'Galaxy S5 wordt langer, breder en dikker dan S4'

Samsung maakt de Galaxy S5 iets langer, breder en dikker dan zijn voorganger Galaxy S4. Dat zou blijken uit een render die de Australiër Sonny Dickson online heeft gezet. De Galaxy S4 is juist kleiner dan zijn voorganger Galaxy S III.

De render die Sonny Dickson online heeft gezet, zegt vermoedelijk weinig over het ontwerp, maar laat wel de afmetingen zien. Die afmetingen wijzen erop dat het toestel langer, breder en dikker is, maar ten opzichte van de verwachte grootte van het scherm is de bezel wel iets kleiner geworden. Met deze afmetingen zou het scherm 73 procent van het oppervlak van de voorkant innemen, tegen 72 procent bij de Galaxy S4.

Dickson staat bekend om zijn correcte publicaties van onaangekondigde producten. Eerder bracht hij vroegtijdig juiste info naar buiten over onder meer de iPad Air en Galaxy Note 3. Samsung zou de Galaxy S5 over twee weken willen presenteren tijdens een persconferentie op telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona.

ToestelGalaxy S5 Galaxy S4Galaxy S III
Lengte 14,17cm 13,66cm 13,66cm
Breedte 7,25cm 6,98cm 7,06cm
Dikte 8,2mm 7,9mm 8,6mm
Schermdiagonaal 5,2" 5" 4,8"
Bezel boven-onderkant 2,59cm 2,59cm 3,03cm
Bezel zijkanten 0,74cm 0,75cm 1,08cm
Screen-to-bezel-ratio 73,4% 72,3% 65,9%

Galaxy S5 (bron: Sonny Dickson)

Door Arnoud Wokke

Redacteur

11-02-2014 • 09:35

128 Linkedin

Reacties (128)

128
116
56
4
0
40
Wijzig sortering
Fascinerende golfbeweging. Eerder moeten die dingen steeds kleiner, was je gek als je 'nog met zo'n koelkast' liep.
Inmiddels loopt iedereen weer met halve TVs in zijn broek.
De enige reden dat telefoons kleiner werden is omdat ze nauwelijks features hadden. Voor alleen bellen heb je geen scherm nodig en een beetje sms'en kan op postzegelformaat. Maar aangezien mensen nu websites bezoeken, boeken lezen, games spelen en films kijken op hun telefoon is een groter scherm daadwerkelijk nuttig.
Als telefoons nog groter worden stort de tablet markt in, daar waar men dan voor games/films/boeken een tablet gebruikt.

Tablets zijn in mijn ogen altijd het ideale device tussen een smartphone en een laptop in geweest, maar als de verschillen steeds kleiner worden verdwijnt in mijn ogen het nut van een tablet.
Grotere mobieltjes zijn beter ja dan die kleintjes. Tegenwoordig moet alles beter, groter, mooier, sneller en ga zo maar door. Het is eigenlijk een mini computer die je meeneemt.

Inmiddels loopt iedereen weer met halve TVs in zijn broek.
Ik moest wel lachen toen je dat typte :P
Inmiddels loopt iedereen weer met halve TVs in zijn broek.
Ik moest wel lachen toen je dat typte :P
Ik niet, die grap is al te vaak gemaakt, maar die mensen snappen blijkbaar de rede niet waarom telefoons eerst kleiner werden (extra grote had geen toegevoegde waarde om enkel te bellen/smsen), en nu weer groter (extra grote heeft wel toegevoegde waarde om te browsen video's te kijken en veel meer informatie te delen/vergaren)...

Zolang mensen dat niet snappen, begrijp ik dat ze er moeite mee hebben dat toestellen groter worden want dan komt het inderdaad over als onnodig :)
Het heeft wel zijn voordelen, maar geef mij maar een Xperia z compact. Ik vind die grote telefoons echt niet handig, snijden in je been als je gaat zitten en zeker tijdens het fietsen!
Daarbij bestuur ik graag mijn telefoon met 1 hand, gebruik bijna nooit beide handen wanneer ik mijn 4 inch telefoon bestuur, vind ik veel handiger!
Daarbij bestuur ik graag mijn telefoon met 1 hand, gebruik bijna nooit beide handen wanneer ik mijn 4 inch telefoon bestuur, vind ik veel handiger!
Dat doe ik ook alleen mijn toestel is 5 inch, ik heb kleine handjes, maar blijkbaar wel erg lenig :D

Het is ook vooral gewenning, tuurlijk heb je gedeeltes die niet heel makkelijk te bereiken zijn (links boven hoek), maar daar hoef ik dan ook zelden te zijn, alles speelt zich in het midden van het scherm af, of wel bovenin maar dan ook bereikbaar aan de rechter kant van het scherm waar ik wel makkelijk bij kan...
Ik vind vooral een bericht typen met 1 hand moeilijk met een groter scherm.
Dit is een zeer belangrijke feature als je nog een bericht wilt kunnen typen als je een pint in je andere hand hebt :p
Ik snap prima dat extra grootte handig kan zijn als je slechte ogen hebt of iets dergelijks, maar ik mis het persoonlijk totaal niet. Ik gebruik nog met veel plezier mijn iPhone 4s met 'maar' een 3,5" display. Werkt in mijn ogen prima.
Als ik een groter display nodig heb (wat ik niet 'nodig' heb, maar af en toe 'leuk' vindt) dan pak ik mijn iPad mini retina wel.

Ik hecht nog altijd erg veel waarde aan de 'zo in je broekzak kunnen stoppen en vergeten dat hij er in zit'-eigenschap van 'kleine' smartphones.

Dat het groter 'moet' omdat de spec's omhoog zijn gegaan is natuurlijk niet waar, dat is gewoon de 'makkelijkste' weg. Overigens als er een 1440p scherm in zit en daardoor de accu groter moet zijn, de processor zwaarder, het hele ding groter en zwaarder om hem net zo snel & lang te laten werken... nou dan zou ik toch liever een 720p scherm hebben en langere accuduur & een snellere telefoon. Verschil zie je toch niet of amper.

Maar bij samsung houden ze wel van de hoogst mogelijke spec's in een goedkope verpakking te prakken, met als gevolg een telefoon die wel ok werkt maar niet high-end aanvoelt qua afwerking en niet zo high-end presteert dan de spec's zouden veronderstellen (mede mogelijk gemaakt door touchwiz).

Anyway, we zullen zien wat voor leuke dingen ze dit keer bedacht hebben die niemand gebruikt omdat ze niet zo goed werken.... (ik doel hierop op sommige 'innovaties' van de S4).
Enige wat ik zeg is dat het logisch is dat we van groot naar klein zijn gegaan en nu weer naar groot.
Ik snap prima dat extra grootte handig kan zijn als je slechte ogen hebt of iets dergelijks
Suggereer je nou dat ik slechte ogen heb oid? Gek want in andere topics kom ik toch tot de conclusie dat mijn ogen superieur zijn aan de meeste hier op tweakers, elk topic over PPI komt dat weer ter sprake :)
Ik hecht nog altijd erg veel waarde aan de 'zo in je broekzak kunnen stoppen en vergeten dat hij er in zit'-eigenschap van 'kleine' smartphones.
Ik ook, ik ben mijn telefoon regelmatig kwijt in mijn broekzakken :)

De rest van je post heb ik deels overgeslagen, heeft niks met de discussie te maken...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 11 februari 2014 12:25]

Ooit in het nieuws stond een stukje over kleine toestellen. Ze wilden ze weer groot maken omdat ze te veel straling of zoiets gaven (weet niet exact meer maar ieder geval wel schadelijk) daarom worden ze denk ik iets groter gemaakt.
extra grote had geen toegevoegde waarde om enkel te bellen/smsen
Voor mij was het toch vooral technologische vooruitgang dat die dingen steeds kleiner werden. Of het technologische vooruitgang is waardoor die smartphones nu steeds groter worden durf ik niet te zeggen.
Anoniem: 126717
@Dabono11 februari 2014 09:56
Zoals de Nokia 5310 ExpressMusic? 103.8 x 44.7 x 9.9 mm was hij maar. Daar stopte je met gemak twee van in je borstzakje.

Die halve TV's hoeven van mij ook niet, maar helaas, het wordt gekocht. Dus is soms wel een kleinere versie van een toestel, maar dan met veel mindere specs, en nog steeds gewoon groot.
Er zijn best veel kleinere versies met evenwaardige specs dan de grote broertjes dus voor elks wat wils. Geen reden tot klagen zou ik denken.
Als dit klopt vind ik het wel erg jammer dat ze nog steeds het ronde design houden. Ik zou liever willen zien dat ze richting de note gaan op het gebied van vorm.
Lees de tekst:
"De render die Sonny Dickson online heeft gezet, zegt vermoedelijk weinig over het ontwerp, maar laat wel de afmetingen zien."
Wat is dan de nieuwswaarde van dit artikel?
De afmetingen is de nieuwswaarde. Niet het ontwerp.
Geen idee, klopt volgens mij helemaal niks van, lijkt meer op een Note 3.
Dit is toch ook op basis van het Note design? De S4 ziet er veel ronder uit dan bovenstaande afbeeldingen?
Nou, ik begin me af te vragen wat de verschillen nou worden tussen de note en de sgs5. Een inch of 0,1 en een stylus?

Maar goed, als je de geruchten een beetje mag geloven van sites die in het verleden er héél dichtbij hebben gezeten, staat ons een mini-PC te wachten met de SGS5.

Android 4.4 KitKat
64-bit processor
4 GB RAM
16 MP ISOCELL rear camera
Iris scanner (Eye scanner)
5.25″ QHD AMOLED display with 2k resolution
Diamond coated metal body
Multi video conferencing feature
Wireless charging

Bron
http://galaxys5info.com/samsung-galaxy-s5-specs

En de best wel betrouwbare EVLEAKS heeft al het volgende gereleased:
http://www.engadget.com/2...ouchwiz-home-screen-leak/

Zo krijg je een aardig beeld van wat je kunt verwachten van de SGS5
Ik heb zo even geen bronnen, maar er waren laatst ook geruchten die de komst van een qhd scherm en iris scanner weer tegenspraken. Maar tot de release is niets zeker ;-)
Heb idd ook gehoord dat er geen iris scanner in komt. Volgens Nu.nl is het een anonieme bron die de Iris scanner ontkracht.

"Daarnaast zou de S5 met diverse nieuwe sensoren worden uitgerust. Er gaan geruchten over een irisscanner om de telefoon te ontgrendelen, hoewel die recent werden tegengesproken door een anonieme bron. Samsung gaf eerder wel aan een irisscanner te overwegen."


http://www.nutech.nl/mobi...-resolutie-galaxy-s5.html
Denk dat het gewoon Full HD wordt, en 2 of 3GB RAM.
Het wordt minstens 3GB omdat de Note 3 al 3GB ram heeft.
En de S5 blijft niet achter lijkt mij...
Indien ze het voor elkaar krijgen deze eigenschappen in een telefoon te krijgen (en niet de accu duur drastisch te verkorten), kan ik niet wachten om mijn HTC One aan mijn vriendin te geven en over te gaan op dit monster :). Nu nog hopen dat ze de samsung skin ook onder handen hebben genomen ;).
Anoniem: 460511
@Maistah11 februari 2014 11:00
Als dat waar zou zijn heb ik de opvolger van mn Note 2 al gevonden!

Overigens snap ik het probleem van het scherm niet waar een hoop mensen over klagen. Had van mij eigenlijk wel 0.3 inch groter mogen zijn zodat als je van een vorige note overstapt je niet achteruit gaat.
Wordt dan zelfs de opvolger van mijn Note3! :*) , iemand al interesse? :) :)
Als dat waar zou zijn heb ik de opvolger van mn Note 2 al gevonden!

Overigens snap ik het probleem van het scherm niet waar een hoop mensen over klagen. Had van mij eigenlijk wel 0.3 inch groter mogen zijn zodat als je van een vorige note overstapt je niet achteruit gaat.
Vrijwel het enige onderscheid tussen een toestel uit de Note-lijn en een toestel uit de Galaxy S-lijn is het formaat van het scherm. De mensen die klagen zitten niet te wachten op een scherm met een beelddiagonaal zoals die voorheen alleen in de Note-lijn te vinden was. Die mensen vrezen dat er straks geen topmodellen meer in de lijn die zij waarderen te vinden zijn.

EDIT: Het feit dat je het hebt over 'een vorige note' zegt eigenlijk al genoeg, want je stapt niet over van een 'vorig' toestel uit dezelfde lijn, maar naar een geheel andere lijn.

[Reactie gewijzigd door Patriot op 11 februari 2014 18:51]

5.25″ QHD AMOLED display with 2k resolution
Het is of QHD: 3840x2160 (4K) of 2K.
Diamond coated metal body
Dat zie ik echt niet gebeuren bij Samsung, die groot voorstander is van polycarbonaat, die ze overigens zelf maken.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 11 februari 2014 13:51]

Ik denk dat het polycarbonaat op de s5 gaat komen, en de diamond coated metal body voor de galaxy f
Want 'met kitkat hoeft je telefoon/tablet niet zo sterk meer te zijn om soepel te draaien'.
Samsung is er nog steeds niet in geslaagd om een echt vlot aanvoelende telefoon te maken dus het is logisch dat ze een 'sterkere' telefoon bouwen. De skin kost immers enorm veel resources.
nog steeds niet ?
ik kom van HTC One, en heb de galaxy s4
als dat geen vlotte telefoon is

van de tablets kan je wel zeggen dat ze niet vlot zijn maar hun high end telefoons zijn wel dik in orde
Want 'met kitkat hoeft je telefoon/tablet niet zo sterk meer te zijn om soepel te draaien'.
en dan vergeet je nog van ART, dat zich gereed staat om de soepel ervaring te verbeteren... Meer en meer apps dat er vroeger niet op werkte, zijn nu compatible of gefixed.

Vrij duidelijk dat de volgende Android versie, ART als "standaard" gaat draaien.
Beetje relativeren kan geen kwaad.
Immers iphones gebruikers betalen al snel twee keer zoveel voor een toestel. Met ook nog stuk mindere specs

En lijkt misschien nu overkill. Maar als Samsung nieuwe geavanceerdere sensors gaat gebruiken (ben benieuwd welke) kan ook relatief veel rekenkracht innemen.
En hoe vaak heeft Samsung iets uitgebracht wat toch niet werkt???
Als je maar wat te klagen hebt, niet waar?

On-topic
Wacht eerst eens af wat er precies uitgebracht wordt. Al dat gespeculeer van websites op basis van geruchten en "gelekte" informatie van de fabrikanten (ja, ALLE fabrikanten laten informatie "per ongeluk" lekken)... ik word er eigenlijk een beetje moe van. Het is alleen maar bedoeld om de hype op te voeren, om maar zoveel mogelijk te kunnen verkopen op de dag van release.
Als de specificaties goed zijn en het toestel goed performt, verkoopt een product over het algemeen wel zonder dat dit soort onzin nodig is.

edit: verduidelijking waar ik op reageerde

[Reactie gewijzigd door Pietervs op 11 februari 2014 12:39]

En ja ik weet, ik ben anti Google.
Waarmee je de volledige tekst die daarna kwam volledig overbodig maakte. Dus waarom dat nog typen? We weten al dat je geen objectieve mening zal geven over wat Google (of gerelateerde bedrijven) uitbrengen.
Janken over Google Glass is nogal dom, in een artikel dat gaat over Samsung. Janken over het formaat van een "watchphone" (echt waar? 8)7 ) is nogal sneu als er geen grotere alternatieven op de markt zijn.
En gezien je aversie tegen Google is de kans dat je er werkelijk serieus iets mee gedaan hebt NUL, dus waar je op baseert dat het maar half zou werken...

Maar dank voor de bevestiging dat je alleen maar reageerde om maar te klagen over Google.
Ik vind dat ronde juist fijn. Steek jij maar eens zo'n vierkant toestel met scherpe hoeken in je broekzak. Vroeg of laat slijt dat een keer door de stof heen en echt comfortabel is het ook niet.
Anoniem: 514729
@Denzis12 februari 2014 09:14
Misschien moeten jullie goed lezen?
"De render die Sonny Dickson online heeft gezet, zegt vermoedelijk weinig over het ontwerp, maar laat wel de afmetingen zien."
Het betreft hier dus alleen de afmetingen en zegt helemaal niets over het ontwerp..... Alle vragen en suggesties over het ontwep, raken dus kant nog wal.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 514729 op 12 februari 2014 09:15]

Ik heb hier een SGS3 voor me liggen en heb net met een liniaal de zijkanten gemeten.
0,4 cm zijkanten samen 0,8 en niet 1,08
1,3 cm bovenkant 1,7 cm onderkant samen 3 cm

De boven en onderkant samen komt dus uit op 3 cm wat klopt volgens bovenstaande tabel.
Alleen ik snap niets van de bezels van de zijkanten want die zijn hier echt geen 0,54 per stuk.

[Reactie gewijzigd door Frag1le op 11 februari 2014 10:01]

Er wordt ook vaak gesjoemeld met bezels. De bezel van de cover is dan wel heel smal, maar dan zit er vaak nog een zwart randje in het LCD zelf. Dat heb ik zo bij mijn Philips Gioco LCD-scherm. Op de doos stond dat de bezels maar 2mm dik zijn, terwijl er nog een zwarte rand van 1cm in het LCD-paneel verwerkt zit. Ja, op die manier kan ik ook met verkooptermen gooien.

Hoe groot de bezels van de S5 zijn gaan we pas zien zodra het toestel gepresenteerd wordt. Tot die tijd blijft het gissen. Als het uiterlijk en de specificaties in orde zijn zal ik die wel gaan halen. Indien dit niet het geval is wacht ik nog een jaartje en kijk wel wat de S6 doet of waar concurrenten mee voor de dag komen. Mijn S3 is tenslotte nog lang niet versleten.
Hij wordt dus nog groter. En ik vond de S4 al behoorlijk groot eigenlijk.

En hij wordt dus ook een stuk zwaarder, want groter + dikker = zwaarder (lijkt mij).

We zullen zien als hij officieel gereleased wordt wat er waar is van deze informatie....
Dat is ook logisch, er zit immers een 5,2 inch scherm in. Ook al zijn de bezels vrij dun, dan nog merk je dat in de afmetingen. En een 1440p scherm vereist een grotere accu dus dat weegt wat extra.
veel te groot scherm voor mij.Telefoonfabrikanten slaan volgens mij een beetje door met de schermgrootte
Dan koop je toch gewoon een telefoon met een kleiner scherm?
Maar dan moet je gelijk weer inleveren qua specs. En dat vindt ik jammer.
Ik heb sinds een week een Galaxy S4 en hoewel ik het een prima toestel vind, zou ik absoluut niet willen dat hij nog groter zou worden. Dus geen S5 voor mij :P

Ben benieuwd wat er allemaal voor "mini" en "compact" modellen uitkomen de komende jaren :)
Inderdaad erg groot. Wat mij betreft mogen ze de s2 behuizing herintroduceren.lekker dun, niet te groot.
Het begint er op te lijken dat samsung met hun flagship modellen teveel concessies aan het uiterlijk moeten doen omdat ze anders domweg te weinig ruimte hebben of iets dergelijks (steeds grotere accu's om toch nog aan een redelijk accuduur te kunnen komen).
wat mensen klagen over 0,1 mm dikker... uiterlijk is niet belangrijk als dat ding maar snel is en het accu lang mee gaat ! en hoe groter de scherm hoe beter het is ;)
Inderdaad.
Ik heb nu een S3, als ik in de tabel de S5 met de S3 vergelijk zie ik: 0,5cm langer. 1,9MM! breder en 0,2MM! dikker.
Oftewel een halve centimeter langer verschil, de rest is peanuts. Maar in ruil voor die halve centimeter langere telefoon krijg je wel een centimeter groter scherm. Prima gedaan van Samsung, kan niet anders zeggen.
Over een half jaartje ga ik waarschijnlijk kiezen tussen de S5 en de Note3.
Uiterlijk is duidelijk wel belangrijk, belangrijker dan een betere batterij gezien de meeste telefoons dunner worden.
ja en barbie is ook mooi van buiten en verot van binnen.. dunner hoef van mij egt niet ik heb zelfs een dikke rubberen bumber om mijn s3 heen, ding is nu 15mm dik en geen last van in me broekzak ;) . vaak laten vallen op steen en scherm is nog heel.
Ik vond de 4,8'' perfect van de S3. Expres heb ik de S4 niet genomen, omdat ik 5'' toch iets te groot vind. Helaas wordt het dus ook geen S5... Ik hoef inderdaad geen halve tv in mijn broekzak.
Jij hebt thuis een 7 inch TV? Want dan is een S4 inderdaad de helft :)
Sorry ik bedoelde natuurlijk een tablet!
Nee, bedankt. Ik vind de S3 die ik nu heb al net te groot (lang).
Een groot scherm is fijn, maar de mobiliteit wordt zo beperkt, vind ik.

Als ik zo groot wil koop ik wel een phablet, ala Note.
Als het aan Samsung ligt, worden hun topmodellen allemaal phablets, voor een "kleine" telefoon moet je een "mini" (4,5 tot 5 inch scherm) kopen. En, zo gaat dat bij Samsung, een mini is vooral qua specificaties mini!
Ik vind het jammer, het ziet er naar uit dat de randen weer erg dun zijn.

De S1 and S2 waren goed, kon je honderden keren laten vallen en mankeerde niks aan, deukje op de hoekjes maar verder niks.

De S3 en S4 zijn fysiek bagger, je laat ze één keer vallen en mag een nieuw ''gorilla glass'' schermpje regelen... Had gehoopt dat ze er van zouden leren en bij de S5 weer de randjes iets dikker en hoger maakten rondom het glas.

Jammer dat alleen Samsung Super Amoled Plus heeft, anders was ik voor de HTC one gegaan, veel mooier toestel als ik mijn S4 met de One van mijn vader vergelijk. Maar ik houd nou eenmaal van mooi contrast en ik verwachte dat de S4 zoals mijn vorige S2 stoot/valbestendig was...

Nu met de S5 weer een fragiel stuk troep ( vind ik ) die kapot gaat als je hem 1x laat vallen zoals Appel telefoons en de S3/4.

[Reactie gewijzigd door Sneeuwhond op 11 februari 2014 14:49]

Dan koop je deze telefoon toch gewoon niet?

Ik heb mijn S4 ook al een aantal keer op de grond laten vallen. Tot heden geen gebroken scherm gehad :)!

Verder hoop ik dat de S5 wel een nieuw design krijgt, want de Galaxy Note, S4, Note Pro gaan allemaal op elkaar lijken..
Ja maar een paar keer is niks, die telefoon moet er tegen kunnen om gewoon elke dag wel een keer te vallen, dat was bij de S2 wel zo. Alle hoeken gadden een grote deuk in het plastic bij mij, maar het heeft nooit het scherm bereikt. De S3 en S4 daarentegen...

Ik wil een tel met Amoled Plus scherm, maar wel een mooie high end telefoon, die wel tegen een stootje kan.

Ik zou het in ieder geval niet proberen, mijne is na een val van 1 meter op straat gelijk door het plastic randje heen gegaan en het scherm gebroken :(.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee