar is maar verbieden bijvoorbeeld? Lijkt me niet een goed idee.
zolang vraag en aanbod geen mogelijkheid biedt via een 3e-rekening te betalen
Tweakers heeft altijd gesteld dat V&A een extra dienst naar hun gebruikers is en geen onderdeel van hun core-business, zolang dat niet veranderd zal dat niet gebeuren.
zolang mensen reacties onder advertenties uit kunnen zetten om vervolgens 150% van de nieuwprijs te vragen zonder dat je eventuele kopers hierop kunt wijzen.
Hier op Tweakers verwachten we toch eigen inzet van de users? Dit valt hier net zo goed onder. Een hogere vraagprijs dan de nieuwprijs kan iedereen met Google achter komen, en dan raak je het als verkoper simpelweg niet kwijt. Dat vind ik geen goed argument om het maar te verbieden om reacties uit te zetten.
zolang tweakers.net de winnaars van een veiling niet bescherm tegen mensen die zeggen, ja maar ik behoud me het recht niet te verkopen
Ten eerste geld die net zo goed andersom, kopers zijn ook niet gebonden bij een veiling. Dus als je die vrijblijvendheid bij verkopers weg wil nemen moet je dat ook bij kopers doen. Maar het grotere punt is: wie gaat dat handhaven dan? Zoals gezegd, V&A is volgens Tweakers geen onderdeel van hun core-business, dus daar hebben ze helemaal niet de capaciteit voor en die willen ze waarschijnlijk ook niet creeëren.
zolang verkopers zelf hun adds niet in de gaten willen houden,
Waar baseer je dit op? :? Ja er zijn verkopers die hun adds niet goed in de gaten houden, maar het komt over alsof het overgrote deel van de verkopers zo is, en dat is in mijn ervaring simpelweg niet het geval.

Wat Tweakers, in mijn ogen, met deze voorgestelde veranderingen probeert is V&A met relatief weinig mankracht toch een stuk fijner te maken voor users. Maar dat maakt het nog geen onderdeel van hun core-business. En zolang dat niet het geval is kunnen we ook niet van ze verwachten dat V&A een soort Ebay word waar alles veel strakker gereguleerd is.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 483276 op 4 april 2017 14:07]

Huh, ik dacht dat mentiontags al gemaakt waren op de frontpage. Bij deze dus :)
Geld dat ook voor de reactiemogelijkheid op de tweakblogs?
Geld dat ook voor de reactiemogelijkheid op de tweakblogs?
Nee, de tweakblogs staan technisch helemaal los van de rest van onze codebase, en we zijn niet van plan dat daar te gaan implementeren...
Waarom eigenlijk?

Kan hier de conclusie uit worden getrokken dat Tweakblogs een aflopend verhaal is en in de toekomst de stekker er uit gaat?
Tweakblogs heeft (helaas) op dit moment geen prioriteit. Dat wil niet zeggen dat we van plan zijn het uit te faseren, maar dat we op dit moment simpelweg niet de tijd en mankracht hebben om functionele en technische verbeteringen te doen aan de (inmiddels verouderde) codebase. Er zijn een heleboel andere zaken die ook aandacht eisen en die hoger op de prioriteitenladder staan.
Ook niet als het wordt voorgedragen en vervolgens wordt gekozen in deze polls? Zou het ook daar een mooie toevoeging vinden.
Gezien de verouderde status van de Tweakblogs codebase zal het implementeren van een dergelijke feature waarschijnlijk simpelweg te 'duur' zijn, en daarmee niet voldoen aan de citeria om opgenomen te worden in de poll...
Oh, dat is dan wel weer heel jammer om te horen. Juist daar zou ik het nog liever willen dan op de frontpage.. :(
O, dat is jammer. Het leek qua lay-out verder hetzelfde invoerveld. Maar dat is blijkbaar niet zo dus.
Zit er nog een limiet aan het aantal mensen wat je mag mentionen? Lijkt me wel handig dat iemand niet heel Tweakers in zijn bericht zet :P
Zouden er mensen bestaan die zo levensmoe zijn dan? :P
Maar idd, limiet is misschien geen verkeerd idee.
Gewoon een @everyone mention implementeren ^^
Ik vind advertorials soms wel interessant, maar ik wil geen andere reclame zien zoals banners.
Zijn de advertorials wel zichtbaar in de tracker? Zo niet, is het mogelijk om ze wel zichtbaar te maken vanuit een keuze menu?
Heb net door alle pagina's met instellingen gezocht, maar ik kon het niet vinden. Misschien kan het wel, maar zijn de devs alvast aan het oefenen voor Pasen en hebben ze het beter verstopt dan de privacy-instellingen op FB? :+ Of misschien kan het nu nog niet maar gaan ze dat deze iteratie toevoegen?

Verder helemaal met je eens; laten we die dingen eerst eens een kans geven in plaats van ze meteen maar te blokkeren.
Het is geschreven als alle reclame aan of uit, maar Crisp heeft een workaround voor je bedacht: Tweakers introduceert .Adv-artikelen'
"Euh, ik wil graag filteren op de conditie ouderdom in V&A?" O-)

Ik kan me voorstellen dat mensen willen filteren op alle V&A advertenties waarbij de conditie "jonger dan n dagen" geldt. Of anders gezegd, hoe is ouderdom niet een onderdeel van de condities? Beetje raar dat je daar dan tussen kan kiezen :X.
De "jonger dan n dagen" is een duur dat de advertentie erop staat, niet hoe oud het product is.
Heh, dat was precies wat ik bedoelde ;). Handig dat zowel ouderdom als conditie dubbele betekenissen hebben die allebei van toepassing zijn in deze context.
domme vraag misschien, maar wat is een mensiontag?
Typ maar eens @<username> in een forumpost, na een paar letters zal hij gaan auto aanvullen.
Weet alleen niet of alleen door de mensen in het topic gezocht word op een match, of over heel GoT
Als je alleen @ typt, dan krijg je iedereen die al in het topic gereageerd heeft. Type je een letter van een naam, dan komen alle namen met die letter in beeld, druk dan op enter of kies de juiste uit de lijst met de pijltjes of muis.
De @... wordt dan omgezet in @Anoniem: 384022 bij de weergave is het dan @... geworden en je gebruiker krijgt dan een melding dat je door ... genoemd bent.

Zo heb ik dat ervaren, het kan zijn dat het technisch anders werkt.

[Reactie gewijzigd door T.Kreeftmeijer op 4 april 2017 15:20]

ah zo. thnx weer wat geleerd.
Op welke manier detecteren jullie de bouncemailtjes? Ik ben benieuwd.....
Bounce-to address meegeven, en dan zoeken naar de 'Final-Recipient', '(X-)?Failed-Recipients', 'Original-Recipient' headers in de mails die binnenkomen.
Ik mag hopen dat die mention tags niet zo gaan werken als op Facebook? Daar zijn de comments volstrekt onbruikbaar omdat 99% alleen maar mentions bevatten.
Op Facebook worden mentions inderdaad vaak gebruikt om bekenden op een bepaalde post te wijzen. Ik denk niet dat dit op Tweakers snel gaat gebeuren in reacties. Onze gebruikers hebben niet zoveel bekenden op Tweakers. Ook is veel van onze content gewoon makkelijk te vinden via de frontpage en zullen reacties met alleen mentions omlaag gemodereerd worden.
Bulk verwijderen van PM's lijkt me een fijne feature.
En het echt kunnen verwijderen van DM/PM's of dit automatisch laten geschieden onder voorwaarde dat het in trash staat en het bericht zelf xx dagen oud is. Je kan het wel verplaatsen naar trash via een omslachtige manier (niet de bulk methode dus), maar in trash heb ik onderhand ook een hoop zooi staan. Vraag me al tijden af waarom moet dat dit oneindig worden gearchiveerd, ik zie daarvan het nut niet.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee