Door Arjen van der Meijden

Lead Developer

Tweakers zoekt webdeveloper

01-02-2017 • 15:38

231 Linkedin

Het developmentteam van Tweakers heeft sinds enige tijd plek voor een nieuwe collega.

Webdeveloper bij Tweakers

Het developmentteam van Tweakers werkt aan het uitbreiden van bestaande functionaliteit en het ontwikkelen van nieuwe. Dat betekent vooral veel php-werk, maar de php-code haalt zijn gegevens uit onder andere MySQL, memcached, mongodb en onze Java-'engine'. Uit de php-code komt uiteraard html, maar vaak ook csv, xml of json. Dit alles wordt mooi, responsive en functioneel gemaakt met css en javascript. De developers die over Java-kennis beschikken, onderhouden samen die genoemde Java-engine.

Daarnaast helpen onze adviezen het Product-team bij zijn beslissingen en ontwerpen. Bovendien zijn we samen met Product verantwoordelijk voor de communicatie met gebruikers die bugreports en feature requests indienen. We schrijven mee aan de .plans over de afgelopen sprints en zetten de gewijzigde code op onze servers.

Dit alles doen we vanuit ons kantoor op de NDSM-werf in Amsterdam. Daar zitten we op de bovenste verdieping; je hebt dus een prima uitzicht als je een keertje je gedachten de vrije loop wil laten ;)

Foto's van werkplek en uitzicht, niet door professionele fotografen gemaakt

Wie zoeken we?

Uiteraard zoeken we iemand die past en zich thuisvoelt bij Tweakers, in het bijzonder bij het developmentteam. Je moet de bovenstaande werkzaamheden kunnen uitvoeren; php-, sql-, html-, css- en javascriptkennis zijn vereist. Kennis van Symfony 3, twig, scss, en de andere hierboven genoemde technieken en talen werkt daarbij in je voordeel. Dat geldt ook voor ervaring met werken volgens scrum, en met git en jira. Uiteraard verwachten we een zeker werk- en denkniveau, waarbij we voor het gemak de clichéterm 'hbo-niveau of hoger' gebruiken.

We zoeken een ervaren developer, zowel 'gewone' als senior webdevelopers zijn welkom om te solliciteren. We verwachten daarbij dat je (een aantal van) de bovenstaande technieken daadwerkelijk goed beheerst. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als je ons nog wat kunt leren :)

Als je deze functie ziet zitten, behoor je automatisch tot onze doelgroep, maar als je ook affiniteit met onze community hebt, is dat zeer welkom. Omdat je ook verantwoordelijk wordt voor de communicatie met die community, verwachten we een goede schrijfvaardigheid in de Nederlandse taal.

Wat bieden we je?

Het gaat om een fulltime-developmentfunctie van 38 uur per week. Verder bieden we allerlei aanvullende arbeidsvoorwaarden:

 • Je mag je begin- en eindtijden zelf kiezen. Dat mag ook per dag verschillen, als je bijvoorbeeld soms een kind naar school moet brengen en op andere dagen juist al om 7:30u wil beginnen. Doordat we ook via VPN bij de ontwikkelomgevingen kunnen, is af en toe vanuit huis en andere externe locaties werken mogelijk.
 • Je krijgt boven op de wettelijke vrije dagen ruim een week aan extra vrije uren en dertien atv-dagen.
 • Voor de reiskostenvergoeding kun je kiezen tussen een NS Business Card of een bedrag op basis van je woon-werkafstand. Mocht je (af en toe) voor de auto kiezen: je kunt gratis op ons eigen parkeerterrein parkeren.
 • Krantenliefhebbers kunnen kiezen voor een analoog en/of digitaal abonnement op een krant van de Persgroep: de Volkskrant, Algemeen Dagblad, Het Parool of Trouw.
 • Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen en opleidingen.
 • De Persgroep heeft voor al zijn medewerkers een pensioenregeling, een arbeidsongeschiktheidsverzekering, een ongevallenverzekering en een regeling voor winstdeling. Bovendien kun je naar wens bepaalde voorwaarden uitruilen tegen vakantie-uren en/of brutoloon, bijvoorbeeld meer of minder vakantiedagen, aanvulling op je pensioen en/of een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Er zijn binnen de organisatie diverse doorgroeimogelijkheden.

Reageren

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met onze recruiter, Linda Brandenburg, via itvacature@tweakers.net.

Direct solliciteren

Mocht deze functie niet helemaal aansluiten bij jouw wensen, dan ben je uiteraard ook welkom om de vacatures van onze zustersites te bekijken.

Mocht deze vacature je bekend voorkomen? Dat klopt, hij is helaas nog niet ingevuld, daarom brengen we de vacature nog een keer opnieuw onder jullie aandacht.

Reacties (231)

Wijzig sortering
Men eist gelijk een wagen van de zaak, je zit de hele dag op je ass in dat kantoor, mooi zat toch, je ziet geen klanten, je hoeft nergens naartoe...wees eens blij met een baan en een normaal salaris...
Leuk uitzicht, tafeltennis, gamekast...waar heb je dat nou
Precies! Als ik een goede developer was dan had ik gelijk contact opgenomen.
Tweakers is gewoon vet en ik weet 100% zeker dat die functie dat ook is.
Mits je wel de gebruikte technieken kent he ;)
Hmm, alles wat het artikel omschrijft is precies wat ik doe, ik heb mn eigen bedrijf ernaast, en gebruik enkel en alleen deze beschreven technieken.
Echter kom ik uit Friesland, en is het me net te ver.
Er zijn meer dan genoeg 'vette' werkplaatsen voor goede ontwikkelaars. Tweakers heeft een goede online community heeft, maar dat wil niet automatisch zeggen dat de werksfeer en het type team ook voor iedere Tweakers ontwikkelaar een goede match is. Idem voor bedrijven zoals Google, Facebook, Apple, Microsoft, etc.

Het is natuurlijk ook erg afhankelijk van wat de ontwikkelaar waardeert (bijvoorbeeld randvoorwaarde en salaris, of technisch uitdagend en nieuwe technieken). Daarnaast is de werkwijze cruciaal; het iteratieve en vernoemen van JIRA doet je denken aan SCRUM, en dat kan of geweldig of dramatisch werken. Daar zal de sollicitant zelf feeling voor moeten krijgen.
Daarnaast is de werkwijze cruciaal; het iteratieve en vernoemen van JIRA doet je denken aan SCRUM, en dat kan of geweldig of dramatisch werken. Daar zal de sollicitant zelf feeling voor moeten krijgen.
Goh, denk je? Scrum staat letterlijk voor het noemen van JIRA :P
Dat geldt ook voor ervaring met werken volgens scrum, en met git en jira.
Dat is zo specifiek aan de persoon.

De voorwaarden zijn redelijk goed, lijkt deels op waar ik voor aan het solliciteren ben (zoals de vakantie+atv dagen).

Maar ik weet vrij zeker dat Tweakers een PHP-web developer zoekt, ik heb jaren met PHP gewerkt maar wil dit gewoon niet meer Ik zou mij persoonlijk dan weer niet gelukkig voelen in zo'n functie.

Naast het uitvoerend werk, klinkt het zeker niet als een slechte plek om te werken, als is het nogal ver uit mijn buurt ;-).
De baan klinkt wel leuk ja, als ik PHP kennis had gehad en de locatie ergens in het noorden van ons prachtige land was geweest...
Een auto van de zaak is ook een blok aan je been. Altijd gezeur over brandstofverbruik, zelf moeten betalen voor kleine krasjes (niet zelf veroorzaakt). Dat soort gedoe. In mijn vorige baan moest ik vaak naar klanten dus ik kon niet zonder, maar nooit meer. Ik werk ook veel liever 'in house'.

De auto die ik nu heb kost me trouwens ook een stuk minder dan ik vroeger betaalde aan bijtelling.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 10 november 2016 21:29]

Blok aan je been? Ik zou niet anders willen. Naast de bijtelling betaal ik niks. Bij ons nooit gezeik over brandstofverbruik. Mijn totale netto kosten zijn net iets meer dan wat ik normaal alleen al aan wegenbelasting betaalde en daarvoor rij ik een nieuwe auto met alle opties die ik me kan wensen. En geen zorgen, want nooit extra kosten omdat er iets kapot is, altijd vervangend vervoer beschikbaar. Ideaal.
Nouja het hangt van je persoonlijke situatie af natuurlijk. Ik was alleenstaand, reed bijna niet prive (maar wel meer dan die schamele 50km per maand die is toegestaan zonder bijtelling) en ik had een auto die me bijna 400/maand kostte aan bijtelling. Die was te hoog in klasse voor mijn salarisschaal maar het was de enige in de pool met automaat en dat wilde ik graag vanwege alle files.

Verder was het bedrijf heel erg op de regeltjes omdat er vroeger mensen waren geweest die misbruik hadden gemaakt van hun lease auto. Dus er werden ranglijstjes bijgehouden van brandstofverbruik/km, schades en zelfs boetes, want die liepen ook via ons werk. Ik snap het wel maar ik zou persoonlijk liever zien dat ze het alleen richten op de mensen die problemen veroorzaken in plaats van iedereen op de huid te zitten. Ook het gezeur over het steeds moeten wisselen van winter en zomerbanden was erg vervelend.

Ik heb er zelf nooit last mee gehad want ik rijd erg netjes, maar het voelde gewoon als een blok aan mijn been. Altijd iemand die over je schouders kijkt. Zenuwengedoe. Ik rij nu een knappe 10 jaar oude Volvo S40 van 2200 euro en krijg een kilometervergoeding als ik ergens voor mijn werk heen moet, die meer dan het brandstofverbruik dekt. Woon-werk wordt hier niet vergoed maar dat boeit me ook niet. Dat is toch maar 10km. Als ik een keer tegen een muurtje aanzit dan tip ik het zelf even aan met een lakpen. Ik kan zelf de apparatuur installeren die ik wil (ben zendamateur dus een goede mobilofoon hoort erbij).

Maargoed als je een gezin hebt en een druk leven met veel familiebezoek en vakanties e.d. dan kan ik me goed voorstellen dat je heel blij bent met een leaseauto. Ik ga altijd op vakantie met het vliegtuig maar met een heel gezin is de auto natuurlijk weer handiger.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 11 november 2016 14:50]

ik had een auto die me bijna 400/maand kostte aan bijtelling. Die was te hoog in klasse voor mijn salarisschaal maar het was de enige in de pool met automaat en dat wilde ik graag vanwege alle files.
Ik ben wel benieuwd welke ontzettende dikke bak je dan had, care to enlighten us?
Zo, dat is een oud topic :)

Maar het was niet zo'n dikke bak hoor. VW Jetta 1.9 tdi (zonder rode letters), met 7 speed DSG. Verder niet zo veel extra's, zat niet eens een regensensor op of leren bekleding die mijn veel oudere Volvo wel heeft.

Volgens het bedrijf kostte deze me 360 per maand aan bijtelling. Ik heb het nooit nagerekend.
Dat is idd niet een auto waar je zoveel bijtelling voor wilt betalen.
Zo, dat is een oud topic :)
Ja, inderdaad. Dat zie ik nu pas. Blijkbaar is het artikel herplaatst omdat ze een nieuwe dev nodig hebben:
woensdag 1 februari 2017 15:38
"Zelf betalen voor krasjes" is simpelweg niet toegestaan. Elke contractuele voorwaarde die zoiets zou suggereren is bij voorbaat nietig. Mocht je baas ondanks protest toch het op je loon inhouden, niet meteen een rechtzaak aanspannen maar pas als je een nieuwe baan hebt gevonden.
Is dat zo? Wow dat wist ik niet.

We moesten overigens niet alles betalen, alleen het eigen risico (160 euro als ik me goed herinner). Dus wat het bedrijf zelf ook in rekening wordt gebracht door de lease maatschappij.

Maar het verbaast me niks, er gebeurde daar heel veel contractueel wat helemaal niet mag. Concurrentiebedingingen, terugbetalen van cursussen als je binnen X jaar vertrok, enz. Ik heb er ook wel eens een cursus geweigerd om die reden.

Waar ik nu werk is het contract heel anders. Er staan bijna geen plichten en sancties in, maar vooral rechten. Het gebrek aan vertrouwen in de werknemers kwam in dat vorige bedrijf in alles naar voren, en hier heb ik dat totaal niet.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 11 november 2016 14:41]

Tja, als het niet al te lang geleden is, dan zou je kunnen overwegen om dat geld alsnog terug te eisen. Kan misschien een rechtzaakje worden, maar de kans dat je oude werkgever een advocaat stuurt voor 160 euro is niet zo gek groot.
Weet jij waar dit beschreven staat? Ik heb dat ook in mijn voorwaarden staan en ook 2x 150 euro eigen risico betaald.

edit:
Ik zie dat dit een oude reactie was. Blijkbaar heeft Tweakers de advertentie gerecycled. Hoe dan ook ben ik wel nieuwsgierig :)

[Reactie gewijzigd door Room42 op 1 februari 2017 23:05]

Burgerlijk Wetboek 7:10
Wij hebben een flipperkast en voetbaltafel.... :) Na de verhuizing zal dat nog wel worden uitgebreid ;)

Vindt de opmerking over salaris wel grappig, staat er niet bij namelijk. Geen idee hoe dat verschilt met mijn huidige plek. En klanten heb je altijd. Ook al is dat binnen hetzelfde bedrijf, het blijft een klant.

En auto van de zaak heb je alleen in de detachering, anders is het niet normaal.

Wel lekker veel ruimte voor eigen invullen zo te lezen en dat is zoals het hoort in een moderne omgeving. Daar komen gelukkig steeds meer bedrijven achter.
En auto van de zaak heb je alleen in de detachering, anders is het niet normaal.
Dit is niet zo abnormaal als dat je denkt. Bij sommige grote organisaties is een leasebak mogelijk, ook al werk je meestal of altijd in hetzelfde kantoor of zelfs thuis. Alles om maar zieltjes te winnen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 1 februari 2017 16:23]

En dergelijke dingen maken gans de bedrijfswagen ideologie kapot... want uiteindelijk gaat men erin snoeien (vanwege extra belastingen) en zijn mensen die het echt nodig hebben om iedere dag naar klanten te rijden er het slachtoffer van.

In die context is het trouwens geen bedrijfswagen maar een pure salariswagen !
En laten we wel wezen. In de volksmond is een leasewagen ook niet hetzelfde als een bedrijfswagen. Dat is niet voor niks zo gegroeid.
Klopt maar dan is het vaak een uitzondering. Bij de meeste bedrijven is geen optie ook al moet je wat rijden voor de zaak.
Gezien een bedrijfswagen niet staat vermeld, lijkt het me toch een normale vraag om te weten hoe dat zit? Of ga jij al solliciteren zonder duidelijkheid over bepaalde zaken te krijgen? Gezien het voor velen toch een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde is, is het geen rare vraag. De concurrentie zit ook niet stil
Fijn, maar vraag dan vooral niet om welfare als je geen job vindt. Je bent geen sneeuwvlokje. :)
Pff, dus we mogen maar geen eisen stellen? Ik ben toch echt liever een extra maand werkloos om naar een baan te gaan die écht bij me past dan maar te moeten settlen met 1 die wel ok is maar waar toch nog wel het 1 en ander aan schort.

Kom even van die toren af en doe niet alsof mensen geen andere opties hebben. Ja kijk als je een jaar werkloos bent omdat je te kieskeurig bent is prima, maar je mag toch zeker wel wat meer zoeken dan de eerste beste die je tegenkomt? Heeft niks met sneeuwvlokjes te maken.

Bovendien: wie zegt dat iedereen die deze vacature bekijkt, werkloos is? Misschien willen mensen switchen, maar willen ze bepaalde zaken niet kwijt. Zo ook een leaseauto bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 10 november 2016 20:05]

Ik heb geen tafeltennis op mijn werk, maar wel een auto van de zaak. Ik zie ook mijn klanten eigenlijk enkel via de digitale snelweg.

Waarom mag je niets vragen? Uiteraard past dit hier ook niet zo super bij, die NS business card is overigens wel fijn hiervoor.
'Uiteraard zoeken we iemand die in het bijzonder past bij het developmentteam.'

Hoe kan je dat nou weten als er niets verteld wordt over het development team?
Stel ze even voor zou ik zeggen, laat ze aan het woord.

[Reactie gewijzigd door Bruin Poeper op 1 februari 2017 15:49]

Je quote een zin die helemaal niet zo in de vacature staat ;)

'Uiteraard zoeken we iemand die past en zich thuisvoelt bij Tweakers, in het bijzonder bij het developmentteam.'
Dat is wat er echt staat. Kortom: als je je bij Tweakers thuisvoelt en developer bent, dan zit dat waarschijnlijk al goed. Zo voldoen de meeste developers die ik in de loop de jaren heb ontmoet en Tweakers kennen daar in beginsel wel aan.

Om het dan zeker te weten komen we er waarschijnlijk pas achter bij een persoonlijke ontmoeting (evt via skype oid).
Nu ben ik doelbewust op zoek naar ander-soort werk.. altijd developer geweest.
Totaal geen zin meer om verder te gaan met Symfony 3 en MongoDB namelijk. De laatste wordt vaak verkeerd ingezet; of gewoon niet zinnig. Symfony.. Ik sta niet op 1 lijn met de man, die daar het meeste aan werkt.. Persoonlijk vind ik dat heel Symfony de plank totaal misslaat.

Nah.. geen zin meer in bundles boven bundles boven bundles.. en cache boven cache boven cache.
Met PHP mag je best gewoon goed en snel werkende code maken, zonder dit eerste te moeten compilen.
Cache merk je niks van tijdens development en je bent vrij te kiezen welke bundels.je gebruikt. Het klinkt als een klok/klepel verhaal, nofi.

Ontopic: m'n huidige werkgever is denk ik veel gaver/uitdagender/leuker dan T.net maar neemt niet weg dat t alsnog interessant is. Sluit me aan bij enkele anderen dan een schaal of salarisindicatie wel noodzaak is.

[Reactie gewijzigd door Cartman! op 10 november 2016 19:48]

Jawohl.. er is wel mee te werken, maar voor mij (persoonlijk, hoewel ik her en der vast aanhang heb) is't gewoon niet een efficiënte manier om met PHP te werken.

De mentaliteit van de meeste developers online stoort me ook. Voor iedere kleine functionaliteit installeren ze megabytes aan bundles.. In plaats van dat ze het even efficiënt implementeren. (wiel hoef je niet opnieuw uit te vinden, maar je hoeft de personenbus er ook weer niet in te zetten)
Met een enkel groter vast project zou ik het nog wel zien zitten. Maar niet hier bijvoorbeeld waar er tig projecten zijn in verschillende frameworks en alles.
Depency hells alom.

Punt alleen.. met een echt groter project.. zou ik Symfony juist weer niet gebruiken.
En ik stoor me dus mateloos aan Fabien Laurencier (dé lead). Altijd als ik denk.. ooh als het hier "A" is, zal het daar ook "A" zijn. Met Fabien is het altijd precies andersom. (heel erg het gevoel dat het zo'n -probeer-ik-even-uit- programmeur is.. backwards compatibabilty enzo bestaan niet)
Laravel werkt dan wel weer gemakkelijker.

Bedoel het niet als kritiek / rant.. puur persoonlijke mening
Mijn onvrede over Fabien begon ook, toen hij "HTTP" niet kon uitspreken als Fransman en ik een uur zat te luisteren.. wat zegt die nou? (come on, ff 2 tellen Engelse termen leren als je betaalde seminars geeft)
Ik weet zeker dat je een verkeerd beeld hebt van Symfony framework. Geinig dat je Laravel noemt, een one man show (1 enkele dev die geen tegenspraak kan verdragen) qua framework die grotendeels bouwt op componenten van....Symfony! Zowel de componenten als het framework worden door een groep van een tiental mensen gemaakt (+duizenden devs met kleine bijdragen) en niet alleen door Fabien zoals je doet voorkomen. En die megabytes aan vendor code..boeiend, die files worden niet allemaal geladen hoor ;)

Daarnaast is Symfony backwards compatible binnen minor versies incl LTS dus waar jij vandaan haalt dat Fabien maar wat doet is me een raadsel. Daarentegen houdt Laravel zich niet eens aan semver...

Persoonlijke mening is prima maar volgens mij mist er wat kennis die hiervoor zorgt.

[Reactie gewijzigd door Cartman! op 11 november 2016 14:51]

*knip*

El_Jay zag hetzelfde... ;-)

[Reactie gewijzigd door tERRiON op 10 november 2016 16:40]

Coolblue. Mocht Amsterdam te ver zijn, wij zoeken in Rotterdam ook nog genoeg talent!
Heb een tijdje in de detachering gewerkt (nu als zzp'er) en dan snap ik de "eis" voor auto van de zaak heel goed. Maar voor een inhouse-functie? Nee. Ben het volledig met je eens! :)
Jammer dat ik meer applicaties/algoritmes maak en ongeveer 6400 kilometer verder zit ! Ik had het al geweten.
Dit heeft niets te maken met eisen van de developer, dit is gewoon wat geboden wordt door bedrijven om aan een developer te komen. Alleen een hoger salaris is voor mij niet voldoende om te switchen van werkgever, ik verdien goed, 3x per jaar op vakantie, 3 auto's, maar ik kan mij voorstellen dat een boel developers toch wel blij worden van een leuke A3-achtige auto onder de kont.

En dat je dan bijtelling en dergelijke betaalt, lekker interessant met deze salarissen.
Ergonomie staat iig niet hoog in het vaandel zo te zien aan foto 1.
Een in hoogteverstelbaar scherm met pivot lijkt me toch wel het minimale om een programmeur te lokken ;)

[Reactie gewijzigd door eL_Jay op 10 november 2016 13:41]

Ach, zij hebben iig nog speciaal pakken papier voor het verhogen van het scherm.. :P Wij hebben in 't verleden oude ontwikkelboeken uit de kast moeten pakken als schermverhoger.
We zijn van alle markten thuis :)

edit: fixed link

[Reactie gewijzigd door Inspector op 10 november 2016 15:38]

Officieel mag het van de ARBO niet hè ;)

Nu moet je die club er nooit bijhalen trouwens.. maken vaak meer kapot dan goed.

Zo vroeg een keer iemand om advies.. mocht het hele bedrijf opeens al het meubilair gaan vervangen.
Ziet er prima uit qua werkomgeving hoor ;)

Heb het wel 1x meegemaakt op een gesprek bij een webburo. De eigenaar/manager hadden een leuk apart kantoortje.
Alle 10+ programmeurs hadden een halve meter op 1 grote lange tafel.
Totaal onterend en dan zou de ARBO wel iets te zeggen mogen hebben.
Inderdaad, het is echt onzin om daar over te zeiken. Als mensen manieren zoeken om hun schermen op de juiste ergonomische hoogte te zetten, moeten ze daar niet voor worden afgestraft. Het staat misschien niet zo netjes maar fuck dat. Ergonomie gaat voor. En anders zorgt het bedrijf maar voor een mooiere oplossing (een monitor arm kost ook niet veel, de mijne was 25 euro en werkt geweldig).

Ik ben Health & Safety vertegenwoordiger (van het personeel) op mijn werk en ik heb ook wel eens een discussie over dit onderwerp gehad. Niet in Nederland overigens, de 'Arbo' dienst hier (Health & Safety Authority) komt nooit controleren maar je moet zelf dingen aangeven, dat doe ik dus. Als vrijwillige bij-taak overigens, onze werkgever is zeer meegaand dus er is weinig te doen op dat gebied, als iemand wat nodig heeft dan komt het er meteen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 10 november 2016 21:41]

En anders zorgt het bedrijf maar voor een mooiere oplossing (een monitor arm kost ook niet veel, de mijne was 25 euro en werkt geweldig).
Ik denk dat dat ook meer het punt is, als er zulke provisorische maatregelen nodig zijn dan had de werkgever eigenlijk al rekening moeten houden met de gezondheid van zijn werknemers :P
Hulde voor het bij elkaar zoeken van 4 boeken die per 2 precies even dik zijn. Heeft vast even wat moeite gekost :p
Op de foto's hier staan alleen vier pakken papier, toch? Maar een collega had inderdaad uit onze verzameling IT-boeken een setje van diverse boeken gevonden dat goed voldeed als stand voor twee monitoren :P
Je foto is een beetje no access volgens mij
Vandaar dat je zoveel ervaring met verschillende frameworks/ talen moet hebben, anders staan je beeldschermen te laag :).
Hahaha ... zo herkenbaar ... ik heb mijn QBasic 4.5 boek hiervoor
In mijn geval, een dik boek over Dirk Frimout. :D
Hahaha. Mooi is dit. Vandaag m'n derde scherm aangesloten en idd, pak papier voor de hoogte :P
Ik vind dat ook altijd armoedig staan inderdaad.
Misschien was de vorige programmeur wel tevreden met de op de foto getoonde opstelling van de werkplek. Tja, ieder persoon is weer anders. Als je, je daar door alleen al laat afschrikken. Loop je een leuke job mis. (niet professionele) foto's kunnen soms een vertekend beeld geven.
Ik denk dat de mensen van Tweakers best wel redelijk zijn, en openstaan voor eventuele suggesties, om redelijke veranderingen wat betreft werkplek verbetering. uit te voeren. Om de werkplek naar de zin van de nieuwe medewerker te maken. Maar dan moet de (aangenomen) medewerker dat dan wel zelf kenbaar maken.
Ja, beetje pauper, zeker als 'wervende' foto. Ook zie je nogal weinig van dat beloofde uitzicht.
Pakket papier onder je monitor is juist wel aanlokkend voor technisch personeel. Ik ben niks anders gewend, alleen in 'designer achtige' bedrijfjes letten ze daar op. En daar wil je als programmeur toch niet zijn.
Ik heb als programmeur bij de laatste aanschaf nieuwe monitor hier wel op gelet. Mijn Dell heeft een zeer hoge (verstelbare) voet :)
Dat kan dan wel weer natuurlijk een optie zijn om mee te wegen, maar een hoogwaardige Eizo scherm zeg ik geen nee tegen vanwege de beperkte hoogteverstelfuncties. Dan liever 2 pakjes papier :) Zijn nauwelijks zichtbaar vanwege de desk full policy :P
Fijn als je gewoon je scherm 90 graden kan draaien voor die extra verticale ruimte. Maar ja, efficient werken, da's alleen iets voor 'designer achtige' bedrijfjes, toch?
Zo hebben wij verstelbare standaards gekregen omdat de directeur het lelijk vond.
Maar ja, het is een eenmalige aanschaf, die dingen gaan je hele loopbaan mee (als je niet te lomp bent :)).
Het toetsenbord staat ook omhoog, foei ;)
Nee hoor, die staat plat.
Is een bedrijfswagen voor zulke jobs in Nederland niet gangbaar?

edit:
Bedrijfswagen = leasewagen = auto van de zaak = een wagen die je gebruikt om naar je werk te rijden, voor werkactiviteiten en die je privé mag gebruiken. In België geven ze voor zulke functie al gauw een BMW 3 Serie. Maar waarschijnlijk hebben jullie een andere voordelen: hoger brutoloon ofzo.

[Reactie gewijzigd door biglia op 10 november 2016 13:43]

Auto van de zaak is alleen normaal als je regelmatig naar de klant moet voor je werk. Dus alleen in de detachering, anders zie je het heel weinig bij IT bedrijven. Ook niet meer dan normaal lijkt me.
In de automatisering is het ook redelijk normaal. Maar goed, dan moet je ook wel vaker naar klanten zonder dat je gedetacheerd bent.
En zelfs dan niet eens. Ik zit in de detachering, heb geen lease auto, alleen reiskosten vergoeding. Maar ik zit ook al 3 jaar bij dezelfde klant...

(en zelfs met reiskosten vergoediing van 19 c/km houd ik over met wat de auto in zijn totaliteit kost, zonder afschijving want ik ben niet van plan deze auto binnen afzienbare tijd te vervangen)
Maar waarschijnlijk hebben jullie een andere voordelen
Wij draaien een deel van de staatsbegroting rond met een belasting op de aanschaf van nieuwe auto's waardoor er bij de eerste registratie inclusief de btw zomaar 40 tot 73 procent (Mercedes G65 AMG ;) ) van de aanschafprijs naar de staat gaat. Daarom rijden Nederlanders een klasse schraler dan onze ooster- en zuiderburen. Hier staat tegenover dat ons asfalt strak is als een biljartlaken en we wegwerkzaamheden onmerkbaar in de nacht doen in plaats van permanent overal om de 20 kilometer zoals in Dld ;) .

[Reactie gewijzigd door Femme op 10 november 2016 15:18]

Zo had ik een Opel Corsa van de zaak en dat ding was duur in de bijtelling. Nu een eigen auto wat een stuk goedkoper is (onderhoud etc meegerekend). Auto van de zaak klinkt leuk alleen die bijtelling. :X
Zo had ik een Opel Corsa van de zaak en dat ding was duur in de bijtelling. Nu een eigen auto wat een stuk goedkoper is (onderhoud etc meegerekend). Auto van de zaak klinkt leuk alleen die bijtelling. :X
Mijn ervaring was dat als de auto ook je eerste auto privé werd het zeker rendabel is, zeker als je baas de brandstof in Nederland betaald.
Als het privé niet je eerste auto wordt en je hebt geen zin in de administratie, kan het inderdaad een dure grap worden, aan de andere kant moet je er wel aan denken dat je standaard woonwerkverkeervergoeding niet eens de kosten van de benzine vergoed.
Ik heb een auto van de zaak (peugeot 308 SW) en betaal 172 euro netto bijtelling per maand. Ik weet niet hoeveel km per jaar bazs2000 rijdt maar een leaseauto is in bijna alle gevallen goedkoper. 2 keer tanken en je bent er al. Daarvoor rij ik een nieuwe wagen, met leren bekleding etc., all risk verzekerd, winterbanden en al het onderhoud.

Mijn vriendin heeft eigen auto en als we die kosten naast elkaar leggen is prive rijden altijd vele malen duurder onder de streep .
Auto van de zaak moet ze meteen afschaffen. Dan worden de wegen weer goed bereikbaar zonder al die files. Als je echt maar dan ook echt een auto nodig hebt voor je werk dan is een auto van de zaak gerechtvaardigd.
Dus niet voor gewoon woon werk verkeer. Dan ga je maar met de trein/ bus.
Ja, want alle plekken zijn met het OV fantastisch bereikbaar. En het ov is altijd op tijd, je kan altijd zitten en er zitten nooit irritante mensen naast je.
Inderdaad.
Ik rij met mijn prive-auto omdat het OV (bus,trein,bus,lopen) 2X zo lang zou duren (minimaal) en ruim 30% duurder is.

[Reactie gewijzigd door hackerhater op 11 november 2016 10:32]

Twee keer per week 100 kilometer heen en weer naar de zaak kost me 2.5 uur. Met het openbaar vervoer ben dat dus aan een enkele reis kwijt en moet ik ook nog parkeerkosten betalen bij het station. Maar ja, ik werk van 6:00 tot 14:30 op die dagen anders is het ook niet te doen.
Sorry maar ik vind je reactie een beetje kort door de bocht. Files worden niet zozeer door leaseauo's veroorzaakt maar doordat mensen allemaal op dezelfde tijden willen (of moeten) werken. Dan ga je op dezelfde tijden naar het werk. En wat zijn de voorwaarden dat je 'echt maar dan ook echt' een auto nodig hebt?

Daarbij is het OV in NL gewoon niet betrouwbaar en nu al overvol. Afdwingen van zaken werkt niet, je moet het ov zo goed en betaalbaar maken dat het rendabel wordt om met de trein te gaan, dan lever ik mijn auto zo in.
ik ben zelf werkzaam in de botlek, vanaf mijn huis (midden in de polder tussen botlek en utrecht) ben in 40 minuutjes op mijn werk, met OV zou dit 2.5 uur zijn, tel daar onregelmatige diensten bij op en je hebt denk een beeld waarom de A15 altijd vol staat met autos, terwijl er een dubbelspoor tot de maasvlakte ligt.... :+
Ik zeg ook: alleen als het echt niet anders kan. Heel veel forensen pakken toch de auto terwijl met het openbaar vervoer de reistijd vaak korter (geen files) is.
Het rekeningrijden zal een oplossing kunnen zijn. Je betaald dan extra als je tijdens de spits rijdt. Voor jou is het dan goedkoop bij onregelmatige diensten.
al zou heel nederland in 2 ploegendienst gaan werken is het fileprobleem al volledig weg denk ik zo, dan heb je 3 spitsen ipv 2 waarbij die rond 2 uur (dus midden op de dag, niet in het donker swinters savonds) dan vergelijkbaar is met de huidige spits, immers de helft naar het werk toe, de helft naar huis. Terwijl het nu 2x per dag raak is, dan nog maar 1x.
Dit klinkt als een heel logisch verhaal, maar je vergeet wel een paar puntjes.
Stel dat jij nou naar je baas gaat en zegt: ik wil geen auto van de zaak meer. Ik verwacht dat je dan van je baas reiskosten vergoeding gaat krijgen, daarnaast is het vrij logisch dat je dan ook een salaris verhoging krijgt. Jij baas betaal nu voor de auto rond de 850 euro per maand ex btw en daar kan best een een paar honderd euro van naar jou toe als jij die leas auto niet meer zou rijden.

Dus in de meeste gevallen zul je als je de lease auto opgeeft er in salaris + reiskosten 200/300 euro netto erop vooruit gaan.
dan kosten de leaseauto dus geen 172 meer, maar 372/472 netto per maand.
Vind je het dan nog zo interessant?

ps. Ik rij dezelfde lease auto als jou en ben daar nog zeer gelukkig mee.
|Ik kan kiezen om geen auto te nemen. Dan krijg ik mijn leasebedrag uitgekeerd idd.

Maar laat ik het zo stellen, wij rijden prive nog een hyundai i30 en dan is het met het uitkeren van leasehiaat nog steeds niet rendabel (al komt het aardig in de buurt). Ik krijg mijn buitenland prive km ook betaald dus ook met vakanties etc rij ik gratis.

Dus ja voor mij blijft het nog steeds interessant. Stel al zou het uit kunnen, met mijn leaseauto heb ik verreweg het minste risico op kosten. Dus ja het is in mijn ogen nog altijd het meest voordelige op de lange termijn :-D
Hier staat tegenover dat ons asfalt strak is als een biljartlaken
I wish, de A59 tussen DB en Hooipolder eens gezien? Die weg kan zo in Belgie liggen. gat, gat, versleten, gat.
Bij ons niet in ieder geval :) Vroegah werd overal een leaseauto bijgegeven, maar die tijden zijn zover ik weet voorbij.
Bij de detacheerders zit het er vaak wel bij in. Ook wel logisch, omdat je naar verschillende klanten zal moeten. Heel veel engineers werken via detacheerders, dus daar zal het wel weg komen :P
Waar ik op dit moment zit is het voor de devs niet eens een mogelijkheid.

Het is dat ik nu aan het afstuderen ben (Software Engineering)... Bij Tweakers werken lijkt me super tof :)
Voor woon-werk verkeer is dat niet gangbaar. Als je naar klanten gaat, dan wel. Dat laatste lijkt me sterk als ik de functie zo zie.
Wel erg interessant, het is dat mijn kennis op webdeveloper gebied al lang geleden is achter gebleven. Als ik het had bijgehouden had ik er zeker wel interesse in gehad. Maar er zijn er velen die beter geschikt zijn voor de functie. Laten we wel wezen, HTML en CSS is zo'n beetje het enige wat ik toen heb geleerd. Nu ietsjes richting PHP voor een weblog van mijn vrouw en dus ook WP en Foundation Press.
Gebeurd zelden voor developers, tenzij je dit als eis aangeeft natuurlijk, maar dan lever je meestal wel wat in.
Voor een kantoorbaantje?
Waarom zou je in hemelsnaam met de auto naar Amsterdam willen? :?
Omdat dat (de auto) nog steeds sneller gaat (ondanks files) dan openbaar vervoer...En je hebt gegarandeerd een zitplaats. Een auto gaat van huis tot werk en terug. De trein gaat van station tot station en dan moet je weer wachten op je aansluiting.
Ja, alleen zit je tijdens een vrijdagmiddagborrel dan wel aan de cola in plaats van een lekker pintje. Of twee. Of drie :)
En volgens mij kan het rond a'dam nog wel eens beroerd uitpakken in de spits op de weg.

[Reactie gewijzigd door mekkieboek op 10 november 2016 20:12]

Ligt er aan waar je woont, ik heb een tijdje naar Utrecht gemoeten vanuit Eindhoven, er zijn dan heel veel punten waar het gewoon vast loopt, en ik probeerde altijd om 7 uur op mijn werk te zijn.

Stiekem ging het OV hier dus wel sneller en minder vaak met problemen (Ik stond echt 50% van de dagen in de file en ik was vroeg) maar omdat ik een auto vanuit werk had ging ik met mijn luie reet daar in zitten.

Het is vooral 'n stuk comfort wat die auto brengt, ik mag 'm ook onbeperkt prive rijden wat gewoon leuke voorwaarden zijn.

Als developer heb je de luxe om die dingen te vragen en als andere mensen je stom roepen omdat je een goede baan hebt, vind ik dat raar. Ga maar lekker met de auto als je dat fijner vindt. Millieubewust is het niet maar dat moet je dan ook maar interesseren ;-).
Je bedoelt een auto van de zaak. ja.
Ah damn, een senior positie voor PHP :'( Kom ik aan als junior NodeJS developer |:( Dat word dus nooit wat :+

Tweakers lijkt me wel de vetste werkplek in Nederland, mooie locatie en constant met tech bezig. Success aan de solicitanten!
Ik werk nu al meer dan 20 jaar in de webdevelopment wereld en de schoonheid van de locatie is een van de minst belangrijke factoren. Werk is werk, of het nu een klein bedrijf, een groot bedrijf of een bekend bedrijf is, uiteindelijk zit je de hele dag code te kloppen. Totdat het werkt, en dan mag je weer naar huis. It's just a job!
Ik denk dat dat toch wel heel persoonlijk is. Wij gaan bijvoorbeeld regelmatig met elkaar een biertje drinken of een hapje eten. Zit je dan in "the middle of nowhere" is dat toch jammer. Zo zitten wij vaak bij Pllek aan het IJ. Goed eten, lekker bier, leuke mensen, mooi uitzicht. Regelmatig belande we overigens nog in de stad voor een afzakkertje.

It's just a job? Een baan is iets dat je 8 uur per dag doet, 40 uur per week! Ik stel daar voor mezelf hoge eisen aan. Mijn collega's, de sfeer op de werkvloer (informeel) en afwisseling (tafeltennis, gamen, hapje eten) zijn dan ook essentieel voor mij! Verder vind ik de nieuwste gadgets gewoon altijd leuk om te testen (Rift, Vive, NES classis, etc) en ook dat is een reden dat ik hier graag werk.

Is het een primaire arbeidsvoorwaarde? Nee, zijn er mensen die het belangrijk vinden? Zeker! Komt op mij nu over als "voor mij niet interessant dus voor andere ook niet".
Een baan is helemaal niet iets dat je 40 uur per week doet. Je hebt er zelf voor gekozen om dat zo in te vullen. Je kunt ook prima rondkomen door 3 of 4 dagen te werken. Let gewoon op je maandlasten en je hoeft ook nauwelijks aan luxe in te leveren.

Ik ben 32 en kan als ik wil rondkomen van 3 dagen werken, werk er 4. Ik los lekker af op m'n hypotheek en tegen de tijd dat ik 40 ben ga ik zeker terug naar 3 dagen werken want dan heb ik bijna geen woonlasten meer. Let een beetje op je uitgaven dan hoef je je niet zo vaak te melden bij je baas. En denk meer dan een maand vooruit.
Tjah, dat er andere zijn die minder werken is natuurlijk prima. We hebben het hier echter over een fulltime functie dus laten we ontopic blijven. Mochten we iemand vinden die minder uren wil werken maar wel goed in ons team past is daar ook over te praten. Mijn punt is dat ongeacht het exacte aantal uren een baan iets is waar je je goed in moet voelen en dus secundaire arbeidsvoorwaarde als locatie niet direct hoeft af te schilderen.
Je had het echter niet over deze functie, je maakte een algemene opmerking:
"It's just a job? Een baan is iets dat je 8 uur per dag doet, 40 uur per week! "

En secundaire arbeidsvoorwaarden zijn zeker zeer belangrijk, daar heb je absoluut gelijk in. X uur met tegenzin naar je rotbaas gaan voor een prachtig loon is in mijn ogen toch een stuk slechter dan x uur met plezier naar je werk gaan voor een minder loon. Hoe onafhankelijker je bent van de financiële kant hoe vrijer je kunt zoeken naar een baan die echt bij je past.
Toen ik begon met werken waren deze zaken voor mij ook belangrijk. Naar mate je ouder wordt ga je meer waarde hechten aan andere zaken, zoals reistijd (zodat je je partner wat meer kan zien) en heb ik ook wat minder behoefte aan het drinken van biertjes met collegae. Prioriteiten veranderen met de tijd.
Wellicht maar zoals je zelf ook al zegt is dat subjectief. Ik zit zelf ook al 15 jaar in het vak maar voor mij is het nog wel belangrijk. Ik wil enkel zeggen, we vermelden het in de vacature omdat het voor menig gegadigde wel degelijk van belang is :)
Ben je wel eens bij Tweakers geweest? Ik wel en ik heb echt een paar minuten naar buiten staan kijken. Het is echt super, en Tweakers heeft ook nog eens de mooiste kant van het gebouw. Ik wou dat mijn werkgever zo'n mooi uitzicht had. Je kan half Amsterdam zien.

En inderdaad zoals Inspector zegt vind ik werksfeer ook super belangrijk. Meer zelfs dan salaris. In mijn vorige baan verdiende ik 8000 meer bruto, maar ik heb zoveel meer werkplezier nu. Veel minder stress, meer buitenlandse reizen, leuke collega's waarmee we vaak etentjes en pokeravondjes doen. En ik ben 41 dus leeftijd zegt ook niet alles over prioriteiten.

Ik wou dat ik bij Tweakers kon werken trouwens. Zou me super lijken :) Maar ik woon 1000km verderop momenteel. Ik denk niet dat die NS Business Card in het vliegtuig werkt :)

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 10 november 2016 21:55]

Hij werkt op de greenwheels :Y)
Locatie vind ik anders niet onbelangrijk. Gezien de files van afgelopen tijd, is het voor mij een enkele reis van ongeveer 2 uur met uitschieters naar 3 uur. Dat dagelijks is gewoon geen pretje. En ja je kunt ook op ongelofelijk vroege tijden gaan werken, maar daar moet je maar net zin in hebben (ik moet hier bv al voor 6.00 in de auto zitten wil ik de files voor zijn).

Voor velen is het geen probleem maar ik vind het gewoon zonde van mn tijd. Wanneer ga je dan je dan echt leven?
Als je in een klein bedrijf werkt, kan je naast code kloppen ook nog de server beheren, wat administratief werk etc. doen. Bij grotere bedrijven heeft iedereen zijn eigen taak en specialiteit. Toch wel een verschil qua professionaliteit vind ik persoonlijk.
Wijzere woorden zijn er niet gesproken in deze reactie-thread
Just curious. Waarom het geschatte inkomen niet benoemen? Als ervaren senior developer vind ik de vacature alleen interessant omdat het om Tweakers gaat. Het niet benoemen van een geschat inkomen komt niet goed over. Ik solliciteer al niet eens op vacatures zonder inkomen te benoemen omdat de ervaring leert dat zulke vacatures het niet van het inkomen moet hebben. PM is trouwens niet nodig, het is me te ver weg ;)

[Reactie gewijzigd door maniak op 10 november 2016 13:48]

Ja, bij Tweakers vallen ze gewoon onder een CAO, dus geef aan wat de schalen zijn en je bent klaar.
Eens, en dat zeg ik hier bij iedere vacature. Waarom extreem uitwijden over extras maar niet een salarisindicatie geven? Goede developers hebben momenteel veel te kiezen en kunnen overal terecht. Dergelijke vacatures zullen bij sommigen al per direct afvallen.
Wellicht off-topic, maar is dit gewoon een uitbreiding van het team, of is er sinds kort iemand weggegaan als developer bij Tweakers?
Er vertrekt helaas een developer, dus die plek is vrijgekomen :)
Misschien een brutale vraag hoor, maar wie is er dan weg? :'(
Ik :) tenminste, vanaf 1 december.

[Reactie gewijzigd door krazzer op 10 november 2016 13:40]

Ah oke. Ik had je nooit eerder voorbij zien komen op Tweakers.net moet ik eerlijk toegeven. Maar niet elke werknemer van Tweakers is natuurlijk actief op het forum of op de FP. Succes in ieder geval voor verder in de toekomst als developer! d:)b
Drommels. You got me.. Is al wel 1 jaar geleden. Ik let niet specifiek op namen, maar ik onthoud wel namen die ik al vaker voorbij heb zien komen. Maar ach, zo belangrijk is het nou ook weer niet.
Ik zou interesse hebben als ik ergens anders woonde :+
14 jaar developer, werk enkel met Symfony (3) sinds enkele jaren i.c.m. Twig, ervaring met het beheren van VPS'en draaiend op Linux, passie voor gadgets, games en trends, echter zit ik in Friesland, is er geen trein die vlot in Amsterdam is, en met een eigen auto is het qua de afschrijving en slijtage geen pretje om élke dag >100 KM te rijden.

Was ik wat meer in midden-Nederland of zuid-oost-Nederland woonachtig, dan ja.
Ik geloof dat er gebruikt gemaakt kan worden van een verhuisregeling. Er staat me bij dat ik eerder een collega heb gehad die hier gebruik van heeft gemaakt. Wat dat exact inhoud weet ik niet maar mocht je overwegen om te verhuizen zou dat je wellicht over de streep kunnen trekken te solliciteren ;)
Dat zal helaas niet gaan :-P heb sinds 2 jaar een zoontje erbij, m'n vriendin werkt 1 km vanaf huis, dus verhuizen zit er helaas niet in.
Hmmm Amsterdam, te ver weg vanuit het mooie Den Bosch :)
Amsterdam is sowieso een waardeloze stad om in te werken. Onbereikbaar als de pest. Net als Utrecht. Zelfs als je er zelf woont. Het Noorden van Amsterdam is echt een ramp om te doen als je vanuit het zuiden komt, zeker van beneden de rivieren. En probeer er maar eens een huis in de buurt te vinden. Je betaalt je blauw of staat jaren op een wachtlijst.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 10 november 2016 17:08]

Waar Tweakers zit is prima bereikbaar vanuit Zaandam, er gaat een directe bus pal langs, richting Amsterdam CS dus vanuit die kant is het ook prima.
Ja lol, tuurlijk, dan kom je vanuit het noorden. Maar ga vanuit Zaandam eens naar Amsterdam Zuidoost. Daar doe je wel wat langer over. Maar het ging erom dat als je dus uit het zuiden van Amsterdam komt, dat het vrij onbereikbaar is voor de meesten om nog acceptabele werktijden + reistijden te hebben.
Dat viel ook wel mee, ik heb een tijdje bij een klant in Amsterdam Zuidoost gezeten, vlak naast de ArenA, en ik ging daar graag heen, een stuk sneller dan naar mijn werk in Vianen. Met tussen de 20 en 30 minuten was ik er wel (vanuit Zaandam Noord), de A10 is niet zo erg via de oostkant. Een beetje flexibiliteit in je werktijden helpt ook erg goed.

Geen idee of dit nu nog zo is want ik ben in 2010 weer naar het buitenland gegaan. Maar toen werd er ook erg veel over geklaagd.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 10 november 2016 22:56]

Nobody cares about Zaandam. Daar wonen 4 ontwikkelaars en die zijn al bezet. En in 2010 gaat je dat ook niet meer lukken. Ik denk dat je nu minimaal een uur weg bent
Mee eens, er gaat veel verkeer heen en weer tussen Brabant en de Randstad, maar ieder jaar komt dat verder buiten bereik. We hebben mensen op kantoor die soms 1 dag per week in Amsterdam zitten, en daar kijken ze iedere keer tegenop, 2 a 3 uur reistijd enkele reis. Sommigen pakken zelfs hotel, zo "bereikbaar" is een afstand van nog geen 100km in ons kleine landje.

Het zal vast beter zijn voor vele randstedelingen. Voor de rest van ons jammer, aangezien zeker in IT Amsterdam de beste banen heeft.
Niet dat het verkeer in Brabant zelf zoveel beter is
A59/A58/A27. Elke dag file, we zijn gewoon met te veel mensen op dit kleine stukje aarde.
Ik ga dat probleem op een andere manier oplossen : [img]http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery/Honda%20PC%20800%20%2089.jpg[/img]
Mee eens,
helaas menen een hoop bedrijven dat ze perse in de randstad moeten zitten |:(
Was het maar alleen de randstad. Nee ook A-locaties (zelfs voor afdelingen die daar geen baat bij hebben, want dat is eigenlijk alleen sales) die nog lastiger te bereiken zijn. En allemaal hebben ze een parkeerbeleid uit 1970 voor een bevolking van 1970

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 10 november 2016 17:12]

Echt jammer dat het zo ver is voor mij, provincie Antwerpen België.

Tweakers lijkt me echt één van de meest boeiende omgevingen waarin je terecht kan komen als webdeveloper!
Zin om te verhuizen naar Nederland? ;)
Hoort jammer genoeg niet tot de mogelijkheden, ook al hou ik wel van jullie 'ik zeg toch lekker wat ik denk' mentaliteit :P
Na twee maanden sta je terug in Antwerpen, geloof me vrij.
Vanwege de 'ik zeg toch lekker wat ik denk' mentaliteit?
Het zijn eerder de stille kempen ;)

Maar toch, enkele vrienden van me werken in Nederland en ze zeggen dat ze eigenlijk, op het dubbele papierwerk na, niets dan voordelen zien ten opzichte van in België te werken
Bieden jullie 'm anders een Thalys ThePass aan, dan is het maar een uurtje reizen ;)
Helaas zit ik nog in het 1e jaar van mn mbo opleiding... Hoop over 3 jaar dit werk wel te doen :)
Succes met een MBO diploma als developer aan de slag te gaan.

kan wel, maar veel bedrijven zoeken een HBO-er. Desalniettemin, ik werkte ook zonder Bachelor.
Staat zelfs expliciet in de tekst hierboven: HBO of hoger.

Nu is MBO, jaartje of 2 werken en dan HBO een realistische route. Dan moet je niet al te hard wennen aan dat MBO salaris, dat geld ga je nodig hebben.
Na mijn MBO heb ik 2 jaar gewerkt om mijn kennis op niveau te brengen.
Nu werk ik al enige jaren op een HBO functie.

Ik ken een programmeur die alleen zijn automonteur diploma heeft die een van de beste programmeurs is die ik ooit heb gezien.

Een HBO papiertje zegt niet zoveel
Het probleem is dat je met MBO niet zo snel vooruit komt als met HBO. Er zijn bedrijven die jou weerhouden om te solliciteren puur omdat je geen Bachelor hebt.

Dit verhaal heb ik vaker gehoord, ik ben zelf gaan werken zonder mijn Bachelor, echter zijn er bedrijven die mij geweigerd hadden ondanks 3/4 jaar werkervaring omdat ik geen aantoonbaar HBO denkniveau heb. Leuk ik heb inderdaad nu ook een baan met 2,5k lease auto e.d. maar heel snel verder vooruit komen wordt moeilijk.

Uiteraard na jaren een soortgelijke functie uitgevoerd te hebben, maak je kans om bij bepaalde plaatsen binnen te komen, maar niet zo snel. Ik ben nu op weg naar een starterspositie met een totaalpakket van rond de 60k waarin ik kan doorgroeien, geloof me daar kom je nog steeds niet binnen zonder minimaal HBO, met een master heb je kans om zonder werkervaring binnen te komen.

Je laatste zin is alleen als je snel tevreden bent, of geen problemen hebt met langzaam carriere maken. Dat gezegd te hebben, success om MBO diploma te hebben, geen serieuze werkervaring en direct bij Tweakers binnen te komennet wat MSalters hierboven al gezegd heeft.
Wellicht totaal off-topic hoor, maar zie ik het nou goed? De sollicitatie waar je je persoonlijke gegevens moet invullen zoals NAW gegevens, gaan niet over HTTPS. Is dit bewust gedaan?

http://imgur.com/u1JMFX4

Doet me een beetje hier aan denken: nieuws: 'Https ontbreekt bij 85 procent bedrijfswebsites die gevoelige data v...

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 1 februari 2017 16:18]

Hmm... dat is best een goed punt, maar helaas is nog altijd niet de hele Persgroep over op HTTPS. Wij waren wat dat betreft een van de pioniers. Ik ga het in ieder geval gelijk even aankaarten bij de HR-mensen.

[Reactie gewijzigd door ACM op 1 februari 2017 16:06]

Sorry hoor, maar het woord pionier geeft een beetje een vertekend beeld. Als ik me niet vergis is het wettelijk verplicht inmiddels?
Waarom is dat vertekend? Binnen de Persgroep waren wij een van de eersten om de site volledig via https te laten lopen. Dat is toch wat een pionier doet?

Ik beweer niet dat Tweakers landelijk de pionier was, zelfs onder de nieuwsmedia of andere communities waren we dat niet. Hoewel we daarbinnen alsnog wel relatief vroeg waren.

Bedoel je met wettelijk verplicht dit specifieke scenario of 'alles' ? Voor bepaalde situaties waar persoonsgegevens worden verwerkt is het inderdaad verplicht om een bepaalde mate van beveiliging aan te brengen. En dat wordt in de praktijk onder andere doorvertaald tot het verplichten van https.
Ik begrijp wat je bedoeld, pionier binnen de persgroep. Maar het woord heeft een beetje een vreemde nasmaak omdat het een minimum-eis is waaraan je wettelijk moet voldoen. Pionier suggereert onontgonnen terrein, de werkelijkheid is jaren te laat.

Dat bedoel ik niet zo hard als het klinkt, want het is zeker zo dat het barst van de sites waar het nog niet zo is.
Het is hooguit verplicht in bepaalde omstandigheden. Maar het is niet verplicht voor iedere website om volledig https aan te bieden.

Vziw zijn die omstandigheden het verwerken van bijzondere persoonsgegevens, maar het zou ook alle persoonsgegevens kunnen zijn.
Volgens mij betreft het zowat alle persoonsgegevens, zelfs dus bij een simpel contact formulier:
https://www.internettoday.nl/sslcertificaten/wetgeving

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee