Gerucht: Samsung test vingerafdrukscanner in scherm Galaxy S5

Samsung zou een vingerafdrukscanner willen bouwen in de Galaxy S5. Dat schrijft de Zuid-Koreaanse krant Korea Herald. Samsung zou ook een irisscanner overwogen hebben, maar die technologie is nog niet klaar voor gebruik in een smartphone.

Samsung zou na het testen van diverse manieren van biometrische identificatie gekozen hebben voor een vingerafdrukscanner, schrijft de Zuid-Koreaanse krant, die het in het verleden met geruchten telkens bij het juiste eind heeft gehad. Samsung zou de vingerafdrukscanner in het scherm willen plaatsen. Apple plaatste hem bij de iPhone 5s in de Home-knop, terwijl HTC hem bij de One max achterop plaatste.

Volgens de bron van de informatie zijn irisscanners nog niet klaar voor gebruik in een smartphone: gebruikers zouden hun hoofd te dicht bij de telefoon moeten houden om zich te identificeren, iets dat in diverse situaties problemen op zou kunnen leveren.

Het aantal geruchten over de aanstaande opvolger van de Galaxy S4 neemt snel toe. Maandagochtend verscheen een afbeelding van vermoedelijke widgets voor de nieuwe interface online. Samsung zal de Galaxy S5 vermoedelijk binnen enkele maanden presenteren. Samsung heeft diverse onderdelen die het zelf maakt, zoals 4GB ddr4-geheugen en een 1440p scherm, al aangekondigd. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dit om onderdelen voor de S5.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

20-01-2014 • 11:01

177 Linkedin

Reacties (177)

Wijzig sortering
Frappant. Apple had afgelopen jaar al een tweetal patenten toegewezen gekregen betreffende vingerafdruk lezen in het LCD..
Sterker nog; ik meen nog een aantal jaren terug (ten tijde van de 3G) een dergelijk patent voorbij zien komen.

Nieuws berichten en de patenten; hier en hier

[Reactie gewijzigd door MisterLBP op 20 januari 2014 11:58]

Een patent gaat niet (alleen) om het idee of het concept, maar vooral hoe je dit uitvoert (kortom, welke technologie er gebruikt wordt om dit ook daadwerkelijk mogelijk te maken). Samsung zou dus prima een manier kunnen hebben die hetzelfde doet, maar niet in strijd is met het patent.
Altijd leuk als de Galaxy S uitkomt. 3 a 4 maanden van de voren komen de meest vreemde geruchten. PR machine draait op volle toeren.
 • Irisscanner
 • Vingerafdruklezer in het scherm
 • 3840x2160 scherm
 • 2560x1440 scherm
 • LTPS LCD scherm
 • 20 MP camera
 • 16 MP OIS camera
 • 5 MP camera aan de voorkant
 • 4K video
 • 64bit quad-core processor
 • 64bit hex-core processor
 • 3GB ram
 • 4GB ram
 • Gemaakt van plastic
 • Gemaakt van aluminium
 • Gemaakt van titanium
 • Scherm over de randen
 • Buigbare scherm
 • 2.900 mAh accu
 • 4.000mAh accu
 • 7 mm dik
 • 6 mm dik
 • Komt in februari,
 • Komt in maart
 • Komt in april
Ben ik iets vergeten?

Als het dan uitkomt is de hele techwereld teleurgesteld omdat het altijd slechter is dan de geruchten en uiteindelijk verkoopt Samsung tientallen miljoenen toestellen.
Het vliegend spaghettimonster heeft hem al gereviewed en geeft de Samsung Galaxy S5 een 9 op 10.
Maar ja dat is natuurlijk niet Samsung specifiek. Elke fabrikant lekt specs om de enorme hype rondom introducties te creëren. En dan heb je natuurlijk nog de compleet onzinnige feature race, waarbij je rete trage quadcores hebt die compleet vernietigd worden door dualcores, maar je hebt wel een quadcore... :S.

[Reactie gewijzigd door casparz op 20 januari 2014 16:26]

Niet echt nieuw, ik heb een ipaq 5450 met vingerafdrukscanner gehad. Als het verplicht is kies ik een andere telefoon overigens.
Dat is nou juist het punt :P Een vingerafdrukscanner op een telefoon zetten is niet zo moeilijk en kan al jaren. Maar een scanner dusdanig implementeren dat mensen er niet met gruwen aan terug denken is een ander verhaal.
Inderdaad, de reden dat het voorheen nooit aansloeg was omdat het gewoon voor geen meter werkte. De eerste zijn is niet moeilijk, de eerste zijn die het daadwerkelijk goed implementeert is wel moeilijk.
En hier ook (of meer: vóóral) de vraag: hoe veilig is 't wel niet?

Wat kan er dadelijk wel niet allemaal met je vingerafdruk gedaan worden? Dieven zijn steeds inventiever. Stel je voor, telefoon weg.. allemaal aankopen gedaan met jouw vingerafdruk, etc.

Verder.. Vooralsnog is het enige voordelige van deze 1440p schermen en werkgeheugen van 4GB wat ik kan bedenken dat 720p en 1-2GB straks de norm wordt voor 'low-end' en bijv. 1080p en 2-3GB bij de 'mid-range'. ;)
Het is tegenwoordig sowieso al gemakkelijk om aan iemand zijn vingerafdruk te geraken. Neem nu van een glas, of eender welk ander vlak oppervlak waar je met je vingers aan komt.

Ik denk dat vingerafdrukken-scans een goede EXTRA authenticatie check kunnen zijn, maar niet het enige.

Veilig authenticeren steunt op de 3 peilers :
 • Iets dat je weet (bvb een wachtwoord)
 • Iets dat je hebt (bvb een sleutel, token, ...)
 • Iets dat je bent (bvb een vingerafdruk, iris, DAN, ...)
Er is ook een laatste bijkomende peiler, dit is wanneer iemand die jij vertrouwd kan garanderen dat jij de persoon bent die je beweert te zijn, maar dat terzijde.
Je kan het idd op die manier helemaal beveiligen, maar vooralsnog is de vingerafdruk scan geen manier van 100% veiligheid, maar draait het om gemak: Bij een fresh-boot je code invoeren, of bij aankopen je wachtwoord, en vervolgens kan je je vingerafdruk gebruiken. Totdat je reboot. (iig is dat zoals het op dit moment bij Apple geïmplementeerd is, ik weet niet hoe Android er mee om zal gaan)

Wat ook belangrijk is, is in hoeverre 3rd party apps toegang kunnen krijgen tot de scandata. Ik hoop dat ze het net als bij Apple dusdanig afzonderen dat een app alleen aan het OS vragen of een bepaalde vinger geautoriseerd is, zonder zelf de vingerafdrukdata te kunnen uitlezen.

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 20 januari 2014 11:24]

Wat ook belangrijk is, is in hoeverre 3rd party apps toegang kunnen krijgen tot de scandata. Ik hoop dat ze het net als bij Apple dusdanig afzonderen dat een app alleen aan het OS vragen of een bepaalde vinger geautoriseerd is, zonder zelf de vingerafdrukdata te kunnen uitlezen.
3rd party apps kunnen (vooralsnog) geeneens gebruiken maken van de scanner bij de iPhone 5S.
Officieel (nog) niet nee, maar sinds de jailbreak uit is blijkt het wel mogelijk te zijn de scanner te gebruiken voor andere dingen :)

http://www.iphonehacks.com/touch-id

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 20 januari 2014 11:55]

Het is een kwestie van tijd voordat ook vingerafdrukken online per bulk worden verhandeld, zoals dat nu ook al het geval is met persoonsgegevens.
Wat ook belangrijk is, is in hoeverre 3rd party apps toegang kunnen krijgen tot de scandata. Ik hoop dat ze het net als bij Apple dusdanig afzonderen dat een app alleen aan het OS vragen of een bepaalde vinger geautoriseerd is, zonder zelf de vingerafdrukdata te kunnen uitlezen.
Daar ben ik dus ook bang voor, hoeveel hacks zullen er straks uitkomen om deze biometrische data te bemachtigen en te koppelen aan een persoon. Een wachtwoord kan je wijzigen na een hack, biometrische gegevens is heel wat moeilijker en pijnlijker om te vervangen :+

edit:
Als je toestel gehacked is dan kunnen ze waarschijnlijk bij de hardware van de scanner en dus bij de input data, tenzij de hardware van de scanner de hash berekend. In het geval van apple zullen we daar pas achterkomen als iemand dat gehacked heeft.

[Reactie gewijzigd door PuzzleSolver op 20 januari 2014 16:40]

Zover bekend is slaat Apple géén kopie van je vingerafdruk op, maar een Apple-specifieke hash van een scan van je vingerafdruk. Het is dus zeker niet zo dat je met datgene wat opgeslagen is je duim kunt reconstrueren!
Het zou wel kunnen dat die specifieke hash door middel van een hack te bemachtigen is. In dat geval zou de hacker wellicht de hash op de juiste plek in een authorisatie-request kunnen injecteren maar in ieder geval niet jouw afdruk namaken en zich voor jou kunnen uitgeven. Als jouw telefoon dusdanig gecomprimeerd is dat bovenstaande allemaal kan, hebben wachtwoorden en andere beveiligingen ook al niet veel zin meer lijkt me.

Het grootste probleem met alle biometrische beveiligingen is inderdaad de vervangbaarheid in geval van een hack. Zolang we echter niet weten (en we zullen het ook waarschijnlijk niet te weten komen) hoe Apple het opgezet heeft, blijft ook dat een gok. Theoretisch kun je namelijk een uniek id op je telefoon gebruiken bij het genereren van die hash, waardoor een nieuw uniek id, of in het slechtste geval een nieuwe telefoon een oplossing zou kunnen zijn.

Oh en alle afgehakte vinger-dooddoeners: een dode vinger werkt niet. Het zou kunnen dat je een high-res vingerdruk af moet geven bij een roofoverval of dat je gedwongen wordt afdrukken van de crimineel toe te voegen tijdens een roof. Maar dat geld voor een wachtwoord beveiliging ook...
2 factor vinden de meeste bedrijven wel voldoende.
Zelfs banken gaan daarmee akkoord.
Token of gekoppelde Imei(ING) en je wachtwoord.

Nummer 3: wat je bent.
Is nu niet bepaald het juiste moment, zeker niet nu de nsa zo volop in het nieuws is.
Een vingerafdruk lijkt me veiliger dan een wachtwoord. Een wachtwoord afkijken / achterhalen lijkt me vele malen eenvoudiger dan een vingerafdruk stelen.
Anoniem: 549817
@Chuk20 januari 2014 15:49
Het is tegenwoordig sowieso al gemakkelijk om aan iemand zijn vingerafdruk te geraken. Neem nu van een glas, of eender welk ander vlak oppervlak waar je met je vingers aan komt.
De vingerafdruk waar jij het over heb is de zogenaamde 'vet' afdruk, hiermee kan niet gefraudeerd worden met de vingerafdrukscanner van de Iphone 5S.
Jij wil van je telefoon een fort knox maken maar waarom? De vingerafdruk scan zoals op de 5s is veilig genoeg. Misschien als je Bond van je achternaam heet of Obama moet je zo omslachtig te werk gaan zoals jij aangeeft. Je moet ook behoorlijk wat moeite doen om het ding te misleiden. Het js niet zo dat je even een vingerafdruk van een glas haalt en presto. En als het toestel gestolen wordt dan kun je hem direct blokeren of wissen. Zowel Apple als Samsung bieden die mogelijkheid.
Ja precies. 1440p + 4GB lijkt me nogal overkill (jaja, voortgang is wel goed enzo maar toch), maar dat 1080p en 2GB standaard wordt voor iets goedkopere modellen is natuurlijk erg mooi.

Vingerafdruk scanner lijkt me best handig in een homeknop bijvoorbeeld (zoals iPhone), dan kost het 0 extra moeite om in te loggen. Ik heb nu ook geen wachtwoord op m'n telefoon zitten, kost allemaal tijd, veel te irritant. Als ik een seconde extra moet besteden aan inloggen/authenticating dan hoeft het van mij niet.
Vingerafdruk scanner lijkt me best handig in een homeknop bijvoorbeeld (zoals iPhone), dan kost het 0 extra moeite om in te loggen.
Ik denk dat Apple dat via een patent beschermd heeft. Het is inderdaad de meest logische plek, je activeert de telefoon en unlocked hem met dezelfde handeling.
Ik denk dat Apple dat via een patent beschermd heeft. Het is inderdaad de meest logische plek, je activeert de telefoon en unlocked hem met dezelfde handeling.
Dat patent is dan discutabel (prior art). Voor een telefoon is het misschien iets nieuws; alhoewel http://www.phonegg.com/li...-with-Fingerprint-Scanner, voor bijvoorbeeld een laptop bestaat zoiets al een aardige tijd. Ik zet mijn Thinkpad altijd aan met de fingerprint-reader en dan logt hij ook meteen in.
Kan zijn, maar gaat het om een optische reader waar je je vinger overheen moet vegen of om een capacitieve waarbij je je vinger stil op de knop kunt houden zoals bij de iPhone 5S? Dat kan nogal een verschil maken bij implementatie in het patent.
De techniek an-sich, een capacitieve fingerprint reader, zou patenteerbaar moeten zijn, de implementatie op een mobiele telefoon, inclusief het daarmee unlocken van het apparaat IMO niet. Dat is namelijk een samenvoeging van een nieuwe (terecht patenteerbare) techniek en een bestaande methode.

Helaas worden patenten momenteel juist vooral op het samenvoegen van bestaande technieken tot 'iets nieuws' afgegeven en Apple heeft nogal wat van die 'samenraapsel' patenten, die IMO gewoonweg nooit afgegeven hadden moeten worden.
Patenten kan je in licentie nemen als je wil.

Overigens weet ik niet of de home knop zo logisch is. Bij het activeren van mijn iPhone (4, dus zonder sensor) druk ik op de aan knop (bovenop) en moet dan sliden, en dan een unlock code intypen op het scherm. De home knop komt er niet aan te pas. Als stap 2 en 3 samenkomen in het op het scherm moeten leggen van een bepaalde vinger, dan vind ik dat niet zo heel onlogisch eigenlijk...
je kan ook activeren met de homeknop
Hmm... ja, dat is waar. En dat doe ik eigenlijk ook wel gewoon.
Dan klopt je verhaal hierboven dus niet. De home knop is ook de meest logische manier om een toestel te unlocken.

Je hebt hem nl. gelijk al in de juiste positie in je hand (voor de meesten dan)
Helemaal geen overkill, meer geheugen op je desktop is ook voordelig, zelfs al heb je een brakke videokaart en/of cpu. En daar komt bij, voor ontwikkelaars, zoals ik, is het lekker ruim zwemmen in zulke wateren. Meer geheugen komt de bestaande features in apps ten goede, die draaien dan soepeler, en er is mogelijkheid voor meer en geavanceerdere features. Je kan dan ineens allerlei sensorinput erbij halen bijv. Komt de gebruikerservaring (als het goed gemaakt is) alleen maar ten goede.
Meer is beter zolang de applicaties er gebruik van kunnen maken. Maar je kan een enorme sloot geheugen wel aan een trage cpu koppelen maar dat heeft vrij weinig zin. Die CPU moet ook nog wat dóen met alle data uit het RAM geheugen namelijk.

Er is een reden dat ook de hoeveelheden RAM op desktops voor 90% van de gebruikers bij 8GB stopt en dat ook al jaren zo is.
Ja klopt wel datie cpu wat moet doen met alle data uit het geheugen, maar dat is slechts een kwestie van tijd, zonder de ramruimte had je uberhaupt niet eens de mogelijkheid. En ja, zolang er geen applicaties zijn die er geen gebruik van maken argument....natuurlijk zijn er geen applicaties of apps beschikbaar, die ruimte is er momenteel gewoonweg niet, dus maakt men ze ook niet, lijkt me simpel toch? Geschiedenis heeft keer op keer aangetoond, als het mogelijk is, dan wordt dat benut....waarom? Omdat het kan, daarom zijn er ook zoveel diverse soorten, types, maten en kleuren smartphones...omdat de mogelijkheid er is om het te maken. Er is (bijna) altijd wel een markt voor, kijk maar naar de phablet, dat vonden de "experts" ook maar niks, nou die eten hun woorden op. En ik als appbouwer, ben er maar wat blij mee. Meer ramruimte, de cpu blijft ook maar sneller worden en kleiner en zuiniger enzovoorts, dus dat komt helemaal goed.
Ik heb liever niet dat bepaalde lichaamsdelen voor kwaadwillenden indirect geld waard zijn :+
Liever je vinger dan je hoofd met wachtwoord toch? ;)
Anoniem: 382732
@GS8820 januari 2014 11:16
Ook hier heb je hetzelfde voordeel als bij de iPhone: omdat een pin code lastig is zijn er veel mensen die dit niet gebruiken. Een vingerafdrukscanner is veel makkelijker in gebruik dus wordt het ook gebruikt. De veiligheid wordt dus beter. Je moet het alleen niet beschouwen als de ultieme beveiliging. En ik mag hopen dat Samsung ook een combinatie van vingerafdruk en PIN gaat ondersteunen.
Bij de iPhone 5s vind ik het persoonlijk erg fijn werken. Ik ben zelf iemand die geen zin heeft om continu een code in te vullen bij alles wat je doet. En daarnaast is een code natuurlijk erg makkelijk af te kijken.

De verwerking in de homeknop werkt daardoor perfect, want je merkt het gewoon niet en de telefoon is toch beveiligd (stuk veiliger dan met een code dus ook).

Hoe verwerking in het scherm zou moeten gaan werken weet ik niet, dat moeten we nog maar zien in de praktijk met de S5.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 20 januari 2014 13:00]

Er is niet echt een voordeel als je RAM tegenover ppi stelt; tenzij er een goede CPU & GPU aan boord zijn, kan je ook met 32GB RAM en een scherm van "maar" 640x480 enorm slechte prestaties behalen.

Er is dus niet een norm waar je bepaalde smartphones in hokjes kan indelen; het voornaamste is de optimalisatie van de kernel ten opzichte van de geleverde hardware om zo efficient mogelijk om te gaan met (beperkte) resources voor een zo goed mogelijke user-experience.
In deze tijden is dit soort bedenkingen zeker terecht, hoewel ik dit wat verregaand vind. Ik vermoed dat je niet hele dagen met handschoenen aan rondloopt om te zorgen dat je nergens vingerafdrukken achterlaat.
In die zin is vingerafdrukauthenticatie ongeveer even veilig als die met een passwoord dat je met miljoenen briefjes per dag uitdeelt :)

Dus tenzij we allemaal enorm veel moeite gaan doen geen vingerafdrukken achter te laten denk ik dat het 'toegevoegde' risico van met vingerafdruk je telefoon unlocken behoorlijk klein is:)
Als die een vingerafdrukscanner heeft die niet te omzeilen is* moet ik hem in ieder geval niet...

*ik bedoel natuurlijk niet via software, ik wil mijn vinger gewoon niet op z'n scanner leggen...

edit: oh jee iemand heeft een ander mening nou dan is die offtopic, wat kansloos weer he jongens :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 20 januari 2014 11:36]

Off:
Ik denk dat het meer de manier is waarop je je mening de wereld in brengt. Je relevantie van je post daargelaten...
Tuurlijk is het relevant, als het product of functie waar het bericht over gaat niet besproken mag worden hadden ze de reacties en het modsysteem wel achterwegen kunnen houden....

Ik geef mijn mening over een vingerafdrukscanner, en waar gaat het artikel over? een vingerafdrukscanner....
Haha, sorry. Niet beseft dat het zo overkwam. Ik bedoelde meer te zeggen dat ik voor de rest geen commentaar wilde geven op je post. Ik vind het opzich wel relevant, maar ging mij meer om de manier waarop.

Ik heb zelf een iPhone 5S en die scanner werkt toch best relaxed. Moet zeggen dat ik de laatste tijd wel steeds meer de melding krijg dat mn afdruk niet wordt geaccepteerd.

Waar ik wel benieuwd naar ben, is of je je vinger op een bepaald vlak moet leggen of dat het overal kan. Want anders is een homeknop net zo makkelijk natuurlijk. (al zal apple hier wel een patent op hebben, zoals al meerdere keren in de comments is gesuggereerd.)
Misschien is het handig om aan te geven waarom je deze niet hoeft.
Fijn om te weten dat je het niet wilt, maar waarom zet je er niet bij.
Ik heb wel een vermoeden waarom niet, maar die reden komt waarschijnlijk niet verder dan een insinuatie.
Neemt niet weg dat het van doorslaggevend belang kan zijn voor jou.
Het mooie is dat je je telefoon niet eens kwijt hoeft te zijn om je vingerafdruk aan het criminele circuit te verliezen. Beveiliging op smartphones is namelijk zo lek als een mandje.

Biometrische data-aggregatie op een mobile device is bij mij per definitie een don't buy
Het lijkt me dat dit al goed is getest. Want de telefoon moet over enkele maanden waarschijnlijk in de winkels liggen.
Klopt, dat staat ook in het artikel. De productie van de SGS5 gaat deze maand al van start.
Samsung zou na het testen van diverse manieren van biometrische identificatie gekozen hebben voor een vingerafdrukscanner
Samsung en goed testen dat gaat niet samen, ze implementeren liever een nieuwe techniek dan dat het ook echt lekker werkt. Kijk naar eye scrolling en vinger hover, nee het zal ongetwijfeld weer half werken.

Hier kijken google en apple toch anders tegenaan, apple is niet voor niks al 3 jaar bezig geweest met een vingerscanner.

Meer is beter bij Samsung en in de ogen van de consument vaak ook. Nog beter beeldscherm, nog meer ram maar uiteindelijk blijft het laggen door touchwiz.
Ik snap niet dat Samsung eens voor kwaliteit gaat in plaats van snelheid, aan de andere kant ze verkopen er miljoenen dus waarom zouden ze dat doen als de consument toch niet al te kritisch is?

[Reactie gewijzigd door Tothabone op 20 januari 2014 12:49]

1. Ik weet niet hoelang Samsung al aan het testen is geweest met de nieuwe technologie, maar als jij het weet mag je het zeggen.
2. Elk bedrijf zal zo snel mogelijk (mits het geen negatieve gevolgen heeft) een nieuwe technologie op de markt proberen te brengen, al is het maar om de concurrentie voor te zijn. Het hoeft nog niet eens perfect te werken, dat komt wel bij een volgende versie.
3. Alsof Apple met zijn map applicatie zo'n goede resultaten had bij de introductie.
4. Je bent niet verplicht om alle nieuwe technieken te gebruiken, de meeste van die 'fratsen' staan bij mij gewoon uit. En ook een vingerafdruk scanner zal ik waarschijnlijk ook niet gaan gebruiken.
5. Ik ben het met je eens dat de TouchWiz niet een echte verbetering is, maar alles heeft zijn goede en minder goede kanten.
Een vingerafdrukscanner in het scherm? Hoe wordt dit dan uitgevoerd? Is het hele scherm een vingerafdrukscanner, of alleen een bepaalde hoek/bepaald punt?
Ik stel me zo voor dat je "slide to confirm" over een bepaalde plek op het scherm waar de scanner onder zit moet doen.
Samsung zou de vingerafdrukscanner in het scherm willen plaatsen
Zou je hem dan ook in app kunnen gebruiken (als onderdeel van de GUI). Zou best handig/tof zijn.

Verder vraag ik mij wel af hoe goed deze scanners werken. Bij de laptops waren ze (vrij makkelijk) te omzeilen dmv stukje plastic met vingerafdruk... [bron]

[Reactie gewijzigd door NL-RaVeR op 20 januari 2014 11:17]

Maandagochtend verscheen een afbeelding van widgets voor de nieuwe interface online.
Ow dat staat al vast? Volgens mij is het niks meer dan een uitgelekt iets, wat niks met zekerheid zegt! Dus een gerucht of speculatie, niet een feit zoals het in het artikel staat...
Anoniem: 382732
20 januari 2014 11:19
Gaan ze ook de mogelijkheid bieden om vingerafdrukken aan derden te verkopen? Kleine moeite voor ze... http://www.rtlnieuws.nl/e...at-je-doet-op-je-smart-tv
Je verwacht het niet he.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee