Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 84 reacties
Submitter: Loller1

Microsoft zou van plan zijn om eind september of begin oktober een previewversie van de nieuwe Windows, Threshold, vrij te geven. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte Microsoftwatcher Mary Jo Foley van ZDNet vrijdag.

Volgens de Microsoftwatcher komt de previewversie vrij voor iedereen die is geïnteresseerd. Wie de preview wil uitproberen, moet er akkoord mee gaan dat er met enige regelmaat updates naar het systeem worden gepusht. Microsoft zou daarnaast om de vijf of zes maanden een nieuwe milestone build vrijgeven, aldus ZDNet.

Windows Threshold omvat voor zover bekend fundamentele veranderingen aan het besturingssysteem van Microsoft. Volgens de laatste onbevestigde informatie verdwijnt de charms-bar voor desktopgebruikers. Ook komt er een nieuw startmenu.

Het is overigens niet precies duidelijk of Windows Threshold een update voor Windows 8.1 zal zijn of dat het gaat om Windows 9. Microsoft zou in ieder geval van plan zijn om de uiteindelijke versie in april 2015 uit te brengen.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (84)

Misschien er ook even bij zetten dat die screenshot fake is?

Anyway, interessant aan dit gerucht is dat Microsoft de preview maandelijks wil voorzien van feature updates ipv om de 4 maanden met 1 grote update te komen. Ik ben zeer benieuwd waar ze naartoe gaan met Threshold.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 15 augustus 2014 19:35]

Wat maakt de screenshot fake?
Het is een mok-up, ik heb hem al eerder ergens gezien(ik weet neit meer waar, helaas) BTW, hij is nu weg
De screenshot die er stond was gemaakt door iemand, het feit dat hij fake was kon je zien aan de afgeronde hoek die gebruikt werd waar de startknop overging in het startmenu, iets dat Microsoft nooit zou doen in Metro. Verder hebben verschillende bronnen ook bevestigd dat de screenshot fake was.
Ha, ben denk ik even sceptisch als jij. Zeker qua updates zou dit betekenen dat ze echt uniek worden t.o.v. concurrenten.
Hiervoor is meer input nodig en gezien het uitblijven van veel positieve resultaten op het vlak van Windows Phone en Windows 8(.1) moet er nog meer geld in gestopt worden. Bedrijfsresultaat gaat de afgelopen jaren denk ik achteruit. MS is geen filantropisch instituut lijkt me.
Je hele verhaal gaat nergens over.

1. Microsoft doet dit type update nu al een tijdje via Windows Phone en vooral Xbox (maandelijkse feature update).

2. Microsoft heeft de afgelopen jaren elke jaar betere bedrijfsresultaten laten zien. MS doet het beter dan het ooit heeft gedaan in haar hele historie.
Maar waarom moesten er zoveel medewerkers een andere baan zoeken dan?
Vanwege de overname van Nokia waarbij een hoop (vooral managers) overbodig werden.
Niet vreemd voor grote bedrijven en grote overnames.

En waarom 10 mensen in dienst hebben als 2 het ook kunnen?
Is niets meer dan basis bedrijfkunde :P
Omdat er in het management nogal wat veranderd is. Zo heb je o.a. de baas van de XBOX afdeling die veranderd is en had je bij Nokia mensen in functies zitten die MSoft zelf al had. Bij verandering in management heb je vaak dat personeel ook gaat veranderen. Bijv:
-Personeel die zich niet kan vinden in de nieuwe manager/visie.
-Manager die bepaald personeel niet wil.
-Verandering in afdelingen.
-oud (leeftijd) personeel vervangen voor goedkopere jonge mensen.

Daarnaast gaan je financiele resultaten ook omhoog als je minder loon hoeft te betalen. Waarom 5 mensen aanhouden als je 4 man een kwart meer werk kan voorleggen (let op: zeg niet laten doen, maar voorleggen).

-edit- lame, Blazing was me voor

[Reactie gewijzigd door RadioKies op 18 augustus 2014 12:26]

Ik vind het zelf heel erg jammer dat ze weer een stap terug doen. De overgang van startmenu naar Metro is niet ideaal gegaan - mensen zijn niet genoeg voorbereid en het werkte misschien ook net niet optimaal genoeg - maar de nieuwe aanpak van Windows 8 had zeker een hoop potentie. Als je eenmaal losliet dat het niet zoals vroeger was werkte het eigenlijk ontzettend lekker.

PR-technisch kan Microsoft bijna niet anders dan weer terug naar zoals het was, maar vanuit de objectieve gebruikswaarde van het OS vind ik het erg jammer dat een goed idee zijn waarde niet heeft mogen of kunnen bewijzen.
waarom iets 'fixen' wat niet stuk is? (heb over gebruikersgemakt, niet over visueel/stabiliteit/etc.)
Omdat Windows 8 wel degelijk beter is - als je zoals gezegd even wilt vergeten hoe het vroeger was. Dat is ook het grote probleem geweest, mensen wilden pertinent niet lostlaten wat ze al kenden en dan was het allemaal wat ongemakkelijk te gebruiken.

Natuurlijk gaat een nieuwe opzet in het begin nooit gelijk helemaal zo uitgekristaliseerd zijn als iets dat al jaren gebruikt en ontwikkeld wordt. Nu gaat men echter vlug weer terug en dat is heel jammer.

[Reactie gewijzigd door Camacha op 15 augustus 2014 19:47]

Beter? In welk opzicht? De modern UI app launcher bied geen enkele meerwaarde voor mij als gebruiker, in tegendeel zou ik zeggen.

De modern ui interface is ontworpen vanuit het gebruik van een touch interface/tablet. Het is niet ontworpen met desktop gebruik in het achterhoofd. Zo heeft men bijv. de sticky corners nog op het laatste moment toegevoegd. Men was bij MS blijkbaar vergeten dat Windows ook nog op desktop PCs gebruikt werd met een muis en toetsenbord. Ook het feit dat de modern UI vast zit aan 1 enkel scherm en eventueel andere schermen altijd op de desktop blijven staan toont aan dat een tablet het doelapparaat van deze interface is.

Dat je dan al je gebruikers, ook de miljoenen desktop gebruikers, gaat verplichten een interface te gebruiken die ontworpen is voor touch devices dan mag je je simpelweg verwachten aan een hoop kritiek. En die hebben ze ook gekregen. En als je dan nog wat gaat lachen met je gebruikers (zoals de terugkeer van de startknop in 8.1) ... dan is de reputatie van je OS helemaal om zeep.
Maar windows 8(.1) is niet alleen de MUI hè. Het is een heel OS wat over het algemeen toch wel lekker draait met kleine tweaks her en der waardoor ik toch merk dat alles wat fijner werkt. Ik noem bijvoorbeeld maar de nieuwe oude manier van 'mijn documenten' ik vond in W7 die bibliotheken zo ontzettend onduidelijk. Dat is nu prima teruggezet alla windows XP.
Het delen over een netwerk werkt beter vind ik. DLNA functies zijn stabieler. Ingebouwde .iso mount functie. Ik weet ook wel dat dat een kwestie was van 1 stukje software installeren. Maar het werkt gewoon erg fijn. vroeger met alcohol 120 of VCD moest je toch altijd nog beetje hier klikken dan daar. Dit werkt gewoon altijd (bij mij althans).
Paar kleine dingetjes die ik toch wel als aanvulling en verbetering zie tov windows 7. ware het niet dat ik MUI niet gebruik omdat ik:
1. Die soms afschuwelijke pictogrammen niet aan kan passen. Kan MS natuurlijk niets aan doen dat bedrijven geen MUI pictogrammen maken maar geef dan in elk geval de optie dat ik zelf pictogrammen mag plaatsen voor een mooi geheel.
2. Ik bijna nooit fullscreen werk.
3. De resolutie van MUI bij mij anders is. lijkt wel 1366Xnogiets. Erg vreemd maar het komt doordat ik een tv via een receiver aan mijn videokaart heb hangen. Als ik die loskoppel dan is alles op mijn monitor gewoon ok.
4. Je eigenlijk niets hebt aan de hele interface behalve af en toe de zoekfunctie gebruiken om een programma te zoeken wat niet vastgepind staat op je taakbalk.
Persoonlijk krijg ik er teveel tablet kriebels van. Ik wens bijna geen enkel programma fullscreen te gebruiken (games daargelaten, Adobe suite schermvullend met taakbalk), dus ook niet een metro start menu.

M'n computer en beeldscherm zijn in staat een hoop dingen tegelijk te doen en weer te geven en dat wil ik ook graag.

Persoonlijk zie ik ook liever informatie op een kleiner deel van mijn scherm want zeker als ik moe ben kan het welleens zoeken zijn als je iets links verwacht en het een X aantal inches de andere kant op staat.

Tl:dr : informatiedichtheid, multitasken, hekel aan fullscreen
Dat is dus het voordeel van Windows 8(.1): Je hoeft de Modern UI niet te gebruiken en kan gewoon de 'oude' omgeving gebruiken behalve dan het startmenu...
Zonder verandering geen vernieuwing. Dat is normaal slecht voor een bedrijf.
Helaas veelal kapot gemaakt door de media en de bloggers/vloggers/reviewers. Elkaar overschrijven en roepen dat t niks is. Want als je als grote internetheld zou zeggen dat t goed werkt, ben je in een klap al je volgers kwijt.
Ja, want mensen kunnen vandaag echt geen eigen mening meer vormen. Wat op het internet staat moet toch ook echt waar zijn ... .

Neen, als zovele gebruikers klagen, dan mag je er zeker van zijn dat er wel degelijk een fundamenteel probleem is. En het is niet omdat jij er geen probleem mee hebt, dat dan ineens het internet een verkeerde mening is toegedaan.
Klopt maar een groot deel is al bevooroordeeld. Komen ze in de winkel: "We zoeken een laptop, maar wel met Win7". Ik zal u even Win8 laten zien, want voor u is enkel het startscherm veranderd. "Ooh is het dat maar? Doe dan die maar."
Je ziet dat bv Apple die ook de iOS tablet interface naar de desktop bracht met Launch Pad, dit heel voorzichtig deed en er weinig ruchtbaarheid aan gaf. Mensen moeten wennen aan verandering. Ook Google gaat met Android heel voorzichtig om met veranderingen - je kan best revolutionaire dingen doen als je nauwelijks klanten hebt, maar zodra je een grote groep gebruikers hebt die tevreden zijn met wat ze nu hebben, ga dan niet lopen klooien.

Hoe hard je als bedrijf met al je slimme developers en grafische designers ook denkt te weten dat men toe is aan wat nieuws, je trekt gegarandeerd aan het kortste eind. Het bizarre is altijd, in allerlei sectoren, dat de ontwikkel afdelingen binnen een bedrijf een succesvol produkt veel eerder zat zijn dan de gebruikers.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 15 augustus 2014 19:53]

Nee, je zou liegen.


Voor veel mensen werkt het gewoon niet.

Misschien dat een paar mensen na een gewenningsperiode eraan "wennen".

Maar de meeste mensen die ik ken, waren of al een aftermarket oplossing aan het gebruiken, of hadden zelf al een oplossing gevonden.

Stock metro kwam ik bijna nooit tegen.
Dus als je voor Metro bent lieg je? Jij bent dus deel van het probleem.
En ben je tegen, dan ben je een napratende papagaai die Metro, of geen kans heeft gegeven, of zelfs nog nooit heeft gezien. :)

Laten we het er op houden dat Metro emoties oproept.

Ik behoor tot de 'kennisloze papagaaien' en het zal me benieuwen of deze nieuwe versie dat gaat veranderen. Ik zal het weer braaf in een vm'etje gaan bekijken.
Het is toch een feit dat die Metro Menu het hele scherm vult of niet dan? Dat is gewoon verrot. En blijft verrot zolang het fullscreen is. Weg ermee !
En wat doet de consument nu dan, wanneer zij een nieuwe laptop nodig hebben waar Windows 8 op staat?

Ik denk dat zeker 90% van de klanten die bij ons in de winkel (waar ik werk) langskomt, gewend is aan Windows 8 en 8.1.
Heeft ook te maken met de uitleg, een stukje hulp en instellen ervan.
Een desktop met fullscreen items. Leuk voor fullscreen games. Maar ik wil gewoon een scherm met heel veel items. En als je dan op start drukt... dat al die items dan overlapt worden met een groot blokken menu. Erg handig. NOT

Ik ben blij dat Microsoft straks hopelijk die Metro zooi uit Windows gooit. Weg met die rare overlappend vage runtime van hun. Leuk voor tablet en telefoon. Niet voor de desktop.
En dan klik je wat aan in je metro en kom je terug in je bureaublad omgeving; met een kruisje in windowed mode.

Wanneer jij je startmenu in Win7 aanklikt, kijk je ook niet naar hetgeen wat openstond. Je bent dan met je startmenu bezig.

En als je wat van je desktop nodig hebt, minimaliseer je toch ook alles?

Ben ook niet voor fullscreen en gebruik daarom ook geen apps. Is gewoon mogelijk hoor.

Maar genoeg Win7 VS Win8 discussie lijkt me. Laten we maar afwachten met wat voor moois MS deze keer komt.
Ik snap wel dat er mensen zijn die er wel mee kunnen werken. Misschien zijn dat niet van zulke multitaskers met 10 windows open. Wie weet?
Ik gebruik heel veel shortcuts om vensters overal te plaatsen in Windows.

Tevens, waarom zijn we van 14 inch scherm naar richting de 24/30 inch met dual monitor setup gegaan? Puur om meer applicaties kwijt te kunnen.(Om deze vervolgens met Windows 8 weer met 1 ding te vullen 8)7 ) Misschien voor sommige mensen juist 1 applicatie omdat hun "zicht" misschien minder aan het worden is. De mijne iig nog lang niet.
Heel simpel, MS had gewoon veel en veel meer info moeten geven over de veranderingen. Een gebruikers tutorial die je 'semiverplicht' moet volgen. Hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Maar toen W8 er net was heb ik denk ik wel 10 telefoontjes ontvangen van bekenden of ik wist hoe windows 8 afgesloten moest worden. En nee ik sta niet bekend als vraagbaak voor computerproblemen. Mensen waren dus echt een soort van ten einde raad. En natuurlijk was het allemaal op internet te vinden. Maar zeker de wat oudere mensen onder ons moe(s)ten wennen aan het feit dat je alles zelf uit moet zoeken.
Nee, ze hadden de nieuwe functionaliteit en UI optioneel moeten maken en het volwaardige desktop alternatief beschikbaar moeten houden. Ze wilden iets afdwingen waar niemand op zat te wachten. Daarmee hadden ze ook Enterprise prima in stand kunnen houden mét een ingebakken Metro UI.

De nu komende wijzigingen onderschrijven dit, MS is zelf tot inkeer gekomen, maar het blijft een nare bijsmaak geven, daar komen ze niet meer vanaf.

Nog steeds begrijp ik niet waarom het niet modulair is aangepakt: kies de blokjes die jij wél wil veranderen en niet. Klaar... Nu gaan ze toch weer naar verschillende versies toe, waarom niet gewoon een modulair opgebouwd Windows waarbij je zelf kiest hoe je UI eruit ziet. Wil je nieuw dan ga je nieuw. Dat was dé manier geweest om een nieuwe UI aan de man te krijgen; laat de consument in eigen tempo de dingen ontdekken. Ondertussen blijf je dan de nieuwe UI betere functies geven en na verloop van tijd gaat iedereen zonder mokken over.

Overigens, als je door zulke hoeveelheden mensen gebeld wordt over iets simpels als afsluiten dan lijkt mij dat hét bewijs dat Metro totaal niet intuitief was, dat het nergens op sloeg waar de designers opties hadden verborgen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 16 augustus 2014 15:20]

Nee eens, dat stukje 'design' sloeg helemaal nergens op. En het modulaire systeem had waarschijnlijk een stuk beter geweest inderdaad. Ze hebben er toen niet voor gekozen. Waarom weten ze nu zelf ook niet meer denk ik. Ze doen maar wat ze proberen terug te komen op de eerdere veranderingen. Ik wil niet zeggen dat Windows ineens een slecht product is geworden. Maar voor de 'gewone gebruiker' hebben ze het te snel willen veranderen waardoor het te complex werd in gebruik. Dat hadden ze van te voren beter in kunnen schatten denk ik.
Als ik voor bepaalde specifieke instellingen TOCH vanuit Metro naar de classic desktop wordt gebonjourd (zoals eigenschappen voor "deze computer") dan werkt het eigenlijk niet zo ontzettend lekker. Althans, als de doelstelling zoveel mogelijk in Metro blijven is.

[Reactie gewijzigd door SkyStreaker op 15 augustus 2014 20:00]

Ja idd. Dat zou meer een geheel moeten zijn. Wanneer ik een nieuwe gebruiker aan wil maken via de klassieke manier, word ik omgeleid naar het Metro gebeuren. Evenals wanneer ik met BT verbindingen wil zoeken. Je begint in het een en eindigt in het ander. Dat zou duidelijker kunnen.
Ik vind Windows 8/8.1 zowiezo een erg leuk concept en het draait ook lekker snel, maar het enige nadeel voor mij om terug te gaan naar Windows 7 is dus het startmenu.

Ik weet dat een alternatief aftermarket Startmenu het ook verhelpt, maar dat is niet de bedoeling van een Next-Gen OS.

Als het nieuwe startmenu eenmaal verwerkt is in de Update/Nieuwe versie van windows neem ik het zeker in overweging om over te stappen!
Het komt weer terug, het had nooit in zijn geheel (voor desktoppers) ineens moeten verdwijnen.
Had het er gewoon in laten zitten als optie aan/uit dan was er geen vuiltje aan de lucht geweest..
Ik weet dat een alternatief aftermarket Startmenu het ook verhelpt, maar dat is niet de bedoeling van een Next-Gen OS.
Vanaf dag 1 zijn er aanpassingen van derden geweest om de meuk aan te passen. Thema´s, balken kleuren, Apple-look. Het kon.
In mijn dos-tijd waren er ook menu´s (meerdere zelfs) in plaats van een kale prompt. Een prompt die trouwens ook aangepast kon worden.

Bij win8 en hoger vind ik dat het gedoe mijn idee van een schoon bureaublad te veel teniet doet. Te veel, te groot en nadrukkelijk. Ja, het kan uit en weg, maaar toch.
Ik weet één ding ik ga de preview nu alleen in een VM draaien of een in een dualboot. De vorige keer toen Windows 8 uitkwam moest ik alle programma's die ik in Windows 8-preview had geïnstalleerd weer installeren.
Het is ook niet de bedoeling dat je een beta OS(want dat is de preview bij MS eigenlijk) op je 1e PC draait als main OS. Dat is niet alleen met Windows zo :)
Wel, waarom gebruik je een besturingssysteem met "Preview" in de naam als main OS als je niet in zo'n situaties wilt komen. Dit is bij Windows altijd al het geval geweest en je had het ook kunnen weten, ik denk dat websites zoals Tweakers er trouwens vaak genoeg voor gewaarschuwd hebben. Ik zet preview versies van Windows ook als mijn main OS, maar ik heb dan ook niet de verwachting dat ik simpelweg kan upgraden en besef het risico dat ik neem, en volgens geruchten zou het trouwens wel degelijk mogelijk worden om de Preview naar RTM te updaten deze keer.
Wie hem wil uitproberen, moet er mee akkoord gaan dat er automatisch met enige regelmaat updates naar het systeem worden gepusht.
gepusht ? Dat woord wordt ook steeds vaker verkeerd gebruikt.
Pushen is als de andere kant de data naar jou toe stuurt op het moment dat het de andere kant uitkomt, zonder dat jij er wat tegen kan doen. (behalve het apparaat uitzetten of de verbinding totaal verbreken) Typisch voorbeeld zijn de updates die het GSM netwerk naar je mobiele telefoon stuurt.

Met een PC is het zo dat Windows bij de Microsoft server gaat vragen of er nog updates zijn die dan gedownload worden en daarna geinstalleerd. Dat is pollen en dat is op meerdere manieren tegen te gaan.
Wat ik er uit begrijp is dat Threshold zijn updates pusht, dus die krijg je inderdaad als MS ze vrijgeeft(dat uitkomt) en zijn niet te stoppen, ze worden gewoon geïnstalleerd.
Een autoupdateservice die je niet uit kunt zetten.
Pushen wordt dus imo juist gebruikt en door MS juist gebruikt om iedereen altijd de laatst beschikbare updates en een zo veilig mogelijk OS te laten hebben ;) .
Jouw OS vraagt niet of er nieuwe updates zijn, die krijgt ze als ze ernaartoe gepushed worden door MS.

Goeie zaak.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 15 augustus 2014 20:32]

Ik ga er van uit aan dat dit alleen voor de preview versie van toepassing is.
Dus dat het niet in de Release komt.
Dit gebeurt al in Windows 8. Updates worden gepusht. Je krijgt nu nog een korte tijd om na te denken maar op een gegeven moment moet je updaten.
Dat ziet er heel aardig uit! ik weet overigens niet of het een beetje werkt. Maar de opzet is de opzet die MS eigenlijk aan had moeten houden. Dan kun je nog eenzelfde feeling aanhouden op Tablet en Desktop alleen zou het desktop startmenu wat kleiner en met een hogere informatiedichtheid mogen. Terwijl je op een tablet graag fullscreen bezig bent.
Zo'n tooltje kan MS nog wat van leren.
Alle functionaliteit zit ook in Win8 alleen andere layout en plek in Windows. Ik druk inmiddels gewoon om Windows-toets+S en typ dan in wat ik moet hebben.
Ik zie wel dat het ook op Windows7 draait, dat kan wel interresant zijn om functionaliteit toe te voegen.
Iemand enig idee waar de naam "Threshold" op slaat?
Het slaat op "drempel", waarschijnlijk een verwijzing naar het feit dat Windows, Windows Phone en Xbox OS voortaan 1 en hetzelfde OS zullen zijn (elk met hun eigen shell). Ondanks vaak gezegd, is het geen verwijzing naar Halo.
Maar die drempel zou dan toch juist laag/verwijderd moeten zijn?
Je gaat, bijvoorbeeld, een schoonmaakmiddel toch ook niet juist "vies" noemen?
Ben erg benieuwd wat ze er van gaan maken. Windows 8 bracht teveel vernieuwing waardoor veel mensen (mijzelf inclusief) eigenlijk van nature met de hakken in het zand gingen. En zitten zeker technische verbeteringen in 8, die helaas overschaduwd werden door de negatieve berichten over de visualisatie.

Hopelijk zetten ze in ieder geval de golfbeweging voort... na een succesvol 7 en moeilijk 8 nu dan weer een mooie 9?
Ja ik ben erg benieuwd wat ze er van willen maken. En welke kant ze nou op willen. Zetten ze dit door? geven ze dit op? Ze hebben veel kritiek gehad, maar om nu weer terug te lijkt mij ook niet de juiste stap.

Ook ik was niet erg enthousiast voor Windows 8(.1). Inmiddels gebruik ik het nu zelf een maand. De voornaamste reden was dat ik de nieuwe kernel wou proberen en dat ik toevallig geen Windows 7 bij de hand had. Zelf doe ik bijna alles met toetsencombinaties maar de nieuwe interface vind ik eigenlijk weinig meerwaarde bieden (niet positief en niet negatief dus).

Maar je moet de gemiddelde gebruiker niet overschatten. Onder de 25 zal het wel goed komen maar daar boven valt het toch vaak vies tegen.
Ze zouden het gedoe met Win8(.1) wel goed maken als Treshold een update of een gratis upgrade zou zijn vanuit win8(.1). Als alle verbeteringen "gepusht" worden natuurlijk :p.
Als het startmenu en windowed apps deel zijn van Threshold, en niet in een update komt voor Windows 8 in de komende maanden, dan ja, Threshold is gratis voor Windows 8.1, zoals bevestigd op Build.
Fundamentele veranderingen??? De kernel is geschreven in .Net ipv. C? Het hele filesysteem is een objectstore geworden? Kom op zeg: het uiterlijk van het OS aanpassen is niet fundamenteel maar cosmetisch. Let wel: ik zeg niet dat het onbelangrijk is, maar het heeft niets met de fundamenten van Windows te maken.
De gegeven voorbeelden zijn nu niet echt goede voorbeelden voor fundamentele veranderingen, maar wat we weten is dat de taakbalk een grote revamp gaat krijgen, en dat is wel degelijk iets fundamenteels. Het verdwijnen/veranderen van de charms is ook fundamenteel, dit is een van de hoofd besturingselementen in Windows 8. Bovendien zullen de nodige wijzigingen aan de NT 6.4 kernel er wel degelijk zijn. En ook "Metro 2.0" zou een grote verandering kunnen zijn.
Helemaal mee eens. Een start menu en een charms bar zijn geen fundamentelen wijzigingen. Weliswaar werpen ze veel emoties op, maar dat maakt ze nog niet fundamenteel. En grappig genoeg zouden deze ingrepen betekenen dat voor een desktop non-metro user we weer ongeveer terug zijn bij Windows 7.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True