Epic Games hint op nieuwe Unreal Tournament op basis van Unreal Engine 4

Epic Games lijkt van plan te zijn een nieuwe game in de Unreal Tournament-serie uit te brengen. Op 8 mei maakt het bedrijf meer details bekend over de plannen. De vermoedelijke nieuwe game is waarschijnlijk gebaseerd op de Unreal Engine 4.

Vice-directeur van Epic Games Mark Rein liet zich op Twitter ontvallen dat er op 8 mei meer duidelijk wordt over de toekomst van Unreal Tournament. De topman lijkt in zijn bericht te verwijzen naar een nieuwe game in de populaire shooterserie. Ook andere medewerkers van Epic Games hebben op Twitter gehint naar de aankomende onthullingen over de Unreal Tournament-serie.

Rein liet verder niets los over wat zijn bedrijf op 8 mei precies zal onthullen. Een andere medewerker, Paul Meegan, hintte op Twitter naar een op de Unreal Engine 4 gebaseerde game. Epic Games doet zijn aankondigingen donderdag via het videostreammedium Twitch.tv.

Het eerste deel in de populaire Unreal Tournament-reeks kwam 15 jaar geleden uit. Epic Games maakte vervolgens drie opvolgers. De laatste game in de serie, Unreal Tournament 3, werd alweer 7 jaar geleden uitgebracht, in 2007.

Door RoD

Admin Mobile

03-05-2014 • 16:40

127 Linkedin

Submitter: Zeror

Lees meer

Reacties (127)

127
125
62
7
0
54
Wijzig sortering
Op zich hoop ik ook wel op een Linux release, maar gezien in Unreal Engine 4 Linux support redelijk een ding is en alle games in de serie behalve UT3 een port zagen acht ik de kans aardig aanwezig. Ik heb wel een keer weer zin in een goede pot hyperactief schieten.
UT3 ging ook een port krijgen, heb het spel er destijds speciaal voor gekocht. Ligt nog altijd met de plastiek folie rond in de kast omdat de build wel bestaat maar nooit is vrijgegeven.
Rond die tijd kreeg epic een flinke bak geld van microsoft om GoW te gaan doen en dat was meteen het einde van alle linux support.
Het had eerder te maken met licentie problemen met een library van een derde partij die in de engine gebruikt werd. Het had niets met Microsoft te maken.
Tja, die geheimzinnige "middelware" problemen, feit is wel dat dat allemaal begon zo rond de tijd dat microsoft zoveel geld in epic pompte, er zingt namelijk ook het verhaal rond dat epic in financiele moeilijkheden zat en de developer die het geport had niet wilde/kon betalen waardoor (vanzelfsprekend) het IP van die code niet werd overgeheveld naar epic.
Het feit dat epic er niet duidelijk over is geweest was voldoende reden voor speculatie:microsoft was in die tijd vaak behoorlijk actief anti-competatief bezig, zie ook het SCO debacle dus vandaar dat het plotselinge verdwijnen van linux support in de engine opviel omdat het samenviel met die financiele injectie.
Wil je weten hoe de engine draait op je systeem?
Er zijn een paar techdemo's uit te proberen: http://www.geeks3d.com/20...-a-shooter-game-download/
Ik zou graag een nieuwe unreal tournament zien!
beste ut was UT2k4,
maar ut99 ben ik mee opgegroeid en doet niet veel onder voor UT2k4.
UT2k4 speel ik af en toe nog,
EPIC games voeg TAM toe want die game mode heeft voor mij UT2k4 naar een nieuw level gebracht!
UT99 is een top game die zichzelf nog niet te serieus neemt, en dat maakte de game zo goed.
teveel geheimen!! https://www.youtube.com/watch?v=Y9QSFyAa_xA
en ik wist er nog een paar die hier niet in de vid te zien zijn! het maakte me altijd blij als ik een geheim in en uit kon komen zonder dat ik gespot was.

graag zou ik een nieuwe UT zien met een clean maar toch gedetailleerd look en niet full realisme.

ps de TAM server waar ik vroeger op speelde is nog steeds vol als ik avonds probeer te joinen! FFM ftw!
Een nieuwe UT??
A dream comes true :D
Instagib met nog meer detail! :9
Zeker niet. Een echte ut-er heeft niet alleen een superaim, hij heeft ook het juiste wapen voor op het juiste moment, hij domineert de map door de powerups te timen, en danst in gevecht achteloos over de health packs. Daarnaast beheerst hij de flying shockcombo's on the move. En ook de trickshots als in deck16 shockball door de lange gang richting de liften en snel door de portal en van boven de ball tot een combo schieten. Instagib is echt niet meer dan digitaal tikkertje. Leuk om 5 minuten de aim te oefenen, maar het mist teveel van het spel en maakt de layout van alle maps irrelevant.
Haha precies die move, wat heb ik dat vaak geoefend! En natuurlijk ook de lift jump shock combo (onder het liftrandje door).

Deck 16 zat heel lekker in elkaar (dodgen van minigun naar belt, lift jump naar die gaten boven de minigun, dodge van die gaten op de krat bij de pulse :P en ga zo maar door)
InstaGib: The only true UT mode :p
Ik kan niet wachten op een episch potje CTF instagib op facing worlds met de Unreal 4 engine.
Ik speel nog met regelmaat UT99 GOTY edition, verbazingwekkend hoe veel servers er nog online zijn.
De servers gaan vanaf 29 mei as offline. Dit omdat gamespy ermee stopt volgens mij of is overgenomen. Dezelfde reden dat er nog een tal spellen en ook nieuwere en wii multiplayer in z'n geheel, offline gaan! 2004 volgens mij nog niet.
Mijn UnrealTournament.ini zegt:

ServerActors=IpServer.UdpServerUplink MasterServerAddress=unreal.epicgames.com MasterServerPort=27900
ServerActors=IpServer.UdpServerUplink MasterServerAddress=master0.gamespy.com MasterServerPort=27900
ServerActors=IpServer.UdpServerUplink MasterServerAddress=master.mplayer.com MasterServerPort=27900

mplayer is al jaren geleden opgegaan in gamespy en gamespy gaat dus offline. Gelukkig heeft epic nog een masterserver zoals je kan zien en zal je in UT99 niks merken van het verdwijnen van gamespy
Alleen de masterserver gaat down, de servers zelf niet (al zal het een stuk lastiger worden om die nu te vinden).
Voor zover ik weet is de masterserver van epic zelf terug online voor ut 99 (sinds 29/4). (https://forums.epicgames....your-ut99-master-server!!)

Ik speel ook nog geregeld ut 99,dus ik hoop dat er een nieuwe versie komt (en ook dat hij niet f2p gaat worden)
.
Dat is goed nieuws, misschien toch eens even wat vrienden over halen om weer eens instagib + fatboy op 150% snelheid te doen :P
Ik hoop echt dat Instagib weer terugkomt, soms als ik met een shotgun in Titanfall rondloop moet ik weer aan UT99 denken. CTF-Coret en CTF-Gauntlet hebt ik zoveel gespeeld dat ik nog steeds achteruit kan dashen naar mijn eigen basis.
Coret was ik nooit zo'n fan van evenals Lavagiant, een uur lopen en dan gelijk afgeknald worden.

Ik heb gewoon zitten zweten bij mappen als Gauntlet, Eternal Caves en Command, Dat waren echt de beste :)

Ik vraag me alleen af of een nieuwe UT het gaat redden, UT '99 was toen echt iets nieuws en iedereen kon het downloaden zonder kopieerbeveiliging en spelen, dat heeft mede het succes bepaald denk ik. De opvolgers waren eigenlijk maar matige succesjes.
Ik was een grote map freak...Hall of Giants komt meteen in gedachten in me op..Voor de rest weet ik nog, uit de good old days, dat ik een keer 45 min over een CTF-November had gedaan online....Eindstand wonnen wij wel...ik 2 van de 3 captures.....Zo een rush maak je tegenwoordig niet meer mee...
Voor alle iCTF fans: w00tabulous is wel een map die je een keer geprobeerd moet hebben! (1v1 t/m 3v3) Een beetje als face met jumppads ipv bruggen: minder dekking leid in eerste instantie tot chaos maar je zult zien dat je ontzettend veel vernuftige tactieken kunt bedenken.
Dat is zeker een goede, vooral CTF-w00t-DY waar ze dat bovenste deel uit hebben gehaald.
Van de zomer potje LAN nen in mijn studio..?? haha.
Genoeg aparte kamers waar iedereen zn pc in kwijt kan..
Hahahaha dat wel..maar als iedereen zijn/haar eigen kamer heeft..dan betekent dat ook dat iedereen zijn/haar eigen boxen aan kan sluiten met sound...
ut 2004 was echt niet een matig succesje, dat wordt A. nog steeds gespeeld en was toen een van de meest gespeelde shooters online. B. als game zijnde gewoon ijzersterk, goede hitreg, goede maps, goede gamemodes, goede wapens al waren er een paar dingen die net wat minder waren zoals de lightning gun ipv de sniper maar dat is te doen.

ut3 was niet zo'n goede game voornamelijk door de dramatisch minder goede hitreg, en de maps waren ook erg matig, te weinig ruimte, maar paar lanes waardoor je kon gaan of 10000 manieren waarop je beschoten kon worden. Geen goede balance en de wapens waren ook dramatisch kut. Als ze een ut 2004 versie in ue4 maken is dat instant goty voor mij.
Meh, dat is gewoon point en click, degene met de snelste reflexen en beste muis winnen gewoon. Geef mij maar gewoon old-school deathmatches.
Is dat niet waar het in competitief spelen om draait?
Dat verschilt per persoon. Ik ben hardcore Q2 geweest (enige shooter waar ik enorm fanatiek in was) en ik vind het tactische aspect veel interessanter. Shooters van tegenwoordig staan mij ook totaal niet aan met die "burst shots" waarna je iemand al neerlegt.

In Q2 (en Q3) kon je iemand verrassen door een rocketjump te doen waardoor je net over een rand heenkeek om vervolgens met een shotgun de ander omver te knallen. Dat vind ik leuke acties en dat lijkt in de meeste games niet mogelijk te zijn. Instagib vind ik meer iets voor als je iets simpels wilt..

Dat gezegd, UT2003 en UT2004 vond ik qua DM ook erg leuk. UT3 nooit gedaan, maar als er inderdaad een nieuwe UT komt ben ik zeer geïnteresseerd!
Instagib is leuk vanwege het hogere tempo en het gebrek aan spam wapens en splash damage enzo. Dat maakt het spel heel anders. Heb het vroeger in Q3 erg veel gespeeld maar ik ben er tegenwoordig snel op uitgekeken. Quake Live CTF vind ik nu toch veel leuker omdat het met alle wapens, items en powerups veel diverser is.
In Q2 (en Q3) kon je iemand verrassen door een rocketjump te doen waardoor je net over een rand heenkeek om vervolgens met een shotgun de ander omver te knallen.
Rocketjump ging toch niet in Quake 2 ?
=oL=Jurrie of niet? Haha, dat waren nog eens tijden.

Voor mij ontbreekt het in veel games nu aan diepgang. Gevechten zijn te kort, te random, te afhankelijk van factoren die je niet bewust kunt beïnvloeden. Een goed quake (of UT) duel is net schaken.

Een nieuwe grote shooter met een grote playerbase zou super zijn.
Ik mis dat ook! In moderne multiplayer gaat het met de korte TTK puur en alleen om wie er het eerste schiet, waar het vroeger niet meer dan een uitnodiging was om even lekker te gaan knokken.

Ik hoop niet dat mensen al te gewend zijn aan moderne shooters, en wellicht toch nog wat moeite willen stoppen in een resultaat :)
Compleet niet. Jammer dat het aan zoveel mensen compleet voorbij gaat door diezelfde mening!

Naar mijn mening een van de redenen dat arenashooters niet meer hip zijn.
Waar draait het volgens jou om bij competitief spelen?
Gaat voetbal ook alleen maar om achter de bal aan rennen en zo hard mogelijk schoppen? Geef het menselijk denkvermogen wat meer credit dan dat!

Mapcontrole (in positionering, als in items(timen)), anticipatie, je tegenstander misleiden, wapenkeuze, wapencontrole, geluid (pak ik wel of geen health veils, of wil ik mijn tegenstander juist lokken met het geluid van health veils, of verwacht hij dat juist?)

En dat zijn dan nog maar de factoren die van toepassing zijn op één speler, wat denk je dat een team allemaal wel niet kan/moet bedenken en doen?

Ik heb jaren CTF op het hoogste niveau in UT2004 gespeeld, en daar kwam ik vaak genoeg teams tegen die helemaal niet zo goed waren in fraggen, maar toch altijd maar de flag wisten te cappen door zeer slim te spelen.
Maar Instagib had geen flack cannon, en dat was toch wel het leukste wapen (naar mijn mening zelfs het leukste wapen in een videogame ooit).
ik ben ook vaak uitgemaakt voor : flakmonkey!!!!
Yup. Al die instagib noobs hiero :+

Instagib is leuk als je houd van extreem snelle reflexen+aim en geen rekening hoeft te houden met dingen als afstand en positionering en tactiek.

Een pulseball door een gang naaien en opblazen net op het moment dat er een vijand het hoekje om komt.. DAT is voldoening. Een headshot maken met een flakcannon ball terwijl je in een medium-range bunnyhopping dodgefight bent... priceless. Quickscope sniping in Deck17... ahhhhh :X :)

UT3 was overigens wel een ENORME flop. Hoewel ik het spel zelf wel leuk vond (alhoewel het niet meer dezelfde fast-paced feel had die ut99 t/m ut2004 hadden) werd het slecht ontvangen wegens de talloze game-breaking bugs bij (pc) release.

Persoonlijk zou ik een nieuwe Unreal game wel leuk vinden en daarmee bedoel ik zoals Unreal 2: The Awakening.
Mijns inziens lijkt me dit een goede manier om het publiek klaar te stomen voor een nieuwe UT.. op het moment nl. ben ik niet van plan om full-price te betalen voor een nieuwe UT om er vervolgens doodleuk achter te komen dat het weer een enorm faalfest flop is/wordt net als UT3. :/
16... 17... whatever, is al weer lang geleden :P
Deck17 bestond ook en was een fanmade versie. Ik weet niet meer precies wat er anders aan was, want er waren honderden deck mods in omloop.
Dat was ook een van de dingen die UT99 en 2004 zo goed maakten: de enorme mod community. Ik heb vele uurtjes doorgebracht met custom gametypes (ctf4, jailbreak, etc) en custom map packs.

Ik vrees dat dat aspect nooit meer terug gaat komen in nieuwe games. De meeste kun je uberhaupt niet modden. Jammer, maar ik vrees dat m'n uurtjes ctf4-deck16 slechts bij goede herinneringen blijven. Van UT4 verwacht ik niet zo veel. UT3 was ook geen goede game (vooral cashen op oude roem).
Deck17 bestond ook en was een fanmade versie. Ik weet niet meer precies wat er anders aan was, want er waren honderden deck mods in omloop.
Inderdaad, er waren verschillende deck 16 klonen, hetzelfde met facing worlds. In het andere kamp waren er ook behoorlijk wat DM17 homages.
Anoniem: 324520
@kozue4 mei 2014 13:23
Nou Unreal Tournament 3 had op de PS3 gewoon een Mod Download zitten kon je gewoon free community made stuff downloaden. Zeker wel een goed punt om in de aankomende game te zetten, als ze dat zouden doen zouden ze makkelijk kunnen winnen van de huidige shooters
ja inderdaad, hoeveel respawn's kon je halen in 1 minuut.... Vreselijk veel online gespeeld op de servers van boomtown :P
wat gaaf dat er nog zoveel liefhebber zijn...
InstaGib, Low Grav, High Jump en dan CTF op Face _/-\o_ O-)
Je bedoelt het instap niveau mode :P
Instagib: check
Malevolence-map: check
32 Bots: check


FRAGFEST!!!!!!!!!! _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
Wat dacht je van mods zoals tactical ops op de UT4 engine!
Ik ben best wel benieuwd in deze opvolger van UT3 [2007] maar volgens mij kan ook deze versie niet de Populariteit overtreffen van UT99 ! :D


Ik hou het in de gaten.... :)
Was 2004 niet nog populairder?
Ik vond deeltje 2004 in ieder geval helemaal geweldig :)

Echt een game waar ik zonder ergernissen van kon genieten.
Niets overtreft de meligheid van de standaard voices uit UT99. Dat vind ik echt een gemis in de latere delen.
Anyone else wants some? KJOOOOOOOO!
En de snelheid, die echt precies goed was.
2k4 was te langzaam, maar de editor was werelds.

UT99 forever.
U R gay.
Heeeeeeeeeeeehehehehe...
You're not breathing. Don't people usually breathe?
Oh wait, dat was Voodoo's awesome Homer Simpson Voice package.
Indeed.

Die voicepack had ik ook maar ergens van een beyondunrealforum (ofziets) afgeplukt maar bedankt voor de credits. :+

UED2 (die bij UT99 zat) was ook al geweldig. Zeker vergeleken met die van Unreal. Als je bij UED1 per ongeluk een resize van de viewports deed crashte de hele editor en was ook gelijk maar even de hele level corrupt en waardeloos.

Maar wat een ervaring was dat zeg! Uren zoeken en prutsen om maar weer een BSP-hole weg te werken. De tijden dat je nog echt tactisch moest bouwen om de boel ook vlot te laten lopen. (Portbay Projects ... LOL). En vervolgens 3 kwartier je level builden voor je echt het resultaat kon zien.

Dat was wel even anders dan de Crytek editors waar je in 3 minuten een compleet bos uit de grond stampt en er realtime in kan springen.

Nietemin was UED al een verademing vergeleken met DoomEd of Radiant.
Radiant begreep ik niet heel veel van. Echt lang niet zo mooi gemaakt als UEd.
En die 3 kwartiertjes raakten we wel gewend aan na een tijdje.
Nog eentje draaien dan :P
Tging op jouw systeempje ook wel wat beter. Itt mijn zwaar ge-oc'de Duron.
Maar dan moest 'ie weer op CD gebrand worden en meegesjouwd.
Over de meel ging ook zo snel...not.

PB was wel heel erg mooi.
Liep amper toen. Maar nu...
O YEAH! YEEEHAW!

Kan niet wachten.

[Reactie gewijzigd door HMC op 3 mei 2014 18:42]

Unreal Level Editing was een hele verademing tegenover Quake Level editing. Ik gebruikte destijds Quark voor al m'n Quake enigne level editing. Het grote verschil dat ik me nog kan herrineren is dat je In Unreal een level moest hakken uit een blok. Terwijl in quake je een level eerder moest plakken uit muren en wanden in een void - met veel clipping problemen tot gevolg wanneer er gaten waren.
UT99 weet ik niet precies zoals die was. Ik weet in ieder geval wel dat UT2K4 echt een knaller was. UT3 was de totale snelheid eruit. Ik hoop dat ze dat weer fixen met deze en dat het UT2K4 gevoel weer terugkomt met mooiere graphics en nog smoothere en chille gameplay.
UT3 zag er ook verschrikkelijk uit: iedere character had zo een overdreven laag glans en ze waren ook allemaal zo oversized en bulky. Voorts wat UT99 zo fantastisch was, was de Assault co-op. Wat ze terugbrachten in UT2004 als assault (met vehicles) was niet mis maar was wel totaal anders.
Nice! Grafisch zal dit weer fantasisch uitzien. Ben benieuwd naar de systeem vereisten als het spel uitkomt.
By the way, weet er iemand wanneer er een vervolg uit komt van Unreal II : The Awakening? :?
(EDIT : Verkeerde emoticon)

[Reactie gewijzigd door MISTERAMD op 3 mei 2014 17:07]

Unreal Single player zou idd ook wel weer cool zijn.
Unreal Single Player en cooperative is nog steeds actief, kijk o.a. eens op http://UnrealSP.org (Maps) en http://OldUnreal.com (Unreal patch 227)

[Reactie gewijzigd door Tyrian op 3 mei 2014 17:43]

Ik hoop dat de console feeling verdwijnt.... dat verpestte de game na ut 2004.
Zo hoor je ook van veel pro's........ UT is een pc game, geen console ding voor een joystick -_-

Niemand zit iig te wachten op geen double jumps etc... en geen shieldgun omdat de console het niet toelaat -_- vanwege de controller (joystick)
PC industrie is al 98% verziekt door de console... please niet nog een unreal reeks.. amen.

Echte PC games speel je met een toetsenbord en een muis
Ze kunnen de console versie beter overslaan

[Reactie gewijzigd door A87 op 3 mei 2014 23:32]

nou ik zit met smart te wachten op een nieuwe UT voor de consoles.
ik heb ut en ut3 demo op pc gespeeld en kon wel wennen aan de muis maar niet aan een keyboard.
heb UT99 op de PS2 helemaal grijs gespeeld. helaas vond ik UT3 op de PS3 iets minder maar was toch een goede game.
Ben ook al sinds nes consolegamer en met een controller werkt perfect!
Ben zelf echt weer helemaal klaar met pc gaming. Veel plezier met battlebugs 4. Die game doet het inmiddels weer voor geen meter, elke server lagged als een tiet en rubberbanding is een regelmaat.
En weer geheugen lek, wat ze er al 5 keer weer in en uit gepatched hebben.
Je bent volledig overgeleverd aan het feit dat het elke keer weer een gok is of de port die je wilt spelen goed werkt ofniet.
Lekker man, met zon luie controller. Ongeacht hoe je set-up is (ik zit in een oude opa stoel met plankje, daarop muis toetsenbord) het zal nooit zo "ontspannend" werken als console vind ik.

Zeg ik terwijl ik net aan eve online ben begonnen. Hm
Ik denk dat battlefield geen goed voorbeeld is, veel van die problemen komen juist vanwege de focus op consoles en het verdwijnen van community hosted dedicated servers.
Ik heb er geen problemen mee als ze UT4 naar de consoles brengen, zolang het maar geen negatief effect heeft op de pc versie (zoals wel het geval is met praktisch alle shooters na 2006), sterker nog: van mij mogen ze console spelers gewoon op dezelfde server laten spelen ;)
Ik ben erg benieuwd naar Realtime gameplay beelden van de unreal4 engine.
De CGI beelden beloven in iedergeval iets goeds. hoop dat het qua gameplay ook zo baanbrekend zal zijn! :D
Hopelijk wordt de game net zo goed als UT ooit was. 2k4 kwam nog in de buurt, maar 2k3 en UT 3 kwamen er niet in de buurt.
Ik vond 2k4 superieur op alle fronten, jammer genoeg speelt nostalgie voor vele een grote rol.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee