Door Sven Koene

UX Designer

Makkelijker filteren in de Pricewatch - Development-iteratie #108

13-06-2017 • 14:54

59 Linkedin

Development-iteratie #108 is afgerond. Allereerst omvat deze iteratie natuurlijk jullie zelfgekozen community-pick. Daarnaast hebben we het gebruik van filters in de Pricewatch nog makkelijker gemaakt. Tot slot hebben we aanpassingen gedaan bij de gebruikersreviews en hebben we nog wat finetuning gedaan in de aboshop.

Community-pick: producten filteren op aantal reviews

Het is nu mogelijk om in de Pricewatch producten te filteren op het aantal gebruikersreviews. Als je graag wilt weten hoe goed een product is, dan is het natuurlijk fijn dat je ervaringen van andere tweakers kunt bekijken, maar bij hoeveel reviews is er voor jou voldoende bewijs dat een product ook écht goed is? Dat verschilt per persoon en daarom kun je dat het beste zelf bepalen.

Als kleine toevoeging geven we nu ook het aantal reviews weer in de productlisting op mobiel.

Filters kunnen wissen

In de Pricewatch kun je al sinds jaar en dag op bijna alles een filter toepassen om dat ene product te vinden dat aan al jouw eisen voldoet. Hartstikke fijn, maar hoe hou je het overzicht over wat je hebt ingesteld? Vanaf nu helpen we je daar een handje bij door boven aan de lijst de toegepaste filters weer te geven. Daar kun je de gebruikte filters ook eenvoudig verwijderen of zelfs helemaal opnieuw beginnen.

Verduidelijking gebruikersreviews

Al een tijdje is er bij gebruikersreviews behoefte aan verduidelijking over hoe de reviewer aan zijn of haar product is gekomen. Deze behoefte is er niet alleen vanuit de community, ook de ACM onderschrijft dat dit wenselijk is. Om hieraan tegemoet te komen moet je vanaf nu aangeven hoe je aan het product gekomen bent als je een productreview schrijft. Daarbij laten we de optie voor producten van duistere herkomst achterwege; die producten zou je bij een andere instantie moeten aangeven ;)

We hopen zo net iets meer context te kunnen bieden bij een review. Meer informatie over de verschillende opties vind je in dit topic.

Andere verbeteringen

Verder hebben we wat kleine verbeteringen aangebracht en wat bugjes geplet:

 • Verbeteren van foutmeldingen en meldingsteksten
 • Naw-gegevens aan je profiel kunnen toevoegen
 • Alleen vragen om iban en naam bij annuleren van je abonnement
 • Naw-gegevens optioneel bij bestellen van een abonnement zonder geschenk met eenmalige betaling
 • Prijsfilter toont nu de juiste advertenties in Vraag & Aanbod

Reacties (59)

Wijzig sortering
Is het misschien een idee om bij het filteren op prijs, te zorgen dat 'Prijs wordt verwacht' niet meer valt onder 0 euro? Misschien een apart vinkje maken voor 'Prijs onbekend' ?
Goed idee! Ik zou gewoon optie extra maken. Nu is het:
Prijsloos -> €0,-

Het kan dan worden:
Prijsloos -> 'Wordt verwacht' -> €0,-, waarbij de filter standaard staat op 'Wordt verwacht'
Liever nog filter standaard op € 0... Aan een product dat "wordt verwacht" heb ik niks, dat kan ik niet kopen. Ik heb geen gegevens van hoe lang producten op die status / prijs blijven staan maar volgens mij kunnen producten maanden of op "wordt verwacht" blijven staan (bijvoorbeeld deze laptop met CPU uit Q1'15)...
Dat is in het geval van laptops inderdaad wel waar. Maar in het geval van telefoons dus niet zo. Er staan heel veel China phones op 'wordt verwacht', deze telefoons zijn vaak ook gewoon te koop, maar niet via een aangesloten shop in de Pricewatch.

Bijvoorbeeld de product: Xiaomi Mi 6 en product: OnePlus 3T.
Ik zie liever een apart aankruis vakje om het aan/uit te zetten.
dat plus een filter om te filteren op effectief verkrijgbare producten, want nu moet je alle rx 580's afgaan door te hoveren over de prijs om te zien dat niemand hem direct kan leveren :(
Hee dit vind ik een goede! Filteren op "levertijd" lijkt mij ideaal! De levertijden staan al in de database, dus op zich zou het alleen een kwestie van aanpassing van menu en knopjes hoeven te zijn. Okee, dat is natuurlijk wel wat werk, maar het zou wel mogelijk zijn.
Dat is inderdaad een heel goed plan! Als workaround zet ik de startprijs altijd op de laagst mogelijk te kiezen prijs boven de 0 euro om de producten weg te filteren.
heel goed idee !
https://1drv.ms/i/s!AufVbDWAy05niOFLWcv8MPpB4z93gw

Volgens mij gaat er iets mis op de homepage sinds deze update. Ik dacht eerst dat het aan mijn adblocker lag, maar mijn telefoon blijkt er ook last van te hebben. :+

[ontopic]
Bedankt voor de updates, met name de weergave van filters vind ik erg handig. Hier zal ik vaak gebruik van maken!

[Reactie gewijzigd door e.dewaal op 13 juni 2017 15:02]

Zo te zien gebeurd dat op 125%+ zoom :)
Vandaar! Ik heb 'm inderdaad op 125% zoom staan! Maar wel gek dat het dan ook gebeurd op mijn telefoon. :?
Hier gebeurt het ook, geen 125% zoom, geen oude imagemap (CTRL+F5)
XPS15 Chrome QHD

[Reactie gewijzigd door Torrentus op 13 juni 2017 15:13]

Het gebeurde met de 'high res'-versie van dat plaatje. Afhankelijk van je (OS-)scaling-, scherm- en zoominstellingen kreeg je dat plaatje en dus die fout :)
Dat verklaart het :) Ik vroeg me al af hoe browser-zoom instellingen correleerden met OS-schaling (blijft een mysterie soms).. Thanks voor de toelichting!
Waarschijnlijk heb jij schaling in windows zelf aan staan. ;)
Ik heb exact hetzelfde probleem als @e.dewaal op m'n telefoon (OnePlus 3). Ik gebruik versie 59 van Chrome.
@crisp heeft net 10 seconden geleden een fix ervoor gedeployed ;)

[Reactie gewijzigd door Kees op 13 juni 2017 15:14]

Haha, ook toevallig. Thanks @crisp!
Weinig toeval aan, ook wij lezen de reacties onder de .plans voor bugreports ;)
Ik bedoel dat het toevallig is, dat toen ik aangaf dat het probleem was opgelost, er net een fix was uitgerold. :p
thanks! Probleem hier ook opgelost!
Gaat hier gewoon goed. Misschien even caches legen?
Ik denk dat je nog een oude imagemap in je cache hebt zitten.
Graag een knopje dat je N.O.T.K kan wegfilteren, zo irritant als ik gewoon de goedkoopste games even wil bekijken en er is 5 pagina's N.O.T.K staat.
Ik denk dat je dan op V&A inplaats van de PW doelt?
Dat bedoel ik zeker, had de titel verkeerd gelezen @ACM bedankt :)
Zet de minimum prijs op 1 euro
Er was een bug dat die bleven staan bij het filter op 0 euro, dat is met deze release ook opgelost. Dus prijsfilter op 0 euro zetten filtert n.o.t.k. en ruilen er ook uit (en je kan ze met de vinkjes weer bij krijgen).
Inderdaad opzouten met N.O.T.K., men hoopt dat je een veel te hoog bod doet, en als je een te laag bod doet word je afgeblaft. Geen zin in dat gezeur.
Mooie toevoegingen. :) Wel een klein vraagje over de herkomst: stel je hebt meerdere exemplaren van een product waarvan een deel gekocht en een deel bijvoorbeeld als cadeau gekregen (of welke andere combinatie van meerdere opties dan ook), wat vul je dan in? :P Zeker voor mensen als @Foritain die veel reviews maken kan ik me voorstellen dat zij naderhand alsnog een exemplaar aanschaffen nadat ze het leen exemplaar terug gestuurd hebben aangezien het zo goed bevalt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 483276 op 13 juni 2017 15:08]

Het heeft natuurlijk te maken met je eerste ervaringen met het product. Dat het product zo goed bevalt dat je het alsnog gaat aanschaffen, zal je bestaande indruk van het product meestal niet veranderen. Het is altijd fijn als je een product eerst uitgebreid mag testen voordat je het zelf aanschaft.
Tegen die tijd staat de review er toch al? Het gaat om duidelijk te maken hoe je aan dat product kwam. Als je er meerdere koopt en - omdat je een review schrijft - er een aantal gratis krijgt, dan heb je wmb het product 'deels gesponsord' gekregen :)
Het filteren op het minimaal aantal webshops waar een product verkrijgbaar is zou ook wel fijn zijn, als iets maar bij een of twee winkels te koop is ben ik er meestal niet geïnteresseerd in
Filteren op aantal webshops
Juist, dat mis ik ook. Vroeger was dat wel mogelijk, of je kon sorteren op het aantal shops.
Ik kan me niet herinneren dat dat in een recent verleden mogelijk is geweest, over welke 'vroeger' heb jij het (gezien je userid kan dat aardig lang geleden zijn)?
Klopt :)

Vanaf halverwege 2006 tot begin 2009 was het mogelijk om op aantal prijzen te sorteren.

Vond ik erg handig en heb ik vaak gebruikt. Die optie mis ik vandaag de dag nog steeds ;(
Een optie om verzenkosten uit te rekenen voor vraag en aanbod zou bijzonder aangenaam zijn.
een optie om naderovereen te komen apart te sorteren inplaatsvan als goedkoopste aan te nemen zou ook erg fijn zijn.

[Reactie gewijzigd door MoneyReaper op 13 juni 2017 15:05]

Je kan n.o.t.k. helemaal wegfilteren door de prijs-slider op 0 te zetten. Ergens anders sorteren dan bij de 0 of de hoogste prijs is domweg onmogelijk te programmeren (in ieder geval niet als het ook nog gebruiksvriendelijk en duidelijk moet werken :P )

Wat zou je bij 'verzendkosten berekenen' verwachten? Dat wij bij PostNL, UPS, DHL, etc een berekening laten doen, gegeven de dimensies en het gewicht van de verpakking, en dan de laagste van die aanbieders voor de beoogde afstand aan je doorgeven? Het klinkt mij als iets dat lastig is om te bouwen en dan alsnog heel foutgevoelig kan worden... Hoe komen we aan het gewicht met verzendverpakking? Of de afmetingen van die verpakking? Kortom, ik zie dit verzoek niet gauw gebeuren.

Maar je bent uiteraard welkom om je idee in het Mooie Features forum te plaatsen zodat we de mening van mede-tweakers kunnen polsen.
Goed punt, dit is idee is uiteraard niet uitgedacht was gewoon eerste waar ik aan d8.
er is een lowest to highest price optie waar ik notk gewoon niet verwacht.
aangezien er technich gezien geen prijs op zit en dus niet laag of hoog kan zijn.

verzenden is inderdaad iets wat moelijk uit te rekenen valt welicht en intergratie met postnl (geen idee of dat mogelijk is)
Extra filter idee: Dubbele camera voor smartphones?
Dat kan je gewoon in het Pricewatch-forum voorstellen, is geen codeaanpassing voor nodig :)
Naast bovenstaande ideeen, zou het ook een idee zijn om, wanneer je een optie-filterlijst hebt uitgeklapt, opties hebt geselecteerd, en weer inklapt, dat de geselecteerde opties standaard bovenaan (in het "ingeklapte" stuk) komen te staan? Momenteel verdwijnen geselecteerde opties weer onder "meer opties" wanneer je deze dichtklapt. Bijvoorbeeld:

Merken:
AOC - selected
HP
Acer
Asus - selected
=== meer opties ===
Liyama - selected
Samsung - selected

Als voorbeeld ;-) Graag zou ik met bovenstaande zien dat HP + Acer verdwijnen naar de "meer opties" en Liyama + Samsung getoond worden in het ingeklapte deel.
With ^^. Dit is iets wat mij ook opviel, en irriteerde.
Mooi lijstje aanpassingen! :) Die filter-removal optie is sowieso goud.
Weer een mooie update en zeker het overzichtelijk weergeven van filters is top! Ik wil nog wel eens een filter uitschakelen, maar die heb ik dan ergens onderaan aangezet. Zoek en scroll mij dan een ongeluk.

Verder ook mooi dat je nu kan aangeven hoe je aan een reviewproduct bent gekomen, maar is het niet logischer om standaard niks geselecteerd te hebben in de drop-down? Op die manier forceer je users een antwoord te kiezen.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 13 juni 2017 15:01]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee