Gerucht: Samsung Galaxy S5 is waterdicht

De Galaxy S5 zal volgens een nieuw gerucht stof- en waterdicht zijn. Tot nu toe maakt alleen Sony zijn duurste toestellen waterdicht. Samsung zou het als feature willen gebruiken voor zijn smartphone, die het bedrijf volgende week presenteert.

Hoe Samsung zijn toestel waterdicht maakt, vermeldt ZDNet niet. Afgelopen jaren is Samsung onder meer in verband gebracht met bedrijven die een nanocoating om componenten kunnen aanbrengen, waardoor de klepjes die Sony gebruikt op onder meer zijn Xperia Z1 Compact niet nodig zouden zijn. Het is onbekend of die technologie al klaar is voor massaproductie.

De huidige Galaxy S4 is niet waterdicht, maar met de Galaxy S4 Active is er wel een variant die bestand is tegen water en stof. In vergelijking met het reguliere model heeft Samsung daarbij het amoled-scherm verwisseld voor een lcd en een andere cameramodule gebruikt.

Samsung zal zijn Galaxy S5 naar alle waarschijnlijkheid komende maandag presenteren tijdens een persconferentie op telecombeurs Mobile World Congress. Het toestel zou een vingerafdrukscanner in de Home-knop hebben, beschikken over een 5,25"-scherm met 2560x1440 pixels en draaien op een Samsung Exynos 6- of Qualcomm Snapdragon 805-soc.

Naast de Galaxy S5 gaan er ook geruchten over een opvolger voor de Galaxy Gear. Die nieuwe smartwatch zou niet draaien op Android maar op Samsungs eigen mobiele besturingssysteem Tizen, schrijft de Amerikaanse krant USA Today. Of gebruikers daar iets van merken, is onbekend.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

19-02-2014 • 09:11

98 Linkedin

Reacties (98)

98
92
42
0
0
32
Wijzig sortering
Groot geworden dankzij Android en dan over op Tizen, vindt het maar opmerkelijk.
Groot genoeg geworden om onder de controle/invloed van google uit te komen en zelf alles te regelen. Tizen even groot maken zoals ze nu met Android zijn, maar 100% controle, eigen app store, eigen extra's, etc...
Gezien recente geruchten over hoe Samsung's Android weer meer AOSP / Google's Android wordt, lijkt me het sterk dat wat jij zegt gaat gebeuren..
Zeg niet dat het gaat gebeuren, ik denk dat het is wat Samsung wil. Tot voorheen waren er zat verhalen hoe google Samsung meer richting aosp probeerde te bewegen, maar hoe Samsung juist steeds meer hun eigen weg ging.
Nu tizen een beetje een doodgeboren kindje lijkt, of op zijn minst een moeilijke start het, lijkt het alsof Samsung toch weer richting google kruipt. Maart dat wil niet zeggen dat ze dat ook het liefst willen.
Tuurlijk..
Ook HTC, Sony en LG zouden liever een eigen OS hebben waarmee ze alles kunnen doen wat ze maar willen en waarmee ze 30% van de omzet van de verkochte apps op kunnen eisen. Daarmee verdien je gewoon meer geld, de doelstelling van al die bedrijven.
Op deze manier wordt het onderhouden van Android ROM's voor Samsung alleen maar makkelijker (neem ik aan, want geen of minder ontwikkeling aan TouchWiz).
De ontwikkelaars en ontwikkeltijd die hier mee vrijkomen en wellicht de lagere kosten bieden weer meer mogelijkheid om aan een eigen OS zoals Tizen te werken.

Het is allemaal koffiedik kijken maar als je zo redeneert dan klinkt het best plausibel, toch?
Vergeet niet dat er ook juist mensen zijn die TouchWiz fijn vinden. Ja, die zijn er echt! Voor vele is het juist de reden om voor Samsung te kiezen. Als je al van een Samsung komt en je gaat naar een ander merk is het allemaal weer anders, weer opnieuw dingen leren en uitzoeken enz. Wij, tweakers vinden dat leuk. Mensen die hun telefoon gebruiken voor simpele dingen niet.
Dat de Smartwatch op Android of Tizen draait is niet heel interessant, want het draait sowieso op een totaal andere GUI dan standaard Android / Touchwiz for Phones.
Nou... Ik kan mij voorstellen dat het juist wel interessant is. Juist door dat gene wat onder de schil ligt.

Als de Android kernel en het besturingsysteem door Google/Samsung/Sony worden geoptimaliseerd voor het gebruik in/met smartwatches dan kunnen andere fabrikanten wellicht eenvoudiger een smartwatch ontwikkelen. Iedere keer de basis (OS) opnieuw schrijven is een kwestie van het wiel opnieuw uitvinden. Als je een goede basis hebt (Android) dan hoef je alleen nog maar stuurprogramma's en je features te ontwikkeling/implementeren.
Ach ja Android is ook maar tijdelijk en als je groot genoeg bent dan kun je je eigen OS op de markt zetten. Eigenlijk zoals Google dat ook heeft gedaan met Android. Als niemand Google had gekend dan was Android genadeloos geflopt.
Het probleem is dat Samsung in de ogen van de providers nu te groot (en te machtig) is geworden: nieuws: 'Providers keren zich af van Samsungs mobiele besturingssysteem'
Meeliften op succes, denk ik.

Waarom zou anders een fabrikant als Nokia/Microsoft beslissen om Android toestellen uit te brengen om daar vervolgens de verliezen op de Windows Phone toestellen mee te compenseren (bron)?

In het meest gunstige geval weet Samsung naar het zelfde (of een hoger niveau) te tillen als Tizen en wordt Tizen het "nieuwe Android". Ik vind het ergens wel logisch. :)
"Tot nu toe maakt alleen Sony zijn duurste toestellen waterdicht." Sony heeft ook goedkope toestellen die waterdicht zijn. Zoals de xperia go van nog geen 150euro
Klopt,
moet zeggen dat ik het achteraf een van de fijnste nieuwe features vind van de phone
Niet zozeer om er mee te gaan zwemmen, maar het is wel prettig om te weten dat je telefoon heel blijft tijdens een regenbui en je doorweekt bent.
Deze vraag is wellicht wat off-topic, maar moet je echt zo oppassen met je telefoon in de regen dan? Om eerlijk te zijn heb ik tot nu toe mijn telefoon gewoon in m'n zak laten zitten, ook wanneer m'n broek nat is van de regen. En ik gebruik 'm ook wel eens terwijl de regen op het scherm valt in het vertrouwen dat hij daar wel tegen kan.
Dit vraag ik mij ook af!

Heb ooit iets gehoord over dat er een sticker in smartphones zit die verkleurd wanneer het nat wordt. En dat dan de garantie vervalt?
Die stikker verkleurd al wanneer je een keer door de mist fietst.
Zal wellicht wel meevallen, maar het is prettig te weten dat het toestel volledig waterdicht is en kan je fotoos kan maken bij het zwembad/zee zonder risico's ;)
Het woord alleen slaat op Sony en niet op duurste toestellen!

Kan het inderdaad verwarrend overkomen, maar klopt dus wel degelijk...
Dan klopt het nog steeds niet, alleen slaat inderdaad op Sony maar er blijft staan dat het gaat om zijn duurste toestellen en dus niet de goedkopere versies..

Ah, zo. Excuus watercoolertje, maar wat een klotezin! Heb 'm echt meerdere moeten lezen..

[Reactie gewijzigd door crispo op 19 februari 2014 11:25]

We hebben het over dure toestellen (S5 = duur), en enkel Sony maakte die tot nu toe waterdicht...

Daarmee zeggen ze zeker niet dat Sony verder geen toestellen waterdicht maakt, het klopt wel degelijk, maar zoals ik al zei, erg verwarrend omdat je het dus makkelijk verkeerd kan lezen en dus opvatten O-)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 19 februari 2014 10:32]

Er staat gewoon dat Sony de enige fabrikant op de markt is die de duurdere smartphones voorziet van een waterdichtheid feature. Niks mis met de zin, jij interpreteert hem verkeerd.
Ligt het nou aan mij of is de hype over de galaxy s lijn van Samsung sinds de s3 wat aan het afzwakken?
De HTC M8 heeft al een thread op tweakers en de Sony Z2 ook. Ligt het aan mij of kan ik de thread voor de S5 niet vinden....

Ik ben erg benieuwd naar de S5. Ben van de S2 naar S3 en toen naar de HTC One gegaan. Geen moment spijt gehad. Ik ben niet echt onder de indruk van de M8 leaks tot nu toe en heb begrepen dat de S5 in 2 uitvoeringen komt. Plastic met FullHD en Metaal met QHD. Die laaste lijkt mij erg intressant maar verschijnt waarschijnlijk later.

http://www.sammobile.com/...-follow-few-months-later/
Onder tweakers wel, die zijn wel klaar met vooral de software, maar bij de gewone consument volgens mij niet. De S4 blijft, samen met de laatste iPhone, met afstand de best verkochte telefoon.
ik ben erg tevreden met mijn S4 (ik kwam van een HTC DesireZ), maar ik draai er sinds een aantal maanden CM10, en tegenwoordig CM11 op. Geen last van bakke touchwiz, wel de relaxte hardware van Samsung :)
De verkopen vielen licht tegen tov de verwachtingen, maar er werden nog steeds records verbroken. De S4 verkoopt sneller dan zijn voorgangers en elke andere Android smartphone. Alleen de verwachtingen waren nog hoger.
Dalende verkoop Samsung smartphones noem ik echt wel "the hype is over"
Er is geen dalende verkoop..
Sure, er waren ook geen Amerikanen in Baghdad
De S4 verkocht beter (=meer) dan de S3, dat is geen dalende verkoop..
Samsung zijn smartphone verkopen dalen en behaalde met de S4 niet de doelen die ze zelf gesteld hadden.

De samsung hype is over!
De verkopen dalen niet, de groei neemt af, wat volkomen logisch is.
Als je dat niet snapt is het misschien handig om wat lesjes economie te gaan volgen.
De verkopen dalen wel. Misschien moet je gewoon eens wat kwartaalverslagen er op naslagen en die dan vergelijken met die van bvb Apple die gewoon de boel jaar op jaar zien stijgen.

De Samsung hype is over!
Heb ik gedaan..
219 mln in 2012, 313 mln in 2013. Lijkt me een aardige stijging.
Klik

Ik snap wel dat jij naar het laatste kwartaal van 2013 kijkt, het kwartaal waarin alle Samsung fans weer wachten op het volgende topmodel. Hetzelfde als dat de smartphoneverkopen van Apple in de eerste 2 kwartalen lager zullen zijn dan de laatste 2, elk jaar zijn de verkopen even wat lager totdat er een nieuw topmodel komt.
De S4 is volgens mij de best verkochte telefoon van Samsung ooit, maar ze hadden nog hogere verwachtingen dan de uiteindelijke werkelijkheid. Of het dan meteen een flop is betwijfel ik.

Ik dacht dat ze er 100 miljoen hoopte te verkopen, en het werden er 60 tot 80 miljoen.
Noem jij dat een flop?
Dat ben ik niet met je eens, de Samsung hype is er nog steeds maar de S4 was niet veel anders als S3 (in iig op eerste gezicht, geen reden om te upgraden).
Hopelijk is deze dan beter waterdicht dan de s4 active. Ik kwam op Youtube een Video tegen waarmee ze er onderwater mee gingen filmen. Het resultaat: gelijk kapot door het water.
Er zijn zat foto's en video's te vinden van s4 actives die het prima doen. Dat hij één video gezien hebt waarbij het fout ging, zegt niets over de serie, slechts over die ene telefoon.
Er is wel degelijk een probleem met de active. Je moet er heel goed op letten dat alles goed dicht zit. En dit gaat in de praktuijk natuurlijk wel eens mis.

Niet echt handig voor een gebbruiksvoorwerp wat je altijd bij je draagt.

Hopelijk is dit toestel (als het echt zo is) echt goed waterdicht.
Tsja, logisch met die klepjes..
Dat is bij Sony ook.
Ben niet zo van de samsung producten, maar ben benieuwd of er daadwerkelijk wat met die nano coating gaat gebeuren en wat dit voor invloed heeft op de prijs. Is namelijk een nieuwe techniek...
een nieuwe versie van een bestaande techniek bedoel je denk ik
er zijn al jaren coatings die water werend/afstotend werken... deze zou dan nu eindelijk helemaal waterdicht moeten zijn.
Ik snap echt niet dat men dit niet bij elk toestel doet...
Aangezien dat de Motorola Defy niet gigantisch duur is (en deze was effectief waterdicht, heb het zelf mogen ervaren), ga ik ervan uit dat de kost voor deze behandeling ook niet de moeite is om het niet te doen...
Ik denk persoonlijk dat reparatie erg lastig gaat zijn met een ge-nano-coate telefoon. Ik denk dat je bij reparatie straks de keuze gaat krijgen (mocht nano coating gemeengoed worden) tussen 1) of je telefoon gerepareerd terug binnen een paar weken, maar niet meer waterdicht ... of 2) je telefoon gerepareerd terug binnen een paar maanden, en dan opnieuw gecoat.
Een nanocoating zou wenselijk zijn bij de S5. Ik vind water/stofdichtheid zeker een belangrijk pluspunt voor een telefoon, alleen dat gedoe met klepjes trekt me niet zo. Deze oplossing is eleganter.
Ik hoop dat Amoled de Pentile heeft losgelaten en een wrgb indeling gebruikt, dan zie je geen kartels op het einde van het scherm en wordt wit ook eens daadwerkelijk wit, net zoals zwart echt zwart is.

[Reactie gewijzigd door South_Styler op 19 februari 2014 10:12]

De Moto G heeft een nanocoating, iemand heeft het getest en de Moto G overleefde 30 minuten in kraanwater zonder enige schade. De telefoon wordt niet geadverteerd als waterproof, dus dat is wel heel netjes dan. :)
Zie ook andere ervaringen van de Moto G + H2O..

Klikje topic hier op tweakers,
Dat is weer wat minder om te horen.. Kennelijk werkt het toch niet overal zo goed als bij diegene op YouTube :X
Hoe vaak moet je een klepje open doen? :)

Audio: bluetooth headset met NFC
Opladen: dockingstation

Ik moet alleen een klepje open doen als ik bijeen vriendin slaap en niet mijn dockingstation bij me heb ;) (heb een xperia Z)

[Reactie gewijzigd door Ikke_Niels op 19 februari 2014 11:21]

Opladen: Draadloos. Kost ook niet veel meer
Draadloos is wel 4x zo langzaam met laden...

S4 met draad (~2000mA): 1,5 uur laden van 10 naar 100%...
S4 draadloos (~500mA): 5 ~6 uur laden van 10 naar 100%...

Nu laad ik vrijwel alleen snachts op en slaap ik 5 to 7 uur en is dat niet zozeer een probleem, maar niet iedereen gebruikt de telefoon op dezelfde manier...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 19 februari 2014 11:23]

Die nieuwe smartwatch zou niet draaien op Android maar op Samsungs eigen mobiele besturingssysteem Tizen, schrijft de Amerikaanse krant USA Today.
Zou jammer zijn gezien de mogelijheden (kwa hacks) nu, maar als het zuiniger/lichter werkt is het voor de gem. consument natuurlijk fijn, gezien je niet zo veel met het OS te maken hebt van je smartwatch...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 19 februari 2014 09:15]

Weer een mooie vooruitgang. Ik kan niet wachten op het moment dat we terugkijken op deze tijd en zeggen:"Wist je nog vroegah toen het scherm van je telefoon brak als je hem liet vallen en je telefoon meteen stuk was als hij in het water viel?"
Anoniem: 430035
19 februari 2014 09:46
Camera wordt waarschiijnlijk een 16,0 megapixel camera. Er was gister een foto van verschenen: http://www.samsunggalaxys...camera-voor-de-galaxy-s5/.

Hoop toch echt dat het een aluminium design krijgt.
Echter was deze in een andere aspect ratio. Ik geloof dat de foto in 16:9 was geschoten. Dit is toen omgezet naar 4:3 en daar kwam 21 megapixels uit.

Edit: hier gevonden bron

[Reactie gewijzigd door Luca op 19 februari 2014 18:23]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee