Door Maite de Jong

Manager Product

Elektrisch gereedschap in de Pricewatch - Development-iteratie #107

30-05-2017 • 13:37

61 Linkedin

Onze developers hebben iteratie #107 opgeleverd. In deze sprint lag de focus op het integreren van de categorie elektrisch gereedschap in de Pricewatch.

Elektrisch gereedschap in de Pricewatch

Tweakers breidt de Pricewatch uit met de categorie Elektrisch gereedschap. Je kunt vanaf vandaag eenvoudig productspecificaties en prijzen van elektrisch gereedschap met elkaar vergelijken. Onderzoek onder de gebruikers van Tweakers liet zien dat er veel interesse is in deze productcategorie en veel webwinkels in de Pricewatch blijken dergelijke producten aan te bieden.

In de afgelopen maanden hebben we achter de schermen hard gewerkt aan het realiseren van deze nieuwe categorie en nu hebben we haar als bèta gereleased. Je kunt nu boormachines, elektrische grasmaaiers, elektrische heggenscharen, haakse slijpers, hogedrukreinigers, multitools, schuurmachines en zaagmachines vergelijken.

Mis je nog producten of webwinkels? Laat het ons weten!

Aboshopverbeteringen

Na het verbeteren van de abonnementenshop, twee maanden geleden, zijn we in de afgelopen weken bezig geweest om verschillende aanbiedingen in combinatie met een abonnement mogelijk te maken. De aanleiding is de wens om Tweakers Express-tickets te kunnen verkopen in combinatie met een Hero- of Elite-abonnement. Als nieuwe abonnee kun je vanaf vandaag bij het afsluiten van een abonnement kiezen voor gratis Tweakers-sokken of (tegen bijbetaling) een Tweakers Express Ticket. Vergeleken met de normale prijzen van een ticket en een abonnement krijg je een korting tot 39 euro!

Tegelijk met de toevoeging van de keuze tussen verschillende aanbiedingen hebben we ook het bestelformulier gebruiksvriendelijker gemaakt. We tonen nu in de rechterkolom een paneel met het gekozen abonnement en de bijbehorende prijs en features.

Pushnotificaties

Sinds de afgelopen release is het mogelijk om pushnotificaties te ontvangen op Tweakers. In deze sprint zijn we daarmee verdergegaan. We hebben wat losse eindjes opgelost, feedback verwerkt en bugs geplet. Zo hebben we bijvoorbeeld het overzicht van de notificatie-instellingen in je profiel overzichtelijker gemaakt en ervoor gezorgd dat de pushnotificatie van een dm ook wordt gestuurd als 'via e-mail' niet aan staat. Verder wordt een 'inschrijving' nu automatisch op de achtergrond verwijderd als we van de 'push service' bericht krijgen dat zo'n inschrijving is verlopen.

Uitbreiding van het developmentteam

Op 1 mei hebben we Elwin mogen verwelkomen als nieuwe developer in het team. Het inwerkprogramma bestaat onder andere uit het bashen van zoveel mogelijk openstaande bugs. Ook in deze sprint hebben we er weer een paar van onze lijst mogen schrappen, waaronder:

 • Het is niet langer mogelijk om meer dan één wenslijst aan te maken met dezelfde naam.
 • Reviewscores worden weer mooi getoond op de mobiele weergave van de reviewlisting.

We hebben nog een plekje vrij voor een webdeveloper.

Sneak preview lay-out redactionele artikelen

In het afgelopen halfjaar hebben we gewerkt aan het bouwen van een nieuwe redactionele lay-out waarin de inhoud van de artikelen centraal staat. In de oude lay-out maken we nog gebruik van een tweekolomsopmaak met een rechterkolom voor advertenties en meta-informatie over het artikel. Dat is een makkelijke manier van werken, maar heeft ook tot gevolg dat we in de breedte weinig ruimte hebben om informatie uit het artikel te presenteren. Dit terwijl click-heatmaps laten zien dat de meeste gebruikers de rechterkolom straal negeren.

In de nieuwe lay-out wordt de tekst wat groter en breder weergeven, en is het mogelijk om 'uit de tekst te breken' met afbeeldingen, video's en tabellen. Om de interesse van de lezer te stimuleren en een indruk te geven van het onderwerp dat in de review besproken wordt, willen we artikelen beginnen met een grote hero-afbeelding. De vierkante en verticale advertentieformaten worden ingesprongen in de tekst weergegeven in plaats van in een aparte kolom.

Om de ruimte hiervoor te creëren zijn we al een aantal iteraties bezig om de gerelateerde artikelen en andere inhoud uit de rechterkolom te verplaatsen naar onder het artikel. Inmiddels zijn we zover dat we een eenkolomslay-out hebben. Deze lay-out heeft nog niet de mogelijkheid om hero-afbeeldingen te gebruiken, behalve hardcoded door development, en om visuals of tabellen uit de tekstkolom te laten breken. We gaan dat later toevoegen.

Sinds vorige week hebben onze abonnees toegang tot een bètatest van de nieuwe lay-out, waarvan je hieronder twee screenshots ziet.

Community-pick

In de komende sprint hebben we weer tijd om een community-pick te bouwen. Stem in de onderstaande poll op de functie die je het liefst toegevoegd zou zien. De populairste functie wordt gebouwd en de minst populaire wordt als won't fix uit onze backlog verwijderd.

Community-pick - Iteratie #108

Stem tot woensdag 12:00 uur op de feature die jij graag zou willen zien in de release van iteratie #108

Filteren producten op aantal reviews
47,1%
Quoteknop in editor bij reactieveld in het forum
22,8%
Notificatie bij bod op jouw veilingadvertentie
18,0%
Ongelezen dm's binnen een thread samenvoegen in notificaties + alleen nieuwste markeren als ongelezen vanuit berichteninbox
6,5%
Dm-thread zien bij 'Bekijk bericht'
3,6%
Betere weergave van tijden bij automatisch bod op veiling
1,9%

Aantal stemmen: 994. Deelname gesloten op 31-05-2017 12:00. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (61)

Wijzig sortering
Weer een aantal mooie verbeteringen.

Het is alleen erg jammer dat de community-pick dit keer zo moeilijk is. Voor mij zijn de opties 1, 2 en 3 handige toevoegingen. Hopelijk kunnen ze er meerdere doen dit keer. Overigens nu ook weer linkjes naar de topics in MF:
 1. Ongelezen dm's binnen een thread samenvoegen in notificaties + alleen nieuwste markeren als ongelezen vanuit berichteninbox
 2. Dm-thread zien bij 'Bekijk bericht'
 3. Quoteknop in editor bij reactieveld in het forum
 4. Filteren producten op aantal reviews (link 1 en 2)
 5. Notificatie bij bod op jouw veilingadvertentie
 6. Betere weergave van tijden bij automatisch bod op veiling

[Reactie gewijzigd door rens-br op 30 mei 2017 14:44]

Er is al een topic over dat het niet zo handig is om de onderste optie uit de backlog te gooien gezien die opties vaak toch nog gewild zijn. Spread the word:

Communitypick 'won't fix' is niet altijd handig

:)
bedankt voor de linkjes. het maakt de keuze makkelijker
"Elektrisch gereedschap in de Pricewatch" 😏 giggity

@ Tweakers: Waar gaat de scheidingslijn liggen (in de toekomst) tussen Tweakers en 'de vergelijkings websites' (vergelijk/kieskeurig/beslist) ?
Het is lastig om daar een harde belofte in te doen. Het is wel de bedoeling dat dat het voor de Tweakers-community duidelijk relevante productgroepen zijn. Andere vormen van gereedschap komt er wellicht ooit in, maar kleding zie ik niet zo gauw gebeuren.
Auto-onderdelen misschien?
Dat zit toch erg dicht tegen tweaken op elektronisch/ ICT vlak.
Nu is het een ramp, wanneer je een bepaald onderdeel zoekt moet je -tig sites af.
We horen ook graag tips van jullie, als jullie iets missen of adviseren.

Het is overigens geen garantie dat het komt. We hebben tenslotte wel ook een bepaald aantal winkels nodig en die daar in kunnen en willen staan. Bovendien kost het aardig wat werk om al die producten toe te voegen (zelfs als we dat nog verder gaan automatiseren) en die inspanning moet het voor Tweakers dan natuurlijk wel waard zijn.
Waard is het vast wel als je weet hoeveel een shop betaalt op het moment dat iemand een klik doet in de pricewatch
Ik heb inderdaad inzicht in die kosten per klik bij Tweakers.

En ik weet daardoor dat we met 1 zo'n klik nog lang geen gelijk winst maken (met honderden of duizenden van die kliks wordt het natuurlijk een ander verhaal). Er zijn tientallen tot honderden manuren nodig voor het initieel opzetten van de categorieën, toevoegen van producten en vinden en aansluiten van winkels.
En door die extra categorieën, producten en winkels neemt ook de reguliere werklast voor de betreffende medewerkers toe. En daarmee dus de lopende kosten.

Het kan overigens wel zijn dat een categorie zichzelf nooit direct terugverdient, maar dat we 'm om andere redenen belangrijk vinden. Bijvoorbeeld omdat het goed is voor onze wens tot compleetheid, bijdraagt aan bezoekerstevredenheid of soortgelijke redenen. Dat is natuurlijk ook een 'opbrengst' die interessant is :)

Maar kortgezegd proberen we wel een goede kosten/baten-analyze te doen voor we een categorie toevoegen. Sommige vinden we niet bij onszelf passen, sommige zijn de moeite niet waard en sommige zouden we wel willen maar verwachten we geen winkels bij te vinden. En sommige zijn dat natuurlijk juist allemaal wel.
Nou dan ben ik eigenlijk wel heel erg benieuwd waarom tweakers.net, welke in de basis een technologie nieuwssite is, categorieën als huishoudelijk (strijkijzers, tandenborstels, koelkasten) en elektrisch gereedschap bij zichzelf vindt passen.
Ik ben een groot voorstander van goed het kunnen filteren, vergelijken en lezen van reviews voor de aanschaf.

Nergens werkt het zo goed als hier. Kwali witgoed reviews hier te vinden.

[Reactie gewijzigd door PcDealer op 30 mei 2017 19:26]

Wij hebben al jaren geleden erkend niet meer uitsluitend een 'technologie nieuwssite' te zijn. Sterker nog, ik weet niet eens of het dat wel ooit echt geweest is.

Het is veel breder; zelfs dit omvat het niet goed: 'technologie communitysite, met nieuws, redactionele reviews en reviews door communityleden en een prijsvergelijker'.

Of huishoudelijk en gereedschap daar heel goed bij passen kunnen we vast jaren over door discussieren. Punt is wel dat bijvoorbeeld huishoudelijk-producten wel degelijk gekocht worden door onze bezoeker, zeker als je deze voorbeelden pakt in plaats van de jouwe: koffiemachines, robotstofzuigers en scheerapparaten.

Punt is wel dat we er verder qua site weinig aandacht aan (zullen) besteden. Het staat in de pricewatch, die houden we bij (maar de 'gebruikelijke' categorieen krijgen wel voorrang), we laten jullie naar hartelust reviews erover schrijven, maar onze eigen nieuwsgeving en reviews zullen beperkt blijven tot uitzonderlijke zaken (zoals koelkasten die zelf nieuwe spullen bestellen).

[Reactie gewijzigd door ACM op 30 mei 2017 21:03]

Op zich zijn de meeste dingen voor de casemod community nog wel handig, wat toch ook een deel van tweakers is. Wat ik alleen nog wel zou verwachten zijn dingen die meer tweakers nodig hebben zoals een soldeerbout, dat lijkt me voor een website als tweakers belangrijker dan wat er nu in staat.
Ja want zonder grasmaaier geen modcase. :+

Tweakers staat voor mij gelijk aan ict en leuke weetjes, handige reviews, een goede pricewatch en een forum waar ik mijn nas vragen kwijt kan. Bij gereedschap krijg ik een heel ander gevoel.

Maar wie weet, ik geef het een kans!
Dat tweakers tenminste wel goede filters heeft en ook nog vrij snel update.
Wat ik nog wel mis in de vraag en aanbod is datum eerste prijsvermelding.
Wellicht kun je je idee verder toelichten door een topic aan te maken in MF. Daar kunnen andere tweakers meedenken en evt jouw idee upvoten met duimpjes zodat het hoger in de lijst komt van Meest gewaardeerde features
Als het stroom verbruikt, mag het in de pricewatch :P
Tja. Huishoudelijk was natuurlijk al een hele simpele, want er zit een stekker aan. Nu is de volgende categorie "dingen met een stekker" aan de beurt.

Het 'schoenmaker blijf bij je leest' is allang niet meer van toepassing hier. Jarenlang een abonnement gehad, maar nu steeds meer het idee dat er genoeg geld verdiend wordt met andere zaken als advertorials, banners en vooral de pricewatch clicks. Jammer dat de Persgroep de nadruk legt op geld ipv community
Voor elektrisch gereedschap in de Pricewatch. Jammer dat er geen verschil wordt gemaakt tussen Bosch (Consumenten / DIY) en Bosch Blue (Professioneel).

[Reactie gewijzigd door Orac op 30 mei 2017 13:44]

Ook voor andere apparaten (voedingen, videokaarten, bekabeling, etc.) geldt dat er geen verschil wordt gemaakt tussen goedkope meuk en ontzettend duur.

Het zijn de prijsfilters i.c.m. de reviews die bepalen of iets goedkoop/duur en slecht/uitstekend maken. Elk onderscheid tussen consumenten/professioneel is natuurlijk arbitrair, lijkt me niet dat de redactie van Tweakers dat zou kunnen leggen.

N.a.v. edit hierboven en reacties hieronder: inderdaad, als één fabrikant verschillende merknamen in de markt heeft, horen die natuurlijk te worden benoemd.

[Reactie gewijzigd door StephanVierkant op 30 mei 2017 16:18]

Een professionele lijn/serie van een fabrikant kan toch heel andere producten/kwaliteiten opleveren dan de consumenten versie. De klacht is dat Bosch brol en Bosch Blue zich allen onder Bosch scharen in de vergelijking.
NVidia Quadro staat ook gewoon tussen de NVIdia GTX en Titans. Xeons en Pentiums staan ook door elkaar. Niets nieuws dus.
Ik ben geen gpu expert, maar bij de cpu's kan je wel de "serie" filteren (eg enkel pentium) :).
Kwaliteit is inderdaad niet afhankelijk van de merknaam (hoewel sommige merken kwalitatief betere producten leveren dan andere), maar Bosch (groen) en Bosch Professional (blauw) zijn twee verschillende divisies binnen het bedrijf. Dat zou dus de reden zijn om ze op te splitsen. Beide divisies hebben ook een totaal ander assortiment.
En dat geldt ook voor Hitachi, DeWalt, Fluke...

Alle waar naar zijn geld! Maar maak eerst de keuze: "Is het voor af en toe een klusje, of moet je er je brood mee verdienen?"
Uit de Community-picks zie ik geen enkele gewenste feature..
Ik heb liever een feature waarbij je in V&A alle "N.O.T.K." etc prijzen kunt wegfilteren.

Daarnaast idd. waar ligt de grens van wat bij tweakers past? Horen schroeven en spijkers er straks ook bij? (die heb je immers nodig voor het aangeboden gereedschap.) Witgoed was al op het randje

[Reactie gewijzigd door nachtnet op 30 mei 2017 14:13]

Dat kan toch al door in het prijsfilter een ondergrens anders dan 'prijsloos' te kiezen?

[edit]
En zo te zien moet het ook groter dan 0 zijn, dat is niet helemaal de bedoeling.

[Reactie gewijzigd door ACM op 30 mei 2017 16:06]

je kunt wel met een vinkje kiezen voor incl NOTK maar niet NOT NOTK. (wat wel bij veel andere filters kan.)
Klopt, maar je kan ook op een klein minimaal bedrag filteren. Dan valt NOTK sowieso ook weg.
De slider stapt dan vaak van 0 naar €25,- terwijl er ook nog producten in dat tussen gebied geprijsd zijn. Ik zoek vaak gewoon naar een geprijsde advertentie, niet naar 100 N.O.T.K. advertenties.
Dat is een bug - n.o.t.k. en ruilen horen ook bij 0 euro al weg te vallen - en heb ik in onze testomgeving ondertussen opgelost. Komt met de volgende release (over 2 weken) mee :)
"Filteren producten op aantal reviews" zou een hele mooie zijn! Een product met 5 sterren en 1 review hoeft natuurlijk niet altijd beter te zijn dan een product met 4 sterren en 100 reviews.
Het filter is dan instelbaar met een optie "aantal reviews 0 tot oneindig veel"?
De precieze uitwerking weten we nog niet, maar het zal inderdaad wel meer granulair zijn bij kleine waarden en op een gegeven moment geen onderscheid meer maken.

Zie bijvoorbeeld ook het leeftijdsfilter bij advertenties dat vorige keer werd gekozen.
Waarom zijn grasmaaiers onderdeel van de nieuwe groep? Tweakers komen toch helemaal niet buiten?
Wij weten uit ervaring dat ze wel degelijk af en toe buiten komen en er zelfs Tweakers met een tuin zijn :)

Idealiter kopen ze natuurlijk wel een maairobot ;)
Maarja, de keren dat ze het wel doen is die grasmaaier hard nodig. :+
Is het bewust dat Vraag & Aanbod niet openstaat bij elektrisch gereedschap?

edit: ah, bij een individueel apparaat wel, maar niet bij het overzicht per categorie.

[Reactie gewijzigd door StephanVierkant op 30 mei 2017 13:47]

Elektrisch gereedschap zal zichtbaar worden in de categoriebrowser zodra er advertenties zijn in de onderliggende categorieën.
Ik zou graag de huidige uitslag van een poll kunnen bekijken zonder zelf te stemmen, is dit mogelijk?
Mooie toevoeging, al zou ik wel wat meer filters willen zien. Her is nog wat onoverzichtelijk omdat bepaalde soorten gereedschap nu op een hoop worden gegooid. Er zit een degelijk verschil tussen een accu schroevendraaier en een slagmoeraanzetter en zo zijn er meer onderverdelingen te maken.
Ik mis bijvoorbeeld ook afkortzagen, zaagtafels en invalzagen. Een belangrijk missend merk is Hilti, maargoed dat is dan ook niet op iedere hoek van de straat te koop. Er kan nog een hoop aan worden gesleuteld maar ik vind het een mooi begin.
We zijn uitgegaan van producten die bij meerdere shops worden verkocht. Hilti kom ik helaas nergens tegen behalve in hun eigen shop. Vandaar dat je dit merk (nog) niet tegen komt bij deze categorieen.

We hebben ons voor nu even gefocust op de meest gangbare zagen. De andere varianten zullen waarschijnljjk toegevoegd worden als alles naar wens verloopt.
+1Anoniem: 120539
30 mei 2017 17:35
Als er 1 nuttig stuk gereedschap is voor de Tweaker is het een kettingzaag. (Op benzine uiteraard)
Deze categorie mist helaas nog, maar dat komt na dit bericht en de reacties daarop vast snel goed.
Als alles naar wens verloopt zullen we er zeker naar kijken om deze toe te gaan voegen.
dank voor je feedback
pricewatch is altijd wel een favo deel van tweakers, maar ook reviews zijn een welkome informatie bron samen met de specs kom je alles te weten over wat jij wil weten.

Goede zet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee