'Turkije blokkeert dns-servers Google in navolging van Twitter-blokkade'

Verscheidene Turkse internetters melden dat zij niet langer via Googles dns-servers op Twitter kunnen komen. De dns-servers van Google worden gebruikt om de recent ingestelde blokkade van Twitter in Turkije te omzeilen.

De meldingen over de blokkade van de dns-servers van Google werden onder andere op Twitter zelf geplaatst. Er zijn overigens ook gebruikers die aangeven dat de blokkade slechts kortstondig is geweest. De Turkse overheid heeft nog geen officieel statement gegeven over de blokkade van de dns-servers. Alternatieve dns-servers van andere providers zouden nog wel bereikbaar zijn.

Het is aannemelijk dat de Turkse overheid de toegang tot de dns-servers van Google heeft geblokkeerd omdat deze massaal werden gebruikt om toegang tot Twitter te krijgen. Op vrijdag werd een dns-blokkade voor Twitter ingesteld, die dus eenvoudig is te omzeilen. Naast een andere dns-server blijft het overigens mogelijk om met vpn toegang te krijgen tot Twitter, of door van Twitters sms-dienst gebruik te maken. Daardoor is niet aannemelijk dat het blokkeren van Googles dns-servers zin heeft. Het is overigens onduidelijk waarom Turkije niet de ip-adressen van Twitter heeft geblokkeerd: dan werkt de workaround met een andere dns-server niet meer.

Eerder bleek ook al dat de blokkade van Twitter weinig zin had: kort na het instellen ervan bleek dat er vanuit Turkije een recordaantaal Tweets is verstuurd. Er zouden vrijdag meer dan 2,5 miljoen berichten zijn geplaatst door Turkse internetters.

Door RoD

Admin Mobile

22-03-2014 • 11:42

254 Linkedin

Reacties (254)

254
172
84
7
0
3
Wijzig sortering
Voor de duidelijkheid voor sommigen:ik ben tegen alle politiekke partijen en stroomingen,dus geen cliché reacties a.u.b.

Mijn vrees die ik uitte op ander draad hierover wordt langzaam wekelijk blijkbaar.Erdogan ontneemt mensen het recht op informatie.

Eerder noemde ik heleboel daden van hem maar sommigen reageerden inhoudsloos,vroegen niet eens om bewijzen, links naar nieuws,hier nogmaals ander voorbeelden dan : type in youtube '' bir basbakan iki erdogan'' eerste video van 8:13 lengte.

1) In december 2010 zegt hij '' mijn natie heeft 1 taal'' <> mei2011 '' ik heb nooit zoiets gezegd'' <> mei2012''ik zei 1 religie ,niet taal''(taal=dil, religie=din)

2) maart2011 (over betaald korte leger dienst)'' persoonlijk kan ik zo'n verantwoordelijkheid niet nemen dit zou discriminatie tussen arm en rijk zijn'' <>november2011'' wet over betaalde korte dienst zal binnenkort klaar zijn''

3)februari 2011''wat heeft NAVO in Libie te zoeken,wat is dit voor onzin ?!'' <> maart2011''NATO moet naar Libie gaan om te vast te stellen en om te bevestigen dat Libie aan Libiers behoor''

4)november2010'' NAVO racketsysteem moet onder onze bevel zijn'' <> november2010 "we zeiden dat de leiding bij de NAVO moet zijn''

5)januari 2009 tegen Shimon Perez'' je praat zo luid omdat je schuldig bent,wij weten hoe jullie spelende kinderen hebben gedood'' <> 'later die dag '' mijn uithaal was naar moderator'' en hij heeft Ariel Sharon en Shimon Perez in Turkije ontvangen in parlement laten spreken,is zelf ook naar israel gegaan.

6)augustu2009''ze hebben een papiertje waarbij ze beweren dat ik bij de BOP-project hoor,als ze dit bewijzen ben ik voor alles in,maar als ze niet kunnen bewijzen zijn ze laagste van laagste en eerloos ''(BOP=grote midden oosten project van VS,Condelisa Rice,new road map for middle east) <> maart2006,februarie2004,en op veel gelegenheden zei hij dat hij de mede voorzitter is van BOP project van VS''Turkije heeft een opdracht in midden oosten wij zijn mede voorzitter van verruimde midden oosten en noord Afrika''

7)juli2009'' noem dit Koerdische probleem,zuid oosten probleem,oosten probleem,of zoals laatste wij noemden Koerdische opening(voor oplossing),wat je ook noemt wij hebben zoiets gestart'' <> januarie2013''ze hebben maar over Koerdische probleem, ik ken zo'n probleem niet ''

8)1994''ze zullen ons nooit toelaten tot EU,het is een christelijke katholieke unie"' <> november2004 hij en Abdullah Gul tekenen verdrag voor onderhandeling,en voor het eerst wordt er een ministerie voor Europese zaken gesteld.

9)augustus2010''ak partij zit met geen enkele terreur organisatie aan tafel,onderhandelt niet,wij zullen het nooit doen'' <> december2012'' met het eiland (met eiland bedoelt hij pkk leider die op een eiland gevangenis zit) voren we gesprekken via onze daartoe aangewezen personeel''

10)september2012''hoe kan ik met de mede voorziter praten die hand in hand is met terreuristen,wat zullen de moeders van martelaren wel niet denken, ik kan een druppel traan van een moeder niet verruilen met hun'' <> februarie2013'' als we met hun praten reageren ze verschillend en ze zeggen dat ze de bevelen van Imrali (eiland waar pkk leider vast zit) zullen volgen;op dit moment Imrali ( let op dat hij de naam van de pkk leider handig vermijdt) begeeft zich in de richting van onze verwachtingen"

En in november 2013 heeft hij de fundamenten gelegd van Koedistan in Diyarbakir.En langzaam maar zeker krijgt Koerdistan vorm met toe zwijgen en hulp van Erdogan s regering.

[Reactie gewijzigd door TahlilciTurk op 22 maart 2014 15:38]

Wat, voor de één een doom-scenario is, is vrijheid voor de ander.
Turkije is het centrum voor verschillende rassen en ideologieën.
Het is letterlijk het middelpunt van politieke, ideologische en etnische stromingen van 3 wereld delen, namelijk Azië, Europa en Afrika.

Degenen die een beetje opgelet hebben in de geschiedenislessen op de middelbare school :P , weten dat de Kleine Anatolië (huidige Turkije) regelmatig van macht is veranderd.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Turkije#Geschiedenis

De 2 grote ideologieën in Turkije worden vertegenwoordigd door de 3 grootste partijen:
De conservatieve islamitische meerderheid die stemmen op vooral AKP en de seculieren die op CHP stemmen. De grootste 2 etnische rassen zijn, Turken en Koerden.
http://en.wikipedia.org/w...hnic_groups_and_languages

Het is niet gek dat een politieke partij niet iedereen tevreden kan houden.
De jarenlange oorlog met de terroristische Koerdische groep PKK heeft duizenden levens gekost aan beide kanten. Door de huidige regering is het oorlog voorbij. Er vallen geen doden meer.
Wordt dit gehonoreerd door de oppositiepartij? Nee natuurlijk niet, anders geven ze credits aan deze partij.

Nu de Koerden iets meer vrijheid hebben binnen Turkije, baart dat zorgen bij sommige Turken. Dat is natuurlijk wel begrijpelijk, want deze mensen zijn niet gewend dat er andere mensen dan Turken, hun feest mogen vieren, hun taal mogen spreken, hun gewoontes normaal kunnen uitoefenen.
Sommigen zien dit als opstand. Met de tijd zullen deze mensen dit moeten accepteren.

De huidige premier beperkt met de blokkade van Twitter, vrijheid van mensen. Dat is een feit.
Hij ziet Twitter als een middel die slecht wordt gebruikt door de foute groepen die het orde binnen de grote steden destabiliseren. Als je dit middel tijdelijk blokkeert, kun je deze groepen beter onder controle houden. Nogmaals, deze groep mensen, hebben in Mei 2013 ook de openbare orde gestoord en niet gekozen voor de democratische weg. Ze zijn slaags geraakt met de politie.

Wat ik niet begrijp is, waarom deze seculiere mensen, per se op straat chaos creëren. Er is een weg om je eigen ideeën met mensen te delen. Deze weg heet democratie. Als je betere ideeën hebt, ga je dit met de bevolking delen. Worden je ideeën geaccepteerd, dan hoop je dat je gekozen wordt.

Om dan op straat de boel terroriseren, vind ik niet kunnen. Hier lijden de gewone burgers en de zakenwereld onder, niet alleen de regerings-partij.

Vergeet niet dat elke politicus wel eens iets zegt wat hij in de toekomst zal ontkennen. Als dit voor jou nieuw is, dan heet ik je welkom in politiek. Kijk maar hoe de oppositieleider dingen zegt die niet kloppen. Het is Turks ja :9
https://www.youtube.com/watch?v=tKf-t-1Ro0s

Wat er in Turkije op het moment gaande is, is erg dynamisch op politiek niveau.
Economisch groeit het land nog steeds door de huidige regeringspartij.
Een prachtig land met zee en strand waar jaarlijks steeds meer toeristen naar komen.


Ik zou zeggen wees niet bang, er komt geen Koerdistan.
Zolang jij een ander respecteert, zal jij ook gerespecteerd worden.
Met onderdrukking kun je nooit lang baas blijven. ;)

EDIT: grammaticale correcties uitgevoerd

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 392422 op 22 maart 2014 17:07]

de economie is een zeepbel en draait op het EU infuus.. en Erdogan = corrupt
- http://www.volkskrant.nl/...norme-kater-bezorgd.dhtml
En de democratie holt achteruit.. dat blijkt wel uit het blokkeren van internetsites en het oppakken van journalisten.
5)januari 2009 tegen Shimon Perez'' je praat zo luid omdat je schuldig bent,wij weten hoe jullie spelende kinderen hebben gedood'' <> 'later die dag '' mijn uithaal was naar moderator'' en hij heeft Ariel Sharon en Shimon Perez in Turkije ontvangen in parlement laten spreken,is zelf ook naar israel gegaan.
Het is heel raar dat Sharon in 2009 in de turkse parlement is geweest en kon zelfs spreken, hij lag al aantal jaren in coma...

[Reactie gewijzigd door Adlan op 22 maart 2014 18:43]

Er staat niet dat Sharon in 2009 in het parlement was.
Dan moet hij een punt zetten en met een nieuwe zin beginnen, anders is het onduidelijk.
Hij begint met een zin '' 5) januari 2009'' en dan gaat die door met zijn verhaal.
@ fremen.mehmet

Zeg tegen een kind van 10 dat je iets nooit zal doen/zeggen.Doe/zeg dan paar dagen later het tegenovergestelde wat je eerder met sterke uitdrukking beloofde, wat zal hij/zij zeggen denk je ? Dat je een geweldige dynamiek vooruit strevende meneer bent of iets ander ?

''Maar als je beweerd dat je tegen alle politiekke partijen en stroomingen bent, wil je dan ook een lijst maken van vergelijkbare daden door de oppositiepartijen, want hun lijst is langer als je lang genoeg zoekt.''
Euhm, precies daarom (onder andere)ben ik tegen ze alle , omdat ze allemaal bedriegen en niet deugen,en waarom zouden we over hun moeten hebben nu ,Erdogan is toch aan de macht?Zij straatje inslaan ?En het is niet helemaal waar want de Saadet Partisi (partij waartoe Recep Tayyip Erdogan lid was ) is de enige partij waarbij geen een van hun burgemeester is aangeklaagd voor fraude alle anderen wel,AKP voorop(Erdogan s partij)
je kan dat niet vergelijken, het probleem is dat, in tegenstelling tot een ouder en een 10 jarige kind relatie is dat, Erdogan's zijn berichten niet alleen rekening moet houden met de turkse volk, maar ook door andere buitenlandse partijen. Want als je je delft in het geschiedenis van het Republiek van Turkije wat je hopelijk al hebt gedaan. Dan zou je weten dat Turkije op papier onafhankelijk is, maar dat we in de schaduw nog steeds worden beïnvloed door bv de koningin van England. Dus Erdogan moet hiermee ook rekening houden, want we weten hoe het beëindigd is met Erbakan. ga je te snel, word je ook snel er af gegooid. Dus zouden we kunnen zeggen dat Erdogan vuil speelt, ik zou zeggen van ja, maar uiteindelijk zorgt hij wel ervoor dat Turkije een echte onafhankelijke staat word. Waarom anders zou zoeen beetje het hele westen erdogan weg willen hebben, er zijn ergere figuren dan erdogan op de aardbol die gerust gesteund worden door de Westen en absoluut nul berichtgeving krijgen in de westen.

Dus de conclusie is, De westen speelt vuil, Erdogan speelt vuil iedereen speelt vuil. maar de doelen lopen niet parallel.

En effe over Saadet parti. Ze hebben in 2009 5,2% van de totale stemmen gekregen, maar zover ik zie geen grote steden. Verder zijn zo ook geen target omdat ze in hun huidige situatie geen dreiging vormen tot het systeem.
Inmiddels is de blokkade voor de DNS servers van Google opgeheven.

Youtube weigerd de geluidopnames van bascalan en haramzadeler333 te verwijderen.

[Reactie gewijzigd door rolex op 22 maart 2014 12:23]

Nou dat was me weer een high-tech blokkade zeg. Schijnbaar was het voldoende om in je hostfile iets te zetten als: 199.16.156.230 twitter.com
Of wat het equivalent daarvan is in jou favouriete OS.

Mensen vinden altijd een manier en in dit geval delen ze die ook graag met anderen. Zelfs vanuit Libie wisten mensen nog op internet te komen via internationale dialup. Maar het gaat natuurlijk om de massa af te sluiten en om druk te zetten op google/youtube/twitter om de hyperlinks/belastende fragmenten van Erdogan en zijn boevenbende te wissen. Met als gevolg dat deze fragmenten nu maniakaal door jan en alleman worden bewaard en gepost op alle hoeken en gaten van het internet :)
I love you guys!!
Het enige dat je hiermee doet is de massa slimmer maken.
Vind wel jammer dat het uiteindelijk zo is geworden, uiteindelijk is het ook gedeeltelijk twitter zijn schuld. Er werden fake accounts gemaakt met montage foto's en videos die blijkbaar zeer beledigend waren en moesten neergehaald worden door twitter als de besluit van de rechtzaak hierover.

Maar blijkbaar neemt twitter het helemaal niet kwalijk. Langs andere kant was er bijvoorbeeld een tweet in verband met de Nazi die de Joden erg beleedigde. Deze tweet was altans meteen verwijderd door twitter.

Uiteindelijk vind ik het persoonlijk nog steeds een slechte keuze om het geheel in het land te blokkeren wat nutteloos is voor beide kanten die er voor en tegen zijn.
Montage? Joshua Marpet van Guarded Risk heeft één van deze geluidsopnames geanalyseerd en een rapport uitgebracht. Er staat duidelijk in dat er niet mee geknoeid .

Als je toezichthouders weghaald, justitie hervormd, 10 duizend politie mensen overplaatst, alles in de doofpot probeer te stoppen tjah, dan verdiend Erdogan dit allemaal.

[Reactie gewijzigd door rolex op 22 maart 2014 12:31]

De tweet ter spraken ging niet over een gelduisopname, Het gaat over het gezicht van iemand is geplaatst op andrere beelden.
'Final Conclusions: The Turkish call audio recording, minus the “joke” last few minutes, appear to be recordings of multiple calls (the gaps), without any cutting, pasting, collaging, or any tampering whatsoever.'

Daarnaast heeft Erdogan ook indirect toegegeven dat het niet fake is.

[Reactie gewijzigd door kyddil op 22 maart 2014 12:53]

Ah da weet ik allemaal nie he, da kan fake zijn, da kan echt zijn. Ik heb geschreven wat ik heb gelezen. Het belangrijke wat ik wou aangeven dat het een effectieve besluit is van een rechtbank. Dus ja, scheelt mij uiteindelijk niet zoecht heel fel. Ik leef namelijk niet in Turkije.
Twitter kan hoogstens op feiten afgaan, het kan niet zomaar alles weghalen op het moment dat een of andere derdewereld despoot zich aangevallen voelt.
Kansloze zaak dit, je kunt onmogelijk alles blokkeren. Na openbare DNS servers (zoals OpenDNS of Google) kun je altijd nog overschakelen naar proxies of VPN tunnels. Zo'n app als Tunnelbear (gratis 1GB data met endpoints in verschillende landen) maakt het wel makkelijk. Aanzetten, land uitkiezen klaar.

Probeer dat maar eens te blokkeren.
Natuurlijk is het wel te blokkeren. Maar een DNS blokkade is natuurlijk hopeloos en amateuristisch. Alsof je de kluisdeur openzet en er een bordje "verboden toegang" neerzet. Ik heb het vermoeden dat de adviseurs die aan de technische inrichting van de blokkade werkten juist het Streisand effect wilden veroorzaken.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 22 maart 2014 13:15]

Heerlijk speculatief natuurlijk, maar het zou zomaar kunnen. De gedachte is aannemelijk te maken door te stellen dat de personen met voldoende technische knowhow zullen behoren tot de jongere generaties Turken. Van deze groep is ook te stellen dat ze door hun kennis goede toegang kunnen hebben tot meerdere nieuwsbronnen. Deze groep zal als gevolg van desinformatie niet zomaar achter een politicus aanlopen.

Mochten individuen uit deze groep vanuit hun rol geconfronteerd worden met een ondeskundige opdracht dan zal het niet moeilijk voor ze zijn deze opdracht op een zodanige wijze naar de letter uit te voeren dat hen geen blaam treft, maar dat het resultaat van de actie nutteloos blijkt. Samengevat; burgerlijke ongehoorzaamheid.

De ondeskundigheid van de opdracht is trouwens ook waarschijnlijk te noemen. Politici staan niet bekend om het feit dat ze overlopen van kennis over en begrip van de laatste ontwikkelingen in informatie technologie. Is hen niet te verwijten, want het is niet hun vak. In de meeste gevallen is dit geen punt. Een geloofwaardige overheid kan er op vertrouwen dat haar IT adviseurs haar zo goed als mogelijk zullen adviseren. Lastiger wordt als een overheid haar geloofwaardigheid verliest. Diegenen die een opdracht uitvaardigen hebben niet de kennis om te controleren of de opdracht adequaat wordt uitgevoerd. Zelfs een geheime dienst van een dergelijke overheid is denk ik nog wel om de tuin te leiden.

Dit analyserend zorgt internet als game changer er nog steeds voor dat de machtsbasis van repressieve overheden een stuk fragieler is geworden. Het opleidingsniveau van de bevolking is hierin wel cruciaal. Misschien kunnen we Erdogan op dat punt een compliment geven. Met het opleidingsniveau van de jonge Turken is het prima gesteld. Dat heeft hij mede gefaciliteerd.
Bekend cliché. Alsof jonge mensen op magische wijze door hun leeftijd meer it-kennis zouden hebben. Blijkt nergens uit. Raar generaliserend beeld ook van politici, over wie heb je het precies? Mensen die gekozen worden hebben verschillende achtergronden, er zitten ook it-ers tussen.
Mensen die gekozen worden hebben verschillende achtergronden, er zitten ook IT-ers tussen.
Ik zal mij niet laten verleiden tot het aandragen van voorbeelden, want dat zie ik je zelf ook niet geven. In die zin is je stelling net zo zeer ter discussie te stellen als de mijne. Refererend aan de Nederlandse werkelijkheid, in de Nederlandse technische media is een voortdurende verzuchting dat te weinig technici (~exacte achtergrond) politiek geëngageerd zijn. Dit is niet een gegeven van gisteren en vandaag, maar van decennia. Dat de heer Samson het tegendeel lijkt te bewijzen maakt dit nog geen regel. Dat technici geen politieke ambities hebben is op zich wel begrijpelijk, want het merendeel vindt hun exacte beroep simpelweg leuker dan het politieke bedrijf. Veel politici worden betrokken uit andere dan exacte studies, zoals bijvoorbeeld bestuurskunde en politicologie. En een afspiegeling van de samenleving? Nee, daar maak ik mij al langer zorgen over. Ik twijfel er meer aan of politieke partijen een afspiegeling van de samenleving vormen of juist meer ene eigen subcultuur zijn gaan vormen.

IT affiniteit bij jongeren. Moet ik dat nog toelichten? Ik weet je eigen referentiekader niet, maar kijk hoe jongeren IT toepassen en omvormen. Kijk naar de grote ontwikkelingen in IT, die ontstaan bij start-ups en jongen mensen. Los van IT stel ik dat een mens de meest creatieve fase heeft in zijn jonge leven. Nu hoop ik niet dat dit bij een aantal lezers de mid-life crisis doet verdiepen. Dit verschijnsel is zelfs in popmuziek terug te vinden. Dat deze creativiteit een emancipatie kan betekenen van jonge mensen ten opzichte van bestaande machtsstructuren, veelal geregisseerd voor oudere generaties is mooi meeggenomen. Laat de jongeren dus maar schuiven. Zij hebben met de moderne technologische mogelijkheden goede tools om onwelgevallige machtsstructuren te pareren. Oudere generaties hebben naast het creativiteitsissue ook nog teveel te verliezen om te bewegen. Turkije is hiervan een mooi voorbeeld.

En de Krim dan....? Tja, opleidingsniveau misschien?
Eerder speculatief en heel ver gezocht, je verhaal hangt aan elkaar van de 'zullen' en 'zouden'. En Joost mag weten waarom het plots de jongeren zouden zijn die beter van IT en communicatie op de hoogte zijn, of waarom 'degene die een opdracht uitvaardigen' plots onwetend zouden zijn. Je vergeet trouwens dat het in hoofdzaak om een actie tegen Twitter gaat, en niet tegen computergebruikers. Tegen burgers gebruikt de overheid toch wel hardere wapens dan het blokkeren van twitter, begot.
Speculatie en vergezocht zijn verschillende dingen. In twee posts (drie inmiddels) is beargumenteerd waarom het aannemelijke speculatie is. Daarmee blijft het wel speculatie. In toevoeging op mijn reactie op kalief hierboven: Je doet het in dit topic beschreven verschijnsel tekort als je het beperkt tot een actie tegen Twitter. Het artikel zelf nota bene noemt eerdere exercities van de Turkse overheid. Deze Twitter actie maakt deel uit van een patroon. Leg dan dus ook het accent op het achterliggende patroon en de beoogde doelstelling (immobilisatie vrije communicatie) dan het alleen te beperken tot het instrumentele van de Twitter actie op zich.
Tegen burgers gebruikt de overheid toch wel hardere wapens dan het blokkeren van twitter
Ik hoop dat ik je niet goed begrijp. Zoals je dit opschrijft lijkt het een geaccepteerd verschijnsel, in een ideale wereld zou ik deze acceptatie abnormaal noemen. Overheden die allerlei "wapens" tegen burgers inzetten? Overheden moeten regelmatig aan hun dienstbare rol worden herinnert, op dit vlak zie je nu de Turkse overheid ontsporen, zij behartigd niet meer het belang van het gehele volk. De Nederlandse overheid rijdt trouwens ook regelmatig een scheve schaats. Het begrip "algemeen belang" is hiervoor te kneedbaar. In vele landen begaan "overheden" misstanden tegen hun burgers. Dit maakt het een realiteit, echter nog geen norm.
Tunnelbear heeft bekend gemaakt dat het voor de Turkse gebruikers 1 jaar gratis blijft.
Het is niet alleen onmogelijk om dit soort informatie uit te sluiten, het is dom...

Net als met kleine kinderen: Als het je verboden wordt ga je er wat extra energie insteken om erachter te komen wat er nou zo speciaal aan is ;-) Erdogan trekt nu dus extra aandacht naar zich toe, of hij nou ergens schuldig aan is of niet: Nu heeft hij de schijn volledig tegen zich en daar komt hij niet meer vanaf.

Internet heeft informatievergaring enorm veranderd. Moest je vroeger naar de bieb, nu google je het en vindt je het. Probleem is echter dat je niet weet of de informatie correct is, het kan typische Amerikaanse, Chinese of Nederlandse propaganda zijn (ja hoor, in Nederland doen we dat ook, kijk maar naar de verkiezingsartikelen en objectieve Maurice de Hond-peilingen). En iedereen, een professor of de lokale dorpsgek kan informatie posten. Manipulatie is nu een kwestie van zo vaak mogelijk foute of incomplete informatie op zo veel mogelijk plekken achterlaten (superfoodhype?, statistieken?!?).

Dat heeft gevolgen, omdat machtige en machtswellustige mensen (zoals Erdogan) opeens ook openbaar bekritiseerd worden. Dit soort mensen kan daar bijzonder slecht tegen en dat laat hij nu zien. Of de kritiek en het fraudeonderzoek nou wel of niet legitiem zijn, Erdogan heeft het nu verpest...
Het is perfect mogelijk om dit soort informatie uit te sluiten, kijk maar naar China, maar het blijft dom.
Twitter wordt het meest gebruikt met de mobiele telefoon. Dan wordt het voor de gemiddelde gebruiker al wat moeilijker om het te omzeilen.
De gemiddelde gebruiker vraagt het aan de kennis die het wel weet.

Zie thepiratebay blokkade en/of torrent/napster gebruik in het algemeen.
Anoniem: 500749
22 maart 2014 16:05
vanuit turkije/staat/ISP point of view zouden ze het gebruik van DNS server(s) van providers af kunnen dwingen

maar zolang er toe geroute of "getunneled" kan worden op de één of ander manier is het allemaal zinloos
kijk naar china's great firewall, hoelang zijn hun al bezig

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 500749 op 22 maart 2014 17:28]

De great firewall is een enorm succes. De overgrote meerderheid van de Chinezen heeft geen toegang tot vrij internet en de kleine groep die het wel kan is te klein om problemen te veroorzaken.

Repressie moet niet totaal zijn om te werken. Zolang je genoeg mensen angst kunt aanjagen of blaasjes kunt wijsmaken zodat protesten geen kritische massa bereiken zit je safe.

Er is ooit eens een metastudie van protestbewegingen geweest die zei dat een regime in de problemen komt als meer dan 10% van de bevolking actief verzet pleegt (vreedzaam of gewelddadig). Daar zit China bijlange niet aan.
Anoniem: 500749
@Silmarunya22 maart 2014 18:29
het werkt inderdaad voor, of misschien tegen, de grote massa
dat betekend echter niet dat het niet te omzeilen is! of juist is!

verder ga ik mijn vingers niet branden door te praten over moraal en andere bijzaken van zoiets specifieks
ik ben zelf een bijbel-mens dus ik geloof niet in de geschiktheid van de mens in het regeren en oordelen over de [een ander] mens en zie het dus in bepaalde mate als abstract en onzinnig
wij zijn allemaal vrij te geloven en te bewijzen wat wij voor waar(dig) aanzien maar met die quest wat men op zich neemt komt voor velen het falen

edit: bovenstaande staat bekend als "de soevereiniteitskwestie"
...zo maakte hij ook morele wetten die, als ze gehoorzaamd werden, tot een harmonieuze samenleving zouden leiden
en:
In een vruchteloze poging tot onafhankelijkheid van Gods bestuur hebben mensen allerlei politieke, economische en religieuze stelsels opgebouwd. Door deze verschillen zijn mensen voortdurend met elkaar in conflict geraakt, wat in geweld, oorlog en dood heeft geresulteerd, zodat „de ene mens over de andere mens heeft geheerst tot diens nadeel” (Prediker 8:9).
edit:
toch nog iets interessants gevonden wat ik toch graag nog wil delen
http://wol.jw.org/nl/wol/d/r18/lp-o/1102002036
eens of oneens terzijde; ik vind het gezonde stof om DIEP over na te denken

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 500749 op 22 maart 2014 19:03]

Het is overigens onduidelijk waarom Turkije niet de ip-adressen van Twitter heeft geblokkeerd: dan werkt de workaround met een andere dns-server niet meer.
Pure onwetendheid?
Nu hopen dat Erdogan geen tweakers leest, anders hebben jullie hem net op een idee gebracht ;)

Overigens is een IP blokkade ook doodsimpel te omzeilen met een proxy. Hier ging de populariteit van ThePirateBay ook omhoog nadat Xs4All en Ziggo het IP moesten blokkeren van de rechter.
Anoniem: 307286
@RocketKoen22 maart 2014 16:34
Bij mij ging vooral de populariteit van XS4ALL en Ziggo omhoog aangezien de rest bij voorbaat al met de pootjes omhoog ging liggen ipv voor de belangen van hun klanten te vechten.
Kunnen ze geen Hola Unblocker gebruiken? Gewoon de extensie in Chrome of Firefox installeren en dan de website omzeilen door bijvoorbeeld NL or US.
Klassiek gevalletje Barbra Streisand effect. Mensen vinden wel een manier.

Hij doet echter wat zijn achterband van hem verwacht, en de bevolking die niet in de steden woont heeft waarschijnlijk weinig boodschap aan alles wat met twitter te maken heeft.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee