'Galaxy Note 3 Neo-uitvoering krijgt bij introductie adviesprijs van 600 euro'

Samsung zou in maart een goedkopere versie van de Galaxy Note 3 uit willen brengen onder de naam Note 3 Neo. De smartphone zou een 720p-touchscreen hebben en een Samsung Exynos-soc. Bij de introductie zou het toestel een adviesprijs van 599 euro krijgen, 150 euro minder dan de reguliere Note 3.

Dat meldt Sammobile op basis van een tip van een Belgische winkelier die tevens stelt dat het toestel binnenkort al vooruit is te bestellen. De bron stuurde ook een aantal foto's van de Samsung Galaxy Note 3 Neo mee, waarbij het toestel sterk lijkt op de bestaande Note 3. Het 5,5"-scherm van de Neo heeft echter een 720p-resolutie, terwijl de Note 3 is voorzien van een full hd-touchscreen. Als soc zou gekozen zijn voor Samsungs eigen Exynos 5260-processor met zes kernen. Een Mali-T624-gpu moet het grafische werk doen.

De Neo is verder voorzien van een 8-megapixelcamera en 2GB aan werkgeheugen. De interne opslagcapaciteit is beperkt tot 16GB al is wel een microsd-kaartslot aanwezig. De batterij heeft een capaciteit van 3100mAh en de smartphone beschikt over 4g- en 802.11ac-connectiviteit. Net als de Note 3 heeft Samsung gekozen voor Android 4.3 en logischerwijs ontbreekt de S Pen niet. Een usb 3.0-aansluiting is er echter niet: Samsung kiest voor een reguliere usb 2.0-aansluiting.

Volgens Sammobile zal de Galaxy Note 3 Neo vermoedelijk volgende maand op de MWC-beurs worden geïntroduceerd. In maart moet het toestel op de markt komen met een adviesprijs van 599 euro, 150 euro minder dan de adviesprijs van de Note 3 bij release, die momenteel vier maanden na release al is gezakt naar circa 530 euro. Mogelijk zal de daadwerkelijke introductieprijs van de Neo-uitvoering daarom lager uitkomen.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

22-01-2014 • 18:32

69 Linkedin

Lees meer

Reacties (69)

Wijzig sortering
Teleurstellend hoe in de kop en de inleiding wordt gesteld dat dit toestel 600 euro gaat kosten. Ik weet inmiddels wat ik bij dat soort koppen kan verwachten, maar is het nu zo'n probleem om gewoon in de kop al meteen te noemen dat het om een adviesprijs gaat?

Om maar een suggestie te doen:
Adviesprijs Samsung Galaxy Note 3 Neo bij introductie 600 euro.

En als je dan in de tekst met de prijs van een ander toestel vergelijkt (Note 3), kan daar dan ook even de actuele adviesprijs van dat toestel worden genoemd? Appels met appels vergelijken zeg maar...

Edit 20:24:
Mooi dat er inmiddels aanpassingen zijn gedaan in de kop en het artikel. Ik hoop dat het een gewoonte wordt om helemaal duidelijk te maken of genoemde prijzen adviesprijzen of juist winkelprijzen zijn. Dan hoeven de reacties ook niet steeds voor een aanzienlijk deel daarover te gaan.

[Reactie gewijzigd door elian0 op 22 januari 2014 20:24]

Tweakers weet als geen ander dat Samsungs verkoopprijzen keer op keer 100-200 euro onder de adviesprijs zit. Dit is altijd zo, bij ieder Samsung device.

Echter kunnen ze dan geen (onwetende) fanboy reacties uitlokken natuurlijk.
Deze blog meld al foto's, benches & melding van de FCC goedkeuring over de afgelopen weken van dit toeste(claimt ook sammobile als bron)l:

http://www.note3kopen.nl/...benchmarks-specificaties/
http://www.note3kopen.nl/...ontvangt-fcc-goedkeuring/

[Reactie gewijzigd door Rey Nemaattori op 22 januari 2014 21:22]

Lol, Samsung denkt soms echt dat het een premium merk is en brengt een goedkopere gsm uit voor 600EUR... Het is gewoon crap. Ik heb vanaf de S2 alle high-end modellen van Samsung steeds gekocht en ik ben een zeer zeer ontevreden gebruiker. De Software trekt gewoon letterlijk op niks, alhoewel de 4.3 update de S4 enigzins bruikbaar maakt.

Ook moeten ze eens iets doen aan de cheap ass materialen die ze gebruiken. Ik bedoel, waarom zoveel vragen voor iets dat ze niet eens duidelijk moeite in hebben gestoken ? Waar gaat het geld naar toe dat ze maken ? Research is er niet, ze proppen gewoon de beste SoC in een behuizing die al jaren lang hetzelfde is en de software, gohja dat zullen we wel fixen...
Ik weet echt niet waarom jij een ontevreden gebruiker zou kunnen zijn. Ik heb zowel de S2, S3 als de S4 in mijn bezit en het besturingssysteem werkt prima. De update naar 4.3 op de S4 heeft weinig of niets veranderd aan de gebruikservaring (naar mijn mening). Samsung gaat geen populair merk worden als hun toestellen onbruikbaar zijn.

Bovendien hebben die "cheap ass materialen" wel degelijk een nut. Je hebt een ligt toestel dat tevens ook zeer stevig is. Het zorgt ervoor dat je niet met een baksteen in je broekzak rondloopt en bovendien zorgt de combinatie van de materialen ervoor dat een zware val nog eenigzins overleefbaar is (in tegenstelling tot bv. iPhone met zijn "premium" materiaal).

Apple heeft altijd een zeer sterke positie op de markt gehad. Op het moment dat Samsung met hun Galaxy-smarphones op de markt kwamen, is hun succes binnen deze telecommunicatiemarkt pas echt begonnen. En dit is niet door het leveren van een bragge telefoon met een besturingssysteem dat elke 2 seconden vastloopt. Samsung mag dan wel misschien veel marketing doen, maar dit heeft ook geen nut als het toestel echt rommel is.
Je maakt het nu wel iets te mooi. Ik heb momenteel een S3 en daar ben ik nou niet erg enthousiast over en dan breng ik het nog erg netjes. De bouwkwaliteit is echt dramatisch van de S3. Na een onschuldige val van +/- 20cm hoog was de behuizing op diverse plaatsen gescheurd. Gelukkig viel de reparatie onder garantie omdat de eerste lichting een te krappe behuizing had meegekregen. Maar daar bij is het niet gebleven, van de "nep stalen" rand begint nu verf af te bladeren en is zelfs op sommige plaatsen kaal. De oplader begaf het al na 7maanden.

Op software gebied is het ook al geen feest. We hebben bijna een jaar moeten wachten op een fatsoenlijke update. 4.2 werd zelfs gecanceld en 4.3 terug getrokken maar ondertussen werd je gek van de diverse bugs en vage lags. En ja ff een custom rom erop was er ook niet bij omdat de S3 een Exynos soc. bevat waar ze geen gegevens over vrijgeven. Gelukkig is de community aardig op weg met reverse engineren maar het geeft je wel te denken.

Nee serieus, Samsung zou eens wat minder aan marketing moeten gaan doen en zich minder focussen op de grote concurrent en meer op haar producten. Goede software en betere behuizingen :)

[Reactie gewijzigd door Miki op 22 januari 2014 21:04]

Tja, je stopt m zeker elke week in de vaatwasser? Want na 18 maanden met een S3 te hebben gedaan kan ik niets anders zeggen fantastisch toestel. Ik ben al de tel kwijt voor hoevaak dat ding op de grond is gekletterd en het maar blijft doen, totdat hij een keer op de straatsteen viel en de scherm kapot, laten vervangen (verzekerd). Maar de bouwkwaliteit is gewoon heel goed van de S3. Ook geen last van verf dat af bladert, want de zie zilveren rand is namelijk niet geverfd... dus waar heb je het over?

Ik heb nu een Note 3, weer een dikke schep bovenop alles wat ik daarvoor had (S2, S3), dit is pas een werktool, hiermee kan je nog serieuzer aan de slag en niet meer te vergelijken met die Play-Doh 5 waarvan het zwart wel van de randen afbrokkelt als je bijvoorbeeld keer je sleutels langs laat gaan. De Note 3 is pas een werkpaard! Oversized werkgeheugen; interne opslag, scherm, feature rich die zeker allemaal toepasbaar is en ook de pen is effectief functioneel!

Dacht ook eerst bij de S3 om naar iPhone te gaan, totdat ik de Note 3 even in mijn handen kreeg....

Tegenwoordig koop je voor 533 een Note3, zelf gewacht en dit is de prijs waar ik voor wilde gaan.

[Reactie gewijzigd door sokolum01 op 22 januari 2014 21:59]

Ik heb de S2 2 jaar gehad en die heb ik ook ontzettend vaak laten vallen, ik heb maar 1 lijntje over het scherm lopen die ik amper opmerk. Voor de rest op de een verotte accu na nooit problemen gehad. Ik heb nu ook de Note 3 en ik heb niets te klagen over de snelheid, ik ervaar helemaal geen lagg door TouchWiz. Het is niet de beste software schil, maar het af te doen als waardeloos is zeer overdreven.
Toen ik mijn S3 kocht heb ik er direct een screenprotector opgeplakt en deze in een (deels) aluminium beschermcover gestoken. Totale kosten waren iets van € 20 of zo.

Nu kun je wel zeggen dat het overdreven is, maar het blijft nu eenmaal een duur en kwetsbaar apparaat; net als iedere andere smartphone. Dat een oplader het begeeft kan natuurlijk altijd gebeuren en ook bij ieder merk. Aangezien je gewoon via USB op kunt laden zou ik daar ook niet een al te groot drama van maken. Veel mensen hebben sowieso meerdere USB-laders in huis; hier slingeren er een stuk of 3 rond.

Softwaretechnisch geef ik je wel deels gelijk. TouchWiz heeft op zich altijd prima gewerkt maar toen ik naar een custom-ROM ben gewisselt merk ik pas hoe zwaar Samsung's eigen software is. Heb sinds een paar dagen de Resurrection ROM erop staan (Android Kitkat 4.4.2) en dat draait heerlijk. Bovendien heb ik nu gemiddeld 350 - 400 MB werkgeheugen vrij (van de 832MB), terwijl ik met Samsung's eigen ROM maar 125 - 150MB vrij had.

Volgend toestel wordt ook weer een Samsung, mits deze van verwisselbare accu en micro-SD lezer voorzien is. Daarom kies ik bijvoorbeeld niet voor HTC (vaste accu en geen SD) of Sony (vaste accu).
Lol, Samsung denkt soms echt dat het een premium merk is en brengt een goedkopere gsm uit voor 600EUR...
Nee, dat is de adviesprijs. Als je echt ieder high-end model hebt gekocht weet je dat de winkelprijs van de topmodellen ongeveer 100-200 euro lager ligt.
Ik heb vanaf de S2 alle high-end modellen van Samsung steeds gekocht en ik ben een zeer zeer ontevreden gebruiker. De Software trekt gewoon letterlijk op niks, alhoewel de 4.3 update de S4 enigzins bruikbaar maakt.
Waarom koop je dan toch een Samsung als je het al twee keer zeer ontevreden heeft gemaakt? De populariteit van Samsung laat zien dat de toestellen toch echt meer dan bruikbaar zijn. Samsung heeft haar naamsbekendheid niet alleen aan de reclame te danken. Met crap verkopen kom je niet tot dit soort verkoopaantallen.
Ook moeten ze eens iets doen aan de cheap ass materialen die ze gebruiken. Ik bedoel, waarom zoveel vragen voor iets dat ze niet eens duidelijk moeite in hebben gestoken ?
Plastic heeft misschien een minder high-end feel dan materialen van andere toestellen, het heeft wel degelijk een hoop voordelen op gebied van breekbaarheid en gewicht. Het kan natuurlijk onmogelijk zo zijn dat de telefoontak, die deels draait op naamsbekendheid, geen moeite stopt in haar telefoons. Dat is niet serieus te nemen.
Waar gaat het geld naar toe dat ze maken ? Research is er niet, ze proppen gewoon de beste SoC in een behuizing die al jaren lang hetzelfde is en de software, gohja dat zullen we wel fixen...
Marketing is natuurlijk belangrijk. Maar ik denk research, voornamelijk. Die Exynos chips die ze maken zijn volledig zelfontworpen en dat komt echt niet even uit de lucht vallen. Daarnaast alle softwarefeatures, of je ze nou leuk vind of niet, daar moet ongetwijfeld een groot team achter zitten.
Je kan wel doen alsof de S4 zo overpriced is, maar voor zo'n 450 euro is het toestel slechts 50 euro duurder dan de Nexus 5 (die volgens veel Tweakers de beste prijs/prestatieverhouding heeft). Maar die heeft geen AMOLED scherm, geen micro SD-kaartslot, is dikker en langer en beschikt over minder sensoren en softwarefeatures. Hij is zelfs goedkoper dan de HTC One, die toch een paar duidelijke minpunten heeft tov de S4.
Ik ben zelf een zeer tevreden Nexus 5-bezitter, voornamelijk omdat de extra's van de S4 me niet zo boeien... maar ze hebben wel degelijk een waarde. Daarom vind ik het belachelijk dat mensen Samsung overpriced vinden, sterker nog, prijs/kwaliteit gezien staat Samsung bij mij vaak hoog (ookal heb ik zelf bijna niks van ze).
Je hebt helemaal gelijk, ben zelf een Apple fanboy, maar als ik bij de MediaMarkt soms even kijk naar smartphones zijn het toch vaak wel de Galaxy toestellen die indruk maken, want die AMOLED panelen zijn qua kwaliteit echt enorm vooruit gegaan. Daarnaast is de hardware altijd van hoge kwaliteit en tja TouchWiz is niks voor mij, maar mijn vriendin ziet dat juist weer heel anders in combinatie met de camera. Het ligt er maar net aan wat je wilt, echter is het niet voor niks dat de Galaxy S4 sinds de lancering al in de top 10 van de PriceWatch te vinden is.
Waarom blijf je dan toestellen kopen als je het niks vindt? Ik ben het verder wel met je eens dat veel Samsung producten te duur in de markt worden gezet. Zie ook tablets, het is niet voor niets dat ASUS het zo lekker doet in dat segment.
Dus daarom koop je als tweaker een nexus :)
Nee, als Tweaker importeer je een telefoon rechtstreeks uit China :P
Dus niet... Blijkt ook rommel te zijn nadat ik een jiayu g3 had gekocht.

Als tweaker koop je wat je echt leuk vindt om mee te spelen. Maar moet wel goeie kwaliteit zijn natuurlijk!
Ik heb een Xiaomi Mi2s, die bevalt prima hoor. In alles vergelijkbaar of beter dan een iPhone 5, voor de helft van de prijs en met dubbel de opslag.
Goede grap man. Nee, er staat MIUI op wat erg goed bevalt. Met vergelijkbaar bedoel ik uiteraard dat het mooi is, snel is en goed doordacht is. En niet te vergeten met een mooier scherm, betere camera, net ietsje sneller, dubbel zoveel opslag en voor bijna de helft van de prijs van een iPhone 5/5c.

[Reactie gewijzigd door 461943 op 23 januari 2014 17:37]

Toegegeven, slechts vanaf de quad-core modellen was mijn interesse gewekt. Dezer tijd zijn Chinese bedrijven zowat de leiders in goedkope, performante en goed uitziende telefoons.
Dat is waar! Die mediatek dualcore modellen zijn heel traag in vergelijking met de snapdragon dualcore.

Die quadcore mediatek cpu's heb ik geen ervaring mee maar neem aan dat ze lekker snel zij.
Zijn ze zeker, heb zelf een ThL W7+. Is spijtig genoeg wel een meter gevallen op een stenen vloer, vlak op het glas, nu zit er een barst in die over heel het scherm gaat :( Tja, moet ik maar eens een nieuw glas kopen en vervangen, leuk projectje?
Als je al hun high end modellen crap vindt, waarom blijf je ze dan kopen? Het is een vrije markt!

[Reactie gewijzigd door maevian op 22 januari 2014 20:55]

Omdat ik alles graag eerst een kans geef voor ik het beoordeel. En het zijn ook meestal de modellen die ik krijg bij een abbo...
Amen!

Kheb nu wel een (bijna) 3 jaar oude Galaxy S2 en ik zou die ook niet gebruiken zonder een custom ROM van de welbekende XDA-developers: http://forum.xda-developers.com/galaxy-s2/orig-development

TouchWiz, het begint een beetje door te wegen, die zware skin.
M'n volgende toestel zal dan waarschijnlijk wel een Sony zijn, gezien hun relatief pure skin, waterdichtheid en design. Om dan nog maar te zwijgen van het feit dat Sony wél drivers heeft voorzien voor de developers.
Ik heb een Note 2 met de originele ROM maar gewoon TouchWiz en andere Samsung crap uitgezet (kun je doen met 'freeze' met Titanium Backup). Is inderdaad een stuk sneller.
Maar of ik hierna nog een Sammy koop weet ik nog niet. O.a. die Region Lock staat me zwaar tegen.
... Het is gewoon crap. Ik heb vanaf de S2 alle high-end modellen van Samsung steeds gekocht en ik ben een zeer zeer ontevreden gebruiker. De Software trekt gewoon letterlijk op niks, alhoewel de 4.3 update de S4 enigzins bruikbaar maakt.
Als je zo ontevreden bent, waarom koop je dan alle high-end modellen na elkaar :p
Ik vind dat kunstof een prachtmateriaal. Heb destijds een iPhone 4 gekocht omdat het me zo hq/degelijk leek en speciaal (niet kunstof) uitzag. Een iPhone 4 is ook wel degelijk, maar dat zijn die kunstof high-end toestellen net zo goed, op enkele uitzonderingen na natuurlijk (sommige telefoons hebben 'weak spots' zoals de home knop op een iPhone 4 die slijt en steeds slechter reageert).

Heb recentelijk een LG G2 gekocht, qua materiaal en look van de behuizing erg vergelijkbaar met een Galaxy S4. En dat vind ik echt prima. Ik heb evneeens de conclusie getrokken dat het waarschijnlijk voor een groot deel in het hoofd zit: kunstof voelt snel cheaper aan omdat het goedkoper is, niet zozeer omdat het echt slechter is. En het heeft grote voordelen (gewicht), zoals Wixed al aangaf.
Een ezel stoot zich... Laat maar....

Samsung is een goed merk, en kunststof is niet "cheap ass", het is een goed en stevig materiaal. Metaal gebruiken maakt een telefoon alleen maar duurder, en er mooier uitzien zegt niks over de inhoud.
Lol, Samsung denkt soms echt dat het een premium merk is en brengt een goedkopere gsm uit voor 600EUR... Het is gewoon crap. Ik heb vanaf de S2 alle high-end modellen van Samsung steeds gekocht en ik ben een zeer zeer ontevreden gebruiker. De Software trekt gewoon letterlijk op niks, alhoewel de 4.3 update de S4 enigzins bruikbaar maakt.

Ook moeten ze eens iets doen aan de cheap ass materialen die ze gebruiken. Ik bedoel, waarom zoveel vragen voor iets dat ze niet eens duidelijk moeite in hebben gestoken ? Waar gaat het geld naar toe dat ze maken ? Research is er niet, ze proppen gewoon de beste SoC in een behuizing die al jaren lang hetzelfde is en de software, gohja dat zullen we wel fixen...
Ik heb anders in bijna twanderhalf jaar mijn note 1 nog niet kapot gekregen, al meerdere keren laten stuiteren, op verschillende oppervlakken: parket, plavuis, beton. Ding is een kruispunt overgevlogen na een aanrijding, submerged in water, ik ben er een keer op gaan staan en ik ga ook gwn zitten met 't ding in mijn achterzak...
Je koopt alle modellen maar bent wel "zeer zeer" ontevreden? Misschien was het een betere optie geweest om na de eerste die je "zeer zeer" slecht beviel over te stappen op een ander merk?
ontevreden maar wel elke versie gehad?
dus je koopt een s2 en die bevalt je niet later koop je een s3 en die bevalt jou weer niet en dan koop je ook nog een s4??
sorry of je kletst uit je nek of je bent een domme koper want na 2 maal een fout product te gaan kopen zou je eigenlijk al stoppen met een samsung kopen.

btw en in plaats een s3 kan je ook wel een note neer zetten ;)
Het werkt schijnbaar wel want je bleef samsung kopen ...

[Reactie gewijzigd door sanas op 23 januari 2014 18:04]

En dan nog beginnen met "lol", ik denk dat Samsung nog harder lacht.
Zeker als ze jou post lezen.
Volgens mij heb je nooit een Sasmung gehad. Ik heb namelijk 3 tablets, S2, S3, S4 en Note 3 van dit merk. Allen customized en beschouw mij een tweaker, enorm snel en soepel. Dus ik ben het niet met je eens.
Nee hoor ik zeg het voor de lol.

Sorry dat ik zo cru uitdruk, maar ik HAAT mensen die op zulke manier reageren. Iedereen heeft het recht on een eigen mening te vormen en wat voor jou belangrijk is om iets te aanschouwen als kwaliteitsvol is dat voor mij misschien niet en vice versa.

Je noemt zelf het feit dat je er custom roms op draait . Hier stopt onze conversatie al eigenlijk. Ik heb ze ook allemaal met cm9, 10, 10.1 en 11 draaiend gehad maat ik doel het hier ip de out of the box experience die je krijgt van het merk. Of dacht je misschien dan het grotendeels van de 60+miljoen gs3 gebruikers hun gsm rootte of dergelijke ?

En om het je echt duidelijk te maken zal ik me eens verduidelijken. Ik ben begonnen bij de Samsung Galaxy S2. Ik had de witte uitvoering en mijn eerste directe klacht was dat het toestel zeer snel uit je handen gleed en dat het moeilijk was om het vast te houden doordat er biet, maar dan helemaal niet, is nagedacht over de gewichtsverdeling. In de tijd dat het op de markt gebracht was was dit de iPhone 4-killer. Wel ik kan je zeggen dat doordat get torestel een super crappy ingebouwde dac en headphone amp had van Yamaha het echt niet leuk was om hierop muziek te luisteren... Er was veel ruis, en het geluid was ook veel te vervormd.

Het scherm was een ramp. Wit is precies hetgeen je spuit om kindjes te maken, tekst was alles behalve scherp en daarbij had mijn toestel nog eens last van ingebrand beeld bij normaal dagdagelijks gebruik na een aantal maanden. Ook de accu was rampzalig, je Kon ongeveer 9 uur doen met het torestel inclusief extended battery was dat een anderhalf uur langer. Bij mij is het toestel dan ook nog eens op garantie gestuurd omdat er iets mis was net de oplaadpoort en ik ken 3 andere mensen die hetzelfde probleem hadden toen bij hun note 1. Oh ja, de software was niet vooruit te branden na een aantal maanden.

Dan de S3. Dit toestel van dag 1 wou ik het gewoon verkopen. Ik haal get uit de doos en hoor direct gekraak terwijl ik het niet eens met kracht had vastgenomen of zo. Ik, toen komende van de iPhone 4 was geshockeerd hoe dit kon bij een toestel van bijna dezelfde prijs. Het grote probleem bij dot toestel was rarara alweer het brakke scherm. Samsung heeft duidelijk iets met sperma want het wit was weer eens niet in orde. De tekst ziet er ook heel raar uit, vergelijk het maar eens met het scherm van een One X. De batterij was redelijk OK deze keer. Maar de bouwkwaliteit was echt een ramp. Mijn toestel voelde helemaal versleten aan na een aantal maanden omdat de batterijkep zelfs biet meer wou blijven zitten op het toestel. De cameralens was ook helemaal geschart door het toestel neer te leggen. Ook de software was rampzalig traag in het begin. Als ik op de home knop drukte duurde het meer dan 5 seconden vooralleer het homescreen gerefreshed was. Ook had ik alweer een probleem met de headphone jack. Als ik bijvoorbeeld ga gaan lopen en naar muziek luister en het toestel gaat in deep sleep, begint het geluid te haperen totdat ik het toestel weer wakker maak. Met welke rom dan ook had ik dit probleem en na een half jaar was dot echt iets waar ik niet mee kon leven omdat ik veel loop.

De S4 is eigenlijk het toestel waar ik het meest tevreden over ben. Het typen was een ramp door al de bloatware die erop zit dat het toestel vertraagd. Maar sinds de 4.3 rom was ik tevreden. De geluidskwaliteit was ditmaal zeer goed, maar niet zo goed als de ONE of iPhone 5 die ik heb gehad. Het toestel voelt ook zeer goedkoop aan en schaart heel gemakkelijk. Na mijn allereerste val was het glas gebroken. Ik heb wel 3X een nieuwe batterij moeten aanvragen bij Samsung omdat mijn eerste 3 batterijen geen 5 uur meegingen. Dit was een erkent probleem van de S4 en uiteindelijk heb ik een batterij gehad uit Japan en deze was dan wel goed. Wat me ook stoorde aan dit toestel is dat je betaald voor 16gb maar je iets in de aard van 7GB krijgt... Een groot verschil met de 13+ gb die ik had bij mijn iPhone.
Zoals de HTC One die geen verwijderbare accu en geen micro-SD kaartlezer heeft en waarvan de behuizing grotendeels in elkaar zit gelijmd ?

Thanks, but no thanks. Heb toch liever een toestel waarbij schroeven zijn gebruikt tijdens de assemblage. Geeft mij de indruk dat het net even wat steviger is. Bovendien geef ik toch de voorkeur aan een AMOLED-scherm, terwijl HTC een LCD gebruikt.

Wat betreft de software; HTC heeft daar ook al vaak behoorlijk wat steken laten vallen. Updates lieten toch geregeld enige tijd op zich wachten (dat is bij Samsung niet anders) maar werden ook vroegtijdig geannulleerd.

Waarmee ik maar wil zeggen dat iedere fabrikant z'n voor- en nadelen heeft en het uiteindelijk op persoonlijke voorkeur en smaak aankomt.
Sony heeft ook goede toestellen. Aluminium randen, glas vooraan & achteraan.
ik wil zeker geen apple, maar de HTC zou ik op zich nog niet eens zo slecht vinden. want die ligt wel fijn in de hand en koste ook niet zoveel. want samsung denkt ja nu wij toch zoveel verdienen omdat de telefoon zo goed verkopen hoeven wij er ook niet veel aan te doen en kunnen wij er de hoofd prijs voor vragen
Samsung heeft een goede reden waarom zij die materialen gebruiken. Maar omdat er zoveel klagers zijn zoals jullie (ik geef je wel gelijk dat premium materiaal wel beter aanvoelt), is samsung langzaam de stap aan het maken naar meer "premium" materiaal (e.g. Note 3). En ook de S5 zou volgens hun plannen nog meer premium materiaal moeten omvatten.
het maakt ook niet echt uit wat ze gebruiken maar alles(glas, leer, plastic met structuur, of aluminium ) is beter dan die gladde goedkope achter kant van de s3 en s4 en zelfs de stoot randen zijn goedkoop plastic terwijl dat makkelijk een dun aluminium randje had kunnen zijn. ik wil het toestel niet afkraken maar ik zou gewoon graag willen dat ze er een beter natuurlijke feeling aankonden geven
600.- dacht t even niet, voor nog iets minder heb je de gewone note3..
Behalve dan dat wanneer het toestel daadwerkelijk te koop (laten we het op 450 euro houden) dat winkeliers kunnen schreeuwen met leuzen als 'nu met 150 euro korting!' Klinkt lekker en de consument denkt dan 'ow, koopje voor een nieuwe versie van de Note 3!'
Ondanks je opmerking is het bij Samsung ALTIJD zo dat de adviesprijs zo'n 10-20% hoger ligt dan de daadwerkelijke verkoopprijs op launch, die in de eerstvolgende maand nog zeker 10-20% verder daalt (afhankelijk van de prijsklasse).

Aan de ene kant is het jammer dat Tweakers het niet meld (bij de Tab3 Lite zeiden ze het wel, dus de redactie weet het wel), aan de andere kant is het beschamend dat er daadwerkelijk Tweakers zijn die geloven dat Samsung een minder product wil verkopen voor meer geld, zie de reacties hieronder.

Toevallig zijn het dezelfde Tweakers die bashen op Samsung in het algemeen... Zouden die mensen überhaupt een Samsung apparaat in hun bezit hebben gehad, of alles baseren op onderbuikgevoelens? Aangezien ze er blijkbaar niet zoveel verstand van hebben.
De Note 3 had een adviesprijs van 699 geloof ik, dus je kan er wel 170 euro afhalen denk ik.
De Note 3 had een adviesprijs van 749 euro. nieuws: Samsung Galaxy Note 3 en smartwatch zijn vanaf woensdag in Nederland te koop

Ik denk dat je er inderdaad zeker 170 euro van af kan halen.
is ook een adviesprijs... nooit de werkelijke
Is dit niet een beetje vergelijkbaar met de Note 2? Ik zou dan voor een Note 2 gaan ivm bijna gelijke specs. Voordeel is dat de Note 3 Neo weer meer updates in de toekomst zal krijgen.
Ik ben benieuwd wat de daadwerkelijke prijs wordt na verloop van tijd.
Hier was ik al bang voor: Samsung denkt dat ze de hoofdprijs kunnen vragen voor alles. Net zoals Apple. Dan kuj je echt beter gaan voor merken als: Sony huawei en Nokia. Desnoods nog een Chinees
De Neo is verder voorzien van een 8-megapixelcamera en 2GB aan werkgeheugen.
Meer dan zat, voor mij, voor velen.
Al die enorme foto's (in MB's bedoel ik ook) zijn vaak overkill)

De interne opslagcapaciteit is beperkt tot 16GB al is wel een microsd-kaartslot aanwezig.
Met of zonder app2sd functionaliteit.

De batterij heeft een capaciteit van 3100mAh en de smartphone beschikt over 4g- en 802.11ac-

Netjes hoor. Maar 599, ti's geen instapprijsje he...
De specs doen me erg denken aan de specs van mijn GS3.
Hmm, 'Neo' een nieuwe naam bij de Galaxy's, of was die er al eerder?

Ik vind de prijs ook veel te hoog, maar Samsung heeft ook al bedacht natuurlijk dat de prijs veel minder gaat worden binnen twee maanden. Verder zijn de specs ook niet echt indrukwekkend..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee